Gambrinus liga preview - 13. kolo

10.11.2007, 09:27, aktualizováno 12.11.2007, 11:52
Previews
Hned dvě pražská derby nabídne třinácté kolo Gambrinus ligy, vedoucí Slavia hraje na Žižkově a Sparta přivítá Bohemians. Derby se chystá také na Moravě, kde Brno zajíždí do Ostravy, a i na severu Čech, tam změří síly Liberec s Mostem. Teplice hostí Budějovice, Mladá Boleslav zavítá do Plzně, Zlín se utká s Kladnem a Olomouc s Jabloncem.
Sigma Olomouc - FK Jablonec  (sobota 15:00)
Andrův stadion uvidí souboj mezi domácí Olomoucí a čtrnáctým Jabloncem. Hanáci si kromě plného bodového zisku budou také chtít spravit střeleckou chuť. Hosté pod vedením nového trenéra Františka Komňackého poprvé klopýtli, stalo se tak v uplynulém kole, kdy doma podlehli Liberci 1:2. Na Hanou odcestují s cílem navázat na velmi dobré výsledky z předchozích utkání.

"Po utkáních v Plzni a na Žižkově jsme si museli ujasnit některé věci, ale v žádném případě ty prohry nebereme dramaticky," řekl kouč osmého celku tabulky Martin Pulpit. Ten bude postrádat na soupisce zraněnou pětici hráčů Rýdel, Onofrej, Janotka, Kazár a Hartig, distancovaného Krejčího a nejistý je start nad Melinhem.

Jablonci se příchodem trenéra Komňackého začalo dařit. Na úvod jeho výběr remizoval s Baníkem, nečekaně vyhrál ve Zlíně a až ve třetím zápase se Severočeši pod vedením nového kouče dočkali kapitulace, která se udála před vlastním domácím publikem s Libercem. Nyní je čeká hanácký klub. "Chceme v Olomouci odčinit domácí porážku. Musíme ustát domácí nástup a hrozit z protiútoků," řekl jablonecký trenér, jenž se v sobotním duelu bude muset obejít bez nemocného Rilkeho a rekonvalescentů Lacigy a Vošahlíka.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Škerle, Randa - Bajer, Rossi, Kaščák (Melinho), Lukšík - Hubník, Schulmeister
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Zábojník, Homola, Fukal, Flachbart - Baranek, Loučka, Klapka, Hloušek - Zelenka, Svátek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovan Liberec - Siad Most  (sobota 15:00)
Trenér Škorpil se do Liberce vrátil stylově, ve třech zápasech získal sedm bodů a Slovan již není na sestupových příčkách. Ke vzestupu formy může dopomoci sobotní utkání s posledním Mostem, který má po celou sezónu problémy s defenzívou. Domácím se po nevydařeném startu začíná dařit v útoku. Nejlepší střelec Nezmar skóroval čtyřikrát, Blažek v necelých dvou zápasech dvakrát. Právě start Nezmara je však kvůli zranění ohrožen, určitě nenastoupí Dejmek.

Most v zápase proti Spartě vůbec nedokázal, že si chválu za atraktivní hru zaslouží. Šéf týmu, Petr Kabíček, tak věří, že se tým vrátí ke své hře a konečně začne vyhrávat: "Když se podívám na zápas se Spartou, musel bych se jít oběsit. Ale to není tvář našeho týmu, ta je jiná!" Liberci se doma moc nedaří, zatím si připsal jediné vítězství. Most je na tom venku ještě hůř. Patří do trojice týmů, která si tři body z cizího hřiště ještě nepřivezla. Mostu chybí zranění Philipakos a Boutasgount, nejistý je start hned čtveřice hráčů - Trubily, Andreie, Štípka a také kapitána Procházky, jenž laboruje se svalovým zraněním.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Šinglár, Košťál, Petrouš, Janů - Frejlach, Bílek, Hodúr, Papoušek - Blažek, Nezmar
Siad Most - pravděpodobná sestava:
Svoboda - Prášil, Johana, Hainault, Škoda - Bogdanov, Schut, Pilař, Oboya - Toleski, Holenda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - 1. FC Brno  (sobota 17:00)
V třináctém ligovém kole se uskuteční prestižní utkání mezi trápícím se Baníkem a rozjetým Brnem. Ostravané, v tabulce jim patří čtvrtá pozice, budou chtít odčinit jasnou prohru z Českých Budějovic, zatímco hosté jedou na Bazaly potvrdit kvalitní výkon z posledních zápasů.

Rychle zapomenout budou chtít hráči Baníku na nepovedený zápas s Českými Budějovicemi, když již po 23 minutách prohrávali 0:3. V posledních čtyřech zápasech získali pouhé čtyři body a naposledy se radovali z vítězství v pátém kole! Tuto nepříznivou bilanci budou chtít napravit v sobotním atraktivním duelu proti Brnu. "Chceme hrát s daleko větším zaujetím než v Budějovicích. Tam mi líto fanoušků, kteří tým tak skvěle povzbuzovali, ale bylo mi smutno i za ty, co na výsledek čekali doma," prohlásil kouč Baníku Karel Večeřa, jenž nebude moci počítat do sestavy s marody Tesaříkem, Lukešem, Bolfem a Tomašákem.

Zato tým Brna, který momentálně figuruje na pátém místě, prožívá slušnou sérii z posledních zápasů. Po neúspěšném startu do nového ligového ročníku se Moravané zvedají. Skvělou formu budou chtít potvrdit na Bazalech. "Baník má skvělé mužstvo a k úspěchu vede dobrá práce v defenzivě, protože soupeř je hodně útočně laděn," řekl trenér hostí Petr Uličný, který bude moci do hry poslat téměř kompletní sestavu. Chybět bude pouze zraněný Živný.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Tchuř - Rajtoral, Marek, Otepka, Mičola - Svěrkoš, Zeher.
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Lejsal - Kuncl, Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda, Holek, Polách, Střeštík - T. Došek, A. Besta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.15 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tescoma Zlín - SK Kladno  (sobota 17:00)
Zlín přivítá na svém stadionu Letná fotbalisty z Kladna. Domácí celek bude chtít potvrdit překvapivou výhru z Mladé Boleslavi, hosté jedou na Valašsko s cílem konečně bodovat, poslední dva zápasy vyšli úplně naprázdno.

Kdo by čekal, že fotbalová Tescoma se probudí od slávistického výprasku právě v Mladé Boleslavi, účastníka Poháru UEFA. Zlínští hráči budou chtít dokázat návrat staré dobré formy. "Předpokládám, že Kladno přijede s podobnou taktikou jako Jablonec. Určitě se nikam nepožene a na nás bude, abychom jej dostali pod tlak. Na rozdíl od předchozích duelů však musíme přidat na agresivitě v obou šestnáctkách, kde se zápasy rozhodují," řekl zlínský útočník Vladimír Malár. Hoftychův výběr by rád přezimoval v tabulce s dvaceti body, ke splnění tohoto cíle zbývají čtyři body, které mohou získat v následujících čtyřech zápasech. Jubilejní dvoustý ligový start si odbude brankář Vít Baranek. Domácí lavička bude postrádat pouze distancovaného Pennera.

Kladno jede na Moravu napravit si dojem po prohraném domácím zápase s Plzní a s přáním vybojovat aspoň bod. "Zlín překvapil asi nejdřív sám sebe v posledním domácím zápase s Jabloncem, kdy prohrál 0:1, přitom nebyl v utkání horší. A pak překvapil Mladou Boleslav na jejím hřišti, když tam vyhrál 1:0. Určitě se bude snažit udobřit si vlastní publikum. Nepochybuji o tom, že nás tam čeká těžké utkání," uvedl hostující trenér Jaroslav Šilhavý, jenž nebude moci počítat se službami Kaciáňa, Kousala a Beneše. Otazník visí nad startem Marcela Gecova, který si doléčuje angínu.
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Vidlička, Zbožínek, Kroča, Pazdera - Kraus, Šmahaj, Zúbek, Malár - Vyskočil, Žůrek
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Pavlík - Zoubele, Killar, Farbák, Čáp - Dočkal, Kúdela, Szabo, Cigánek - Vršajevič, Jeslínek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.15 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav  (neděle 17:00)
V rozlišných formách se nachází sedmý a devátý tým tabulky. Plzeň za poslední čtyři zápasy třikrát vyhrála, Boleslav tři body získala naposledy před měsícem. Viktoria navíc patří ke čtveřici týmů, která letos doma ještě neprohrála. Ale Boleslavi to na hřištích soupeře jde. Po prohře v Olomouci drží pět zápasů neporazitelnost.

V bráně Západočechů bude stát Daněk, nováček v seniorské reprezentaci. O kvalitách plzeňského výběru ví i trenér Ščasný: "Plzeň hraje důrazný fotbal, zatímco my máme v nohách těžké pohárové utkání. Ale na to se nemůžeme vymlouvat." Duely těchto týmů jsou vždy vyrovnané, třikrát byla remíza a jen jedinkrát o gól vyhrála Boleslav právě na hřišti Plzně.

Plzeňští se musí opět obejít bez zraněného kapitána Müllera a také bez disciplinárně potrestaného Psohlavce, nejistý start je u Krbečka. Na druhé straně chybí trojice zraněných - Ševinský, Dittrich a Riegel.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Daněk - Šmejkal, Halama, Knakal, Smola - Fillo, Jarolím, Rada, Trapp, Šíma - Smejkal
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Kysela - Mendy, Holub, Táborský
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.80 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Teplice - České Budějovice  (neděle 17:00)
Teplice hostí v neděli jedenáctý celek ligy z Českých Budějovic. Severočeši budou chtít navázat na svůj poslední domácí zápas, ve kterém jasně přehráli Žižkov 4:1. Zato hosté jedou na Stínadla potvrdit překvapivé vítězství nad Baníkem.

Žlutomodří v uplynulém kole podlehli průběžnému lídru tabulky Slavii 0:1 a na čelo ztrácí již devět bodů. Pokud nechtějí, aby jim slávisté utekli o více bodů, musí vyhrát. "Určitě chceme vyhrát, to v každém utkání. Ale musíme brát v potaz i soupeře, jednoduché utkání to nebude," varuje kouč domácích Petr Rada před silou nedělního soupeře. Podle Rady by si měli jeho svěřenci dávat pozor na ofenzívu jihočeského týmu, zejména na útočníky Mrkvičku a Radzinevičiuse, kteří jsou nepříjemní. Tým bude postrádat v utkání s Budějovicemi distancované Lukáše a Kaufmana a také i zraněného Leandra.

Jihočeši prokázali v minulých kolech stoupající formu a rádi by pokračovali v dobrých výsledcích i v Teplicích, které jsou momentálně v tabulce na čtvrtém místě. "Všichni tu chceme sehrát dobré utkání. Jestli se nám to podaří, jenom dobře. Víme, že hrajeme proti favoritovi, oba týmy nemá cenu srovnávat, jsou jinde, ale uděláme všechno pro to, abychom zabodovali. Stojí pro sobě lidi, hraje se od první do devadesáté minuty, ať vyhraje lepší," prohlásil trenér hostujícího celku František Straka, jenž by měl nasadit kompletní sestavu.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Slavík - Rosa, Sabou, Klein, Merzič - Verbíř, Ljevakovič, Doležal, Gašparík - Fenin, Kroupa.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Žižka - Plocek, Vozábal, Hílek, Černý - Radzinevičius, Mrkvička.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.55 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Žižkov - Slavia Praha  (neděle 20:15)
Žižkovu se doma začíná dařit, v zápasech proti Zlínu a Olomouci udržel čisté konto a připsal si důležitých šest bodů. Slavia již jednou po Lize Mistrů derby hrála, proti Bohemians si po vítězství nad Steaou připsala zatím jedinou prohru. Červenobílí však již skoro osm hodin drží proti Žižkovským neprůstřelnost.

"S Arsenalem jsem se soustředili na obranu, teď to bude jinak," ukázal Jarolím, že pro bod si na Viktorii nejedou. "V minulých zápasech jsme s favority mimo Mladé Boleslavi neuspěli, chceme to změnit," vidí motivaci pro domácí trenér Griga.

Na straně comácích chybí pouze zraněný Xavier, Slávistický trenér musí řešit větší problémy. Ani v polovině listopadu nebude moc využít služeb Šventa, Latky a Jandy a poprvé si v lize zřejmě nezahraje ani Vlček.
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Bartalský - Kučera, Labant, Kropík, Šťastný - Kušnír, Novotný, Procházka, Stracený - Švancara, Moughfire
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vorel - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - Krajčík, Gebre Selassie, Švec, Volešák, Šmicer - Šenkeřík
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.30 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Praha - Bohemians 1905  (pondělí 17:15)
Sparta nejspíš definitivně odpálila herní krizi, což dokazuje i čtrnáct vstřelených branek ve čtyřech utkáních a v pondělní dohrávce půjde do zápasu jako velký favorit pražského derby. Soupeřem jí bude tým z Vršovic, zelenobílé mužstvo Bohemians 1905, které bude mít nejspíš i velkou oporu v publiku. Sparta by si i přes aktualní dobré výsledky, naposledy senzačně vyhrála v Toulose, měla dát pozor na to, aby soupeře nepodcenila, protože pohled do historie napovídá, že vzájemné zápasy byly často velmi napínavé, ať už bylo postavení v tabulce jakékoliv.

Trenér Bílek doufá, že tým razící rudou barvu bude pokračovat ve svých výkonech a začne se dotahovat na Slavii, která se v neděli večer utká v dalším pražském derby venku s Žižkovem. "Bohemka je sice v tabulce předposlední, ale je to velice nepříjemný protivník. Dostávají málo gólů, hru mají založenou na poctivé defenzivě a o to bude zápas složitější," řekl letenský lodivod. K dispozici bude mít téměř kompletní kádr, až na záložní řadu, kde chybí Hušek, Abraham a Horváth.

Vršovický Zbyněk Busta ví, že Sparta jde herně nahoru, ale doufá, že mužstvo využije zkušenosti z nedávného střetnutí obou celků v národním poháru, v němž Sparta vyhrála 2:0. "Sparta se v posledních zápasech zlepšila a střílí hodně gólů. Můžeme ale vycházet i ze zkušeností, které jsme získali před dvěma týdny při poháru," prohlásil Busta. Tomu budou chybět jen Šmarda a Bálek.

Zápas začína na Letné v pondělí v 17:15 hodin.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Grigar - Pospěch, Řepka, Kadlec, Limberský - Kisel, Horváth, Kladrubský, Matušovič (Zeman) - Došek, Kulič
Bohemians 1905 - pravděpodobná sestava:
Sňozík - Marek, Rada, Turtenwald, Rychlík - Moravec, Nikl, Hašek, Kunášek - Ordoš, Slezák
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Slavia Praha1292123:729
2.Sparta Praha1272321:923
3.FK Teplice1272317:923
4.Baník Ostrava1255220:1320
5.1. FC Brno1254317:1619
6.Viktoria Plzeň1253412:1218
7.FK Mladá Boleslav1244415:1316
8.Sigma Olomouc124447:1016
9.Tescoma Zlín124449:1516
10.České Budějovice1243515:1515
11.Slovan Liberec1234510:1213
12.SK Kladno1233618:2212
13.Viktoria Žižkov1233617:2412
14.FK Jablonec122468:1310
15.Bohemians 1905122466:1410
16.Siad Most1215616:278

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*tiper

Banik 1:1 Brno

Reagovat
HOST*s.a.f.c

Zlín 2:1 Kladno............

Reagovat
HOST*Pulpit

Jablonec vyhraje.

Reagovat
HOST*

bnik:brno 1:2

Reagovat
Shevchenko

Baník - Brno 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava si na Brnu nesmlsne,bude ráda za plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava letos na to má.

Reagovat
HOST*Don Dani Ocho

Tak k těm derby, Slavia musí Viktorku porazt po tom dobrým výkonu s Arsenalem, naopak Bohemka udělá důležitej krok k záchraně a remizuje se Spartou. Baník s Brnem budou plichtit, Most remizuje s Libercem a zbytek je mi jedno, ale Teplice prohrajou, Radzinevičius se rozstřílí...

Reagovat
HOST*hastrman

co tipujete plzen - boleslav.ja dam 2 ale jestli zase ty zkurveny rozhodci uprou gol bolce tak to vyhraje plzen.to je hrozny at je to v uefe nebo v lize ty rozhodci neaj uroven kdyz vam evropsky rozhodci mavne ofsajd je z toho gol a pak se vam po zapase omluvi ze se umávl.pak nemaj chybet body

Reagovat
smazaný uživatel

2 nedavej boleslav po poháru na to nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Brno nám dýchá na záda, dneska se mu musíme odpoutat. Zkrat v zápase s Budějovicemi by se neměl opakovat, uprostřed týdne totiž dostali hráči i Večeřa od vedení pořádné kapky.

Reagovat
HOST*

Sparta jasná výhra!3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele