Gambrinus liga preview - 10. kolo

18.10.2008, 08:49, aktualizováno 20.10.2008, 08:07
Previews
Pondělní televizní dohrávku desátého kola české nejvyšší soutěže obstará severečoské derby Liberce s Jabloncem. Prestižní souboj bude tentokrát hostit liberecký stadion U Nisy.
Baník Ostrava - Bohemians Praha  (sobota 17:00)
Program desátého kola Gambrinus ligy začne na ostravských Bazalech, kde tamní celek přivítá prvoligového nováčka Bohemians Praha.

Baníkovcům patří po odehrané třetině soutěže v tabulce šesté místo, s nímž před začátkem sezony nejspíš nepočítali. Možnost zlepšit své postavení budou mít v sobotním zápase proti Bohemians, ve kterém by měli plnit roli favorita. Slezskému klubu ale budou chybět některé opory. V sestavě domácích se neobjeví kromě dlouhodobě zraněného Rajtorala také Pavlík s Lukešem, kteří mají potíže s kolenem, a kvůli čtyřem žlutým kartám nenastoupí ani střelec Václav Svěrkoš. "Je to na nás, abychom to zvládli, i když oslabení to určitě je. Na druhou stranu vnímám, že je tým po reprezentační pauze nažhavený, a když bude respektovat sílu i kvality soupeře, má na výhru. Rozhodně ale nesmíme Bohemians podcenit. Oni porazili Liberec 2:0, my hráli se Slovanem bez gólů. To hovoří za vše, musíme hrát opravdu odpovědně," nabádal trenér Karel Večeřa.

Klokani ze Střížkova umí potrápit favorita, vedle Liberce se o tom mohli přesvědčit i fotbalisté Teplic, kteří též vyšli bodově naprázdno. Výběr trenéra Urbana se pokusí překvapit i na horké půdě na Bazalech. "Musíme vsadit na dobrou organizaci hry, na týmovou práci. Nemůžeme hrát otevřenou partii, ale dá se hrát s každým," podotkl kouč desátého celku Luboš Urban, jenž nebude moci počítat s dvojicí zraněných Zoubkem a Kwamem, dále se na hřišti neobjeví vykartovaný Turtenwald.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Marek, Galásek, Otepka, Mičola - Střihavka, Zeher.
Bohemians Praha - pravděpodobná sestava:
Winter - Macháček, Lencevič, Obermajer, Grznár - Vošahlík, Demeter, Dobeš, Jablonský - Jeslínek - Kincl.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Žižkov - 1. FC Brno  (neděle 10:15)
V prvním nedělním zápase se utkají na Žižkově týmy domácí Viktorie a Brna. Domácí tápou a neprobudil je ani příchod trenéra Csaplára na lavičku, nyní se navíc postaví silnému a ambicióznímu Brnu.

Žižkov v posledním kole, hraném před reprezentační přestávkou, podlehl na hřišti Olomouce 2:0. Nyní se chtějí Viktoriáni pokusit složit reparát a konečně se odrazit v tabulce směrem vzhůru. "Víme, jaké utkání nás čeká. Herní kvalitu z posledních zápasů chceme před domácím publikem konečně potvrdit i ziskem potřebných bodů," řekl Csaplár.

Brnu se venku daří, i když naposledy podlehlo Jablonci. Nyní zajíždí na půdu posledního Žižkova a cílem nemůže být nic jiného než tři body. Trenér Uličný přesto nabádá hráče k opatrnosti. "Tým Žižkova je určitě lepší, než je jeho současné postavení v tabulce. Abychom uspěli, musíme hrát o sto procent lépe než v Jablonci," řekl Uličný.

Zápas začíná na Žižkově v neděli v 10:15 hodin.
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Bartalský - Šťastný, Besta, Gabriel, Xavier - Stracený, Procházka, Vozábal, Koukal - Kalod, Švancara
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Lejsal - Kuncl, Švejnoha, Trousil, Čoupek - Okleštěk, Mareček, Střeštík, Lira - Baláž, Heinz
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.85 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Teplice - FK Mladá Boleslav  (neděle 15:00)
Neztratit kontakt na vedoucí Slavii, takový je cíl fotbalistů Mladé Boleslavi v Teplicích. A domácí celek bude chtít odčinit zaváhání ze střížkovských Bohemians.

Stoupající formu Teplic zastavili před reprezentační přestávkou hráči Bohemians, když vyhráli na svém hřišti 1:0. Získat ztracené body se Plíškovi svěřenci pokusí proti rozjeté Mladé Boleslavi. "Ofenzivní síla soupeře je veliká. Ale my doma musíme hrát na vítězství," prohlásil trenér domácích Jiří Plíšek.

Se stejnými ambicemi jdou do zápasu i hosté. "Já zase věřím, že v Teplicích uspějeme stejně jako česká reprezentace se Slovinskem," řekl mladoboleslavský kouč Pavel Hapal. V případě nedělního triumfu může jeho výběr vystřídat v čele tabulky Slavii. Ta by ovšem musela doma darovat všechny body předposlednímu Kladnu.

Severočeši nebudou moci počítat se zraněnými Smejkalem, Smíškem a Vaščákem, kvůli čtyřem žlutým kartám nemůže hrát také Klein. Hostům bude scházet zraněný Hrdlička a vykartovaný Poláček. Otazníky nad startem visí u teplického Stožického a brankáře hostí Millera.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Belic - Merzič, Lukáš, Matula, Rosa - Doležal, Ljevakovič, Sabou, Stožický - Jun, Vachoušek.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller (Šeda) - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Rajnoch, Sylvestre, Táborský - Papadopulos, Pecka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.47 - 2.85 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
České Budějovice - Sigma Olomouc  (neděle 17:00)
Souboj týmů z dolní poloviny tabulky nabídne nedělní odpolende na Střeleckém ostrově. Do Českých Budějovic přijede olomoucká Sigma.

Jihočeši na svého soupeře doma umí. Z posledních šesti domácích utkání vyhráli hned v pěti případech. Za poslední čtyři vzájemné boje padlo pět branek, tým Budějovic má stále ve svém kádru úspěšného střelce Jana Svátka. Od příchodu trenéra Tobiáše navíc stále drží ligovou neporazitelnost, avšak obestřenou čtyřmi remízami. Mimo pozvolně se zvedájící formy těší nového kouče i prázdná marodka. V případě prohry se mohou Jihočeši vrátit na poslední místo, naopak získání plného počtu bodů je za určitých okolností vynese až na desátou ze současné čtrnácté příčky.

Před budějovickým sestupem do druhé ligy vyhrála Sigma tři posobě jdoucí duely. Po návratu však vsítila Olomouc jediný gól a zásluhou Schulmeistera si připsala také jediné, k tomu ještě domácí, vítězství. Ani aktuální forma týmu není nejlepší. Před repreznatční přestávkou sice protrhla šňůru šesti zápasů bez výhry, při zápasech na cizím hřišti však za poslední tři utkání vstřelila jedinou branku a nezískala jediný bod. Trenér Psotka nemůže do zápasu postavit pouze zraněného Petra, ale starosti mu určitě dělá i trápící se Ordoš. Ten nejspíše opět nastoupí na hrotu a bude se tak snažit o svůj první gól do správné branky v této sezóně.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Laurinc, Hunal, Horejš, Leština - Hudson, Benát, Hílek, Šíma - Sedláček, Svátek
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Drobisz - Škerle, Hudec, Komárek, Onofrej - Kaščák, Rossi - Hubník, Melinho, Hořava - Ordoš
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slavia Praha - SK Kladno  (neděle 17:00)
S cílem upevnit si vedení v prvoligové tabulce vstoupí pražská Slavia do nedělního zápasu s Kladnem. Od "sešívaných" se čeká povinné vítězství.

Slavia bravurně zvládla v uplynulém kole zápas podzimu, když v pražském derby deklasovala Spartu 4:1. Díky tomuto triumfu se tak slunila během reprezentační přestávky na prvním místě s dvoubodovým náskokem před druhou Mladou Boleslaví. Nyní svěřenci kouče Karla Jarolíma narazí na předposlední Kladno a nepřipouštějí si nic jiného než plný bodový zisk.

"Je sice pravda, že poslední ligové zápasy se nám povedly, ale předchozí úspěchy nám body nepřinesou. Je třeba začít znovu u poctivé práce celého týmu, vytvářet si šance a důrazně je proměňovat. Každý zápas je jiný, statistiky, které v Edenu zatím máme, jsou sice příjemné, ale čísla sama o sobě nic neznamenají," uvedl trenér domácích Karel Jarolím.

Kladno nemá v Edenu co ztratit. Do nedaleké Prahy totiž cestuje v pozici outsidera a může jen překvapit. "Musím říci, že nejenom podle tabulky, ale i podle kvality je mužstvo Slavie rozjeté a hraje velmi dobře. Při ostatních zápasech na hřištích silných soupeřů věříme, že vyhrajeme. Tentokrát se budeme snažit překvapit," prohlásil kouč hostí Martin Hřídel.

Domácím budou v sestavě chybět trojice marodů Dřížďal, Šiklič a Švento. Kladenští budou postrádat Bartoše, Mašanského, Szabo a Dubského, všichni nenastoupí kvůli zranění.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, M. Jarolím, Tavares, Šmicer, Černý - Necid.
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Pavlík - Procházka, Beneš, Killar, Jurkič - Smutný, Strnad, Herzán, Cigánek - Zoubele, Šilhan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.25 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FK Příbram - Tescoma Zlín  (neděle 17:00)
Příbramští fotbalisté hostí v neděli Zlín a z tohoto souboje neberou nic jiného než vítězství, zatímco Moravané by rádi potvrdili své výkony z posledních týdnů.

Příbram, která v lize produkuje atraktivní fotbal, aktuálně figuruje na jedenácté pozici se ziskem osmi bodů. Svou sbírku si bude chtít rozmnožit tento víkend, kdy si změří síly s o dva příčky horším soupeřem. "Zlín je náš přímý konkurent, potřebujeme vyhrát. Čekají nás velmi důležité zápasy, v nichž máme větší šanci bodovat než proti Slavii nebo Baníku. Jsme v dobré formě a já jsem přesvědčen, že podzim zakončíme dobře," uvedl kouč domácích Massimo Morales, který nebude moci počítat se dvěma zraněnými hráči Oguzhanem a Krbečkem.

Fotbalisté Zlína stále čekají na hlavního kouče Stanislava Levého, a tak do středních Čech se vydá s týmem opět ředitel klubu Ladislav Minář, jenž dočasně převzal trenérské kormidlo. Pod jeho vedením se mužstvu celkem daří. V předchozím ligovém kole si totiž připsalo svou druhou výhru v tomto ročníku, když doma zdolalo Plzeň 2:0. A o několik dní nato slavili Zlínští triumf v Poháru ČMFS, když na penalty vyhráli v Jihlavě a postoupili do osmifinále. Na poslední dva mistrovské duely tak budou chtít navázat. "V úvodu soutěže jsme se vůbec nedostávali do šancí, v posledním zápase jsme se v tomto směru zlepšili a věřím, že to bude pokračovat v závěru podzimu," řekl Minář, jemuž bude v sestavě scházet pouze zraněný Penner.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Slavík - Knakal, Müller, J. Štochl, Mišun - Klesa, Tarczal, Borek, Pleško - De Oliveira, Huňa.
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Malcharek - Malár, Zúbek, Šmahaj, Konečník - Bača, Kroupa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - Sparta Praha  (neděle 20:00)
Fotbalisté Plzně vyzvou ve Štruncových sadech pražskou Spartu. Obě mužstva mají nového trenéra kvůli neuspokojivým výsledkům. Tento zápas bude také specifický i tím, že v kádru Plzně je až 10 exsparťanů.

V západočeském klubu vystřídal Šilhavého na trenérské lavičce Pavel Vrba, jenž naposledy působil ve slovenské Žilině. A v pražské Letné nahradil Vítězslava Lavičku staronový trenér Jozef Chovanec.

Plzeňští si před sezonou kladli vysoké ambice, ale po deseti kolech figurují na nelichotivé dvanácté příčce se ziskem osmi bodů a od sestupového pásma je dělí pouhé dva body. S novým trenérem Vrbou budou tedy chtít začít novou etapu s cílem prokousat se do vyšších pater tabulky. V neděli se střetnou s třetí Spartou, jež se ovšem v posledních týdnech také potýkala s herní krizí. "Na jedné straně je tak těžký soupeř trochu nevýhoda, protože potřebujeme body do tabulky. Na druhou stranu je o motivaci v plzeňském týmu postaráno. A když tohle utkání zvládneme, bude to pro nás obrovský impuls," prohlásil Vrba.

Ukončit trápení Sparty a vrátit ji do hry o titul, to je cíl nového trenéra Jozefa Chovance . "Teď je důležité i s naší pomocí, nás trenérů a celého realizačního týmu, dát mužstvo dohromady," uvedl Chovanec, jenž počítá s několika změnami v sestavě. Jednu z možných je i nasazení brankáře Jaromíra Blažka.

Domácím bude chybět pouze distancovaný Limberský, kdežto Letenští nastoupí bez zraněných Bergra a Wilfrieda. Otazníky nad startem visí u Řepky, Matušoviče a Hada.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Poštulka - Rada, Halama, Hochmeister, Trapp - Petržela, Horváth, Jiráček, Kolář - Rezek, Varadi.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Blažek - Kúdela, Voříšek, Řepka (Kučera), Krob - Kladrubský, Kulič, Vacek, Zeman, Matušovič - Slepička.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.30 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Slovan Liberec - FK Jablonec  (pondělí 17:15)
Dohrávka desátého kola nabídne jedno z vypjatějších českých derby. Na stadionu U Nisy se totiž střetnou sousedi jak polohou tak v tabulce. Liberec přivítá Jablonec.

Aktuální forma týmu pod Ještědem je dosti vrtkavá. Jednou gól nedá, podruhé nedostane a před přestávkou hrál na Bazalech bez branek. Na domácím hřišti ovšem hraje sebejistě a dokázal porazit týmy jako Sparta, Slavia nebo další severočeský tým Teplice. A ještě lepší domácí bilanci mají poté se svým věčným rivalem. Ze čtrnácti duelů se body dělily třikrát, v ostatních případech zůstaly všechny v Liberci. Poslední domácí remíza se navíc datuje do října 2004. Trenér Škorpil bude v zápase postrádat pouze letní posilu Vulina.

Bez přehnaného respektu jede na neoblíbený stadion Jablonec. Ten si nabral dobré morálky před reprezentační pauzou, když doma porazil po dobrém výkonu Brno 2-0. Na hřištích soupeře však forma severočeského týmu klesá. Po výhře ve Zlíně, přišla remíza náseldovaná dvěma prohrami. Nicméně právě nezdary na liberecké půdě by měly namotivovat mužstvo, stejně jako fakt, že se v případu úspěchu dostane právě před Liberec a také přes Baník, bodově se zase dotáhe na třetí Spartu. Trenér Komňacký, jehož těší prázdná marodka, tak přijíždí k derby s cílem nedělat zbytečné chyby a snažit se střílet z jakékoliv pozice.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Papoušek - Smetana, Kerič
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Valenta, Loučka, Pavlík, Žofčák - Lafata
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slavia Praha971123:622
2.FK Mladá Boleslav962114:720
3.Sparta Praha952213:917
4.Slovan Liberec952212:1017
5.FK Jablonec943211:815
6.Baník Ostrava942312:714
7.1. FC Brno942310:914
8.FK Teplice93338:612
9.Sigma Olomouc933310:1212
10.Bohemians Praha931511:1610
11.1. FK Příbram92259:128
12.Viktoria Plzeň915311:158
13.Tescoma Zlín92255:108
14.České Budějovice91535:148
15.SK Kladno91356:126
16.Viktoria Žižkov920710:176

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 pro baník

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava 3-0 sparta 2-0 slavia 0-1

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty asi vubec nejses rudej !

Reagovat
smazaný uživatel

a ty jseš zase sešívaný střevo

Reagovat
soukup

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

mno jak vidim tu tabulku tak aj jako kapke slabota cekal sem od kladna vic no.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zrovna od Kladna?

Reagovat
smazaný uživatel

ustálil se tým, už tu nemáme tolik lidí na hostovačkách ze sparty a slavie, osa Pavlík-Killar-Szabo-Šilhan slibovala stred tabulky, zpusob jakym kladno hraje je docela velký zklamání , i vzhledem k přípravě

Reagovat
cubinho

No, pro mě bylo Kladno se Střížkovem jasnými kandidáty na sestup...Střížkov ale hraje zatím nad očekávaní dobře, ale Kladno jen potvrzuje to, že na ligu nemá...s něma by mohla spadnout ta trapná Příbram.

Reagovat
smazaný uživatel

no, byl sem zastance ze kladno do ligy patri, troufnu si rict ze minulou sezonu hrali pekne a nekolikrat - zvlast v soubojich s prazakama sejmul rozhodci + smůla, ale letos je to opravdu tragedie.. uz tam ani nechodim se na to koukat, nemam na to

Reagovat
cubinho

Sparta dneska v Plzni potvrdí svou klesající formu

Reagovat
F.Torres

taky doufam

Reagovat
GEGE

Plzen-Sparta to je remiz jak vysita.

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

samochvala smrdi !! ale jo dobry tip !

Reagovat
F.Torres

3:0 pro slavii a 2:1Plzen, Spatra

Reagovat
havrys99

Tak jestli Viktorka nastoupí v avizovaný sestvě, tak je prohra tutová....Jiráček ven, Trapp na DM, Lecjaks na LB, Halama ven, Rada na stopera, Šmejkal na PB

Reagovat
$dolar$

Takhle urcite nenastoupi ;) Nevim co za ekzota tu sestavu psal

PS: Halamu bych tam nechal velkj talent a Radovi to moc nejde

Reagovat
$dolar$

Plzen jedem, dneska si dojdu na caj , na pivko i na vstup zdarma a k tomu by se mi hodila i vyhra proti Sparte

Reagovat
Tomanatura

No ne, to bych šel taky - vstup zdarma Doufám, že Plzeň - Sparta 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Co blázníš, to by odvolali Chovance.

Reagovat
Tomanatura

Tak jenom 1:0, ale ať je to minimálně 5 zápasů po sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmíme tolik provokovat, ivosek a jiri-fcb se rozzlobí a budou zlí. Každopádně když to skončí 0:0, tak budu spokojenej.

Reagovat
smazaný uživatel

to kazdopadne

Reagovat
smazaný uživatel

no to uz by byl fakt masakr ale myslim si,ze Sparta tam dneska vyhraje exspartani maji plnou hubu kecu,ale skutek utek...

Reagovat
Tomanatura

Tichučko, Dolar zafandí, Plzeň nabere dech a Sparta odejde se sklopenou hlavou

Reagovat
smazaný uživatel

ty uz ses zase normalni Tomanatura?

Reagovat
smazaný uživatel

Sázka vypršela, chudák dneska málem rozmlátil klávesnici, jak rychle přepisoval nick.

Reagovat
Tomanatura

To ani né, stačilo jen přihlásit se na ten starý

Reagovat
Tomanatura

Samozřejmě, dnes mi skončil trest

Reagovat
smazaný uživatel

aha ja myslel,ze to mas naveky

Reagovat
$dolar$

Ja myslim, ze brzy se mu tam objevi ChelseaFC4ever

Reagovat
Tomanatura

Dáme další sázku?

Reagovat
$dolar$

JJ az bude neco zajimaveho

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se nechceš vsadit, že dá dneska Slepička gól.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Tomanatura

Né to né. Ale třeba jestli bude mít na konci sezony víc trofejí United, nebo Chelsea Co říkáš Dolare?

Reagovat
$dolar$

Klidne A o co?

Reagovat
Tomanatura

Ty by sis dal nick D.DrogbaIsBest a já C.RonaldoIs Best Ale nezapomeň, že United už vyhráli Community Shield

Reagovat
Tomanatura

Naopak, ty ROnaldoIsBest a já D.DrogbaIsBest.

Reagovat
$dolar$

Tak jo Ale CS se nepocita

Reagovat
$dolar$

A bude to na mesic

Reagovat
Tomanatura

Ok beru

Reagovat
Tomanatura

To ne, s tím bych nesouhlasil

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho trvá navěky, jsme řešili včera.

Reagovat
smazaný uživatel

a kde? to si prectu at sem v obraze

Reagovat
smazaný uživatel

Souhrn PL

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale to mají sparťani poslední dobou taky.

Reagovat
$dolar$

Mas skvele nazory

Reagovat
božský John

Dneska jasna 2 v Liberci..1:2 pro nas

Reagovat
smazaný uživatel

přal bych si remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec doma neprohraje, ale spíš bych to viděl na 1 (2:1)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že Liberec potvrdí roli mírného favorita a vyhraje. Tip: 2:1 (Papoušek, Kerič - Žofčák).

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pro liberec a nebo 1:1

Reagovat
božský John

Ať de ten Kerič doprdele....ježiš ještě ze sem přes 1. poločas měl trénink

Reagovat
smazaný uživatel

nj jablonec na spicku proste nema....

Reagovat
božský John

Má,jenom jsme jim to pustili

Reagovat
smazaný uživatel

to slo videt !!!

Reagovat
božský John

To jo jenom počkej..my tu ligu ještě vyhrajem...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, já už jsem takovej postarší, dočkám se?

Reagovat
smazaný uživatel

ty mozes byt rad ze ses dockal te slavie!!! tym to trvalo jak psovi srani !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele