Evropská liga - souhrn odvetných zápasů předkola playoff

22.02., 20:43, aktualizováno 22.02., 23:53
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů AS Řím (© AFP)

AS Řím po penaltách opět prošel přes Feyenoord. Sparta v odvetě s Galatasarayem využila početní výhody a výhrou 4:1 si zajistila postup do osmifinále Evropské ligy. AC Milán prohrál odvetu na hřišti Stade Rennes, díky výhře 3:0 z domácího utkání však postupuje. Freiburg dotáhl dvougólové manko proti RC Lens a v prodloužení si zajistil postup do osmifinále. To si zahrají také Karabach, Marseille, Sporting a Benfica.

AS Řím - Feyenoord Rotterdam 2:1p

22.02.2024 21:00

Góly: 15. Lorenzo Pellegrini - 5. Santiago Giménez

První zápas: 1:1, postupuje AS Řím

AS Řím zvítězil v odvetném klání prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy nad Feyenoordem 2:1 po penaltách, čímž si zajistil postup do další fáze soutěže. Brzký gól v podání Santiaga Gimenéze z páté minuty a výstavní šibenice Lorenza Pellegriniho o 10 minut později sice naznačily brankové hody, vyrovnaný duel však poté na šance utichl. Rozřešení tak přinesl až penaltový rozstřel, v němž byli úspěšnější Vlci, kteří překazili Nizozemcům už potřetí v řadě cestu k poháru na evropské půdě. Ondřej Lingr přihlížel zkáze svého celku z lavičky náhradníků.

V Rotterdamu hrály hlavní roli hlavičky. Zatímco u vyrovnávací trefy Romela Lukakua to vzhledem k jeho postavě nebylo překvapením, úvodní zásah jen 168 centimetrů vysokého Igora Paixaa se dal považovat za výraznou chybu obrany. Moc takových pak Giallorossi neukázali v lize, kde snadno přejeli Frosinone. To Feyenoord se na výhru natrápil, když ke skalpu Waalwijku pomohl až v 84. minutě střídající slovenský mladík Leo Sauer.

Tentokrát se tým z Rotterdamu dočkal branky již v páté minutě, kdy se prudkým centrem šikovně nechal trefit Giménez a tělem tak dopravil míč do brány. Při průniku Barta Nieuwkoopa ze 13. minuty pak ulehčil gólmanovi zákrok střelcův nevýhodný úhel, do kterého ho na poslední chvíli zatlačili navrátivší obránci.

O pouhé dvě minuty později fanouškům předvedl Pellegrini jak může být fotbal jednoduchý, když zpoza vápna napřáhl ke střele a vymetl vzdálenější šibenici. Po 20 minutách hry v krátkém sledu neproměnili velké šance zevnitř vápna Bryan Cristante a Pellegrini. Atraktivní půli plnou vášní završilo na koni AS.

I po změně stran byli mírně aktivnější Vlci, utkání již ale bylo více rozkouskované. První šance druhého dějství tak přišla i díky pevné defenzivě Feyenoordu v čele s Dávidem Hanckem až v 70. minutě, kdy za nebezpečným balonem za obranu pelášil Stephan El Shaarawy. Zkušenému křídelníkovi však zakončení znemožnil včas vyběhnuvší Timon Wellenreuther. V závěru se poněkud krkolomným způsobem dostal do zakončení Romelu Lukaku, na jeho pokus však byl Wellenreuther připraven, na řadě tak bylo prodloužení.

V něm byla na hráčích znát únava, dobré myšlenky se tak nedařilo dotáhnout do úspěšného konce. Ve 113. minutě chtěl střelou na bližší tyč zevnitř vápna překvapit Mileho Svilara Ayase Ueda, gólman Římanů ale střelu využil jako rozcvičku před penaltovým rozstřelem. To samé platilo na druhé straně pro Wellenreuthera po jedovaté přízemní střele na zadní tyč od Lukaka. V loterii pokutových kopů byli úspěšnější domácí, rozhodující byl zásah Nicoly Zalewského.

Střetnutí těchto soupeřů tak už potřetí za poslední dva roky skončilo radostí římského AS. Los osmifinále Evropské ligy je na programu 23. února.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Galatasaray SK 4:1

22.02.2024 21:00

Góly: 8. Angelo Preciado, 74. Indrit Tuci, 80. Lukáš Haraslín, 90+6. Jan Kuchta - 16. Abdülkerim Bardakci

První zápas: 2:3, postupuje Sparta Praha

Sparta zvládla odvetu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy proti Galatasarayi a díky domácí výhře 4:1 si poprvé od roku 2016 zahraje osmifinále této soutěže. Na poločasovou remízu zareagoval realizační tým letenského celku nasazením Indrita Tuciho, jenž nejprve sám srovnal skóre dvojzápasu a 10 minut před koncem vyslal do rozhodujícího úniku skórujícího Lukáše Haraslína. Závěrečnou fázi duelu výrazně ovlivnilo vyloučení Kaana Ayhana, které odstartovalo zhroucení tureckého soka.

Sparta v bouřlivém Istanbulu zaujala svým výkonem a po bleskovém potrestání červené karty Victora Nelssona to vypadalo na zisk nadějné remízy. Pak byl však vyloučen také Matěj Ryneš a ve vypjatém závěru rozhodl Argentinec Mauro Icardi. Letenské navíc výrazně oslabila i žlutá napomenutí, ta totiž pro pražskou odvetu vyřadila ze hry Ladislava Krejčího i Veljka Birmančeviće.

Letenští do zápasu vlétli ve velkém stylu a už v osmé minutě se ujali vedení. Kaan Kairinen vyslal za tureckou obranu nastartovaného Ángela Preciada, jenž si poradil tváří v tvář Fernandovi Muslerovi a elegantním lobem otevřel skóre. Vedení však netrvalo dlouho, neboť se v 16. minutě po závaru před sparťanskou brankou prosadil hlavou Abdülkerim Bardakci. Na další výraznější šanci se čekalo až do 39. minuty, kdy po přihrávce Preciada zakončoval zblízka patičkou Victor Olatunji, Muslera byl ovšem pozorný a míč vyrazil.

Krátce po změně stran zkusil štěstí z hranice šestnáctky Haraslín, technickým pokusem ale poslal míč jen kousek nad břevno. Následně se sám na branku Galatasaraye řítil Olatunji, v závěrečné fázi ale dlouho otálel a v lepším zakončení mu stihl na poslední chvíli zamezit vracející se Bardakci. O poznání hůř si v osobním souboji vedl Ayhan, jenž v 70. minutě uviděl za tvrdý faul na Haraslína červenou kartu.

Početní výhodu sparťané využili téměř okamžitě. Centr Jaroslava Zeleného našel ve vápně nabíhajícího Tuciho, jenž hlavou umístil míč k levé tyči. Netrvalo dlouho a k vidění byla další gólová radost. Tuci našel skvělým pasem na levé straně rozběhnutého Haraslína, který si potáhl míč do šestnáctky a střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na 3:1. Pojistku v podobě čtvrté branky pak v nastavení přidal po krásné souhře Jan Kuchta.

Fotbalisté Sparty tak využili již tradičně vyprodané Letné a napříč soutěžemi zvítězili na svém hřišti posedmé za sebou. Jejich dalšího soupeře určí los konaný 23. února.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Šachtar Doněck 3:1

22.02.2024 21:00

Góly: 23. Pierre-Emerick Aubameyang, 74. Ismaïla Sarr, 81. Geoffrey Kondogbia - 12. Heorhij Sudakov

První zápas: 2:2, postupuje Olympique Marseille

Marseille zdolala v odvetě prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy na domácí půdě Šachtar 3:1 a zajistila si postup do osmifinále. Do vedení přitom šli Horníci po nešikovném faulu Jonathana Clausse a proměněné penaltě Heorhije Sudakova. Důležité srovnání ovšem zajistil ve 23. minutě Pierre-Emerick Aubameyang a nakopl Francouze k obratu. Zároveň se svým 31. zásahem odpoutal v čele historické tabulky střelců Evropské ligy od Radamela Falcaa. Rozhodující zásah pak zapsal po změně stran Ismaïla Sarr, jemuž 34letý Gabonec asistoval.

Ve Francii se strhl poněkud zvláštní souboj Olympioniků. Zatímco do začátku týdne vedl Lyon nad Marseille na počet protočených trenérů v této sezoně tři ku dvěma, jediný francouzský vítěz Ligy mistrů srovnal odvoláním Gennara Gattusa skóre. Prvním úkolem Jeana-Louise Gasseta, kouče, který byl v průběhu Afrického poháru odvolán z lavičky Pobřeží slonoviny, bylo dotáhnout své nové svěřence k postupu přes Šachtar, s nímž na úvod remizovali.

Les Olympiens utkání nerozehráli vůbec ideálně a již ve 12. minutě čelili nařízenému pokutovému kopu, který s přehledem proměnil Sudakov. S odpovědí ovšem přispěchal kdo jiný než Aubameyang, který svou dělovkou k levé tyči zapsal již 31. gól v Evropské lize. Hra obou týmů rozhodně nepostrádala aktivitu, zbytek prvního poločasu už ovšem větší vzrušení a šance, vyjma přezkoumávané potencionální penalty v samotném nastavení, nepřinesl.

Po pauze domácím muselo notně zatrnout, když po rohovém kopu míč proletěl ze změti těl jen těsně vedle pravé tyče jejich brány. Chybu z úvodu zápasu se poté rozhodl odčinit Clauss, jeho dělovku ale na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců.

Stejně jako v první půli poté začaly pozbývat gólové příležitosti, což se změnilo čtvrthodinu před koncem. Střídající Sarr si perfektně zpracoval dlouhý nakopávaný míč a s instinktem zabijáka uklidil míč do sítě Horníků. Ti dostali příležitost srovnat z přímého kopu z výborné pozice, Jaroslav Rakickij ale zakroutil svůj pokus jen do rukavic připraveného gólmana. Šachtar si tak jen o pár desítek vteřin později pohřbil jakékoliv naděje na postup sám, když chybu v komunikaci při standardní situaci využil Geoffrey Kondogbia.

Marseille si tak připsala druhou soutěžní výhru roku 2024 a za tu byla odměněna postupem do osmifinále. Svého soupeře se dozví při losu 23. února.

Více informací k zápasu

Sporting CP - BSC Young Boys 1:1

22.02.2024 21:00

Góly: 13. Viktor Gyökeres - 84. Silvère Ganvoula (pen.)

První zápas: 3:1, postupuje Sporting CP

Sporting remizoval v domácí odvetě prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy s Young Boys 1:1, což mu v součtu obou duelů stačilo k postupu. Portugalci si sice dovezli z prvního měření sil dvoubrankový náskok, ještě větší klid jim však na kopačky dodal už ve 13. minutě rozjetý kanonýr Viktor Gyökeres, pro kterého se jednalo již o 26. trefu v letošní sezoně. Po změně stran sice 25letý Švéd neproměnil penaltu, mrzet jej to však nemuselo. I přesto, že hosté v 83. minutě vyrovnali.

První vzájemný duel na hřišti Young Boys dopadl možná jednoznačněji, než se očekávalo, když si Sporting do domácí odvety odvezl dvougólový náskok. Švýcaři rovněž pocítili sílu Gyökerese, který se prosadil v každém z posledních čtyř soutěžních střetnutí. Právě švédský útočník měl být i v Lisabonu hlavní ofenzivní zbraní.

Domácí nenechali nic náhodě a už ve 13. minutě slavili úvodní zásah odvetného utkání. Právě zmiňovaný Gyökeres se po povedené kombinaci výtečně zorientoval ve vápně a krásnou střelou ke vzdálenější tyči zvýšil celkový náskok Sportingu už na tři góly. Švýcaři zůstali po obdržené brance otřesení a domácí nadále vyvíjeli tlak. Obrana Young Boys Bern ale v prvním poločase další zaváhání nepřipustila.

Opěvovaný Gyökeres mohl po změně stran skórovat již podruhé v zápase, když byla domácím v 56. minutě nabídnuta penalta po faulu na Trincaa. Švédský kanonýr si však s pokutovým kopem neporadil dobře a brankář David von Ballmoos jeho pokus směřující k pravé tyči zastavil.

Další obrovskou příležitost Sportingu pak v 63. minutě spálil Daniel Braganca, když po chytré přihrávce Marcuse Edwardse zcela osamocený trefil jen nohu zaskočeného Von Ballmoose. Tři minuty nato skóroval hlavou hostující Darian Maleš, vyrovnávací oslavy se ale kvůli ofsajdu nekonaly. Hostující fanoušci se ale v 84. minutě přece jen dočkali, když z pokutového kopu srovnal Silvére Ganvoula.

Sporting tak doma uhrál remízu, která mu s přehledem stačila k postupu. Svého soupeře se dozví v pátek 23. února, kdy je na programu los.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AC Milán 3:2

22.02.2024 18:45

Góly: 11. Benjamin Bourigeaud, 54. Benjamin Bourigeaud (pen.), 68. Benjamin Bourigeaud (pen.) - 22. Luka Jović, 58. Rafael Leão

První zápas: 0:3, postupuje AC Milán

Rennes sice v odvetě prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy porazilo na svém trávníku AC Milán 3:2, šťastnějšími však byli po závěrečném hvizdu Italové, kteří díky suverénní výhře z domácího duelu oslavili postup. Les Rennais táhl za málo pravděpodobným úspěchem Benjamin Bourigeaud, jenž i díky dvěma proměněným penaltám nasázel hattrick. Rossoneri ovšem dokázali dvakrát kontrovat a stejně jako při své poslední účasti ve druhé nejprestižnější kontinentální soutěži v roce 2021 se podívají minimálně mezi nejlepších 16 celků.

O postupujícím z tého bitvy bylo prakticky rozhodnuto už před utkáním. V Itálii totiž ovládl první vzájemné měření sil AC Milán, který vyhrál s přehledem 3:0. O víkendu však Rossoneri překvapivě padli na půdě Monzy (2:4), čehož chtělo Rennes využít a pokusit se před domácím publikem o zázrak.

Definitivní tečku za dvojzápasem mohl obstarat již ve druhé minutě Rafael Leao, jeho střelu po průniku do vápna však včasným vyběhnutím zblokoval 38letý Steve Mandanda. Tým z Bretaně musel riskovat a Milánští zase hrozili z protiútoků. Atraktivní podívaná přinesla branku v 11. minutě, kdy za vápnem napřáhl k utažené ráně k tyči Bourigeaud.

Eruptivní atmosféru v Rennes alespoň na chvíli uklidnil přesnou hlavou Luka Jović, jenž za precizní centr děkoval Theu Hernándezovi. Brzkou odpověď chtěl po dlouhém autu přinést Arnaud Kalimuendo, volejem doprostřed ale na svého krajana v bráně AC nevyzrál.

Trochu naivně vystrčil ve vápně nohu Simon Kjaer, což znamenalo soupeřův pád a potrestání z penalty od Bourigeauda, který i podruhé v zápase skóroval díky utažené střele k tyči. Ani tentokrát ale radost domácích netrvala dlouho, za pomoci důrazu a šťastných odrazů se totiž v 58. minutě Leão protančil až ke gólu do prázdné.

O deset minut později završil hattrick dalším nekompromisním gólem z penalty Bourigeaud, jenž tentokrát z puntíku trestal neúmyslnou hru rukou. Tým z Bretaně nechtěl vášnivé publikum zklamat, útočné myšlení již ale ovoce nepřineslo.

Rennes tak sice doma na AC vyzrálo, postup si však kvůli vysoké prohře v Itálii nezajistilo. Rossoneri se svého soupeře dozví během losu, který proběhne 23. února v Nyonu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SL Benfica 0:0

22.02.2024 18:45

Góly: -

První zápas: 1:2, postupuje SL Benfica

Benfika uhrála v odvetném utkání předkola playoff Evropské ligy bezbrankovou remízu na hřišti Toulouse a díky vítězství z prvního zápasu postoupila do osmifinále. Le Tef tak navzdory řadě šancí ze druhého dějství prohloubili domácí trápení, když před svými fanoušky nezvítězili již v sedmém soutěžním duelu v řadě a jejich pouť Evropou skončila.

Toulouse se od začátku roku nadechlo k velkým výkonům na stadionech soupeřů. V lize postupně vyhrálo v Métách, v Remeši i v Monaku, přičemž jen pár dnů před posledním zmíněným triumfem výrazně kousalo i v Lisabonu. Tam ale nakonec doplatilo na dva penaltové fauly, které potrestal Ángel Di María. Na jeho místě o víkendu v domácí soutěži naskočil David Neres a zazářil dvěma góly a stejným počtem asistencí.

Tým, z nějž ve Spartě hostuje Veljko Birmančević, se s vědomím jednogólového manka hnal od samého začátku dopředu. Zaskočení hosté ale v úvodu nemuseli čelit jediné nebezpečné akci, Toulouse bylo navíc do 30. minuty nuceno hned dvakrát střídat vinou zranění. Skóre mohl krátce nato otevřít Di María, jenž působil v evropských soutěžích každou sezonu od roku 2007. Argentinec měl však míč uvnitř vápna na dlouhou nohu a těsně minul. V závěru půle zlikvidoval tutovku Guillaume Restes, před nímž se díky svižné akci zjevil osamocený António Silva.

I do druhého dějství vtrhli aktivněji Le Tef, rána ze druhé vlny v podání Vincenta Sierra ale nebyla umístěna mimo dosah Anatolije Trubina. V obrovské příležitosti z 55. minuty sice už Stijn Spierings hlavičkoval mimo gólmanův rádius, nakonec však těsně netrefil ani samotnou bránu. Trilogii spálených šancí hráčů Toulouse završil v 61. minutě Rasmus Nicolaisen, jenž taktéž využil čelo jen k zakončení vedle.

Neúnavné tažení domácích sice působilo sympaticky, ve finále ale ústilo v další řadu neproměněných příležitostí. Thijs Dailinga trefil hlavou tyč, na další pokus Spieringse pak bravurně vyzrál Trubin. V závěru zkoušel zpoza vápna štěstí obstřelem Shavy Babicka, Le Tef ovšem zjevně nebylo přáno.

Domácí neschopnost vyhrát v podání Toulouse tak pokračovala i v Evropské lize, s níž se po remíze rozloučilo.

Více informací k zápasu

Qarabağ Ağdam - SC Braga 2:3e

22.02.2024 18:45

Góly: 102. Matheus Silva, 120+2. Nariman Achundzade - 70. Roger Fernandes, 83. Álvaro Djaló, 115. Simon Banza (pen.)

První zápas: 4:2, postupuje Qarabağ Ağdam

Hráči Bragy zvítězili v odvetě prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy nad Karabachem 3:2 po prodloužení, z historicky prvního postupu do osmifinále některé z kontinentálních soutěží se ovšem díky výsledku z Portugalska radovali domácí. Arcibiskupové se v zápase zpočátku trápili, potřebný impuls jim dodalo až vyloučení domácího Elvina Cafarquliyeva ve druhém poločase, po kterém dokázali dvěma góly srovnat krok. V bláznivém prodloužení však oslabení Jezdci našli zbytky sil ke vstřelení dalších dvou branek, přičemž hrdinou se stal ve 122. minutě teprve 19letý Nariman Akhundzade.

Braga nedokázala v základní skupině Ligy mistrů čelit dvěma velkým favoritům, dvojutkání s Unionem však zvládla, a uzmula tak alespoň třetí příčku. Po přesunu o patro níž jí los určil za soupeře Karabach, což se zdálo být pozitivní zprávou, jenže Arcibiskupové v domácím klání vyhořeli a do odvety si přivezli dvougólové manko. Mohlo to být přitom ještě horší, náskok Jezdců ovšem pozdní proměněnou penaltou zmírnil velezkušený João Moutinho.

Celek z Ázerbájdžánu si i do odvetného zápasu přenesl střeleckou chuť. Jako první prověřil reflexy gólmana Matheuse po čtvrthodině hry prudkou jedovkou Abdellah Zoubir. Pěknou akcí se následně prezentoval i Leandro Andrade, jeho zakončení ovšem postrádalo potřebnou razanci. Ta už nechyběla projektilu z kopačky Marko Vešoviće mířícímu k pravé tyči.

V cestě mu ale stál připravený brankář, stejně jako o pár okamžiků později, když v souboji jeden na jednoho vyzrál na Leandra Andradeho. Naopak Bragisté se trápili, jejich hra postrádala překvapivé momenty, kterými by mohli zaskočit sešikovanou obranu domácích, za první poločas tak nezaznamenali ani jednu přímou střelu na bránu.

Domácí neustávali v aktivitě ani po pauze a Matheus měl opět plné rukavice práce, i napodruhé ale vyzrál na krajního beka Vešoviće. V 57. minutě přišla pro Karabach zbytečná ztráta, když Cafarquliyev obdržel během pár okamžiků dvě žluté karty a vykřesal alespoň malý plamínek naděje pro hosty.

V pekelné atmosféře se Bragisté jali hrát vabank s otevřenou obranou a vyplatilo se, když Roger Fernandes zakroutil míč zblízky za záda gólmana. Minhoťanům poté sebral druhou branku videorozhodčí, o chvíli později už ale dělovka Álvaro Djaly do pravé šibenice platila. Další šance už hosté neproměnili, utkání v Baku tak dospělo do prodloužení.

V něm se hráči Karabachu dokázali nevídaně vzepřít osudu, po standardní situaci ve 102. minutě se míč dostal k Matheusi Silvovi, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě a poslal tribuny do euforie.

Jeden z domácích obránců pak ale zcela zbytečně fauloval v šestnáctce a nařízenou penaltu proměnil Simon Banza. Šílenou zápletku utkání dopsal ve 122. minutě prodloužení Akhundzade. Ten se po rychle rozehraném přímém kopu zjevil v šestnáctce, kde k radosti domácích příznivců překonal Matheuse.

Bragisté si tak sice dojeli do Ázerbájdžánu pro čestné vítězství, to jim však k postupu nestačilo. Karabach se dozví jméno dalšího soupeře 23. února.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - RC Lens 3:2e

22.02.2024 18:45

Góly: 67. Roland Sallai, 90+2. Roland Sallai, 99. Michael Gregoritsch - 28. David Costa, 45+2. Elye Wahi

První zápas: 0:0, postupuje SC Freiburg

Freiburg předvedl v odvetě prvního vyřazovacího kola Evropské ligy neuvěřitelný obrat a díky výhře 3:2 nad Lens po prodloužení si stejně jako loni zahraje minimálně osmifinále. Domácí sice ještě v 67. minutě prohrávali o dva góly, pak ale snížil a v nastaveném čase dokonce vyrovnal stav duelu Roland Sallai. V 99. minutě potom rozhodl o velkolepém postupu německého zástupce Michael Gregoritsch.

Freiburg se před odvetou nacházel v herní krizi, když pětkrát v řadě nedokázal zvítězit. I přesto však měl dobré šance na postup. Ve Francii totiž Breisgauští Brazilci uhráli bezbrankovou remízu, a před zraky vlastních fanoušků jim tak stačilo jakékoliv vítězství. Racing Club však do Německa rozhodně nepřijížděl jako outsider, a proto diváky čekala napínavá bitva.

Odveta odstartovala ve stejném tempu jako první vzájemné střetnutí. Oba celky předváděly opatrnou hru bez jakýchkoli znatelnějších náznaků šancí. Na straně hostů však byla alespoň optická převaha díky centrům z pravé strany, z nichž většina skončila mimo hrací pole.

To se změnilo ve 28. minutě, kdy centr Przemyslawa Frankowského z přímého kopu nadělal domácímu brankáři Noahovi Atuboluovi obrovské problémy. Mladičký německý gólman ho nedokázal zkrotit a odražený míč skrze několik hráčů propasíroval do sítě tvrdou ranou David Pereira da Costa. V závěru poločasu Lens odskočilo už o dvě branky, když po chybě domácího obránce získal míč Elye Wahi a pohledným lobem přehodil Atubola.

Freiburg vstoupil do druhé půle o poznání lépe a s míčem na kopačkách svého francouzského soupeře zatlačil. Vyvrcholením byla slibně vypadající rána Lukase Küblera, která však skončila těnsně nad. Hra se posléze vyrovnala a v 58. minutě mohl Frankowski zvýšit náskok hostů. Jeho dlouhé samostatné tažení ale skončilo slabou ranou doprostřed brány.

Freiburgským fanouškům se naděje vrátila v 68. minutě, když se po odrazu ze standardní situace prosadil tvrdou dorážkou Sallai. Následoval vytrvalý tlak domácích se spoustu příležitostí na vyrovnání. Ve třetí nastavené minutě se k dorážce dostal znovu Sallai a vyrovnávací brankou zažehl výbuch v Europa-Park Stadionu, když poslal zápas do prodloužení.

Nabuzený bádenský celek navázal na skvělý výkon ze druhé půle i v následném prodloužení a už v jeho první půli zápas otočil. Konkrétně v 99. minutě se šťastně dostal k míči Gregoritsch a po rychlé kličce kolem brankáře jej uklidil do odkryté brány.

Freiburg pak již postupové skóre udržel a proklouzl do další fáze. Svého soupeře se dozví v pátek 23. února, kdy v Nyonu proběhne los.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Jordi Alba

Škoda, že jsem v obou zápasech zapomněl vsadit proti Betisu, to je neskutečně marnej tým v pohárech.

Reagovat
KingMaster13

To je hroznej kontrast oproti FC Sevilla, která i kdyby hrála v druhé lize a v EL byl Manchester City, tak si pro tu trofej dojde

Reagovat
Jordi Alba

Tam zas pro změnu už asi 2 roky bojkotujou ligu.

Reagovat
gocii

Kde je clanek pro fandy fc koeficient?

Reagovat
Shevchenko

Ten je až několik dní po odehraných zápasech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele