předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 18:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

U míče Danylo Sikan (© AFP)

Šachtar na stadionu Hamburku další vítězství neslavil, góly padaly až po změně stran

Šachtar Doněck remizoval v úvodním duelu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy s Marseille 2:2. V utkání hraném v Hamburku, kde již Doněck dokázal porazit Barcelonu, padaly góly až ve druhém poločase. Vždy navíc v rychlém sledu, vedení se napoprvé i napodruhé ujali hosté z Francie, náskok jim však ani jednou dlouho nevydržel. Klíčovým pro celou partii se pak stal zásah Eguinalda ze třetí minuty nastavení, jenž rozhodl o tom, že se do odvety půjde za vyrovnaného stavu.

Šachtar odehrál poslední soutěžní klání v polovině prosince, kdy v Portu nezvládl přímý souboj o postup do osmifinále Ligy mistrů. Od té doby si musel vystačit s přátelskými duely, přičemž v jednom z nich nestačil na Hradec Králové, ačkoliv nastoupil v silné sestavě i s Danylem Sikanem, čtyřgólovým střelcem ze základní skupiny. Marseille byla v zápřahu takřka permanentně, v roce 2024 však vyhrála jediný ze šesti zápasů.

Brzké otevření skóre mohl v Hamburku obstarat Oleksandr Zubkov, povedenou střelu ale předčil svým zákrokem Pau López. Při druhém nadějném pokusu ukrajinského záložníka se měli na pozoru obránci Marseille, kteří s blížící se půlhodinou hry na poslední chvíli zakročili. Krátce předtím si frustrovaní hráči Šachtaru stěžovali na neponechanou výhodu, kvůli níž nedostal Eguinaldo šanci skórovat. Olympique se do hry dostal až v závěru poločasu, pořádnou příležitost si však nevytvořil.

Zčistajasna se rozhodl obstarat hostům vedení střelou z úctyhodné vzdálenosti Azzedine Ounahi, ta však skončila těsně vedle. S blížící se hodinou hry přišly v rychlém sledu nadějné příležitosti na obou stranách, ani jedna ale rozvlnění sítě nepřinesla. Chvíli nato však utnul čekání na gól zkušený Pierre-Emerick Aubameyang, k němuž na zadní tyči propadl centrovaný míč.

Poté, co konečně otevřeli skóre Olympionici, se o čtyři minuty později prosadili i Horníci. Asistent u první branky Jonathan Clauss promáchnul ve snaze odkopnout balon, čehož využil Mykola Matvijenko utaženou ranou k tyči. Závěr vyrovnaného klání přinesl další dvojici slepených gólů. Nejprve se totiž v 90. minutě trefil po tečované zpětné přihrávce Iliman Ndiaye, před konečným hvizdem však stihl hlavou odpovědět Eguinaldo.

Marseille tedy sice šesté soutěžní klání v řadě nevyhrála, remíza z Hamburku však byla směrem k potenciálnímu postupu nadějným výsledkem. Odveta je na programu 22. února.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Israha

Gattuso ven.

Reagovat
Pharrell

Přesně tak. A Marseille poslední na tiketu a takhle mi úplně dojednat donedávna tiket ještě gólem z nastavení z poslední větší šance domácího Šachťaru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele