předkolo playoff - odvety
22.02.2024 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse se před vlastními fanoušky opět nepředvedlo. Benfica úspěšně vsadila na obranu

Benfika uhrála v odvetném utkání předkola playoff Evropské ligy bezbrankovou remízu na hřišti Toulouse a díky vítězství z prvního zápasu postoupila do osmifinále. Le Tef tak navzdory řadě šancí ze druhého dějství prohloubili domácí trápení, když před svými fanoušky nezvítězili již v sedmém soutěžním duelu v řadě a jejich pouť Evropou skončila.

Toulouse se od začátku roku nadechlo k velkým výkonům na stadionech soupeřů. V lize postupně vyhrálo v Métách, v Remeši i v Monaku, přičemž jen pár dnů před posledním zmíněným triumfem výrazně kousalo i v Lisabonu. Tam ale nakonec doplatilo na dva penaltové fauly, které potrestal Ángel Di María. Na jeho místě o víkendu v domácí soutěži naskočil David Neres a zazářil dvěma góly a stejným počtem asistencí.

Tým, z nějž ve Spartě hostuje Veljko Birmančević, se s vědomím jednogólového manka hnal od samého začátku dopředu. Zaskočení hosté ale v úvodu nemuseli čelit jediné nebezpečné akci, Toulouse bylo navíc do 30. minuty nuceno hned dvakrát střídat vinou zranění. Skóre mohl krátce nato otevřít Di María, jenž působil v evropských soutěžích každou sezonu od roku 2007. Argentinec měl však míč uvnitř vápna na dlouhou nohu a těsně minul. V závěru půle zlikvidoval tutovku Guillaume Restes, před nímž se díky svižné akci zjevil osamocený António Silva.

I do druhého dějství vtrhli aktivněji Le Tef, rána ze druhé vlny v podání Vincenta Sierra ale nebyla umístěna mimo dosah Anatolije Trubina. V obrovské příležitosti z 55. minuty sice už Stijn Spierings hlavičkoval mimo gólmanův rádius, nakonec však těsně netrefil ani samotnou bránu. Trilogii spálených šancí hráčů Toulouse završil v 61. minutě Rasmus Nicolaisen, jenž taktéž využil čelo jen k zakončení vedle.

Neúnavné tažení domácích sice působilo sympaticky, ve finále ale ústilo v další řadu neproměněných příležitostí. Thijs Dailinga trefil hlavou tyč, na další pokus Spieringse pak bravurně vyzrál Trubin. V závěru zkoušel zpoza vápna štěstí obstřelem Shavy Babicka, Le Tef ovšem zjevně nebylo přáno.

Domácí neschopnost vyhrát v podání Toulouse tak pokračovala i v Evropské lize, s níž se po remíze rozloučilo.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
Benfica

No praveze by sok skor povedal, ze fans Toulouse mozu byt na svoj tim hrdi.. oni robili co sa dalo, nas zachranoval Trubin

Reagovat
Seydou Doumbia

na sotva průměrný tým ligy krásný výkon co?

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele