Evropská liga - preview odvetných zápasů předkola play-off

22.02., 10:50
Previews
Stade Vélodrome (© AFP)

Sparta bude proti Galatasarayi dohánět jednogólové manko, potřebuje proti tureckému soupeři vyhrát, aby se dostala do osmifinále. Do akce půjdou i lisabonské výběry a další portugalský celek z Bragy. Rennes se pokusí obrátit situaci proti AC Milán, Marseille pod novým trenérem uvítá Šachtar...

Stade Rennes - AC Milán

čtvrtek 18:45

první zápas: 0:3

AC Milán před týdnem neměl doma výraznější potíže s Rennes a má nakročeno k postupu do osmifinálové fáze Evropské ligy. Francouzský celek se proti italskému gigantovi pokusí o to, co se v letošním ročníku povedlo jen dvěma mužstvům, tedy zvítězit o tři branky, aby ještě na evropské scéně zůstal. Speciální zákaz mimochodem budou muset dodržet bretanští fanoušci.

Les Rouge et Noirs, i tak se přezdívá klubu se severozápadu Francie, kteří jasně vyznávají černou a červenou barvu. Tyhle symboly přitom neodmyslitelně patří také k I Rossoneri. A protože místní úřady v Rennes se obávají o bezpečnost, zavedeno bylo poměrně kontroverzní opatření. To trvá už od středečního odpoledne a platit bude až do čtvrteční půlnoci.

Rozhodnutí přitom vyvolává kritiku i posměch. V podstatě totiž příznivci SRFC nesmějí nosit žádné oblečení s klubovým zabarvením, tedy s červeným a černým, přičemž i pro ty italské je takové pravidlo nastaveno. Důvodem je strach z možných potyček, kompetentní osoby, mající na starosti ochranu obyvatel a kteří zápas vidí jako vysoce rizikový, chtějí, aby lidé na ulicích nepoznali, ke kterému výběru se hlásí. Jak bude vše vypadat v praxi a jak se bude vymáhat případné nedodržování, je opravdu velká otázka do placu. Minimálně to půjde dost stěží.

Milánská ekipa nesmí jen tenhle odvetný duel podcenit a výrazně ho pokazit. Náskok má dostatečný, je pouze potřeba ho nepromrhat. Dosud skolili Il Diavolo alespoň o tři góly pouze dva soupeři, konkrétně v září městský oponent Inter v Serii A a v říjnu v Lize mistrů PSG. "Nemůžeme nic považovat za ukončené,” varoval hostující stratég Stefano Pioli. "Můžeme od Rennes očekávat jiný výkon než v prvním utkání, protože se bude snažit vrátit do hry. Má kvalitní tým. A ten určitě nevyvěšuje bílou vlajku,” dodával.

Rennes zvládlo generálku na tenhle mač dobře, v Ligue 1 si poradilo s Clermontem. Naopak hostům se v italské nejvyšší soutěži nedařilo a padli na půdě Monzy. Téhle slabé chvilky na straně protivníka by tak domácí bezpochyby rádi využili. "Musíme skórovat jako první, aby nás dopředu hnalo naše publikum,” představoval si Julien Stéphan, kouč Les Rennais. "Víme, že budeme čelit silnému a zkušenému soupeři,” připomínal.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - G. Doué, Omari, Theate, Truffert - D. Doué, Bourigeaud, Matusiwa, Terrier - Kalimuendo, Gouiri

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Gabbia, Kjaer, T. Hernández - Reijnders, Musah - Chukwueze, Loftus-Cheek, Rafael Leao - Giroud

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.59 - 2.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SL Benfica

čtvrtek 18:45

první zápas: 1:2

Obhájce portugalského titulu byl před zápasem s francouzským vyzyvatelem z Toulouse považován za jasného favorita a v domácím prostředí nakonec dokázal zvítězit, ovšem houževnatého protivníka udolal nejtěsnějším poměrem 2:1, a ve venkovní odvetě ho tak jednoduchý úkol rozhodně čekat nemusí. Domácí celek už v základní skupině ukázal, že dokáže zaskočit i ty největší favority a bez šance na osmifinále Evropské ligy určitě není.

Lisabonský celek aktuálně usiluje a druhý triumf v řadě na portugalské scéně a v tuto chvíli svádí nesmírně napínavou bitvu s městským rivalem Sportingem. V dosavadním průběhu posbíral pětapadesát bodů a je druhý o sedm bodů před třetím Portem. Za vedoucím CP zaostává vinou horšího skóre, přičemž jeho odvěký rival disponuje jedním utkáním k dobru. O víkendu přivítal zachraňující se Vizelu a deklasoval ji vysoko po výsledku 6:1.

Toulouse se v Ligue 1 z dlouhodobého hlediska tolik nedaří a bude mít co dělat, aby vůbec skončilo v horní polovině tabulky. O víkendu i přes hodně náročný duel v Lisabonu však zaskočilo vysoce favorizované Monako a z jeho půdy si odvezlo všechny tři body za překvapivou výhru 2:1. Nicméně v tabulce mu stále patří až třináctá příčka s třiadvaceti body, před šestnáctou barážovou pozicí Nantes je o jediný bod.

SL v prvním vzájemném střetnutí dominovalo, jenže ze hry se prosadit nedokázalo a důležitou výhru zaznamenalo jen díky dvěma penaltám argentinského mistra světa Ángela Di Maríi, jenž druhý pokutový kop k tomu proměnil až v osmé minutě nastavení. "Věděli jsme, že soupeř je po taktické stránce vyspělý a proti nám si věří, těsná výhra tak nakonec pro nás byla velmi dobrým výsledkem. Na půdě soupeře nás může čekat ještě mnohem více práce," řekl s mírnou obavou německý lodivod Benficy Roger Schmidt.

Ten dále očekává, že francouzský tým bude vyznávat ofenzivní hru od samého začátku. "Před vlastními fanoušky se bude rvát o postup až do samotného konce, díky nim například porazil i Liverpool. My se za žádných okolností nesmíme stáhnout na vlastní polovinu, potřebujeme tvořit hru," dodal. Schmidt nemůže využít služeb Bernata, jeho protějšek Carles Martínez Novell postrádá Aboukhlala, Genreaua, Niklase Schmidta i vykartovaného Mawissu Elebiho.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Mous. Diarra, Logan Costa, Nicolaisen - Desler, Spierings, Sierro, Suazo - Dönnum, Dallinga, Y. Gboho

SL Benfica - pravděpodobná sestava:
Trubin - Aursnes, António Silva, Otamendi, Morato - Joao Neves, Kökcü - Di María, Rafa, Joao Mário - Arthur Cabral

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.90 - 1.93

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Qarabağ Ağdam - SC Braga

čtvrtek 18:45

první zápas: 4:2

Trpaslík z Ázerbájdžánu si v prvním kole play-off vyšlápl na portugalskou Bragu a v odvetě bude mít k dispozici výhodu domácího prostředí. Braga bude muset naopak napnout veškeré své ofenzivní síly a vstřelit soupeři aspoň tři branky, aby postoupila v základních devadesáti minutách.

Asi ani ti nejvěrnější fanoušci Qarabağu nečekali, že se výlet do Portugalska tak osvědčí a vyplatí. Přeci jen, horkým favoritem v tomto střetu byla právě domácí Braga. Jenže hostům vyšel druhý poločas nadmíru a vstřelili v něm portugalskému soupeři rovnou tři branky! Celkově si domů přivezli pohodlný náskok a výhru 4:2, která jim před domácí odvetou v Baku zaručuje velmi dobrou pozici.

Svěřenci trenéra Gurbana Gurbanovova budou mít nepochybně víc sil, protože na rozdíl od Portugalců nebyli zapojeni do ligových bojů. Od duelu s Bragou nehráli soutěžní zápas. Teď je dělí něco málo přes 90 minut od toho, aby vůbec poprvé ve své historii postoupili mezi nejlepších šestnáct týmů v evropských pohárech.

Braga bude mít co dělat, protože musí vstřelit tři branky a žádnou nedostat, pokud chce postoupit v základní hrací době. Což ale nebude pro tým dvaapadesátiletého trenéra Artura Jorgeho vůbec snadné. I z toho důvodu, že Qarabağ se ve čtrnácti z posledních patnácti pohárových duelů pokaždé trefil. Braga se sice v minulém kole radovala z výhry nad Farense, ale obecně teď nezažívá moc dobré období.

Qarabağ Ağdam - pravděpodobná sestava:
Lunjov - Silva, Mustafazada, Gusejnov, Cafargulijev - Romao, Janković - Andrade, Benzia, Zoubir - Juninho

SC Braga - pravděpodobná sestava:
Matheus - Gómez, Niakate, Oliveira, Borja - Carvalho, Moutinho - Ruiz, Pizzi, Fernandes - Banza

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 4.03 - 2.28

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SC Freiburg - RC Lens

čtvrtek 18:45

první zápas: 0:0

Freiburg sehrál s Lense naposledy remízu bez branek a vše se tedy rozhodne až v odvetném utkání na Europa-Park Stadion. Domácí se výhody známého prostředí určitě budou chtít držet, protože aktuální forma není zrovna na jejich straně.

První zápas mezi domácím Lens a návštěvou z Freiburgu nakonec nenabídl ani jednu branku, byť šancí jsme několik viděli. Tu dost možná největší v celém utkání měl na svědomí Maximilian Eggestein, kterého ale na poslední chvíli zastavil skvělý obranný zákrok pohotově zasahujícího Kevina Dansa. A zkušený obránce věří, že se jeho týmu nakonec povede postoupit.

"Je pravda, že minulé utkání se nám rozhodně nepovedlo podle představ a chtěli jsme si do odvety vybudovat nějaký gólový náskok. Jako tým jsme nepředvedli náš nejlepší výkon, ale věříme si. Víme, že postup je v našich silách, i když to na půdě Freiburgu rozhodně nebude jednoduché. Ale ukázali jsme si, co jsme dělali špatně a na čem musíme zapracovat. Chceme za každou cenu postoupit a vrátit se domů úspěšní," sdělil obránce v rozhovoru pro stránky UEFA.

Pokud bychom počítali všechny soutěže, tak Lens v posledních šesti utkáních prohrálo jen jednou, když nestačilo na PSG. V případě domácího Freiburgu je ta situace mnohem horší, protože mužstvo vedené koučem Christianem Streichem klopýtlo ve stejném počtu utkání už pětkrát, třikrát z toho prohrálo.

Naposledy se doma v lize předvedlo proti Eintrachtu Frankfurt, s nímž si po divoké remíze 3:3 rozdělilo body. Tentokrát svou pozornost obrací na poháry, v nichž už minulou sezonu slavilo postup mezi nejlepších šestnáct týmů. Německý celek se proti zástupci francouzské Ligue 1 postavil zatím jen třikrát v historii, ale ani jednou s ním neprohrál.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Ginter, Gulde - Dóan, M. Eggestein, Höfler, Grifo, Makengo - Sallai, Höler

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Chusanov, Medina - Frankowski, Abdul Samed, El Aynaoui, Chávez - Sotoca, David Pereira da Costa - Wahi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.16 - 2.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Řím - Feyenoord Rotterdam

čtvrtek 21:00

první zápas: 1:1

Natěšené Stadio Olimpico už čeká na své miláčky, kteří se pokusí zopakovat dramatické výjevy staré deset měsíců. Tehdy se AS v nervydrásajícím utkání postavilo Feyenoordu rovněž a Nizozemci budou chtít domácímu mužstvu tuhle bolestivou porážku konečně vrátit.

V minulém roce se Feyenoord nacházel přeci jen v lepším rozpoložení, když cestoval do Věčného města k odvetnému utkání. I tehdy cítil nedávnou křivdu pramenící z pokaženého finále Konferenční ligy, které nakonec ovládlo právě AS. A první duel před rokem zvládl Feyenoord lépe, doma svého soka porazil těsně 1:0. I odveta se mu do jisté míry dařila, protože ještě minutu před koncem drželi hosté postupovou remízu 1:1. Jenže pak se utrhl Paulo Dybala a poslal zápas do prodloužení.

A zbytek, jak se říká, je historie. AS zvládlo prodloužení mnohem lépe, Feyenoord už ke konci šlapal vodu a nakonec si AS došlo pro druhé evropské finále za sebou. Tentokrát trofej ale nevyhrálo. Ostatně ani jeho dosavadní sezona se dlouhou dobu neprofilovala jako úspěšná. I kvůli špatným výsledkům byl nakonec trenér José Mourinho, strůjce pohárového úspěchu odvolán a nahrazen klubovou ikonou Danielem De Rossim.

Trenérský nováček se s takovým velikánem co do zkušeností nemůže rovnat, přeci jen na něj ale dal velmi rychle zapomenout. Změnil herní plán, taktiku, pracuje na fyzické připravenosti hráčů, dává šanci mladším hráčům (věkový průměr jím používaných hráčů je 26,2 let oproti 27,3 roků pod Mourinhovým vedením) a zvolil zcela jiný přístup k fotbalu jako takovému. V posledních pěti duelech si jeho mužstvo udržuje gólový příspěvek v průměru 2,6 gólů na zápas. To je o jednu branku na utkání víc než za Mourinhových dob.

První duel na stadionu De Kuip skončil remízou, pod níž se podepsali domácí útočník Igor Paixão (Brazilec skóroval i při výše zmiňované porážce v Římě před rokem, také hlavou) a Romelu Lukaku za hosty. Následně se AS představilo v lize na hřišti nováčka z Frosinone a i když první poločas rozhodně nepodalo dobrý výkon, nakonec vyhrálo 3:0.

Feyenoord si v lize ale také vedl dobře, povedlo se mu s čistým štítem porazit Waalwijk, o čemž rozhodla jediná trefa Matse Wieffera z konce utkání. Kromě toho měl trenér Arne Slot radost, protože do nominace se opět vrátilo duo Lutsharel Geertruida a Quinten Timber, kteří navíc odehráli kompletní utkání. Vlci z hlavního města pro změnu mohou opět počítat s Chrisem Smallingem a Evanem Ndickou.

Domácí se budou muset obejít bez vykartovaného mladíka Boveho, hosté dorazí bez zraněné čtveřice Bijlow, Trauner, Van den Belt a Zechiel. Svěřenci trenéra Arneho Slota jsou odhodláni urvat postup i bez svých fanoušků, neboť na výjezdy mají oba kluby od UEFA pro tuto fázi zakázaný vstup svých fanoušků.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Karsdorp, Mancini, Llorente, Spinazzola - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, Lukaku, El Shaarawy

Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Wellenreuther - Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman - Stengs, Timber, Wieffer - Minteh, Giménez, Paixão

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.68 - 4.05

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Galatasaray SK

čtvrtek 21:00

první zápas: 2:3

Sparťané budou ve čtvrteční domácí odvetě 2. kola Evropské ligy s Galatasarayem Istanbul dohánět ztrátu 2:3 z úvodního zápasu. Kvůli kartám jim budou chybět tři hráči základní sestavy včetně kapitána Ladislava Krejčího. Opírat se mohou o působivou domácí bilanci v této sezoně, na Letné neprohráli ani jeden z 16 zápasů. Utkání má výkop ve 21:00.

Úvodní duel v Istanbulu přinesl minulý čtvrtek atraktivní podívanou. Galatasaray dvakrát vedl, ale Sparta se pokaždé dotáhla. Druhý gól dala v přesilovce po vyloučení stopera Victora Nelssona. Jenže poté uviděl červenou kartu i Matěj Ryneš a domácí v první minutě nastavení zásluhou Maura Icardiho rozhodli o výhře. Kvůli třem žlutým kartám v tomto pohárovém ročníku bude vedle Krejčího chybět Spartě i produktivní srbský křídelní hráč Veljko Birmančevič.

"V Istanbulu jsme odehráli velmi kvalitní zápas, musíme na něj navázat. Odveta je otevřená. Výhodou je, že hrajeme doma, to nám může pomoct. Musíme navázat na zápas v Turecku a odstranit negativní věci. Věřím v sílu tohoto mužstva, že jsme schopní je potrápit a uhrát výsledek, který chceme," řekl na tiskové konferenci po ligovém utkání s Libercem Lukáš Haraslín, s 12 góly nejlepší střelec Sparty v soutěžním ročníku.

Pražané doma v této sezoně nenašli přemožitele (s FC Kodaň v kvalifikaci Ligy mistrů neuspěli až na penalty) a na Letné vyhráli 14 z 16 utkání. Galatasaray tam porazili v obou dosavadních zápasech - 3:1 v předkole Poháru UEFA (dnešní Evropské ligy) v sezoně 1995/96 a poté 3:0 ve skupině Ligy mistrů v ročníku 1997/98. Jako hráč tehdy působil v istanbulském celku jeho současný trenér Okan Buruk.

"Doma jsme si vytvořili výhodu, která nám dává naději do odvety. Bylo důležité odletět do Prahy s náskokem. Snad si v odvetě povedeme ještě lépe," prohlásil padesátiletý Buruk, který v roce 2000 ovládl se "Lvy" Pohár UEFA i Superpohár UEFA.

Týmy se na vzájemný souboj naladily nedělními výhrami. Sparta porazila Liberec 2:1 a zvítězila v devátém z uplynulých 10 soutěžních zápasů. Galatasaray triumfoval na hřišti Ankaragücü 3:0 a od prosincové prohry v Kodani nenašel přemožitele ve 14 soutěžních duelech, z nichž posledních 10 ovládl.

Obě mužstva vedou domácí soutěže před městskými rivaly (Slavií a Fenerbahce). Zároveň jsou úřadujícími mistry svých zemí a současně i historicky nejúspěšnějšími celky v počtu titulů. V jarní vyřazovací části pohárů jsou po dvou letech. Pražané naposledy zvládli úvodní vyřazovací kolo pohárů v únoru 2016 v Evropské lize proti Krasnodaru, turecké mužstvo tři roky předtím v Lize mistrů proti Schalke.

Letenští začali jarní fázi evropských pohárů jako první z českých týmů. Slavia s Plzní díky prvenství ve skupině vstoupí do vyřazovací fáze až v březnovém osmifinále - červenobílí v Evropské lize a Viktoria v Konferenční lize. Tři česká mužstva jsou v jarní vyřazovací části pohárů poprvé v samostatné historii.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Sörensen, Panák, Vitík - Preciado, Kairinen, Laci, Pešek - Karabec, Haraslín - Kuchta.

Galatasaray SK - pravděpodobná sestava:
Muslera - B. A. Yilmaz, Sánchez, Kutlu, Köhn - Torreira, Demirbay - Tete, Mertens, Aktürkoglu - Icardi.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 4.06 - 2.57

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Šachtar Doněck

čtvrtek 21:00

první zápas: 2:2

Marseille v úvodním duelu play-off o osmifinále Evropské ligy hned dvakrát vedla proti houževnatému Šachtaru, nicméně těsný náskok nakonec neudržela, a po nerozhodném výsledku 2:2 se tak bude na francouzské půdě začínat od nuly. Olympique je považován za favorita na postup mezi šestnáctku nejlepších, avšak "nerozehraný" ukrajinský výběr jasně ukázal, že svou kůži určitě zadarmo nedá.

První zápas v "azylu" v Hamburku byl zpočátku nesmírně vyrovnaný a zdálo se, že v něm žádný gól nepadne, ale v 64. minutě se prosadil hostující kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang a od této chvíle se hra podstatně rozhýbala. Šachtar ani ne o čtyři minuty později srovnal, a i když Marseille vsítila rozdílovou trefu v poslední minutě základní hrací doby, protivník dokázal bleskově odpovědět v nastaveném čase.

Klub z Doněcku před nedávným čtvrtečním zápasem neodehrál soutěžní utkání více jak dva měsíce a na ligové scéně se navíc představí až v polovině března. Teď by se tedy mohl prezentovat ještě lepším výkonem. "Ukázali jsme charakter, když jsme na oba góly favorizovaného soupeře odpověděli, a jasně jsme mu naznačili, že o postup do osmifinále máme eminentní zájem. Podle mě jsme si zasloužili ještě příznivější výsledek, ale takový je někdy fotbal," řekl s hrdostí v hlase bosenský lodivod Šachtaru Marino Pušič.

Francouzskému týmu se v uplynulých týdnech rozhodně nedařilo podle představ, jelikož v Ligue 1 začal strádat a tabulkou se postupně propadá. Na ligové scéně momentálně nevyhrál šestkrát za sebou, před pár dny překvapivě prohrál v Brestu nejtěsnějším poměrem 0:1 a je až devátý se třiceti body téměř bez šance na ligový titul.

Pušič nemůže využít služeb vykartovaného Bondara se zraněným Marlonem Gomesem, na trávníku se možná neobjeví zkušený obránce Čyhrynskyj a ani Petrjak s Puzankovem. Nově zvolený stratég Marseille Jean-Louis Gasset postrádá kvůli žlutým kartám Balerdiho, na marodce zůstávají Nadir, Rongier a Murillo. "Šachtar se nikdy nevzdává a my ho nesmíme podceňovat, tentokráte konečně chceme dotáhnout zápas do úspěšného konce," stanovil si Gasset jasný cíl.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Rubén Blanco - B. Meïté, Gigot, C. Mbemba - Clauss, Harit, Kondogbia, Veretout, Merlin - I. Ndiaye, Aubameyang

Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Riznyk - Konoplja, Rakickyj, Matvijenko, Azarovi - Bondarenko, Stepanenko, Sudakov - Zubkov, Sikan, Eguinaldo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.24 - 5.77

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sporting CP - BSC Young Boys

čtvrtek 21:00

první zápas: 3:1

Sebevědomě hrající Sporting vstoupil do vyřazovací fáze evropských pohárů naprosto skvělým způsobem a svého švýcarského vyzyvatele z Bernu udolal na jeho vlastní půdě po výsledku 3:1, čímž udělal výrazný krok do osmifinále Evropské ligy. Nyní tedy bude hájit dvougólový náskok na vlastní půdě a muselo by se stát něco naprosto nečekaného, aby o nejlepší šestnáctku ještě přišel.

CP letos zatím předvádí vynikající výkony také v portugalské Primeira Lize, vždyť v dosavadních jednadvaceti zápasech jen dvakrát prohrálo a hned osmnáctkrát zvítězilo - se šedesáti vstřelenými brankami nemá v tomto ohledu žádnou konkurenci a po třech letech se chce vrátit na ligový trůn, i když před druhou Benficou je jen díky lepšímu skóre (na druhu stranu disponuje jedním utkáním k dobru).

Svěřenci trenéra Rúbena Amorima aktuálně vyhráli pětkrát za sebou a z toho jedinkrát inkasovali, před touto odvetou Evropské ligy zvládli generálku na půdě Moreirense (2:0). "Pokud si domů přivážíte takto velký náskok, může to svádět k tomu, že soupeře podceníte. V minulosti se ale ukázalo, že ve vyřazovací fázi nedává žádný náskok definitivní jistotu, a my tak musíme přistoupit i k tomuto zápasu s maximální zodpovědností," varuje Amorim před sebeuspokojením.

Nejúspěšnější švýcarský celek poslední dekády se momentálně dostal do mírných obtíží a rozhodně nepředvádí tak suverénní výkony jako v předešlých letech. V minulých pěti zápasech v Super League hned dvakrát zaváhal, o víkendu jen těsně přehrál podceňovaného nováčka Stade Lausanne Ouchy (1:0). Celkově je ovšem na tom v lize stále dobře, neboť je první s jednapadesáti body o sedm bodů před druhou Ženevou.

Kouč Raphaël Wicky se v tomto střetnutí musí obejít hned bez několika opor, oproti prvnímu klání v Bernu nenasadí obránce Mohameda Camaru, jenž se v samém závěru nechal zbytečně vyloučit, kvůli zdravotním problémům nově nenastoupí Benito, Imeri a ani autor jediného gólu Ugrinič. Amorim příliš změn v zahajovací sestavě neplánuje, mimo hru zůstávají jen dlouhodobí marodi Paulinho se St. Justem.

Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Adán - Quaresma, Coates, Inácio - Catamo, Hjulmand, Morita, Santos - Trincao, Gyokeres, Gonçalves

BSC Young Boys - pravděpodobná sestava:
Von Ballmoos - Blum, Amenda, Lustenberger, Hadjam - Lakomy, Lauper, Males - Elia, Itten, Mvuka

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.96 - 8.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Di Stéfano

To ilustračné foto Keby to v marseille nebola taká divočina , aj by som sa tam šiel pozrieť , len mám celkom obavy. Bol tam už niekto z tunajších čitateľov ?

Reagovat
Benfica

z čoho máš obavy? Veď do Marseille chodí kopec turistov never hoaxom

Reagovat
Di Stéfano

Asi z tých francúzskych kriminálok a samozrejme vychádzam trochu aĺj z tých crime indexov ,kde vychádza Marseille ako druhé najhoršie mesto v Európe

Reagovat
Raul=Real

celé Francúzsko, sami neger samé gheto

Reagovat
Benfica

hej tie francúzske filmy a seriály tomu nepomáhajú ale brať to takto tak nemám veľmi vysokú mienku o žiadnej krajine kde pordukuju filmy a serialy ktoré ma bavia

tú kriminalitu pravdepodobne ani nepocítiš, stále si v Európe. Max ťa niekto okradne, ale to sa ti môže stať hocikde kde je veľká koncentrácia ľudí.

Pokiaľ sa nebojíš ľudí len preto lebo sú trocha tmavší tak na 99% budeš mať dobrý zážitok.. tak isto pozor na to, že to je veľmi cozmopolitné mesto, ktoré je na to samo o sebe hrdé, takže s nastvením, že imigrant=zlo veľmi nepochodíš.. však aj tí fans OM sú dosť antifa..

Reagovat
8lampard8

Byl jsem. Město pěkný, jen některý části jsou dost špinavý. K fotbalu, fanoušci jsou teda dost divocí, ale na staďáku ti nic nehrozí a atmosféra stojí za to. Ve městě je to horší, zejména vnoci, když jsem šel z fotbalu na hotel pěšky. To byly momenty, kdy jsem nebyl úplně klidnej

Reagovat
Shevchenko

Co to tam je na fotce vzadu za Chánov?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele