předkolo playoff - odvety
22.02.2024 18:45 CET
3 : 2
po prodloužení
(0:2, 2:2)

Reportáž

Roland Sallai (© AFP)

Lens prohospodařilo dvougólové vedení, Freiburg se vybičoval k senzační otočce

Freiburg předvedl v odvetě prvního vyřazovacího kola Evropské ligy neuvěřitelný obrat a díky výhře 3:2 nad Lens po prodloužení si stejně jako loni zahraje minimálně osmifinále. Domácí sice ještě v 67. minutě prohrávali o dva góly, pak ale snížil a v nastaveném čase dokonce vyrovnal stav duelu Roland Sallai. V 99. minutě potom rozhodl o velkolepém postupu německého zástupce Michael Gregoritsch.

Freiburg se před odvetou nacházel v herní krizi, když pětkrát v řadě nedokázal zvítězit. I přesto však měl dobré šance na postup. Ve Francii totiž Breisgauští Brazilci uhráli bezbrankovou remízu, a před zraky vlastních fanoušků jim tak stačilo jakékoliv vítězství. Racing Club však do Německa rozhodně nepřijížděl jako outsider, a proto diváky čekala napínavá bitva.

Odveta odstartovala ve stejném tempu jako první vzájemné střetnutí. Oba celky předváděly opatrnou hru bez jakýchkoli znatelnějších náznaků šancí. Na straně hostů však byla alespoň optická převaha díky centrům z pravé strany, z nichž většina skončila mimo hrací pole.

To se změnilo ve 28. minutě, kdy centr Przemyslawa Frankowského z přímého kopu nadělal domácímu brankáři Noahovi Atuboluovi obrovské problémy. Mladičký německý gólman ho nedokázal zkrotit a odražený míč skrze několik hráčů propasíroval do sítě tvrdou ranou David Pereira da Costa. V závěru poločasu Lens odskočilo už o dvě branky, když po chybě domácího obránce získal míč Elye Wahi a pohledným lobem přehodil Atubola.

Freiburg vstoupil do druhé půle o poznání lépe a s míčem na kopačkách svého francouzského soupeře zatlačil. Vyvrcholením byla slibně vypadající rána Lukase Küblera, která však skončila těnsně nad. Hra se posléze vyrovnala a v 58. minutě mohl Frankowski zvýšit náskok hostů. Jeho dlouhé samostatné tažení ale skončilo slabou ranou doprostřed brány.

Freiburgským fanouškům se naděje vrátila v 68. minutě, když se po odrazu ze standardní situace prosadil tvrdou dorážkou Sallai. Následoval vytrvalý tlak domácích se spoustu příležitostí na vyrovnání. Ve třetí nastavené minutě se k dorážce dostal znovu Sallai a vyrovnávací brankou zažehl výbuch v Europa-Park Stadionu, když poslal zápas do prodloužení.

Nabuzený bádenský celek navázal na skvělý výkon ze druhé půle i v následném prodloužení a už v jeho první půli zápas otočil. Konkrétně v 99. minutě se šťastně dostal k míči Gregoritsch a po rychlé kličce kolem brankáře jej uklidil do odkryté brány.

Freiburg pak již postupové skóre udržel a proklouzl do další fáze. Svého soupeře se dozví v pátek 23. února, kdy v Nyonu proběhne los.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele