Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc

14.06.2016, 09:02
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Řešilo se to už mnohokrát a řešit se to musí znovu: Belgie je sice dle žebříčku FIFA tím nejlepším evropským týmem, ale na hřišti se podle toho vůbec nechová. Chaos napříč obrannou linií i špatně poskládaná záloha nakonec Itálii příliš potíží nenadělaly. To Conteho Italové nás očarovali. A o něco dříve jistý příslib naznačili taky Irové, ale i Češi, kteří v netradičně hlubokém bloku dlouho vzdorovali Španělům...

Ještě, než se pustíme do rozboru všech tří utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Možná to může znít jako kacířská myšlenka, ale Necid zjevně dokáže suplovat přínos legendárního Jana Kollera a na tom je potřeba do budoucna stavět. Co jsem tak vypozoroval, ohledně Necidova včerejšího výkonu panuje napříč českou fanouškovskou základnou poměrně vzácná shoda: většinou se jeho zastánci i kritici střetnou v bodě, kdy mu přiznají pracovitost, celkem slušnou sílu a odolnost ve vzduchu, ale i ucházející pokrytí balonu, a naopak mu jedním dechem vytknou evidentní technické limity, kdy při obou odvážnějších přeneseních hry Necid svůj ambiciózní plán vůbec nedokázal zrealizovat. Tohle ale na druhou stranu běžně charakterizovalo i Jana Kollera, a pokud si ještě vybavíte onu trudnou éru těsně po jeho ukončení kariéry, kdy se trenéři konkrétně v Tomáši Pekhartovi křečovitě snažili objevit alespoň jednu buňku s vyhovujícím DNA, která by ho konečně pasovala do role schopného Kollerova dědice, nyní jsme možná narazili na toho pravého (i když třeba nikoliv dokonalého) Dinova pokračovatele, aniž bychom to dříve otevřeně plánovali.

Především v prvních 10-20 minutách si šlo všimnout, že Necid zády k brance, třeba i hnedka kolem půlící čáry, vyhraje vzdušný souboj a potom ani obratem nepřijde o balon, což je sama o sobě užitečná kombinace atributů. Takový prvek tedy jednak blíže vápnu vedl ke dvěma faulům v nebezpečných prostorách (jeden z nich přišel v 57. minutě a jednalo se v podstatě o náš první výrazný okamžik na polovině soupeře od začátku druhé půle), jednak měl potenciál nám pomoci s jinak bídnou tvorbou útoků středem pole. Pravda, Necid byl z druhé vlny podporován lépe než třeba Severní Ir Lafferty, zároveň ale nebyl ani omylem podporován jakkoliv příkladně. To by nicméně mělo přijít ruku v ruce hnedka s očekávaným odvážnějším herním plánem: jakmile Rosický nebude muset tolik vypomáhat defenzívě až na samé hranici našeho vápna (to byl mimochodem další parádní výkon vzorového lídra jako z úvodu kvalifikace), a jakmile na křídle nastoupí doléčený a do středu tíhnoucí Dočkal, mohli bychom se po vzoru spolupráce Koller-Baroš opět dočkat nějakého toho Bosákova "jabadabadůůůů"...

2) Španělsko určitě nebylo stoprocentní, ale naznačilo, že je připraveno se pohnout kupředu. Pokud bychom měli soudit čistě na základě prvního kola, Němci jsou nyní celkem jasnými králi proaktivního kombinačního fotbalu a Španělé se jim úplně rovnat nemohou. Vyslanci z Pyrenejského ostrova stále mají tendence sklouzávat ke sterilní kopané, kdy chce většina tvořivých záložníků primárně kontrolovat hru a nevyskytuje se ve větším počtu mezi liniemi - v prostorách, kde mohou být opravdu nebezpeční. Mnohdy navíc, jak trefně podotkl Ted Knutson, můžete nabýt i takového bizarního dojmu, že je španělská rozehrávka stavěna skoro až na základech amerického fotbalu.

Přesto má ale nyní Španělsko, zdá se, chuť vymanit se z (často neférové) škatulky nudných, statických držitelů balonu a možná se aktuálně nejvíc blíží své - dejme tomu nejzábavnější - verzi z roku 2008. Tomu napomáhá i (často neférově) kritizovaný Álvaro Morata, jenž má sice rezervy v zakončení, ale jeho pohyb i driblink dokáže nápadně připomínat ten Torresův. Stejně tak Silva tam měl vertikální záběhy, ke kterým by se třeba dříve ve španělském dresu neodhodlal, a takhle by se dalo pokračovat.

Novou součástí španělského blueprintu se jeví být rovněž pravonohé a přitom přímočaré levé křídlo - včera Nolito sice nepodal žádný úchvatný výkon, ale v budoucnu může jít jenom nahoru a být užitečnou silou. V druhé půli ho navíc střídal Pedro, doposud Del Bosquem využívaný takřka výhradně vpravo. Tam teď naopak z největší části operuje Silva, který spolu s Iniestou vytváří spolehlivou kliku, zasazující se o četné bolehlavy soupeřovy obranné a záložní linie. Barcelonský génius je nicméně stále naprostou alfou a omegou rozjíždění útočných akcí; hledá se vždy přednostně a jeho heatmapa krásně demonstruje, že (v úseku po vápno) vesměs po celé levé útočné polovině. Silva se v tomhle směru přeci jen tolik nerozpínal a neprojevoval.

(Mimochodem, pokud jste byli připraveni na turnaji vycházet ze slabší Iniestovy sezony na klubové úrovni, na takový argument rovnou zapomeňte. Už ve finále španělského poháru byl ostatně skvělý a zvýšená pozornost ve španělském dresu mu evidentně svědčí - jenom včera stihl nastřádat polovinu svých letošních ligových asistencí a stejný počet střel zpoza vápna (dvě) jako napříč oněmi 28 zápasy! Iniesta je tedy očividně při chuti, a to znamená problém pro úplně každý tým na světě.)

3) Ladislav Krejčí je možná ještě esenciálnější součástí tohoto týmu, než jsme si před turnajem připouštěli. S jednou dimenzí Krejčího přínosu se dopředu pevně počítalo: svou výjimečnou pracovní morálku bude muset prodat tím spíš, že za ním funguje často faulující a pozičně nepřesný Limberský. Jeho včerejší výkon sice nebyl krystalicky špatný, přesto bylo alarmující, jak často museli Hubník s Krejčím kvůli jeho nedostatkům vystupovat z 'předepsaného' pole působnosti a improvizovat. Křídelníkův stěžejní vliv se v tomhle směru projevoval zejména ve druhé půli, kdy měl na první pohled více energie než kdokoliv v bílém. Přesto bychom si od něho určitě mohli představovat více odebraných balonů, což snad přijde proti soupeřům, které se nebudeme bát agresivněji napadat.

Kde se každopádně s Krejčího podílem asi tolik nepočítalo, to byly standardky - v tomhle odvětví se dosud k primárním exekutorům neřadil, včera ovšem nejspíš těžil z dalších fikaných vývrtek Brücknera a spol., na jejichž základě jsme dodávku z rohu dvakrát stáčeli poněkud netradičně směrem od branky, jednou nám Krejčí a kolektiv ukázali i cílevědomě zahraný roh nakrátko, a vrchem si potom coby exekutor přímého kopu sparťanský záložník porozuměl s Hubníkem. Plzeňskému stoperovi tehdy k ideální poloze pro zakončení scházel vyloženě jediný krok.

(td)





1) Irové mají směrem dopředu hodně co nabídnout... První půle byla z irské strany vážně povedená a s ohledem na rok 2012 taky neuvěřitelně osvěžující. Že si O’Neillova parta uchová nálepku specialistů přes standardní situace, o to asi už dopředu nikdo neměl obavy (a ve výsledku si Irové jako první vytvořili i skvělou šanci po autovém vhazování), ale jejich herní projev s balonem v pohybu už příjemně překvapoval. Někdejší 'irský Gattuso' Glenn Whelan se ve formaci 4-2-3-1 mohl plně soustředit na černou práci, zatímco distribuci balonů místo něho pohodlně obstarával norwichský fenomén Wes Hoolahan.

Samotná přítomnost kreativního ofenzivního záložníka však není tou jedinou změnou oproti roku 2012. Tehdy kouč Trapattoni, zjednodušeně řečeno, na východ Evropy tahal buď atletické nefotbalisty, anebo neatletické (čti nepříliš mobilní) fotbalisty - a výsledkem byl ukrutně nepohledný fotbal, jehož jedinou dominantou byli obětaví stopeři. Tentokrát už irský výběr přeci jen čítá nějaké ty všestranné hráče, kteří se možná stále vyznačují mimo jiné fyzičností, ale zároveň přidávají i něco užitečného navíc. Falešný levý křídelník Jeff Hendrick do týmu vnáší postavu schopného střelce ze střední vzdálenosti, kolem jehož urgentního počínání se vpravdě leccos otáčí, a novou hrozbu představují i oba krajní beci Brady s Colemanem, jejichž vzdušná dodávka bude pro Iry dozajista klíčová. Irové už jsou zároveň protentokrát ochotni také kombinovat po zemi, čemuž napomáhá fakt, že se v hojném počtu rádi schází v jednom prostoru (všimněte si té faktické absence pravého křídelníka a nepokrytého ohniska na opačné straně).

2) ... a proto by si už nikdy neměli hrát na své sousedy ze severu ostrova. Vzhledem k výše popisovaným plusům potom akorát tím víc zamrzelo irské chování po vstřelené brance. Tehdy se totiž O’Neillův ansámbl nesmyslně zatáhl do hlubokého bloku (pro který nemají dostatek neústupných stoperů jako Severní Irsko), po všech směrech se stal nesmírně pasivním mančaftem, a nakonec po zásluze inkasoval. Zde se zároveň možná projevila potenciální Achillova pata irské reprezentace i směrem do budoucnosti, neboť double pivot Whelan - McCarthy jednak dohrával se žlutými kartami na kontě, jednak především první jmenovaný vypadal být ke konci kompletně vyšťavený. A takové zkonstatování již po prvním turnajovém utkání samo sebou nevěstí nic moc dobrého.

3) Hamrén zase vypadá, že neví, jak sám chce, aby mu tým tvořil hru. Na Euru 2012 pod stejným vedením Švédové vypadali všelijak jenom ne synchronizovaně; uvedli se bez jasného plánu a kreativitu si slibovali mimo jiné od Toivonena, ne-li Elmandera, což samo o sobě zaráželo. Letos na tom Švédsko není o moc líp - jako by se za ty čtyři roky nehnulo ani o píď. Speciálně třeba proti Anglii tehdy seveřané často rozehrávali stylem, že si to na čtyři pět metrů pinkali uprostřed pole, bez pořádné invence a chuti prorazit dopředu, což víceméně charakterizovalo i jejich včerejší projev (a zejména tedy první poločas). Lewicki měl pod palcem výhradně podporu defenzívy, zatímco Källström se soustředil převážně na rýsování horizontálních pasů a posouvání švédské hry směrem kupředu viditelně napomáhal jen triviální předávkou míče bekovi Olssonovi, který potom čas od času zahrozil centrem.

A to bylo opravdu celé. Sebastian Larsson před inkasovaným gólem působil jako by byl na hřišti čistě kvůli standardkám (které navíc nezřídka kopal Källström) a zvláště pozorovatele nizozemské Eredivisie nutil k zamyšlení nad tím jak to, že jeho jmenovec Sam z Heerenveenu stále ještě nemá na kontě jediný start za dospělou reprezentaci. Mladšího Larssona charakterizuje rychlost i schopnost potáhnout balon, což přesně záložní linii Tří korunek zoufale scházelo. Emil Forsberg sice takový profil splňuje, ale na něho si Irové evidentně dávali zvláštního majzla. Pravda, Källström s Larssonem nakonec do utkání takříkajíc 'dorostli', chytili se však teprve ve chvíli, kdy jim to umožnila trestuhodná irská pasivita. Jakmile se zklidnilo tempo, oba veteráni ho zvládali diktovat. Ale takové podmínky jsou notně specifické a minimálně tradiční belgický projev je nikterak negarantuje, spíš naopak.

(td)





1) Itálii už nepodcení nikdo. Když padla závěrečná nominace skvadry Antonia Conteho, jak média, tak fanoušci byli přinejmenším zaskočení. Žádný maestro Pirlo či klíčové články zálohy jako Verratti s Marchisiem (ti druzí dva jsou tedy, pravda, zranění a jinak by jeli), potažmo Montolivo s Jorginhem, nemluvě o opominutém Giovincovi nebo zelenáči Pavolettim s Belottim. Okamžitě se tak vyrojily spekulace, zda nejde o nejhorší italskou soupisku všech dob.

Nu, možná ano, ale tým je to perfektní. Dokonale vycepovanou obranu od Italů očekával kdekdo. Ovšem ofenzivní nadstavba, jakou Conte rozvinul s formací 3-5-2, přiměla již za jediný poločas leckterého kritika uznale pokývnout hlavou. Reprezentanti Apeninského poloostrova vždy přesně věděli, co a jak mají hrát, a plynule se prolínali, jako by rozlišení na obranu, zálohu a útok ani neexistovalo. Belgičané tak nevěděli, která bije, když výtečně sehrané duo útočníků Pellè - Eder leckdy hodilo zpátečku a ze závětří vyrazili neúnavní Giaccherini s Candrevou.

Aby to však mohlo fungovat, potřebujete svého Pirla/Kroose, tedy hráče s dlouhými pasy na dálkové ovládání. V italském týmu se této role zhostil Leandro Bonucci, a to naprosto skvostně. Přestože jsou fyzické nároky na tento styl vysoké a italská základní jedenáctka měla historicky nejvyšší věkový průměr evropských šampionátů (takřka 31,5 roku!), vydržel Conteho soubor veteránů s Belgičany bez potíží běhat až do konce.

Dále ještě jedna poznámka na závěr: takovým způsobem, jak se Italové radovali po každém vstřeleném gólu a závěrečném hvizdu, se neprezentovaly ani země, které letos na Euru debutují. Také to svědčí o mentalitě, jakou svému týmu Conte vtisknul. Když i Gigi Buffon předvádí v ryzím opojení takovéto eskapády, musí vám být jasné, že další zápasy Azzurri si zkrátka nemůžete nechat ujít. A předpokládané čtvrtfinále s Německem dvojnásob.

2) Wilmots si kope hrob takovou rychlostí, že se brzo objeví v Austrálii. Dovolme si nejdříve menší srovnání. Marc Wilmots působí u kormidla belgické reprezentace od května 2012 a již od roku 2009 zde nasával atmosféru jakožto asistent. Disponuje zlatou generací Rudých ďáblů, které chybí k fotbalové dokonalosti snad jen špičkoví krajní beci. Oproti tomu Antonio Conte dorazil k italskému národnímu týmu až po zpackaném MS 2014 a jak již bylo zmíněno výše, jeho kádr na Euro vyvolával celou řadu pochybností. Přesto Azzurri Belgičany zcela zaslouženě porazili.

Zatímco Wilmotsova jedenáctka byla opravdu pouze onou jedenáctkou nesehraných individualit, Conte za podstatně kratší časový úsek stvořil TÝM, vyzrálý kolektiv, který táhne za jeden provaz. "Itálie nás předčila v organizaci a takticky byli nejlepší tým na hřišti," uznal po zápase brankář Thibaut Courtois. A co na to Marc Wilmots? "Porážka je pro nás všechny zklamáním, ale nemyslím si, že bychom prohráli i taktickou bitvu... Italové v druhém poločase úplně přestali hrát, jen postavili deset hráčů za míč." Asi nezbývá nic jiného než doufat, že se Courtois revolučně ujme postu hrajícího trenéra.

3) Fellainiho paradox. V sestavě, kde správně fungovalo jen pramálo, se zaskvěl ten, jehož by mnozí před zápasem vyhazovali na lavičku jako prvního. Řeč je o lukrativním zdroji příjmů z paruk, Marouanu Fellainimu. Záložník Manchesteru United má za sebou dost možná nejlepší výkon v reprezentačním dresu: ze své pozice ve středu pole totiž vytvořil neuvěřitelných sedm šancí.

Abychom tento počin zasadili do patřičného kontextu, na Euru zatím vede Dimitri Payet s osmi zápisy, přičemž Fellaini za celou letošní klubovou sezonu vyprodukoval šancí jedenáct. Přičtěte si k tomu sedm klíčových přihrávek, výtečnou úspěšnost přihrávek v útočné třetině hřiště nebo tři zachycené pasy soupeře a vyjde vám na pohled výkon hodný muže zápasu.

A přesto zůstává otázkou, zda je výhodné Fellainiho v této pozici nasazovat i nadále. Všichni hráči okolo totiž naopak viditelně strádají a zvláště neschopnost spolupráce Edena Hazarda s Kevinem de Bruynem začíná až nebezpečně připomínat obdobnou potíž Angličanů okolo slavného dua Gerrard - Lampard. Co tak raději nasadit do středu pole nezastavitelného dribléra Dembélého a De Bruynemu místo škrcení u postranní čáry předat roli plnohodnotné desítky (již má na dresu samozřejmě Hazard)? To bychom asi od kazisvěta Wilmotse chtěli příliš.

(mk)

Autor: Tomáš Daníček, Martin Kantor

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (416)

Přidat komentář
kylo ren

belgie nejlepsi tym sveta

Reagovat
10

ten gól Giaka vypadá z horní kamery ještě líp, to je slast

Reagovat
Counter

když jsem to viděl, musel jít do článku, radost pohledět.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej rohlík přímo na nohu

Reagovat
tony223

Úpřimně Lukaku nehrál dobře ani v závěru sezóny v Evertonu. Osobně se až tak nedivím, že ho v Chelsea považovali za nadbytenčého.

Reagovat
Swarley

a po první polovině sezóny jsme nad ním chrochtali všichni blahem...

totálně mu odešla forma, hlavu má někde v oblacích a namachrovaně chce odejít...osud mu to dává trošičku sežrat...

každopádně i on je důkaz toho, že hráči Belgie mi přijdou jako banda namachrovaných individualit, která neumí táhnout za jeden provaz...ať už Lukaku nebo Hazard a nebo totálně nekompaktní obrana...

Reagovat
smazaný uživatel

Což je ale chyba trenéra, když už je má na starosti 4 roky, tak z nich prostě musel udělat ten kompaktní tým. Proto ode všech schytává kritiku hlavně Wilmots.

Reagovat
B3n

Každopádně si myslím, že kvalitnější, pravděpodobně zahraniční, trenér by s tím dokázal víc. Ono taky se nabízí změnit formaci, když nemáš ani jednoho krajního beka. Se čtyřma stoperama neumí hrát každej.

Reagovat
tony223

Chemie v tom týmu je mizerná. To, že je Hazard kapitánem snad mluví za vše. Klidně bych hodil na hrot Batshuayie. Je to podobný tip hráče, ale podle toho co jsem viděl (zatím) nemá nos nahoře jako Lukaku a odmaká to.

Reagovat
tony223

typ

Reagovat
B3n

Zrovna v tom, že pásku má Eden, bych úplně problém neviděl. Lukaku v průměrné formě by asi měl hrát, ale jinak jsou tam potřeba změny. A to hodně.

Reagovat
Mada

Reagovat
cristiano.K.

Origi > Lukaku

Reagovat
Swarley

díky za Candrevu i Fellu, jsem rád, že to viděl někdo stejně...

jenom taková technická, v kvalifikaci hrála Belgie jak? podobný paskvil?

Reagovat
fantomas

Taky jeden z hlavních Counterových argumentů, proč upřednostnit Candrevu, bylo: "aspoň to udělá radost swarlosovi"

Reagovat
Swarley

stejně se rozhodovalo mezi Candrevou a Bonuccim, ne? a stejně Countera Bonucci nasral tou žlutou kartou kvůli fantě, tak upřednostnil Candrevu, hovno kvůli mně...

Reagovat
fantomas

No, popravdě, tady nám udělalo čáru přes rozpočet WhoScored - oba sme tak nějak automaticky počítali, že bude MOTM Bonucci, ale pak ho Pelle tim golem v závěru o jednu desetinu bodu předskočil. Jinak je asi objektivně většim hrdinou přece jen ten Leo, no.

Reagovat
Counter

Reagovat
Swarley

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vodka

jinak whoscored nějak změnilo to hodnocení? protože pár let dozadu mi to přišel jako strašný shit...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to mívám otevřené během zápasu a myslím, že to v reálném čase dost slušně reaguje na to, co se děje na hřišti.

Reagovat
fenixLFC

stale je to FM klasika kde za gol dostane strasne vela bodov aj ked cely zapas hra ten hrac houby

Reagovat
Counter

možná podvědomě

Reagovat
Lifted

Hlavně ten Lukaku, větší parodii na TOP útočníka jsem neviděl. Jak si ho může vůbec nějakej fanda přát do týmu? Absolutně nulovej, žádná snaha pomoct týmu, nenabízel se, nezkoušel 1v1, jen rozhazoval rukama, absolutně nic. Hroznej ignorant. Zlatej Origi, kterej ho pak střídal.

Reagovat
teenz

Reagovat
I am Mancunian

everton mu je tak akurát

Reagovat
smazaný uživatel

hral proti najlepsiej obrane na turnaji a aj najlepsie organizovanej. Este ho netreba odpisovat. Zacne sa mu darit a polka uzivatelov budu vyzerat ako idioti co vkuse menia nazor lebo neviete udrzat hate a po 1. zapase uz je z Lukakua parodia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

lenze to nebolo len kvôli superovi, on nevie loptu spracovat a aj sam an to totalne kaslal, ziadna pomoc spoluhracom, pohyb, nic. a parodia to nie je po jednom zapase ale aj kvôli celkovému dohratiu sezony v evertone kde bol fakt az do...neviem ci placu alebo smiechu

Reagovat
Counter

Já bych ho chtěl pořád ale samozřejmě ne za takovou cenu, jaká se uvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

on bol vzdy totalny drevak bez myslienky. akurat ma sem tam obdobie ze mu to tam pada. taky horsi Girwood.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

jeho technická vyspělost je silně nevyspělá, jeden z nejhůře technicky vybavených hráčů

Reagovat
Csaplárova past

Kdybys videl vykony Lukaku v dresu Evertonu, tak bys pochopil, proc si ho fandove preji do tymu. Lukaku v tom neni sam. Mozna predvedl nejhorsi vykon z belgicanu, ale taky nemel zadnou podporu. Belgicani to moc cpali stredem, obrana italie hrala opravdu dobre a vsechno zachytila. Pro me osobne zatim nejlepsi zapas tohoto eura. TOP vykon predvedl bonucci, chiellini, de rossi, candreva

Reagovat
Murtago

Reagovat
kylo ren

snad belgie vypadne ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Být u kormidla Belgie nějaký schopný trenér, tak jsou nekde úplně jinde. Ten jejich fotbal nemá žádnou tvář. Plno skvělých hráčů a vypadají jako banda průměrňáků.

Reagovat
smazaný uživatel

"buňku DNA" Jinak, ta bojovnost Irů byla ukázková. Tahle skupina je pro mě velice zajímavá. Snad Irsko postoupí třeba na úkor Belgie, která naopak mocně zklamala včera.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
fantomas

Teda "s DNA" no

Reagovat
Eric_The_King

Ta Belgie má fakt smůlu s krajními obránci. Hazard i De Bruyne, když už teda hraje na kraji, by za sebou potřebovali nějaké jezdce, když se oba tak stahujou do středu. Navíc tam ani za ně nemají koho nasadit, kdyby dali De Bruyna do středu ne?

Reagovat
fantomas

Jako na RW? Však naopak Wilmotsovi dvě RW na lavičce začínali (Mertens, Ferreira-Carrasco)

Reagovat
Eric_The_King

Tak super . Takže Fella, Dembelé - Hazard, De Bruyne, Mertens a musí to být lepší

Reagovat
10

to jsou primárně LW, ne?

Reagovat
fantomas

Mertense teda konkrétně v repre pamatuju jen napravo a určitě tam vždycky startoval na MS.

Reagovat
10

v Neapoli tam hraje jen v případě nouze a nehraje tam dobře, jinak celou kariéru hraje LW, včetně působení v Holandsku...Carrasco je možná univerzálnější, ale třeba v Monaku i Atléticu hrál taky nejčastěji nalevo

Reagovat
fantomas

No, tak že Wilmots miluje hraní hráčů mimo svý pozice, je všeobecně známej fakt, nicméně tady je zdaleka nejdůležitější, že tyhle dva do Francie rozhodně bral spíš jako pravý křídelníky (Carrasco: http://img24.cz/images/03149167011778159662.png ), což koneckonců potvrdilo i jejich včerejší využití.

Reagovat
10

"zdaleka nejdůležitější" je spíš to, že do Francie bral jako pravýho křídelníka De Bruyneho

Reagovat
fantomas

"Navíc tam ani za ně nemají koho nasadit, kdyby dali De Bruyna do středu ne?"

"Jako na RW? Však naopak Wilmotsovi dvě RW na lavičce začínali (Mertens, Ferreira-Carrasco)"

... to, že tam hraje De Bruyneho je spíš zdaleka nejvíc na hlavu a vypovídá to o tom, že dopředu neměl plán.

Reagovat
10

kdybys nebyl napnutej jak guma u tepláků, tak bys možná pochopil, že na Wilmotsovu hloupost v tomhle případě narážím taky

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Šílený fotbal od Belgičanů. Já vůl naletěl už na MS, ale stejně jsem si včera nedal říct.

Reagovat
10

Jinak nedat Bonucciho na hrdinu zápasu, zvlášť po předchozím hodnocení Boatenga

The Independent 9/10, Gazzetta 8/10, ESPN 8/10, Eurosport 9/10...všude nejlepší hodnocení z týmu, Candreva většinou na úrovni 3. - 4. místě (nejčastěji až za Giakem, na úrovni Chielliniho a Barzagliho), s čímž taky souhlasím.

Reagovat
10

a tohle Candrevu ospravedlňuje jak? nebo proč jste to teda napsali "neobjektivně"?

Reagovat
fantomas

Omg WhoScored MOTM a hrdina se nikdy nekříží, proto sme očekávali, že bude "zabranej" a musí se vybrat někdo další... pak už se to holt jen nepřepisovalo no.

Reagovat
fantomas

... a místo toho je Bonucci vyzdvihnut v rámci analýzy.

Reagovat
10

a ty mě budeš psát omg?

Reagovat
fantomas

Jj, protože na tom nevidim nic tak nepochopitelnýho.

Reagovat
10

jj, prostě jste už měli uloženej JPG, tak jste to nechtěli přepisovat ani za cenu toho, že to je vlastně nezasloužený a neobjektivní...na tom nic nepochopitelnýho není, no

Reagovat
fantomas

Jo, a Bonuccimu se namísto tří řádků v tabulce věnovaly tři řádky přímo v analýze, nejstěžejnějšim prvku celýho článku. To se toho stalo vážně. (A mimochodem ten argument s Boatengem je úsměvnej už jen proto, že toho hrdinu pokaždý vybíral jinej člověk.)

Reagovat
13

Reagovat
kubys

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
alcantara

Reagovat
Counter

přesně tak, jenže autor je lenoch, který pod tlakem uzávěrky zvolil jednodušší možnost udělat radost Swarleymu.

Reagovat
smazaný uživatel

a to si dal fantomas takovou praci s obhajobou...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley

tak já hlavně myslel, že to je v plánu se vždy odlišit od uváděného WhoScored...proč tam mít stejné hráče jako v hráči zápasu EF, jen ať to je rozmanité...

Reagovat
Counter

nj, WhoScored mě zradilo!

Reagovat
Pipo123

Candrevova cena isla tak o 20 mil hore

Reagovat
smazaný uživatel

a to tady Mourinho schytal tolik urazek a nadavek za prodej Lukaka... Ukazalo se,ze mel Jose opet pravdu

Reagovat
B3n

Tak jedním zápasem se to těžko potvrdí, nicméně je to fakt vtipný, jak se to tu Josému vyčítá.

Reagovat
Csaplárova past

Nedal penaltu, a proto sel. Tak to na me pusobilo. Ani nedostal prostor neco ukazat v klubu. A ze mel jose opet pravdu? Asi tak jako s de bruynem. To ti na to odpovim. Vlastne podle vcerejsiho zapasu mel nose pravdu ne?

Reagovat
B3n

To s tou penaltou A pravdu asi jako s De Bruynem Kevin mu prostě neseděl, nedostatečně podle něj pracoval, tak ho klub prodal s velkým ziskem. Fakt hrůza. Lukaku chtěl jít sám, tak ho klub prodal s velkým ziskem. Fakt hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Laporte podepsal novou smlouvu do roku 2020 a klauzule se zvysila na 70 mega

Reagovat
Miguel19

Asi nezbývá nic jiného než doufat, že se Courtois revolučně ujme postu hrajícího trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

video k italskemu braneni je super, tohle presne doufam, ze conte zabuduje i v cfc

Reagovat
Miguel19

Ale taky snad bude hrát více dopředu

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea loni nemela nejak zasadni problem s vytvarenim sanci (kdyz vezmeme v potaz, jak se klubu darilo), ale hlavne v organizaci pri braneni, to se musi zlepsit primarne pred novou sezonou

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrat ovela dominantnejsie. Teraz u repre nema zalohu aby sa mohol rovnat Belgicku tak to dava cez kraje a nesnazi sa mat prevahu.

Reagovat
Furia Ceca

Takhle seshora když to člověk vidí, tak to je geniální...

Reagovat
13

Trochu mi v tom výčtu možných změn chybí Origi do základu.

Reagovat
Counter

No nevím, spálil toho ještě víc než Romelu

Reagovat
13

Mám ho radši, překvapivě. Origi mi přijde přizpůsobivější prostě, nemusí se mu ten systém šít na míru.

Reagovat
xjert02

Za mne odpadlik tymu jendoznacne Vrba (casovani stridani a vyber hracu nas stali ten bod) nebo Limbersky (nejhorsi na place), Plasil rozhodne ne. Plasil hral dobre, dokud mel silu - vytezoval, byl jeden z mala schopen rozehrat kombinacne (s naslednou nabidkou v prostredni 1/3 hriste) balon (narozdil od Daridy).

Reagovat
B3n

A nebyla třeba taky Vrbova práce, že jsme tomu bodu byli blízko ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne , to byla zásluha skvělého výkonu obou stoperu a Čecha. Vrba to dojebal jak mohl.

Reagovat
B3n

Ok

Reagovat
xjert02

Byla. Bohuzel ale celou taktickou pripravu shodil stridanimi.

Reagovat
B3n

No, já nevím. Necid musel jít dolů, to mi bylo jasný už po dvaceti minutách, že ten jde dolů jako první. Gebre pak už asi taky vůbec nemohl. Takže chápu, že to musel protočit. Na druhou stranu taky jsem pak byl překvapenej, že tam šel Lafata. Celkem jsem dumal proč. Jediný, na co jsem přišel, že to bylo nejspíš kvůli pressingu. Což z mýho pohledu dávalo smysl. Blbý je, že to nevyšlo a nakonec se tam namotal k tomu gólu. Druhý střídání jsem doufal, že tam pošle Pudila za Gebreho, s tím, že se třeba prohodí s Limberským, nebo tak nějak. I Kadlece jsem tak napůl čekal...

Reagovat
jmj.mirasek

Souhlasím s tím, že Plašil dokázala udržet balon i v těžkých pozicích, jeho první doteky měly slušnou úroveň. Rozhodně bych našel horší hráče než Slávka..

Reagovat
smazaný uživatel

taky nesouhlasím s odpadlíkem Plašilem. Limebrský..

Reagovat
smazaný uživatel

jako rozdělit jednu z nejlepších stoperských dvojic v PL je prostě blbost, i kdyby na krajích měli hrát o třídu horší beci tak by to pořád bylo lepší než tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
13

Trochu mi v tom výčtu možných změn chybí Origi do základu. Přináší do útoku víc možností, než Lukaku. Sice jsem nesledoval jejich přípravu, ale na jaře byl Lukaku trochu slabší a nestavěl bych to na něm, když má na lavičce kluka s mnohem lepší formou.

Reagovat
fantomas

Přípravu měl právě celkem jasně nejlepší Lukaku, proto i teď dostal šanci. Celkem nepochybuju, že příště začne na lavičce.

Reagovat
13

Jinak ještě k bránění Lukakua, normálně by tomu týmu byl nejprospěšnější, kdyby si vzal Bonucciho osobně možná.

Reagovat
db18

Kdo je (td) a co udělal s fantomasem?

Reagovat
fantomas

Proč?

Reagovat
db18

Kritika Limberského tak "jemně" schovaná...

Jinak mne překvapuje to vychvalování Krejčího ve všech směrem... dozadu hrál poctivě, bojovně a vracel se - klidně i na post stopera, ale dopředu měl teda docela mezery... (a nebylo by to tím, že by vepředu nedostal balon, i když na jednu stranu bylo dost překvapivé, že všechny brejky aspoň z vlastní poloviny musel driblingem vytáhnout Rosický... )

Reagovat
fantomas

Bylo to fakt překvapivý?

Reagovat
r.mrazik

tak dopredu nemohl nic ukazat,protoze nedostal balon do behu a kdyz jo,tak to zasral darida,protoze nahraval pozde...nemel zadnou sanci...nehlede na to,ze za nim hral traged limbersky

Reagovat
fantomas

Přesně, podobně sem to vnímal já. A v součtu z těch standardek stejně udělal víc bordelu než kdokoliv ze hry.

Reagovat
r.mrazik

hm...skoda,ze smerem dopredu to byl zapas na hovno...a chudak necka

Reagovat
nani92

Co rozhoduje pri rovnosti bodov na 2.miesto? Vzajomny zapas a potom skore? A v tej tabulke tretich muzstiev len skore? Damujem, cest praci

Reagovat
kylo ren

skore si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je podle vás viníkem toho gólu v našem zápase? Jasně, Lafata se mohl do toho souboje aspoň zapojit, ale druhá věc je, že tam neměl co dělat a Piquého přece nebude bránit Lafata. Naproti tomu Sivok tam stál před Čechem pozičně naprosto nesmyslně v místech, kde žádnej Španěl nebyl. A Kadeřábek je otázka, jestli se na to jít proti Iniestovi vybod, nebo už na to neměl sílu.

Reagovat
db18

K centru nemuselo dojít, takže z části Kadeřábek...

...a pak pro mne Sivok, který se v té situaci tak nějak ztratil ve vápně a nebyl schopný si někoho pohlídat a Lafata se to pak snažil hasit.

Reagovat
fantomas

Určitě Kadeř, tam měl prostě přistoupit blíž, Iniestovi dát tolik prostoru v takovym prostoru smrdělo od začátku.

Na druhou stranu to bylo určitě daný i tim, že už prostě nemohl no, což je pochopitelný.

Reagovat
B3n

Reagovat
10

https://youtu.be/BGlSKEspULs?t=15s

Já to včera viděl celkem jednoznačně stejně...ale když na to koukám znovu, tak tam velkou roli 2x sehrál Lafata, kterej tam svým pohybem udělal totální chaos. Nevím, kde byl Šural jako RM, ale Lafata měl možnost vystoupit proti Iniestovi a zdvojit ho s Kadeřábkem (kterej s tím asi počítal), místo toho odběhnul bránit Piqueho, čímž pozičně zmátnul ještě Sivoka s Hubníkem...prostě hrál v tu chvíli víc za Španělsko

Reagovat
fantomas

Hm, toho sem si nevšiml ale teda celkem to asi dokresluje obrázek, že nebrat v úvahu takovej ten detail jménem únava ( ), ideální by včera bylo jakkoliv nestřídat. Ti noví hráči nám nepomohli absolutně v ničem.

Reagovat
10

jako pokud je reakce Vrby na vysunutí Piqueho na hrot ta, že na něj dá osobku v podání Lafaty, tak máme větší problém, než jsem si vůbec chtěl připustit

tam měl jít buď další stoper, nebo aspoň vysokej Škoda...ale to by si asi Vrba pošpinil svojí image ofenzivního trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc Škoda je útočník a stoper v jednom Teď je teda otázka, zda pokyn bránit Piquého dostal Lafata befelem, nebo se tam rozhodl iniciativně jít sám, místo toho aby šel pomoct PK proti Iniestovi

Reagovat
10

já se spíš obávám, že si toho vysunutí Piqueho Vrba všimnul až na dnešním rozboru u videa

Reagovat
smazaný uživatel

to je hovadina. žádná osobka to nebyla..

dle mého chyboval Sivok, když beru v potaz jen čistě tu hlavu..

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

jo, uplně je tam vidět jak se tam otočí na podpatku a nasere se mezi stopery, čimž zmátne Siviho

Reagovat
kubys

Podle mě teda zcela jednoznačně Sivokův, ale jasně, je těžký říct, jestli Kadeřábek byl bez sil nebo ne, ale i kdyby byl na pokraji sil, tak podle mě do toho bránění šel totálně laxně.

Reagovat
Kang & Kodos

Vrba, protože to mohl místo Lafaty hasit Škoda, nebo Kadlec.

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera ses mi za stejnej nazor vysmal.

Reagovat
Kang & Kodos

Smál jsem se tomu, jak si naložil "tragickýmu Krejčímu".

Reagovat
smazaný uživatel

Lzes. Psal jsem o tom, ze uz nemohl. Coz je pravda. Poslednich 10 minut mel hrat misto nej Cerny..

Reagovat
Liquid

Reagovat
PP

nejvíc to, že to prakticky ubránit nešlo.. Teoreticky chyba útočníků, že se nestáhli s oběma stopery, Kadeř mohl jít rychleji k Iniestovi, ale měl na to tak 1-2 vteřiny a už letěl centr, který byl dokonalý..

Reagovat
r.mrazik

Rosicky,protoze to odkopl totalne na hovno....misto aby to narval k lajne do autu,tak to kope nekam za sebe...

pak uz to bylo tak rozhozeny,ze si tam kazdy nekoho jiste najde...tech chyb je tam vic

Reagovat
Swarley

Iniesta

Reagovat
PP

a Pique, ten tam byl taky u toho ten neřád..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Z individualniho hlediska souhlasim s tim Lafatou, Sivokem, Rosickým i s Kadeřábkem, v ideálním světě to každý z nich mohl v daný moment vyřešit líp. Na druhou stranu je nutný uznat, že takovej kolotoč se po devadesáti minutách maximálního nasazení prostě pořádně bránit nedá a Iniestův centr byl tak skvělej, že ty chyby byly spíš vynucený kvalitou soupeře než nějakým individuálním selháním.

Reagovat
Puskas

Jinak pro Pepu Chovance, mluví jasně, bez obezliček, sice ne vždy s ním souhlasím, ale tak si představuji hosta ve studiu. bez frází a naplno danou věc pojmenovat.

Reagovat
13

Jinak jde z něj tak nějak přirozená autorita.

Reagovat
Puskas

Tak to i na hřišti, on byl šéf.

Reagovat
13

Já ho nikdy hrát neviděl. Až včera jsem zjistil, že byl stoper.

Reagovat
Puskas

Hrával i zálohu nebo libera. Měl přehled, přihrávku i střelu na špičkové úrovni, bylo vážně znát, že je to persona a že ho tak berou na hřišti i hráči, byl ale strašně pomalý a nebyl ani moc dynamický, ale jinak hráč mezinárodní úrovně. Ne nadarmo šel do Eindhovenu krátce poté, co vyhráli PMEZ, v době, kdy tam mohli být jen dva cizinci, Koeman ho nechal kopat i přímáky, což je, jak kdyby to udělal Ronaldo.

Reagovat
13

To skoro vypadá, že bys o něm mohl napsat jeden ze svých článků.

Reagovat
Puskas

To určitě ne, jak já ho neměl rád, sparťana . Ale chtě nechtě jsem musel uznávat, že dobrý je, ač jsem na něj nahlas nadával...

Reagovat
B3n

Reagovat
partaS

akorát dělá chytrýho ve studiu hlavně že se nezapomene pochválit

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho teda nemuzu ani vystat. Mi prijde jako arogantní hovado.

Reagovat
Puskas

Vím, že tak na mne působil jako hráč, že je důležitý, ale spíše jen tak působí. Něco dokázal, talk působí sebevědomě. Ono není zvykem u nás vyjadřovat se věcně, naplno, tónem, z něhož je znát sebejistota a žádné "možná", "co když" atp. Na mnohé to působí jako arogance. Dostává otázky a řekne svůj názor - bez vytáček. Tak to má být, od toho tam je.

Reagovat
andrew96

Nechápu, proč tam sedí tak blbě na rožku.

Reagovat
10

žádný kličky jako všichni ostatní, aby se náhodou někoho nedotknul...ten alibismus Zelenky a spol. mě úplně vytáčí

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lifted

jako jsem Sparta, ale Nehoda ho tam dobře utíral viz. mládež a zapojování mladých do áčka (viz. diskuze srovnání Belgie a ČR) a pak ten Koller to mě zabilo nejvíc.

Reagovat
r.mrazik

co tam rikali o mladych?

Reagovat
Puskas

To u si nevybavuji, asi jsem si děla zrovna večeři. Ale říkám, že s ním nemusím vždy souhlasit, ale aspoň říká něco, s čím se dá polemizovat, ne jaké fráze, které kolikrát jako by moderátor chtěl slyšet.

Reagovat
Liquid

je vidět že konečně dospěl

Reagovat
r.mrazik

sice to je nesympatickej srac,ale mluvi aspon s nejakym nazorem...

Reagovat
db18

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Kucka

Reagovat
jmj.mirasek

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
vodka

škoda, že nemáme svého Borbélyho

Reagovat
mickey mouse

sice mi připadá dost arogantní a když něco mluví tak to zní tak povýšenecky jak kdyby měl jen on pravdu, ale lepší než třeba Němec

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Curak konfidentsky.

Reagovat
smazaný uživatel

sympatickej teda není. sám si nejsem jistej, jestli bych ho jako trenéra sám uznával. ale na něm je absolutně vidět, jak fotbalu rozumí a ví jak to v něm chodí. žádnej teoretik, jací jso mimochodem většinou tady... nechápu, že o něj nelobuje třeba Plzeň..

Reagovat
smazaný uživatel

jinak dobrej byl Látal, kterej odpovídal fakt vždycky na jinou otázku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak souhlas s tim, že Dočkala proti Chorvatům a Turkům je třeba. Ale vůbec se mi teda nechce nabourávat dvojici Kadeřábek - Gebre, který to šlo spolu skvěle a výborně se doplňovala

Reagovat
fantomas

Jo, na Španěly rozumná volba, ale dál už by se imo hodně projevily limity směrem dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže bys vyndal Gebreho?

Reagovat
fantomas

To neřikám. Tam bych si asi hodil kostkou jenom že ne oba už.

Reagovat
db18

Když Dočkal, tak místo útočníka...

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Útok je v současnosti naším nejproblematičtějším postem... takže by to bylo o tom, kolik obětujeme jednomu ukopnutí po herní stránce...

...ale lepší by bylo s ním v základu nehrát - Turecku se Hakan taky nevyplatil...

Reagovat
r.mrazik

jako bez utocnika jo? to by tedy bylo uzasny

Reagovat
db18

Tak nejlepší by to samozřejmě bylo bez Dočkala, že jo...

Reagovat
r.mrazik

no to ne...na dockala se tu prska dost nesmyslne jako tehdy na krejciho...

a zrovna dockal,ktery tu nahravku a gol vymysli snad nejlepe z celeho tymu...

ale samozrejme,pokud chceme zas ten "bojovny" vykon jak proti spanelum,tak tam muze nechat gebreho

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych sundal Kadeřábka, Gebreho na RB, Pudila na LB a jinak sestavu nechat, včetně stoperů

Reagovat
db18

Já bych Bořka nechal na lavičce a poslal ho tam až tak v 60. minutě místo Plašila...

Reagovat
r.mrazik

to mi prijde dost skoda...kdyz clovek nevi,jestli vydrzi rosa a tak...a spolehat smerem dopredu opet jen na rosu? to je malo...

Reagovat
db18

Je tam Krejčí, Kadeřábek, Darida... Dočkal na pravé straně stejně "uhýbal" Kadeřábkovi... a nehrával Rosa, takže to by to bez něj nebyl problém...

Reagovat
r.mrazik

jenze kader a darida a krejci ti zas tak moc nevymysli...maji svoje prednosti,ale kreativita mezi ne moc nepatri...

Reagovat
db18

To taky neni pravda... nehledě na to, že se v případě prezence Rosického stejně bude vše točit přes něj...

Reagovat
r.mrazik

to samozrejme pravda je...a sam rosa na to stacit nebude...

po rosovi to je nas nejlepsi hrac smerem dopredu a nechat ho sedet kdyz potrebujeme bodovat? hloupost

Reagovat
db18

Jewnže on taky vymyslí něco jednou za zápas a přijde mi blbost na to spoléhat celých devadesát minut, když jinak bude přítěží, protože je to pomalý lenoch...

Reagovat
r.mrazik

v repre maka...ze to obcas v lize za spartu takove neni je fakt...ale v EL a repre ma vyssi vykonnost

prskani na lenocha dockala je stejny jako drivejsi prskani na krejciho...najdete si neco jinyho,protoze to prestava bavit

Reagovat
db18

Tak já si s tím teda počkám zase po zápase...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Lifted

Necid si to odehrál dobře. Co tam, jako měl vymejšlet, když tam byl věčně 1v4 už od půlky? Ono je to prostě hrozně těžký, já bych ho tam určitě nechal i na další zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Sport Necid 4 - toliko úroveň sportovní žurnalistiky

Reagovat
fantomas

Z 10? Jeden z nejhorších u nás?

Reagovat
db18

Nejhorší společně s Limberským

Reagovat
fantomas

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

četl jsem nejhorší byl Limberský. Ne že necid byl nejhorší

Reagovat
db18

Jen přepisuji hodnocení isportu...

Reagovat
frankiefcb

jo takhle. To jsou blbci

Reagovat
fantomas

Už to vidim... "Španělé jeho přítomnost nijak zvlášť nepocítili." A proto ho museli dvakrát zoufale faulovat a dostat nás tak po delších pasážích k brance a ohrožení De Gey. Že neulevil a nepodržel míč vepředu, to je taky kravina, i když měl rezervy.

Podroužek zase sledovat jen posledních 10 minut ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Totalni nepochopeni fotbalu. Ja bych mu dal minimalne 7. Jeden z nejlepsich nasich.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Liquid

Reagovat
Puskas

Reagovat
Swarley

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Cipinho

Reagovat
Kucka

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Magic player

Reagovat
Kang & Kodos

Ale jinak v pořádku. Akorát Hubník by si zasloužil vyšší známku

Reagovat
Kang & Kodos

A Krejčímu asi taky.

Reagovat
PP

Sivok, Čech.. Gebre za druhou půli taky super..

Reagovat
smazaný uživatel

za mě Hubník a Sivok za 7, Sivok mi přišel že měl osobku na Moratu a kromě jedné šance ho uhlídal skvěle.

Reagovat
Liquid

já byl spravedlivý a na idnes jsem tam Čechovi foukl tradiční bůro

Reagovat
r.mrazik

experti...

Reagovat
Mada

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Tak fotbalový expert Podroužek je hroznej vocas, to už se ví dýl. Stačí si přečíst nějaký ty jeho blogy na iSportu.

Reagovat
Banikovec7

4 je asi přehnané, ale já bych ho teda taky tolik nechválil, za to kolik zkazil brejků. K čemu je, když udrží dlouhý míč, když ho pak hned přihrávkou zase odevzdá Španělům.

Reagovat
PP

Nic proti Fellovi, včera zahrál vážně dobře - z Belgie možná vůbec nejlíp s Radjou (2.půle). Jenom - může mi někdo říct jeho post? Během 10 minut byl na hrotu, na AM, na DM a pak i na bekovi..

Reagovat
r.mrazik

on je jak chodici zed namazana lepidlem...proste se tam plouzi a hraci si o nej narazeji

Reagovat
vodka

takový volný zákožník, který chodí kde chce a dělá problémy svojí fyzickou hrou. na nějaké taktické držení pozic u něj kromě momentů, kdy na něj chceš nakopávat, nemá smysl hrát.

Reagovat
Swarley

tohle je právě jeho obrovský problém, když ho chceš hrát hlouběji někde na CM nebo nedejbože na DM...on si ten post prostě neuhlídá, pořád někde lítá a snaží se hrát nějak podle svého citu, což si pak může dovolit jedině na AM, kde má tu volnost a pomáhá v útoku i vzadu...

každopádně ten střed v tom složení je kktina a i Fella na AM, když má Belgie takový potenciál hrát kombinanční fotbal a má hráče jako KdB...včera byl otřesný, ale takovému hráči musíš vyjít vstříc a těžit z toho, že ho dám na post, který mu je vlastní a to je právě ta pozice AM...jako taktický plán jít na suprově organizovanou a tvrdou obranu Itálie s Lukaku a Fellou, to je úplná blbost...bylo vidět, že ti si je celkem s přehledem pohlídali a krásně si je odbránili...naopak problémy pro ně začaly, když se na hřišti objevilo víc běhavých hráčů a začalo se daleko víc kombinovat po zemi...

jako tohle Wilmots prokaučoval a to naprosto školácky...

Reagovat
PP

souhlas.. Přitom ve většině zápasů PL je dřevěný, odskakuje mu balon a jak může WIlmots dát takového hráče na AM, to nepochopím. Nenasazení Dembeleho je demence, rozdělit duo beků Spurs je na manažerský kriminál..

De Bruynemu spíš chybí jezdec na kraji, se kterým by se doplňoval, ale i ten neuchopitelný střed mu moc nepřidal.

Reagovat
Swarley

jo jo, i ta stoperská dvojka, to je prostě...

Reagovat
13

Tak zase prr, jednu sezonu hrál v Evertonu AM a šlo mu to. Jen prostě je zbytečné ho tam cpát v Belgii, která má na ten post zajímavější hráče.

Reagovat
Swarley

Reagovat
vodka

i loni na AM nám vytrhl trn z paty a uhrály se klíčové výsledky pro 4. místo

Reagovat
13

Ale zas to není hráč, který ti vyhraje titul, když to na něm postavíš.. Prostě žolík, zajímavá alternativa, nic víc.

Reagovat
PP

ale jooo, v ManU mu to ale nejde a když máte v týmu KdB a na CM/DM Dembeleho, tak to prostě nepochopím..

Reagovat
smazaný uživatel

Stale viac som inak presvedceny, ze Jose si ho necha a nepreda ho, nebude hrat zaklad, ale v time si ho necha.

Reagovat
Swarley

vůbec bych se tomu nedivil, on je to moc lákavej hráč na nějaký části zápasu, že si to možná Mourinho nenechá ujít...

Reagovat
smazaný uživatel

A mne to ani vadit nebude teda, preco nie, prinasa nam urcitu vyhodu, ktoru mozme vyuzit v urcitych zapasoch ako pises no.

Reagovat
Swarley

jako já mám Fellu rád a k nám jsem ho chtěl, jen ho musíme využívat líp...ale tak s tím by si zrovna Mourinho měl v pohodě poradit...ale v tom nejsilnějším základu bych ho nerad viděl...

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

cim vyssi vyskovy prumer, tim vic mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

v Evertonu si post držel mi příšlo..

Reagovat
smazaný uživatel

No pri tech prohlasenich by se hodilo dat jako nadpis spis "Wilmots a jeho fotbalova nemoc"

Reagovat
Counter

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
veikko

Reagovat
misinho7

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ten si nedá pokoj

Reagovat
El Campeon

To dělá často ?

Reagovat
El Campeon

Reagovat
fenixLFC

moze si podat ruku s nadalom...doslova

Reagovat
jenage

Pár kaštanů na svačinu během tréninku, proč ne.

Reagovat
El Campeon

No doufám,že to byli jen holuby.

Reagovat
Swarley

pořád lepší a profesionálnější přístup než Wilmots a jeho čarovné taktiky..

Reagovat
Kovi81

Reagovat
13

Ostatní trenéry si vodí s prstem v nose.

Reagovat
teenz

Však je to jen člověk no, se poškrábe na prdeli, prohrábne koule a jde se dál.

Reagovat
Kovi81

a potom to ocucha

Reagovat
teenz

Tak chce zjistit jak se věci mají.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
TopinB

Reagovat
dadoprso

no tak kontroluje jestli už je čas na sprchu, nebo to ještě týden počká.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo jestli si s nim hráči podávají ruku ještě vůbec

Reagovat
F.Torres

Nemci byli vzdycky prasata

Reagovat
Counter

Podolski on the Loew video (majestically): "Nothing special. I think 80 percent of you and me have scratched our balls at some point."

Reagovat
db18

...and sniffs it.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

to je už nějaká úchylka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne se mi libi, jak to ma (doslova) u zadku, jestli ho nekdo vidi nebo ne :D

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem nějaký originálnější nadpis

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

I když..kdyz si to člověk přečte nahlas, tak to už to je lepší

Reagovat
fantomas

V tom to celý je no

Reagovat
smazaný uživatel

Zas ale kdo si to má číst nahlas?

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Counter

Však Wilmots/ velmoc, to je prave takova skryta rymovacka!

Reagovat
Swarley

já toho pochopil, naopak to je zatím nejoriginálnější nadpis

Reagovat
13

Ten článek ti counter s fantomasem šili na míru, už to přiznej.

Reagovat
Swarley

taky už bylo na čase

Reagovat
Counter

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

To ano.. Ale přijde mi tam moc slov mezitím. To pochybná tam je pochybné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vodka

Reagovat
db18

Reagovat
Counter

Už jak jsem to psal, tak jsem věděl, že sem někdo hodí obratem Čapouna

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
13

200. pro Pavla Vrbu.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Swarley

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
valloire

Reagovat
naheCZ

Reagovat
GarethBaleCZ

Reagovat
Tomanatura

Uz nekdo videl celou 2. serii Gomorry?

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim, že se to rýmuje s Wilmots, ale Belgie ani žertem nikdy nebyla fotbalová velmoc. Těch je pouze pár Argentina, Brazílie, Německo, Španělsko, Itálie, Francie, spekulovat se dá ještě o Anglii, Nizozemsku a Uruguayi.

Reagovat
bakasa

Reagovat
Counter

Hned první věta pod titulkem vysvětluje, jak je to myšleno.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Svatej

Conte už se začíná hajpovat

Reagovat
Swarley

https://www.facebook.com/WillGriggsOnFire/videos/171458999924125/

jako tohle se chytlo taky nějak přehnaně, ne?

Reagovat
Counter

Pf, je to zasloužené! Akorát ty verze s Longem a Vardym už nejsou to pravé ořechové...

Reagovat
Swarley

jo, je to skvělý, já bych se hned přidal

kdo to vymyslel? fandové Wiganu, pokud jsem to dobře někde zahlédl...

Reagovat
Counter

jj, jeden fanda Wiganu. Kompletně jsem to rozebral v představovačce Severního Irska v pasáži "Na prahu slávy" - http://www.eurofotbal.cz/clanky/predstaveni-ucastniku-me-2016-severni-irsko-331015/

Reagovat
Swarley

jak nebýt až tak dobrým fotbalistou a přitom se stát nesmrtelným...

Reagovat
Counter

Reagovat
fantomas

Ty ostrovní repre sou vůbec na takový kultovní hrdiny ujetý. Robson-Kanu jak přes kopírák u Velšanů. V Irsku třeba dřív Gary 'Ginger Pele' Doherty, v Anglii by se v podstatě dal vzít Heskey. :))

Reagovat
andrew96

Já ráno vstanu a pustím si to, čtu eurozápisník a hraje to, pustím si podcast a hned ho vypnu, protože mám nutkání pustit si Willa Grigga.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

já na tom songu totálně ujíždím.. každý den hned z rána.. a pak pokaždé ve volnu, když jsem na wifině..

Reagovat
andrew96

tak je správně

Reagovat
smazaný uživatel

má přehled..

Reagovat
Aldeano

Ale fandit Dukle?

Reagovat
db18

Spíš Dočkalovi...

V zahraničí má Dukla větší jméno jak u nás...

Reagovat
Aldeano

To je snad logické ne? Když to většina lidí nebude vidět v souvislostech. Ale i tak A Dočkal je nejlepší hráč ligy, takže po zásluze

Reagovat
F.Torres

Kritika plasila? To smrdi opet amaterismem redaktora. Je hezky, ze pisete clanky, ale piste je nekdo, kdo tomu rozumi. Stejne tak nedat hvezdu Bonucciho

Reagovat
Counter

Je fajn, že sis ve článku čítajícím cca 2500 slov našel dvě věci, které z tvého pohledu smrdí amatérismem, a tak by měli redaktoři jít od válu.

Reagovat
F.Torres

Kazdy cte to, co ho zajima. Ja si precetl 2 odstavce a hnedka takovy hovadiny. To me nepresvedci o tom, abych cetl zbytek, kdyz autor ocividne je mimo.

Reagovat
Swarley

kritizuješ profesionalismus redaktorů a sám si přečteš jen dva odstavce a děláš takové závěry...

Reagovat
F.Torres

Souhlasis snad s redaktorem? Navic to neni prvni omyl.

Reagovat
Swarley

omyl? z podstaty samotného článku to přece nemůže být ani považováno za omyl, je to jejich názor na zápas...tohle není oficiální souhrn, je to v sekci názory a komentáře, kde autor prezentuje svůj názor...

a jeslti s ním souhlasím nebo ne, to je taky celkem jedno, protože to zase bude jen můj názor...že byl Candreva jeden z nejlepších z Itálie? byl...že byl Plašil jedním z nejslabších z našich? byl...jestli se někomu zdál lepší Bonucci, tak proč ne a asi je to přesnější, ale Candreva není mimo...u Plašila podobně, jestli byl horší Limberský, asi byl, ale Plašil byl z té záložní řady nejhorší...

vadily mi ty ostřejší výpady na Evru, to mi přišlo neprofesionální i když ten názor nemůžu nikomu brát...ale zbytek je naprosto v pořádku, právě se mi líbí i to, že se vybere jeden podle WhoScored a pak se autor snaží vybrat ještě někoho svého, aniž by to byl ten stejný hráč...proč by ne, mně se většinou taky líbí výkony víc hráčů, tak proč nerozvířit trošku diskuzi i o tomhle...

Reagovat
fantomas

Ty tabulky sou holt bohužel dvojsečná zbraň. Na jednu stranu to vypadá líp, než když to porovnáš s Eurozápisníkem z roku nula (čili 2012), a párkrát to i podnítí hodnotný diskuze, ale na druhou stranu lidi, co si přečtou pár slov a okamžitě jdou bez upřímnýho zájmu na článku plivat oheň do diskuze, tu tehdy z principu nebyli no.

Reagovat
Swarley

oheň do diskuze...kdyby tam byl jako hrdina zápasu po včerejšku KdB tak v pohodě, ať je v diskuzi oheň, ale ten váš výběr je úplně v pohodě...řešili jsme to tady včera, možná to měl být u Itálie Bonucci, ale strašně se mi líbil Candreva a taky bych ho vybral...úplně bych třeba toho hrdinu zápasu nevnímal jako hráče zápasu...

Reagovat
smazaný uživatel

Totéž platí u číselnýho hodnocení čehokoliv (her, hudebních desek, čehokoliv) - lidi si přečtou 6/10 a jdou psát, že recenzent je debil, aniž by si ten text přečetli.

Reagovat
F.Torres

viz. reakce na fantomase, jen doplním, oni i na straně španělska byli hráči, kterým se zápas zrovna nepovedl, třeba takový Nolito, ale autor nemá rád Plašila, tak si musel někde ulevit

Reagovat
fantomas

Jo ono už se to stalo i v minulosti, že měl redaktor na zápas jinej pohled než ty? Neuvěřitelná drzost

Reagovat
F.Torres

Subjektivní názor je věc jedna a ten rozhodně beru, ale ten subjektivní názor by měl být něčím podložen. Vyčítat Plašilovi, že za něj kope standartky Krejčí? No kde to jsme? Vždyť to je naprostá hovadina, která mě utvrdila pouze v tom, že Plašil leží redaktorovi v žaludku. Příště to chce být trošku víc objektivní Navíc, ta informace, že za něj musel Rosický bránit vzal autor kde? Pokud se nepletu, tak středem neprošla téměř žádná akce a co bylo hlavním cílem Plašila? Hlídat střed. Navíc co se týče kvality hry a zapojení, tak víc nahrávek měl jen Čech a o jednu Darida. Přitom oba porazil v procentuální úspěšnosti. To opět potvrzuje zaujatost redaktora

Reagovat
fantomas

Heh... já sem asi tak jeden ze tří Čechů na týhle planetě, co Plašila neustále brání a poukazuje na to, že se v repre špatně využívá - což je přesně i případ včerejška pro mě, a to, že nekopal standardky, má jen ilustrovat skutečnost, že imo na place neměl pořádnou funkci. Ani tu defenzivní, protože tim středem něco právě *prošlo*, ale Rosický tam minimálně dvakrát na poslední chvíli skluzoval, mimo jiné za Plašilem.

Tady je taky potřeba brát v potaz tu formulaci - tam neni "totální nýmand" nebo "uplnej břídil", tam je místo toho "odpadlík", a to tady z mýho pohledu funguje třeba i s ohledem na Plašilovu budoucnost na turnaji / budoucí roli. Podle mě si timhle fakt nepomohl, přitom ho Vrba mohl pošetřit až na další zápas, když totálně rezignoval na snahu držet míč. A že to je do značný míry Vrbova chyba, to ostatně avizuju už v PRVNÍ větě toho krátkýho příspěvku.

Takže příště možná nemít rudo před očima hned v prvnim možnym okamžiku, nevim.

Reagovat
F.Torres

Opět nesouhlasím, Plašil tam byl z důvodu rozdávání míčů a včera v tom byl nejlepší. Darida absolutně nulovej, navíc jednou založil slušnej protiútok, Rosický ze začátku mimo a pak měl při individuálním vedení ztráty míče sám.

Pošetřit ho? Koukal jsi na přípravy? Tam bylo patrný, že ten střed bez něj nejde.

Jediné v čem se shodnem, je špatné využívání Plašila, ale to i Darida je v tom bitý. Všichni 3 se hodí spíše na vysunutější pozici, ale tam může hrát v tomto rozestavení jen 1.

Reagovat
fantomas

Ten střed bez něho nešel proti soupeřum, který protiútočili, kdy sme drželi míč a Pavelka s Daridou příliš kazili. O tom přesně mluvim...

Reagovat
F.Torres

A myslis, ze by pavelka nekazil pod mnohem vetsim tlakem? Navic je nerozehran a bez formy. Ta zaloha se v tomto slozeni lepe sestavit neda.

Reagovat
fantomas

Podle mě by Pavelka vybojoval víc balonů no, byl by pohyblivější.

Reagovat
F.Torres

Pul roku zpatky bych s tebou souhlasil. V momentalnim rozpolozeni a forme hracu ovsem nikoliv

Reagovat
Mada

Reagovat
fantomas

Reagovat
patas92

Reagovat
terry

Ještě zkusím štěstí tady.

Prodám 3 vstupenky na zápas Česká republika - Turecko. Kategorie 3, 21. 6. od 21:00, Lens. Jeden lístek za 1 500 korun.

Pokud byste o někom věděli, dejte, prosím, vědět. Díky!

Reagovat
vodka

jde to vůbec, když jsou na jméno?

Reagovat
terry

Podle všeho to nekontrolují, bylo to tak vždycky.

Reagovat
Whitemedia

https://streamable.com/3w3k? Conte nekecal, opravdu se tu angličtinu nadrtil

Už si vůbec nevybavuji, jak na tom byl Carlo s angličtinou, když přicházel do PL..

Reagovat
andrew96

The Good, the Bad and the Ugly

Reagovat
smazaný uživatel

The Ecstasy of Gold

Reagovat
db18

V zahraničí nejvíce cenili výkon Hubníka: https://twitter.com/Mirelll2/status/742665582936477696

Reagovat
andrew96

ale ten Necid zase

Reagovat
Whitemedia

Limberský lepší známka než Necid... odbornící

Reagovat
pepinho2

Rosa a Necid

Reagovat
db18

Rosu asi nějak nedokáží docenit, komentátor na ARD prý označil Rosův výkon po bojovné stránce za skvělý, ale herně jako hloupý...

Reagovat
pepinho2

mně se teda hodně líbil

Reagovat
db18

Mne taky, jen že jinde mají jinačí názor... (a tohle bylo teda hodnocení po první půli)

Reagovat
naheCZ

Hloupý...já nevím, ale uměl dost často podržet míč a přejít přes ty hráče, jenomže rozhodčí taky 3x neodpíská faul na jeho osobu a to se taky někde musí projevit. Hlavně byla vidět u Rosy až příliš velká frustrace...navíc by to pak novináři mohli brát jako vybojování míče pro naši reprezentaci a ne ztrátu.

Reagovat
fantomas

Tak to neni uplne nepresny, ztrat a mizerne vyhodnocenych situaci s balonem tam mel na jeho pomery prilis (i mozna ani nemusel tolik padat treba, kdyz mu to sudi nepiskal). Ale zase s hlouposti by asi pri ty vypomoci obrane taky moc daleko nedosel.

Reagovat
fantomas

Kazdopdne tam je stejne hlavni, ze se jako kapo prikladne rval.

Reagovat
božský John

OT: Mingazov prestoupil do Slavie

Reagovat
ZB 07

Vždyť nakupujou samý lehce nadprůměrný borce..s tím titul fakt neudělají..

Reagovat
Error

Každopádně Belgie má náběh na jednu z nejvíce promarněných generací vůbec. Smutné sledovat, že se v porovnání s 2014 ve hře nezměnilo vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

strašná bublina ti belgičani

Reagovat
smazaný uživatel

Wilmots je tusim podobny neschopak jak Roy.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

U mna ma Roy + za zostavu len kvoli Dierovi, inak hroza, aby hrali Lallana a Sterling, to je hanba.

Reagovat
fantomas

Jako by snad Lallana tu Anglii v prvni puli netahl...

Reagovat
Counter

ronei v záloze se ukázal jako dobrý tah, + Kane na hrotu nejlepší možná volba + Alli za ním stejně jak v klubu je to, po čem všichni volali (ať není utopený na úkor roneie). Sterlingovi se v závěru přípravy dařilo, stejně jako na minulém MS, to taky nebyl špatný tah (i když pak samozřejmě nevyšel).

Jestli něco kritizovat, tak střídání, ale to samo o sobě nestačí, abys ho stavěl na úroveň Wilmotse.

Reagovat
Kokesh

Byla na nej aspon kritika pri kvalifikaci z vasich rad? Jinak to nedava smysl.

Reagovat
fantomas

Roy je uplně někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

ale stejně je to pouze jednooký král mezi slepými.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Andis

Hodnocení českého týmu a fotbalu se na těch strankách nedá brát moc vážně, jelikož objektvita je někde bokem

Reagovat
fantomas

A to má bejt slabina?

Reagovat
Godwinson

Doufám, že dá Wilmost šanci Michymu. V současnosti tam nemá lepšího hráče a Michy si to navíc za tu sezónu zaslouží. I když s tou jejich obranou je to v podstatě jedno, s tou jim budou dělat problém i ty dva zbývající týmy

Reagovat
Pipo123

Conte musel poriadne nakaziť hráčov taliánska, tie fotky, videá ako sa tešia, oslavujú spolu ako malé deti, to je úprimná radosť po skvelom výsledku a takú zatiaľ na ME nepredviedol nikto.

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Ale jako nemusíš z článku opisovat tak okatě

Reagovat
Pipo123

Nečítal som článok, ráno som sa zobudil a otvoril si článok, celý ho prelistoval až dolu a čakal že Candreva bude za hviezdu zápasu, usmial som sa, zatvoril článok a išiel pracovať

Reagovat
Counter

Paráda, našel jsem i někoho dalšího kromě Swarlose, kdo mi za Candrevu nenadává a je naopak rád.

Reagovat
Pipo123

Zápas som nevidel, takže hodnotiť nemôžem, keby tam bol Parolo tak sa tiež poteším, aj keby tam dáš Marchettiho ako "náhradníka zápasu" FORZA SS

Reagovat
Furia Ceca

To ale není objektivní, protože Pipo fandí Laziu!

Reagovat
10

zatím jsem viděl spíš opačný extrémy...tzn. týmy, kterým to bylo úplně u prdele všechno

Reagovat
Pipo123

Jo, zatiaľ všetci pôsobia až príliš strojovo, žiadne emócie

Reagovat
smazaný uživatel

nicméně tohle je o hráčích a až pa o Contem..

Reagovat
Banikovec7

Když se tady kritizovalo hodnocení Sportu, tady je hodnocení L'Équipe: https://pbs.twimg.com/media/Ck6pSiDXAAAKE3n.jpg:large

Reagovat
10

mě teda Necid taky úplně nenadchnul, hlavně ty jeho 3 míče na tribunu...ale takhle s přehledem nejhorší hráč to rozhodně nebyl

Reagovat
fantomas

Tak to sou taky spojeny nadoby ze jo - kdyby ho spoluhraci zvladali radne doplnovat, nikdyse k takovym ambicioznim diagonalam ani nemsel uchylovat. Jen hodne linej divak (nerikam ze zrovna ty) tohleto hodi ciste na nej.

Reagovat
Pipo123

Nehral vôbec zle, pár x získal loptu, ku koncu ho tam aj Ramos 2x fauloval keď ho nemohol odstaviť od lopty. Na ME som videl horšie výkony útočníkov, či už Morata alebo Zozula či ako sa volal

Reagovat
10

Ty míče do strany nebyly žádný "ambiciózní diagonály", ale na týhle úrovní naprostej základ. Podle WhoScored měl úspěšnost přihrávek 34% z 23 nahrávek, 27 dotyků za celý utkání...to čistě na spoluhráče svést nejde, takový čísla snad nikdo z útočníků zatím neměl.

Reagovat
Pipo123

Tá % úspešnosť na oko vyzeral jeho výkon teda lepšie

Reagovat
10

já ho nechci kritizovat, měl to těžký...ale spíš si myslím, že byl jeho výkon někde uprostřed těch pochval tady v diskusi a známek 3 a 4 ve Sportu a l'Equipe

Reagovat
Banikovec7

Souhlas, několikrát udržel dlouhý míč a pak nebyl schopný přihrát spoluhráči ani jednoduše na pár metrů. Ty dlouhé míče bych mu nevyčítal.

Reagovat
fantomas

No ty míče, o kterých ty mluvíš (mířící na tribunu), teda ambiciózní rozhodně byly, a žádnýho target mana sem je na tomhle turnaji / tj. týhle úrovni rýsovat neviděl. A že u Necida se zároven nejednalo o rozmar, ale o nutnost, právě vzhledem k tý mizivý podpoře z druhý vlny.

Reagovat
10

Pellé včera? to byla ukázková práce, nemluvě o těch nahrávkách z první...tam už je to ale samozřejmě o podpoře

k tomu Necidovi, pusť si to ještě jednou, pokud máš za poslední dny málo fotbalu doporučuju rychlost 6x, při který hraje Španělsko neuvěřitelnej fotbal, docela zajímavá perspektiva si to pustit zrychleně, nikdy jsem to nezkoušel

Reagovat
fantomas

Pelleho sem včera převážně viděl sklepávat balony na krátkou vzdálenost, žádný míče přes půlku hřiště, jako byl několikrát nucenej posílat Necid.

Viděl sem takhle úseky kombinace Německa a byla to celkem jízda no

Reagovat
C-M@ster

Vrba 5/10?

Reagovat
Counter

https://twitter.com/dw_sports/status/742689338723586048

Video s tím Poldim, jak hájí Löwa.

Reagovat
Jajinek

Cituji pana Vízka:

"Poučení, že hrát na nula nula se nikdy nevyplácí, se proti Španělsku bohužel znovu prokázalo. Když ten jediný gól padl, tak do všech, kteří se mnou zápas sledovali, vjel vztek a výkřiky, že to máme za to, že jsme byli tak zbabě Věřil jsem, že trenér Pavel Vrba takovýho zanďoura hrát nebude. S Plzní hrál odvážně, nebojácně, co jsme teď viděli, to mu není vlastní. I kdyby ten španělskej gól nepadl, s takovým fotbalem nemůžu být spokojen. Nebylo to z naší strany důstojný, společně se Severními Iry proti Polsku jsme byli nejvíc zakopaní a taky tak dopadli."

Marně přemýšlím, jestli kdy existoval v prostředí českého fotbalu větší dement, než Láďa Vízek... neexistoval. Že se mu to povedlo v konkurenci Druláků, Šípů, Peltů, Horníků, Starků a spol, je o to více smutné.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt kus vola, stejně jako Hartmann s tím článkem na isportu...kdybychom hráli otevřeně jak šílenci a dostali 3-4 góly, tak budou řvát, že to Vrba nesmyslně otevřel a nemohli jsme čekat nic jiného než prohru. Vrba prostě udělal co musel a skoro mu to vyšlo. A taky tihle generálové zapomínají, že důležité je i skóre.

Reagovat
Godwinson

Aniž bych chtěl jakkoliv přitakávat nějaké kritice, tak si osobně myslím, že je ještě něco mezi betonem a superofenzívou.

Reagovat
Jajinek

na to ale musíš mít kvalitu. My jsme tam mohli vyrážet do zajímavých brejků a Španělé tam ty okénka měly, ne že ne. Ale hráči to prostě nevykombinovali. Jinak při ztrátě míče se to pak logicky zatáhlo a dubloval se ten, kdo u soupeře vede míč. Moc nevím, co Vrba měl jiného hrát. Střídání posral, o tom žádná, ale základní sestava a celé pojetí hry bylo v pořádku.

Na druhou stranu u Vízka už ty kecy asi nikoho ani nemůžou překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec - přese všechny řeči o betonu jsme měli tři gólovky (Hubník, Kadeřábek, Darida). Čekal snad někdo proti Španělům víc šancí? Notabene při tak zataženém stylu hry? Asi těžko. Musíš se na to dívat z obou stran, podle mě Vrba téměř upletl z hovna bič.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
fantomas

A my snad předvedli nějakej ultrabeton? Jak snadno tady lidi zapomínají na ty fajn šance, co sme si vytvořili, a na to, jak Darida ne mohl, ale přímo měl vyrovnávat...

Reagovat
Godwinson

Ultra nevím, ale definici betonu to asi splňovalo. Jedna šance ze hry, dvě standardky

Reagovat
fantomas

Podle Španělska se náš národák nikdy měřit neměl, důležitý hlavně bude, nakolik se naši budou štítit iniciativy v těch dalších zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde že ti lidi ještě nepochopili hrací systém, že může kurva hrát roli, jestli jsme dostali od Španěláků góly čtyři nebo jeden.

Reagovat
livefan

Heh

Watching this Belgium team is like giving a chef the best ingredients in the world, then watching him just use it to make an omelette.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele