Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali

27.06.2016, 12:50
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Příliš velké sousto dostali Slováci na talíř a dopadlo to tak, jak se čekalo. Bavorské klobásy Kuckovi a spol. nezachutnali, naopak Irové si div nepochutnali na francouzských croissantech. Domácí tým otočil nepříznivý výsledek až ve druhém poločase zásluhou skvělého Griezmanna. Hitparádu ofenzivních představení podpořil i Eden Hazard, hlavní strůjce hladké výhry Belgičanů.

Ještě, než se pustíme do rozboru utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Uráčí se Deschamps někdy trefit počáteční herní nastavení Francie? Už by to možná chtělo, protože zatím to vskutku vypadá, jako by si trenér domácí šampionát záměrně dělal komplikovanějším, a čili možná pro sebe zábavnějším. Fanoušky Francie ovšem jeho spoléhání na poločasové přestávky už dávno musí notně otravovat. Proti Rumunům všechny rozčilovala francouzská neschopnost zklidnit hru a regulérně dominovat, což ještě vytučnila Deschampsova podivná sázka na hotový hurá fotbal proti Albánii, kdy les Bleus operovali v nefunkčním 4-2-3-1 s křídly Comanem a Martialem.

Tentokrát nám vadil jakýsi podivný mix všeho - s tím, že Francie pro změnu v mezihře občas působila až přehnaně rozvážně, bez potřebné cílevědomosti, a nedařilo se jí adekvátně využívat Girouda. Ten se teda sice sám zprvu trápil ve vzduchu, zároveň byl ale asi třikrát divokou kolmicí hnán do tří rychlých kroků, což přirozeně není jeho parketa. Giroud dovede pohotově naložit s jakkoliv rychlou příhrou, potřebuje ji však pokud možno dostat do nohy.

Celkovému francouzskému zmatení a neefektivnímu fungování pochopitelně nijak nepomohla šokující brzká penalta Bradyho, ale i Deschampsovo neméně překvapivé rozhodnutí zkusit Blaise Matuidiho na pravé straně záložní trojice. Tam nesmírně levonohý fotbalista v PSG doposud nikdy nenastoupil, a Laurent Blanc evidentně ví proč. Matuidi, který se na turnaji už tak prezentoval mizivým sebevědomím, se tentokrát možná cíleně schovával a v druhé polovině úvodní části už to hrál vyloženě 'na jistotu'.

Co k tomuhle tahu Deschampse vedlo, to by nám asi ani on sám nebyl zpětně schopný vysvětlit. Snaha přiblížit Pogbu klubovému spoluhráči Evrovi je sice pěkná věc, avšak úplně všechno by se jí zase podřizovat nemělo. A Matuidi koneckonců po opětovném přesunu dokonale procitl a nalevo odehrál vlastně svůj zdaleka nejkvalitnější poločas na šampionátu; pro kolegy hnedka vytvářel tři palebné pozice a v tom posledním případě se dokonce jednalo i o naprostou tutovku.

2) Irové v sobě měli už jen jeden důstojný poločas, a ten nám naservírovali s obdivuhodným přehledem. Fyzička se zdála být irským problémem tak nějak od začátku turnaje, zatímco však proti Švédům se pasivita po změně stran zdála být i regulérní součástí O’Neillovy strategie, tentokrát bylo zjevné, že se ostrované v prvním dějství zkrátka kompletně vydali. Jeff Hendrick byl téměř všude a spolu s Longem se nikterak neúspěšně snažil sbírat balony, jež se odrážely od Koscielného, se kterým v rámci nepříliš funkční strategie na pravé straně neustále prohrával hlavičkové souboje Daryl Murphy.

I přesto, že v irské hře nebylo příliš čitelné strategie, jejich energické fungování na zmatené Francouze před pauzou bohatě stačilo. Les Bleus si speciálně ve vlastním vápně podkopávali nohy podivným rozestavením a chyb se sami dopouštěli také na balonu - dokud ještě byli plni sil, Irům celkem klapala přísná osobní, nikoliv zónová obrana. Konkrétně Dimitri Payet se s ní sice snažil vypořádat tak, že se pro balony stahoval do závratné hloubky, tehdy ho ale pohotový Long zpravidla okamžitě zavíral, a z podobné absence možností přihrát dozadu potom pramenila řada francouzských ztrát ve středu pole. Takový účinný recept už nicméně vyšťavení Irové po pauze nebyli schopni replikovat. Pogba začal dominovat v osobních soubojích a v irské formaci se objevovaly krátery...

3) Griezmann v centrální pozici rovná se príma Griezmann. Do druhé půle udělal Didier Deschamps jednu zdánlivě kosmetickou změnu, když chybujícího štíta Kantého nahradil křídelníkem Comanem, a tím téměř kompletně proměnil obraz hry. Comanův příchod totiž znamenal Griezmannův přesun na podhrot, skoro až na post ofenzivního záložníka, a tudíž i nový, obrovský manévrovací prostor pro hvězdu Atlétika. Pokud jsme se dříve podivovali nad tím, nakolik Griezmann není součástí francouzské mezihry, tentokrát si napříč 90 minutama připsal na konto 60 zkompletovaných přihrávek, což se rovnalo druhému největšímu počtu ze všech aktérů. Ještě nebezpečnější byl přitom samo sebou v poloze příjemce pasů, a rovněž v tomto směru mu Deschampsova reakce značně pomohla. Griezmann se rázem nacházel blíže Giroudovi, který unavenějšího Keogha konečně začal válcovat ve vzduchu, a právě po jeho parádním sklepnutí padla vítězná branka. Obnovená (přízemní) spolupráce těchto dvou potom vedla i k červené kartě a faktickému ukončení zápasu.

(td)





1) Kozák chtěl nastoupit aktivněji než proti Anglii, vydrželo mu to ale jen sedm minut. Slováci se nějakých 400 vteřin zvládali přesouvat bez balónu po celé délce i šířce hřiště, nedali Němcům dýchat a opravdu způsobně presovali. Po první inkasované brance však z této pozitivní strategie nepochopitelně upustili, zatáhli se na nějakých 35, 40 metrů od vlastní branky a pasivně čekali, s čím přijde soupeř. Pravda, nepřipomínali sebe sama v utkání s Albionem, oni spíš bránili téměř tak špatně jako Severní Irsko v základní skupině proti Němcům. A to byla hrůzostrašná záležitost.

Když jsme u těch přirovnání, jejich vize a následné provedení takřka dokonale lícuje se zápasem české reprezentace s Chorvatskem. I Pavel Vrba avizoval aktivní hru a ofenzivní výpady. I on se musel následně vypořádat s tím, že jeho svěřenci nezvládají základní fotbalové dovednosti v čele s bráněním. Slovensko se tak nejspíš psychicky přeorientovalo na útočení, jenže vedle obrovských mezer v přechodu do útoku jim ještě zůstala děravá obrana. Změna přišla až o přestávce - a to bylo samozřejmě pozdě.

Největšími "mizery" byla jednoznačně dvojice hráčů. Tím prvním není nikdo jiný než "Kuco". V roli pravého křídla měl kromě útočení za úkol i hlídání nadmíru ofenzivně laděného obránce Hectora. Proti Anglii jsme spílali Weissovi, jenž hořel v soubojích s Nathanielem Clynem. Kucka však včera vypadal ještě o třídu hůř. Svou lajnu často nechával nebohému Pekaríkovi a sám se příliš nevracel. Když už tak učinil, zpravidla to končilo neúspěchem. Tak jako při průniku Draxlera, kdy se nechal vykoupat jako batole a sledoval, kterak jeho sok namazal Mariu Gómezovi na druhý gól zápasu.

V tomto momentu udělal snad ještě větší defenzivní botu stoper Ján Ďurica, který při "bránění" Gómeze stál dál od branky než jeho soupeř. Forvardovi Besiktase tak stačilo použít tělo a sklepnout míč do sítě. Šílená defenzivní práce. Za zmínku rozhodně stojí i to, že Ďurica za celých 90 minut ani jednou nepřerušil akci Německa, jediný jeho pokus o obranný zákrok skončil neúspěchem - a za rámeček si nedá ani bilanci odklízení balónů. Slovenský zadák takto odpravil jediný míč ze tří.

2) Slovensko prohrálo zápas ve vzdušných soubojích - a především při standardkách. Vždyť už během prvních osmi minut se Škrtel a spol. nechali dvakrát v těchto situacích přehrát a výsledkem byl Boatengův gól, jenž de facto sebral outsiderovi naději na úspěch. Nejprve prohrál hlavičkový souboj Ďurica a následný rohový kop byl dokonalou ukázkou tragického zónového bránění. Proč se při odraženém míči nikdo ze Slováků nevyskytoval mezi penaltou a kruhem, je mi záhadou. Ani vystoupivší Hamšík nebo Kucka se Škriniarem nebyli ve své práci příliš důslední a vystrašený Škriniar dokonce při pofidérním blokování Boatengovy střely ztečoval míč do branky.

Löw v tomto případě udělal chytrý krok v podobě nasazení typického kladiva do šestnáctky Maria Gómeze, jenž poskytoval potřebnou sílu ve vzduchu. Sekundoval mu i Thomas Müller. Ne vždy sice tihle dva souboj vyhráli, často však třeba soupeře rozhodili tělem, balon proskákal na druhou stranu a z následujícího centru vznikla šance. Útočení vzduchem bylo o to nebezpečnější, že se na něj Němci nemuseli spoléhat. Slovenský tým měl totiž značné rezervy i ve hře po zemi.

3) Připravovali se Němci ve druhém poločase na čtvrtfinále? Chvílemi to skutečně vypadalo tak, že Jogi Löw po přestávce naordinoval svým svěřencům, aby nechali Slováky hrát. Nationalelf se v jakémsi středně zataženém bloku přesouval, na polovině soupeře presoval jen výjimečně a v mezičase už oddychoval a připravoval fyzicky i herně na příští duel.

Herní obraz inklinoval k tomu, že Německo očekává mezi nejlepší osmičkou souboj s favorizovanými Španěly (čímž samozřejmě nechci jejich dnešní střet s Itálií bagatelizovat), kteří podobně jako Löwova parta rádi drží míč na kopačkách a diktují tempo hry. Zároveň by ovšem mohli být vinou nedynamického středu pole náchylní k protiútokům, které by Němci mohli účinně praktikovat. Je to samozřejmě pouze teorie a dost možné je i to, že se Kroos, Özil a spol. prostě jen nechtěli v dobře rozehraném zápase hnát do zbytečného rizika, riskovat zranění, přetížení nebo žluté karty.

V prvním poločase to každopádně byla parádní jízda. Úžasný Draxler si s obranou Slovenska dělal, co chtěl, kombinoval s Özilem, Müllerem a Gómezem a Slováci prostě a jednoduše nestíhali. Jak jsem zmínil výše, Němci byli nebezpeční ve vzduchu i po zemi. Obrovskou sílu mají mistři světa hlavně v tom, že se v každé jejich linii nachází schopní tvůrci hry. Hummels s Boatengem mají ze stoperů nejvyšší produkci klíčových přihrávek a finálních pasů, Kroos je magnetem veškeré hry, má suverénně nejvíc doteků a umí tvořit šance podobně jako Özil. Ten se v této disciplíně pohybuje samozřejmě nejlépe - včera vyrobil 5 klíčových pasů a celkem už jich má 17 (jen Payet s 19 a De Bruyne s 22 jich vytvořili víc).

(mu)





1) Belgie začíná ukazovat svoji sílu. Jistě, Maďaři nebyli pro našlapaný tým kolem Hazarda a De Bruyneho důstojným soupeřem. Jenže podobné spárování - tedy jasný papírový favorit versus outsider, který měl čelit debaklu - jsme na tomto turnaji viděli už mnohokrát, přitom skutečné debakly (tedy výhry minimálně o 3 branky) zatím přišly pouze čtyři. Dvakrát se to povedlo právě Rudým ďáblům, kteří tak zároveň mají nejlepší průběžné skóre (8:2) i nejlepší formu (tři výhry v řadě).

Na Euru, které jinak láme rekordy ve vyrovnanosti a frustruje nízkým počtem branek, tak belgická ofenziva působí jako zjevení. Maďaři dnes měli vyšší držení míče i více zkompletovaných přihrávek, Belgičané je ale naprosto rozložili vražednými brejky, což je činnost, v níž jsou mistry nad mistry. Hazard a De Bruyne se rozehráli do formy, která vyhrává turnaje.

Samozřejmě že předčasné oslavy nejsou na místě; k maďarské kvalitě se ještě dostaneme, ale tento triumf měl i jiné kaňky než příliš slabého soupeře. Belgická obrana propustila celých 17 (!) střeleckých pokusů, což je zkrátka abnormálně vysoké číslo bez ohledu na to, že ofenziva Ďáblů pracovala ještě usilovněji. S čímž ostatně souvisí i další bod: špatná produktivita. Tento zápas dlouho připomínal osmifinále posledního Mundialu proti USA, které sice Belgie nakonec zvládla, ale až v prodloužení, přestože 'po cestě' zlomila rekord v počtu vyslaných střel. Dokonce i postava čtyřicetiletého veterána v soupeřově bráně, podávajícího životní výkon, byla v obou případech přítomna.

Tady se nakonec podobné drama nekonalo, ale ohromující počet spálených šancí přesto bil do očí. Takový Dries Mertens se ukázal jako sice aktivní, ale jinak vlastně hloupý hráč, absolutně neschopný udělat v útočné třetině správnou věc. Proti silnějšímu soupeři by taková plejáda nejhorších možných řešení tváří v tvář gólové šanci mohla dost dobře znamenat katastrofu. Jeho náhradník Yannick Carrasco ostatně gólem vyslal Wilmotsovi jasný signál, kdo je na pravém křídle užitečnější.

2) Marc Wilmots je možná taktický elév, má ale účinnou tajnou zbraň. Výše zmíněná statistika propuštěných střel (Courtois se párkrát pořádně zapotil) asi není bůhvíjakým překvapením; Wilmots má do nějakého defenzivního stratéga skutečně daleko. Belgie zkrátka hraje arkádový brejkový fotbal s dírami uprostřed pole. Pokud Axel Witsel není schopen dominovat ani proti Maďarsku (navíc bez zraněného Kleinheislera), jak si poradí tváří v tvář Velšanům nebo Portugalcům?

Wilmotsův herní plán připomíná excelovou tabulku. Levý bek prostě má útočit, tak bude útočit. I když je tím bekem zrovna Vertonghen. A tak se dočkáme situací, kdy (logicky) nebránícího Hazarda předbíhá na křídle tottenhamský stoper. Má se hrát 4-2-3-1, tak se bude hrát 4-2-3-1. Kvalita Ďáblů je tak obrovská, že na Maďary to stačilo s prstem v nose, a dost možná to bude stačit i na další soupeře (případný scénář s Walesem a Polskem na cestě do finále?). Italové však v prvním zápase ukázali, že organizovaný tým si umí poradit i s De Bruynem a Hazardem.

Přes poslední poznámku si ale nemyslím, že by se Belgičané nechali napodruhé takto ztrapnit - a to i přesto, že vlastně hrají pořád stejně. Důvod je jasný: psychologická vzpruha. Jestliže totiž Wilmots něco umí - víme, že taktická erudice to rozhodně není, ale něco umět zkrátka musí - je to právě man-management, schopnost vytvořit v kabině skvělou atmosféru.

Tento faktor nebývá příliš vyzdvihován, ale nevyplatí se jej podceňovat. Belgický kouč nedělal aféru z Nainggolanových cigaret, veřejně přijal roli jasného favorita a dokonce podotkl, že by jeho hráči raději hráli se Španělskem než s Maďarskem, protože si opravdu věří. Je týmová hra a týmová hra: na hřišti možná působí Ďáblové stále trochu chaoticky, to ale neznamená, že by netáhli za jeden provaz. Naopak.

Vůbec poprvé od nástupu zlaté generace působí Belgie jako skutečný tým. Výkon proti Maďarům byl neskutečně sebevědomý: byl to výkon favorita, který zná svoji sílu a nebojí se ji použít, zároveň ale nepůsobí povýšeně a arogantně. Byl to zápas, ve kterém Maďaři nikdy neměli ani náznak šance na úspěch. A právě tato suverenita už tak dobré atmosféře v belgickém táboře ohromně pomůže.

3) Sympaťáci se loučí, pro turnaj je to ale dobře. Belgie tedy vyrostla v jednoho z favoritů na zlato. Pořád ale nezapomínejme, proti komu vlastně hrála. Maďaři si získali sympatie řadových fanoušků stejně jako další outsideři; zatímco u ostatních však hrála klíčovou roli skvělá taktika (Albánie), počet obyvatel menší než Brno (Island) nebo nejlepší chant od Yaya / Kolo Touré (Severní Irsko), u Maďarů to bylo proto, že se nebáli útočit. Zkrátka se na ně hezky koukalo.

Jenže to zároveň znamená, že neumí bránit, a dnes - bez klíčového pravého beka na hřišti - se to projevilo v plné nahotě. Maďarská defenziva zkrátka neexistovala. Je dobře, že jsme takový tým na Euru mohli vidět, ale mezi nejlepší osmičkou by skutečně neměl co dělat. Až na individuální kvality kapitána Dzsudzsáka a dnes překvapivě výrazného Lovrencsicse jde o běhavý soubor průměrných hráčů. Berndu Storckovi patří poděkovat za svěží vítr, který jeho tým vnesl do jinak zatuchlých skupinových bojů - tady se ale ukázalo, jak hluboko leží jeho skutečné limity.

(dz)

Autor: Tomáš Daníček, Marek Ustohal, Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (170)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Wilmots je takovej belgickej Franta Straka

Reagovat
fantomas

Reagovat
fabec1222

pochvala lidového hrdiny? , to muselo stát hodně sebezapření

Reagovat
fantomas

Reagovat
Puskas

Ani se neŠkrteli

Reagovat
smazaný uživatel

*si

Reagovat
Puskas

v úprku po humoru ztrácím kontrolu

Reagovat
fantomas

Slabší

Reagovat
Puskas

Tak ješitně musím říct, že vtip z nadpisu jsem použil ve včerejší diskusi taky, dnes jsem jen přidal další podobně laciný.

Reagovat
fantomas

Aha, tak to gratulace

Reagovat
Puskas

ooo, děkuji

Reagovat
Zaschrona

Podobna kvalita jako ten nadpisovej.

Reagovat
fantomas

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
Puskas

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tough crowd

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jsem čekal něco jako Choking hazard

Reagovat
Usty

Toho můžeme na rozdíl od Kucky využít ještě několikrát

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

dz za třetí bod HUN-BEL

Reagovat
Godwinson

Vykartování Ramiho je pro Francii darem z nebes, i tak bych více věřil Anglii

Reagovat
QooBo

Náhodou Rami hral v skupine fajn možno aj lepšie ako Koscielny .. proti Írom to bola tragédia to áno .. ale keďže je asi nereálne, že by dal hrať Umtitiho, tak neverím, že s Mangalom to bude o moc lepšie

Reagovat
smazaný uživatel

1:1. Na penalty postoupí Francie, tutovka.

Reagovat
Azazelo RD

Označit konec Maďarů za dobrý počin pro turnaj mi nepřijde úplně vhodné.

Reagovat
fantomas

Proč jako?

Reagovat
Azazelo RD

Nějak si nedokážu představit, že by jejich účast ve čtvrtfinále přinesa turnaji zlo.

Reagovat
fantomas

No tak si přečti celej bod 3)

Reagovat
Azazelo RD

Já ho právě četl celý. "... u Maďarů to bylo proto, že se nebáli útočit. Zkrátka se na ně hezky koukalo." Z toho vyplývá, že jsou autorem považování za nejatraktivněji hrajícího outsidera turnaje a o to víc nechápu, proč by to mělo být dobře pro turnaj. Pokud by se prezentovali hnusným betonem jako Řecko, tak bych to třeba pochopil, ale takhle nesouhlasím.

Reagovat
fantomas

No a zároveň ukázali asi nejamatérštější způsob bránění v celý vyřazovací fázi, neexistující systém, a to fakt dál v turnaji nemá moc co dělat.

Reagovat
domingo

Reagovat
Azazelo RD

Jo, tak kdyby tam bylo něco jako: Maďaři vypadli, ale není to žádná tragédie pro turnaj. Tak ok. Prostě jejich zápasy byly skutečně jedny z mála, co mě na EURU bavily, tak z mého úhlu pohledu bych to prostě neoznačil za něco, co je pro turnaj dobře. Prostě přepiš alespoň takto: "Sympaťáci se loučí, pro turnaj je to ale neutrální." Dík.

Reagovat
fantomas

Neutrální... tak zas je to prostě názor autora, že jo.

Reagovat
domingo

Ja si stojim za tim ze pro EURO je to dobre - cela ta situace je dobre. Jsem rad, ze se tam Madari dostali, protoze se nebali byt aktivni a pobavili. Prekvapili postupem, kterej si zaslouzili. QF je ale fakt nejlepsich 8 tymu kontinentu, a tam uz proste nepatri ani nahodou, snizovalo by to uroven toho turnaje. Takhle je to idealni reseni

Reagovat
fantomas

Reagovat
Azazelo RD

No jo, tak záleží, co od turnaje čekáš. Když chceš mít turnaj bez překvapení a aby vyřazovací částí proplouvali papírově nejsilnější týmy až do finále, kde se utká první nasazený s druhým nasazeným, tak potom ano. Nicméně je otázka, zda je takový průběh pro turnaj dobře. Za mě jediný osmifinálový výsledek, který je pro turnaj dobře, je postup Francie, protože brzké vypadnutí domácího týmu je vždycky špatně a to mi jsou Francouzi děsně nesympatičtí.

Reagovat
PP

Reagovat
domingo

Huh. Pro me jsou zatim vsechny postupy idealni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Španělsko a Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Je úplně jedno, kdo postoupí. Stejně nakonec vždy vyhrají Němci.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky ne, vzpomeň si na květen 45.

Reagovat
Azazelo RD

V květnu 45 jsem EURO ještě nemohl sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to proukaučoval trenér

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Puskas

Reagovat
domingo

Btw, k tomu turnaji bez prekvapeni - vzdyt ve finale bude Wales, Belgie, Polsko nebo Portugalsko, a kterejkoliv z techhle tymu se da brat jako prekvapeni. Madari taky, nemusi mit medaili, aby to bylo prekvapeni.

Reagovat
Azazelo RD

Jo, ale to vyplynulo z losu vyřazovací fáze. Nikoliv z jejich výkonů. A já jsem argumentoval ve vztahu k tomu Maďarsku a tvrzení, že jejich nepostup je dobro pro turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

No jde spíš o to, že tam nakonec můžou bejt Portugalci, což by překvapení zas tolik nebylo a přitom ještě nevyhráli a být v pavouku v druhý půlce tak už balí.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa tvojej logiky je Wales vo štvrťfinále legitímnejší než Maďari, no to si nemyslím. Mali šťastie, že im Íri prihrali Írov zo severu, inak by leteli s Turkami. Wales medzi najlepšiu osmičku kontinentu patrí asi len ťažko.

Reagovat
domingo

zadnej tym, kterymu dela ve vapne klicky lukaku, nema ve ctvrtfinale co delat

Reagovat
fantomas

Reagovat
Azazelo RD

Nebo kdybys tam napsal, že je to pro turnaj dobře, protože už neuslyšíme o maďarským guláši a klobásách od Vláška, tak bych to taky pochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

Štěpána

Reagovat
Azazelo RD

To bude on.

Reagovat
kattos

Proč má Eurofotbal vždy jiného hráče zápasu, než WhoScored?

Reagovat
Azazelo RD

Dobře přikládáš pod kotel.

Reagovat
pobody's nerfect

protože by to jinak bylo jak vrabejkovo preview, originalita nula

Reagovat
fantomas

"Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů."

Reagovat
smazaný uživatel

Se divim, že to někomu taky mohlo nedojít Určitě dobře, že tam máte ty hráče vždy 3. Who scored tam maj takovou tu nejviditelnější hvězdu, co dá góla, vy pak vypíchnete hráče který byl svojí prací nejvíc prospěšný týmu.

Reagovat
fantomas

Jj, anebo tam naopak má stopera s 20 clearances a my vypíchneme tu opravdovou hvězdu

Reagovat
Fabregas@ole

"nebo nejlepší chant od Yaya / Kolo Touré (Severní Irsko)"

Prosím o vysvětlení. To existuje světoznámej popěvek na Tourého?

Reagovat
fantomas
Reagovat
domingo
Reagovat
Azazelo RD

Jo, to je ta lepší verze. A při tom je to taková blbost.

Reagovat
Fabregas@ole

Sakra, to je vlezlý!

Dobrý by bylo, kdyby při "Kolo, Kolo" , při tom shrbení motali rukama

Reagovat
smazaný uživatel

málo se o tom mluví. přitom taky strašně chytlavej a delší čas profláklej...

Iři to zpívali snad častej jak Griggse, co jsem měl štěstí slyšet..

Reagovat
domingo

nejlepsi bylo jak nasli nejakyho cernocha na ulici a zacali mu to zpivat

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem bohužel neviděl

Reagovat
domingo
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to Yaya? Vždyť tohle je teprve rasismus

Reagovat
Hokaido

Reagovat
TopinB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Hokaido

Mě by zajímalo, jestli to má alespoň nějakej skrytej význam, kterej mi uniká.

Reagovat
domingo

Jako Toure Song? Vsak to je No Limits

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

skrytej význam?

Reagovat
Trand

Nejen oni, zpívali to normálně i Angláni s Polákama v restauraci. Nakonec i číšníci se přidali.

Reagovat
PavlíčeQ
Reagovat
smazaný uživatel

Muzu poprosit nekoho ze Slovaku aby mi vysvetlil tohle: Jakto ze je tahle ucast Slovenska na ME u nas i na Slovensku brana jako uspech?

Vzdyt v podstate nic navic nepredvedli - samozrejme neudelali ostudu, ale...

1) Prohrali s malickatym Walesem (ktery ma ted dobrou generaci to nepopiram, ale Slovaci uz dlouho nemeli takhle dobry hrace jako ted)

2) Porazili nejtragictejsi tym na sampionatu Rusy a to se do konce zapasu se strachovali o vitezstvi

3) Naprosto ubetonovali a zabili zapas s Anglii kde jenom diky neschopnosti Anglicanu nedostali pridel

4) Nemecko si s nima delalo co chtelo - tam je to rozdil nekolika trid, s tim se samozrejme neda nic delat

Nicemene vzhledem k ty skupine byl postup aspon z 2. mista v podstate uplnou samozrejmosti

Ted se nesnazim rozjizdet zadnej hejt, ale troufam si tvrdit ze z tyhle skupiny by postoupili v klidu i ty nase kopyta a naopak jsem si na 99% jistej ze Slovaci by z ty nasi postupovali tezko - Hrali by stejne jako my zapas o preziti s Tureckem.

Proc vam na Slovensku stacil od nich takovej vykon? Vzdyt jste tady meli fakt skvelou generaci hracu

Reagovat
fantomas

Reagovat
GEGE

Skvělou generaci hráčů?Hamšík a kdo dál?Totální dement Škrtěl a Kuco se nedají brát vážně...Zbytek totální průměr i hůř...Nepočítám do toho mladé zobáky Ivana a Škriniara ti mají ještě čas a uvidí se jestli s nich něco bude.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale koho jste meli predtim? nikoho, takhle dobry hrace jste nemeli od te doby co jsme se rozpadli

Reagovat
GEGE

hm skvělou generaci hráčů si představuju trochu jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

skvela je mozna silnejsi slovo no :-)

Reagovat
fantomas

Nevim, ten tým z MS 2010 mi teda přišel silnější na papíře.

Reagovat
uff

Preto nám to stačilo. Teda väčšine. Boli sme len druhý raz na veľkom turnaji a postúpili. Atmosféra okolo reprezentácia je iná ako u vás. U nás bol úspech postúpiť na ME a nespraviť hanbu. To sa podarilo a to je úspech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

takze hracov mame na hovno, ale i tak sme postupili. To uspech nie je?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Puskas

Bo se dostali prvně ze skupiny, to u nich asi přebíjí ten diametrální rozdíl ze včerejška - vždy můžou říct, že to byli mistři světa, že je v přípravě porazili a že je lze porazit, ale ne porážet.

Je to tím malým Slovenskem - bez jakéhokoli útoku, prostě dříve podceňovaná repre, která se dostala na velký turnaj, v němž postoupila ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, ale porovnavat ten pripravnej zapas kdy hralo v podstate nemecky becko nemuzes

Reagovat
Puskas

Tak nehrálo jich 5 z té včerejší 11. Nejde o mne, pro ně to může být něco, čím mohou operovat, a zdálo se mi, že zpočátku to dělali. Takový Štibrányi prohlásil, že mají lepší tým než Němci, takhle soudnost v té euforii ztratili určitě i jiní.

Reagovat
smazaný uživatel

Béčko to určitě nebylo. Každopádně vycházet z jednoho přáteláku pochopitelně nemůžeš, Němci jsou jinde

Reagovat
norro6

Nikto nepovedal, že stačil. Čakal som viac, ale treba si uvedomiť, aké sme mali šťastie v kvalifikácií a v prípravných zápasoch. Falošné nádeje a hranie na 100% tam, kde iní súperi na 50. Máme 1 hviezdu, 2 kvalitných a zvyšok priemer. A účinkovanie zhrniem tak: výkon otrasný ale misia splnená Pre slovenský futbal maximum, čo mohlo momentálne dosiahnuť

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo mise splnena to jo.. ale prave jsem cetl a slysel hodnekrat v televizi ze to je neskutecny uspech

Reagovat
uff

Mne, ale chýbalo väčšie zapojenie mladých. Ináč súhlasím s tebou.

Reagovat
smazaný uživatel

to teda urcite nie. ked mozu byt v stvrtfinale tymi ako polsko ci island, s vyrazne horsimi hracmi ako mame my tak sme tak uplne v pohode mohli byt aj my. akurat sme hrali hanebne pod svoje moznosti

Reagovat
Azazelo RD

Když jsi ze Slovenska, tak si musíš vystačit s málem.

Reagovat
Kovi81

Ja som od zaciatku turnaja bol presvedceny o tom, ze sa postupi. Otazkou ale bolo ako - uz pred turnajom to vyzeralo tak, ze postup z 3. miesta je konecna. Uprimne som dufal v druhy flek, o to viac zamrzi, ze bol dost blizko (remiza s Walesom alebo remiza Walesu s Anglickom). Ja som spokojny, lebo zakladna uloha bol postup, ale ta nastavba, ktora bola urcite hratelna - tzn. druhy flek a zapas s Islandom a realna sanca na postup dalej, ta uz tam nebola a z tohto hladiska ma to sklamalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovaci si stanovili ciel, ten splnili, takze to za uspech povazovat mozeme. Z vyjadreni trenera aj hracov bolo citit sklamanie, Kozak.sa vyjadril, ze mu ten zapas otvoril oci a treba zmenu, ale to akosi pritomni diskutujuci nepostrehli...

Celkovo mam pocit, ze neberiete do uvahy charakter zapasov, 90 % je nudnych, takticky zviazanych, co ste koniec koncov mohli vidiet aj na svojich vykonoch.

Pozitivne reakcie su brane v kontexte nasej pozicie po prvom zapase, kde nas vsetci odpisovali, kedze aj Rusi mali cenny bod.

Ak mam byt uprimny, vykon Rusov bol porovnatelny s vasim, preto nechapem vasu potrebu kritizovat niekoho ineho ako CZE repre.

Keby sme mali zlu skuponu my, tak sa v ociach cechov iba.vyhovarame. Skratka sme nehrali adekvatne, ale klucovy zapas sme zvladli. Hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nikoho nekritizuju a uz rozhodne nehajim nase vykony ty byly tragicky a spolecne s Ruskem a Rumunskem nas povazuju za nejvetsi zklamani Eura. Jen me zajimalo jak to vidi lidi na Slovensku. Ty Rusy jsme pred sampionatem porazili dokonce i my

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak to ze jsem Cech prece neznamena ze nemuzu kritizovat jiny tymy

Reagovat
smazaný uživatel

kritizovat mozes, ale zdvihnuta vlna kritiky ceskych fanusikov nieco prezradza, vid Gege. Ak mam povedat za seba, vykony boli zle. Ale ovela vacsia hanba by bola nepostupit po dobrych vykonoch. U mna uspech ani neuspech, skratka kvalita zodpoveda uniestneniu.

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

jako Čech bych měl mít staženou prdel a po té bídě držet hubu..

na druhou stranu musím souhlasit. neříkám, že Slováci neuspěli, protože včera prohráli s Němcama, ale ta skupina nebyla nějak dobře odehraná...

Určitě zanechali daleko DALEKO lepší dojem než my. já tu taky nechci rozjíždět tyhle sračky. ale jako úspěch to bohužel neberu..

a jako úspěch jsem nebral ani minulé euro z pohledu ČR..

Reagovat
uff

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Pretože sa na vec u nás pozerá tak nejak komplexne aj so začiatkom kvalifikácie. Vtedy ak by si neikomu povedal že skončíme v osemfinále Eura, prípadne ako píšeš že mám skvelých hráčov tak ta tu všetci vysmeju a ten príspevok by sa objavil v silvestrovksom vydaní najlepších komentov.

Faktom je že je to najväčší úspech čo sa týka kontinentálneho šampionátu a ide sa ďalej, zároveň je nutné im teda poďakovať za niečo čo nikto neočakával. Táto generácia dosiahla svoje momentálne maximum a tá čo príde a doplní zostávajúcich má na viac, preto si myslím že nikto to tu nevníma ako neviem akú super generáciu, všeobecne je u nás vnímaná skôr ako tá ktorá prešvihla svoj potenciál z dlhodobého hladiska.

A tí čo to prehnane hejtuju alebo prehnane oslavuju, to ani netreba brat vážne, to sú takí "rádoby fanoušci." Všeobecne sa potvrdilo to že sme patrili niekde do toho 12-20 miesta v Europe.

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uspech je lebo dosiahli očakávané osemfinále.Herne všetci čakali niečo iné.Ale aspon Kozák povedal že mu to otvorilo oči a treba výmenu generácii. Do zálohy máme slušné talenty, ale do obrany okrem Skriniara nikoho.

Reagovat
vladino10

Cieľ bol postupit, postúpilo sa.. Povodne sa zrejme pocitalo s vyhrou nad walesom, remizou s rusmi a postupom.. Nakoniec to bolo úplne opacne.. My sme sa dostali na euro prvy krat, je to nas druhy velky turnaj v histórii, ja som sa tešil uz len z toho, ze ich na takom turnaji uvidím, kazdy bodik navyse bol bonus.. Po vsetkych tych sklamaniach by bolo nelogické sa netesit postupu zo skupiny.. V kadri mame troch top hracov- hamsik, kucka, skrtel, z toho kucka a skrtel oproti kvalifikácii úplne mimo formy, z tohto sampionatu sa asi viac vytlacit nedalo.. Ono ked to porovnam s CZ- v minulosti velke uspechy a teraz toto, tak je logické ze namlsani hracmi ako koller, nedved atd nemozte byt teraz spokojni..

Inak co sa tu porovnania skupin týka, obe boli len o jednom zapase- u vas s tureckom(ktore bolo tiež marne) , u nas s ruskom, rozdiel je akurat ten, ze my sme ten svoj zvladli..

Herne to asi je sklamanie, na ms bola euforia urcite vacsia a aj to vypadnutie s holandanmi bolo relativne tesne, ale vravím, ako tim ktory bol na veľkých sampionatoch 2x by bolo naozaj nenazrane ak by sme sa netesili postupu zo skupiny,koniec koncov sme boli z timov na tretom mieste myslim dokonca najlepší, so 4 bodmi, bohuzial to vyslo na nemcov.. :)

Reagovat
vladino10

A ako tu aj kolegovia pisali- vzhladom na to za akych tragedov sme ich mali po kvalifikacii na euro 2012 a ms 2014.. A zrazu sa ten tim dal nejak opat dohromady a zacali hrat dobry futbal, konecne sme si po senkoch mohli zakricat aj my, ta kvalifikacia na euro bola fakt pekným zážitkom a myslim ze sme postupili zaslúžene.. Aj keby dopadneme na tom eure horsie a nepostupime zo skupiny tak aj tak by aso neboli nrjak zatracovani, to euro je v podstate len o troch zapasoch v skupine, pre timy ako slovensko len o tom jednom - na ms proti Zélandu, teraz na eure proti rusku ktory ten tim musi vyhrat..

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byli tam poprvé, postoupili ze skupiny a pak vypadli s Němcema, víc čekat nemohli, úspěch to je, ale výkon byl dobrý jen v jednom zápase. To ale na tomhle Euru s 24mi účastníky stačí. Naši byli špatní ve všech zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ si sledoval reprezentáciu v posledných rokoch, vieš, že Kucka s Weissom boli len tieňmi tých hráčov, čo v kvalifikácii. A bez nich naša ofenzíva nefunguje. Kucka predstavoval pevný stred poľa s výbornou súčinnosťou s defenzívou, pričom vedel podržať i hráčov pred sebou. Na týchto ME nula bodov v oboch činnostiach. K Weissovi nemám čo povedať, jednoducho hráč, čo nevie odohrať už ani 60 minút, pričom 25 sa prechádza, by mal zvážiť, čo chce reprezentácii dať.

Na tvoju hlavnú otázku by som ale povedal, že SR nie je turnajové mužstvo (ako by aj mohlo byť, keď šlo len o druhý turnaj v ére samostatnosti, všakže) a nesedí mu tlak vyvolaný dôležitosťou zápasov, ktorý je logicky v súťaži turnajového typu kladený na tím v každom zápase. Naši proste v dôležitých chvíľach, pokiaľ sa nevybičujú ako proti Taliansku či Španielsku, podvedome nezvládajú tlak, nesústredia sa, viď. Slovinsko, Bielorusko, ale aj bežné zápasy, v ktorých získajú náskok a pasívnou hrou oň takmer prídu (Luxembursko, Švajčiarsko, Rusko...).

Reagovat
smazaný uživatel

a komu to akoze stacilo? ved skoro vsetci su nespokojni, kvalitu mame vacsiu ako sme predviedli, ale hraci tento turnaj absolutne nezvladli psychicky. Hrali priposrato, bez bojovnosti, kazdy sam za seba. Kozak tomu tiez moc nepridal s tymi zostavami a hlavne asi nedokazal hracov namotivovat. Pripadalo mi ako by sa tam vsetci uspokojili s tym ze sme sa tam vobec dostali.

Mali sme na viac a mali sme urcite predviest viac, ale bohuzial dojebali sme to no, co uz...

Reagovat
domingo
Reagovat
db18

Reagovat
Azazelo RD

V Zápase ČR x Chorvatsko zhruba v 80. minutě nastoupilo cca 12 Willů Grigů.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Ohledně Belgie a Maďarska - první část super, ale že by Maďaři neměli ani náznaku šance na úspěch?? Mezi 55-70 minutou to mohli srovnat, tam Belgičany přehrávali a jen díky brejku a následnému 0:2 se z toho stala exhibice, ale toto si Maďaři nezasloužili..

Reagovat
domingo

Na celkovej uspech. Mohli dat gol (coz tam ostatne pisu), ale vyhrat ne.

Reagovat
PP

pfff.. to jako fakt při tomto ME? Co např. naši proti Chorvatsku? Nemlich ta samá situace. My navíc do golu neměli ani náznak šance..

Já nechci shazovat komentáře, klobouk dolů všem tady, ale přijde mi to nefér i přes jejich neskutečně naivní bránění.

Reagovat
domingo

Ignorujes pointu toho druhyho bodu - Belgicane jsou mnohem psychicky silnejsi na Chorvati Kdyby dostali gol, bude to treba 4:2. Nebranici tym ale nemuze porazit takhle hrajici Hazarda s De Bruynem v playoff turnaje. V drtive vetsine zapasu mas pasaze, kdy favorit trochu vypne, to ale neznamena, ze by ztratil kontrolu nad zapasem jako takovym.

Reagovat
Murtago

"Belgicane jsou mnohem psychicky silnejsi na Chorvati"

Reagovat
domingo

nez*

Reagovat
Murtago

toho jsem ani nevšim

Reagovat
PP

a to je to co mi vadí nejvíc.. Je to fotbal, takže nemůžeš vědět co a jak se bude dít po obdrženém gole.. Ale ok, rozumím.

Reagovat
domingo

Tak jasne, mic je kulatej.. ale soucasti analyzy je odhadovat hypoteticky scenare, jinak by to byl report

Reagovat
smazaný uživatel

O'Neill nedokázal změnit charakter hry svého mužstva. Pakliže jsem si vědom sil svých hráčů a v poločase vedeme 1:0, naordinuju jim o něco hlubší postavení a pasivnější přístup v lokálních soubojích uprostřed hřiště. Nemělo smysl do všeho chodit naplno, chtělo to vytvořit konzistentní blok, kde si jsou hráči blízko, vytláčet Francouze do stran a zvažovat charakter protiútoků a účast na nich. Takhle to byl krásný fotbal, ale Irové vypadali jak šašci. Tolik prostoru uprostřed hřiště tuhle sezónu Griezmann ještě neměl. Pak se bude O'Neill vymlouvat na únavu. To je tak jediné, co mu zbývá, protože to posral. Irové na to měli.

Reagovat
fantomas

No nevim, oni do druhý půle pasivněji nastoupili, ne že ne. Zároveň to ale nebyl pevnej blok no, páč ho normálně nehrají a stopeři nejsou dostatečně inteligentní. Takovej McCarthy potom tahal nohy už dlouho před koncem, mi přišlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nastoupili pasivněji, v prvním poločase to byl totiž nádherný extrém, kterého je takhle schopno snad jen Atlético. Přesto byli rozlítaní. Chtěli být všude a nebyli nikde plus únava.

Reagovat
smazaný uživatel

Za zmínku určitě stojí i Gyömbér, který na tom hřišti působil také dost komicky.

Reagovat
smazaný uživatel

A Bosákova glorifikace irské "statečnosti a mužnosti" mi taky vyluzovala ve tváři úškleb. Ušislyšně to byla na turnaji jeho oblíbená repre. Irové přitom nijak nevybočovali a když mohli, poleželi si. Bosák

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, taky jsem nepochopil adoraci Irů. Vzor fair play...přitom jsou to stejný kašpaři jako všichni ostatní. To je tak, když někdo (Bosák) žije ve stereotypech. Jinak má Míra nejlepší formu za poslední léta, jenom ten velkej čtverec by si mohl odpustit #geometrie

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jen první půli, ale Slováci byli špatní globálně, jenom běhali bez balonu a pak už ani to ne. Kucka jako jediný zahrozil a být v bráně někdo jiný než Neuer byl by to nejspíš gól. Tohle svalování viny na hráče, který jako jeden z mála (3.) hráčů celý šampionát makal a dokázal přidat něco navíc je hloupost. Slováci by dostali včera naloženo i kdyby tam byl místo Kucky CR7.

Reagovat
Usty

Kdyby tam byl CR7, tak asi jo, ale kdyby tam byl někdo, kdo není defenzivní diletant, tak by to aspoň nebyl takovej průchoďák.

Reagovat
smazaný uživatel

Kloubouk dolu pred Slovenskem! Tady se sice každy nevzdělaný Jouda posmiva, ale na to se historie nepta. Postoupili? Postoupili. Ukázali progres a konkurence schopnost? Ukázali. Radši by si všichni Češi měli podívat do vlastního kurvniku, kde rozhodčí chčije během zápasu nalitej jak doga a uznat kvality sousedů. Hamsik atakoval hranice předních týmů LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamsik, Koza, Škrtel, Pekarik Kucka, Weiss, Ďuriš

Reagovat
smazaný uživatel

Ďuriš proti Nemcom Škriniar, Ďurica

Reagovat
Losinho

Pičování Wilmotse to mě bavit nepřestane

Reagovat
PP

Proč vlastně hraje Witsel na úkor Dembeleho?

Reagovat
smazaný uživatel

Zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamsik podľa agenta odmietol Bayern snáď dokáže dať s Neapolom titul niekedy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Odmítnout Bayern je prázdné gesto, když od nich nedostaneš ani nabídku.

Reagovat
smazaný uživatel

když to řeknu blbě.. tak co by tam dělal.. nevěřím, že by se tam prosadil a nechápu, nač by ho Bayern potřeboval..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak povedal si to blbě, v tom máš pravdu.

Reagovat
JozkokozleJ

Mam za to, ze to odmietnutie je z minulosti, nie aktualne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele