Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu

03.07.2016, 12:19
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Nešlo to v základní hrací době, nešlo to v prodloužení, penalty se však ukázaly být jinačí písničkou. Právě touto cestou se Němcům konečně podařilo zlomit osmizápasovou turnajovou šňůru bez výhry nad Itálií, a rozstřel to byl vskutku památný. Zaváhali Müller, Özil i Bonucci - naopak rozhodující penaltu proměnil Jonas Hector, pro něhož šlo na puntíku o úplnou premiéru...

Ještě, než se pustíme do rozboru utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Trpělivý Toni Kroos se se zvýšenou pozorností vypořádal obstojně. První poločas byl pro záložníka Realu Madrid nevídaně frustrující zkušeností. S balonem se potkal jenom 33krát - jinými slovy méněkrát než kterýkoliv z pěti obránců - a to se logicky projevilo i na samotném německém přechodu do útoku. Ne náhodou se Němci na svou první střelu zápasu načekali nejdéle od roku 1980. Ovšem taky ne náhodou se na téhle první střele podílel Toni Kroos, který si po 41 minutách vyčíhl moment nepozornosti dotěrných soupeřů a na rohu vápna se dostal k nepovedené ráně.

Kroosovo limitované počínání samozřejmě (nikterak překvapivě) připomínalo to Busquetsovo z osmifinále; několik zásadních rozdílů by se však přeci jen našlo. V první řadě je nutno uznat, že Löw odstřižení svého vrchního playmakera předvídal a uzpůsobil mu už výklad svého rozestavení: všichni tři stopeři byli roztažení, jak jen to šlo, a konkrétně Hummels ve výsledku před obrátkou rýsoval nejvíc přihrávek do útočné třetiny ze všech aktérů. Italové sice Němcům v tomto směru neskákali na lep tak ochotně, jak asi Löw doufal, a dvojice Giaccherini-Parolo úspěšně spojovala vykrývání okrajových kapes s držením kompaktní formace, nicméně změna rozestavení ve vyrovnávání šoku pomohla.

To se dále potvrzovalo taky postupem času, kdy se německá kombinace začala odehrávat výše ve hřišti, a kdy nakonec o žádné Kroosově izolaci nemůže být ani řeč. Německá opora do zápasu takříkajíc dorostla a ve finále se zasadila o další takřka bezvadný vzorec přihrávek , jehož bezprostřední srovnání s tím španělským (a propojeností Busquetse především) celkem slušně vysvětluje, proč Löwova eskadra nikdy nepůsobila tak bezradným, až zatraceným dojmem jako ta Del Bosqueho.

Takže ne, Löwův mírně improvizovaný systém 3-4-2-1 v žádném případě není univerzální cestou vpřed - jak kvůli suspendaci Hummelse, tak pro Kimmichovo konstantní tápání v podstatě oběma směry. Ale ano, proti Italům měl svůj smysl a také našel své uplatnění.

2) Schweinsteiger za Khediru nebyl dobrá volba, tenhle duel si říkal o Weigla. Joachim Löw přišel o jednu polovinu svého hýčkaného double pivotu již po 15 minutách a střídáním asi nikoho nepřekvapil - Schweinsteiger je stále kapitánem Nationalelf a jeho zkušenosti se týmu ve čtvrtfinále mohly hodit. To se však příliš nepotvrdilo. Basti zaujal zhruba přesně Khedirovu pozici i s tím klíčovým úkolem, že se na pravé straně více vytahoval dopředu a snažil se speciálně v první půli pomáhat Kimmichovi s (neplodnou) tvorbou hry, čímž máločemu prospíval. Özil navíc v těch chvílích převážně fungoval-nefungoval na levé straně, zatímco Kroos se uprostřed pole sám dusil. Po změně stran se už Özil vesměs napevno přesunul na pravou stranu, zatímco Schweinsteiger se leckdy ocital i pod Kroosovou úrovní.

V ani jedné z těchto poloh nicméně nepřesvědčil a člověk se po valnou dobu zápasu nemohl ubránit dojmu, že by na jeho místě záslužnější práci odvedl Julian Weigl. Dortmundský mladík sice nemá Schweinsteigerova léta, zato se však může pochlubit vyhovujícím profilem. Hlouběji v poli by jednak odvedl pozornost od Kroose, respektive by čas od času mohl přebírat jeho úlohu dispečera a posouvat jej výše hrací plochou (což by Éderovi pravděpodobně znemožnilo tak těsnou obranu a Kroosovi dovolilo nádech); jednak by nejspíš lépe pracoval do defenzívy. Kroos se Schweinsteigerem měli zejména v úvodní části velké problémy s odchytáváním náběhů Giaccheriniho, a vzhledem k tomu, jakou mašinou na přerušování akcí se Weigl v uplynulém ročníku Bundesligy jevil být, rozumnější sázku by patrně představoval i v tomto směru. Löw se sice možná při upřednostnění Schweinsteigera řídil nutností udržet střed fyzicky silnější, kapitán byl ovšem ve finále donucen jenom k jednomu obrannému zákroku, a jinak se jeho říz poblíž půlící čáry de facto neprojevoval.

Závěrem je záhodno zkonstatovat očividné: Schweinsteiger přeci jen ke své verzi z roku 2014 momentálně nemá úplně blízko, a pokud ho Löw neplánuje využívat vyloženě jako psa hlídače (podobně jako třeba na MS ve čtvrtfinále proti Francii), disponuje již o poznání lepšími volbami za zraněného Khediru.

3) Italům občas zoufale scházela myšlenka uprostřed pole. Víc než kdy dřív. O tom, že těžiště tvorby italské hry nebude ležet uprostřed zálohy, se moc dobře vědělo, ale tohle byl přece jen extrém. Marco Parolo rozhodně odehrál slušné utkání, to však speciálně směrem dozadu, zatímco na balonu nezvládal italský tým propojovat ani horizontálně ani vertikálně, a v pozici toho nejcentrálněji ukotveného středopolaře proto odváděl citelně horší práci než před ním Daniele De Rossi či Thiago Motta (proti Irům). Jak vidno z tohoto diagramu, Parolo de facto vůbec 'nekomunikoval' s kterýmkoliv z útočníků či pravasů, což dřív opravdu nebývalo zvykem. Zde se zřejmě více očekávalo také od Sturara, jeho devíza však nakonec spočívala čistě v agresivitě, vyhrávání faulů a občasném vykazování notné dávky dřevěnosti.

Tato absence přemýšlivého, ba odvážného záložníka nakonec Italy docela zpříma stála i pár dobrých příležitostí: Giaccherini tam měl minimálně dva zajímavé náběhy za obranu ještě předtím, než ho před obrovskou šancí Sturara konečně vyslal na steč stoper Bonucci. Což by tedy, pravda, za normálních okolností nebyla taková ostuda (Bonucciho tvořivé schopnosti vždy hrály prim), ale tentokrát šlo spíš o ojedinělý moment, který bylo nutno nějak doplnit. Ze zásob, které vesměs ani neexistovaly. Respektive existovaly, ale v podobě opomenutého Jorginha nebo zraněného Verrattiho zůstaly doma na gauči...

4) Lorenzo Insigne se tady ve Francii určitě dal využít i lépe. Nemám ponětí o tom, v jaké se právě nachází formě, a ani si nedělám iluze o jeho kvalitách, nicméně 12gólový střelec uplynulého ročníku Serie A by si možná zasloužil větší než vcelku 37minutovou příležitost. Tím spíš zrovna včera, kdy Italy srážela absence ofenzivní podpory středopolařů a zároveň asi nejhůře klapající spolupráce obou útočníků (Éder skutečně hlavně makal do defenzívy), mohla být Insigneho chuť překonávat soupeře v osobních soubojích tím kýženým osvěžujícím prvkem.

Celkově bylo zarážející, že ačkoliv Italové po inkasované brance ani omylem nepřevzali iniciativu, ba spíš Němce nechali ještě přitlačit, Conte nevypadal být připraven pohotově reagovat. Střídání se mezi jeho slabinami jmenovala už od dob působení v Juventusu a nebýt Boatengovy voloviny, nahlas by se o nich dost možná mluvilo opět. Přitom Insigne na plac přišel ve 108. minutě a hned za pět minut ve vápně zamotal hlavu Boatengovi a ještě jednou před penaltami prověřil Neuera. Něco takového žádný z Italů nebyl schopen provést. A něco takového by se rozhodně šiklo už dřív. Antoniovi Contemu se na turnaji dalo vyčíst absolutní minimum věcí, jeho tvrdohlavé zapírání potenciálního vlivu Lorenza Insigneho se však dá řadit do popředí onoho krátkého seznamu.

5) Jen houšť takových penaltových rozstřelů! Nejhorší penaltové rozstřely bývají také těmi nejzábavnějšími, a to se včera potvrdilo do puntíku. Že půjde o absurdní podívanou, to možná předznamenaly již události následující hod mincí - Schweinsteiger vyhrál, přesto se 'na hipstera' rozhodl okořenit sobě i spoluhráčům onu výjimečnou událost a vše situovat přímo před italský kotel. Tam se pak odehrál hotový skvost. Z předešlých 29 penalt na velkých turnajích němečtí exekutoři neproměnili pouhé dvě (naposledy v 80. letech Uli Stielike), to tentokrát si vše vynahradili ve třech různých odstínech - na Müllerově ultraslabém pokusu si smlsl Buffon, Özil pálil do tyče a Schweinsteiger minul. Ještě většími šoumeny se však ukázali být Italové. Penaltový žolík Simone Zaza předvedl rozběh na styl Freda Flinstonea a jeho bowlingové rutiny, aby jeho první kontakt s balonem znamenal ošklivé ukopnutí, a Graziano Pellè se natolik soustředil na rozhození brankáře Neuera (kterému krátkým gestem připomínal svůj zvyk lobovat míč doprostřed klece), až rozhodil sám sebe. Bez přehánění historické momenty, na které budeme ještě dlouho vzpomínat. A také nejdelší rozstřel na ME od bitvy Čechoslováků s Italy roku 1980...

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (168)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lol, něco podobnýho mě včera napadlo. Konkrétně jsem si představoval, jak kde Jonas z půlky k puntíku a Buffon a něj řve Hectoreee

Reagovat
fantomas

Reagovat
andrew96

Reagovat
Losinho

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Reagovat
Pipo123

Parolo škoda že sa nedostal k nejakej strele a nevymietol pavučniku ako to on vie

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Mariovi ani slovo, je to borec (přijde mi až neuvěřitelné, jakých věcí je teď schopen - viz ta přihrávka na gól, brání kolikrát na vlastní půlce (!) - prostě totálně popírá to, že by byl jenom věžák do vápna). Nicméně bych se vůbec nebál označit za MOTM Boatenga. Jasně, já vim, ale i přes tu penaltu byl naprosto fantastický a víceméně několikrát úžasně hasil Kimmichovy kiksy. Plus penaltu v rozstřelu proměnil Ale uznávám, označit za MOTM hráče který hloupě zaviní penaltu je asi trochu hipsterský

Reagovat
Godwinson

MOTM pro mě osobně jasně Hummels, ten byl úžasnej

Reagovat
Arne

Včera byl famózní po všech směrech, jsem zvědav, jak ho Höwi proti FRA nahradí.

Reagovat
smazaný uživatel

O to bych se nebál, spíš si říkám jestli je dobrý nápad zkoušet zase Kimmicha na pravého beka. Včera se z toho trochu podělal

Reagovat
smazaný uživatel

Oba stopeři byli super

Reagovat
fantomas

Jojo, Hummels druhej favorit, zapomněl sem ho vychválit víc v analýze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zdielam tvoj názor Inak Goméz ukazuje a právom že vždy, pokiaľ je fit tak patrí medzi svetovú elitu, mohol v kľude zostať v Bayerne keby tam neprišiel filozof a keby nebolo tých zranení ... Lewandowski je len žoldnier(možno je o niečo talentovanejší ale goméz je 16kový predátor a goly striela čo je najpodstatnejšie), nikdy nebude takou hviezdou akou bol Super Mário...mimochodom, kde je teraz Balloteli????????? HM? pred 4 rokmi zobral Gomézovy prezývku, pýtam sa, kde je dnes???

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa uz je ted mnohem vetsi hvezdou nez Gomez kdy byl..

Reagovat
smazaný uživatel

Pre bavorov asi ťažko, pre fanúšikov iných klubov je.

A len potvrdzuješ že Goméz je podceňovaný hráč, zatiaľ čo to kopyto Giroud len preto že je v Arsenale, má väčšie meno... futbal je nespravodlivý aj mimo ihriska.

Reagovat
Rudnevs

Gomez vytlačil Kloseho a Toniho, Mandžukič vytlačil Gomeza, Lewa vytlačil Mandžukič ... tam v Bayerne sa to pekne strieda. Dúfam, že Mario sa vráti späť do BL, v Bayerne pre neho miesto asi nebude. Ideál by bol Schalke, tam hľadajú náhradu za Huntelaara a Gomez je na to ako stvorený (Embolo je skôr miesto Saného) ...

... Balloteli je debil. Nevie sa správať a pomaly už ani hrať. Naposledy hral myslím v Liverpoole. Teraz je buď v Miláne alebo v Číne (neviem).

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas s tými útočníkmi a celkovo Bayern pre mňa stratil tvár keď začali vykupovať Dortmund, viem je to otrepaný argument, ale Hummels bol už vrchol ...Goméz by Schalke určite pomohol, bolo by to dobré pre obe strany, ale ja by som ho radšej videl v PL

Reagovat
Rudnevs

Takto bude mať Bayern spolu s Juve asi najlepšiu obranu na svete (Alaba, Boateng, Hummels, Lahm). Hummels je fajn, on celý život žil v Mníchove,tak sa tam vracia. Samozrejeme to stršne zamrzí,ale ja by som mu nič nevyčítal.

Schalke by s Gomezom mohlo konečne na vysnívaný titul (aj keď by sme videli nahého Rudiho Assauera vo Veltins-Arene ) ... špekuluje sa ďalej o Wolfsburgu, ale to snáď nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyhrál Schweinsteiger jen lo o to, jestli zacnou nebo ne?. Mne prislo, ze strana byla vybrana jeste pred tim losem.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak jsem se na to dival a vypada to, ze vyhral oba dva losy a pri obou si vybral teda divne...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrál oba a ještě to vypadalo,že se rozhodčí ujišťuje,jestli si je tou stranou jistý

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

jop..překvapení musí být

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mindgames lvl: over 9000

Reagovat
Mariano13

Zaujímalo by ma, ako by sa prezentovali Taliani na turnaji, keby ide trojka Montolivo, Marchisio a Verati

Reagovat
Pipo123

Fungoval by prechod do útoku, zrovna Marchisio a Veratti by vedeli rozdať prihrávky a založiť viac akcií, takto sa aj včera o to pokúšali hráči ako Parolo či Giac, ale často to bolo nepresné

Reagovat
DelPiero137

+ podrzat viac loptu, mam pocit ze tejto repre nebolo dopriate. Co sa mohlo sa pokazilo.

Reagovat
Le Gunner

Postup Německa mi nevadí, ale Itálie je mi líto. Jednoznačný vítěz jakýchsi sympatií, v mém měřítku porazili houževnaté Albánce, bojovníky z Islandu, senzační Wales nebo teplákáře Maďary. V záloze jim chyběli dva klíčoví hráči celý turnaj, v prvním zápase se zranil Candreva, na čtvrtfinále bez De Rossiho, v útoku zdaleka ne tak výrazná jména jako v minulosti. Přesto dokázali svým systémem porazit Španěly, kteří útočili na jakýsi evropský zlatý hattrick, hráli takticky vyrovnanou partii s mistry světa... Mě si prostě získali více, než jsem před turnajem čekal a na dalším turnaji jim budu jednoznačně přát jen to nejlepší. A taky doufám, že v kvaldě uhrají první místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Italové si mě získali taky. Především tím, jak vyřadili Španělsko. Ne, tím, že ho vyřadili, ale tím, že byli prostě bez diskuze lepší a jejich bláznivý trenér je taky sympatický.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam to podobne, oni sou Spagetaci uz treti turnaj po sobe koukatelni a diky nim, sem zacal koukat i na tu taktickou stranku hry, kde se na ne dobre diva a je videt, ze proste ta taktika v kombinaci s fotbalovym umem jde pretavit do solidne vypadajiciho fotbalu, kterej je jak atraktivni, tak prinasi i vysledky...Plus kdyz tam mas nejaky oblibence (Veratti, Candreva, Ciro a hlavne skvela cela ta obrana) , tak se tomu da i fandit...

A jak pisu vys, oni takhle (pro me) atraktivne hraji uz treti turnaj v rade

Reagovat
smazaný uživatel

Inak úprimne... Taliansko, Nemecko, človek si vybaví futbalový galavečer, ale nebolo tomu tak. Nuda a šeď, za čo môže nemecká hádzaná ktorú sa Low naučil od pepíka a Taliani keďže nemajú tak kvalitný káder, dali beton. Pretaktizovaná nuda, aspoň tie penalty stáli za to. Ide to do sračiek, pokiaľ sa nezačne hrať znova trocha na náhodu a priamočiaro tak sa na to neoplatí ani pozerať

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to já čekal. Bylo jasné, že se budou bát jeden druhého.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pipo123

Ten spôsob čo hraje Nemecko či ŠPanielsko, na to sa nedá inak reagovať než dobrou obranou, to že obrancovia a brankár si rozdajú viac prihávok než súper je dosť nudné a hlavne sa to nedá ani moc efektívne presovať, len zbytočne by to otvorili a prestali hrať. Nemecko za zápas malo minimum kolmých prihrávok, všetko išlo po zemi a od obrancov, za toto môžeme ďakovať Pepovi a jeho Barce, ale je to kurva účinné a doviedlo to Španielsku k titulom a pomáha to aj Nemecku.

Reagovat
andrew96
Reagovat
smazaný uživatel

Mě na tom filmu dycky tak sral ten Bloom...takovej šulin nesympatickej

Reagovat
fantomas

Aspoň ta Dianka neustále po jeho boku ho dělá trošilinku snesitelnějšim

Reagovat
smazaný uživatel

Němka no

Reagovat
Godwinson

Legolas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
andrew96

Pak si ale vzpomenu na Černý jestřáb sestřelen, kde je mně ho zase líto, takže je to v rovnováze.

Reagovat
smazaný uživatel

Je ti ho líto, že ho do toho neobsadili?

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

No buď jsem úplně blbej, nebo v Black Hawk down Orlando Bloom nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem úplně blbej sorry, vůbec jsem nevěděl, že tam hrál

Reagovat
andrew96

V poho, Poseidone

Reagovat
smazaný uživatel

To je stejně jedna z nejlepších bojových scén ever.

Reagovat
Godwinson

Jedinou chybou je, že Eric prohraje

Reagovat
Le Gunner

Pitta nemám rád, ale film i scéna samotná (klidně bez ohledu na historickou ,,přesnost") si vyžadovaly jeho výhru.

Reagovat
fantomas

No nepovídej

Reagovat
Le Gunner

Napsal jsem to jak kretén... A nevím, jak to vysvětlit, abych ze sebe neudělal ještě většího.

Reagovat
fantomas

Haha, neva. Hádám, že Godwin to prostě myslel tak, že filmovej Hector byl mnohokrát sympatičtější postava než Achilles a já mu třeba jako ten malej neznalej kluk tehdy taky naivně fandil.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Azazelo RD

Reagovat
TopinB

Reagovat
fantomas

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

a čistou náhodou je tam znovu Pitt.. náhodou..

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

skvělej herec. obrovská osobnost.. ne náhodou se nasral do tolika parádních filmů a legendárních scén.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach tak, já myslel, že máš konkrétně na mysli nějakou další bojovou scénu, která této konkuruje. Jo, taky moc nechápu ten hate na něj, už jen výkon v "Se7en"....

Reagovat
Neon

A co teprv ve Snathc

Reagovat
Neon
Reagovat
Losinho

jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecka obrana a Neuer jsou famozni. 5 zapasu 0 golu ze hry! Zluta karta pro Hummelse ze zapasu se Slovenskem byla omyl rozhodciho. Mozna by meli Nemci zkusit zalobovat pro sprosteni trestu za dve karty. Pokud nenastoupi Hummels, Khedira a Gómez, semifinale si temer neumim predstavit. Schweinsteiger, Müller prip. Götze nejsou uplne ve forme. Ze by Sané? Zaslouzil by si jedno utkani.

Reagovat
Rudnevs

U Gomeza a Khediru je stále šanca. Bez nich by tá zostava vyzerala asi takto: Neuer - Hector, Boateng, Kimmich, Höwi - Schweinsteiger, Kroos - Draxler, Özil, Götze - Müller.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyměnit Höwiho s Kimmichem? Zajímavý nápad

Reagovat
Rudnevs

Tak jasné, mohli by sa tam zastupovať, keďže obaja vedia hrať obe pozície. Konzervatívnejšia varianta je zvoliť Mustafiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofa

Reagovat
Rudnevs

Viem, nie je to dobré. To ma len tak narýchlo napadlo. Inak ako by si to urobil ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Nekomentuju tvoje rozestaveni, je to docela pravdepodobny, ale pro me katastrofalni. Kimmich dela chyby, Bastiho oblicej kdyz sel na penaltu mluvil za vse a Thomas je v zakonceni mimo. Asi bych to postavil stejne, jen bych tam dal Saneho misto Bastiho.

Reagovat
Rudnevs

Sané na DM? Alebo,že by bol Toni osamotený a Müller so Saném v útoku?

Možno by som na DM dal Cana a na útočníka Poldiho (v Turecku opäť nebral formu,vek má stále OK + má mnoho skúseností. Niektoré ohlasy na neho sú moc prehnané).

Reagovat
smazaný uživatel

Zahraje cokoli od stredu doprava, v Schalke se obcas potuluje celou zalohou.

Reagovat
Rudnevs

Viem,sledujem Bundesligu ... miesto Schweinsteigera je to ale blbosť. DM nehráva.

Reagovat
smazaný uživatel

OK ono se to nějak namaluje a potom každej hraje to co mu sedí a co mu soupeř dovolí. Ty rozestavení jsou spis teorie. Na DM není napsanej a pak ho tam vidíš se silnějším soupeřem půlku utkání. Canovi věřím podstatně míň. Teoreticky by mohl zůstat osamocený Kroos na DM s podporou Kimmicha. A když už teda se v tom tak rýpeme, nepostavil bych ani Götzeho. Kroos - Draxler, Özil, Sané, Müller - Poldi. Třeba. Hlavně ať vyhraje Německo

Reagovat
Rudnevs

Pekná.

> Ja ale stále dúfam že sa uzdravia Khedira s Gomezom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Tak Sami nie ... Gomez snáď

Reagovat
Rudnevs

Vzhľadom na smolu Müllera, by som možno skúsil Poldiho. Nie som si istý, či na to Sané má.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc ne

Reagovat
Rudnevs

Je ešte primladý a primárne to útočník nie je ... Nemá takmer žiadne skúsenosti s vrcholovým futbalom ( jedna a pol sezóny v Schalke ) a určite by nbol pod obrovským tlakom. Navyše je nekonzistentný a istú dobu v Schalke tak sebčil, že ho tréner posadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Sané je megatalent. Tito hraci jsou proto tak dobri, protoze se umi vyporadat s tlakem a zodpovednosti. Vcera pri penaltach davali mladi a zkuseni kazili. Jinak sleduju ho v BL celkem pravidelne. Jednu dobu hral tak skvele, ze jsem pocit, ze si nema s kym prihrat Pak se neco zlomilo, nevim co, mozna kroti jeho sebevedomi. Löw to same. Nedal mu jeste ani minutu.

Reagovat
Rudnevs

Dal by som mu šancu ale až druhý polčas. Od začiatku by som zvolil Poldiho (alebo dal ešte jednu šancu Müllerovi/Götzemu/Schürrlemu)

Reagovat
smazaný uživatel

Poldi nechť pokračuje na pozici instagramera a nosí 1.FC Köln klobouček a fotbal ať nechá jinejm.

Reagovat
Rudnevs

... videl som tú fotku spolu s Hectorom Ja myslím,že by mohol hrať. Všetci vravíte, že je to len maskot a je tam omylom. Ona ale v Galatasarayi dáva góly a ani vek nie je tak zlý.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, ale určitě by neměl jít na plac na úkor Saného a podle mě ani Schürrleho.

Reagovat
Rudnevs

Schürrlemu by som konečne dal poriadnu šancu, druhý polrok mal super. Sané áno,ale nie do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezablokují. Tohle pravidlo zvýhodňuje Top týmy. Mají hodně kvalitních hráčů, stop za žlutou týmy jako jsou Německo, Španělsko, Brazílie, Argentina, Anglie, Francie neoslabí tolik, jako třeba Chorvaty, Poláky, Čechy, Švédy, Wales atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase hloupý nadpis takže největší italskou slabinou byl Buffon? Nebo jak to mám chápat? Rozhodlo jedině větší štěstí Němců, včera žádný tým nebyl lepší ani horší a nikdo nedokázal odhalit a potrestat slabinu soupeře.

Reagovat
fantomas

Ne, penalty. Viz první věta perexu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to přece nebyla žádná Achillova pata, jenom měli Němci o ten vlas, kterej Buffonovi chyběl aby míč vyrazil při poslední penaltě, víc štěstí.

Reagovat
fantomas

*sigh*

Reagovat
smazaný uživatel

Je to špatné přirovnání, ať se to jakkoliv s tím Hectorem nabízelo.

Reagovat
fantomas

Já si spíš myslim, že křečovitě rejpeš no.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že křeč jsou ty rádoby vtipné titulky za každou cenu.

Reagovat
fantomas

Njn, tak hlavně se k žádnýmu nezapomeň vyjádřit

Reagovat
smazaný uživatel

Mohu?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Harakan

co někdo řeší, to prostě nechápeš...

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Weiglem souhlas, taky mě to napadlo. A těžko u Jogiho říct že by se tam bál dát mladíka, když postavil do finále proti Argentině Kramera. Ale prostě Basti je Basti...

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Weiglem souhlas, taky mě to napadlo. A těžko u Jogiho říct že by se tam bál dát mladíka, když postavil do finále proti Argentině Kramera. Ale prostě Basti je Basti...

Reagovat
Rudnevs

Aj Weigl ma napadol ... uvidíme (+teda tam môže hrať Can)

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak v případě absence Gomeze škoda, že nemá Jogi v kádru jiného hrotového útočníka. Je vidět, že s touhle možností moc nevypočítal a myslel si, že asi bude hrát na devítce Götze. Teď by se hodil Volland

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak v případě absence Gomeze škoda, že nemá Jogi v kádru jiného hrotového útočníka. Je vidět, že s touhle možností moc nevypočítal a myslel si, že asi bude hrát na devítce Götze. Teď by se hodil Volland

Reagovat
Rudnevs

Prečo všetko dva raz?

... Löw asi rátal s tým, že Müller a Götze nebudú mať takú smolu (resp. že nebudú hrať na hovno). Je tam ešte Poldi, ten by to mohol.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva co to je s těma příspěvkama? dyžtak ty duplicitní smažte

Reagovat
db18

Reagovat
TopinB

Reagovat
andrew96

Je z Němců někdo mimo pro semifinále kvůli kartám?

Reagovat
Rudnevs

Mats Hummels (+ u Gomeza a Khediru sa nevie ako zo zraneniami)

Reagovat
andrew96

Takže Howedes místo něj?

Reagovat
Rudnevs

Höwedes/Mustafi ... + by tam mohol ešte dať Kimmicha. Len teda moc prosím nech neexperimentuje s Tahom.

Reagovat
andrew96

To by si nedovolil, já očekávám Howiho.

Reagovat
Rudnevs

A Kimmich na RB?

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

OT: Kde nájdem diskusiu k dnešnej Tour de France? Ak nikde, tak zakladám tu. Komu dnes veríte?

Reagovat
jenage

Saganovi.

Reagovat
Rudnevs

Dnes by mu to mohlo sadnúť. Včera som to najviac prial Markovi. Dneska pre mňa buď Sagan alebo Boason Hagen.

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

van Avermaet

Reagovat
Rudnevs

To asi bude ako pred rokom (Sagan vs Avermaet). Ja dúfam,že to zvládne Boasson Hagen. + dnes by sa tam mohol dostať aj niekto s tých top vrchárov.

Reagovat
Rudnevs

Bora zasa v úniku

Reagovat
božský John

Alaphillipe/Sagan/Valverde

Petovi to hrozne preju

Reagovat
božský John

Tak jsem trefil prvni tri

Reagovat
Rudnevs

Peter konečne v žltom.

Reagovat
smazaný uživatel

A koukáš na Jardu v NM?

Reagovat
Rudnevs

Čo to?

Reagovat
smazaný uživatel

Mountain biky, Nové mésto na Moravě

Reagovat
Rudnevs

To nepozerám ... Ja cez leto len TdF, ME a novinky z BL (+ som pozeral 24 hodín Le Mans)

Reagovat
smazaný uživatel

tak já myslel dyz mas rad ty kola, tak sem myslel ze to sledujes taky Jarda Kulhavej 2.

Reagovat
Rudnevs

Ja som nevedel, že sa to vôbec ide.

Reagovat
Pipo123

Parolo po tej strašnej sezóne v Laziu zahral včera výborne a zvládol celé ME, pre mňa veľké prekvapenie, celý ročník bol na facku, ale pod Contem radosť sledovať. Dúfam že si túto formu prenesie aj do Lazia vedľa Bigliu znova vytvoria silnú dvojicu

Reagovat
smazaný uživatel

Fanúšikom Nemecka to bolo dôležité, nám ostatným úplne fuk.

Ako teraz jedny na penalty postúpili, tak nabudúce môžu v tej lotérii vypadnúť..

Reagovat
Pipo123
Reagovat
db18

Ach jo, kicktipp ty postupy úplně zmrvil... jako výsledek Německo - Itálie berou 7:6

Reagovat
Rudnevs

Sakra ... ja som Kicktipp úplne zabudol

Reagovat
smazaný uživatel

Sem tady jedinej, komu se Mesutuv vykon (hlavne teda v druhe pulce, v prvni taky byl obstojnej), libil?

Reagovat
db18

Mne se líbil, protože se neflákal...

Reagovat
smazaný uživatel

Jezdil tam jak pila, jedinej byl zasranej od travy na dresu, skluzoval, dal gol...Ja jako nevim, co by jeho hejtri chteli vic.

A v tom jeho nemennym vyrazu bylo i videt, jak posral do stangle tu penaltu...Priste bude zpivat i hymnu...Skvelej hrac :)

Reagovat
db18

To si zase nemyslím, ale jsem rád, že už se na hřišti netváří tak, že mu je všechno u prdele, jednou pošle dopředu geniální přihrávku a pak na to zase bude srát...

Reagovat
smazaný uživatel

Me u tebe vubec zarazi to tvy nechutenstvi z jeho hry...On vzdycky jede ten presink se vsema, jen nekde neda tri sprinty za deset sekund, hraje to chytre...to mi nevymluvis...

Aler co, ja su zvyklej z Arsenalu, kde se tenhle jeho prinos nevidi...Pritom ma nejvic rozdanejch pasu, nabehanejch KM..v PL....a soucasne to byl nejlepsi asistent v PL nekdy do unora..se vsim timhle okolo....Ze se to vse posralo neni jeho zalezitost, ale je pravda, za taky odpadl...podle me ale diky motivaci...

Reagovat
db18

No, v repre se mi právě moc nelíbí, oproti třeba tomu, co ukazoval v BL nebo v Realu, kde měl prostě chuť k fotbalu... (v Arsenalu už ho nemám tolik na očích)

Reagovat
smazaný uživatel

..

A koho misto nej, Schurlle? I ten Draxler hraje jeho post...Jako te chapu, ze te sere, ale musi to byt opodstatneny, zeo. Susnozrout tam cpe furt Mullera, ten mel sedet, po dvouch naprosto napicu vykonech a nechhat to hrat Draxler-Ozil....

Reagovat
db18

Ono to bylo podstatněný, akorát teď už se to zlepšilo a za včerejšek mu vůbec nenadávám a naopak jsem ho chválil...

Reagovat
db18

*opodstatněný

Reagovat
smazaný uživatel

....ale Muller mel sedet, ale to je jinej pribeh

Reagovat
smazaný uživatel

AAAAAAAle... to se zapomina, ze vlstne susnozrout prispusoboval vyvoj hry tem Italum...Tady za to ma u me nemeckej kouc

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo to opoédstatneny...tzv. setrvacnik no

Reagovat
db18

btw. jak se u diskuse k zápasu řešilo, že Khedira asi poreferoval o hráčích Itálie, tak nakonec informantem byl Mustafi, který dodal info především k útočníkům, se kterými hrál v Sampdorii.

Reagovat
Rudnevs

BILD písal, že Khedira tak som to sem dal. Na to,že Mustafi hral v Sampdorií som si vtedy nespomenul.

Reagovat
smazaný uživatel

Kreuziger neskutečně

Reagovat
božský John

Evidentne je zolik za AC. Uz vcera, ze se k nemu nevratil a zustal se Sagim v pelotonu. AC vypada, ze je v prdeli, tak by se mohlo jet na Romana

Reagovat
Rudnevs

Peter na špurty a klasiky. Roman na celkové poradie. Contador už má asi aj narušené sebavedomie a bude strácať tým že bude opatrnejší.

Inak ako to bude s tým tímom o rok? Tinkov povedal, že z cyklistiky odchádza. Napadlo ma,že by sa k tomu mohol opäť vrátiť Saxo Bank a dať dokopy starú zostavu. Alebo teda úplný rozpad ako kedysi HTC (hoci tá zostava sa vrátila späť v tíme Dimension Data, ktorý má navyše rovnaké farby)

Reagovat
Neon
Reagovat
Frick

OT - Nepomohlo by, kdyby se penalty střílely třeba z hranice velkýho vápna - pak už by to mohlo být střelec x brankář 50 na 50 a mohlo by to být více atraktivní...

Reagovat
Godwinson

Nebo od půlky do prázdný

Reagovat
smazaný uživatel

to jsme delali na zakladce v telocviku. kdyz skoncil zapas remizou, tak si kazdej postavil pred svoji branku mic a trefoval se do branky na druhe strane haly. nutno rict, ze velikostne to byla branka takova ta street fotbalova

Reagovat
smazaný uživatel

tiez sme to tak robili

Reagovat
valloire

To, že Němci nedali jenom 2 penalty na velkých turnajích se mi moc nezdá.

Reagovat
smazaný uživatel

Statisticky Němci stále ještě Italy neporazili na velkým turnaji. Penalty se tam nepočítají, rozhodují o postupujícím ale nejsou fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele