Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra

02.07.2016, 13:26
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Ani druhý z dvojice bratrů Lukaku se na turnaji nechytl. Jednadvacetiletý zadák Jordan se ihned u příležitosti svého debutu tučně podepsal pod prohru 1:3 s Walesem a Wilmotsova belgická parta tudíž dál pokračuje v naplňování pověsti o zatracené 'zlaté generaci'. To nezdar Poláků s Portugalskem už byla spíše nešťastného ražení. Naši severní sousedi nebyli o nic horší než soupeř, tomu však kvůli jedné neproměněné penaltě Kuby Blaszczykowského přeci jen podlehli...

Ještě, než se pustíme do rozboru utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) V prvním poločase se střetly dvě rozdílné filozofie ovládání prostoru na hřišti. A je to ostatně patrné už z pohledu na to, jak padly oba góly, případně jak vznikala nebezpečná přečíslení a potenciálně rozdílové situace. Poláci vypadali opticky lépe, protože lépe roztahovali hřiště po obou osách; naopak Portugalci se soustředili spíše na kompaktnost a spoléhali na svoji techniku.

Výsledkem byla pozoruhodná statistika: portugalský tým měl po půli nižší držení míče, ale více zkompletovaných přihrávek. A to nejen v útočné třetině (kde by zase o až tak neobvyklý úkaz nešlo), ale i celkově. Jižané zkrátka ukázali, že těžiště jejich síly tkví ve hře na malém prostoru; zatímco tak Poláci aktivně obstarávali pohyb takřka po celém hřišti, jejich soupeř vyhlížel spíše 'sálovkové' situace a jemnější kombinační hru. Byla to zajímavá podívaná a po 45 minutách vedla k zaslouženě remízovému stavu. Opět se ukázalo, jak stejné výchozí rozestavení (v tomto případě 4-4-2) může vyprodukovat dvě viditelně odlišné strategie.

2) Portugalci příliš přetěžovali levou stranu hřiště. O tom, že Portugalci mají v kádru hodně křídel, se všeobecně ví: kromě klasických dvou krajních záložníků staví Fernando Santos křídelní hráče i do útoku a na beky. Pokud spojíme tento fakt s prvním bodem (Portugalci musí být blízko jeden druhému, aby mohli rozehrávat svoji kombinační hru), není překvapivé, že některé plochy na hřišti se vyloženě 'červenaly', zatímco Poláci přistupovali ke svému rozestavení zodpovědněji.

Co už ale překvapivé může být, je fakt, že těžiště portugalské ofenzivy leželo po celý zápas na levé straně - a nemůže za to ani tak Ronaldo (který svoji roli devítky přijal vlastně bez problémů), jako spíše jeho kolegové. Vedle Naniho, Eliseua a Renata Sanchese strávil hodně času nalevo i João Mário, který by přitom měl hrát spíše z druhé strany. Výsledkem tak bylo výrazné přetížení prostoru, který hájil Piszczek, zatímco Jędrzejczyk na levém beku strávil většinu času mimo centrum dění.

Vypadalo to, že nejde ani tak o Santosovu strategii, jako spíše o přirozený herní mód portugalské ofenzivy. Tito hráči zkrátka driftují nalevo, protože jsou na to obecně zvyklí. Bylo by zvláštní, kdyby zkušený kouč vědomě rozhodl o tom, že se jeho ofenziva bude bít o místo s Piszczekem a (poměrně zataženým) Błaszczykowskim místo nepoměrně méně zkušeného dua Jędrzejczyk-Kapustka.

3) Nawałka se od Švýcarska poučil, ale nestačilo to. Adam Nawałka druhou půli příliš nezvládl; jeho hráči viditelně odešli, stejně jako proti Švýcarsku, a vypadalo to, že kouč si s tím neví moc rady. Otázka je, co se s takovou situací dá dělat. Je to zvláštní fenomén: Poláci už podruhé za sebou fyzicky shořeli mnohem dříve, než by bylo záhodno. Vypadali jako parta feruchemů ze Sandersonových románů, kteří umí využívat určité vlastnosti (jako rychlost a sílu) krátkodobě na vysoké úrovni, ale poté jim tytéž vlastnosti po stejně dlouhou dobu naopak chybí.

Nawałka však alespoň ukázal, že měl nějaký plán. Poláci po změně stran víceméně nečekali na to, až je živější Portugalsko 'dorazí'; vzdali se svého agilního, roztahovačného fotbalu a zatáhli se do úhledně seřazené defenzivy se dvěma řadami hráčů za míčem (4+4). Nakonec to nestačilo, ale trenérovi je nutno přičíst k dobru alespoň to, že se na fyzické vyhoření svých šiků jakž takž připravil. Proti Švýcarsku tomu tak nebylo.

4) Bitva dvou mlčících superhvězd dopadla... všelijak. Cristiano Ronaldo opět ukázal, že střelecké kopačky nechal po sezoně v Madridu; jinak ale nepodal nějak hrůzostrašný výkon. Platí to i o Lewandowskim, který navíc vstřelil první gól a připsal si i tři další střely na bránu. Jenže zároveň musel podstoupit sedm vzdušných soubojů ve středu hřiště (všechny prohrál), z pozice ofenzivního záložníka zkazil několik dlouhých pasů (většinou na levé křídlo) a vůbec nejvíc jeho přihrávek mířilo směrem ke Krychowiakovi. Pokud má vaše útočná hvězda za úkol dělat všechno, těžko se pak lze divit, že jí do toho zabijáka z Bayernu leccos chybí.

5) Portugalci mají ohromnou psychickou sílu. Ronaldo možná kazil příležitosti ve hře (dočkali jsme se i obligátní rány z přímáku do zdi), jakmile ale bylo potřeba proměnit klíčovou penaltu, nezaváhal. Vlastně z Portugalců v rozstřelu nezaváhal nikdo. Vůbec celkově platí, že zatímco Santosovi muži do zápasu 'rostli' a s přibývajícími minutami si věřili více a více, Poláci naopak začali uvadat. Jako by Portugalci chtěli svému soupeři sdělit: "Tak jste se vyblbli a teď jdeme na řadu zase my." Ze Santosova týmu sálá přesně ta chladná, cynická sebedůvěra, která obrací šílené hypotézy typu 'vyhrát Euro se sedmi remízami' v naprosto reálné scénáře.

(dz)

Wales - Belgie 3:1


1) Coleman takticky zničil Wilmotse, a to se ani nemusel moc namáhat. Levá strana belgické obrany byla zoufale slabá už na první pohled a šéf Walesu to moc dobře věděl. Wilmots nezvládl hnedka složení základní sestavy, kde nezkušeného Jordana Lukakua doplnil po Courtoisově levé ruce nezkušený Denayer. Že by tuhle nevýhodu ztlumil přesunem Alderweirelda, to Wilmotse asi ani nenapadlo. Stejně jako ho v průběhu utkání nenapadlo - a to je mnohem více alarmující - dát někomu ze záložníků jasné pokyny, aby se k hořící levé straně účelně přesouval. Hazard totiž v obraně logicky nepomáhal, zatímco ani Witsel, ani Nainggolan se o nebohé kolegy Lukakua s Denayerem nikterak přednostně nestarali.

A tak Velšané vesele přetěžovali svou pravou lajnu, dobrých 90 % útoků táhli právě tudy a prakticky pořád to vycházelo. V prvním poločase byl nepoměr ofenzivních tažení vskutku brutální, Gareth Bale a Hal Robson-Kanu se pohybovali výhradně u dvou noviců v belgické sestavě, kteří svou novou roli nezvládali. Velkou práci přitom odvedl i pravý křídelní bek Chris Gunter, který v utkání de facto nemusel bránit a zaměřoval se především na ničení obrany Belgie. Však také asistoval u třetího gólu.

Na popisu gólových situací není nic moc analytického, protože chyby obou zadáků byly zcela elementární povahy. Před vyrovnávacím gólem se Jordan Lukaku nechal snadno obehrát Robson-Kanuem a hasit musel až De Bruyne. Z následného rohového kopu však Wales skóroval, přičemž Lukaku před Williamsem nedokázal odhlavičkovat míč a Denayer pro změnu stopera neuhlídal fyzicky. Co pak pozičně předvedl Denayer u vítězné branky, nad tím zůstává rozum stát.

2) Wales má jediný neduh, ale i proti Belgii mohl být osudově potrestán. V analýzách i podcastech to omíláme prakticky od prvního zápasu Velšanů. Jejich variabilní pětičlenná obrana je zpravidla perfektní, pružná a často úplně neprostupná. Má však jednu zbytečnou chybu, a těžko říct, zda ji svádět na špatně nastavenou taktiku, nedisciplinovanost nebo nepozornost. Wales se totiž prakticky v každém utkání v určité fázi hry nesmyslně zatahuje až hluboko do vlastní šestnáctky, a to s celým osmičlenným blokem.

Každý, kdo trochu chápe mechanismy pasivního bránění, ví, že jeho základem je mít alespoň dvě pohyblivé lajny hráčů, přičemž ta vysunutější musí nějakých 25 - 30 metrů od branky napadat rozehrávku soupeře. Velšané tohle opakovaně porušují a prakticky pokaždé jsou potrestáni gólem. Proti Belgii udělali hrozivou minelu už ve třinácté minutě - a Belgičanům k tomu stačila jedna jediná přihrávka k vápnu na Edena Hazarda, k němuž se stáhli všichni presující záložníci, a proto pak měl Nainggolan snad sedm metrů prostoru, kterých využil k fantastickému gólu.

3) Belgie hrála podobně jako v osmifinále. Jenže Wales není Maďarsko, což Wilmots pochopil příliš pozdě. Povedený úvod zápasu se favoritovi poněkud zvrtnul. Ať už to byl taktický manévr nebo pouhé podlehnutí tlaku Walesu, Belgie se po prvních 20 minutách stáhla na vlastní polovinu a pasivně bránila. Na tom není nic špatného, ostatně Ďáblové byli na Euru nejlepší právě v roli číhajícího týmu, který napadá na vlastní polovině a následně podniká smrtelné protiútoky. K těm se však Hazard a spol. v úvodním dějství vůbec nedostávali, presink postrádal intenzitu a belgická hra byla de facto čekáním na gól. A ten nakonec taky přišel.

Jistě, nefungovalo to, jenže Wilmots po pauze vyhodil do koše naprosto vše, co mu francouzský turnaj poradil. Upustil od hry na brejky, začal se opět tlačit do ofenzivy a to byla pro Velšany dokonalá příležitost, jak belgického nedovtipu sestřelit z trenérské židle. On se však porazil vlastně sám. Z "desítky" odpravil Kevina De Bruyna, do hry poslal Fellainiho a jediný myslitelný triumf vedl přes vysoké míče do vápna. Výtečný nápad, když proti vám stojí Williams nebo Chester. Vysoký kudrnáč se tak dostal vlastně k jediné střele - a byť byla zatraceně nebezpečná, bylo to zkrátka málo.

Belgičané působili bezradně. Ne sice tak bezradně, jako Wilmots na tiskové konferenci, kdy prakticky shodil svoji vinu na mladé obránce, ale přesto bezradně. Frustrující byl pohled na hvězdu osmifinále Edena Hazarda, který hrál prakticky stejně jako o pět dnů dříve. Neustále si bral balony a uháněl středem pole vstříc brance. Jenže Wales není Maďarsko a Ledley, Allen nebo Gunter s Chesterem se prostě rohlíkem opít nenechají.

4) Wales: #TogetherStronger! Pokud se zrovna Williams, Chester, Davies a spol. vlivem rostoucího tlaku nezatahují v osmi lidech do vápna, je radost ho při bránění sledovat. O touze, bojovnosti a odhodlání už není potřeba dlouze psát, protože z Walesu tyhle vlastnosti vyloženě prýští - a jsou hlavní důvodem, proč se ostrovní celek dostal mezi nejlepší čtyřku Evropy. Zjevením je především Aaron Ramsey, který je na Euru prostě skvělý. Běhá po celé šířce i délce hřiště, neustále napadá protivníky - a přesto stíhá být často tím mužem, jenž zakládá protiútoky. Totéž platí i pro Garetha Balea, jenž hlavně ve druhém dějství především bránil a upustil od role ofenzivní hvězdy. Táhl tým přesně tam, kde bylo potřeba (což ostatně potvrdí i statistiky v tabulce výše). I tohle je však do jisté míry věcí pocitu sounáležitosti a týmového ducha.

Defenziva však téměř dokonale funguje i po taktické stránce, a to už samozřejmostí v žádném případě není. Tříčlenná obrana Walesu se při bránění stahuje do pětičlenné formace, Taylor s Gunterem mají dvoje plíce a většinou stíhají oblítat celou stranu. Když se to však nepodaří, není třeba klesat na mysli. Jakmile totiž k lajně vystoupí jeden ze stoperů, okamžitě se na jeho post zatáhne jeden (nebo i oba) z dvojice Joe Allen - Joe Ledley, kteří tak perfektně zacvaknou jakýkoli prostor, jímž by se soupeř mohl vydat k brance. Zastupování zde funguje na jedničku s hvězdičkou - a nabízí se zde paralela s podobně hrajícím Severním Irskem, kde tyto mechanismy naopak v některých zápasech zcela vyhořely.

5) Změňte už ta pitomá karetní pravidla! Tohle je totiž vážně na hlavu. Mistrovství Evropy není ligová soutěž, kde může klub hrát měsíc tužku, ale když příští měsíc všechno vyhraje, vlastně se nic nestane. Na Euru jde prakticky každý zápas o bytí a nebytí, o (ne)naplnění snu, který může pro mnohé fotbalisty znamenat jedinou šanci, jak uspět na velké reprezentační scéně. Asi nemusím zdůrazňovat, že u většiny hráčů je v takovém případě motivace a vášeň na vyšší úrovni a takový fotbalista se může snadno nechat unést a vyhecovat pouhým "kouzlem" okamžiku. Především v případě obránců je zcela pochopitelné, když během pěti utkání uvidí dvě žluté karty.

Jenže UEFA v tomhle selský rozum prostě postrádá a jednu kartu maže až před semifinále. Přitom by stačilo posunout tenhle krok o kolo dřív a bylo by po starostech. Takhle ovšem Aaron Ramsey, jenž reflexivně hrábl po letícím míči, nebude hrát semifinále. A my kvůli nepochopitelně přísným pravidlům UEFA přijdeme o jednoho z nejlepších hráčů šampionátu. Pak taky o Bena Daviese a portugalského Williama Carvalha. A ještě mnohem víc se děsím dnešního duelu Německa s Itálií, kde visí Damoklův meč nad Boatengem, Hummelsem, Kimmichem, Khedirou, Chiellinim, Barzaglim, Bonuccim, De Rossim nebo De Scigliem - a to schválně jmenuji pouze defenzivní hráče (ohrožených Italů je celkem 11!). Tak co, kolik nešťastníků doplatí na nedokonalost v pravidlech a nezahraje si bitvu o finále?

(mu)

Autor: Dominik Zezula, Marek Ustohal

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (75)

Přidat komentář
Rudnevs

Kubu mi je ľúto Zvlášť, keď som sa až dnes dozvedel, čím všetkým si musel v detstve prejsť.

Portugalsko hnus, snáď ich Wales vyradí.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko má 5 remíz inu jejich postup je daný štěstíčkem do jaké skupiny naskočili, že je Čačič idiot ale poláky prostě porazili no.

Já osobně si myslím že problém portugalců je v tom že nehrají na útočníka, jasně že v útoku je Ronaldo a Nani ale kdyby tam byl vyložený hroťák, bylo by jim lépe.

Reagovat
Rudnevs

Ja im ale neprajem,tak nech vypadnú.

Reagovat
smazaný uživatel

Joo jako Wales v finále s Itálii to by byl hukot asi

Reagovat
Rudnevs

Ani Walesu neprajem,ale Portugalci musia skončiť. Turnaj vyhrajú Nemci.

Reagovat
Benfica

4 remízy

Reagovat
smazaný uživatel

14.06.2016 21:00 Saint-Étienne Portugalsko - Island 1:1

18.06.2016 21:00 Paříž Portugalsko - Rakousko 0:0

22.06.2016 18:00 Lyon Maďarsko - Portugalsko 3:3

25.06.2016 21:00 Lens Chorvatsko - Portugalsko 0:1e

30.06.2016 21:00 Marseille Polsko - Portugalsko 1:2p

No já mám sice jen maturitní vysvědčení ale napočítal jsem 5 remíz po 90 minutách.

Reagovat
Benfica

po 90 min hej.. ale jeden vyhrali..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by mohl Ramsey složit tu obranu bez Daviese? Collins na střed a Ash doleva?

Reagovat
smazaný uživatel

*Coleman

Reagovat
Usty

V kvalifikaci hráli často (a to třeba i v zápase s Belgií) s Gunterem na stoperovi a s Richardsem napravo ve složení: Richards, Chester, Gunter, Williams, Taylor.

To je teda i nepoměrně osvědčenější varianta než s Collinsem, který hrál od začátku kvalifikace jednou celej zápas, a to i včetně přáteláků. Nicméně si myslím, že v takhle rozjetým turnaji se Colemanovi nebude chtít do toho tak razantně hrabat a vymění to čistě kus za kus, s tím, že Collins půjde doprostřed a Williams doleva. Takže jak říkáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

První část nadpisu Druhá

Reagovat
andrew96

Zato Damoklův meč

Reagovat
smazaný uživatel

A nedělaly se náhodou ty karty tak,aby ti hráči nechyběli ve finále? To pak UEFA bude spokojená,že není nikdo vykartovaný na finále...že chybí v semifinále nebo dřív jim bude celkem u prdele... Že to je nesmyslné,to je jasné..5 zápasů je prostě moc

Reagovat
fantomas

Delalo. Tri zluty v tech peti zapasech uplnej ideal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to by bylo ideální,ale to je asi nějakou dobu nenapadne..

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
eder

Volám po tom už léta - ať se konečně zruší pravidlo o faulu! Fotbal by se tak jednou provždy vypořádal s nešvarem zvaným simulace.

Reagovat
SIRBRANIKE

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Smysl kumulovaných žlutých karet je jasný, nějaký trest je vhod, ale bohužel jejich nesmysl je také jasný. Ale dalo by se to vyřešit celkem kompromisně: dvě žluté: stop v příštím zápase na úvodních 30 min. Buď dá trenér na post někoho jiného, nebo tím vyplácá jedno střídání. (Červená karta by mohla být stopka na poločas, nebo 60 min.)

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla hrozná kravina

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, ale zdůvodni proč...

Reagovat
migwel

... žlutá karta je trest a ne odměna... ono stačí že se nedodržují pravidla jako třeba tahání za dres ve vápně....

Reagovat
Kang & Kodos

Marc je píča

Reagovat
Kang & Kodos

Wow, odpadlík Cristiano *grabs popcorn*

Reagovat
db18

Reagovat
Kang & Kodos

Mělo by to číst víc lidí

Reagovat
db18

doufal jsem v nějakou srandu, která mne zabaví až do fotbalu, když je venku hnusně...

...a ono nic

Reagovat
Kang & Kodos

Bejt nadpis "prcat Ronalda kaktusem do prdele", tak by to vypadalo jinak.

Reagovat
db18

autoři zklamali...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Azazelo RD

To by se Ronaldovi líbilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Já chci taky déšť. U nás nepršelo týden v kuse, už jsem zapomněl, jak to vypadá.

Reagovat
db18

My bychom měli ještě spadat do srážkového stínu, ale moc to tak v poslední době nevypadá.

Reagovat
andrew96

Buď rád, za deště můžeš složit hezkou poezii, u nás nevím, co zarecituju na naši poušť.

Reagovat
Whitemedia

Zlín co? Tady skoro nikdy neprší, to musí být regulérně nejsušší kraj v ČR

Reagovat
andrew96

Zlínský kraj ano, úplný východ, nejlepší kraj

Reagovat
Whitemedia

To rozhodně jen tu prostě nezaprší a nezaprší a mně už z těch veder jebe..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska v noci uz to prijde

Reagovat
andrew96

Tak dnes v noci to byl vyloženě očistec.

Reagovat
Whitemedia

a ten vzduch teď

Reagovat
andrew96

Čekám, ze zítra bude zase nedýchatelně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Však se mu spílá akorát za ty spálený šance, což nikdo zdravý nemůže zpochybňovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to "feruchém"? Google mi nenasel nic.

Reagovat
domingo
Reagovat
smazaný uživatel

Zmastili to Poláci

Reagovat
Losinho

Za mě teda nejlepší Sanches, Pepe a Krychowiak, jejichž vyzdvihnutí mi v článku docela chybí, třeba na úkor asi 3 poznámek k Ronaldovi. Ten byl sice špatnej, ale odpadlík jednoznačně Grosicki, to byla podobná zoufalost jako Rooney proti Islandu.

Reagovat
Losinho

ale tleskám za další hate Wilmotse jen houšť

Reagovat
Godwinson

Grosicki se ani zdaleka neblížil žádnému z Angličanů a neřekl bych ani, že patřil k nejhorším hráčům svého týmu

Reagovat
fantomas

Jj, dyt hergot udelal gol.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Rambo

Reagovat
smazaný uživatel

Tí šupáci z Portugalska to snáď celé vyhrajú najväčšiu sračku predvádzajú a dovezú titul...

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že ne! Připomínají Argentinu z roku 1990. Ta taky hrála strašnou haluz... (Tenkrát ze skupiny postoupila taky ze 3. místa, v osmif. proti Brazílii, měli dvě šance, jednu dali, zatímco Brazilci je drtili celý zápas, pak dvakrát přešli na penalty. Tenkrát Maradona, teď Ronaldo... až moc se to podobá) Fakt doufám, že se to nebude opakovat. Že buď postoupí Wales ... a nebo alespoň Portugalci přesvědčí (vyhrajou třeba 3:0 na 4:2... prostě něco zajímavého ukážou)....

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je hrdina zápasu hráč poraženého týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

Driftuji ale jinak parada, skvely cteni

Reagovat
smazaný uživatel

Pyrrhova obrana na adresu Jordana Lukaka - Hazard ho naprosto ignoroval, pojímám podezření, že záměrně. Muselo se mu těžko hrát. Nicméně v obraně byl opravdu špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ze podle aurora clanku mela Belgie byt porad pasivni,branit a cekat na brejky.S tim absolutne nesouhlsim.Pasivita je ve vetsine pripadu cesta do pekel.Nazorne jsme to mohli pozorovat,kdyz Belgie dala vedouci gol,nesmyslne se zatahla a prestala hrat.Pred vedoucim golem hrala dobre.

Reagovat
Usty

Ono je rozdíl mezi pasivním bráněním, který předváděla včera, a pasivním bráněním třeba proti Maďarsku nebo Irsku ve 2.půlce. měla nizší držení míče, čekala na chyby a dokonale to fungovalo. Tady se prostě Wilmots posral a úplně tu taktiku zprasil..

Reagovat
migwel

... nevím co Poláci pořád fňukaj.. dopadli stejně jako když na Německé tanky vyrazili na koních se šavličkama... a mimochodem Polsko Německo 0:0 Polsko Švýcarsko 1:1 Polsko Portugalsko 1:1 ... to je pořád ufňukanej národ...

Reagovat
smazaný uživatel

K Aaronove vykonu snad jen: http://youtu.be/PE3zeB-h3NA <3

Reagovat
Benfica

No jo hráme najlepší futbal ne Eure.. vo finále s FRA by to bolo zaujimavé..

dúfam, že Nemci a Island vypadnú.. hrajú strašnú sračku..

Reagovat
fenixLFC

joooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Hloupý titulek

Reagovat
fantomas

Awwww

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ten ban mi už skončil

Reagovat
fantomas

Ani sem nevěděl, žes nějakej měl, ale chyběls mi, ne že ne.

Reagovat
oli9

Ten Lukaku v obraně dobrý komik

Reagovat
Ferguson6

Neviem kto vymýšľa tie nadpisy pre eurozapisniky, ale mala by mu byť okamžite odobraná klávesnica

Reagovat
fantomas

Lol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele