Bundesliga - souhrn 8. kola

13.10.2017, 22:25, aktualizováno 15.10.2017, 19:52
Komentáře a souhrny
Leverkusen se s Wolfsburgem rozešel smírně. Bayern má zpět Juppa Heynckese a jeho obnovená premiéra dopadla na jedničku - mistr doma smetl Freiburg. RB Lipsko ve vyhecovaném utkání přestřílel domácí Dortmund 3:2. Hoffenheim ztratil body v souboji s Augsburgem, Schalke uspělo v Berlíně a zdolalo Herthu...

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 0:2

15.10.2017 18:00

Góly: 27. Lars Stindl, 34. Jannik Vestergaard

Werder Brémy zůstane v sestupovém pásmu, neboť nezvládnul domácí střetnutí s Borussií Mönchengladbach. Ta se naopak vyhoupla na pohárovou pátou příčku.

První větší šance se na Weserstadionu odehrála v jednadvacáté minutě tohoto duelu. Junuzović centroval od rohového praporku na hlavu Thomase Delaneyho, jehož skvěle vychytal Yann Sommer. Na druhé straně se k sólu nadechnul Christoph Kramer, načež nahrál Raffaelovi, jenž minul bránu zhruba o metr.

Ve 27. minutě nejprve Jiří Pavlenka kopačkou zneškodnil Hazardovu střelu, ale míč se odrazil na levou stranu vápna, kde Lars Stindl parádním trikem obelstil Roberta Bauera a z úhlu prostřelil českého brankáře - 0:1. Vyrovnat mohl Delaney, jenže hodně přestřelil. Velká chyba, jelikož tím soupeři umožnil, aby šel ve 34. minutě do dvoubrankového vedení.

Wendtův centr od rohového praporku trknul hlavou zhruba na penaltovém puntíku stojící Jannik Vestergaard. Pavlenka letěl, letěl, ale ke své tyči nedoletěl - 0:2. Ihned po rozehrávce Bargfrede nevyzrál na Sommera. A poločas zakončil Thomas Delaney střelou z šesti metrů nad bránu. Jak také v jeho případě jinak.

Hříbata vstoupila lépe i do druhého poločasu. Hazard a Wendt ovšem své šance zazdili. Florian Kainz byl na druhé straně blízko, jenže Vestergaard ukázal, že gólům umí i zabraňovat. Ani Junuzovićova pumelice nenašla svůj cíl. A v 67. minutě neskončil rychlý kontr Gladbachu třetí trefou díky famózní reakci Jiřího Pavlenky.

Konečnou podobu mohl výsledku dát Lars Stindl, nicméně hlavou mířil jen do tyče. Svěřenci Dietera Heckinga se tedy evidentně rychle oklepali z debaklu od Dortmundu a podruhé za sebou vyhráli. Příští víkend přivítají v Borussia-Parku sousedy z Leverkusenu. Předposlední Brémy čeká důležité utkání s posledním Kölnem.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2:2

15.10.2017 15:30

Góly: 29. Lars Bender, 61. Lucas Alario - 44. Divock Origi, 69. Jakub Błaszczykowski

Bayer Leverkusen sehrál s Wolfsburgem velice atraktivní utkání. Bohužel ho v domácím prostředí nedokázal dotáhnout do vítězného konce. Remíza tak zanechá oba celky v dolní polovině tabulky.

Die Werkself se do soupeře pustili zcela bez ostychu a jejich převaha mohla přinést ovoce ve 14. minuty, kdyby ovšem po šikovné Brandtově pobídce nezaváhal Leon Bailey. Na konci úvodní dvacetiminutovky hlavičkoval Tah, načež se k balonu dostal Lars Bender. Už už se chtěl radovat, když Paul Verhaegh zachránil na brankové čáře.

Leverskusenští se tedy dočkali až za dalších deset minut. Rohový kop vyvolal ve vápně trochu zmatek, což umožnilo Panagiotisovi Retsosovi, aby přiťuknul Benderovi, jenž nekompromisně napálil kulatý předmět za Casteelsova záda - 1:0. Svenovo dvojče mohlo přidat druhou trefu za nějakých šest minut, jenže ve vyložené šanci selhalo.

Pak přišly chvilky Vlků. Ani Arnold, ani Guilavogui, ani Malli však nemířili přesně. Vyrovnání se tedy urodilo až v poslední minutě řádné hrací doby prvního poločasu. Verhaegh poslal výborný centr na přední tyč, kde předskočil Divock Origi Svena Bendera a hlavou nedal Lenovi příležitost jakkoliv zasáhnout - 1:1.

Druhý poločas započal svým pokusem Brandt, ale brankář Wolfsburgu stál přesně tam, kde stát měl. O tři minuty později se mohli vedení ujmout hosté, avšak Wendell byl proti. Po hodině hry se skóre znovu měnilo. K radosti většiny osazenstva BayAreny se prosadil Lucas Alario, když mu právě Wendell servíroval dokonalou přihrávku do prostoru penaltového puntíku - 2:1.

Martin Schmidt poslal do hry Daniela Didaviho, který se mu v 69. minutě odvděčil přihrávkou na Kubu Blaszczykowskiho, který obešel Svena Bendera, a pak to trefil přesně po zemi k pravé tyči - 2:2. V závěru ještě přeloboval bránu Baumgartlinger a Victor Osimhen jen o malý kousíček minul. Takže stejně jako v dubnu, i teď v říjnu si oba celky body rozdělily.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - RB Lipsko 2:3

14.10.2017 18:30

Góly: 4. Pierre-Emerick Aubameyang, 64. Pierre-Emerick Aubameyang - 10. Marcel Sabitzer, 25. Yussuf Poulsen, 49. Jean-Kévin Augustin (pen.)

Divák čekal šlágr kola a ten také dostal - napínavý průběh, atraktivní akce a pět vstřelených branek nabídlo podvečerní sobotní utkání německé Bundesligy mezi BVB a Rudými býky z Lipska. Za mírného favorita byli vzhledem ke skvělé formě, kterou si v dosavadním průběhu sezony i drží i dlouhodobě stabilním výkonům v prostředí domácího Signal Iduna Parku považováni fotbalisté Dortmundu - na papírové předpoklady se ovšem nehraje.

Borussii se přitom začátek utkání povedl, když už ve čtvrté minutě dostal domácí mužstvo do vedení kdo jiný než Pierre-Emerick Aubameyang. Hosté ale dokázali na úvodní branku bleskurychle odpovědět a už o šest minut později srovnal krok Marcel Sabitzer.

V pětadvacáté minutě se pak nádhernou sólovou ofenzivní akcí prezentoval Bruma - ten si udělal dobrý den z obránců Dortmundu i gólmana Bürkiho a před dánským forvardem Poulsenem byl už pak jednoduchý úkol - dopravit míč do zcela prázdné branky. To se mu samozřejmě povedlo a Lipsko vedlo 2:1.

Jestliže se hráči BVB vrátili z poločasové přestávky z kabin s cílem duel brzy vyrovnat, povedl se jim pravý opak - stoper domácích Sokratis totiž ve vápně poslal k zemi Augustina a verdikt sudího byl nemilosrdný - odpískaná penalta ve prospěch hostí a ještě byl řecký obránce poslán ze hřiště.

Sám faulovaný pak pokutový kop proměnil a vypadalo to, že je o výsledku utkání rozhodnuto - Hasenhüttlovi svěřenci vedli o dvě branky a navíc domácí dohrávali v deseti. Možnosti početní výhody si ale hosté užívali jen něco málo přes pět minut - pak viděl od rozhodčího druhou žlutou kartu Ilsanker a rázem se počet hráčů na obou stranách vyrovnal.

I Žlutočerní se pak v duelu dočkali penalty. V šedesáté druhé minutě fauloval Upamecano Aubameyanga a gabonský kanonýr dostal možnost snížit. Stejně jako Augustin sám faulovaný penatu v pohodě proměnil a Dortmund měl tak ještě více než půl hodiny na vstřelení vyrovnávací branky. To se ovšem mužstvu Petera Bosze nepodařilo, Lipsko tak slaví důležité tři body a situace v čele bundesligové tabulky se dramatizuje.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Freiburg 5:0

14.10.2017 15:30

Góly: 8. Julian Schuster (vl.), 42. Kingsley Coman, 63. Thiago Alcântara, 75. Robert Lewandowski, 90+4. Joshua Kimmich

Lepší obnovenou premiéru na lavičce Bayernu si snad Jupp Heynckes snad ani nemohl představit. Domácí šli do vedení už po osmi minutách, kdy Alaba našel parádní přihrávkou Müllera a ten poslal míč do branky. Nakonec však byla branka coby vlastní uznána Schusterovi.

Druhý gól přidali mnichovští až těsně před odchodem na poločasovou přestávku. Ve čtyřicáté druhé minutě prověřoval Schwolowovu pozornost Arjen Robben, gólman hostí však míč jen vyrazil před sebe, kde číhal připravený Kingsley Coman a pohodlně zvýšil na 2:0.

Zhruba po hodině hry se pak před hranicí velkého vápna do míče nádherně opřel Thiago, jeho přesně umístěná střela zaplachtila vzduchem a skončila v síti. Po krásné brance španělského středopolaře tak Bayern vedl už o tři góly a o vítězi zápasu bylo v podstatě rozhodnuto.

Die Roten však neustával v aktivitě a chtěli svému staronovému trenéru připravit návrat vskutku slavnostní. Proto se diváci v Allianz Areně dočkali ještě dalších dvou branek - nejprve v sedmdesáté páté minutě míč parádně vybojoval Müller a nabídl příležitost ke vstřelení branky Lewandowskému, jenž touto možností nepohrdl.

Finální pátý zásah do sítě hostí pak přidal v nastaveném čase Joshua Kimmich. Bayern rozstřílel Freiburg 5:0 a notně si tak spravil náladu po posledních týdnech.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2:2

14.10.2017 15:30

Góly: 52. Benjamin Hübner, 85. Mark Uth - 75. Michael Gregoritsch, 90. Kevin Vogt (vl.)

Hráči Hoffenheimu sice vsítili tři branky, ale nakonec přesto berou pouze bod za remízu 2:2, která se zrodila až v poslední minutě utkání s Augsburgem.

Góly sice ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně padaly až ve druhém poločase, ale to neznamená, že by to v tom prvním byla nějaká fotbalová nuda. Pravda, úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran opatrnější. Jediný pokus zaznamenal hostující Martin Hinteregger. Dále hrály oba celky aktivně, nicméně přechod přes střed pole byl obtížnější.

Největší příležitost prvního dějství zazdil v devětatřicáté minutě po Caiubyho pobídce Alfred Finnbogason, když z nějakých pěti metrů napálil jen levou tyč Baumannovy svatyně. Dvě minuty poté to zkoušel sám Caiuby, ale trefil pouze boční síť. Tečku za půli udělal svou hlavičkou Mark Uth. Jeho chvíle však měla teprve přijít.

Druhý poločas načal Andrej Kramarić, jehož šanci vyrazil Marwin Hitz na roh. Minutu poté mohl skórovat Hübner, ale jeho volej mířil nad břevno. Ten samý fotbalista se dočkal až v 52. minutě. Hinteregger nejprve zblokoval nebezpečnou ránu, ale Hitz následně zaváhál s vyběhnutím, čehož využil Hübner a svou hlavičkou nasměroval balon za čáru - 1:0.

Následující minuty patřily (s výjimkou navštívenky střídajícího Michaela Gregoritsche) Hoffenheimským. Šance měly Wagner, Zuber i Kramarić, ale žádná z nich se neujala. V 75. minutě tedy udeřilo na druhé straně, když Philipp Max poslal Gregoritschovi balon za obranu a bývalý útočník Hamburku mířil z hranice šestnáctky přesně na vzdálenější (pravou) tyč - 1:1.

O deset minut později šlo do vedení TSG. Grillitsch opět na hranici vápna šikovně přenechal Uthovi, který se prosadil přesnou technickou střelou - 2:1. To už vypadalo pro Nagelsmannův tým hodně nadějně. Jenže pak přišla závěrečná minuta a s ní nešťastný vlastní gól Kevina Vogta. Prostě byl v nesprávný čas na nesprávném místě. To se ve fotbale stává - 2:2.

Hoffenheim bude po osmi kolech jistojistě na čtvrtém místě se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Borussii Dortmund, která v tomto kole poprvé prohrála. Pavel Kadeřábek a spol. se příště střetnou s Wolfsburgem. Augsburg zůstává - oproti původním předpokladům - na dohled pohárovým příčkám a za týden se pokusí obrat o body Hannover, jenž prozatím nasbíral stejný počet bodů.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Schalke 04 0:2

14.10.2017 15:30

Góly: 54. Leon Goretzka (pen.), 78. Guido Burgstaller

Hertha nezvládla domácí duel proti Schalke a po osmi kolech má na kontě devět bodů, což stačí na druhou polovinu tabulky. Naopak Die Königsblauen se vyhoupli na pohárovou příčku.

V dresu Staré dámy měl tvořit hru především český záložník Vladimír Darida. Nicméně svěřenci Domenica Tedesca byli už v úvodu aktivnější. Po Goretzkově přihrávce obešel jednoho protihráče Guido Burgstaller, avšak ve finále si balon předkopnul o něco více, než by bylo bývalo zapotřebí, a tak se stal kořistí vyběhnuvšího Rune Jarsteina.

Zmíněný útočník Schalke si na hranici vápna udělal prostor po půl hodině hry znovu. Tentokrát však jeho pokus obětavě zblokoval Per Skjelbred. Aktivní rakouský fotbalista sehrál důležitou roli i těsně před odchodem do šaten. Na polovině hřiště přispěchal pozdě do souboje s ním přemotivovaný Genki Haraguchi a vyfasoval červenou kartu.

Nepříjemná situace pro Dárdaiův tým. A deset minut po změně stran to bylo ještě neveselejší. Vladímír Darida ve vápně poslal na zem Amine Harita. Penaltové exekuce se ujal Leon Goretzka a se štěstím prostřelil brankáře - 0:1. Hertha měla jakés takés náznaky, že by se ji snad eventuálně mohlo podařil vyrovnat.

Jenže proti jedenácti to měla složité. V 78. minutě pak podruhé inkasovala. Burgstaller obral o balon Rekika, načež si to namířil mezi obránce, kam mu adresoval míč Naldo. Nejlepší hráč na hřišti obešel brankáře a chladnokrevně zakončil - 0:2. Schalke se příště utká v Gelsenkirchenu s Mohučí, zatímco Hertha bude napravovat dojem ve Freiburgu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 3:2

14.10.2017 15:30

Góly: 3. Alexandru Maxim, 52. Stefan Bell, 58. Danny Latza - 9. Walace, 90+2. Sejad Salihović (pen.)

Jeden brzký a dva slepené góly přinesly Mohuči třetí letošní výhru. HSV se po slibném úvodu sezony opět začíná zamotávat do boje o záchranu.

Už ve 3. minutě poslal Donati z pravé strany naprosto přesnou přihrávku před bránu, kde ji dokázal ve sběhu lidí přetavit ve vedoucí trefu Alexandru Maxim - 1:0. Vedení však vydrželo jen do minuty deváté. Huntův centr ze standardní situace byl odklizen akorát k Walaceovi, jemuž se trochu se štěstím podařilo propálil jak brankáře, tak obránce - 1:1.

HSV tak ukončilo 458 minut dlouhou sérii bez vstřeleného gólu. V 15. minutě mohl přidat druhou trefu Bobby Wood, jenže balon nakonec bránu o kousek minul. Za dalších patnáct minut se poprvé připomenul Danny Latza. Fotbalistovi, který v prosinci minulého roku sestřelil celek z přístavního města třemi brankami, chyběly v prvním poločase pouhé centimetry.

Proti svému bývalému klubu nastoupil René Adler a ve 42. minutě měl kliku, že Hahn nastřelil po Itově přihrávce jen břevno. Skóre se znovu měnilo v 52. minutě. Po Diallově rohovém kopu se balon odrazil přímo na zadní tyč, kde ho bez problémů uklidil hlavou do sítě Stefan Bell - 2:1. Netrvalo dlouho a domácí se ocitli v ještě lepší pozici.

Za šest minut totiž dostal Latza od Brosinskiho balon na hranici velkého čtverce, odkud z voleje vypálil na Matheniu, který toho zřejmě mnoho neviděl, neboť mu kulatý předmět proklouznul mezi prsty do brány - 3:1. O chvíli později musel zachraňovat před Woodem Jean-Philippe Gbamin. Hosté se však přeci jen dočkali snížení.

Přišlo na pořad odpoledne až ve druhé minutě nastavení. Videorozhodčí dal Felixi Brychovi pokyn, že Schipplockovu střelu zasáhnul ve vlastním vápně rukou Diallo a kopala se penalta, kterou Sejad Salihović proměnil - 3:2. Nulový bodový zisk z tohoto duelu musí Markuse Gisdola hodně mrzet, protože za týden přivítá Hamburk doma obnovený Bayern Mnichov. Naopak Mohuč se utká se Schalke.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 1:2

14.10.2017 15:30

Góly: 36. Salif Sané - 10. Sébastien Haller, 90. Ante Rebić

Výborný vstup do sezony mají fotbalisté Hannoveru. Bundesligový nováček hraje nečekaně ve skvělé formě a papírově silnějším soupeřům nejenže srdnatě vzdoruje, ale dokonce je dokáže velmi často porazit. Týmu, který vede Andre Breitenreiter, tak před dnešním zápasem patřila šestá příčka.

V posledním kole ovšem H96 zaznamenal vůbec první porážku v novém ročníku, proto se chtěl proti hostům z Frankfurtu opět vrátit na vítěznou vlnu. Úvod do utkání se ale domácím příliš nepovedl - už v desáté minutě neuhlídala defenziva Hannoveru Sebastiena Hallera a nejlepší střelec Eintrachtu v tomto ročníku tváří v tvář Tschaunerovi potvrdil pověst kanonýra.

V minutě třicáté šesté pak konečně dostali důvod k radost i místní příznivci - na hranici vápna poslal parádní centr Schwegler a Salif Sané přesnou hlavičku srovnal na 1:1.

Ještě před odchodem na poločasovou přestávku přitm mohli domácí skóre zcela otočit, když Füllkrug krásným pasem našel volného Harnika, forvard Hannoveru ovšem branku v dobré příležitosti minul.

Druhé dějství pak branku dlouhou dobu nenabídlo, už to vypadalo, že zápas skončí remízou - v devadesáté minutě ale muž utkání Haller sklepl míč přímo pro Rebiče a bylo to 2:1 pro hosty. Eintracht tak slaví tři body, Hannover podruhé v řadě prohrál.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 2:1

13.10.2017 20:30

Góly: 38. Anastasios Donis, 90+4. Chadrac Akolo - 77. Dominique Heintz

Osmé kolo německé Bundesligy otevřela šťastná výhra Stuttgartu nad Kolínem nad Rýnem 2:1. Ve vyrovnaném utkání se nejprve prosadil Anastasios Donis, ale když čtvrthodinu před koncem srovnal parádní ranou Dominique Heintz, zdálo se, že se budou body dělit. V nastavení pak VfB přichystalo hostujícímu týmu šoku, tečovaná rána Chadraca Akola skončila v síti a tři body zůstaly v Bádensku-Württembersku.

Utkání bylo vyrovnané od samého počátku. Do první vážnější šance se ale dostali hosté z Kolína. Celá akce začala u Bittencourta, jenž dobře přihrál Zollerovi a ten ještě akci vyšperkoval přihrávkou na Osaka, který zblízka Zielera nepřekonal. Stuttgart musel už v 19. minutě sáhnout k prvnímu střídání, Marcin Kaminski ze zdravotních důvodů opustil hrací plochu a přenechal místo kolegovi Andreasi Beckovi. Kolín měl v této fázi mírněji navrch, šanci si ale nevytvořil a pak ve 38. minutě inkasoval. Terodde si navezl balón ke středu, vyslal kolmicí Anastasiose Donise a ten i s trochou štěstí překonal golmana Horna.

Na obou týmech byla vidět snaha zápas urvat ve svůj prospěch, ale na další změnu skóre si diváci museli počkat do druhého poločasu. V něm Stutgart a vlastně ani Kolín nerezignovaly na svůj styl hry, dá se říci, že obraz hry se vůbec nezměnil. Každopádně Stuttgart druhou branku nepřidal a když v 78. minutě předvedl parádní technický kop Dominique Heintz, bylo srovnáno. Golman Zieler mohl letět vzduchem, jak chtěl, ale nebylo to nic platné, Heintzův kop byl naprosto precizní.

Až do závěrečného hvizdu bylo utkání zcela otevřené a rozhodující branku mohl vstřelit kterýkoliv z týmů. Jak tenká byla hranice mezi úspěchem a neúspěchem ukázal nastavený čas, kdy nejprve nechybělo mnoho a Kolín mohl zahrávat pokutový kop, ovšem po poradě s videorozhodčím se tak nestalo. A konečně přišla čtvrtá minuta nastavení a vítězný gól Stuttgartu! Chadrac Akolo dokázal udržet balón a vypálit, což v kombinaci s tečí znamenalo pohromu pro brankáře Tima Horna a celý Kolín nad Rýnem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund861123:519
2.Bayern Mnichov852121:717
3.RB Lipsko851215:1016
4.TSG Hoffenheim843115:1015
5.Borussia Mönchengladbach842212:1214
6.Schalke 04841310:913
7.Eintracht Frankfurt84138:713
8.FC Augsburg833211:812
9.Hannover 9683328:612
10.1. FSV Mainz 05831410:1310
11.VfB Stuttgart83146:1010
12.Bayer Leverkusen823315:139
13.Hertha BSC82338:109
14.VfL Wolfsburg81528:118
15.Hamburger SV82156:147
16.SC Freiburg81435:167
17.Werder Brémy80443:94
18.1. FC Köln80173:171

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak pro Kolín neskutečně krutý.Klidně to mohla být desítka a mohli vyhrát,takhle prohráli haluzákem...Dnes je mi jich líto,chudák Stöger,doufám,že ho podrží...

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď může na Kolín přijít ještě nějaká pořádná deka

Reagovat
smazaný uživatel

No tak teď je Kolín v hodně špatné pozici

Reagovat
monty25

Schalke Po třech zápasech už bylo potřeba vyhrát, aby neutekly pohárové příčky...

BTW: Nevíte, jak dlouho bude chybět Nastasič?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Setwo

Jarmolenko drevák.. hrozné zakončenie..

Reagovat
smazaný uživatel

dnes obrana aj utok velmi slabo ale hlavne obrana .. skoda 6bodov vyzeralo tak nadejne

Reagovat
Teoretik

Tohle mě celkem příjemně překvapilo i vzhledem k sestavě Lipska. No Hasenhuttl umí Naopak Bosz potvrdil, že velké zápasy neumí, takže v tomto ohledu se zas takové překvapení nekonalo. Na ligu je to asi dobrý kouč, ale pohárové utkání očividně nebudou jeho.

Reagovat
vladino10

Podľa mňa im to nemôže stačiť ani na ligu (ak ju chcú konečne vyhrať), s takýmto bránením postracaju na tých silnejsich tímoch v bl kopec bodov a aj keď potom vyklepu vfl alebo hsv, tak to stačiť nebude..

Reagovat
Teoretik

Tak Heynckes by neměl mít problém je přeskočit, ale myslím, že by to zvádl i Carlo. BVB tipuju na druhý flek, Lipsko třetí.

Reagovat
vladino10

Nevidel som zápas, tak nechcem veľmi hodnotiť, ale začínam mať z bvb dosť nepríjemný pocit- túto sezónu hrali proti silnejšiemu tímu 4x- Bayern v superpohári 2:2, real prehra, Tottenham prehra a teraz lipsko..

Keď hrajú s tímom zo stredu a spodku tabuľky, tak im naložia, ale akonahle príde silnejší tím, tak obranu majú na sračky..s týmto sa titul získať nedá a ak, tak jedine tým, že Bayern bude mať extrémne trápny ročník..ak s tým bosz nič neurobí (čo mohol robiť už v zápasoch s tými slabšími tímami, už tam bolo tie diery v obrane vidno, akurát ich tie tímy nevedeli využiť), tak to bude zo strany bvb ďalšia premrhana sezona- s týmto ich podľa mňa bude vedieť vyškoliť aj hoffenheim, schalke a lever neviem, tých som túto sezónu nevidel.. tá hra je strašnr naivná, mne z toho bolo už proti realu a tottenhamu doplacu..s pevnou obranou a trápnym útokom niečo vyhrať môžeš, ale opačne iba veľmi ťažko..

Škoda, veľká škoda..snáď s tým dačo porobia, aj keď osobne tomu veľmi neverím..

Reagovat
vladino10

..a najhoršie na tom je to, že teraz dajú apoelu päťku a na všetko sa zabudne..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
flamengo

Čo je s nickom 1.FC Koln? Nič v zlom, jeho príspevky boli v pohode, moja otázka nemá súvis s tabulkou.

Reagovat
Kily

v pohodě byla tak maximálně část jeho příspěvků v německé sekci

Reagovat
Rudnevs

A nakoľko má vlastne ten Ban?

Reagovat
Kily

permanent

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

fakt? co psal na takovej ban?

Reagovat
Kily

samé výkaly, 99% zbytečných příspěvků, tak jsem mu to načítal stejně jako několika dalším, kteří poslední dobou opustili EF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
flamengo

No, neviem. Výkaly? Uff. Čítam len slovenskú, nemeckú, kvalifikáciu na MS, málo anglickú, či českú sekciu.Tie nečítam, lebo ak jeden deň zaváham, tak potom 1 000 príspevkov neriešim. Chalan sa mi nezdal vulgárny, no neviem, či tam mal nejakú špecialitu, ale 99 percent zbytečných príspevku ? sa mi zdá, že tam máš niečo osobné. Nuž každý sa s problémom nejakým sposobom vyrovnáva. Gratulujem. Mne sa jeho príspevky páčili. Tvoj čítam po prvýkrát a musím povedať, že to vyzerá na komplex. Je možné, že po tomto príspevku dostanem ban, vyzerá to na demokraciu a la Mečiar, Zeman :D

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

tohle se dá asi shrnout tím, že závěr na základě mé údajné zakomplexovanosti jsi udělal na základě toho, že sis přečetl jenom minimum jeho příspěvků, k čemuž jsi se sám přiznal, tím pádem považuji naší debatu za uzavřenou

Reagovat
flamengo

V každom prípade budem rád, ak ma presvedčíš, že jeho ban je zaslúžený a napríklad taký adalbertus, čo tu nezmyselne grcal na Trnavu dlhšiu dobu prešiel ako ružovým sadom, hoci je tu viac menej považovaný ako taký maďarský talizman, ktorý si tu može dovoliť, čo chce.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
vladino10

Neviem no, ja som tu s ním vedel rozumne podebatovať a dokonca už aj prestal nonstop kydať na lipsko keď mu tu niektorí užívatelia dohovorili, že každý týždeň to už nie je zaujímavé čítať..

V pohode si dal povedať aj od iných užívateľov, aspoň tu..a aj jeho príspevky dávali zmysel, aj podľa mňa je permanentný ban až moc, fakt jeho keď tu zdrbal aj obyčajný užívateľ, tak si nechal povedať..možno aj z toho banu by sa poucil a prestal písať sračky do iných sekcii, ale tu pri bl bol v pohode..

Okrem toho, vzhľadom na to že hneď vedľa v španielskej sekcii máme chalanov čo kolo čo kolo po ronaldovom góle nápisu akurát "kráľ dal gól" a "skúsený hráč bla bla" (proste nonstop to isté) je permanentný až moc aj podľa mňa..

Reagovat
flamengo

Iste by sa tu našlo mnoho prípadov, Kily píše, že ban majú viacerí. Mnoho sekcií nečítam, napr.ESP, to by som nemal kedy variť, vysávať, prať a pod.:D Podľa mňa by mal dostať amnestiu, veď Havel ju dal aj vrahom a ako si to obhájil :)

Takže Kily, daj mu priestor, OK ?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
JozkokozleJ

Havel svojou amnestiou nedaval generalny pardon vrahom, vid cl. VI. amnestie.

http://www.trestni-rizeni.com/dokumenty/amnestie-z-1-ledna-1990

Reagovat
smazaný uživatel

ve španělský sekci bys musel vyhodit většinu no

taky bych dal spíš delší, ale nikoliv věčnej ban, občas si říct dal, ale občas si říct nedal. a jak říká Kily, občas měl v pohodě příspěvky, ale defacto jen v BL sekci

Reagovat
Rudnevs

Nechcem aby sa tu z toho stal nejaký hon na čarodejnicu, preto musím povedať že poslednú dobu je v tej bundesligovej sekcii opäť kvalita na úkor kvantity a musím uznať že i Köln sa poučil a prestal nadávať na Leipzig. Ale keď som občas prebehol španielsku ligu, alebo nejaky náhodný článok, ktorý ma zaujal na hlavnej stránke, tak som sa nestíhal čudovať a smiať zároveň na tom čo tam písal, tu musím dať zasa za pravdu Kilymu. Navyše u neho bol ten otravný faktor, že tu trávil celý deň - nadvihol som záchodovú misu a i tam boli jeho príspevky o muslimoch alebo o barcelone. Inak neviem presne ako to funguje, ale podľa mňa sa i ten permanentný ban dá nejakym spôsobom obísť...

Reagovat
Jeňa

Kdo mimi Kölna ( jehož ban schvaluju ) ještě tímto způsobem opustil EF?

Reagovat
flamengo

Prečo schvaluješ jeho ban, pýtam sa ja teba.

Reagovat
Jeňa

V BL sekci sice jen recykloval ostatní uživatele a blil na Lipsko, což ještě není důvod pro permanentní BAN, ale kdykoliv když vlezl do jiné sekce psal neskutečná hovna. Nedej bože když se pustil do nějakých společenských témat. Je trochu zvláštníy že BAN dostal až nedávno a ne po tom jeho výlevu o egyptských beach voleybalistkách

Reagovat
Posledni Kovboj

a ten jsem zrovna necet

Reagovat
flamengo

No nepresvedčil si ma. Na Lipsko blili na asi všetkých štadiónoch BL. Možno len popisoval, čo sa tam dialo. Nečítam všetko o egyptských volejbalistkách. Ja sa pýtam ako je možné tu nedať ban človeku, ktorý pernamentne tu grcá hlavne na Trnavu, potom na Slovákov a je tu udržiavaný napriek mojim upozorneniam, že sa správa ako hlupák?

Ako je možné nedodržiavať rovnaké pravidlá pre všetkých? Rovnaký meter, v anglickej sekcii yard. No kluci, sklamali ste mně.

Reagovat
JozkokozleJ

Slovenska sekcie je mimo hlavnu pozornost, a tak nema cenzuru. A to je predsa to, po com volas vyssie, nie?

Reagovat
flamengo

Nepochybne je slovenská sekcia v úzadí a napriek tomu sem chodíme, lebo Profutbal a Sport7 zrušili diskusie, lebo boli v defenzíve , keď dostávali otázky na telo. Samozrejme, že je neprirodzené, že píšeme sem, na českú stránku, je to zlé ako sme padli. Diskusie na Sporte, Sme sa po troch príspevkoch zvezú na politiku a urážky. Tu som len preto, že som svojim sposobom Čechoslovák a mám Čechov rád. Bol som na vojne za Komančov tankista v Domažliciach, bojovali sme proti západným Nemcom, strielali sme z tankov na nemecké fretky, utekali sme do krčmy, keď sa dalo, srali sme na Nemcov, Mali sme radi iba tých z Drážďan, Rostoku, Magdeburgu...:)Neďaleký Babylon bol sen, určite tam raz pojdem a užijem si to :)

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

CHONG asi

Reagovat
smazaný uživatel

Pod jakým nickem je teď?

Reagovat
Teoretik

Reagovat
andrew96

Reagovat
Werkrider

On dostal ban?

Reagovat
vladino10

A kedy mu ten ban skončí?

Teraz keď by vzhľadom na výsledky kolnu mohla prísť najväčšia šou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

No pozerám, že šou tu je i bez neho!

Reagovat
Rudnevs

Inak som pozeral na ARD zostrihy 3.ligy a za Jenu dnes proti Rostocku sedel na lavičke Kevin Pannewitz. Kedysi to bol veľký talent, za Rostock si odbyl fantastický debut proti St. Pauli, akurát vždy mal problémy s disciplínou, nedokázal ho napraviť ani Felix Magath vo Wolfsburgu. Nakoniec skončil v amatérskej Brandenburglige s váhou 120 kilogramov. Teraz opäť schudol a podpísal profesionálny kontrakt v Jene. Toto som ani nevedel, zaujímavý príbeh, nech sa mu darí!

Paderborn sa minulú sezónu zachránil len vďaka zostupu TSV až do Regionalligy a túto sezónu zatiaľ solídne valcujú. Dnes 7:1 proti SV Werder Bremen ll, hattrick dával Sven Michel. A strojca úspechu tréner Baumgart to okomentoval vetou “Sme o tri body bližšie k záchrane.” Spoločne s Magdeburgom asi ideálna dvojica na postup.

Reagovat
Rudnevs

A fanúšikovia Hansy hádzali po fanúšikoch Jeny ryby, približne 30-40 kusov, väčšina rýb cieľ netrafila, ale i tak sa tým možno bude zaoberať DFB, trest by dostala paraodxne i Jena. Popri hádzaní rýb fanúšikovia Rostocku kričali pokrik “Wir haben Euch was mitgebracht: Fisch! Fisch! Fisch!”

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší jak hlava mrtvého býka, no ne ?

Reagovat
Rudnevs

Záleží z akého pohľadu to berieš. Ak z pohľadu “poškodených” fanúšikov, tak je lepšie keď niekto za reklamné bannery hodí býčiu hlavu ako urážku tvojho tímu, ako keď niekto hádže smradľavé ryby priamo na vás.

Mimochodom ohľadom tej hlavy vyšlo najavo, že ju pôvodne chceli zdvihnúť do vzduchu v prípade výhry ako trofej, to že im padla nebolo plánované.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda mluvit..další lepší soupeř a další prohra. Co naplat když průměrne týmy smeteme 5:0, když s každým lepším soupeřem, který je na nasi úrovni vždycky prohrajeme. Boszuv systém v tomto zatím absolutně selhává..

Reagovat
Ferguson6

Hamburg riadny troll... Vyhrajú prvé dva zápasy, nech si ľudia myslia, že sa zlepšili a potom sa vrátia do normálu

Reagovat
andrew96

Podle sestřihu to musel být zápas. Ale třetí velký soupeř a třetí prohra, to už začíná být znepokojující.

Reagovat
vladino10

Ono tie diery v obrane bolo (a je) vidno už aj proti tým malým súperom..

Reagovat
andrew96

Začíná mě slušně iritovat Sokratis. V mnoha soubojích je pozdě a potom si pomáhá rukama, pořád tahá protihráče za dres, navíc si rád pobrečí u rozhodčího. To už i Schmelle mně byl sympatičtější jako kapitán. Ale včera byl vyloučen, neprávem.

Za Toljanem jde zase druhá branka, ale není důvod jej po jedné chybě odsuzovat. Každopádně bych byl klidnější, kdyby tam byl Piszcz a stejně tak chybí Guerreiro. Ale hlavu vzhůru, teď sice 4 zápasy v řadě venku, ale věřím v dobré zítřky.

Reagovat
vladino10

No ja čo som videl pár zápasov bvb, tak už aj pri tých víťazstvách v bl som mal taký pocit, že to nestojí na pevných nohách napriek tomu, že bvb neinkasovala góly..super sa dostával do situácii 4 na 3 na obranu dortmundu napr, akurát taky freiburg nemá kvalitu na to aby to využil, tak z toho nikdy nič nebolo..potom však príde Tottenham, ktorý z troch takých situácii dá dva góly a je zle..a takýchto situácii mal Dortmund v zápasoch čo som videl smerom dozadu dosť, podľa mňa ide skôr o chybu systému ako o sokratisa alebo toljana- aj u nás ešte za Pepa často vyzerali boateng, alaba alebo alonso v defenzíve ako absolútni antitalenti a neschopaci..

Reagovat
andrew96

Zrovna Sokratis se zhoršil nějak v průběhu jara a od té doby se to s ním veze. Ale je známá věc, že problém s defenzivou je dlouhodobějšího rázu.

Reagovat
Rudnevs

Tak Roberto Hilbert sa po rokoch vrátil na Ronhof a hneď v prvom zostrihu ukázal, že na druhú ligu ešte stále môže byť platný, prvý gól padol po jeho centri a potom tam mal ešte zaujímavú strelu. Steininger ten gól trafil neskutočne. Pre Fürth je to dôležitá výhra, momentálne sú na tom dosť zle, výkony sú zlé, fanúšikovia sú nahnevaný - počas reprezentačnej pauzy klub zrušil tradičnú autogramiádu, oficiálne z organizačných dôvodov, ale špekuluje sa že zo strachu pred vlastnými fanúšikmi. Smutné vidieť FCK na tej “rote Laterne”, ale to sa dúfam už ďalšie kolo zmení.

Kiel v Heidenheime taktiež neskutočný zápas. Heidenheim dal tri také uletené góly, dve pecky z diaľky od Schnatterera a strela Witteka, ktorú by Kronholm v pohode mal, nebyť toho teču od Schmidta. Kiel dvakrát prehrával ale nikdy sa nevzdali a nakoniec ešte pridali poistku. Ducksch, ktorého som mal ja už pomaly za vyhorený talent, konečne našiel klub v ktorom mu to strieľa, momentálne je to najlepší strelec. Ale stále je tam len na hosťovaní, som zvedavý, či sa bude musieť vrátiť do St. Pauli. A taktiež som zvedavý ako to dopadne s Kielom - posledné dva podobné prípady Darmstadt a Würzburg ukázali, že sa v takejto situácii dá sezóna končiť postup i pádom do tretej ligy, osobne by mi postup Kielu nevadil, z týchto tímov na mňa pôsobia najsympatixkejšie.

Reagovat
Werkrider

Čítať chválu na Hilberta je pre mňa skoro dada. Za 15 sezón som nevidel (v Leverkusene) horšieho hráča, (ne)technika, pozičné hranie, zákroky a sklzy, ruky, zavinené penalty a vlastné góly ... jediná vec ktorá z jeho strany nebola príšerná boli centrované lopty.

Ale čítam to rád, nech sa mu darí.

Reagovat
Rudnevs

On neni zlý hráč, kedysi sa mu v Stuttgarte celkom darilo, tam hneď prvú sezónu vyhral ligu, vtedy by podľa mňa na ten Leverkusen i mal, ale po návrate z Turecka už nie. Fürth je predsa len trocha niečo iné ako Leverkusen, tu môže Hilbert stále pomôcť skúsenosťami ale i herne. Včera podal solídny výkon.

Reagovat
cologneFC

Musel som stráviť piatkovú prehru v Stuttgarte a po čiastočnom upokojení sa musím pýtať? Čo sa to deje s videorozhodcami? Prešlo 8 kôl a my sme boli 4x hrubo poškodení. Teraz v Stuttgarte rozhodca odpískal v 90. minúte za stavu 1-1 penaltu pre nás. Do hry vstúpil videorozhodca, ktorý po 6 minútach čakania penaltu odvolal. Podľa reglementu smie vstúpiť videorozhodca do zápasu iba pri úplne jasnom nesprávnom rozhodnutí. Pýtam sa, toto bolo úplne jasné nesprávne rozhodnutie? Keď bola hra prerušená na 6 minút? A ak áno, tak sa pýtam, prečo videorozhodca nevstúpil do nášho domáceho zápasu proti Frankfurtu? Keď hráč Frankfurtu jednoznačne nasimuloval pád v 16-tke (niečo na spôsob Róberta Maka). Prečo v tom istom zápase videorozhodca nevstúpil do zápasu po jasnom penaltovom faule na Bittencourta? Taktiež sa musím pýtať prečo bol uznaný gól proti nám v zápase v Dortmunde za stavu 1-0, keď videorozhodca uznal gól aj napriek tomu, že hra bola už pred gólom prerušená? Ide o veľmi závažné pochybenia, príp. protichodné rozhodnutia, na ktoré sme doplatili predovšetkým v zápasoch proti Frankfurtu a Stuttgartu (zápas s Dortmundom by sme pravdepodobne prehrali, tam sme neboli lepším tímom). V týchto dvoch spomenutých zápasoch by sme pri správnom rozhodnutí videorozhodcov mali namiesto 0 bodov o 6 bodov viac. Ide o veľmi závažnú situáciu, ktorú treba riešiť. Jörg Schmadtke bude dnes hovoriť s vedením súťaže. Som zvedavý na výsledok...

Reagovat
stuff

cauko, budem asi pocas zapasu Borussie s Apoleom nedaleko. Neviete niekto, kde si bezpecne kupim listok online?

Na ich webe to vyzera vypredane.

Mate s niecim skusenost? Viagogo.com?

Reagovat
Centrofixka

Na Viagogo kupujem aj ja, bez problémov kuriér doručil vždy lístky z predstihom pred zápasom

Reagovat
stuff

nakoniec mi presunuli sluzobku o tyzden kvoli statnemu sviatku. Ale rozmyslam itak si urobit vylet cez lacne letenky.

A je porovnatelny zazitok ist do Bay Areny alebo v Dortmunde to bude o nieco uplne inom? A atmosfera je aj na slabsie timy?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele