8. kolo
14.10.2017 15:30 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 3:2

Jeden brzký a dva slepené góly přinesly Mohuči třetí letošní výhru. HSV se po slibném úvodu sezony opět začíná zamotávat do boje o záchranu.

Už ve 3. minutě poslal Donati z pravé strany naprosto přesnou přihrávku před bránu, kde ji dokázal ve sběhu lidí přetavit ve vedoucí trefu Alexandru Maxim - 1:0. Vedení však vydrželo jen do minuty deváté. Huntův centr ze standardní situace byl odklizen akorát k Walaceovi, jemuž se trochu se štěstím podařilo propálil jak brankáře, tak obránce - 1:1.

HSV tak ukončilo 458 minut dlouhou sérii bez vstřeleného gólu. V 15. minutě mohl přidat druhou trefu Bobby Wood, jenže balon nakonec bránu o kousek minul. Za dalších patnáct minut se poprvé připomenul Danny Latza. Fotbalistovi, který v prosinci minulého roku sestřelil celek z přístavního města třemi brankami, chyběly v prvním poločase pouhé centimetry.

Proti svému bývalému klubu nastoupil René Adler a ve 42. minutě měl kliku, že Hahn nastřelil po Itově přihrávce jen břevno. Skóre se znovu měnilo v 52. minutě. Po Diallově rohovém kopu se balon odrazil přímo na zadní tyč, kde ho bez problémů uklidil hlavou do sítě Stefan Bell - 2:1. Netrvalo dlouho a domácí se ocitli v ještě lepší pozici.

Za šest minut totiž dostal Latza od Brosinskiho balon na hranici velkého čtverce, odkud z voleje vypálil na Matheniu, který toho zřejmě mnoho neviděl, neboť mu kulatý předmět proklouznul mezi prsty do brány - 3:1. O chvíli později musel zachraňovat před Woodem Jean-Philippe Gbamin. Hosté se však přeci jen dočkali snížení.

Přišlo na pořad odpoledne až ve druhé minutě nastavení. Videorozhodčí dal Felixi Brychovi pokyn, že Schipplockovu střelu zasáhnul ve vlastním vápně rukou Diallo a kopala se penalta, kterou Sejad Salihović proměnil - 3:2. Nulový bodový zisk z tohoto duelu musí Markuse Gisdola hodně mrzet, protože za týden přivítá Hamburk doma obnovený Bayern Mnichov. Naopak Mohuč se utká se Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele