Bundesliga - preview 8. kola

13.10.2017, 08:30, aktualizováno 15.10.2017, 08:32
Previews
Jak Bayer Leverkusen, tak Wolfsburg mají určitě na víc a tabulkoví sousedi ze 13. a 14. příčky si to nyní o posun vzhůru rozdají mezi sebou. Ze sestupové zóny chce proti Gladbachu vystoupat Werder...
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg  (neděle 15:30)
Zajímavou podívanou slibuje utkání mezi Leverkusenem a Wolfsburgem. Zatímco domácím se v BayAreně poměrně daří, když v dosavadním průběhu sezony zde vytěžili sedm bodů z možných devíti a místní publikum potěšili hned devíti brankami, Vlci stále čekají na první výhru pod novým koučem Martinem Schmidtem.

Ambiciózní klub totiž body potřebné k záchraně sbírá spíše po jednom a ze sedmi odehraných zápasů Wolfburg dokázal zvítězit zatím jen jednou - to ale mužstvo vedl ještě holandský stratég Andries Jonker, jenž byl později vedením klubu odvolán a nahrazen právě dlouholetým trenérem FSV Mohuč.

Byť obě mužstva dělí v současnosti jen jediný bod a jsou v tabulce sousedy, za favorita duelu lze bez většího přehánění označit Leverkusen. Kromě velmi dobré formy ve vlastní aréně totiž disponuje dvojicí ofenzivních hráčů ve formě - příchod argentinského forvarda Lucase Alaria se zatím ukazuje jako jednoznačně správný tah, když gólem a nahrávkou pětadvacetiletý útočník rozhodl o výhře nad Hamburkem.

Vedle bývalého hráče River Plate navíc rozkvetl Kevin Volland - někdejší velká naděje německého fotbalu se po příchodu Argentince posunula níže do pole na svůj dříve tradiční post druhého forvarda a zatím mu to parádně svědčí - důkazem budiž čtyři vstřelené branky v dosavadní bundesligové kampani.

Největší ofenzivní eso Wolfsburgu zřejmě v základní sestavě neuvidíme - k dispozici ale už Mario Gomez Martinu Schmidtovi dle dostupných informací je a není tak vyloučeno, že zkušeného kanonýra uvidí fanoušci v BayAreně po zranění znovu na hřišti.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Retsos, Tah, S. Bender, Wendell - L. Bender, Volland, Kohr - Bailey, Alario, Brandt
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Tisserand, Uduokhai, Itter - Guilavogui, Camacho - Arnold - Didavi, Origi, Malli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.33 - 6.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach  (neděle 18:00)
Sedm odehraných zápasů, ani jedno vítězství. Oko českého diváka může být sice potěšeno výkony Jiřího Pavlenky, jenž v brance Werderu odvádí velmi dobrou práci, brémským fanouškům musí být ale z dosavadního průběhu jinak do pláče. Zelenobílí sice našli spolehlivou brankářskou jedničku, dosud ale nenašli recept na výhru - Nouriho svěřenci získávají z každého utkání maximálně po bodu a není proto divu, že jim v tabulce patří až předposlední příčka.

To se může nyní změnit - k tomu je ale třeba naplno bodovat proti Gladbachu, což nebude nic jednoduché. Borussii sice v tabulce patří až devátá příčka, Heckingův celek ovšem disponuje velkou ofenzivní silou, ať už se jedná o Thorgana Hazarda, kapitána Larse Stindla či brazilského kanonýra Raffaela. Ten má přitom na nebohý Werder pifku dlouhodobě - ať se to zdá neuvěřitelné, proti Brémám si drží fantastickou bilanci sedmi vstřelených gólů v šesti zápasech, které proti zelenobílému klubu odehrál. Je tedy nasnadě, na koho si bývalý brankář Baníku Ostrava či pražské Slavie musí dávat největší pozor.

Na druhou stranu, jak nebezpečná jsou Hříbata v ofenzivě, tak o to větší mezery má Heckingovo mužstvo v obraně. V sedmi utkáních obdržel Gladbach hned dvanáct branek, z toho deset navíc na hřištích soupeřů, z čehož by mohl Werder v domácím prostředí Weser Stadionu pochopitelně těžit.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Moisander, Sane, Velkovic - Gebre Selassie, Junuzovic, Delaney, Kainz, Augustinsson - Belfodil, Bartels
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Cuisance, Kramer - Hazard, Johnson - Stindl, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.58 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayern Mnichov - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Jupp je zpátky. Vedení Bayernu sáhlo po odvolání Carla Ancelottiho k provizornímu řešení, které čekal málokdo. Kdepak Tuchel, kdepak Enrique, Bayern sáhl po osvědčeném jméně a z důchodu vytáhl Juppa Heynckese - mezi fanoušky i hráči nesmírně populárního trenéra. Jak by také ne, když se při svém dosud posledním působení v Allianz Areně loučil s trenérskou kariérou treblem, tedy výhrou v lize, národním poháru i Lize mistrů.

To ale ovšem netušil, že bude muset po čtyřech letech vejminek opustit, aby Bayernu, jenž na vedoucí Dortmund ztrácí v Bundeslize pět bodů a v Champions League dostal výprask od bohaté Paříže, pomohl zpět na vrchol - a hlavně, navrátil klubu dominantní a pohledný styl hry. Zda se bude jednat oproti italskému stratégovi o změnu k lepšímu, budeme moci posoudit až za čas, určitý obrázek si lze ale udělat už po prvním střetnutím se staronovým koučem mnichovských na lavičce.

Do Bavorska přijede Freiburg, které je momentálně patnáctý a v sedmi kolech získal i stejný počet bodů. Navíc v Mnichově se mu dlouhodobě nedaří - Brazilci z Breisgau v Allianz Areně nikdy nedokázali domácí tým porazit a ze sedmnácti utkání na Bayernu ukořistili jen dva body za dvě remízy.

V sobotu navíc budou Streichovi chybět zranění Niedermeir s Kempfem. To Bayern postrádá Riberyho, jenž bude zřejmě chybět až do konce sezony, Neuera a Thiaga, jenž si odvezl zranění kotníku z reprezentačního srazu.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba - Martinez, Vidal - Robben, James, Müller - Lewandowski
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Lienhart, Schuster, Söyüncü - Stenzel, Günter, Frantz, Höfler - Niederlechner, Terrazzino, Haberer
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 14.30 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Souboj úspěšných - tak lze ve zkratce nazvat sobotní střetnutí mezi Hoffenheimem a Augsburgem. Oběma celkům se v dosavadním průběhu sezony daří a v tabulce jim patří třetí, respektive šesté místo. Zatímco Hoffenheimem pod vedením mladého kouče Nagelsmanna navazuje na výborné výkony z minulého roku a i po odchodu dvou zásadních opor Süleho a Rudyho směr Allianz Arena dokáže držet krok s nejlepšími, u švábského celku je průběžná šestá příčka rozhodně překvapením.

Augsburgu se v posledních letech nedaří a jeho největším cílem bylo vždy uhájit prvoligovou příslušnost i pro další ročník - po odchodech, které tým Manuela Bauma během prázdninové pauzy zasáhly (připomeňme, že mužstvu opustil dlouholetý kapitán a stálice na pravém beku Paul Verhaegh či ofenzivní eso Raul Bobadilla), se čekalo, že letos už FCA sešup o patro níž nemine.

Die Fuggerstädter zatím ale příjemně překvapují a až na prohru na půdě HSV v úvodu soutěže a očekávanou porážku s Borussií Dortmund před reprezentační přestávkou zatím nepoznali v nové sezoně porážku.

To TSG čekali na první prohru v sezoně až do prvního kola, kdy si v atraktivním zápase s Hoffenheimem poradil v poměru 3:2 Freiburg. Proti Augsburgu však bude Nagelsmannovo mužstvo favoritem, ať už kvůli papírově mnohem silnějšímu kádru, výhodě domácímu prostředí či prostého faktu, že má ve svém středu Sandra Wagnera - a kontroverzní kanonýr dosud ve své kariéře s Augsburgem neprohrál.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Nordtveit, Vogt, Hübner - Kaderabek, Geiger, Grillitsch, Zuber - Kramaric, Uth - Wagner
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, Baier - Heller, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.84 - 4.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Schalke 04  (sobota 15:30)
Zajímavou podívanou slibuje duel mezi Herthou a Schalke - zatímco svěřenci Pála Dárdaie budou chtít pokračovat ve své parádní šňůře, kterou proti klubu z Gelsenkirchenu na domácím hřišti mají, Königsblauen budou chtít konečně ukončit už třízápasovou sérii utkání bez výhry.

Mužstvo kolem gólmana Fährmanna má přitom co napravovat - Schalke prohrálo poslední dva ligové zápasy na hřišti Herthy, pokud by skončil neúspěchem i výjezd na Olympijský stadion číslo tři, stalo by se tak poprvé od sedmdesátých letech.

Zatímco berlíňané našli ve své hráčské legendě, maďarském stratégovi Pála Dárdaiovi, více než důstojnou postavu pro funkci trenéra, Schalke na muže, který by na lavičce ambiciózního celku vydržel déle než jednu sezonu, už delší dobu čeká. Krutým důkazem o tom budiž následující statistika - při posledních osmi výjezdech S04 na hřišti Herthy usedl na lavičku určenou pro kouče hostí pokaždé jiný trenér.

Když už jsme zmínili Pála Dárdaie, ten má spojené se Schalke zajímavé milníky, co se jeho aktivního hraní týče - proti Königsblauen totiž svou bohatou hráčskou kariéru otevíral i uzavíral. I kapitán týmu z hlavního města, kterým je kanonýr Vedad Ibiševič, si svůj bundesligový debut odbyl proti Schalke.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarík , Stark , Rekik , Plattenhardt - Skjelbred - Weiser , Duda , Darida , Haraguchi - Kalou
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli , Naldo , Kehrer - D. Caligiuri , M. Meyer , Oczipka - Goretzka , Harit - di Santo , G. Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.20 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Bundesliga nabízí v sobotu bohatý program a jedním ze zápasů hraných od půl čtvrté odpoledne je i duel Mohuče s Hamburkem. V pozici lehkého favorita do utkání vstupují svěřenci Sandra Schwarze - zatímco Mohuč poslední dva ligové duely neprohrála, celek HSV naopak v posledních pěti střetnutích nejvyšší německé soutěže neskóroval.

I další statistiky hovoří jednoznačně v neprospěch hostujícího mužstva - svěřenci Markuse Gisdola prohráli oba dva poslední zápas na hřištích soupeře, jak u nováčka z Hannoveru, tak v BayAreně proti Leverkusenu. Samotný trenér Hamburku navíc coby bundesligový kouč nikdy Mohuč nedokázal porazit.

Zajímavou příchuť bude mít zápas pro Reneho Adlera - bývalá dlouholetá jednička přístavního celku před sezonou změnila působiště a ze spolehlivého gólmana se stala opora v brance Nulapětek.

Rodinné vazby pro změnu dělají duel zajímavějším pro jiného hráče FSV - ofenzivní eso Mohuče Levin Öztunali je totiž vnukem Uweho Seelera, jenž je považován za jednu z největších legend v dějinách Hamburku a jednoho z nejlepších hráčů, kteří kdy v přístavu hráli.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Adler - Donati , Bell, Diallo , Brosinski - Gbamin , Latza - Öztunali , Maxim, De Blasis - Quaison
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier , Jung , Mavraj , G. Sakai - Ekdal , Walace - Hahn , Hunt , Ito - Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.75 - 4.74
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hannover 96 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Nováček z Hannoveru začal sezonu překvapivě výborně a z úvodních šesti kol nasbíral úctyhodných dvanáct bodů. Až před dvěma týdny přišla první prohra, když Šestadevadesátky venku podlehli Borussii Mönchengladbach.

Nyní má tým kolem stopera Antona a forvarda Harnika příležitost první ligové klopýtnutí napravit před domácím publikem. Vyzyvatelem šestého týmu ligy bude desátý Frankfurt, jenž svými góly táhne Sebastien Haller. Ten střílí jednu branku za druhou a výtečně tak nahrazuje zraněného Alexe Meiera. Obvyklý autor tref Eintrachtu je totiž na marodce kvůli zraněné patě.

Když budeme počítat i závěr loňské sezony ve druhé nejvyšší soutěži, je Hannover neporažen už v jedenácti po sobě jdoucích domácích zápasech. V devíti z nich navíc tým Andreho Breitenreitera neobdržel jediný gól, což je výbornou vizitku pro gólmana Tschaunera a jeho defenzivní čtveřici, z níž vyniká zejména mladý střední obránce Anton, jehož jsme měli možnost vidět v německé dresu i na červnovém mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let.

I Niko Kovač však disponuje solidní defenzivou - Eintracht odehrál v letošní sezoně zatím čtyři zápasy na hřištích oponenta a ve třech z nich dokázali Orli udržet nulu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.24 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - RB Lipsko  (sobota 18:30)
Sedm zápasů, devatenáct bodů, jediná ztráta dvou bodů po bezbrankové remíze Freiburgem, jinak suverénní jízda ligovou soutěží. Dvacet jedna vstřelených branek, jen dvě obdržené. Dortmund pod novým trenérem Peterem Boszem, jenž do Vestfálska zamířil z Ajaxu, to je zatím v domácí soutěži pohádka. Nizozemský kouč v BVB zavedl své oblíbené "holandské" rozestavení se třemi středopolaři a vdechl nový život téměř již zavrhnutému Nurimu Sahinovi.

Když k tomu připočteme stále se zlepšujícího mladíka Pulisice, výborné nákupy v podobě křídelníků Philippa a Jarmolenka a tradičně produktivního Aubameyanga na hrotu, výsledkem je velká ofenzivní síla, která ze Žlutočerných dělá jednoho z hlavních adeptů na zisk Meisterschale.

Dnes ale Boszovy svěřence čeká první těžší prověrka, když do Signal Iduna Parku dorazí ambiciózní Lipsko. Kontroverzní celek sice zatím neoslňuje tolik jako v minulé sezoně, na jejímž konci slavili Rudí býci senzační druhé místo, ale i tak se Hasenhüttlovi hoši prezentují solidním fotbalem, který jim dosud přinesl třináct bodů.

Svými góly mužstvo tradičně za vítězstvím táhne Timo Werner, mladý německý reprezentant se letos trefil už pětkrát. Proti Dortmundu se mu ale nedaří - dosud čelil jinak produktivní forvard soupeři z východního Německa v Bundeslize šestkrát a ani v jednom z duelů se mu nepovedlo vstřelit branku. Změní se to dnes?
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Toljan, Sokratis, Bartra, Zagadou - Kagawa, Sahin, M. Götze - Yarmolenko, Aubameyang, Philipp
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Keita, Demme - Sabitzer, Forsberg - Y. Poulsen, Augustin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.68 - 6.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Po reprezentační přestávce se o slovo znovu hlásí německá Bundesliga. V předehrávce osmé kola uvidí diváci souboj Stuttgartu s Kolínem, jenž se v dosavadním průběhu sezony trápí.

V sedmi utkáních získali svěřenci Petera Stögera jediný bod a krčí se tak na úplně posledním místě tabulky - góly Anthonyho Modestea znatelně chybí a na senzační páté místo, které loni Kozly katapultovalo do základní skupiny Evropské ligy, to letos ani náhodou nevypadá.

To Stuttgart coby nováček nejvyšší soutěže zažívá docela povedený start kampaně - sedm utkání a stejný počet bodů znamená třinácté místo a klidný střed tabulky, v němž by se chtěli svěřenci Hannese Wolfa jistě pohybovat, na dohled.

Jestliže se kolínským něco letos vážně nedaří, je to střílení branek. V sedmi zápasech dal Stögerův celek pouhé dvě a to je vážně málo. Proto se dlouholetý kouč rozhodl ofenzivu posílit a přivést Claudia Pizarra. Zkušeného kanonýra už ve Werderu nechtěli a tak si jde zkusit další bundesligovou štaci. Na hřišti VfB by měl nastoupit v základní sestavě.

Pokud by se domácím podařilo Kolín porazit, stalo by se tak po dlouhé době. Naposledy totiž Stuttgart doma Kozly porazil v roce 1996, tedy před více než dvaceti lety.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Kaminski, Baumgartl, Aogo - Ascacibar, Pavard - Akolo, Donis - Ginczek, Terodde
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Klünter, Sörensen, Heintz, Rausch - Höger, Lehmann - Jojic, Osako, Bittencourt - Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.72 - 4.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund761021:219
2.Bayern Mnichov742116:714
3.TSG Hoffenheim742113:814
4.RB Lipsko741212:813
5.Hannover 9673317:412
6.FC Augsburg73229:611
7.Borussia Mönchengladbach732210:1211
8.Eintracht Frankfurt73136:610
9.Schalke 0473138:910
10.Hertha BSC72328:89
11.Bayer Leverkusen722313:118
12.VfL Wolfsburg71426:97
13.1. FSV Mainz 0572147:117
14.VfB Stuttgart72144:97
15.SC Freiburg71425:117
16.Hamburger SV72144:117
17.Werder Brémy70433:74
18.1. FC Köln70162:151

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
Rudnevs

Konečne opäť klubový futbal! Ako sa aj píše v preview, VfB dokázalo naposledy doma vyhrať s Kölnom ešte v dobe keď ich trénoval Jogi Löw a gól dával jeho asistent Schneider, som zvedavý či sa im túto sériu dnes podarí prelomiť.

Som veľmi zvedavý aj na Lautern na Millerntore, bohužiaľ to asi nestíham, maximálne druhý polčas. FCK sa cez reprezentačnú pauzu konečne podarilo nájsť sponzora na rukávy, akurát že je to firma s názvom KSC, fanúšikovia sa zrovna netešia, ale aspoň je to firma z regiónu a logo bude červené. Špeciálny zápas to bude pre Stövera, ktorý dnes má domácu premieru na Millerntore a hneď proti tímu kde pracoval pekných pár rokov. Mimochodom, na Bilde som čítal rozhovor s Nicom Patschinskim (bývalým hráčom St. Pauli, ktorý sa preslávil najmä gólom proti Bayernu, neskôr spolu s Benyaminom a Mattuschkom ťahali Union do 2.BL), ktorý teraz pracuje ako vodič autobusu v dopravnom podniku Hamburg-Holstein a jedna zo zastávok bude i pri Volksparkstadione, čiže zjednodušene povedané bude voziť fanúšikov HSV.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

Jo KSC Už jsem četl návrhy,že by to logo nemělo být na rukávu,ale kdesi na trenýrkách

Reagovat
Rudnevs

Na tom som sa už tiež bavil. Taktiež som videl aj názory v štýle "aspoň, že to neni názov štadióna" ale i čisto pozitívne v štýle "odteraz kupujem pneumatiky len tam!". Ja osobne to vidím pozitívne, je to síce malá firma, ale stále lepšie ako nič a navyše je sympatické, že je to firma z regiónu, ktorej generálny riaditeľ je dlhoročný fanúšik FCK.

btw. KSC malo taktiež sponzora Ehrmann - dokonca myslím v dobe keď Gerry ešte chytal

Reagovat
smazaný uživatel

Gerry měl ty jogurty vždycky fakt dobrý!

Co se týče toho srdcaře na rukávu-v dnešní době musíme být rádi,že se vůbec najde někdo takový,kdo FCK takto pomůže. Třeba inspiruje někoho dalšího a najde se nějaká podobná firma z regionu,která taky pomůže

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem na Bayern zvědav.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by napsali zdejší redaktoři - Legenda se vrací, juppí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jedna střela na bránu a byla za bod Zajímavá byla situace před gólem Pauli: Stoper Kessel fauloval a kdyby rozhodčí hned pískl,byla by to penalta a pro Kessela žlutá-už druhá,takže by šel ven.Sudí ale počkal a Allagui dal gól.Beny Kessel pak při svém ofenzivním výletu vybojoval roh,ze kterého padlo vyrovnání...Pauli mělo vyhrát,ale těsně před vyrovnáním vychytal Müller Daehlieho v gólové šanci,pak už Pauli naprosto vypadlo z tempa.Pro Lautern dobrý bod!

Reagovat
Rudnevs

Ja som dnes futbal vôbec nestíhal, ale teraz som pozeral zostrihy na tom voľnom kanály od SKY. Müller tú strelu Daehliho vytiahol neskutočne, už predtým tam mal dôležitý výbeh myslím proti Allaguimu, na to aký mal rozpačitý začiatok je teraz veľkou oporou. Čo som videl pozápasové rozhovory, tak hráči si trénera Strassera pochvalujú, rozhodne v tíme panuje dobrá nálada, takýto hoci aj štastne získaný bod opäť pomôže psychike. Je to dôležité, zvlášť keď už sa pripúšťa že FCK by naozaj mohlo zostúpiť, najtragickejšia špekulácia bola že by Betzenberg zbúrali a hrali by v Pirmasense, na ten tím je vytvorený tlak. Som zvedavý budúci týždeň na Duisburg, ten dnes hral s Braunschweigom v zápase kde oba tímy po posledných nezdaroch prišli ubrániť nulu a podľa toho ten zápas taktiež vyzeral, v rozhovoroch tiež všetky strany s bodom spokojné. Som zvedavý aj na návštevu, jasné že nebude ausverkauft, lebo tá kapacita je dosť veľká, ale myslím že to bude viac ako proti Fürthu a určite viac ako za Meiera, tam ten posledný zápas s Aue bola atmosféra a celkovo nálada v tíme dosť zlá.

Reagovat
smazaný uživatel

No to musel vymyslet někdo pod drogama Neumím si představit,co by se dělo,kdyby začali Betze bourat V současné situaci je sice kapacita naddimenzovaná,navíc nebylo vyprodáno ani v týdnu na repre,ale stadion byl naprojektován pro MS 2006 a riziko,že se na něm bude hrát druhá (nedej Bůh i nižší) liga,tu prostě bylo už tenkrát.Druhá liga se musí každopádně stůj co stůj zachránit,to je základ.

Reagovat
Rudnevs

Ide prakticky o to, že FCK by si v prípade zostupu nemohlo dovoliť platiť pomerne vysoký nájom (ročne 2,4 milióna) a zadlžené mesto Kaiserslautern by nemalo z čoho platiť náklady na údržbu a najmä splácať úver za tú spomínanú prestavbu medzi rokmi 2002-05. Ale samozrejme súhlasím, udržanie je priorita, o žiadnej nápomocnej treťoligovej očiste nemôže byť reč. Tretia liga by Lautern položila, najmä finančne, dokonca som už niekde čítal že v takom prípade by nemuseli utiahnúť licenciu a možno by po vzore TSV museli do Regionalligy. A narozdiel od TSV by sa sťahovali z vlastného štadióna na cudzí a nie naopak. Ale ja verím tomu že Strasser tú ligu zachráni!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Dnes sa tesim na Bayern.. hraci si treningy pod Juppom pochvaluju, v time je opat dobra atmosfera tak dufam, ze sa to odzrkadli dnes aj na ihrisku...

S urcitostou nenastupia Vidal (svalove problemy) a James (neskory navrat z repre a stihol len 1 trening), na DM sa posunie JaviMar

Predpokladam, ze zostava buda vyzerat takto : Ulreich - Kimmich, Boateng,Hummels, Alaba - JaviMar, Thiago - Coman, Muller, Robben - Lewandowski

K muzstvu sa pridal aj urocnik Wriedt, ktory hrava za Bayern II

Reagovat
Jardman

Tak to je to nejlepší, co momentálně máme si myslím, možná místo JaviMara Rudy

Reagovat
blackhawk88

Dnes sa tesim na Bayern.. hraci si treningy pod Juppom pochvaluju, v time je opat dobra atmosfera tak dufam, ze sa to odzrkadli dnes aj na ihrisku...

S urcitostou nenastupia Vidal (svalove problemy) a James (neskory navrat z repre a stihol len 1 trening), na DM sa posunie JaviMar

Predpokladam, ze zostava buda vyzerat takto : Ulreich - Kimmich, Boateng,Hummels, Alaba - JaviMar, Thiago - Coman, Muller, Robben - Lewandowski

K muzstvu sa pridal aj urocnik Wriedt, ktory hrava za Bayern II

Reagovat
smazaný uživatel

Vazne se hned tak zmenilo klima?

Reagovat
blackhawk88

ano, vsetci hraci si to pochvaluju a ze na treningu je opat zabava ..

Reagovat
smazaný uživatel

To je zvlastni, protoze vsichni hraci, ktere Carlo vedl rikali, ze dba na pozitivni atmosferu. Fakt je nebavily ty treningy? Jinak muzeme se tesit opet na ofenzivni smrst jako v roce 2013?

Reagovat
blackhawk88

tak neviem co sa mu porobilo v Bayerne, hraci sa vraj stazovali na kvalitu a intenzitu treningov

Reagovat
Kily

Kreuzer

Reagovat
blackhawk88

Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Martínez, Thiago – Robben, Müller, Coman – Lewandowski

lavicka: Starke, Süle, James, Rafinha, Rudy, Tolisso, Wriedt.

Reagovat
PavlíčeQ

Dnes jsem na to zvědavej, snad to bude konečně za 3 body po dvou ztrátách

Reagovat
db18

Früchtl ani na lavičce, místo toho "fraška" s obnovením kariéry Starkeho...

Reagovat
smazaný uživatel

Máte niekto funkčný a nesekajúci stream na Bayern? Diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem veľmi pekne!

Reagovat
Rudnevs

Tak Kutschke to dnes od fanúšikov pekne schytal. Piskot sa spustil nie len pri každom jeho dotyku s loptou, ale aj keď sa k nemu lopta čo i len priblížila. Celkom by ma zaujímalo, čo si o tom prestupe myslí samotný Kutschke s odstupom času, či to rozhodnutie ľutuje, alebo či je naďalej rád že má vyšší plat. K tej penalte - Mierny kontakt tam možno bol, ale Kreuzer to dosť prihral a rozhodne byť nemala, tu urobil Jablonski chybu. Ja som pozeral Konferenz a pár minút potom sa stala podobná situácia aj na Alme, kde takto spadol Klos a tam si to s rozhodcom normálne vydiskutovali. Výsledok ale dobrý, zápas zaujímavý a čo ma teší, že sa začína presadzovať last-minute posila Peniel Mlapa.

Reagovat
Rudnevs

Dahlmann

Reagovat
db18

Thomas Akci založil a zakončil...

A pak, že nemá Bayernu co dát...

Reagovat
PavlíčeQ

Však se toho míče ani nedotknul ne?

Reagovat
db18

Všude byl ještě vedený jako střelec... nicméně bez toho, aby dorážel na bránícího hráče, tak to Freiburg v klidu uklidí.

Reagovat
blackhawk88

tak prvy polcas pod Juppom a Bayern hra priamociarejsie, vo vyssom tempe a vyssom napadani. Po zisku lopty sa snazia ist do rychleho protiutoku a nie cakat kym super sformuje obranu. 16tka je zrazu plna hracov Bayernu, vzdy sa tam snazia byt 3-4 hraci. Samozrejme ma to svoje muchy a vidiet nezohratost na nepresnych kolmiciach, ale to pride. Zatial sa mi 1. polcas pozdaval a bavil ma asi najviac zo vsetkych tohtosezonnych polcasov. A dnes sa mi paci aj vykon Mullera az na tu 1 zlu prihravku vzadu ked nechybalo Freiburgu vela do vyrovnania.

Reagovat
blackhawk88

no a na obrane Jupp este bude musiet popracovat...tam su stale velke medzery

Reagovat
SpartaOvenka

Nesmíme ale zapomínat, že je to jen Freiburg, nicméně je vidět změna ve hře, která snad bude mít trvalejší ráz a snad se i Coman chytí tak, aby už mohl být skutečnou náhradou za Ribéryho.

Reagovat
blackhawk88

samozrejme, je to "len" Freiburg, ale aj proti takym muzstvam vedeli hrat hadzanu, teraz sa ten styl zmenil.. dnes maju to stastie, ze tie medzery v obrane velmi trestane nebudu

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
vladino10

ani nie obrana, skor rozohravku mame na tej vlastnej polovici mizernu, ale inak pokial sme nestratili zbytocne loptu na vlastnej polovici, tak to bolo v pohode aj dozadu, nie?

Reagovat
blackhawk88

to mas pravdu, tie ich sance vznikli bo chybnej rozohravke vzadu..

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam Hertha před zápasem předváděla? To je fakt šílenej hnus.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rudnevs

Hertha o 15:30 - "Wir stehen für Toleranz und Offenheit!"

Hertha o 15:54 - "Jeder Schalker ist ein Hurensohn!"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
Hyrax

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez prilis neoblubujem mimofutbalove manifesty na stadionoch, ale pisat vyrazy "silenej hnus" ci "ubohost", ked niekto vyzyva k tolerancii a otvorenej mysli, to je ozaj asi na psychiatra.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nejde o nějakou toleranci a otevřenou mysl. Jde o mnohem hlubší pokřivování reality aktivisty.

Reagovat
JozkokozleJ

Prazdna burcujuca fraza.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nejde o nějakou toleranci a otevřenou mysl. To se ti snažím říct.

Reagovat
JozkokozleJ

Jasne, Herthe urcite nie. Chce zmenit svetovy poriadok.

Reagovat
smazaný uživatel

To gesto vůbec není o toleranci a otevřené mysli.... Nejsem žádný konspirační teoretik. Co na tom jako nechápeš? A pokud to gesto neuznávám, tak jsem ještě navíc nácek nebo tak něco?

Reagovat
JozkokozleJ

Ved kludne to gesto neuznavaj. Ja naopak neuznavam, ze v situacii, ked niekto i skrze to gesto v Berline vyzyva k tolerancii a otvorenej mysli (a bolo to vyslovene hlasatelom na stadione i hracmi Herthy, napr. Langkamp a Kalou), aby nan boli pouzite vyrazy: "silenej hnus" a "ubohost".

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Takže to je prázdné gesto, které ještě berou fanoušci Herthy úplně na lehkou váhu, jelikož za pět minut, jako zkušení pokrytci, nadávali fandům Schlake do hajzlů. To je hodně tolerantní!

Reagovat
JozkokozleJ

Uz odbiehas od podstaty a temu posielas uplne inam. Ale ked uz, tak slo o vyzvu klubu k tolerancii (ktoru si ogrcal) a nie prazdne gesto a uz vobec nie o vseobecnu zhodu kazdeho jednotlivca v Berline na takom chovani. Preto si fanusikovia mozu kricat co chcu, zvlast v zapase proti uhlavnemu fanusikovskemu rivalovi.

Reagovat
flamengo

Schalke je úhlavný fanúšikovský rival pre Herthu? To by ma nenapadlo

Reagovat
Rudnevs

Tak ťažko povedať... S Unionom sa už nejaku dobu nestretli, navyše tá rivalita je tiež taká všelijaká, ešte donedávna to bolo priateľstvo. Union mal veľmi vydarenú sezónu 2008/09, keď postavili štadión a vyhrali Berlínsky pohár i tretiu ligu, na slávmostné otvorenie nového Alte Försterei si pozvali práve Herthu a tam sa to začalo kaziť, keď fanúšikovia a dokonca i Stadionsprecher Unionu sa začali posmievať, že Union má vlastný štadión a Hertha nie, potom Hertha spadla, zo strany Unionu prišiel opäť výsmech a priateľstvo bolo v prdeli.

Ohľadom Schalke by som povedal, že tá rivalita je jednostranná. Jedná sa o pohárový zápas z roku 1971, kde Hertha nad Schalke vyhrala 3:0, ale nasadila do zápasu špílmachra Vargu, ktorý mal od DFB zákaz hrať (kvôli korupcii) ale ešte nebol odsúdený. Na prostesty Schalke sa DFB rozhodla zápas anulovať a kontumačne postúpilo Schalke, ktoré neskôr pohár vyhralo. Odvtedy fanúšikovia Herthy berú Schalke za rivala, ale fanúšikom Schalke sú viacmenej ukradnutý. Napríklad i teraz pred vzájomným duelom jeden z fanúšikov Schalke na Twitteri vytvoril obrázok s fontom typickým pre oficiálne konto Herthy a napísané tam bolo “Klar, ihr wollt auch mal ein Derby. Doch ihr seid uns immer noch egal.”

Reagovat
flamengo

Reagovat
PavlíčeQ

Thiagooo pěkně

Reagovat
andrew96

No snad to kraje obrany proti Sabitzerovi a Brumovi zvládnou.

Reagovat
andrew96

Díkyyyy!!!!!

Reagovat
Teoretik

Co je to za retardovaného rozhodčího?

Reagovat
Teoretik

Neuvěřitelné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele