8. kolo
14.10.2017 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Schalke 04 0:2

Hertha nezvládla domácí duel proti Schalke a po osmi kolech má na kontě devět bodů, což stačí na druhou polovinu tabulky. Naopak Die Königsblauen se vyhoupli na pohárovou příčku.

V dresu Staré dámy měl tvořit hru především český záložník Vladimír Darida. Nicméně svěřenci Domenica Tedesca byli už v úvodu aktivnější. Po Goretzkově přihrávce obešel jednoho protihráče Guido Burgstaller, avšak ve finále si balon předkopnul o něco více, než by bylo bývalo zapotřebí, a tak se stal kořistí vyběhnuvšího Rune Jarsteina.

Zmíněný útočník Schalke si na hranici vápna udělal prostor po půl hodině hry znovu. Tentokrát však jeho pokus obětavě zblokoval Per Skjelbred. Aktivní rakouský fotbalista sehrál důležitou roli i těsně před odchodem do šaten. Na polovině hřiště přispěchal pozdě do souboje s ním přemotivovaný Genki Haraguchi a vyfasoval červenou kartu.

Nepříjemná situace pro Dárdaiův tým. A deset minut po změně stran to bylo ještě neveselejší. Vladímír Darida ve vápně poslal na zem Amine Harita. Penaltové exekuce se ujal Leon Goretzka a se štěstím prostřelil brankáře - 0:1. Hertha měla jakés takés náznaky, že by se ji snad eventuálně mohlo podařil vyrovnat.

Jenže proti jedenácti to měla složité. V 78. minutě pak podruhé inkasovala. Burgstaller obral o balon Rekika, načež si to namířil mezi obránce, kam mu adresoval míč Naldo. Nejlepší hráč na hřišti obešel brankáře a chladnokrevně zakončil - 0:2. Schalke se příště utká v Gelsenkirchenu s Mohučí, zatímco Hertha bude napravovat dojem ve Freiburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele