Bundesliga - souhrn 8. kola

04.10.2013, 22:29, aktualizováno 06.10.2013, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern ve šlágru kola remizoval v Leverkusenu a posunul se do čela tabulky, jelikož Dortmund jede s prázdnou z Gladbachu. První výhru naopak ukořistil Braunschweig, povedlo se mu to ve Wolfsburgu. V neděli se dařilo Hamburku, který v Norimberku nastřílel pět gólů, Freiburg remizoval s Frankfurtem.

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 1:1

06.10.2013 17:30

Góly: 86. Nicolas Höfler - 64. Christian Günter (vl.)

Fotbalisté Freiburgu nedokázali ani ve svém osmém zápase v Bundeslize dosáhnout na tříbodový zisk a se čtyřmi body na kontě se nacházejí na předposledním sedmnáctém místě. Oba dva letošní pohároví účastníci se po velkém boji rozešli smírně. Branky začaly padat až v závěrečné půlhodině, domácí dokázali srovnat čtyři minuty před koncem. Ze čtyř možných českých krajánků se v základní sestavě objevily dva.

Václav Pilař s Vladimírem Daridou jsou stále zranění, ovšem obránce Pavel Krmaš odehrál v dresu Freiburgu celé utkání a v hostujícím táboře strávil na hřišti 88. minut český útočník Václav Kadlec. Ten hned v úvodu mohl poslat svůj tým do vedení. Ve 2. minutě podklouzl Ginter a český forvard se řítil sám na brankáře Baumanna, proti němu však v tváří tvář neuspěl. Jedenadvacetiletý hráč spálil obrovskou příležitost i o osm minut později.

Tentokráte se ocitl v pokutovém území a zkusil střelu, kterou ale dokázal Baumann fantasticky zlikvidovat. Kadlec možná mohl volnit nahrávku na zcela volného Russe, k jeho nevoli se však rozhodl pro samostatné zakončení. Až do konce prvního poločasu se po velkých příležitostech slehla zem a fanoušci do 60. minuty mohli sledovat bojovnou partii hlavně ve středu hřiště. Teprve závěrečná půlhodina oživila průběh dnešního utkání.

Na pravé straně vápna se k míči dostal Freis a tvrdě vypálil, brankář Trapp ovšem na bližší tyči dokázal včas zareagovat a vyrazit míč na roh. Nicméně v 64. minutě inkasoval. Po centru z levé strany vyrážel třiadvacetiletý brankář míč jen na nohu Christiana Güntera, od níž se balón odrazil za jeho záda - 0:1. Čtvrthodiny před koncem zabránil vyrovnání Trapp, který perfektně zmenšil střelecký úhel Nicolasi Höflerovi a jeho ránu zlikvidoval.

Ten se nakonec prosadil v 86. minutě. Po centru Schmida se ocitl na vzdálenější tyči a hlavou uklidil míč k tyči - 1:1. O minutu později mohli jít hosté znovu do vedení, jenže Lakić hlavičkoval jen do náruče Baumanna. Eintracht si ještě zkomplikoval situaci v poslední minutě, když Johannes Flum uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Hosté i v oslabení remízový výsledek udrželi a vážnější příležitost k vidění již nebyla.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hamburger SV 0:5

06.10.2013 15:30

Góly: 17. Rafael van der Vaart, 59. Pierre-Michel Lasogga, 62. Pierre-Michel Lasogga, 67. Pierre-Michel Lasogga, 74. Tolgay Arslan

Bert van Marwijk si na lavičce Hamburku vydařenější premiéru snad ani přát nemohl, přístavní celek nadělil FCN potupného bůra a odváží si premiérové letošní vítězství z venku. Hattrickem se pod kanonádu podepsal Pierre-Michel Lasogga.

Opatrnému začátku vévodila oboustranná snaha o minimalizování defenzivních chyb a mnoho zajímavých akcí tak logicky k vidění nebylo. To se změnilo až po osmi minutách, kdy van der Vaart skvělým pasem oslovil nabíhajícího Lasoggu, kmenový hráč Herthy BSC ovšem na chviličku zaváhal a poté už Schäfera nepřekonal. Pekhart pak na druhé straně nemířil přesně.

Rothosen se od samého začátku soustředili na rychlé kontry, zatímco domácí ekipa původně chtěla nasadit stejnou taktickou variantu, ovšem díky mnoha nepřesnostem a chybám při rozehrávce se k ohrožení soupeřovy branky takřka nedostávala. Čekání na otevírací branku nakonec skončilo po 17. minutách: Westermann parádním centrem našel ve vápně van der Varta, jenž z první nekompromisně zavěsil - 0:1! FCN se snažil odpovědět marně, když už se potom dostal pět minut před pauzou do zakončení Pekhart, byla jeho střela zablokovaná.

Fanoušci der Clubu jen doufali, že jejich oblíbenci po obrátce hru znatelně vylepší, stejně jako se tomu stalo na Weserstadionu, ovšem podruhé už se totožný scénář neopakoval. Jansen sice po van der Vaartově rohu hlavičkoval nad branku, ale záhy se domácí nestačili otáčet do branky... Nizozemský tvůrce hry oslovil Lasoggu, jenž nezaváhal a z vápna zvýšil na 0:2.

Naprosto stejné obsazení bylo podepsáno i pod třetím kouskem HSV. Van der Vaart pro změnu z rohu našel zapomenutého Lasoggu, kterého neuhlídal Djourou a mládežnický reprezentant pohodlně upravil na 0:3. Hattrick byl posléze dokonán za pouhopouhých osm minut: Nilsson hostujícímu kanonýrovi doslova namazal a naděje Franků na bodový zisk se rázem rovnaly naprosté utopii - 0:4! Z pohledu severoněmeckého klubu se po Ivicu Oličovi (ze října 2007 proti Stuttgartu) jednalo o teprve druhý třígólový zápis jednoho hráče mezi německou smetánkou!

Vyvolávaný "bůr" byl dokonán čtvrt hodiny před koncem. Tentokráte se pod branku nemalou měrou podepsal Schäfer, jehož špatný výkop zanesl mičudu k Arslanovi, který se nerozpakoval a fantastickou střelou z téměř 40 metrů (!) norimberskou popravu dokonal - 0:5.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 1:1

05.10.2013 18:30

Góly: 31. Sidney Sam - 29. Toni Kroos

Mnichovský velkoklub vstupoval do utkání s vědomím, že doposud vedoucí Borussia Dortmund nezvládla duel na hřišti Mönchengladbachu, toho ovšem svěřenci Pepa Guardioly plně nevyužili a z Leverkusenu si přiváží za remízu 1:1 pouze jeden plusový bod.

Domácí ekipa se trochu překvapivě ukázala se třemi novými tvářemi: Donati se Spahičem nahradili Hilberta s Wollscheidem, čímž jen Sami Hyypiä potvrdil dosavadní sázku na pravidelné rotace. Takřka výhradně nastupujícího Sona poté vystřídal Can, bývalá naděje Bavorů.

Mnichované se od skvělého představení na Etihad Stadium rovněž nedokázali obejít se stejnou základní jedenáctkou a Arjena Robbena na křídle vystřídal Xherdan Shaqiri.

Tato změna však na hrací ploše nebyla vůbec patrná. Hosté měli od samého začátku drtivou převahu a na strážce farmaceutické branky se valil jeden nebezpečný útok za druhým. Doslova nezastavitelný byl Franck Ribéry, který po osmi minutách našel Kroose, ten však vymezený prostor nenašel. Potom se druhý jmenovaný obsadil do role asistenta, Müller se ve vápně šikovně obtočil kolem Spahiče, ovšem poté přízemní střelou branku nenašel. Další skvělou ránu vyslal na Lena opět Kroos, jemuž znovu skvěle nabil Ribéry, obávaný dělostřelec však branku netrefil!

Leverkusen se nemohl vymanit ze sílícího tlaku a víceméně bylo jenom otázkou času, kdy se mičuda ukáže za Lenovými zády. Čekání nakonec trvalo skoro celou půlhodinu: Ribéry po další pohledné individuální akci vrátil pod sebe na Kroose, jenž tentokrát nezaváhal a tvrdou střelou pod břevno otevřel skóre - 0:1! Neuběhla však ani minuta hry a mohlo se začínat od nuly: Benderův centr dokázal Neuer vyrazit jen k Boenischovi, jenž před brankou oslovil naprosto volného Sama, který už následně z bezprostřední blízkosti pohodlně srovnal na 1:1.

Radost z vyrovnávací trefy však nemusela Bayeru vydržet dlouho, ovšem Müller nedokázal po přesném Alabově centru hlavou zacílit do opuštěné části branky! Domácí byli i nadále bezzubí a pět minut před pauzou to mohl potrestat Shaqiri, ostrým projektilem ale zamířil jen do nachystaného Lena. Werkself tak po katastrofální první půli stále živila naději na body.

Skvělá podívaná plynule navázala i po obrátce. Po rohu hlavičkoval Dante, jeho pokus ale nadvakrát zneškodnil Leno. FCB nadále obléhal domácí svatyni, Ribéry se po kombinační akci užuž radoval, ovšem za minutu dvanáct vykopl jeho pokus pohotový Donati! Francouzský křídelník byl pro obranu porýnského týmu hotovou noční můrou, zejména to platilo pro Lena, který musel během jedné jediné minuty likvidovat rovnou dvě Ribéryho povedené střely!

Po hodině hry měl další nadějnou střeleckou pozici Shaqiri, tomu se však nepodařilo usměrnit kulatý nesmysl do prostoru ohraničeného třemi tyčemi! Úřadující bundesligový mistr postupně zahazoval jednu možnost za druhou a nejinak tomu bylo i při šanci Müllera, od jehož kopaček se balón pomalu snášel za brankovou čáru, ještě před ní však uchránil domácí tým od pohromy Boenisch. Werkself už postupně rezignovala na veškeré útočné snažení a všechny síly vrhla do defenzivy, což se ji mohlo těsně před koncem vymstít, avšak střídající Götze a po něm Schweinsteiger míč do branky neprocpali!

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 2:2

05.10.2013 15:30

Góly: 82. Eric Choupo-Moting, 90+2. Nikolče Noveski - 14. Kevin Volland, 22. Roberto Firmino

Fotbalisté Mainzu byli blízko své páté prohře v řadě za sebou, nakonec ale v závěrečné desetiminutovce zabrali a díky brance v nastaveném čase vybojovali alespoň bod. Díky tomu se posunuli prozatím na jedenácté místo tabulky se ziskem deseti bodů, Hoffenheim je se stejným počtem lepší o jednu příčku pouze o skóre. Český obránce Zdeněk Pospěch odehrál celý zápas a jako jediný hráč svého týmu uviděl žlutou kartu.

Hosté přitom odstartovali naprosto brilantně a už po polovině úvodního dějství vedli o dvě branky. Do vedení se mohli dostat ve 12. minutě, avšak po skvostné individuální akci na levém křídle trefil pouze tyč Elyonoussi. O dvě minuty později se však TSG již mohlo radovat. Na pravé straně se uvolnil Kevin Volland a sám se dostal do středu hřiště před pokutové území, odkud poté vypálil a míč zapadl přesně k levé tyčce.

Za necelých osm minut se hosté uklidnili ještě více. Po nádherné nahrávce Schipplocka se za obranu probojoval k míči Roberto Firmino a z první snadno přehodil brankáře Heinze Müllera - 0:2. Hosté tlačili až do konce prvního poločasu a vytvořili si ještě jednu obrovskou možnost. Po přesném pasu Firmina byl zcela volný Elyonoussi, jehož rána mířila těsně vedle Müllerovy branky. Po změně stran se začali poprvé ozývat také domácí.

Zprvu nejvíce hrozil Okazaki, který byl nejaktivnějším mužem svého týmu. Po hodině hry to zkusil z hranice pokutového území, ovšem míč zapadl přímo do náruče brankáře Casteelse. O pět minut později se zrodil rychlý brejk FSV, jenže ve finální fázi selhal Zimling a nedokázal procpat míč na zcela volného spoluhráče. Velká aktivita domácího celku po příchodu několika nových tváří vyvrcholila v 82. minutě.

Mainz dokázal utkání ještě zdramatizovat po nádherném centru Geise. Na přední tyči se zjevil střídající Maxim Choupo-Moting a akrobaticky z voleje dopravil míč k levé tyči. Ve druhé nastavené minutě se houževnatý Mainz dočkal vyrovnání a velkou zásluhu na tom měl brankář Müller. Ten po rohovém kopu hlavičkoval směrem k brance. Jeden z obránců si zpracoval míč na prsa a ve snaze odkopnout balón trefil nohu Nikolče Noveskiho, od níž se míč odrazil do branky - 2:2. Radost domácího výběru byla neskutečná, především pak hrdiny utkání Müllera.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Braunschweig 0:2

05.10.2013 15:30

Góly: 30. Karim Bellarabi, 86. Dominick Kumbela

Braunschweig to dokázal! Nováček, který doposud zaznamenal jediný bod v sedmi zápasech, vyválčil první výhru sezony na hřišti velkého rivala z Wolfsburgu. Domácí podlehli odvážnému a takticky disciplinovanému protivníkovi hladce 0:2.

Obě města od sebe dělí necelých 40 kilometrů, a dolnosaské derby tak mělo od začátku velký náboj. Wolfsburg podle očekávání dominoval v držení míče a měl celou řadu pološancí, avšak před brankou se prosazovali pouze hosté. První čtvrthodina ještě patřila jasně svěřencům Dietera Heckinga, kteří se po sérii postupných útoků propracovali až k úvodní šanci utkání: Olić se prohnal kolem Bičakčiće a z ostrého úhlu napálil boční síť. V tuhle chvíli málokdo pochyboval o tom, kdo je pánem na hřišti; Vlci zhusta útočili po křídlech, a ve 20. minutě musel Davari zasahoval po jejich další rychlé kombinaci. Z následného Diegova rohu neuspěl hlavou Naldo.

Trvalo celou půlhodinu, než se diváci dočkali úvodní branky - a překvapivě se urodilo na druhé straně, když Theuerkauf krásným pasem našel Bolanda, který tváří v tvář Benagliovi ještě posunul míč na do prázdné brány zakončujícího Bellarabiho. Hnáni entuziastickou podporou z publika zařadili hosté vyšší rychlostní stupeň, a Wolsburg najednou nevěděl, kudy vede cesta k jejich bráně - za zmínku stojí pouze šance Oliće ze 44. minuty.

Chorvatský forvard byl nejnebezpečnějším hráčem Vlků, a ukázal to i po změně stran, avšak ani jeho hlavička z 54. minuty úspěch nepřinesla; o tři minuty později pak na druhé straně pokoušel štěstí Bellarabi. Tempo zápasu bylo intenzivní a šancí příliš nepřibývalo; hosté se pochopitelně soustředili zejména na pozorné bránění a hrozili spíše z brejků (jako v 69. minutě Caligiuri). Domácí fanoušci, kteří očekávali závěrečný nápor, se následně dočkali ještě jedné branky - jenže opět v Benagliově síti. Další z řady brejků už Eintracht dokázal dotáhnout až do zdárného konce: Caligiuri uprchnul v 86. minutě po pravé straně a našel nalevo střídajícího Kumbelu, který tváří v tvář padajícímu Benagliovi definitivně rozhodl o překvapivém výsledku.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Werder Brémy 1:1

05.10.2013 15:30

Góly: 6. Martin Harnik - 37. Nils Petersen

Stuttgart chtěl doma proti Brémám potvrdit vzrůstající formu a připsat si na konto další tři body, nakonec se však musel spokojit s remízou 1:1. Oba góly padly už v úvodním poločase.

Ani optická převaha v dlouhých pasážích tak domácím k plnohodnotnému úspěchu nestačila; Werder dokázal rychle zareagovat na Harnikovu branku z 5. minuty, když se o 32 minut později prosadil Petersen. Ve druhé půli to byl jednoznačně Stuttgart, kdo dominoval celkovému obrazu hry, ale hostující defenziva odolala a vybojovala cenný bod.

Oba celky začaly utkání aktivně, avšak nebezpečí hrozilo hlavně od VfB - už ve druhé minutě prověřil Mielitze přízemní střelou Traoré, a o tři minuty později už to bylo 1:0. Alexandru Maxim nacentroval z rohového kopu do vápna a Schwaab prodloužil hlavou míč na zadní tyč, kde už číhal Harnik, který tvrdou ránou pokořil svůj bývalý klub.

Werder zareagoval hned v 8. minutě prostřednictvím Hunta, který pálil z 18 metrů jen těsně vedle levé tyče, ale to byl spíše ojedinělý úkaz - Stuttgart byl zkrátka na konci, a za další tři minuty to mohlo být už o dvě branky, kdyby Ibišević z malého vápna lépe naložil s Traorého pasem (hostující kapitán Fritz, který měl v celé situaci máslo na hlavě, si zřejmě oddechnul). V 17. minutě se po standardní situaci dostal k míči Elia, ale to byla spíše pološance než skutečná gólovka; Stuttgart i nadále opticky dominoval, ale po frenetické úvodní fázi jasných příležitostí výrazně ubývalo.

Vyrovnávací branka tak přišla víceméně z ničeho: Boka nedokázal odstínit míč, Junuzović se probil do vápna a z ostrého úhlu vyzval Petersena ke snadnému zakončení z bezprostřední blízkosti. Za tohoto stavu se hra propadla do určité letargie, což bylo vidět zejména po změně stran: opět to byli domácí, kdo diktoval tempo, ale pozorně bránící Brémy soupeře k nebezpečným situacím moc nepouštěly, takže výsledkem byly pouze střely z dálky nebo standardní situace.

Maxim takto z 24 metrů prověřil pozornost Mielitze (58'), a o pět minut později neuspěl ani střelec první branky Harnik. S postupujícím časem tlak VfB narůstal, což se málem vyplatilo v 69. minutě - Ibišević nebezpečně hlavičkoval, ale Mielitz byl proti. Ani Harnikův aktivní výkon druhý zásah nepřinesl, a v samém závěru pak opadlo i Stuttgartem nasazené tempo - Brémy tak přijatelný výsledek ubránily bez větších potíží.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 2:0

05.10.2013 15:30

Góly: 82. Max Kruse (pen.), 86. Raffael

Dortmund měl na půdě Borussia-Parku po většinu utkání jasnou převahu, ovšem nedokázal proměnit ani ty největší šance a nakonec po vyloučení Matse Hummelse odjíždí do Vestfálska s prázdnýma rukama.

Lucien Favre udělal oproti remíze na půdě Augsburgu (2:2) podle očekávání jednu jedinou změnu, když místo Christopha Kramera ve středu pole zaujal po disciplinárním trestu se vracející Granit Xhaka. BVB se naproti tomu mohlo opětovně spolehnout na Romana Weidenfellera, jenž si proti Marseille na evropské scéně rovněž odpykával disciplinární trest.

Žádná únava však na hostující družině znát nebyla. Dortmund se od první chvíle ujal dirigentské taktovky a rychlými kombinacemi se dostával k ohrožení soupeřovy branky. Takto po pěti minutách natáhl Reus, ovšem jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Ten samý hráč poté od rohového praporku našel na zadní tyči Aubameyanga, gabonský expres ale z první zacílil jen do jednoho ze stínících protihráčů a z nadějně vyhlížející akce tak nic překvapivého nevzešlo.

Scgwarzgelb měli jasnou převahu a defenziva die Fohlen chvílemi nevěděla, kam dřív skočit. Ze standardky to zkusil Sahin, ovšem vymezený prostor opět nenalezl. Po dalším ze série rohů měl tutovku Hummels, avšak z malého vápna na skvělý reflex ter Stegena hledal recept marně! Tlak BVB neustále sílil... Zpoza vápna se do míče opřel Großkreutz a domácí brankář měl znovu plné ruce i nohy práce, aby mičudu vytěsnil! Další možnost měl před sebou nezastavitelný Aubameyang, ale z těžkého úhlu nedokázal usměrnit balón ke vzdálenější tyči domácí svatyně.

Po třiceti minutách ukázal skvělou individuální akci Reus, jenž si dokonale přebral míč, následně s ním udělal několik rychlých kroků do strany a okamžitě bez váhání zakončil, přízemní střelou ovšem prostor ohraničený třemi tyčemi o fous nenašel! Ještě před odchodem do kabin se do balónu opřel z dálky Sahin, jeho dělovka však mířila pouze do připraveného ter Stegena.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Velkou možnost měl po Reusově pasu v 58. minutě Aubameyang, který se šikovně zbavil vyběhnuvšího ter Stegena, ale poté jeho centr nepustil zpátky do ohně dobře pozičně stojící Wendt. Hříbata odpověděla prakticky hned záhy: Arango po skvělé individuální akci našel Kruseho, ten ale trestuhodně branku nenašel!

Nadále to však byla hostující Borussia, kdo působil o poznání jistějším a razantnějším dojmem, zejména co se ofenzivní stránky týká. Reus však ze standardky branku neohrozil a Hummels po rohovém kopu hlavičkoval taktéž nepřesně. Jürgen Klopp na hřiště poslal čerstvé síly v podobě Hofmanna a Blaszczykowskiho, ovšem ani to BVB nepomohlo. Právě Kuba krátce po svém nástupu vypálil, ale ter Stegen si věděl rady. Kýžený gól zkrátka hostů nebyl souzený...

Vrchol dortmundského zmaru poté nastal deset minut před koncem řádné hrací doby: Hummels ve vápně nedovoleně zastavil Nordtveita a sudí Gräfe nařídil pokutový kop! Žlutočerná opora navíc obdržela červenou kartu. Odpovědnost vzal na svá bedra Kruse a do protipohybu Weidenfellera nekompromisně otevřel skóre - 1:0! Záhy po rychlém kontru a přihrávce od Aranga přidal pojišťující druhou trefu Raffael a tím pádem bylo o vítězi už definitivně jasno - 2:0.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC Augsburg 4:1

05.10.2013 15:30

Góly: 16. Kevin-Prince Boateng (pen.), 28. Ádám Szalai, 78. Ádám Szalai, 86. Max Meyer - 10. Sascha Mölders

Zdá se, že bundesligová krize, která dlouho svírala Schalke, je minulostí - svěřenci Jense Kellera navázali na výhru v Lize mistrů v Basileji dalším úspěchem. Augsburg si domů odváží výprask 1:4.

Hosté přitom začali utkání lépe a po právu se dostali do vedení; vaz jim srazilo až brzké vyloučení Ragnara Klavana a následná proměněná penalta. Celek z Gelsenkirchenu už nabídnutou šanci nepustil, převzal otěže utkání a až do závěrečného hvizdu to byl on, kdo diktoval tempo hry. Hrdinou zápasu se stal autor dvou branek Ádám Szalai.

Nástup Augsburgu měl skutečně raketové parametry - Hahn s Wernerem zaznamenali první pološance už v úvodních dvou minutách. Schalke se vůbec nemohlo dostat do hry, zejména Ostrzolek si na levé straně dělal, co chtěl, a právě on také v desáté minutě asistoval na vedoucí branku. Jeho centr se i díky Učidově teči dostal až na malé vápno k Möldersovi, který byl rychlejší než Felipe Santana a skluzem postrčil míč za Hildebrandova záda.

A brzy to mohlo být 2:0 - Hahn však ve 13. minutě těsně minul, a tak přišla klíčová situace na druhé straně. Průnik Szalaie do vápna byl vůbec prvním náznakem domácí šance, ale i to stačilo, aby jej pomalejší Klavan zatáhl za paži, a rozhodčí Fritz byl nemilosrdný - faul při samostatném nájezdu znamená vyloučení a penaltu. K té se postavil Kevin-Prince Boateng a střelou k levé tyči spolehlivě proměnil. Manninger sice odhadl směr, ale nebylo mu to nic platné.

Schalke se tedy po pouhé čtvrthodině hry dostalo do přesilovky, a to byl impulz k mnohem aktivnějšímu výkonu. Weinzierl sice v reakci na nastálou situaci stáhnul Altintopa a vyztužil defenzivu Hongem, ale rostoucímu tlaku domácích tím nezabránil; na třetí gól se tak čekalo jen do 28. minuty. Fantastický Neustadtův pas našel ve vápně volného Učidu, který okamžitě poslal míč Szálaiovi, a maďarský střelec už z deseti metrů nezaváhal.

Za tohoto stavu už mělo Schalke vše ve svých rukou, a ukazatel držení míče místy vystoupal dokonce k 78 procentům (!); co se čistých šancí týče, bylo to však o něco horší, a do půle už zahrozil pouze Felipe Santana hlavičkou z malého vápna, která orazítkovala pravou tyč. Augsburg se po změně stran trochu zmátořil a Werner s Hahnem se dostali do slibných šancí; na druhé straně pak diváci trnuli u pokusů Aoga (58') s Boatengem (61'), ale na další gól se stále čekalo.

Schalke jako by se s přibývajícími minutami přestávalo snažit a zvolňovalo tempo, čehož využil Ostrzolek, který v 69. minutě tvrdou přízemní ránou prověřil Hildebrandovu pozornost; teprve v závěrečné čtvrthodině tlak Königsblauen opět stoupal, což přineslo další dvě gólové odměny. V 78. minutě uvolnil Draxler Aoga, který nahrával na malé vápno (Hong na míč nedosáhl), kde už číhal pozorný Szalai; ani tentokrát neměl domácí forvard se zakončením těžkou práci.

Bylo rozhodnuto - Augsburg se za tohoto stavu už na nic nezmohl, naopak Schalke ještě čtyři minuty před koncem uzavíralo skóre na konečných 4:1. Autorem finální branky byl střídající Max Meyer, který převzal Uchidův pas, prohnal se kolem bránícího Callsen-Brackera a propálil vybíhajícího Manningera počtvrté.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hertha BSC 1:1

04.10.2013 20:30

Góly: 23. Christian Schulz - 81. Ronny

Stejně jako před týdnem nám předehrávka vítěze nepřinesla. H96 se sice záhy ujal zásluhou Christiana Schulze vedení, ovšem po obrátce Ronny srovnal krok a na výsledku 1:1 už se potom nic nezměnilo.

Oba celky měly od prvotního uvedení míče do hry velkou chuť, ovšem k tomu bylo k vidění až příliš mnoho nepřesných přihrávek a ztrát ve středu pole, ve výsledku jsme tak mohli nebezpečné akce počítat na prstech jedné ruky. Z nadějné pozice pálil Nico Schulz, Zieler ale jeho přízemní ránu vyrazil a Allagui následně na balón o fous nedosáhl. Ve 23. minutě se však 96ky dočkaly: Hosogai po rohu odvrátil mičudu jen k Christianu Schulzovi, jenž ho nekompromisně uklidil na místo určení - 1:0! Ve zbývající časové dotaci prvního dějství už se poté nic dalšího nestalo.

Po změně stran už se na hřišti neukázal Didier Ya Konan, kterého s podezřením na vážné zranění kotníku nahradil Edgar Prib. Společně se Sobiechem se tak na hrot postavil Schlaudraff, místo u pravé postranní čáry zaujal kapitán Stindl a novic Prib se usadil ve středu pole.

Jinak se však plynule navázalo na nepříliš výživný fotbal z úvodního dějství. Huszti po 69. minutách našel ve vápně hlavu Sobiecha, ten však tři tyče nenašel. O poznání nebezpečnější byla po Skjelbredově pasu šance Ramose, kolumbijský útočník ale z hranice pokutového kopu trestuhodně minul! Trestat mohl Huszti, ovšem hlavou branku hledal marně.

Deset minut před koncem řádné hrací doby poslal Jos Luhukay na hřiště Ronnyho (nahradil Allaguiiho) a tento tah se mu vzápětí neskutečně vyplatil: Ronny ze standardky nekompromisně propálil zeď a fantastickou ranou k levé tyči srovnal na 1:1. Stará dáma se však nemusela radovat dlouho, ovšem Sobiech hlavou z bezprostřední blízkosti na skvělého Krafta recept nenašel a na ukazateli skóre už se tak nic podstatného měnit nemuselo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov862015:320
2.Borussia Dortmund861121:719
3.Bayer Leverkusen861118:819
4.Borussia Mönchengladbach841319:1313
5.Hannover 96841311:1113
6.Hertha BSC833214:912
7.VfB Stuttgart832316:1011
8.Schalke 04832314:1711
9.Werder Brémy83239:1211
10.TSG Hoffenheim824220:2010
11.1. FSV Mainz 05831412:1710
12.FC Augsburg83149:1510
13.Eintracht Frankfurt823311:139
14.VfL Wolfsburg83059:119
15.Hamburger SV822417:198
16.1. FC Norimberk80539:175
17.SC Freiburg80449:184
18.Eintracht Braunschweig81165:184

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
db18

Ronny parádně

a trenér se divil, že to z té pozice jde uklidit levačkou do levé šibenice

Reagovat
stas87

vyslo mu to...len mi nepride uplne stastne snazit sa to narvat z vapna bombou cez mur,radsej by som zvolil technicku strelu...

http://www.youtube.com/watch?v=731RfMdupc0

Reagovat
db18

Tak zase Ronny to umí - navíc mu tam asi Sandro udělal ve zdi prostor (se Stindlem?), kudy míč mohl proletět - navíc pak může vzniknout i šance z odraženého balonu - já ty tvrdé střely mam raději, než technické balony, které letí s "minimální" rychlostí...

...nešťastný mi spíš přijde způsob Ronalda (a Alaby), kdy to kopnou tvrdě a vysoko s tím, že ten balon pak nebezpečně klesne - ale často právě klesá až za břevnem

Reagovat
smazaný uživatel

hanoover-hertha pekna pozvanka na zajtrajsie slagre, tvrdy zapas pekne goly a spravodliva remiza skoda ze sa peťo pekarik zranil podla mna predvadza dobre vykony dufam ze to nebude nic vazne a ze bude moct coskoro znovu nasupit

Reagovat
Arne

Peťko

Reagovat
smazaný uživatel

slabota?

Reagovat
Arne

Hmm...

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover

Reagovat
smazaný uživatel

Po přečtení perexu se mi vybavil Pavel Čapek...

Reagovat
ďuriLFC

Ten gól bol magický Úžasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Hertha dela radost

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Snad zaváhá i Bayern no.

Reagovat
dantetomas

Braunšvajg Este vecer verim v jednotku a bude to zaujimave kolo

Reagovat
smazaný uživatel

tomu ver konecne sme sa dockali este aby po veceri svietil leverkusen na 1.mieste a budem spokojny

Reagovat
madridfan

Neskutečný. Mönchegladbach si neškrt a přesto vyhrál. Tak snadne prohraje i Bayern

Reagovat
Logan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Wolfsburg

Reagovat
stas87

werder bod dobry,vfb malo vlastne len strely z dialky,my aspon ten gol

btw. gebre vystriedal ekiciho a...dohral zapas na jeho mieste nechapem co k tomu dutta viedlo,nastastie bod mame

tiket v hajzlu,cakat 2,5 gola v borussia zapase nebola blbost co uz,ja myslim ze to bude klasicky jedna jedina chyba,uz treti tyzden po sebe

Reagovat
JozkokozleJ

Ak si pod preview pisal, samozrejme pod dojmom predoslych kol, ze obrana M´gladbachu je neorganizovana, dnes presvedcili o opaku. Dnes boli az prilis organizovani, az mi to trochu vadilo. Nordtveit a Xhaka sa vobec nezapajali do utocenia (to som myslel, ze Xhaka toho nie je schopny), drzali si svoju poziciu pred stopermi neustale. Dortmund mal kvoli tomu velmi tazke si nieco vypracovat. Taky Aubameyang si snad ani raz nezasprintoval na viac, nez 5 metrov, co urcite nebola nahoda.

Nakoniec to M´gladbachu vyslo, hoc ich herny prejav prilis pekny nebol. Ak uz sa dostali ku kontre, tak v pocte max. 3, co proti Dortmundu, ktory sa po strate lopty je schopny v priebehu par seknud vratit s takmer vsetkymi hraci na vlastnu polovicu, je malo. Lenze, co (herne) nestacilo na Dortmund, na ine mansafty BL by mohlo. Kvalita utocnej trojky je velika, takze ak bude M´gladbach zodpovedny tak ako dnes, verim, ze stvrtemu budu v boji o LM vyrazne podkurovat. Momentalne tam vyraznejsieho adepta na tuto poziciu nevidim.

Reagovat
stas87

dnesny zapas som videl len ciastocne,priorita sme boli my,bohuzial mi v prvom aj druhom polcase padol stream a tak som naladil ES2 a suboj borussen

ta myslienka o tej obrane bola v tom ze v predoslych zapasoch superi gladbachu prezili sance a sami dokazali poskytnute sance vyuzit,treba zapas v sinsheime nemuseli vobec prehrat ale dostali dva goly a uz to nestihli dotiahnut aspon na remizu,tak isto vyrovnavajuci gol milika podla mna bola chyba obrany ze nedokazali postrazit zadnu zrd

ofenzivne na to 4.miesto samozrejme maju ale prave obrana ich moze zradit,doma vyhrali ale tuto vyhru musi potrvdit aj vonku a prave tam musi sbierat pravidelne body,take schalke toho schopne je a preto ho tipujem na to stvrte miesto

Reagovat
JozkokozleJ

Samozrejme, Schalke je urcite väcsi favorit na 4. miesto. Momentalne vsak nevidim muzstvo, u ktoreho by pravdepodobnost, ze uhraju 5. miesto, bola vyssia, nez je prave u M´gladbachu. Sezona je dlha, zranenia, ci forma to mozu zmenit.

Kazdopadne sa M´gladbach moze odrazit od dnesnej hry, ktora by proti inym superom mohla prinies ovocie. Ak sa nebudu vylozene snazit byt v zapasoch s papierovo slabsimi vylozene dominantni (ale budu mat defenzivu zatvorenu a kontrovat), individualne chyby ich obrancov (Jantschke a Dominguez) nemusia mat na konecny vysledok a bodovy zisk Borussie fatalny efekt.

Mimochodom, vyzera to, ze Dominguezovo zranenie bude na dlhsiu dobu a Brouwers vyezeral tych 20 min. celkom suverenne. Trebars sa i toto (individualne chyby) zlepsi.

Reagovat
stas87

nechcem sahat do svedomia favremu ale obcas mi pride ze domiguez hrava lebo stal 8 milionov...boji sa ho vyndat,brouwers svoju kvalitu ma a nie je to tak ze by bol o level slabsim hracom,samozrejme mu zranenie neprajem ale chyb ma na svojom konte uz docela dost za cas ktory posobi v borussii

to si presne popisal co gladbach brzdi,snazia sa byt timom ktory je aktivnejsi a drzi zapas pevne v rukach lenze potom pride brejk,gol a zacne trapenie proti este viacej zatiahnutemu superovi,treba werder porazili celkom v pohode lebo werder nie je dozadu stale dostatocne kompaktny tim

ked uz si nakusol to schalke...tak dozadu obcas predvadza este horsi vykon ako gladbach ale zachranuje ich obcas az neskutocna efektivita,to gladbach nema,ten ma dost sanci ale nie kazdu premeni,nemaju vylozeneho kanoniera ako ma schalke v hunterovi,ved loni bol najlepsi strelec snad de jong s 6 golmi a to je v dlhodobej sutazi proste malo

Reagovat
JozkokozleJ

Minulorocny M´gladbach by som nebral do uvahy. To bolo trapenie po strate kostry tymu (tak ako tuto sezonu zatial zial plati o Freiburg). Ked piseme, ze ma M´gladbach v utoku kvalitu, ktora moze prevazit nedostatky obrany, u Schalke to plati dvojnasobne. Tam je utocna kvalita este o level vyssie. Ti sa s hracmi ako Draxler, Boateng, Farfan, (sem by som fukol i Meyera) ci Szalai mozu uspesne snazit o dominantnu hru (aj napriek niekedy zlej obrane), co by prave M´gladbachu asi prospech neprinieslo.

Reagovat
jv

...navíc se ještě uzdraví Hunter.

Reagovat
Bayern +

Borussia!

Reagovat
Centrofixka

bola lepším mužstvom, tak isto by sa dalo palcovať Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach

Reagovat
Kincl

Jsem neskutečně naštvanej protože mě sekli o vklad 500 a výhru 1000 :D

Tady jde aspoň vidět pro chce Lewa odejít, neandrtálci nejsou schopný dát gol!!! Bayern dneska vyhraje a Dortmund po zbytek sezony bude koukat jak si jde Bayern pro titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Není tam zrovna Lewandowski hlavním adeptem na uklízení těch šancí do branky..?Neříkám že je tam od toho jen on..to je jasné..ale jestli je tohle to co se mu nelíbí..je to podezřelé

Reagovat
Kincl

Jako jasný, ale tak já to nechápu :D prostě nechápu :D asi jsem furt v šoku z tý prohry :D

Reagovat
smazaný uživatel

Sam celkem frajer, taková produktivita a k tomu se trefí i proti Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelny,co Bayern dokazal nepromenit

Reagovat
blaugrana

Bravúrne.

Reagovat
stas87

kolko si prehral?

Reagovat
smazaný uživatel

Slušelo by tomu spíš 1:5, ale naše žalostná produktivita a Leno byli proti, navíc vzhledem ke ztrátě Dortmundu je to druhořadý. Hlavní je předvedená hra, která je zápas od zápasu na vyšší úrovni..

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je válec, stačí začít proměňovat šance a budou bez konkurence. Herně je to dominance už teď.

Reagovat
smazaný uživatel

27 ku 5 na střely a snad 10 tutovek, co na to říct, ale byl to jinak zase pěkný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

a Lahm bude snad ještě top DM, dneska vévodil statistikám

Reagovat
Arne

Leno a ter Stegen

Reagovat
smazaný uživatel

Muži kola, ten prvý menovaný určite.

Reagovat
tomasinho

Parádní zápas, jasná dominance Bayernu, ale místy malá dravost a netlačení se do koncovky, trošku barcelonský prvek. Bayer bída, nedokázal podržet míč, nesleduju je pravidelně, ale souhlasím s tím, co říkali komentátoři, chybí jim v té zálzoe nějaký tvůrce, který podrží míč a rozdá ho, ta trojka je prostě moc defenzivní.

Reagovat
smazaný uživatel

čelu by se hodil Can, jen ještě nemá dostatek zkušeností..

Reagovat
jv

Tak on nehrál Son a Bender s Rolfesem se museli soustředit výhradně na obranu, jinak hrají i hodně dopředu.

Reagovat
tomasinho

Aha, díky, já je měl spíše za ty defenzivní typy. Sona to pak aspoň trošku rozhýbal.

Reagovat
jv

Nz. Ten měl hrát od začátku, moc jsem nepochopil, že seděl.

Reagovat
tomasinho

To já taky ne, sice to až tak nesleduju, ale na výsledky a sestavy často koukám, tak jsem se divil. Asi chtěl Canem zahustit střed hřiště no.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

To byl k zblití fotbal od Bayernu, jestli se tohle někomu líbí, tak ho upřímně lituju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nedalo se na to koukat no, žádná koncovka, jen bezduchý přihrávání

Reagovat
smazaný uživatel

Mne by to bylo celkem jedno, nebýt fotbalem pod Heynckesem, hlavně lonský Bayern považuju za absolutní top co atraktivity a výkonu, co jsem vůbec za svůj život viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

A já doufal, že to myslíš sarkasticky . V tom případě naopak lituju já tebe, jestli předvedenej výkon považuješ za fotbal k zblití

Reagovat
smazaný uživatel

On fandi nakopy lige.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, přesně, za nejkoukatelnější považuju nákopový fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera som videl taky jeden v podani Senice a Slovanu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, já vaší ligu neviděl asi 5 let.

Reagovat
smazaný uživatel

A kludne ju ďalších 5 nesleduj lebo sa ti znechutí futbal nadosmrti

Reagovat
JozkokozleJ

Pochybujem, ze si sledoval i ostatne zapasy Bayernu, nez v playoff LM. A tak predpokladam, ze hru Bayernu sudis podla zapasov, v ktorych superi Bayernu (Juve, Barca, BVB), kvoli svojej kvailte, odmietli zaparkovat autobus. A tak si si vytvoril celkom mylnu predstavu.

Na zaver, vzhladom na to, ze tvoje prispevky som uz parkrat cital, si neodpustim invektivu. Neocakavam, ze s tupcom ako si ty sa bude dat viest rozumna diskusia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
stas87

ostan u toho anglickeho nakopavania radsej tam sa mozes utesovat tym ze sa hra hore dole v tempe a viac tam behaju hraci ako lopta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
Bayern +

Na to, aký jalový súper proti nám hral sme mali vyhrať o tri - štyri góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

698 prihravok,630 uspesnych za prvy polcas bayer zaznamenal len 65 prihravok..a co je hlavne tak to bolo trpezlive oblehanie branky,nie medzi stopermi s cielom vylakat obranu supera na polku,toto ziskava bayernu oproti barce plusove body

Reagovat
Ángel di María 22

Co to bylo za fór v tom Gladbachu?

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem na to skoro zapomněl

Reagovat
smazaný uživatel

měla být reakce na "Ángela"

Reagovat
Ángel di María 22

Sorry, ja sá vratil až večer domu, tak jsem docela čuměl. Takže zase klasika, miliarda šancí? Akorát tentokrát se nic nedalo.

Reagovat
smazaný uživatel

jak říkáš...neproměňování šancí + hoodně slabé výkony některých jedinců... a přitom byl Gladbach úplně marný. Jejich penalta v 81. minutě byla snad až 2.střela na bránu

Reagovat
JozkokozleJ

Zaujimalo by ma, s cim bol po zapase Hyypia nespokojny, ked nastvane gestikuloval s rozhodcom. Nevidel som nic, cim by rozhodca Bayer poskodil. Naopak, zakrok po polcase na Müllera bol pomerne dost jasne penaltovy.

Reagovat
stas87

mozno ten brejk na konci a nabeh hegelera ktoreho podla mna fauloval myslim ribery,kircher bol ale dost daleko a tak to nemohol vidiet,penalta na müllera 100%,tam nebolo nad cim vahat

Reagovat
frankiefcb

myslím, že šlo určitě o tohle.

Reagovat
JozkokozleJ

Vlastne ano, tato situacia. Penalta za taky stuchanec by bola ale prisna. Zvlast v poslednej minute a za situacie, kedy to Hegeler snad v pohode mohol ustat.

Reagovat
stas87

ked uz sa tu rozbehla tema nahrady lewandowskiho...andreas cornelius vykupit ho z walesu by nemusel byt az taky problem,osobne sa mi velmi paci,na svoju vysku je dostatocne pohyblivy a technicky.je to pracovity typ utocnika,ziadny sebec,po odchodu szalaie ma nenapada ziadne meno,mozno este petersen...ale ten by asi naroky bvb nesplnoval

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý hráč, ale myslím, že BVB pôjde po nejakom preverenejšom mene...

Reagovat
jv

Ten zatím za Cardiff skoro nenastupuje, tam to bude chtít čas, hádám. Ideální by byl někdo z BL, ale to je bohužel nereálný, stejně jako příchod Petersena, který by nám pomohl asi stejně jako Ginczek.

Reagovat
monty25

Dneska se toho hrálo víc, takže zápas Schalke jsem viděl jenom v reportáži na ARD. Utkání asi hodně ovlivnila 16. minuta, když po vyloučení Klavana šel Augsburg do deseti. ČK i penalta ovšem byly na místě... Schalke sice ještě do konce 1. poločasu otočilo skóre na 2:1, ale přesto to vypadalo, že to bylo ještě hodně dlouho na vážkách. Oslabený Augsburg měl taky svoje šance a bylo to docela drama. Definitivní rozhodnutí přišlo asi až v 78. minutě, kdy Szalai svým druhým gólem zvyšoval na 3:1. To si myslím, že Schalke hodně uklidnilo... Deset minut před tím byl střídaný Boateng a podle reportáže ARD to bylo kvůli zranění kolena. Snad to nebude nic vážného, protože Schalke má poslední dobou na zranění smůlu a zrovna u těch nejlepších hráčů (Huntelaar, Farfán...).

Jinak dneska Schalke vyhrálo, zatímco Bayern i Dortmund ztratili. To už se dlouho nestalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Vážnejšie zranenie KPB by bola pre Schalke pohroma, snáď bude hneď v poriadku...

Reagovat
smazaný uživatel

nebyly to nervy. Augsburg dvakrát zahrozil, ale Schalkánek to celou dobu kontroloval....

Reagovat
Arne

Pod Kloppem ses ptal na něco k lístkům - co potřebuješ vědět?

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš jak funguje předprodej ? Uvolňujou sektory postupně, nebo je prostě volný jen to co nabízej. Vůbec sem nenašel oblouk vedle sektoru schalke, kam sem bral lístky předloni. Tak mne zajmá, jestli mám čekat, klidně i na místo, nebo jestli mám vzít co je a bejt rád.....

předpokládám, že vyprodáno nebude... a v předprodeji je asi jen 8 000 lístků....třeba jen blbě hledám.

dík

Reagovat
Arne

To jsi mě překvapil a moc nevím, abych se přiznal... Spíš bych řekl, že to uvolňují postupně, ale v tom systému je to "kolečko naplnění stadionu" skoro celý zelený. Zase ale že by to bylo vyprodaný, v to nevěřím.

Já jsem tam minule proti Schalke taky byl, ale už si tolik nepamatuju, jak to vypadalo v sektorech kolem toho. Já se o to moc nestarám, protože jsem vždycky na druhý straně.

Přes Schalke přímo do kotle to nejde, nebo už je to vyprodaný?

Reagovat
Arne

Být tebou, koupím to do F, to je normálně v prodeji a je to hnedka vedle vašeho sektoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli bych to napsal takhle. Do té červené byl Augsburg nebezpečný, ale potom zahrozili parkrát z protiútoku, jinak naprostá kontrola zápasu. Osobně jsem se nebál, že by měl Augsburg nějakou šanci a to i po tom zápasu s Hoffe, což už je co říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen dnes výsledkovo obstál, ale herne to bol prepadák... Čakal som viac šancí a brejkových situácií... Ale hlavne je, že sa udržal kontakt s čelom tabuľky...

Bvb túto sezónu v defenzive fakt tragické, obávam sa, že to môže rozhodnúť ako v lige, tak v LM... Taktiež sa mi zdá málo kreatívna tá ofenzívna trojica, všetko sú to predovšetkým rýchlostné typy a do zavretej obrany majú problém... Toho som sa obával, keď sa Dortmund pred sezónou rozhodol pre Mkhitaryana namiesto Eriksena... Reus má zápasy, kedy vymyslí skvele veci, ale je to predovšetkým strelec... Hypotetický návrat Kagawu by v tomto Borussiu určite pozdvihol Vyzerá to tak, žeby z United skutočne mohol odísť, už som niekde čítal o záujme Atletica.... Stále verím, že sa ale nakoniec vráti do Borussie...

Reagovat
jv

Když by odcházel, tak by to oboustranně byla první varianta, návrat do BVB, to je jasné už nějaký ten čas.

Reagovat
smazaný uživatel

s některýma věcma moc nesouhlasím, ale za toho Kagawu nic bych si nepříl více jako ho s Vollandem uvítat v létě zpátky v BVB. + nějakého hroťáka. Věřím, že Klopp už má někoho vyhlédnutého

Reagovat
Centrofixka

Kagawa by sa hodil, ale keby som bol manažérom BVB neviem či by som Sahina nevrátil z hosťovania Realu (alebo Liverpoolu? teraz už si niesom istý komu patrí). Lewandowského dnes tiež nebolo extra vidno, Muller v útoku Bayernu sa mi dnes oveľa viac páčil. Stále rozmýšľam nad tým či až tak veľmi by ten Lewa chýbal, možno aj jeho odchod a príchod nového snajpra prospeje BVB, ktovie. Aj takéto momenty patria k futbalu, teším sa na chvíľu kedy vybehnú na trávnik Gundo, Schmelo a Piszczek.

Reagovat
smazaný uživatel

Nuri se do toho ještě více dostane - bude se ještě hodit. Vem si současnou situaci. Představ si, že bychom ho neměli, tak by na DM hrál s Benderem kdo? Kuba?Kevin? a kdo by pak místo Kevina hrál na RV, když Sokratis a Piszojsou zranění?

Když máme hodně hráčů zraněných, tak je to jen dobře, že můžeme tak kvalitní "backup" jako je Nuri. Rozdhoně bych ho chtěl udržet..... ale přiznám se, že taky už vyhlížím moment, kdy zase vyběhne Ilkay na trávník

Reagovat
Centrofixka

Rozumiem, za Nuriho som samozrejme myslel že by niekto došiel, proste jeho hra sa mi po jeho opätovnom príchode nie veľmi páči, Mikhitarian bude ešte veľmi platným hráčom spoločne s PEA tým som si istý. Apropo najbližší zápas som na Signal Iduna Parku, už sa teším na tú atmosféru.

Reagovat
smazaný uživatel

paráda. Pokud jsi tam ještě nebyl - tak věz, že se máš na co těšit!

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Nuri je kmeňový hráč Realu, ale BVB má myslím výkupku na nejakých 6 miliónov, čo by bolo škoda nevyužiť... Bvb už hrá trochu inak, ako v sezóne, kedy bol najlepším hráčom ligy, hra sa po jeho odchode prispôsobila Ilkayovi, preto teraz Nuri tak nevyniká... Ale určite je dobré ho mať v kádri, dáva to Borussii viac herných možností a bez neho by beztak museli nejakého stredného záložníka kúpiť...

Reagovat
smazaný uživatel

Nuri je kmeňový hráč Realu, ale BVB má myslím výkupku na nejakých 6 miliónov, čo by bolo škoda nevyužiť... Bvb už hrá trochu inak, ako v sezóne, kedy bol najlepším hráčom ligy, hra sa po jeho odchode prispôsobila Ilkayovi, preto teraz Nuri tak nevyniká... Ale určite je dobré ho mať v kádri, dáva to Borussii viac herných možností a bez neho by beztak museli nejakého stredného záložníka kúpiť...

Reagovat
jv

Za cenu té opce by ho vrátil jen blázen.

Reagovat
stas87

100. für Lasogga

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co ta sazka?

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

nein jedna flasa staci

Reagovat
smazaný uživatel

Srabe!

Reagovat
Arne

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Yes!

Reagovat
smazaný uživatel

HSV

Reagovat
stas87

nechutny zaver schuster mal velke stastie ze aytekin bol otoceny lebo by ho za to siahnutie do tvare zambrana musel vyhodit tiez,flum prvu vobe nemal dostat,sice fauloval ale nemoze za to ze coquelin vyskoci,dvakrat sa prevali a padne,schmid penaltu prihral,tam to bolo spravne odpiskane a spravne udelena zlta karta

toto moze frankfurt mrziet,polcas mohol byt v klude 0-2,kadlec palic...a pride mi ze prave v druhych polcasoch zacina byt kadlec neviditelny...ale to nebol sam,takeho rodeho som treba v druhom polcase prilis nepostrehol

Reagovat
smazaný uživatel

Schuster měl jít ven a Aytekin to celkově nezvládl (ten konec). Remíza zasloužená, s Kadlecem souhlasím částečně, protože ta jeho aktivita je hodně závislá od hry zálohy. A tam odešel Rode (střídal v 54. minutě, možná proto jsi ho nepostřehl) a herně Aigner, po jeho vystřídání se už do toho Frankfurt vůbec nedostal, takže ani nemohla být znát přítomnost Fluma s Lakičem.

Jinak nevím, jak tobě, ale v prvním poločase SCF vůbec nehrál střed zálohy. Ta dvojka Schuster, Fernandes vůbec nedokázala udržet balon, získávat odražené míče. Nenabízeli se krajní hráčům. V tom si myslím, že bude hlavní přínos Daridy pro hru SCF (už aby se uzdravil).

Reagovat
stas87

ano ja viem ze jeho hra zavisi na tom co mu aigner,inui alebo rode pripravi ale uz mi neprisiel ani tolko aktivny pri nabehoch,nehladal si priestor pre prihravku a potom pre prevzatie lopty,domaci upevnili obranu,zacali byt presnejsi v kombinaci a pridali na doraze,proste tam uz bol vidiet timovy vykon

fernandes je dobry v napadani len mi pride malo konstruktivny,on vybojuje ale potom loptu posune o par metrov,nepokusi sa zariskovat a urobit kolmicu alebo preniest hru na kridlo,preto freiburg nemoze zrychlit prechod do utoku a prekvapit tak supera

Reagovat
HSV1887

Kdo psal ten report ze zápasu FCN - HSV? Takových chyb, to je hrozný !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To ty lepíš po Praze vlepy s tématikou HSV z dílny českého FC ?

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečné - zranění pokračují: Taky Reus a Hofmann budou chybět zhruba 2 týdny

Reagovat
jv

Naštěstí je reprezentační pauza, takže to není zase až tak hrozný.

Reagovat
smazaný uživatel

snad se stihnou dát do kupy na Arsenal

Reagovat
jv

Taky doufám, že se ta marodka alespoň z části vyprázdní, pak je tam vlastně ještě celý týden.

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně bez Ilkaye to stejně nevidím moc růžově. Ve středu hřiště nás Arsenal přehraje

Reagovat
jv

Nevidím to tak zle.

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně ho určitě potřebujeme na Bayern. To už by mohl být fit, ne?

Reagovat
jv

Asi ne. Měl by se vrátit až během prosince.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bychom byli solidně v kaši

Reagovat
Centrofixka

Ešteže sú tie dva týždne, dúfam že sa ešte aj Henrikh nezraní v kvalifikácií

Reagovat
jv

To radši ani nezmiňuj!

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

krásná sestava marodky BVB. Chybí pouze brankář

Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Kehl, Bender – Hofmann, Sahin, Gündogan – Reus

Reagovat
db18

S Hummelsem trochu předbíháš ne?

btw. Mitch má ulomený zub, to by stačilo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

pravda. Viděl jsem to na sport1.de, nekontroloval jsem to u každého hráče. Matse tam mají asi proto, že hned první soutěžní zápas BVB po repre pauze má stopku..

Reagovat
jv

Uff, snad to za ty dva týdny tak strašný nebude, je mi z toho zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka

Ešte len bude masaker keď sa títo vrátia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele