8. kolo
05.10.2013 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Gladbach vytěžil z minima maximum a proti BVB bere tři body

Dortmund měl na půdě Borussia-Parku po většinu utkání jasnou převahu, ovšem nedokázal proměnit ani ty největší šance a nakonec po vyloučení Matse Hummelse odjíždí do Vestfálska s prázdnýma rukama.

Lucien Favre udělal oproti remíze na půdě Augsburgu (2:2) podle očekávání jednu jedinou změnu, když místo Christopha Kramera ve středu pole zaujal po disciplinárním trestu se vracející Granit Xhaka. BVB se naproti tomu mohlo opětovně spolehnout na Romana Weidenfellera, jenž si proti Marseille na evropské scéně rovněž odpykával disciplinární trest.

Žádná únava však na hostující družině znát nebyla. Dortmund se od první chvíle ujal dirigentské taktovky a rychlými kombinacemi se dostával k ohrožení soupeřovy branky. Takto po pěti minutách natáhl Reus, ovšem jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Ten samý hráč poté od rohového praporku našel na zadní tyči Aubameyanga, gabonský expres ale z první zacílil jen do jednoho ze stínících protihráčů a z nadějně vyhlížející akce tak nic překvapivého nevzešlo.

Scgwarzgelb měli jasnou převahu a defenziva die Fohlen chvílemi nevěděla, kam dřív skočit. Ze standardky to zkusil Sahin, ovšem vymezený prostor opět nenalezl. Po dalším ze série rohů měl tutovku Hummels, avšak z malého vápna na skvělý reflex ter Stegena hledal recept marně! Tlak BVB neustále sílil... Zpoza vápna se do míče opřel Großkreutz a domácí brankář měl znovu plné ruce i nohy práce, aby mičudu vytěsnil! Další možnost měl před sebou nezastavitelný Aubameyang, ale z těžkého úhlu nedokázal usměrnit balón ke vzdálenější tyči domácí svatyně.

Po třiceti minutách ukázal skvělou individuální akci Reus, jenž si dokonale přebral míč, následně s ním udělal několik rychlých kroků do strany a okamžitě bez váhání zakončil, přízemní střelou ovšem prostor ohraničený třemi tyčemi o fous nenašel! Ještě před odchodem do kabin se do balónu opřel z dálky Sahin, jeho dělovka však mířila pouze do připraveného ter Stegena.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Velkou možnost měl po Reusově pasu v 58. minutě Aubameyang, který se šikovně zbavil vyběhnuvšího ter Stegena, ale poté jeho centr nepustil zpátky do ohně dobře pozičně stojící Wendt. Hříbata odpověděla prakticky hned záhy: Arango po skvělé individuální akci našel Kruseho, ten ale trestuhodně branku nenašel!

Nadále to však byla hostující Borussia, kdo působil o poznání jistějším a razantnějším dojmem, zejména co se ofenzivní stránky týká. Reus však ze standardky branku neohrozil a Hummels po rohovém kopu hlavičkoval taktéž nepřesně. Jürgen Klopp na hřiště poslal čerstvé síly v podobě Hofmanna a Blaszczykowskiho, ovšem ani to BVB nepomohlo. Právě Kuba krátce po svém nástupu vypálil, ale ter Stegen si věděl rady. Kýžený gól zkrátka hostů nebyl souzený...

Vrchol dortmundského zmaru poté nastal deset minut před koncem řádné hrací doby: Hummels ve vápně nedovoleně zastavil Nordtveita a sudí Gräfe nařídil pokutový kop! Žlutočerná opora navíc obdržela červenou kartu. Odpovědnost vzal na svá bedra Kruse a do protipohybu Weidenfellera nekompromisně otevřel skóre - 1:0! Záhy po rychlém kontru a přihrávce od Aranga přidal pojišťující druhou trefu Raffael a tím pádem bylo o vítězi už definitivně jasno - 2:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Centrofixka

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele