8. kolo
06.10.2013 15:30 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Hamburk konečně zabral a z Norimberku si odváží tři body

Bert van Marwijk si na lavičce Hamburku vydařenější premiéru snad ani přát nemohl, přístavní celek nadělil FCN potupného bůra a odváží si premiérové letošní vítězství z venku. Hattrickem se pod kanonádu podepsal Pierre-Michel Lasogga.

Opatrnému začátku vévodila oboustranná snaha o minimalizování defenzivních chyb a mnoho zajímavých akcí tak logicky k vidění nebylo. To se změnilo až po osmi minutách, kdy van der Vaart skvělým pasem oslovil nabíhajícího Lasoggu, kmenový hráč Herthy BSC ovšem na chviličku zaváhal a poté už Schäfera nepřekonal. Pekhart pak na druhé straně nemířil přesně.

Rothosen se od samého začátku soustředili na rychlé kontry, zatímco domácí ekipa původně chtěla nasadit stejnou taktickou variantu, ovšem díky mnoha nepřesnostem a chybám při rozehrávce se k ohrožení soupeřovy branky takřka nedostávala. Čekání na otevírací branku nakonec skončilo po 17. minutách: Westermann parádním centrem našel ve vápně van der Varta, jenž z první nekompromisně zavěsil - 0:1! FCN se snažil odpovědět marně, když už se potom dostal pět minut před pauzou do zakončení Pekhart, byla jeho střela zablokovaná.

Fanoušci der Clubu jen doufali, že jejich oblíbenci po obrátce hru znatelně vylepší, stejně jako se tomu stalo na Weserstadionu, ovšem podruhé už se totožný scénář neopakoval. Jansen sice po van der Vaartově rohu hlavičkoval nad branku, ale záhy se domácí nestačili otáčet do branky... Nizozemský tvůrce hry oslovil Lasoggu, jenž nezaváhal a z vápna zvýšil na 0:2.

Naprosto stejné obsazení bylo podepsáno i pod třetím kouskem HSV. Van der Vaart pro změnu z rohu našel zapomenutého Lasoggu, kterého neuhlídal Djourou a mládežnický reprezentant pohodlně upravil na 0:3. Hattrick byl posléze dokonán za pouhopouhých osm minut: Nilsson hostujícímu kanonýrovi doslova namazal a naděje Franků na bodový zisk se rázem rovnaly naprosté utopii - 0:4! Z pohledu severoněmeckého klubu se po Ivicu Oličovi (ze října 2007 proti Stuttgartu) jednalo o teprve druhý třígólový zápis jednoho hráče mezi německou smetánkou!

Vyvolávaný "bůr" byl dokonán čtvrt hodiny před koncem. Tentokráte se pod branku nemalou měrou podepsal Schäfer, jehož špatný výkop zanesl mičudu k Arslanovi, který se nerozpakoval a fantastickou střelou z téměř 40 metrů (!) norimberskou popravu dokonal - 0:5.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

co ten norimberg dělal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele