8. kolo
05.10.2013 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FCB remizoval na půdě Leverkusenu a o bod se posouvá do čela

Mnichovský velkoklub vstupoval do utkání s vědomím, že doposud vedoucí Borussia Dortmund nezvládla duel na hřišti Mönchengladbachu, toho ovšem svěřenci Pepa Guardioly plně nevyužili a z Leverkusenu si přiváží za remízu 1:1 pouze jeden plusový bod.

Domácí ekipa se trochu překvapivě ukázala se třemi novými tvářemi: Donati se Spahičem nahradili Hilberta s Wollscheidem, čímž jen Sami Hyypiä potvrdil dosavadní sázku na pravidelné rotace. Takřka výhradně nastupujícího Sona poté vystřídal Can, bývalá naděje Bavorů.

Mnichované se od skvělého představení na Etihad Stadium rovněž nedokázali obejít se stejnou základní jedenáctkou a Arjena Robbena na křídle vystřídal Xherdan Shaqiri.

Tato změna však na hrací ploše nebyla vůbec patrná. Hosté měli od samého začátku drtivou převahu a na strážce farmaceutické branky se valil jeden nebezpečný útok za druhým. Doslova nezastavitelný byl Franck Ribéry, který po osmi minutách našel Kroose, ten však vymezený prostor nenašel. Potom se druhý jmenovaný obsadil do role asistenta, Müller se ve vápně šikovně obtočil kolem Spahiče, ovšem poté přízemní střelou branku nenašel. Další skvělou ránu vyslal na Lena opět Kroos, jemuž znovu skvěle nabil Ribéry, obávaný dělostřelec však branku netrefil!

Leverkusen se nemohl vymanit ze sílícího tlaku a víceméně bylo jenom otázkou času, kdy se mičuda ukáže za Lenovými zády. Čekání nakonec trvalo skoro celou půlhodinu: Ribéry po další pohledné individuální akci vrátil pod sebe na Kroose, jenž tentokrát nezaváhal a tvrdou střelou pod břevno otevřel skóre - 0:1! Neuběhla však ani minuta hry a mohlo se začínat od nuly: Benderův centr dokázal Neuer vyrazit jen k Boenischovi, jenž před brankou oslovil naprosto volného Sama, který už následně z bezprostřední blízkosti pohodlně srovnal na 1:1.

Radost z vyrovnávací trefy však nemusela Bayeru vydržet dlouho, ovšem Müller nedokázal po přesném Alabově centru hlavou zacílit do opuštěné části branky! Domácí byli i nadále bezzubí a pět minut před pauzou to mohl potrestat Shaqiri, ostrým projektilem ale zamířil jen do nachystaného Lena. Werkself tak po katastrofální první půli stále živila naději na body.

Skvělá podívaná plynule navázala i po obrátce. Po rohu hlavičkoval Dante, jeho pokus ale nadvakrát zneškodnil Leno. FCB nadále obléhal domácí svatyni, Ribéry se po kombinační akci užuž radoval, ovšem za minutu dvanáct vykopl jeho pokus pohotový Donati! Francouzský křídelník byl pro obranu porýnského týmu hotovou noční můrou, zejména to platilo pro Lena, který musel během jedné jediné minuty likvidovat rovnou dvě Ribéryho povedené střely!

Po hodině hry měl další nadějnou střeleckou pozici Shaqiri, tomu se však nepodařilo usměrnit kulatý nesmysl do prostoru ohraničeného třemi tyčemi! Úřadující bundesligový mistr postupně zahazoval jednu možnost za druhou a nejinak tomu bylo i při šanci Müllera, od jehož kopaček se balón pomalu snášel za brankovou čáru, ještě před ní však uchránil domácí tým od pohromy Boenisch. Werkself už postupně rezignovala na veškeré útočné snažení a všechny síly vrhla do defenzivy, což se ji mohlo těsně před koncem vymstít, avšak střídající Götze a po něm Schweinsteiger míč do branky neprocpali!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

mač kola 1:3 BAYERN jsme našláplí!

Reagovat
patriksimon

1:2 für Bayern

Reagovat
Centrofixka

2:3

Reagovat
OVi.77

Bude to těžké, ale jestli zahrajeme jako proti City tak to půjde, věřím v 1:2 (Rolfes - Ribéry, Muller)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele