Bundesliga - souhrn 7. kola

03.10.2014, 22:25, aktualizováno 05.10.2014, 19:30
Komentáře a souhrny
Dortmund doma podlehl do té chvíle poslednímu Hamburku. Neuspělo ani Schalke, jenž prohrálo v Sinsheimu. Bayern rozstřílel Hannover, zatímco zápasy Mönchengladbachu s Mainzem, Leverkusenu s Paderbornem a Brém s Freiburgem skončily smírnými výsledky. Už v pátek Hertha porazila Stuttgart, tři body má i Frankfurt...

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 1:1

05.10.2014 17:30

Góly: 15. Max Kruse - 31. Jonas Hofmann (pen.)

Borussia Mönchengladbach a 1. FSV Mainz splnily naše očekávání a rozdělily si body. Zůstávají tak neporažení a přečkají reprezentační pauzu na pohárových pozicích.

Na první šanci utkání se v Borussia-Parku čekalo jen čtyři minuty. A k radosti domácích příznivců se o ni postarala Hříbata. Patrick Herrmann dostal míč přes bránícího Júniora Díaze k Raffaelovi, jenž ovšem proti Lukasi Kariusovi neuspěl. Svědomí však přestal brazilský ofenzivní záložník zpytovat o deset minut později, kdy se prosadil jeden z jeho spoluhráčů.

Herrmann si vyměnil míč s Fabianem Johnsonem, a poté se kulatý předmět dostal až na úroveň penalty, kde Max Kruse nelenil a okamžitě jej poslal levačkou nekompromisně za Kariusova záda - 1:0. Mohuč byla poté raným gólem evidentně zakřiknutá, nicméně po půlhodině hry jim pomohla nešikovnost protihráče vrátit se zpět do zápasu.

Zdánlivě nevinná situace po Díazově centru skončila penaltou, jelikož rozhodčí Manuel Gräfe viděl ve vápně ruku bránícího Juliana Korba. Balon si na puntík, možná trochu překvapivě, nepostavil nejlepší bundesligový střelec Shinji Okazaki, ale Jonas Hofmann. V klidu si počkal, až se Yann Sommer pohne, a vystřelil do protipohybu bývalého brankáře Basileje - 1:1.

Ve druhém poločase zkoušel štěstí znovu Raffael, ale stejně jako v úvodu zápasu neuspěl. Mohuč se poté pokoušela zaskočit Borussii jejími vlastními zbraněmi, nicméně bylo znát, že protiútoky nejsou největší předností týmu trenéra Kaspera Hjumanda. Do třetice si vytvořil příležitost Raffael a za svého brankáře musel tentokrát na brankové čáře zaskakovat Stefan Bell. A když už se k Raffaelovi Caetanovi de Araújovi balon znovu odrazil, nedokázal jej do sítě dopravit díky obrannému zásahu Díaze.

A protože tváří v tvář Kariusovi si neporadil ani střídající Thorgan Hazard, Edenův bratr, nepoznal tenhle duel vítěze. Gladbach tak zůstane na třetím místě s tím, že má stejný počet bodů jako druhý Hoffenheim. Mohuč zůstává s dvoubodovým odstupem šestá. Svěřenci Luciena Favreho se v příštím kole za dva týdny chystají do Hannoveru, zatímco proti Augsburgu si pokusí Shinji Okazaki vylepšit svůj gólový účet.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 1:0

05.10.2014 15:30

Góly: 58. Naldo

Naldo vstřelil svoji druhou branku sezony a Wolfsburg tak i nadále pokračuje v napravování pokaženého srpna. Dnes Vlci udolali doma Augsburg těsně 1:0, gólů ale mohlo být mnohem více..

A to i přesto, že se kouč Dieter Hecking rozhodl vynechat ze základní sestavy nejlepšího střelce Ivicu Oliće, kterého nahradil dánský reprezentant Nicklas Bendtner. Wolfsburg, který vstřelil gól v každém z posledních 16 ligových duelů, na sobě vůbec nedával znát únavu ze čtvrtečního duelu Evropské ligy a na hřišti od začátku jasně dominoval; po dvaceti minutách měli domácí statistiku 63% držení míče. I přes velkou snahu celého týmu v čele s opět skvělým Ricardem Rodriguezem se však nepodařilo vymyslet jedinou střelu, která by ohrozila hostujícího gólmana Marwina Hitze.

Také Diego Benaglio se na druhé straně dlouho nudil, Augsburg však po přečkání úvodního tlaku začal také vystrkovat rohy a Rodríguez musel dobrým obranným zákrokem zlikvidovat pokus Dominika Kohra. Domácím trochu zatrnulo i po dvou pokusech Raúla Bobadilly, zatímco Halil Altintop z dobré pozice svoji střelu vůbec nezvládl. Až poté si první gólovku připsal i Wolfsburg, konkrétně mladý playmaker Maximilian Arnold, který zpoza vápna pálil mimo.

Také po změně stran šance pokračovaly - Benaglio vychytal v dobré šanci Caiubyho, Naldo zase zaměstnal Hitze jedním ze svých typických projektilů. Další na řadě byl hostující Tobias Werner, respektive jeho nepovedená střela z bezprostřední blízkosti. A pak, po hodině hry, Vlci konečně udeřili - Naldo sebral míč Caiubymu, vyměnil si jej se Sebastianem Jungem a precizní ránou k zadní tyči nedal Hitzovi šanci.

To byla pro hosty těžká rána, z níž se vzpamatovat nedokázali - naopak Heckingovy svěřence vstřelený gól hodně "nakopl" a místo závěrečného augsburgského tlaku na vyrovnání tak diváci viděli další šance De Bruyneho, Vieirinhy a Oliće. Další branku už se přidat sice nepodařilo, ve Wolfsburgu však můžou být i přesto spokojeni; nejen s další výhrou, ale také s prvním čistým kontem bundesligové sezony.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 3:2

04.10.2014 18:30

Góly: 44. Alexander Meier, 54. Alexander Meier, 79. Kevin Wimmer (vl.) - 16. Marcel Risse, 65. Jonas Hector

Frankfurt nakonec díky vlastnímu gólu porazil Köln, který před tímto zápasem nebyl zvyklý inkasovat, ale ani dávat branky.

Svěřenci Petera Stögera měli před cestou do Commerzbank-Areny skóre 2:3. A přesně tímto poměrem nakonec prohráli. Přitom do vedení šli po čtvrthodině hry jako první. Před Kevinem Vogtem obrana neustále couvala až k pokutovému území. Tam poslal zmíněný hráč balon do uličky Marcelu Rissemu, který jej pod padajícím Felixem Wiedwaldem poslal do branky - 0:1.

Frankfurtští, za které znovu nenastoupil Václav Kadlec, si poté vypracovali několik velice dobrých příležitostí, nicméně Timo Horn opět předváděl výborné zásahy. A když už jej Takeshi Inui přeci jen překonal, zastoupil svého brankáře na brankové čáře svým odkopem Jonas Hector. Pak o sobě dal poprvé vědět Alexander Meier, který pod Thomasem Schaafem předvádí zatím velice dobré výkony.

Po vynikajícím centru šajtlí Harise Seferoviće si našel na malém vápně místo mezi dvěma obránci a hlavou překonal Horna - 1:1. O deset minut později, tedy nepočítaje poločasovou pauzu, si ten samý hráč radoval z gólu znovu. A bylo to téměř jako přes kopírák - Seferović zprava centroval na malé vápno, kde se Meier prosadil hlavou - 2:1.

Gólová přestávka trvala opět jenom deset minut. Pak ve středovém kruhu stojící Kevin Vogt poslal nádherný balon Hectorovi. Ten si jej nejprve zpracoval a následujícím dotykem přehodil vybíhajícího Wiedwalda - 2:2. A běžel se radovat společně s kolínskými příznivci, kterých dorazilo opravdu dost.

Do listiny střelců se pak mohl zapsat i sám nahrávač Seferović, ale Horn znovu předvedl, proč dosud tak málo inkasoval. I situace, která vedla k vítěznému frankfurtskému gólu, byla dosti nepřehledná. Bastian Oczipka se ujal exekuce rohového kopu. Zahrál jej na přední tyč, kde si s ním neporadil ani jeden ze dvou bránících hráčů, takže kulatý předmět propadl až na nohu Kevina Wimmera, odkud nedopatřením putoval do vlastní branky. Horn sice rychle zareagoval, ovšem míč už asi opravdu přesáhl celým svým objemem brankovou čáru - 3:2.

Eintracht Frankfurt si tak připsal třetí výhru v sezoně, díky čemuž se dostal na dvanáct bodů a páté místo. Po reprezentační pauze zamíří do Paderbornu, kde rozhodně nedostane nic zadarmo. To 1. FC Köln má jistotu, že po dva týdny zůstane se šesti body nad sestupovými vodami. Potom doma přivítá Borussii Dortmund.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 1:1

04.10.2014 15:30

Góly: 31. Franco Di Santo - 8. Vladimír Darida (pen.)

Ani sedmé utkání v letošním ročníku neznamená pro Freiburg s Werderem Brémy tříbodový zisk a v souboji na spodku německé ligy se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Hosté se dostali do vedení již v 8. minutě po proměněné penaltě českého krajánka Vladimíra Daridy, domácí srovnali po půl hodině hry a ve zbytku času už žádná gólová trefa k vidění nebyla. Freiburg se nachází na patnáctém místě s pěti body, Werder je poslední se čtyřmi body.

Freiburg zahrozil hned v 7. minutě a dostal se do vedení, když unikajícího Philippa fauloval na levé straně pokutového území Prödl a rozhodčí správně odpískal pokutový kop. K jeho zahrání se postavil právě Darida a střelou k levé tyči otevřel skóre utkání, brankář Wolf skočil nad druhou stranu. V polovině prvního poločasu mohl vyrovnat Elia, který se zjevil sám před brankářem Bürkim, jenže jeho pokus o padáček vyrazil brankář hostů nad horní tyčku.

Brémy se dočkaly zaslouženého vyrovnání ve 31. minutě. Po pasu za obranu si pohlídal ofsajdovou linii Franco Di Santo a šel sám středem hřiště, poté si míč posunul lehce doleva a krásnou ranou ke vzdálenější tyči nedal brankáři Bürkimu žádnou šanci na úspěch. Freiburg se mohl dostat opět do vedení o tři minuty později, kdy Mehmedi přelstil bránící hráče a vystřelil z hranice pokutového území, ovšem brankář Wolf byl připraven.

Ihned po změně stran spálil obrovskou tutovku hostující Schmid. Ten si naběhl na zadní tyč po centru z levé strany a vystřelil, avšak z bezprostřední blízkosti z voleje pouze orazítkoval konstrukci branky. Freiburg byl blízko vedení přesně v polovině druhého poločasu, kdy se míč snesl ke vzdálenější tyči a tam hlavičkoval Klaus, jenže i tentokráte pouze mířil do tyče a tohle ho určitě mohlo hodně mrzet.

Werder dokázal vsítit branku necelou čtvrthodinu před koncem, jenže ta nakonec nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Poslední velká možnost byla k vidění v 83. minutě, ale po rohovém kopu zamířil balón těsně vedle pravé tyče. Brémy sice měly až do závěrečného hvizdu mírnou převahu, jenže rozdílovou trefu nakonec dát nedokázaly. V příštím kole zavítá Werder na půdu mistrovského Bayernu, Freiburg doma přivítá Vlky z Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Schalke 04 2:1

04.10.2014 15:30

Góly: 13. Tarik Elyounoussi, 29. Ádám Szalai - 83. Klaas-Jan Huntelaar

Hoffenheimská jízda pokračuje! Celek ze Sinisheimu má zatím velice dobrou formu, dnes před vlastními fanoušky porazil nebezpečné Schalke a posunul se už na druhou příčku v tabulce, hned za suverénní Bayern. Königsblauen naopak po chvilkovém vytrhnutí v podobě vyhraného derby zabředávají zpět do šedého průměru..

Výhra nad Dortmundem měla vlít svěřencům Jense Kellera čerstvou krev do žil, místo toho ale přišla upachtěná remíza v Lize mistrů se slovinským Mariborem a teď v dalším důležitém zápase dokonce prohra. O výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto už v první půli, kdy se gólově prosadili Tarik Elyounoussi a Ádám Szálai - a nebýt heroického výkonu gólmana Ralfa Fährmanna, mohlo být ještě mnohem hůře. Následovala červená karta pro Joëla Matipa a nakonec alespoň částečné uklidnění v podobě snižující branky Klaase-Jana Huntelaara; hon za vyrovnávací trefou však zůstal bez úspěchu.

Vzhledem k tomu, že hráči měli v nohách těžký úterní zápas Ligy mistrů, asi nejvíce by jim dnes pomohl rychlý gól. A přesně to se také mohlo stát, kdyby ale Eric-Maxim Choupo-Moting hned v první minutě tváří v tvář brankáři Oliveru Baumannovi mířil jen o něco lépe. Na druhé straně se do podobné pozice dostal Szálai, sám bývalý hráč Schalke, Fährmann byl ale proti.

Z další šance už nicméně domácí skórovali - Roberto Firmino předložil míč Elyounoussimu jako na zlatém podnose, stačilo pouze nastavit nohu a ťuknout jej do odkryté brány. Sám Firmino mohl následně vedení pojistit, gólman Königsblauen však ukazoval svoji třídu; role nahrávače jde Brazilci přece jenom lépe, což se ukázalo u druhé branky Szálaie. Maďarský záložník tentokrát hostujícího brankáře v přímém souboji udolal a prohloubil mizérii Kellerových mužů.

Firmino a Szalai si připsali ještě do poločasu další gólovky, kombinace skvělého Fährmannova výkonu a několika obětavých zásahů unavené defenzivy Schalke však držela skóre na hodnotě 2:0. Atraktivní a ofenzivní zápas se za tohoto stavu postupně zvrtl v přehlídku drobných faulů a žlutých karet; Matip obdržel během pouhých pěti minut hned dvě a mašíroval tak pod sprchy.

Domácí byli v oslabení paradoxně nebezpečnějším týmem než předtím a v 83. minutě se jim podařilo snížit, když Učidův pas srazil za Baumannova záda Huntelaar; to však bylo z jejich strany vše. Ne že by sedm minut bylo na jeden gól málo času, ale modří - ačkoliv se snažili - měli problémy vůbec se dostávat do dobrých střeleckých pozic. Hoffenheim tak nakonec své vedení poměrně bez problémů uhájil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - SC Paderborn 2:2

04.10.2014 15:30

Góly: 42. Lars Bender, 90. Karim Bellarabi - 20. Süleyman Koc, 87. Moritz Stoppelkamp

Do BayAreny zavítal v rámci sedmého kola bundesligy Paderborn a diváci se rozhodně nenudili. Zvláště závěrečné minuty za lístek stály!

Všechno to ale začalo mnohem dříve. Už ve 20. minutě, kdy se hosté ujali z brejku vedení. Lukas Rupp viděl rozběhnutého Süleymana Koce a také mu poslal balon. Obránci měli k hostujícímu hráči poměrně daleko, nicméně vybíhající Bernd Leno jej mohl v klidu odkopnout do bezpečí. Jenže nepochopitelně balon netrefil! Takže pro Koce, byť stál ještě mimo pokutové území, nebylo příliš obtížné dopravit jej po zemi do odkryté branky - 0:1.

Domácí brankář rozhodně neměl nejlepší den. Při dalším jeho nepovedeném výletu mimo velké vápno mohli hosté přidat záhy druhou branku, avšak tentokrát z toho pro Bayer žádné důsledky nenastaly. Proto se hráči účastníka letošního ročníku Ligy mistrů rozhodli, že prostě budou míč držet co nejdál od své svatyně.

A takhle taktika přinesla ovoce tři minuty před závěrem první půle. Karim Bellarabi, jenž si svými výkony (včetně nejrychlejšího bundesligového gólu v historii) vysloužil první pozvánku do Nationalelf, vystřelil z dálky, ovšem Lukas Kruse nedokázal dostatečně balon zkrotit, takže zůstal před ním. Nejblíže k němu měl Lars Bender, který zblízka pohodlně vyrovnal - 1:1.

Ve druhém poločase to znovu zkoušel Bellarabi a Kruse vyrazil balon nad břevno. Pak se opět připomněl Bender, ale minul. Už už to vypadalo, že v utkání padnou jen dvě branky. Jenže tři minuty před vypršením řádné hrací doby šli hosté do vedení. Po dlouhém centru ze středového kruhu před pokutové území to vypadalo, že obrana Leverkusenu má vše pod kontrolou. Jenže rekordman (v bundeslize se nikdy nikdo netrefil z větší vzdálenosti) Moritz Stoppelkamp byl neodbytný, obešel i Lena, a přestože už byl docela z úhlu, stejně se mu podařilo skórovat - 1:2.

Za další tři minuty už bylo zase srovnáno. Po přihrávce Robbieho Kruse dostal u malého vápna stojící Karim Bellarabi trochu prostoru, aby pravačkou dostal míč do sítě, čímž vyrovnal na konečných 2:2. Zatímco domácí s výsledkem příliš spokojení nebudou, Paderborn znovu dokázal, že se v první polovině tabulky nepohybuje náhodou.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hamburger SV 0:1

04.10.2014 15:30

Góly: 35. Pierre-Michel Lasogga

Ne, prostě to letos nejde - aneb když už krize, tak pořádná. S výjimkou skvěle sehraného duelu Ligy mistrů proti Arsenalu je Dortmund v probíhající sezoně zatím jako vyměněný, dnes dokonce odevzdal doma všechny body Hamburku a na titul může nejspíš definitivně zapomenout. Pro tým Josefa Zinnbauera jde naopak o vůbec první výhru sezony..

Hrdinou fanoušků z přístavního města se stal autor jediné branky Pierre-Michel Lasogga; byl to teprve druhý vstřelený gól HSV od začátku sezony. I to však ale stačilo, a slavný klub tak opustil poslední příčku tabulky, když se prohodil s rivalem z Brém. Borussia naopak ztrácí na vedoucí Bayern už 10 bodů, a co hůře, na sestupové příčky má pouze dvoubodový náskok.

První šanci sice měli podle očekávání domácí, konkrétně Marcel Schmelzer, obětavý blok Nicolaie Müllera však jako by jasně ukázal, na co chtějí hosté dnes spoléhat - tvrdá práce, stoprocentní nasazení, pevná obrana a týmový výkon. Zinnbauer to pochopil, a Hamburk hrál přesně tak, jak měl. Místo hezkého fotbalu si vytyčil za cíl získat body, a podle toho to také na hřišti vypadalo.

Müller si sám také připsal první šanci HSV, z ostrého úhlu však pálil mimo. Dortmund sice kontroloval hru, přes hamburskou obranu se však nedostával a jeho vlastní defenziva naopak dělala velké chyby; Müller z nich těžil docela ochotně. Ta další už se hostům stala osudnou: mladý křídelník odcentroval na volného Lasoggu, který byl úplně sám před odkrytou bránou a pochopitelně nezaváhal.

Prakticky tatáž situace se opakovala i těsně před přestávkou; Müller tentokrát vystihl směr přihrávky v obraně Borussie a mohl střílet na Weidenfellera, ukázalo se však, že se nacházel v až příliš těsném úhlu. Vzhledem k výkonům obou týmů (a zejména průběžnému skóre) tedy není divu, že domácí fanoušci vyprovázeli hráče do kabin pískotem.

Na začátku druhé půle však věrné publikum už opět burácelo na podporu borců v žluto-černém - dokud jej po hodině hry málem nezchladila stoprocentní šance Heika Westermanna. Ten hlavičkoval po centru Lewise Holtbyho do zdánlivě prázdného rohu brány, jakoby odnikud však připlachtil Weidenfeller a situaci zachránil. O deset minut později se vytáhl také Jaroslav Drobný na druhé straně; prověřil jej hlavičkující Ramos, kterému nabil Schmelzer.

Čerstvý střídající Immobile pak poslal před Drobným svoji střelu nad břevno. V tento okamžik Dortmund cítil šanci na vyrovnání a rozhodl se proto vrhnout veškerou aktivitu do ofenzivy; sympatický přístup, jistě, nicméně v už tak nejisté obraně se tím otevírala obrovská okna a jedno takové málem využil Holtby. Ani pětiminutové nastavení domácím nakonec nepomohlo a v boji o čelo tabulky ztratili další body.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hannover 96 4:0

04.10.2014 15:30

Góly: 6. Robert Lewandowski, 13. Arjen Robben, 38. Robert Lewandowski, 79. Arjen Robben

Žádný stres. Bayern si poradil s potenciálně nebezpečným Hannoverem skutečně velkolepým způsobem, před vlastními fanoušky vyhrál jasně 4:0 a upevnil si pozici na čele tabulky. Vzhledem k četným zaváhání soupeřů to tak už na začátku října vypadá, že Bundesliga má letos pouze jednoho kandidáta na titul..

Hrdiny zápasu tentokrát nebyl nikdo ze španělských míčových kouzelníků, ale dva přímočaří ofenzivní hráči - Arjen Robben a Robert Lewandowski, oba autoři dvou branek. Bavoři udělali s týmem Tayfuna Korkuta skutečně rychlý proces; prakticky rozhodnuto bylo už po třinácti minutách, kdy vedli 2:0. Veškeré šance Hannoveru na zisk bodů z Allianz Areny tak byly prakticky okamžitě ty tam.

První gólovou akci vymyslel Rafinha, který na půlící čáře vyslal dlouhý pas dopředu; hostující obránce Marcelo totálně zaspal, čehož využil hbitý Lewandowski, unikl z jeho dosahu, zpracoval míč na hruď a zkušeně propálil Rona-Roberta Zielera mezi tyčemi. Krátce poté inkasovali Die Roten podruhé, a opět díky zbytečně defenzivní hrubce; tentokrát ji spáchal Felipe, který efektivně nabil Robbenovi do pohodlné střelecké pozice na kraji vápna.

A bylo po zápase. Hráči Bayernu si tak mohli oddechnout a ve zbývajících téměř 80 minutách zkoušet různé experimenty, jako například Xabiho střelecký pokus z hloubi vlastní poloviny; to se však Zieler stačil vrátit a vytlačit míč nad břevno. Stačilo 20 odehraných minut k tomu, aby si všichni na hřišti uvědomili, že tady půjde vlastně jenom o výšku skóre.

Bayern přitom hrál sedmý duel za tři týdny, na jeho hráčích to ale znát nebylo. Zpočátku. S blížícím se koncem už přece jen podvědomě (či zcela vědomě) šetřili síly před reprezentační pauzou. I v tomto "polospánku" však byli nadále nebezpečnějším týmem a neustále hrozili přidat další gól. Ten okamžik přišel ve 38. minutě, zařídil ho Robert Lewandowski, a protože hannoverská obrana se dnes zkrátka nedostavila, neměl s ním ani moc práce.

Polský forvard nakonec nebyl jediným dvougólovým mužem večera; 11 minut před koncem ho doplnil i Robben, který ještě předtím spálil několik dobrých šancí. Ta největší přišla v 70. minutě. Nizozemský elegán však nakonec nemusel čekat dlouho - hannoverský účet uzavřel umístěnou ránou z úhlu za záda bezmocného Zielera.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfB Stuttgart 3:2

03.10.2014 20:30

Góly: 22. Salomon Kalou (pen.), 64. Salomon Kalou, 74. Roy Beerens - 5. Moritz Leitner, 83. Sandro Wagner (vl.)

Fotbalisté Herthy dokázali v divokém zápase se Stuttgartem nakonec získat tři body a připsali si svou druhou výhru v sezóně. V souboji na spodku Budnesligy se tak nakonec mohli radovat i přesto, že už od 5. minuty prohrávali. Poté ale otočili vývoj utkání zásluhou Salomona Kaloua a následně se dostali do dvoubrankového vedení, houževnatému Stuttgartu se podařilo pouze snížit necelých deset minut před koncem.

Berlínský celek se v tabulce posunul s osmi body na dvanácté místo, Stuttgart je patnáctý s pěti body na samé hranici sestupu a po zbývajících zápasech 7. kola se ještě může o nějakou tu příčku propadnout. Stuttgart se dostal do vedení po pěti minutách hry zásluhou Moritze Leitnera. Po efektní patičce Ibiševiće unikl po levé straně až do pokutového území Klein a balón předložil před branku právě Leitnerovi, který zblízka pohodlně skóroval.

Domácímu výběru se podařilo vyrovnat přesně v polovině prvního poločasu. Gruezo se snažil v pokutovém území odkopnout balón, jenže zasáhl pouze rozběhnutého Stockera a sudí okamžitě nařídil pokutový kop. K penaltové značce se postavil Kalou a střelou do protipohybu gólmana Kirschbauma srovnal stav na 1:1. V dalším průběhu se hrálo z obou stran velmi opatrně, Hertha mohla otočit skóre minutu před přestávkou.

Po centru z levé strany vypálil velmi tvrdě z voleje Roy Beerens a gólman hostů jeho ránu neudržel, následně hostující Gruezo odkopl balón na rohový kop. Berlínský tým dokázal otočit skóre po dvaceti minutách ve druhém dějství. Po krásné přízemní kombinaci si Kalou seběhl až do pokutového území na pravé straně a po následné zasekávačce se dostal až před Kirschbauma, kterého překonal nezištnou ranou k bližší tyči - 2:1.

Hertha pojistila svůj náskok o dalších deset minut později. Po rychlém protiútoku se Ben Hatira prosmýkl elegantně kolem Schwaaba na levé straně a z hranice pokutového území odcentroval. Mezi dvěma obránci se uvolnil Beerens a ve skluzu poslal balón pod břevno nad bezmocného hostujícího strážce. Za další tři minuty mohl Stuttgart snížit, jenže po centru z pravé strany hlavičkoval zcela osamocený Ibišević ze středu těsně vedle pravé tyče.

VfB ještě oživilo naději na bodový zisk v 83. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany vyskočil do vzduchu nejvýše Sandro Wagner a hlavou nešťastně zamířil do vlastní branky, gólman Kraft byl bezmocný. Hosté si až do závěrečného hvizdu vytvořili slušný tlak, jenže do žádné gólovky se již nedostali a velmi důležité střetnutí tak nezvládli. V příštím kole se pokusí situaci napravit se silným Leverkusenem, Hertha zavítá na půdu Schalke.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov752015:217
2.TSG Hoffenheim734011:613
3.Borussia Mönchengladbach73409:413
4.Bayer Leverkusen733113:1112
5.Eintracht Frankfurt733112:1012
6.1. FSV Mainz 05725010:611
7.VfL Wolfsburg732211:811
8.Hannover 9673135:810
9.SC Paderborn723210:109
10.FC Augsburg73048:99
11.Schalke 04722311:128
12.Hertha BSC722311:148
13.Borussia Dortmund72149:127
14.1. FC Köln71334:66
15.SC Freiburg70527:105
16.VfB Stuttgart71246:125
17.Hamburger SV71242:85
18.Werder Brémy704310:164

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (131)

Přidat komentář
Arne

Podobný haluzácký vítězství jsme potřebovali jako sůl... Hra nakonec taky nebyla tak špatná, jak se čekalo, hlavně teda v prvním poločase. Tam jsme to už klidně mohli rozhodnout, trochu jsem se bál opakování se zápasu s Brémami (jasně, že tam ta převaha byla mnohem větší a šance vyloženější), tentokrát nás ale efektivita podržela. S Kalouem máme hráče na úrovni Ramose a za ním ještě velmi solidní náhradu, co si přát.

Kdo se mi ale hodně nelíbí, je Heitinga... Ne že by ta spousta branek byla jen jeho vinou, ale přijde mi, že v tom hraje velkou roli. Před prvním gólem to jeho nevystoupení a následný "sprint" zpět, to bylo neštěstí. Zajímalo by mě, jestli opravdu vyvinul svoji největší rychlost, nebo navzdory svým zkušenostem Leitnera nezpozoroval. Jedna horší varianta než druhá. Raději bych tam dal Brookse nebo osvědčeného Langkampa, až se vrátí. Tehdy, když se zranil, jsem se nedělal starosti, ale jeho absence je bohužel znát.

Jsem rád za Bena, že mu aspoň před tím třetím gólem něco vyšlo... On kvalitu má a dnes měl hrozně moc snahy, ale nevěří si, nemá herní praxi a podle toho to vypadalo. Oproti Ronnymu to byl ale pořád posun vpřed, hlavně bez míče jsme hráli skutečně v jedenácti lidech, konečně měl presing nějaký význam.

Doufám, že za dva týdny v GE uděláme alespoň malý krok kupředu a ne dva dozadu jako mezi zápasy s Wolfsburgem a Augsburgem. Na výsledek nehledě.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakraaa měla to bejt remíza

Reagovat
smazaný uživatel

promiň Arne jsem trošku nacamranej a měl jsem vsazýno, měl to bejt novej příspěvek

Reagovat
Arne

V pohodě, taky by mě to štvalo, protože to byl vyloženě remízový zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proc Kalou tak brzo stridal?

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
M11

Super.. dulezita vyhra

Reagovat
stas87

pondelkove slagry klepu na dvere

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kloppo asi konec..

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

neprovokuj,je to trapne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund už je na blacklistu.

Reagovat
db18

právě že tohle bylo předvídatelný

A ve své mistrovské sezoně mělo BVB po 7 zápasech taky jen 7 bodů

Reagovat
penepi

Bolo ich 10.

Reagovat
db18

tak jsem se nechal napálit komentátorem na Sky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BVB došla šťáva ?

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný chytal skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši co je Dortmunde? doufám, že se co nejrychlejc zvednou v LM se jim tak daří a tady prohrajou i s těma největšíma zoufalcema ligy.... aspon Bayern udělal radost...

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s BVB? Fakt se ptám, protože tohle už solidní ligová krize. Zase zranění hráči? V LM přitom OK.

Reagovat
smazaný uživatel

smůla, zranění všech klíčových hráčů najednou a trocha herní zoufalosti a bezradnosti (čti: krize)

Reagovat
monty25

Takže Schalke vydržela ta vzestupná tendence týden. Už mě ani netěší, že je Dortmund pořád za námi... Jestli tohle Keller přežije, tak už nevím.

Reagovat
db18

Klasika - Keller si zajistí práci a zase to je o ničem

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně frustrující. Už ani nedokážu být vůči němu objektivní

Reagovat
smazaný uživatel

tahle sezona je v prdeli už od začátku. Čím rychlejš to pometlo poletí, tím líp.

Reagovat
smazaný uživatel

A pritom tym mate luxusni, byt hodne zranenych

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika na Hoffenheim a HSV prostě Klopp neumí.

Reagovat
bayern987

Mají po titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia. Hlavně zase nezapomeňte nějakýmu hráči zvýšit plat, až se zase na vás vykašle a uteče.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty běž do háje, ty vylízanče.

Reagovat
bayern987

Je mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No do háje očividně jdete vy. Nedáváte plat Lewandowskimu i tuto sezonu?

Reagovat
bayern987

Ne, o to se stará Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe se nikdo neptal.

Reagovat
bayern987

A co jako? To se mě musí někdo zeptat? Běž si vylízat prdel a nechoď pod BL sekci.

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, at koupi zase podobnej skvost jako je Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta částka byla hned směšná. Ale přidat někomu potom, co se na ně vys.re a ještě k tomu odejde zadarmo... to je vrchol demence.

Ani nepamatuju, že by to kromě nich někdy někdo udělal. Většinou se takoví zrádci přeřazují do béčka, ale Borussia jde jinou cestou no.

Reagovat
AndR

V tom máš sice pravdu, ale zas tak dementní to nebylo, když se zamyslíš nad okolnostmi. Ocenili ho za to, co pro tým udělal, za to, že se podílel na jejich úspěších a do té poslední sezóny, vzhledem k tomu, že ještě Ramose a Immobileho neměli, ho namotivovali, aby i nadále hrál naplno a neviděl se už jinde.

Byla samozřejmě ještě varianta ho nechat hnít na lavičce a pokusit se ho na rok dostat ze hry, ale to by bylo něco tak trapného, ubohého a pověst týmu bortícího ... nehledě na to, že ho stejně platili, takže by to bylo hodně hloupé.

Dle mě to vyřešili logicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nejde obhajovat, on se nane vysere, on jim zdrhne zadaco, hodi na ne to nejvetsi hovno co muze byt a oni mu jeste pridaj.

Reagovat
stas87

ty na to pozeras optikou ceskeho fanusika ale..v Nemecku tym hracom nikto nebrani zmenit dres aj ked vedia ze hrac nepodpise novu zmluvu a chce ist inam,odstavit ho a vyplacat ho aj ked nehra?tak hlupy v BVB nie su,ja by som mu osobne nepridaval peniaze ale nechal ho hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych ho hrat nenechal. Ale chapu, ze nekdo jo. Nechapu, ze mu nekdo muze jeste pridat penize.

Reagovat
db18

tak oni za něj náhradu neměli - ale taky bych mu nic navrch nedal...

Reagovat
stas87

kvoli comu by si ho nenechal hrat?a este k tomu ked mas ako nahradu Schiebera ktoremu to ukrutne nevyslo..ak by Borussia uz vtedy mala treba Ramosa tak by som chapal ze Klopp necha hrat Ramosa a Lewa by sedel

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze co se tyce zrady, jsem nekompromisni. Jako kdyz budes s zenskou, ktera te podvede, vis, ze za rok odejde k jinymu a ty ji jeste na odchod koupis novy sperky, aby s tebou byla jeste chvilku spokojena.

Reagovat
db18

Jestli si s tou ženskou měl smlouvu na 4 roky bez opce na případný prodloužení...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ty zensky daval vsechno a planoval si s ni budoucnost. Ale prisel nekdo bohatsi a ta kurva zdrhla. A ja bych ji mel jeste neco davat za to, ze se mnou zustane poslednich par mesicu.

Reagovat
db18

To ne - ale stejně s ní budeš těch pár měsíců spát, nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nespal bych s ni, spal bych s jinejma, klidne s horsima i osklivejsima. Ona by se maximalne mohla parkrat projit se mnou nekam do spolecnosti, kdybych fakt chtel.

Reagovat
db18

A kdyby jediná k dispozici měla 100kg? (Pro srovnání kvalit a zásluh v BVB Roberta a Schiebera)

Reagovat
smazaný uživatel

A ja jsem snad zavislej na sexu? Pockal bych si a sehnal bych si casem nejakou lepsi.

Reagovat
db18

V tomhle případě řekněme, že by si na něm závislý byl, protože BVB na gólech útočníka závislé je.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB nevyhralo ani s nim nic, takze tam by se tolik zase nezmenilo.

Reagovat
db18

Jen by letos třeba hráli EL místo LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bys byl vůl vůl

Reagovat
smazaný uživatel

1x jen

Reagovat
JozkokozleJ

Keby som precital iba tvoj prispevok, asi by som netipol, ze pises o futbale

Reagovat
Arne

V manželství ale nemíváš smlouvu s datem platnosti do 30. června xxxx. Jako sorry, ale horší srovnání sis vybrat nemohl. I když se mi taky nelíbilo, jak mu zvedli plat, tak pokud na tom byli dohodnutí, tak je fér to potom taky dodržet. S čímž třeba ty máš svoje problémy.

Reagovat
exot12

Ty musíš byť pekný dement! Zrada? A čom točíš? Mal zmluvu, dodržal ju a nechcel predĺžiť je to normálne rozhodnutie. On netrucoval a nerobil naprieky. Chcel niečo iné. Uvedom si, že aj keď BVB je skvelý tým tak Bayern bol, je a myslím, že ešte dlho bude maximum pre každého hráča v Nemecku. Bayern je proste absolútna špička a to BVB nie je. Tak čo je na tom zlé ak chce hráč proste viac????

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Si snad včera čekal něco jinýho..?

Reagovat
Ángel di María 22

Achjo, to je zmar.

Reagovat
andrew96

Achjo BVB, když ne ani proti Hamburku.....Každopádně věrnost a oddanost fanoušků na Südtribune je obdivuhodná, jedno z mála, ale za to velké pozitivum těchto dní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Klopp překvapení v bussines class

Reagovat
smazaný uživatel

V dalším videu prej bude skákat padákem

Reagovat
Radin

Ostatní týmy v BL budou zase zábavné, ale boj o titul nejspíš už ne...Bohužel, Bayern zkoupí co se dá a pak to tak vypaadá..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Reagovat
db18

Reagovat
Spalovač šancí

To by se v Německu stát nemohlo ...

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
HSV1887

HAMBURG !!!!!!!!!!!!!!!! Kdo dneska vyhrál (okay, po půl roce) ????

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

že dnes určite vyhráte si písal skoro pred každým kolom. Raz ti to už muselo výjsť

ale som rád za body pre HSV, sám by som ich chcel vidieť vyššie, hlavne aby tam bol konečne poriadok v kabíne aj vo vedení...

Reagovat
HSV1887

Jo, já to píšu před každým zápasem, protože nám pokaždý věřim. Už to muselo konečně přijít. Ted dva týdny pauza a máme doma Hurenheim, to bude těžkej zápas, protože oni jsou nabouchaní. Ale já budu na stadioně a dořvu kluky k dalším třem bodům.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen dnes ďalšia absolútne zbytočná strata, oba inkasované góly po hrôzostrašných individuálnych chybách najprv Lena a potom myslím Hilberta, fakt horšie ako v piatej žiackej lige

Tá obrana je strašne tragická, podobne ako v Dortmunde, v Leverkusene aspoň ofenzíva celkom funguje, ale nepáči sa mi, že po skvelom začiatku išiel Calhanoglu pomerne dole, podobne Bellarabi...tiež by som dával viac šancí od začiatku Drmičovi, z lavičky sa do toho ťažko dostane...

BVB úplne v lese, tá ofenzíva je bez Marca a Henrykha veľmi slabá, navyše stred poriadne nedrží a defenzíva jedna z najhorších v lige Neviem, dokedy to takto pôjde, hlavne ten kolobeh zranení je na pováženie, s tým treba už niečo robiť...

Reagovat
Werkrider

To čo predviedli Leno a Hilbert bolo na zaplakanie.

Reagovat
bayern987

Hilbert? Mám takový pocit že jsem reportáž viděl, a nezdálo se mi že to byl Hilbert.

Reagovat
Arne

Se člověk těší na Sportstudio a místo toho tam na ZDF exhibuje ten Lanz.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas mit sky.

Reagovat
Arne

Pokud vím, tak to do zahraničí fyzickým osobám neprodávají.

Reagovat
smazaný uživatel

Echt? Ja myslim, ze jo, ale ze je to hodne drahy..

Reagovat
Arne

Před pár lety jsem se o to nějak zajímal a tutově to tak bylo... Že si to můžeš koupit jako podnikatel do hospody, ale normální člověk, co na to chce koukat doma, ne.

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez som nedavno pozeral na strukturu ponuky Sky. Legalne to nie je, mozne ano (s vyuzitim osoby zijucej v Nemecku). Sky Deutschland vlastni prava len pre uzemie Nemecka, preto neregistuju cez hranice, a teda neobchadzaju pravidla ako tunajsi operatory (cesky operator zaradzuje slovenske, slovensky operator zaradzuje ceske programy do ponuky).

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak správnej čas začít podnikat. Bundesligovej bar....

Reagovat
stas87

s cenami piva ako v Nemecku

Reagovat
Arne

Jj, nejlíp ceny jako na Wiesnu, tj. klasický pivčo za 8 eur.

Reagovat
db18

To klasický je ale nepasterizovaný tuplák, ne?

Reagovat
Arne

Ne, měli jsme za 7 nebo 8 (něco mezi) normální půllitr.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

A mně se kroutily ruce, když jsem tam měl platit za pivo 3 eura. Jak vidím, tak jsem byl ještě na tom dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nastává filozofický otázka, co kdyby byly takové ceny u nás? Chlastalo by se dál a bylo by se víc bez peněz nebo by se nechlastalo vůbec...

Reagovat
HSV1887

Chlastalo by se furt, na chlast si lidi vždycky peníze najdou

Reagovat
smazaný uživatel

Začla by se víc pálit kořka

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi nasel jako kde? Nejlevnejsi tuplak za 9,7...

Reagovat
Arne

Před nějakým stanem na té jejich louce... A píšu, že to byl normální půllitr (!!!), ne tuplák.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale to muselo byt s fantem. Ja kupoval Paulaner (fuj, humus) pullitr za 8 ecek, ale 3 eura byl fant, kterej mi pak vratili..

Reagovat
Arne

My měli nějaký takový to sytější, značku už nevím, možná c.core pamatuje... Možná že jsme se o ty tři eura měli taky hlásit, ale tam bylo tolik lidí a takový chumel, že jsme hovno věděli.

Reagovat
smazaný uživatel

a cigaret jako v UK....a asi by se tam na fotbal koukal sám no...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale třeba tohle v Praze chybí...Normální sportbar za normální ceny piv...Svého času byl ve Smečkách sportbar a pizzerie "Hvězda" ale po letech to tam skončilo, místo toho je tam bordel a tenhle bar se přesunul ke staromáku, kde maj pivo snad za 50,- a jídlo od dvou stovek vejš

Ve Smečkách to bylo dvoupatrové + zahrádka, na každém patře x lcd televizí, kde dávali italský, německý, anglický fotbal + rugby atd...

Reagovat
frankiefcb

Jj taky mi v ově chybí čistě tkaový sportbar za rozumnou cenu. Teď něco udělali na Karolíne, ale vypadá to až moc luxusně

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, ani na Stodolní nic takového není.

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl nedávno na Vinohradský v jednom sport baru, ta ženská tomu teda moc nehověla, ale tvrdila, že maj všechny sportovní kanály.. cca 12 stolů a 3 nebo 4 lcd, jedenáctka Kozel do 30 korun.. myslim že se to menovalo AAA nebo tak nějak.

Jinak v centru v Dlouhý je takovej malej sport bar, pivko lehce přes dvacku, 2 telky, takovej napůl pajzl, kde vedle sebe chlastá právník s popelářem no + výhoda pro baníkovce, před tou putykou sem dvakrát potkal Baryho, kterej údajně chodí kousek vedle, do Lokálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lokál vím, kde je ale tohodle baru sem si nikdy nevšiml

Každopádně tebou prvně jmenovaný bar není asi špatný, jen ten Kozel...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jo, akorát tu zahrádku sem tam nikdy neviděl.

Reagovat
db18

na Vinohradech jsem taky jednou zajel do jednoho "Sportbaru", ženská ani nevěděla, že se hraje fotbal a televizi jsme si taky museli zapnout sami

Reagovat
JozkokozleJ

Ak v Prahe za prenosom do sportbaru, tak jedine k Zabranskym na Karline alebo sportbaru na Brevnove, ktory je byvalym kinom, takze zazitok je dobry.

Reagovat
smazaný uživatel

To sem tam zažil horší, frajeři přišli chtěli vidět fotbal, ale ženská jim řekla, že se teď zrovna na něco dívá..

Reagovat
smazaný uživatel

Hvezda byla nej

Reagovat
madridcan
Reagovat
DieFohlenBMG

to je typek

Reagovat
HSV1887

Btw, Zinnbauer by měl zůstat na lavičce HSV nastálo. To jsem rád, je to borec!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Tak letošek už je asi rozdaný cooo.. Nicméně se vždy potvrzuje, že jaro může být o 100% jiné než podzim, takže zarazit propad a od jara na titul - pome BVB!

Reagovat
HSV1887

Do druhé ligy s BVB!

Reagovat
smazaný uživatel

V Gelsenkirchene sa konečne prebrali a zajtra idú údajne riešiť Kellera, som zvedavý, čo z toho bude...

Reagovat
bayern987

Zvýšení platu....

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele