Bundesliga - preview 7. kola

03.10.2014, 08:37, aktualizováno 05.10.2014, 08:53
Previews
Nedělní program otevře duel Wolfsburgu a Augsburgu, dvou tabulkových sousedů ve středu tabulky. Tečku za kolem pak udělá souboj Mönchengladbachu, který může zmenšit náskok vedoucího Bayernu, a dalšího neporaženého týmu Mainzu...
VfL Wolfsburg - FC Augsburg  (neděle 15:30)
Připsat si další vítězství a pokračovat ve stoupání tabulkou. Cíl Wolfsburgu před domácím utkáním s Augsburgem je poměrně jednoduchý; po špatném úvodu sezony Vlkům nezbývá nic jiného než šlapat, chtějí-li se napřesrok podívat do Ligy mistrů. Podle kouče Dietera Heckinga je vše na správné cestě..

Jediné, co prý VfL v současnosti chybí, jsou výsledky. Ve čtvrtek se v Evropské lize proti Lille očekávala výhra, utkání však nakonec skončilo 1:1 - a to přesto, že herně Vlci rozhodně nezklamali. "Snažím se vždy vidět věci v souvislostech," prozradil po zápase Hecking, "a z tohoto pohledu musím říci, že v posledních zápasech jdeme nahoru. Proti Lille jsme odehráli dobrý zápas. Vím, že důležitý je vždy konečný výsledek, a samozřejmě nejsme spokojeni se ziskem jediného bodu, ale byli jsme lepším týmem."

Nyní je tedy prioritou udolat Augsburg, a to bezpodmínečně - vzhledem ke ztrátám potenciálních konkurentů jako Leverkusen či Dortmund by byla velká škoda situace nevyužít. Přestože Hecking očekává, že se jeho svěřenci ve VW-Areně řádně zapotí. "Augsburg je tým, proti němuž nechce hrát nikdo. Musíme být ještě tvrdší než oni," plánuje kouč. "Musíme jim dát od začátku jasně najevo, že tady můžou na body zapomenout."

Hostující lodivod Markus Weinzierl má jiný názor. Jeho Augsburg nabral v září velice dobrou formu, když vyhrál tři z posledních čtyř duelů, a rád by zůstal v tabulce před Vlky i po tomto kole. "V zápase v Leverkusenu jsme ukázali, že dokážeme hrát vyrovnanou partii i na stadionech top týmů," připomněl Weinzierl nedávný úspěch. "Teď jedeme do Wolfsburgu a chceme tam získat minimálně bod."

Odvážnému trenérovi pomáhá i statistika, která říká, že Augsburg ve VW-Areně neprohrál při posledních třech návštěvách. "Daří se nám tu. Musíme ale tvrdě pracovat, abychom to i tentokrát potvrdili. Wolfsburg hraje letos doma opravdu výborně," varuje Weinzierl, kterému bude chybět zraněný Sascha Mölders; naopak kapitán Paul Verhaegh by měl být v pořádku. Heckinga zdravotní krize netrápí, možná se ale uchýlí k rotaci vzhledem k tomu, že jeho svěřence čeká sedmý zápas za posledních 22 dní.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - S. Jung, Naldo, Knoche, Rodríguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Perišić, Hunt, De Bruyne - Olić
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Kohr, Baier - Bobadilla, Halil Altintop, To. Werner - Djurdjić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05  (neděle 17:30)
V současné sezoně se v bundeslize nacházejí už jenom čtyři neporažené týmy - Bayern Mnichov, TSG Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach a 1. FSV Mainz, přičemž právě poslední dva si to v rámci sedmého kola rozdají ve vzájemném souboji.

Na jedné straně zabijácké protiútoky. Na té druhé prozatím nejlepší ligový střelec Shinji Okazaki. Duel v Borussia-Parku rozhodně slibuje nesmírně zajímavou podívanou. "Rozhodně to nebude snadné utkání. Mainz je v této sezoně velmi nebezpečný a vůbec mě nepřekvapuje, že bojuje o čelo tabulky," nechal se slyšet Lucien Favre, trenér domácích Hříbat.

Zatímco Gladbach bojuje na více frontách, Mainz nezvládl duel s Tripolisem ve třetím předkole Evropské ligy, a protože si neporadil ani s amatérským celkem v rámci prvního kola DFB-Pokalu, mohou se nyní svěřenci Kaspera Hjulmanda soustředit čistě jen na bundesligu. "Z pohárů sice vypadali, nicméně od té doby se v mnohém zlepšili. Rozhodně bych netvrdil, že jsme v tom zápase favorité. Ostatně naše utkání s Hamburkem a Paderbornem naznačila ledacos," dodal švýcarský kouč.

A ten dánský na druhé straně mu záhy komplimenty vrátil: "Pod Favrem udělali za ty roky obrovský krok kupředu. Jsou skvěle organizovaní, fotbal je evidentně hodně baví a navíc chytře do prvního týmu začleňují mladé hráče. Co se rozvoje klubu týče, jsou mnohem dál než my. Rozhodně se jedná o velmi, velmi dobrý tým."

Japonec Shinji Okazaki vynechal zápas s Hoffenheimem, který skončil bezbrankovou remízou. Nicméně proti Borussii Mönchengladbach by už měl nastoupit. Útočník ze země vycházejícího Slunce prozatím nastřílel pět branek a obrana Hříbat si na něj rozhodně bude muset dát pozor. Pozná tenhle zápas vítěze? Pravděpodobnější bude asi dělba bodů.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Jantschke, Stranzl, Dominguez - Kramer, G. Xhaka - Hahn, Traoré - M. Kruse, Raffael
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Junior Diaz - Moritz, Geis, Baumgartlinger - Djuricic, Hofmann - Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.75 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Fotbalisté Werderu Brémy se dlouhodobě pohybují spíše v dolních patrech Bundesligy a letošní sezóna je toho důkazem. Dříve velmi úspěšný celek získal v šesti zápasech pouze tři body a ještě nezvítězil, v tabulce mu tak prozatím patří předposlední sedmnácté místo. Loňský účastník Evropské ligy z Freiburgu je na tom jen o chlup lépe. V německé nejvyšší soutěži je šestnáctý a získal o bod více než jeho sobotní protivník, na své první vítězství také čeká.

Brémy v úvodních třech kolech dokázaly uhrát remízu, jenže od té doby čekají na bodový zisk již tři kola v řadě za sebou. Nejprve remizovaly 2:2 v Berlíně s Herthou, poté po výsledku 1:1 braly bod doma s Hoffenheimem a následně překvapily Leverkusen, když v divokém zápase uhrály nerozhodný výsledek 3:3. Jenže pak následovala porážka v Augsburgu, doma se Schalke i naposledy ve Wolfsburgu.

Freiburg prohrál na půdě Dortmundu a hned v prvním kole ve Frankfurtu, na domácím stánku drží prozatím ve třech utkáních neporazitelnost. Bod získal v souboji s Gladbachem, Herthou, Hoffenheimem a minule i s Leverkusenem, se kterým se rozešel v bezbrankovém poměru. V loňských vzájemných zápasech byl o něco úspěšnější Freiburg. Ten nejprve na půdě soupeře získal bod po remíze 0:0 a v následné domácí odvetě ho přehrál v poměru 3:1.

V hostujícím dresu působí dva čeští krajánci. Vladimír Darida nastoupil k pěti utkáním v Bundeslize a jednou dokonce dokázal skórovat, v základní sestavě by se měl objevit také teď. Své jisté místo má i zkušený obránce Pavel Krmaš, který doposud nechyběl ani jednou, nicméně tentokráte se na trávník nepodívá kvůli vyloučení v 78. minutě proti Leverkusenu. Kromě něho bude hostujícímu výběru chybět také zraněný Stanko.

Hostující kouč Christian Streich očekává velmi nervózní zápas. "V dosavadních šesti zápase ani jeden celek nedokázal zvítězit, nervozita se tak rozhodně dá očekávat. Tento zápas bude o větší vůli a nasazení. Rádi bychom tvořili hru a hrozili ze standardních situací, nicméně každá i sebemenší chyba může rozhodnout o naší porážce," uvedl s mírnými obavami devětačtyřicetiletý stratég.

Brémy nemohou využít služeb Zandera kvůli poraněnému koleni, po operaci kolene stále ještě rehabilituje také Bargfrede a nastoupit nemůže ani von Haacke. Uzdravený ještě není český reprezentační obránce Theodor Gebre Selasie, který má dlouhodobě problémy se stehenní kostí.

Kouč Werderu Robin Dutt si myslí, že oba výběry budou hrát pod velkým tlakem. "Pochopitelně čas běží a získat první vítězství už je potřeba. Mělo by to být napjaté střetnutí, ve kterém bude podle mého názoru rozhodovat jeden gólový moment. Jsme na tento zápas připraveni a domácímu publiku chceme splatit důvěru tříbodový ziskem," řekl Dutt odhodlaně.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Busch, Prödl, Lukimya, Garcia - Januzovič, F. Kroos - Bartels, Elia - di Santo, Selke
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Sorg, Torrejon, Kempf, C. Günter - Schuster, Darida - Schmid, Klaus - Frantz, Mehmedi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Schalke 04  (sobota 15:30)
Zajímavé utkání bude k vidění na hřišti Hoffenheimu, který přivítá Schalke, jemuž se úvod sezóny nevydařil, má však za sebou úspěšné derby s Dortmundem. Celek z Kraichgau zatím ještě neprohrál.

Marcus Gisdol přivedl během letní přestávky do koncernového mužstva hned několik posil a jen navázal na dobré výkony z minulé sezóny, kterou Hoffenheim zakončil na deváté příčce. Momentálně ze šesti utkání domácí ekipa zapsala rovných deset bodů a drží se na čtvrté příčce (společně s Mainzem a Hannoverem). Ve stejném duchu by TSG rádo pokračovalo.

Oproti dřívějším sezónám svěřenci Marcuse Gisdola vylepšili defenzivu, hned třikrát udrželi čisté konto a celkově inkasovali pouze pět branek. "Během přípravy jsme si vyzkoušeli několik variant, snažíme se nyní stabilizovat sestavu. Stále to není ideální, pořád máme před sebou hodně práce," uvědomuje si Gisdol. "Chceme být více flexibilní," dodal kouč TSG.

Königsblauen se, jak už bylo uvedeno, start do sezóny nevydařil a rázem se začalo spekulovat o konci trenéra Jense Kellera. Toho však vedení hornického mužstva podrželo a před týdnem přišla odměna v podobě vyhraného derby s úhlavním dortmundským rivalem.

Na vítězství s Dortmundem ale nedokázala hostující družina navázat na poli Champions League, kde se s Mariborem rozešla remízou 1:1. Po dvou zápasech tak má na kontě dva body. "Musíme ze sebe proti Hoffenheimu vydat maximum. Pak budeme mít dva týdny na regeneraci sil," nabádá ovečky Keller, jehož tým se může případným úspěchem dotáhnout na pohárové příčky (dvoubodové manko).

Ermina Bičakčiče skolila infekce a nebude tak pro tento zápas připraven. Mimo hru je rovněž Jin-Su Kim, jenž reprezentuje Korejskou republiku na Asijském šampionátu do 23 let.

O poznání hůže je na tom však druhá strana. Fabian Giefer si stěžuje na zraněná třísla, zatímco Felipe Santana nemůže hrát vinou svalového zranění. Na marodce jsou dále také Höwedes, Kirchhoff, Kolašinac, Goretzka, Farfán a Sam. Uprostřed obrany tak znovu nastoupí Neustädter.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Rudy, Süle, Strobl, Beck - Polanski, Schwegler - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Szalai.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Uchida, Matip, Neustädter, Aogo - Höger, K.-P. Boateng - Choupo-Moting, M. Meyer, Draxler - Huntelaar.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.60 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen si hodlá v domácím prostředí proti Paderbornu připsat další vítězství. Ovšem přestože byla postupová euforie mírně utlumena dvěma po sobě jdoucími porážkami, svěřenci Andrého Breitenreitera rozhodně nehodlají favorizovanému soupeři nechat nic zadarmo.

Trenér Roger Schmidt se nechal slyšet, že k utkání s Paderbornem nastoupí jeho tým se stejným respektem, s jakým přivítal (a vcelku jednoznačně porazil) v Bay Areně lisabonskou Benfiku v rámci druhého kola základních skupin Ligy mistrů. Leverkusenští vyhráli 3:1 a odčinili tak velice smolnou monackou prohru.

"Paderborn je velice nevyzpytatelný protivník. Tým je velmi silný v defenzivě a na začátku sezony prokazoval, že se s ním rozhodně bude muset počítat. V Bundeslize v podstatě způsobil takovou malou revoluci, když dokonce vedl tabulku. I proto očekávám, že to pro nás rozhodně nebude snadné utkání. Soupeře určitě v žádném případě nepodceníme," prohlásil Schmidt.

Ten nebude moci využít umění zraněných Simona Rolfese, Kyriakose Papadopoulose a suspendovaného Emira Spahiće. Mimo hru bude také Sebastian Boenisch, zatímco v případě Tina Jedvaje, Larse Bendera a Juliana Brandta je start nejistý. Přesto víceméně není pochyb o tom, že všechny tři body zůstanou doma.

Paderborn teď opravdu nemá snadný los. Po Bayernu (0:4) a Gladbachu (1:2) se utká s dalším top klubem. André Breitenreiter se však neustále usmívá. I proto, že ví, že jeho svěřenci prokázali, že jsou schopní bodovat s méně ambiciózními týmy. "Minulý víkend jsme sehráli fantastický zápas a alespoň k remíze nám chybělo jen málo. Proti takovým týmům si prostě nemůžete dovolit ani náznak nějaké chybičky, jinak toho hned využijí," nechal se slyšet mladý kouč. Tak uvidíme, jestli se Paderbornští nějaké proti Leverkusenu dopustí.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Jedvaj, Toprak, Wendell - Reinartz, L. Bender - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Drmic.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Strohdiek, Hünemeier, Hartherz - Ziegler - Koc, Bakalorz, Vrancic, Stoppelkamp - Kachunga.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Sobotní program německé nejvyšší soutěže nám přinese i utkání na Westfalenstadionu, kde Borussia Dortmund přivítá poslední Hamburk. BVB čeká již sedmé utkání ve dvaadvaceti dnech...

Borussen se na bundesligovém poli nedaří, když ze šesti utkání získali svěřenci Jürgena Kloppa pouhých sedm bodů a krčí se uprostřed ligového pelotonu. Z posledních tří ligových mačů navíc Schwarzgelb získali pouhopouhý jeden bod za remízu se Stuttgartem.

Trochu jiná písnička je to však z domácího pohledu v Lize mistrů, kde po výhře nad Arsenalem přišel tříbodový import z Anderlechtu a se šesti body se BVB vyhřívá na čele skupiny D. "Paradoxně jsme v Champions League ve dvou hrách získali skoro stejně bodů jako v šesti ligových zápasech a navíc jsme ještě neinkasovali," podotkl Klopp, jehož tým v lize inkasoval jedenáctkrát.

Ještě o poznání hůře je na tom však přístavní celek. Rothosen plynule navázali na minulou sezónu a znovu se drží na samém chvostu tabulky (ze šesti mačů si zapsali jen dva body). Ke kýženému obratu nepomohla ani změna trenéra, kdy Mirka Slomku nahradil Josef Zinnbauer.

Severoněmecký celek už se chtě nechtě potřebuje chytit, pokud si nechce zopakovat scénář z minulé sezóny, kdy se zachraňoval až přes zrádnou baráž. "Máme v týmu hodně nových hráčů, musíme si zautomatizovat všechny procesy, což chvíli trvá. Naše práce ale nakonec ponese ovoce," uvedl Lewis Holtby, jenž má za sebou nevydařená angažmá v Tottenhamu a Fulhamu.

Dortmundský kormidelník má k dispozici stejný tým jako proti Anderlechtu, akorát zřejmě udělá některé změny. Vrátit do sestavy by se měli Mats Hummels a Erik Durm.

Hamburk se nově musí obejít bez Reného Adlera, jehož trápí zraněné koleno. Rajković nadále dohání tréninkové manko a mimo hru je stále Green (žebra). Připraveni pak nebudou ani Iličević a Beister, které zastavilo svalové zranění, respektive problémy s kolenem.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Durm - S. Bender, Kehl - Aubameyang, Kagawa, Großkreutz - Immobile
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Behrami, Arslan - Stieber, Holtby, Jansen - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Hannover 96  (sobota 15:30)
Hannoveru se zatím v probíhající sezoně daří a rád by získal cenné body i na půdě slavného Bayernu. Olej do ohně před zápasem přilil hostující útočník Joselu, když prohlásil, že ve věčném souboji mezi José Mourinhem a Pepem Guardiolou favorizuje portugalského kouče..

Pro Guardiolu by to mohl být další důvod ke zvýšené motivaci. Jeho svěřenci sehráli sedm zápasů v posledních 21 dnech a je tedy logické, že se u nich začíná projevovat únava; katalánský stratég však jistě udělá vše pro to, aby soupeřovu hozenou rukavici zase vrátil.

"Vím, že mnoho Španělů hraje za Bayern kvůli Guardiolovi. Pro mě je ale nejlepším trenérem na světě Mourinho," rýpnul si před vzájemným duelem Joselu. "Někomu možná připadá arogantní, co se veřejného projevu týče, ale jeho vlastní hráči ho vždy milují. Je to skvělý člověk," dodal.

"Když jsem začínal kariéru, jeho vedení pro mě bylo tím nejlepším, co mě mohlo potkat. Každý, kdo pod ním hrál, o něm říká jen dobré věci," uvádí Joselu, který zažil Mourinhovu vládu v Realu Madrid. Poté odešel do Frankfurtu, čehož dodnes ani v nejmenším nelituje.

"Bundesliga je nejlepší soutěží na světě. To je také důvod, proč v ní hraje tolik španělských hráčů," nepochybuje. Jeho tým však, statisticky řečeno, nemá dnes přílišnou šanci na úspěch - z posledních 25 duelů v Mnichově prohrál Bayern jediný, zato všechny body si připsal hned dvaadvacetkrát, včetně šestigólové demolice Hannoveru v roce 2006.

Guardiolův tým také vede dosavadní tabulku německé soutěže se čtyřmi výhrami a dvěma remízami; dobrý start však zažívá také Hannover, který na mnichovský celek ztrácí pouhé čtyři body. Bayern navíc dost možná pošle do boje improvizovanou sestavu, aby zamezil utavení nejlepších hráčů (kteří navíc bojují v Lize mistrú). V základní sestavě by nicméně neměl chybět Xabi Alonso; sám Guardiola před týdnem prohlásil, že právě on je klíčem k týmovému úspěchu.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, J. Boateng, Dante - Lahm, Xabi Alonso, Alaba - Robben, T. Müller, M. Götze - Lewandowski.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Albornoz - Gülselam - Bittencourt, Schmiedebach, Hirsch, Kiyotake - Joselu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 8.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln  (sobota 18:30)
Před vzájemným zápasem Eintrachtu Frankfurt a 1. FC Köln vypadá vítězství domácích jako zcela jasná záležitost. Kouč Thomas Schaaf však varuje před jakýmkoliv podceněním.

Hráči Kölnu vstřelili prozatím v této sezoně jenom dvě branky, které jim ovšem stačily k šestibodovému zisku. Přitom takový Stuttgart už má na kontě gólů osm a Brémy dokonce devět. Přesto se oba tyto Bundesligou ošlehané týmy nacházejí po necelých sedmi kolech až za prvoligovým novicem.

Kozli naposledy skórovali (a hned dvakrát) na konci srpna právě do sítě VfB Stuttgart. Od té doby nic. "Rozhodně nebudou chtít hrát jen ze zabezpečené obrany, jak by si mnozí mohli myslet. Přesto ale budeme muset najít v jejich defenzivě skuliny, přičemž ale naše obranná čtyřka bude muset být také po celý zápas v pozoru," očekává Thomas Schaaf.

Je pravda, že kolínští doposud inkasovali jen tři branky, stejně jako Borussia Mönchengladbach. Pouze mnichovský Manuel Neuer lovil ze sítě míč méněkrát. Zatím na něj vyzráli jen dva střelci. "Musíme být odvážní, sebevědomí a trpěliví zároveň. I přes současné nepříliš přesvědčivé výsledky panuje v týmu dobrá nálada. Nějaké porážky nás jen tak nerozhodí," prozradil trenér Peter Stöger.

Eintracht bude znovu bez své brankářské jedničky, jelikož Kevin Trapp je stále zraněný. V brance jej tedy nahradí Felix Wiedwald. Oproti tomu hosté budou kompletní, protože do hry je připraven zasáhnout i Japonec Kazuki Nagasawa. Frankfurt naposledy porazil Köln před devíti lety. Od té doby třikrát vyhráli Kozli a třikrát se zrodila remíza. Aktuální výsledky ale přeci jen hovoří spíše pro domácí.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Chandler, Zambrano, Russ, Oczipka - Medojevic - Aigner, Hasebe - Inui - Seferovic, Meier
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Brecko, Maroh, Wimmer, Hector - Vogt, M. Lehmann - Risse, D. Halfar, Peszko - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - VfB Stuttgart  (pátek 20:30)
V páteční předehrávce se spolu utkají dva výběry, které na tom nejsou na začátku letošního ročníku Bundesligy úplně nejlépe. Hertha i Stuttgart zvítězily v šesti kolech pouze jednou a k tomu dvakrát remizovaly. Nacházejí se na samé hraně sestupu, na čtrnáctém, respektive patnáctém místě. A i ve vzájemném duelu se dá čekat nesmírně vyrovnaný souboj.

Hertha bude považována za mírného favorita jen kvůli tomu, že se představí před skvělým domácím publikem. Berlínský výběr dokázal remizovat s Brémami a Freiburgem, nejtěsnějším poměrem 1:0 porazil Vlky z Wolfsburgu. Porážku zaznamenal od Leverkusenu, Mainzu a v předchozím kole po velkém boji nakonec padl po výsledku 0:1 na půdě Augsburgu.

Stuttgart zaznamenal svou první výhru minulý týden, kdy si poradil s Hannoverem. Po pěti zápasech bez plného bodového zisku dokázal svého protivníka porazit 1:0 a určitě doufá, že se blýská na lepší časy. V průběhu sezóny prohrál třikrát v řadě s Kolínem, Hoffenheimem i mistrovským Bayernem, nerozhodný výsledek uhrál s Gladbachem a v Dortmundu. Oproti Hertě se tak střetl s papírově silnějšími soupeři.

V loňských vzájemných zápasech dokázal vždy zvítězit hostující celek. Stuttgart nejprve vyloupil Olympijský stadion po výhře 1:0, v jasní domácí odvetě ale Hertě podlehl 1:2.

Domácí kouč Jos Luhukay se bude muset obejít bez Gersbecka, který se rehabilituje po operaci menisku. K dispozici není ani Baumjohann s Cigercim. "Náš největší problém je produktivita. Pravidelně se dostáváme do šancí, jenže nedáváme branky. Pokud se v této činnosti nezlepšíme, tak těžko budeme vyhrávat zápasy," uvedl kriticky Luhukay.

"S většinou soupeřů hrajeme vyrovnanou partii a poté shoříme na tom, že neproměníme vyložené příležitosti. Stuttgartu určitě narostou křídla po minulé výhře nad silným Hannoverem. Máme velké odhodlání podruhé zvítězit a já pevně věřím, že se nám to povede," dodal jednapadesátiletý holandský trenér. Na hřiště by se měl vrátit Schulz, který si již odpykal trest za červenou kartu.

Trenér hostů Armin Veh stále nemůže využít služeb českého krajánka Adama Hlouška kvůli svalovému zranění, na trávník se nepodívají vinou zdravotních problémů ani Didavi, Yalcin či Abdellaoue. "V této fázi sezóny se ještě nebojuje o záchranu či evropské poháry, ovšem vítěz tohoto zápasu se může odpíchnout k lepším výkonům a naopak poražený zůstane v krizi. Bude to vyrovnané utkání a já věřím, že právě my uděláme ten rozhodující krok ke třem bodům," řekl optimisticky Veh.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, Heitinga, Lustenberger, N. Schulz - Hosogai, Skjelbred - Roy Beerens, Haraguchi - Kalou, Schieber
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kirschbaum - Klein, Schwaab, Rüdiger, G. Sakai - Gruezo, Oriol Romeu - Leitner, Maxim, Gentner - Ti. Werner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov642011:214
2.Borussia Mönchengladbach63308:312
3.Bayer Leverkusen632111:911
4.1. FSV Mainz 0562409:510
 TSG Hoffenheim62409:510
6.Hannover 9663125:410
7.Eintracht Frankfurt62319:89
8.FC Augsburg63038:89
9.VfL Wolfsburg622210:88
10.Schalke 04622210:108
11.SC Paderborn62228:88
12.Borussia Dortmund62139:117
13.1. FC Köln61322:36
14.Hertha BSC61238:125
15.VfB Stuttgart61234:95
16.SC Freiburg60426:94
17.Werder Brémy60339:153
18.Hamburger SV60241:82
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hertha BSC - VfB Stuttgart
sobota 15:30Bayern Mnichov - Hannover 96
sobota 18:30Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln
neděle 15:30VfL Wolfsburg - FC Augsburg
neděle 17:30Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 (host Miroslav Jirkal)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (108)

Přidat komentář
HSV1887

Auf geht´s Stuttgart !!!

Reagovat
db18

Místo Schiebera asi nastoupí Ronny, takže VfB bude mít docela výhodu...

Reagovat
Arne

Třeba Jos posune nahoru Schelleho a Lustiho... Ale moc s tím nepočítám no.

Reagovat
db18

...a to byl moment, kdy jsem výsledek na kicktippu překlikl z 2:1 na 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Dneska by to chtělo zabrat, mít méně bodů než odehraných zápasů je prostě na hovno situace, ale mám pocit, že to bude hrozná podívaná a na konci remíza, která nikomu nepomůže... Schieberova absence je špatná, pokud má být mimo hru další dva, tři zápasy, ale asi je dobře, že nebudeme hrát na dva hroty. Tenhle systém je přežitek, na druhou stranu pokud bude pod hrotem znovu Ronny, asi je to v konečném důsledku jedno.

Reagovat
db18

...taky se bojím "obvyklé" páteční nudy

Reagovat
db18

btw. nevíš, proč u domácích dresů máte nad číslem klasicky "Hertha BSC" a nad venkovními pouze "Berlin"?

Reagovat
Arne

To už je několik let, kdy to takhle dělají (nevím teda, jestli to bylo v každé sezóně, ale začalo to tak před pěti, šesti lety). Asi je to myšleno tak, že mimo domov jakoby Hertha reprezentuje Berlin, tak to tam mají.

To máš, jako když nějaká televize to bere takhle pragmaticky a píše tam Berlin, München místo názvů klubů (s výjimkou Schalke).

Reagovat
db18

Ok (já si právě toho rozdílu všiml až teď když hráli v Augsburgu)

Reagovat
Werkrider

95% ľudí ani netuší z akého mesta Schalke je.

Reagovat
Arne

Myslel jsem německé televize, a tam samozřejmě vědí... I český fanoušek, co má trochu o fotbale přehled, podle mě z drtivý většiny ví, odkud je Schalke.

Reagovat
Werkrider

To je pravda, ja som bral samozrejme širšiu futbalovú verejnosť.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Gelsenkirchen 04 by neznelo dobre.Takto to znie lepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Kraft - Pekarik, Lusty, Heitinga, Schulz - Schelle, Hosogai - Beerens, Ben-Hatira, Stocker - Kalou

Konečně Ben místo Ronnyho...

Reagovat
Arne

Začínám se těšit, najednou docela optimismus...

Reagovat
JozkokozleJ

To vyzera velmi slubne. Ndjeng, Ronny a Haraguchi su presne ti hraci, ktorych by som po Augsburgu vymenil. A ako pise Arne, ocakavalo sa pokracovanie trapenia, ale Ben-Hatira a Stocker do toho mozu vniest vietor.

Reagovat
smazaný uživatel

A já měl za to že Ronny patří k nejlepším na hřišti.

Reagovat
Arne

Když se kopou standardky, je nejlepší... Ale jeho herní přínos je už delší dobu ničemný.

Reagovat
db18

Stocker a Änis

Reagovat
stas87

neprislo mi to ani ako faul..prisna penalta

Reagovat
db18

z opakovačky docela jo - Cruezo nedosáhl na balon a vzal akorát Stockera

Reagovat
Arne

Naprosto jasná, i když si myslím, že tomu Stocker, hlavně pak na zemi, přidal. Přitom nemusel, tohle byla Gruezova hloupost a Aytekin to nemohl nevidět.

Reagovat
stas87

videl som to len raz,hodil sa pekne o zem tak za blbost sa plati,ktovie ci by nenastalo trapenie z vasej strany

Reagovat
db18

Cruezo

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Bayern už do televize nedají, no není se čemu divit

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Zavři klapačku Madridská nulo. Nechápu proč sem ten odpad pořád leze...

Reagovat
smazaný uživatel

Ááá pozor největší žumpa se chytla Ty jsi hodně zoufalý kluk, že se necháš tak snad vyprovokovat. Měl by sis najít holku a neřešit nějaký eurofotbal pořád ty tragéde

Reagovat
bayern987

Holku mám, EF si řeším kdy se mi zachce a miluju když sem lezou děti jako ty. tragéde...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli náhodou ta holka není plakát Kloseho na zdi Dítě nejsem už dávno.

Reagovat
bayern987

To doopravdy není, a Kloseho tam mám teda taky no...

Reagovat
db18

...hodně laciný pokus, když v tv ten Bayern dávají

Reagovat
HSV1887

Dneska uz to konecne dame!!! Hlavne, hrajem proti tomu bordelu, s nima nemuzem prece rupnout!!! NUR DER HSV!!!! TOD UND HASS DEM BVB (BEHINDERTE VERFOLGEN BALL)

Reagovat
smazaný uživatel

jo..však na co používat členy

Reagovat
HSV1887

Jaky cleny..?

Reagovat
smazaný uživatel

"den" před Ball

Reagovat
Spasitel

Fanúšik Hamburgeru hovorí o bordeli

Reagovat
HSV1887

A? My nejsme žádnej bordel, my jsme HAMBURG!!!

Reagovat
Spasitel

Oproti Dortmundu ste a len kvôli šťastiu hráte tento rok Bundesligu.

Reagovat
HSV1887

Štěstí je jenom pojem. Jako měli jsme namále, přiznávám, ale udrželi jsme se a to je hlavní. Máme něco, co nemá nikdo jinej - od roku 1963 jsme nepřetržitě v Bundeslize a vždycky tam budem. Dneska vyhrajem, zlomíme tu negativní sérii a pojedem! Já se netajim, že nemám rád BVB, pro mě je to bezcenej klub, uznávám jenom jejich tradici, že to není žádná komerční sračka. Hlavně, najednou jim každej fandí, ale třeba deset let zpátky?? Hrozila insolvence, nejasná budoucnost, málem zkrachovali. To už to všichni zapomněli?? Pak se vyhrály dva tituly a jen všude vidim eeeey BVB usw.

Reagovat
smazaný uživatel

Eeeeeey BVB!

Reagovat
HSV1887

"Loňský účastník Evropské ligy z Freoburgu je na tom jen o chlup lépe."

Jungs, chtělo by si to taky po sobě někdy přečíst..

Reagovat
bayern987

jedno písmeno, se v pohodě může stát...

Reagovat
smazaný uživatel

myslíte ze v zapase Bayernu s Hannoverem padne nad 4 goly? ta bilance k tomu svadi dat over 3.5 ale bojim se ze Bayern bude vest 2:0 a poleví, no zkusim to stejně..

Reagovat
stas87

ak ti mozem poradit tak by som skusil ze Hannover neda gol..vonku nie je nebezpecny vobec,myslim ze vonku ani neskorovali este tuto sezonu,otazka je ako k tomu pristupi Bayern,tych 2:0 cakam aj ja

Reagovat
db18

4:0 tipuju

Reagovat
bayern987

Já si tipl stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller - Durm, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Bender, Kehl - Aubameyang, Großkreutz, Kagawa - Ramos

Auf gehts BVB!!!!!!!!!!!!

Reagovat
db18

Drobny - Diekmeier, Westermann, Djourou, Ostrzolek - Arslan, Behrami - Müller, Holtby, Jansen - Lasogga

Bank: Brunst, Cleber, Kacar, Jiracek, Stieber, van der Vaart, Rudnevs

Kačar už je na střídačce, tak snad brzy posadí Djouroua Akorát je škoda, že se zase vyhnul Slomkovi, pod ním by nejspíš dostával více šancí

Reagovat
db18

4-3-3 a útok Shaq - Lewa - Arjen

Je jasný, že to budeme tahat přes křídla a nejvíc práce zase bude mít Xabi, jestli Hannover bude hrát svou venkovní klasiku

Reagovat
smazaný uživatel

wtf proč běží na Eurosportu Bayern, když jinde byl uvedenej Dortmund, kdo se má na ty tragédy dívat?

Reagovat
db18

Tady byl uvedený Bayern a včera během páteční předehrávky taky ukazovali Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

TŘEBA UVIDÍŠ O PĚT VÍC GOLŮ...

Reagovat
vocasisko

tak to obrana hodně zaspala, jestli to opravdu nebyl offside

Reagovat
vocasisko

hmmm, nebyl

Reagovat
db18

taky jsem si to myslel...

Reagovat
db18

Lewa

krásně Rafinha, ale zdá se mi, že Robo byl v ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

Darida

Reagovat
db18

I když zase jen z penalty - snad k tomu nedostane zase rudou

Reagovat
smazaný uživatel

zase už jen to, že jí může kopat po tom, co stál....to je pěkná pozice v týmu

Reagovat
db18

Arjen to mi ten tip už do poločasu nevyjde

Reagovat
stas87

penaltu pre Werder neodpiska a pre Freiburg hej

Reagovat
penepi

Disponuje niekto nejakým obstojným linkom na BVB?

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Keller von !

A Bayer otočiť

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je na tom vubec Papadopoulos? To je porad zranenej? To uz bude skoro dva roky, ne?

Reagovat
db18

Má problémy s ramenem

Reagovat
db18

Lewa

A zase stačil jeden centr na překonání dvou řad hráčů Hannoveru

Reagovat
slovaňáák

To je fakt tragédie, co ta obrana vymýšlí.. Jsem vážně zvědav, kdy konečně nedostaneme v BL gól..

Reagovat
db18

V 9. kole máte doma Hannover, to je nemožný inkasovat...

Reagovat
blackhawk88

nieco na tom bude..ist sam na branu a nedat gol, to je take hanoverske

Reagovat
slovaňáák

No nevím, něco podobnýho jsem si říkal dneska..

Reagovat
Kenneth

7000 fanoušků z Hamburku. Erfolgsfans z Mnichova by se mohli učit.

Reagovat
db18

...že to vykřikuje zrovna "Erfolgsfan" Sparty

Reagovat
Kenneth

Reagovat
db18

...taky můžu říct, že se od Baníku máte co učit

Reagovat
Kenneth

Na Spartu nechodí lidi ani když se daří, takže co tím chtěl básník říci?

Reagovat
db18

...ty si nám chtěl něco říct A mluvil si o venkovních zápasech ne?

Nebo chceš srovnávat 7 tisíc hostů v Dortmundu s tím, že Bayern už má x-sezon v řadě vyprodaný stadion?

Reagovat
Kenneth

Kdyby byl v Bayern v takových sračkách jako je HSV, tak pak by mě zajímala ta podpora.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...tak to se spíš HSV má co učit od Bayernu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Toho sráče co se chodí pod Bl sekci vyblít si nevšímej. (překvapivě fanoušek Realu).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Těch je na drtivé většina stadionů víc než sedm tisíc, tak nevím, co tím chtěl básník říct.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kenneth

Lewis je skvělej. Dortmund dneska padne.

Reagovat
smazaný uživatel

ta prihravka byla luxusni

Reagovat
smazaný uživatel

hrůza, hrůza, hrůza...

Reagovat
smazaný uživatel

Pekna prvni pule, nepustit BVB do ani jedny sance, to je proste super

Reagovat
smazaný uživatel

Leno by sa mal prestať hrať na Neuera, keď to nevie

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Už toho mám dost.

Reagovat
bayern987

MIA SAN MIA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nerad to slovo používám, ale tohle už je "krize"

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO zcela zaslouzene

Reagovat
bayern987

Přesně jsem tyto výsledky čekal (HSV, BAYERN)!!!!!

Reagovat
db18

HSV jsem přecenil, tam jsem čekal dva góly - škoda, že to Jiráček nekopl trochu výš

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

...ten Slovák mi hlasem strašně připomíná Jozka

Reagovat
stas87

mne bolo jasne ze je to on len som nestihol zaciatok a pozeram to od 10 minuty az

Reagovat
db18

Aha

Reagovat
Arne

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
stas87

nie je to spatny futbal FCA je presnejsie o nieco,Baba s Caiubym ale chodia az prilis do subojov namiesto toho aby skusali viac kombinovat,vlkom chyba nejaky herny plan..spoliehaju sa na to ze Gustavo a Guilavogui budu rozdavat lopty na strany ale na to su hostia pripraveny,ked sa ktomu prida ze maju lepsiu obranu ako Werder tak je to celkom bezradnost od domacich,navyse do takeho zapasu je Bendtner nepouzitelny lebo vlci ani netlaci a neposielaju lopty do vapna,to je docela chyba si myslim od Heckinga,tu by sa hodil Olic viacej,viac verim hostom lebo vyzeraju lepsie ako domaci a nieco im tam spadne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele