7. kolo
04.10.2014 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hamburger SV 0:1

Ne, prostě to letos nejde - aneb když už krize, tak pořádná. S výjimkou skvěle sehraného duelu Ligy mistrů proti Arsenalu je Dortmund v probíhající sezoně zatím jako vyměněný, dnes dokonce odevzdal doma všechny body Hamburku a na titul může nejspíš definitivně zapomenout. Pro tým Josefa Zinnbauera jde naopak o vůbec první výhru sezony..

Hrdinou fanoušků z přístavního města se stal autor jediné branky Pierre-Michel Lasogga; byl to teprve druhý vstřelený gól HSV od začátku sezony. I to však ale stačilo, a slavný klub tak opustil poslední příčku tabulky, když se prohodil s rivalem z Brém. Borussia naopak ztrácí na vedoucí Bayern už 10 bodů, a co hůře, na sestupové příčky má pouze dvoubodový náskok.

První šanci sice měli podle očekávání domácí, konkrétně Marcel Schmelzer, obětavý blok Nicolaie Müllera však jako by jasně ukázal, na co chtějí hosté dnes spoléhat - tvrdá práce, stoprocentní nasazení, pevná obrana a týmový výkon. Zinnbauer to pochopil, a Hamburk hrál přesně tak, jak měl. Místo hezkého fotbalu si vytyčil za cíl získat body, a podle toho to také na hřišti vypadalo.

Müller si sám také připsal první šanci HSV, z ostrého úhlu však pálil mimo. Dortmund sice kontroloval hru, přes hamburskou obranu se však nedostával a jeho vlastní defenziva naopak dělala velké chyby; Müller z nich těžil docela ochotně. Ta další už se hostům stala osudnou: mladý křídelník odcentroval na volného Lasoggu, který byl úplně sám před odkrytou bránou a pochopitelně nezaváhal.

Prakticky tatáž situace se opakovala i těsně před přestávkou; Müller tentokrát vystihl směr přihrávky v obraně Borussie a mohl střílet na Weidenfellera, ukázalo se však, že se nacházel v až příliš těsném úhlu. Vzhledem k výkonům obou týmů (a zejména průběžnému skóre) tedy není divu, že domácí fanoušci vyprovázeli hráče do kabin pískotem.

Na začátku druhé půle však věrné publikum už opět burácelo na podporu borců v žluto-černém - dokud jej po hodině hry málem nezchladila stoprocentní šance Heika Westermanna. Ten hlavičkoval po centru Lewise Holtbyho do zdánlivě prázdného rohu brány, jakoby odnikud však připlachtil Weidenfeller a situaci zachránil. O deset minut později se vytáhl také Jaroslav Drobný na druhé straně; prověřil jej hlavičkující Ramos, kterému nabil Schmelzer.

Čerstvý střídající Immobile pak poslal před Drobným svoji střelu nad břevno. V tento okamžik Dortmund cítil šanci na vyrovnání a rozhodl se proto vrhnout veškerou aktivitu do ofenzivy; sympatický přístup, jistě, nicméně v už tak nejisté obraně se tím otevírala obrovská okna a jedno takové málem využil Holtby. Ani pětiminutové nastavení domácím nakonec nepomohlo a v boji o čelo tabulky ztratili další body.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bayern987

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál Dortmund ještě by mohli odvolat poKloppa, když bude volnej Franz

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dobře, že Klopp nešel do United

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele