7. kolo
05.10.2014 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 1:1

Borussia Mönchengladbach a 1. FSV Mainz splnily naše očekávání a rozdělily si body. Zůstávají tak neporažení a přečkají reprezentační pauzu na pohárových pozicích.

Na první šanci utkání se v Borussia-Parku čekalo jen čtyři minuty. A k radosti domácích příznivců se o ni postarala Hříbata. Patrick Herrmann dostal míč přes bránícího Júniora Díaze k Raffaelovi, jenž ovšem proti Lukasi Kariusovi neuspěl. Svědomí však přestal brazilský ofenzivní záložník zpytovat o deset minut později, kdy se prosadil jeden z jeho spoluhráčů.

Herrmann si vyměnil míč s Fabianem Johnsonem, a poté se kulatý předmět dostal až na úroveň penalty, kde Max Kruse nelenil a okamžitě jej poslal levačkou nekompromisně za Kariusova záda - 1:0. Mohuč byla poté raným gólem evidentně zakřiknutá, nicméně po půlhodině hry jim pomohla nešikovnost protihráče vrátit se zpět do zápasu.

Zdánlivě nevinná situace po Díazově centru skončila penaltou, jelikož rozhodčí Manuel Gräfe viděl ve vápně ruku bránícího Juliana Korba. Balon si na puntík, možná trochu překvapivě, nepostavil nejlepší bundesligový střelec Shinji Okazaki, ale Jonas Hofmann. V klidu si počkal, až se Yann Sommer pohne, a vystřelil do protipohybu bývalého brankáře Basileje - 1:1.

Ve druhém poločase zkoušel štěstí znovu Raffael, ale stejně jako v úvodu zápasu neuspěl. Mohuč se poté pokoušela zaskočit Borussii jejími vlastními zbraněmi, nicméně bylo znát, že protiútoky nejsou největší předností týmu trenéra Kaspera Hjumanda. Do třetice si vytvořil příležitost Raffael a za svého brankáře musel tentokrát na brankové čáře zaskakovat Stefan Bell. A když už se k Raffaelovi Caetanovi de Araújovi balon znovu odrazil, nedokázal jej do sítě dopravit díky obrannému zásahu Díaze.

A protože tváří v tvář Kariusovi si neporadil ani střídající Thorgan Hazard, Edenův bratr, nepoznal tenhle duel vítěze. Gladbach tak zůstane na třetím místě s tím, že má stejný počet bodů jako druhý Hoffenheim. Mohuč zůstává s dvoubodovým odstupem šestá. Svěřenci Luciena Favreho se v příštím kole za dva týdny chystají do Hannoveru, zatímco proti Augsburgu si pokusí Shinji Okazaki vylepšit svůj gólový účet.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele