7. kolo
05.10.2014 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 1:0

Naldo vstřelil svoji druhou branku sezony a Wolfsburg tak i nadále pokračuje v napravování pokaženého srpna. Dnes Vlci udolali doma Augsburg těsně 1:0, gólů ale mohlo být mnohem více..

A to i přesto, že se kouč Dieter Hecking rozhodl vynechat ze základní sestavy nejlepšího střelce Ivicu Oliće, kterého nahradil dánský reprezentant Nicklas Bendtner. Wolfsburg, který vstřelil gól v každém z posledních 16 ligových duelů, na sobě vůbec nedával znát únavu ze čtvrtečního duelu Evropské ligy a na hřišti od začátku jasně dominoval; po dvaceti minutách měli domácí statistiku 63% držení míče. I přes velkou snahu celého týmu v čele s opět skvělým Ricardem Rodriguezem se však nepodařilo vymyslet jedinou střelu, která by ohrozila hostujícího gólmana Marwina Hitze.

Také Diego Benaglio se na druhé straně dlouho nudil, Augsburg však po přečkání úvodního tlaku začal také vystrkovat rohy a Rodríguez musel dobrým obranným zákrokem zlikvidovat pokus Dominika Kohra. Domácím trochu zatrnulo i po dvou pokusech Raúla Bobadilly, zatímco Halil Altintop z dobré pozice svoji střelu vůbec nezvládl. Až poté si první gólovku připsal i Wolfsburg, konkrétně mladý playmaker Maximilian Arnold, který zpoza vápna pálil mimo.

Také po změně stran šance pokračovaly - Benaglio vychytal v dobré šanci Caiubyho, Naldo zase zaměstnal Hitze jedním ze svých typických projektilů. Další na řadě byl hostující Tobias Werner, respektive jeho nepovedená střela z bezprostřední blízkosti. A pak, po hodině hry, Vlci konečně udeřili - Naldo sebral míč Caiubymu, vyměnil si jej se Sebastianem Jungem a precizní ránou k zadní tyči nedal Hitzovi šanci.

To byla pro hosty těžká rána, z níž se vzpamatovat nedokázali - naopak Heckingovy svěřence vstřelený gól hodně "nakopl" a místo závěrečného augsburgského tlaku na vyrovnání tak diváci viděli další šance De Bruyneho, Vieirinhy a Oliće. Další branku už se přidat sice nepodařilo, ve Wolfsburgu však můžou být i přesto spokojeni; nejen s další výhrou, ale také s prvním čistým kontem bundesligové sezony.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele