Bundesliga - souhrn 6. kola

18.09.2009, 22:28, aktualizováno 20.09.2009, 19:27
Komentáře a souhrny
Velké překvapení se zrodilo v Berlíně, kde místní Hertha vysoko podlehla Freiburgu 0:4. Týmy Leverkusenu a Brém se rozešly bez branek. Hamburk i přes remízu v Frankfurtu zůstává v čele. Wolfsburg díky dvěma brankám Edina Džeka zvítězil na půdě Schalke 2:1. Bayern po velkém boji porazil Norimberk, Hoffenheim v poslední pětiminutovce otočil zápas v Gladbachu. Stuttgart doma nestačil na 1. FC Köln.

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1:2

18.09.2009 20:30

Góly: 80. Benedikt Höwedes - 55. Edin Džeko, 81. Edin Džeko

Léčba Felixem Magathem stále nezabírá, Schalke je stále v útoku impotentní, jediný jeho dnešní gól vstřelil obránce Höwedes. Naopak mistrovský výběr se opět mohl o svou útočnou dvojici opřít, Edin Džeko dvěmi brankami vystřelil Vlkům výhru v Gelsenkirchenu.

Po třech ligových porážkách je tak Wolfsburg opět na cestě za úspěchem. V prvním poločase se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, ale branky začaly padat až v druhém poločase. Přesto všechno začal Wolfsburg namotivován historickou výhrou v Lize mistrů sebevědomě. Velká příležitost se v desáté minutě zjevila před Josuém, ten ale z hranice šestnáctky nedokázal svou velkou šanci využít.

Teprve po čtvrthodině hry se domácí dokázali osmělit z úvodního tlaku, jenomže Bordonova hlavička branku minula. Zatímco Höwedes na poslední chvíli zabránil průniku Gentnera, na druhé polovině hřiště se z gólového sevření nevymanil Farfán. Hra se po úvodní oťukávačce přesunula na střed hřiště, šance byly nedostatkovým zbožím. Když už opravdu nebylo, na co se dívat, probral diváky z letargie pokusem z nouze Grafite. O tři minuty později se podobným způsobem prezentoval Rafinha, tomu ale upadlo tělo a penalta se nepískala. Do kabin tak šli pánové za nerozhodného stavu.

Po nástupu ze šaten se hrál jiný fotbal, Wolfsburg působil kompaktnějším dojmem. V 55. minutě po Rietherově centru otevřel hlavou skóre Džeko. Jenomže Schalke se ani po inkasovaném gólu nezlepšilo, vyrovnání tak bylo darem z nebes. Běžela 80. minuta, na Keniův centr si naskočil v letošní sezoně cestovatel obranou Benedikt Höwedes a vyrovnal.

Jenomže Königsblauen remízový stav moc dlouho neudrželi, Hasebe z pravé strany přihrál Džekovi, který podruhé prostřelil Manuela Neuera. Schalke se v závěru pokusilo vyrovnat Kuranyim, ale fotbalový Bůh již tentokrát zůstal hluchým.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - 1. FSV Mainz 05 2:3

19.09.2009 15:30

Góly: 7. Mimoun Azaouagh, 45+1. Diego Klimowicz - 45. Andreas Ivanschitz, 52. André Schürrle, 71. André Schürrle

Mainz pokračuje ve svém tažení i s početnou marodkou, ačkoliv měl v tomto utkání velké štěstí. Tuchelův tým si nakonec z Ruhrstadionu odváží výhru po divoké přestřelce, vítězství dvěma brankami zajistil Kevin Schürrle.

Zápas nezačal pro tým od soutoku Rýnu s Mohanem tak, jak by si asi představoval. Jedenáctka, jíž na hřiště poslal trenér Marcel Koller, se rychle dostala do vedení díky Yahiově volném kopu, který podcenil zastupující gólman Wetklo a Azaouagh měl práci jasnou. Domácí tak vedli již po sedmi minutách a pokračovali v nátlaku.

Velké starosti dělal hostům hlavně Epallé ve spolupráci se střelcem Azaouaghem, jenomže vysněný druhý gól nepřišel. Bochum se po pár neúspěšných pokusech stáhla do dobře organizované obrany a většina akcí FSV končila fiaskem. V kontrastu s tím by se daly podotknout šance Dabrowskiho z 23. a Fuchse ze 33. minuty, při kterých ale odčinil své zaváhání Mainzer Tor Wetklo.

O to více překvapivější bylo vyrovnání hostí. Keller zmátl na pravé straně Böniga, dokázal odcentrovat a do té doby prakticky neviditelný Ivanschitz poslal míč do pravého horního rohu Fernandesovy branky. Jenomže to nebylo vše, co se v nastavení prvního poločasu stihlo udát, Bochum totiž dokázala zareagovat téměř okamžitě. Yahia s lehkým zraněním dal dlouhý a hlavně přesný míč na Diega Klimowicze, proti němuž neměl Wetklo z osmi metrů šanci. Hráč, na nějž si chtěl Thomas Tuchel dát největší pozor, tak šokoval osmnáctitisícovou návštěvu.

Během poločasové přestávky se neudály ani v jedné ze sestav výraznější změny, ale po příchodu dvaadvaceti borců ze šaten se vyrovnal obraz hry. FSV zlepšilo svůj přechod do útoku a položilo tím základ obratu. Sedm minut po změně stran se Ivanschitzův centr snesl na Schürrleho, který nedal levou nohou Fernandesovi šanci.

Jenomže to nebylo vše, hosty podržel v brance Wetklo a v 71. minutě se konal třetí šok. Loewův centr propadl na zadní tyč, kde ukázal svou obounohost Schürrle, tentokrát totiž Fernandese pokořil pravou nohou.

V konečné fázi vrhli domácí vše do vedení, ale stav se jim zvrátit nepovedlo. Bochum tak prohospodařila své dvojnásobné vedení.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 2:4

19.09.2009 15:30

Góly: 10. Juan Arango, 17. Roberto Colautti - 22. Sejad Salihović, 86. Maicosuel, 89. Chinedu Obasi, 90+1. Demba Ba

Gladbach začal doma proti Hoffenheimu senzačně a po dvaceti minutách vedl o dvě branky, hosté se ale zvedli ze dna, brzy snížili a drtivým závěrem strhli skóre na svoji stranu. Po výhře 4:2 tak zůstávají čtyři zápasy neporaženi a derou se tabulkou nahoru.

TSG nastoupilo od posledního úspěchu proti Bochumi v nezměněné sestavě, v domácí brance stál poprvé v sezóně uzdravený Logan Bailly. Jeho spoluhráči mu zpočátku dávali čas na rozkoukání se a sami se hnali do útoku. V prvních náznacích jim ovšem chyběla preciznost ve finální fázi a k prvnímu gólu tak musela vést obrovská individuální chyba hostí. Tu předvedl v 10. minutě Gustavo, načež Bobadilla rychle nahrál Arangovi a ten střelou z 20 metrů poslal domácí do vedení - 1:0.

Hoffenheimští poté převzali iniciativu a zdálo se, že vyrovnání je otázkou času. Jenže chyba lávky, v 17. minutě kapitálně chyboval tentokrát Hildebrand, jenž Bobadillovu střelu jen vyrazil před sebe a dorážející Colautti neměl zblízka problém - 2:0. Hříbata tak byla na koni, ovšem poté si neodpustil zaváhání ani brankář na opačné straně hřiště. Bailly podcenil ve 21. minutě Salihovićův přímý kop a ten, byť byl zahráván z velkého úhlu, zaplul do sítě - 2:1.

Najednou bylo vše zase naprosto otevřené a hosté se hnali za vyrovnáním. Další standardky se ujal Salihović a tentokrát jeho pokus prolétl těsně vedle, střela Eduarda šla zase příliš vysoko. Za svým prvním letošním gólem se poté dral Ibišević, na poslední chvíli ho ale zneutralizoval domácí obránce Dante. Gladbach byl nebezpečný spíše z brejků, ještě do přestávky však zahrozil jiným způsobem - ze vzduchu prostřednictvím Brouwerse, který si vylámal zuby na Hildebrandovi.

Do druhého poločasu se změnily strany, nikoliv však obraz hry. Nejprve sice vyslal vyrovnou střelu domácí Marx, poté se ale zase dostávali ke slovu hosté z Kraichgau. V 50. minutě se zjevil v šanci Obasi, ale počítal si nedůsledně a podobně si vedli v dalším průběhu hry Ba, Salihović a znovu Obasi. V 69. minutě musel předvést své umění Hildebrand, když střílel Matmour, na opačné straně hřiště se nenechal zahanbit ani Bailly, jenž zasahoval proti přímému kopu Eduarda.

S blížícím se koncem zápasu Hoffenheim přidával na obrátkách a jeho tlak byl stále větší. Obranný val Borussie nakonec nevydržel v 86. minutě, když Salihović našel střídajícího Maicosuela a ten zblízka srovnal - 2:2. To ovšem nebylo zdaleka vše. V 89. minutě nacentroval Eduardo a zcela volný Obasi hlavičkoval přesně - 2:3. Domácí už nebyli schopni odpovědět a naopak ještě dostali další branku, když v první nastavené minutě uzavřel na konečných 2:4 Ba.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Dortmund 1:1

19.09.2009 15:30

Góly: 48. Didier Ya Konan - 45. Nuri Şahin

Tři minuty hrací doby plus přestávka dělily jediné dva góly dnešního duelu v Hannoveru. Dortmund si odvezl bod a může být spokojený, ani domácí jistojistě bodem nepohrdnou. Borussia se tak zařadila právě za Hannover na dvanácté místo, což by před sezonou plnou očekávání jisté bylo zklamání, vzhledem k momentální formě však bod z Hannoveru může trenéra Jürgena Kloppa naopak těšit.

Utkání začalo nervózně z obou stran, domácím sice nechyběla aktivita směrem dopředu, ta však vzhledem k mnoha nepřesnostem vyšla nazmar. Překvapivě nebezpečnější proto byli hosté, už v osmé minutě zakončoval po dobré kombinaci v podání hostujícího BVB Sahin, jeho střelu ale Fromlowitz zlikvidoval. O pár minut později ze střední vzdálenosti střílel Hajnal, jeho střela ale tentokrát ani netrefila branku.

O deset minut později znovu hrozil Dortmund, Valdéz i Tinga však zklamali. O nic lépe si pak proti Fromlowitzovi nevedl Zidan ve 23. minutě. Poté se hra domácích výrazně zlepšila, první hrozil z dálky Bruggink ve 25. minutě, po něm ve 38. obdobně střílel Djakpa. Nejzajímavější příležitost Dolnosasů se však odehrála přesně mezi tím, Haggui však svou hlavičku nenasměroval tak, jak by měl.

První poločas se pak už pouze dohrával a nic nenasvědčovalo tomu, že někdo vstřelí gól. Přesně to se ale v posledních minutách druhé půle stalo, Schulz v nešťastném souboji nedokázal uhlídat hostujícího Sahina a ten naopak šťasně poslal dlouhý centr do branky.

Pro druhý poločas přispěchal trenér Bergmann se změnou ve prospěch domácí ofenzivy, Rausche vystřídal Rama. A domácím se to vyplatilo, hned tři minuty po zahájení druhé půle uklidil svou první bundesligovou trefou Brugginkův centr do sítě Ya Konan. Tím však útočné snažení domácíh zdaleko neskončilo, v 60. minutě byl nebezpečný Schulz. Na to o devět minut později na druhé straně odpověděl Hajnal zatočeným pokusem z dálky. Další příležitost měl v 75. minutě Konan, narozdíl od svého komiksového jmenovce však ztroskotal na Weidenfellerovi.

Krátce před koncem ještě hrozil Rosenthal, na druhé straně pak Barrios a tím druhý poločas definitvně skončil. Oba týmy se rozešly smírně 1:1.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 0:2

19.09.2009 15:30

Góly: 25. Sebastien Freis, 89. Wilfried Sanou

Ačkoliv to málokdo čekal, Köln se prvních bodů za výhru v této sezoně dočkal ve Stuttgartu, kde působil koncentrovaným dojmem a využil obrovských obranných hrubek domácích. O první plný bodový počet Kozlů se postarali Freis se Sanouem.

Stuttgart si již od začátku vytvořil optickou převahu, ale prvním, kdo mohl udeřit, byli hosté z Porýní, jenomže jak Geromel, tak i Mohamad o dvě minuty později se prosadit nedokázali. Švábi se stále tlačili do zakončení, nicméně naráželi na dobře organizovaný obranný blok hostí.

Stuttgartu chyběl ve středu hřiště playmaker, Cacau a Pogrebňak dostávali míče pro jejich hru tak potřebné málokdy. Až do prvních dvaceti pěti minut se toho moc nedělo. V již zmiňované minutě ale poprvé skórovali svěřenci Zvonimira Solda. Träsch předvedl libou chybu, na Ehretův centr si naskočil nikým nehlídaný Freis a postaral se o první překvapení utkání.

VfB bylo jistojistě šokováno, Kölnu naopak nalil gól novou krev do žil, Ehret mohl deset minut před koncem první půle ještě navýšit vedení, ale po další Träschově chybě trefil ze šesti metrů pouze levou tyč Lehmannovy branky.

Nebylo však všem dnům konec. Když neuspěl Gebhart, na druhé straně se hlavou netrefil Petit, ale to nic nezměnilo na tom, že domácí hráči byli svými vlastními fanoušky vypískáni.

Ke druhé půli nahradil Hilberta Elson a hned po čtyřech minutách pobytu na hřišti o sobě dal vědět, nicméně ani on neskóroval. Hra se pak opět na dlouhou dobu uklidnila, až po hodině hry se podařilo Khedirovi zbloudilým pasem vystrašit Mondragona.

Stuttgart pokračoval v nastoleném trendu, při kterém se mu pranic nedařilo a proto přišel v samotném závěru trest. Lehmannovu chybu ze 45 metrů využil Sanou, jenž poslal domácí definitivně do kolen. Stuttgart se ani poté nezmohl na žádnou odpověď.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk 2:1

19.09.2009 15:30

Góly: 55. Ivica Olić, 82. Daniel van Buyten - 73. Eric Choupo-Moting

Famózní Schäfer a neproduktivita domácích umožnila Nürnbergu vybojovat v Mnichově pouze jednobrankovou prohru. Hosté v Allianz Areně dlouho drželi bezbrankový stav, krátce po přestávce se sice prosadil Olić, hosté však v 73. minutě dokázali srovnat a od pohromy domácí zachránil stoper Van Buyeten, autor důležitého pohárového gólu v Haifě.

Nürnberg začal partii překvapivě aktivně a neuzavřel svou polovinu za cenu nulové aktivity směrem dopředu, hosté si očividně byli vědomi nejisté domácí obrany a pokoušeli se domácí hráče vyvést z míry. První nebezpečnějí šancí byla až v 18. minutě Risseho střela, Butt ji však jistil. O minutu později Butt zasahoval proti Vidosićově střele ještě suverénněji. To bylo do třicáté minuty všechno, Bayern hrál sice jistě, ale neefektivně.

Ve třicátých minutách se začaly dít věci, prve trefil po Müllerově centru břevno Goméz, o dvě minuty později zasahoval proti Müllerovi fantastickým způsobem Schäfer. O další dvě výzvy hostujícímu brankáři se postaral Schweinsteiger, ani poprvé v 36., ani podruhé v 38. minutě však neuspěl. Pak už se poločas z obou stran jen dohrával.

Do druhého poločasu už nenakoukl Mario Goméz, vystřídal ho Franck Ribéry. Netrvalo dlouho a domácí svým fanouškům první půli vynahradili - Bayern "Der Club" hluboko zatlačil, což vyústilo ve vedoucí branku. Thomas Müller fantastickým způsobem přihrál Olićovi a ten v symbolické pozici tentokráte nezaváhal - 1:0. Obdržená branka do té doby solidní Nürnberg zaskočila, ztrestat hosty mohl už po pěti minutách Robben, ani nizozemskému křídlu se však nevedlo.

To potrestal pro změnu Nürnberg, čerstvě vystřídavší Choupo-Moting po Gündoganově příhře oživil šance hostů na senzační bod. Velkou šanci na znovuzískání náskoku měl Bayern v 77. minutě, nejprve nebezpečně hlavičkoval Klose, jeho pokus Schäfer parádním zákrokem vytěsnil na roh, po kterém ještě z dálky stříle Tymoschuk, jehož střelu zlikvidoval znovu skvělý Schäfer.

Nad Bayernem se už pomalu začínala stahovat mračna, když je všechna rozmetal Van Buyten. Po Robbenově centru se prosadil právě belgický stoper a další veledůležitou brankou v tomto týdnu rozhodl o vítězství domácích, kteří už si jednobrankové vítězství do konce zápasu pohlídali a v bavorském derby zvítězili 2:1.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 1:1

20.09.2009 15:30

Góly: 32. Marco Russ - 8. Zé Roberto

V nedělním šlágru dvou týmů ze špičky tabulky se Frankfurt s Hamburgem rozešly smírně - oba týmy vstřelily po jednom gólu. Zé Roberto dostal osm minut po zahajovacím hvizdu hosty do vedení, po půlhodině hry kontroval domácí Russ. Hamburgu bod stačil k osamostnění na špici, vše ale ještě může změnit souboj Leverkusenu s Brémami. Frankfurt se zařadil na šesté místo za Mainz, další překvapení úvodu sezony.

Hráči se na trávníku nestačili ani pořádně rozkoukat a míč už byl v bráně. Hlavou se o to postaral v osmé minutě Zé Roberto. To mělo na další vývoj zápasu zásadní vliv, Frankfurtu najednou nezbývalo, než se tlačit dopředu, kompaktně hrající hosté však veškerým domácí pokusům zdatně odolávali. Navíc se HSV otvíraly brejkové příležitosti, v jedné takové ve třicáté minutě střílel zdálky Trochowski, branku domácích netrefil a toho mělo zanedlouho mrzet.

O dvě minuty později se totiž domácím vyvedla parádní kombinace ve vápně hostů a Russ po Meireově přiklepnutí vyrovnal. Fakt vstřeleného gólu vlil domácím novou krev do žil, i přes velikou snahu a množství vyhraných soubojů jejich snažení nikam nevedlo. Naopak se málem zablesklo na duhé straně, Nikolov však Zé Roberta vychytal. Tím první poločas skončil, do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhá půle začala tak, jako skončila ta první - a sice obrovskou šancí HSV. Tentokráte Pitroipa těžil z nedorozumnění domácích stoperů, předskočil Vasoského a z malého vápna netrefil branku. Na to Hamburg navázal tlakem, o pět minut později hrozil znovu Pitroipa a po něm i Trochowski. Nikolov však chybu neudělal a svůj tým podržel.

To ale bylo pohříchu na dlouhou dobu všechno, oba týmy byly s remízou očividně spokojeny a nikdo se nikam nehnal. Až ke konci zápasu hrozil čerstvě vystřídaví Castelen, ani jemu se však nevedlo a Eintracht si tak s HSV body rozdělil po remíze 1:1.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 0:0

20.09.2009 17:30

Góly: -

Jeden ze šlágrů kola skončil dělbou bodů. Nepříliš pohledný zápas mnoho šancí nepřinesl, a tak není divu, že nakonec skončil bez branek. Oba celky může remíza nakonec těšit, protože ani jeden nebyl výhře nějak blíže.

Úvodní půle začala v dobrém tempu, to ale postupem času ztrácela. Na hře obou týmu byla znát absence klíčových hráčů ofenzívy. Na straně Bayeru Renata Augusta, na straně Werderu Mesüta Özila, kteří bývají strůjci všech akcí. První šanci utkání si vytvořili domácí, když se Kroos vřítil do vápna a z úhlu i vystřelil, ale Wiese byl pozorný. V devátě minutě pak Barnetta centroval zleva do vápna a Gekas z bezprostřední blízkosti hlavičkoval přímo do brankáře hostí. Vrušení však bylo tak jako tak marné, protože praporek pomezního rozhodčího byl všas nahoře.

Na druhé straně zaútočil Werder po chybě domácích ve středu hřiště. Kapitán Rolfes ztratil míč, Pizarro jej ve skluzu posunul na rozběhnutého Marina a ten se řítil zcela sám na Reného Adlera. Marin vystřelil prudce, ale mířil však na přední tyč a Adler si jako zkušený gólman nedělal problémy a míč vyrazil daleko od své svatyně. V 16. minutě zahrozil opět Marin a to po krásné rychlé akci. Míč putoval po ose Naldo, Boenisch, Hunt, Marin, přičemž předposledně jemnovaný vyslal chytrou časovanou kolmici za obranu Leverkusenu a Marin se tentokrát z levé strany opět řítil do vápna domácích. Ve vápně si chytře míč zasekl, čímž se zbavil dotírajících obránců, avšak mířil opět na přední tyč a Adler míč konečky prstů vyrazil na rohový kop.

V 23. minutě se dostali ke slovu po ojedinělé akci domácí, když se po závaru před vápnem Werderu dostal k míči Gekas. Byl však natolik tísněn, že stačil do míče jen kopnout bodlem a střela tak Wiesemu nezpůsobila žádné větší problémy. Zápas se touto dobou odehrával většinou ve středu hřiště a ztrácel na obrátkách. Obou celkům chyběla větší přenost přihrávek a více klidu ve finální fázi. Hosté sice měli míč častěji na kopačkách, ale nedokázali svůj tlak nikterak využít.

Do konce první půle diváky zvednul ze sedadel pouze rychlý brejk Werderu z 41. minuty. Frings jako správný dirigent hry vtipným lobem překonal obranou hráz Bayeru a dvojice Hunt, Marin se řítila na Adlera. Hunt dokázal přihrát druhému jmenovanému přímo před bránu, ale Marinovi chybělo pár kroků, aby na míč dosáhl a nepomohl ani obětavý skluz.

Do druhé půle poslal trenér Bayeru Josef Heynckes místo matného Gekase záložníka Larse Bendera, aby vystužil střed a vyrovnal hru v poli, což se mu povedlo. Bayer hned od prvních minut po změně stran na soupeře vlítnul a vstřelil i v 48. minutě gól, ovšem neplatný. Stefan Kießling sice dobře zakončil, ale stál v postavení mimo hru, a tak gól nebyl poprávnu uznán. Bohužel pro diváky bylo následujících 40 minut spíše utrpením, než nějakou podívanou.

Další zajímavá akce totiž přišla až v 82. minutě, kdy Barnetta chytře prostrčil míč mezi stopery Werderu a najednou se z ničeho nic zjevil Arturo Vidal sám před Wiesem. Tento chilský defenzivní univerzál ale potvrdil, že na hřišti není od střílení gólů a špatným pokusem o přehození Wieseho celou akci zazdil. Minutu před koncem řádné hrací doby ještě z dobré palebné pozice vystřelil Lars Bender, ale místo razance se měl více soustředit na přesnost zakončení.

Rozhodčí při pohledu na tu bídu nenastavil ani sekundu navíc a zápas rovnou ukončil. Thomas Zdebel se tak marně těšil, ež si připíše nějakou minutku na hřišti, a tak jen z recese pro pobavení publika šel do hřiště, usmál se a zase si to štrekoval do šaten. Týmy si tak spravedlivě rozdělily body mezi sebe.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - SC Freiburg 0:4

20.09.2009 17:30

Góly: 5. Ivica Banović, 12. Cédric Makiadi, 42. Mohammadou Idrissou, 68. Ivica Banović

Freiburg spráskal doma v Berlíně tápající Herthu a ta spadla až na úplné dno ligové tabulky. Domácí už v poločase prohrávali 0:3 a zkázu dokonal po přestávce Banović. SC Freiburg si tak připsalo další vítězství, další z půdy soupeře a obsadilo 11. příčku.

Burchert v domácí brance se ještě ani pořádně nerozkoukal a už lovil balon ze sítě. Obrana Herthy nestačila na rychlou kombinaci hostí a zcela volně stojící Banović poprvé napnul síť na Olympijském stadionu. Berlíňané kontrovali o tři minuty později, Ebertovu přímému volnému kopu scházely milimetry. To domácí mělo mrzet dvojnásob, stačily totiž čtyři minuty a hosté udeřili podruhé - Banović našel v pokutovém území Makaidiho a ten nezaváhal - 0:2.

Hráči Herthy byli v šoku, což jen nahrávalo agilním hostům. Ve 22. se v obrovské anci ocitl Bechmann, možností zvýšit už na 3:0 však pohrdl. Hra domácích se dále nelepšila, hráči prohrávali osobní souboje, kazili kombinace a do útoku i do obrany byli minimální. Toho využil Idrossou a zasadil třetí hřebíček do rakve, ve 42. minutě přesprintoval Bengtssona a v pohodě zavěsil. Tím dokonal berlínskou tragédii, ztrapněná Hertha odcházela do šaten za mohutného, plně odůvodněného, pískotu.

Do druhého poločasu vstoupili domácí už v trochu lepším stavu, šest minut po jeho začátku se v šanci ocitl Wichniarek, v 55. minutě střílel ze střední vzdálenosti Cicero. O dvě minuty později z podobné pozice hrozil Ebert, a to už se Pouplin musel pořádně natáhnout. Za dalších osm minut znovu hrozil Cicero. Málo však Hertě platné, lekci z produktivity udělovali hosté. V 68. minutě si výborný Banović narazil s Idrissou a zvýšil na potupných 4:0. To už Herthu definitivně položilo a Freiburg uspokojilo. Utkání se dohrálo ve volném tempu a Freiburg si tak vítězství 4:0 plně užil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hamburger SV642016:714
2.Bayer Leverkusen642013:514
3.Bayern Mnichov632113:611
4.TSG Hoffenheim63219:411
5.1. FSV Mainz 05632110:911
6.Schalke 0463128:510
 Eintracht Frankfurt62408:510
8.Werder Brémy62319:69
9.VfL Wolfsburg630311:129
10.Borussia Mönchengladbach62139:127
11.SC Freiburg62138:127
12.Hannover 9661324:46
13.Borussia Dortmund61326:126
14.1. FC Norimberk61234:75
15.VfB Stuttgart61236:105
16.1. FC Köln61145:94
17.VfL Bochum61147:144
18.Hertha BSC61055:123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
Slejdy

vlci

Reagovat
herbage

Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá dohoda s Grafitem, jeden bude řádit v LM, druhej v lize.

Reagovat
herbage

Už ho máš ve Fantasy? Místo Benzemi

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že né..Jinak Benzema bez Benzemy, jako předseda bez předsedy..

Reagovat
herbage

A co Maldini?

Reagovat
smazaný uživatel

Maldini se skloňuje podle Mussoliniho.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je moc

Reagovat
herbage

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Reagovat
irik

Reagovat
Tsigi

Reagovat
Swarley

Reagovat
GEGE

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Benzemi se píše s měkkým, protože to není vyjmenovaný slovo!! :)

Reagovat
herbage

tak, tak...pravdu díš

Reagovat
smazaný uživatel

Diky Edin,si me nepodelal tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko + Baroš tenhle útok bych chtěl vidět ani by nebyl nijak moc drahý

Reagovat
smazaný uživatel

aha, Džeko by kvůli tvému útoku snů šel s platem několikanásobně dolů, aby to nebyl drahý útok...

Reagovat
$dolar$

Myslis ze ma Dzeko vyssi plat nez Baros?

Reagovat
herbage

No to asi stoprocetně

Reagovat
Tsigi

asi stoprocentně

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl bych si tak jist

Reagovat
smazaný uživatel

letos ho chtěl AC Milán, nakonec ho Wolfsburg přesvědčil k tomu aby zůstal + podepsal kontrakt do roku 2013 a na takový čas si určitě nevzal žádnou symbolickou sumu...

+ je nejdražším/nejhodnotnějším hráčem VfL...

Reagovat
panca

psali ze ma 5 mega euro za rok takze fakt zadny drobny nebere!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš šel tam za nějakých 5, takže zpátky za nějakých 8+... Džeko pod 20-30 nepůjde...

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by mi někdo říct jestli se platí manipulační poplatek při sázení po netu u fortuny a expektu? Pokud jo, kolik % z výše sázky? Díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Pekarík by sa mal už stade pobaliť a ísť preč, bo pokým bude trénovať Veh on si nezahrá ...

Reagovat
smazaný uživatel

když na to nemá tak proč taky...

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna na to ma

Reagovat
smazaný uživatel

tak, kdyby na to měl, tak by hrál - nemyslíš? kdyby byl přínosem pro tým tak ho Veh postaví - stejně jako postavil Martinse a roztrhl tak dvojku Grafite - Džeko a pak ji dal zase dohromady, když viděl, že to tak nejde...

Reagovat
M11

Hoffe trosku zaver

Reagovat
herbage

Hoffenheim

Reagovat
stas87

zdar tak svabov som nastastie nedal len bayern a cakam na juve

Reagovat
herbage

Tak doufám, že jsem ti byla alespoň drobet nápomocný

Reagovat
irik

Müller znovu výborný .

Reagovat
herbage

Co ta Hertha dělá? Ještě že to nemusí psát Arne

Reagovat
irik

Jsou dost na dně. Dneska je totálně položili dva brzké góly a s chutí hrající Freiburg je s radostí dorazil. Mohli dostat i víc, takhle Favre brzo poletí ...

Reagovat
smazaný uživatel

Šel nějaký gól na vrub tohu Bucherta??

Reagovat
irik

Vyloženě na jeho vrub ne.

Reagovat
$dolar$

No hezky Freiburg

Reagovat
herbage

Bayer - Werder tedy pěkná nuda

Reagovat
smazaný uživatel

+ plus můj první ztracený bod tohle kolo..

Reagovat
herbage

To můj taky. Kdybych věděl, že nebudou moct nastoupit Renato Augusto a Derdiyok, tak tam nedám jedničku

Reagovat
herbage

Vlastně druhej, Hamburg nevyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe..Na to jsem dal 0, zápas jasnej, jako facka.

Reagovat
herbage

Holt mi chybí ty tvé tipařské zkušenosti a vědomosti

Reagovat
$dolar$

Remiza v utkani Bayer- Werder taky jasna jako 2 facky

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to nebyla.

Reagovat
$dolar$

Ale byla, uplne stejnej zapas jako Frankfurt-HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Tak příští sezonu to opravdu vypadá na berlínské derby Union vs Hertha, akorát že ve druhé bundeslize

Reagovat
herbage

Hertha se zvednem, zatím odehráno 6 kol

Reagovat
smazaný uživatel

Union postoupí

Reagovat
Kovi81

tak odchody pantelice a voronina se projevit musi to je jasne... ale je skoda, ze az v takove mire...

Reagovat
herbage

A černý kůň(obdélníček) šplhá tabulkou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Frankfurt a Werder (o průběhu hry nic nevím, takže palec není za předvedenou hru, ale za to, že obrali HSV a Leverkusen o body a Bayern se dotáhl více na špičku, takže už se brzy může dostat na první místo - kam také patří)

Reagovat
smazaný uživatel

A začíná to, co skončilo letošním jarem...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!!!!!Příští kolo rozdrtíme Hamburk!Bayeeeern!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha jede!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele