6. kolo
19.09.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Dortmund 1:1

Tři minuty hrací doby plus přestávka dělily jediné dva góly dnešního duelu v Hannoveru. Dortmund si odvezl bod a může být spokojený, ani domácí jistojistě bodem nepohrdnou. Borussia se tak zařadila právě za Hannover na dvanácté místo, což by před sezonou plnou očekávání jisté bylo zklamání, vzhledem k momentální formě však bod z Hannoveru může trenéra Jürgena Kloppa naopak těšit.

Utkání začalo nervózně z obou stran, domácím sice nechyběla aktivita směrem dopředu, ta však vzhledem k mnoha nepřesnostem vyšla nazmar. Překvapivě nebezpečnější proto byli hosté, už v osmé minutě zakončoval po dobré kombinaci v podání hostujícího BVB Sahin, jeho střelu ale Fromlowitz zlikvidoval. O pár minut později ze střední vzdálenosti střílel Hajnal, jeho střela ale tentokrát ani netrefila branku.

O deset minut později znovu hrozil Dortmund, Valdéz i Tinga však zklamali. O nic lépe si pak proti Fromlowitzovi nevedl Zidan ve 23. minutě. Poté se hra domácích výrazně zlepšila, první hrozil z dálky Bruggink ve 25. minutě, po něm ve 38. obdobně střílel Djakpa. Nejzajímavější příležitost Dolnosasů se však odehrála přesně mezi tím, Haggui však svou hlavičku nenasměroval tak, jak by měl.

První poločas se pak už pouze dohrával a nic nenasvědčovalo tomu, že někdo vstřelí gól. Přesně to se ale v posledních minutách druhé půle stalo, Schulz v nešťastném souboji nedokázal uhlídat hostujícího Sahina a ten naopak šťasně poslal dlouhý centr do branky.

Pro druhý poločas přispěchal trenér Bergmann se změnou ve prospěch domácí ofenzivy, Rausche vystřídal Rama. A domácím se to vyplatilo, hned tři minuty po zahájení druhé půle uklidil svou první bundesligovou trefou Brugginkův centr do sítě Ya Konan. Tím však útočné snažení domácíh zdaleko neskončilo, v 60. minutě byl nebezpečný Schulz. Na to o devět minut později na druhé straně odpověděl Hajnal zatočeným pokusem z dálky. Další příležitost měl v 75. minutě Konan, narozdíl od svého komiksového jmenovce však ztroskotal na Weidenfellerovi.

Krátce před koncem ještě hrozil Rosenthal, na druhé straně pak Barrios a tím druhý poločas definitvně skončil. Oba týmy se rozešly smírně 1:1.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele