6. kolo
19.09.2009 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 0:2

Ačkoliv to málokdo čekal, Köln se prvních bodů za výhru v této sezoně dočkal ve Stuttgartu, kde působil koncentrovaným dojmem a využil obrovských obranných hrubek domácích. O první plný bodový počet Kozlů se postarali Freis se Sanouem.

Stuttgart si již od začátku vytvořil optickou převahu, ale prvním, kdo mohl udeřit, byli hosté z Porýní, jenomže jak Geromel, tak i Mohamad o dvě minuty později se prosadit nedokázali. Švábi se stále tlačili do zakončení, nicméně naráželi na dobře organizovaný obranný blok hostí.

Stuttgartu chyběl ve středu hřiště playmaker, Cacau a Pogrebňak dostávali míče pro jejich hru tak potřebné málokdy. Až do prvních dvaceti pěti minut se toho moc nedělo. V již zmiňované minutě ale poprvé skórovali svěřenci Zvonimira Solda. Träsch předvedl libou chybu, na Ehretův centr si naskočil nikým nehlídaný Freis a postaral se o první překvapení utkání.

VfB bylo jistojistě šokováno, Kölnu naopak nalil gól novou krev do žil, Ehret mohl deset minut před koncem první půle ještě navýšit vedení, ale po další Träschově chybě trefil ze šesti metrů pouze levou tyč Lehmannovy branky.

Nebylo však všem dnům konec. Když neuspěl Gebhart, na druhé straně se hlavou netrefil Petit, ale to nic nezměnilo na tom, že domácí hráči byli svými vlastními fanoušky vypískáni.

Ke druhé půli nahradil Hilberta Elson a hned po čtyřech minutách pobytu na hřišti o sobě dal vědět, nicméně ani on neskóroval. Hra se pak opět na dlouhou dobu uklidnila, až po hodině hry se podařilo Khedirovi zbloudilým pasem vystrašit Mondragona.

Stuttgart pokračoval v nastoleném trendu, při kterém se mu pranic nedařilo a proto přišel v samotném závěru trest. Lehmannovu chybu ze 45 metrů využil Sanou, jenž poslal domácí definitivně do kolen. Stuttgart se ani poté nezmohl na žádnou odpověď.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele