Bundesliga - preview 6. kola

18.09.2009, 08:39, aktualizováno 20.09.2009, 08:45
Previews
Třetí kolo německé nejvyšší soutěže se bude v neděli dohrávat třemi zápasy a půjde v nich o hodně. Hamburk cestuje do Frankfurtu a bude hájit první místo před Leverkusenem, který doma přivítá Werder. Hertě to moc nejde, o nápravu se pokusí v duelu s Freiburgem...
Schalke 04 - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Schalke přivítá Wolfsburg a středem pozornosti nemůže být nikdo jiný než domácí trenér, který loni Vlky dovedl k překvapivému titulu. Nyní Felix Magath stojí na lavičce S04 a chtěl by potvrdit zdařilý start do soutěže, na Vlky má po pěti kolech čtyřbodový náskok.

Magath strávil ve Wolfsburgu sice "jen" dva roky, přesto tam zanechal výraznou stopu - nejprve skončil pátý a poprvé dostal tým do evropských pohárů, v následujícím roce pak přišel titul a pro mnohé nečekaný odchod do Schalke. "Dokážu pochopit, že se zde o něm stále mluví. Takhle to holt bývá, ale hraje Schalke proti Wolfsburgu a ne Magath proti Vehovi," uvedl nový kouč Vlků Armin Veh.

Ten rozhodně nemá čas ohlížet se za minulostí, zvlášť když ligová přítomnost není zrovna růžová. Wolfsburg byl sice po dvou kolech stoprocentní, další tři zápasy v bundeslize ale prohrál, byť se jednalo vesměs o střetnutí se špičkovými kluby - s vedoucím duem Hamburg (2:4), Leverkusen (2:3), mezi nimiž VfL odjelo s prázdnou i z Mnichova po výsledku 0:3.

To Schalke mělo los v prvních kolech papírově jednodušší a na výsledcích je to znát. Königsblauen stejně jako jejich nejbližší soupeř vyhráli první dva zápasy, poté remizovali bez branek v Hoffenheimu a dokonce doma prohráli 0:1 s Freiburgem. Poslední kolo jim ale vyšlo, když si ze hřiště dosud posledního 1. FC Köln odvezli tři body za vítězství 2:1.

"Tato výzva mě opravdu těší, náš tým se jen tak nedá. Fanoušci chtěji vidět něco skvělého a my věříme, že budeme úspěšní," prohlásil Felix Magath, jehož tým v úterý 2:1 zvítězil i v přátelském utkání v Dresdenu, kde místní třetiligové Dynamo slavilo otevření nového stadionu. Během toho utkání se nikdo nezranil, mimo hru tak jsou stále Jones, Pander, Mineiro, Latza a Stevanović, pročež by Schalke mělo nastoupit ve stejném složení jako v Kölnu.

I Wolfsburg hrál v úterý zápas, ovšem zcela jiné úrovně. V domácím prostředí porazil zásluhou Grafiteho hattricku CSKA Moksva 3:1 a hned při svém debutu v Lize mistrů si tak připsal první vítězství v této soutěži. "Když se vyhrálo, tak je nálada samozřejmě o moc lepší, navíc fyzička mužstva je naprosto v pořádku. Myslím, že do Gelsenkirchenu můžeme jet se sebevědomím," řekl Veh, jemuž bude chybět hlavně brankářská jednička Benaglio, jenž minule viděl červenou. Zranění jsou Esswein a Kahlenberg.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Zambrano, Westermann, Bordon - Höwedes, Kobiashvili - Pliatsikas, Moritz - Farfán, Kenia - Asamoah
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Lenz - Riether, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Hasebe, Gentner - Misimović - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.35 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Bochum - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Bochum nezažívá podobně jako loni dobrý vstup do soutěže, případná domácí prohra na Ruhrstadionu by mohla znamenat propad na sestupová místa. Mainz je na tom naopak dobře, na pohárech není jen vinou skóre.

Tým Marcela Kollera měl být jakýmsi černým koněm úvodu utkání. Vše tomu po úvodní divoké remíze 3:3 s Mönchengladbachem nasvědčovalo, ale přišly prohry se Schalke, Leverkusenem a Hoffenheim, výjimkou byla pouze utrápená výhra s Herthou, která je na tom po loňské supersezoně mizerně.

Kromě bodů však Bochum ztratila v Hoffenheimu i Philippa Heerwagena, další citelnou ztrátou je i zlomenina záprstní kůstky Stanislava Šestáka, slovenský záložník by měl být mimo hru až čtyři týdny. Kromě těchto dvou opor do utkání nezasáhnou Ono, Luthe a Hashemian. "Poslední prohra nás nabudí," prozradil na předzápasové tiskovce Marcel Koller. "Jestliže jsme dokázali letos už porazit Herthu, můžeme to zopakovat s Mainzem. Je to povinnost. Slabší začátek neznamená, že hrajeme špatně."

Asi nikdo před sezonou nečekal, že by tým od soutoku Rýnu s Mohanem mohl být v tabulce tak vysoko. Nejprve se nahromadil počet zraněných, potom odešel trenér a nahradil ho na nejvyšší úrovni relativně nezkušený mladík. Avšak Mainz jakékoliv papírové předpoklady roztrhal na malé kousky a po pěti kolech má stejně bodů jako mnichovský Bayern - tedy osm.

Jenomže Mainzu se zranění nevyhýbají ani v současnosti, pět kol po startu soutěže. Thomas Tuchel nemůže počítat s Millerem, Wachem, Bungertem, Kirchhoffem, Rosem, Hamzou, Karhanem, Polanskim, Riskem, Trojanem, Amrim, Borjou a Petreskim. Přesto by se kromě brankářského postu neměla sestava radikálně rozcházet s optimální sestavou. "Bochum by měla vyhrát, je to pro ní těžké," konfrontoval Tuchel. "Chceme se vyvarovat ztrátám míčů, potom jedině máme šanci je porazit. Kromě toho, ztratili důležité opory. Budou na hřišti dominovat se čtyřmi vysokými útočníky. Pozor si dáme hlavně na Klimowicze."
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Concha, Yahia, Mavraj, P. Bönig - Epallé, A. Johansson, Imhof, Azaouagh - Klimowicz, Dedic.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - F. Heller, B. Svensson, Noveski, Löw - Schürrle, Hoogland, Soto, Baljak - Ivanschitz - Bancé.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Dalo by se říci, že v Borussia-Parku se potkají soupeři z tabulky. Mezi černého koně soutěže z Mönchengladbachu a loňského podzimního mistra z Hoffenheimu se dokázalo vklínit pouze další překvapeni - Mainz.

V Gladbachu to bude během následujících dní žít. Vedení klubu totiž čeká, že by mělo na sobotní duel bundesligy s Hoffenheimem a na úterní v národním poháru proti druhobundesligovému Duisburgu dorazit v konečném součtu sto tisíc fanoušků! V týmu Borussie se však koná jeden menší comeback - do branky se vrátí strážce tří tyčí Logan Bailly, něco podobného čeká i Roba Frienda. Michaelu Frontzeckovi naopak bude chybět Löhe, Callsen-Bracker, Daems, Gohouri a Svärd.

Mönchengladbach se sice během loňského podzimu topil v sestupových vodách, ale úvod letošní sezony tomu moc nenasvědčuje. Tým okupuje deváté místo se sedmi body získanými za remízu s Bochumí a výhry s Herthou a Mainzem. Hoffenheim ale nečeká nic snadného, Borussii se sice nedaří v zápasech venku, ale doma letos ještě neztratila. Nicméně i šéf domácích Michael Frontzeck má k soupeři respekt. "Hoffenheim pro nás bude tvrdý oříšek," řekl na tradiční pressekonferenz. "Těší mě Baillyho návrat. Logan má hodně natrénováno a musíme jej opět zapojit," uvedl na adresu jedničky týmu, která odehrála poslední utkání za třiadvacítku. "Kluci mají formu. V Norimberku to bylo nešťastné a podle mého nezasloužené. Hoffenheim se v posledních letech zvedl. Dietmar Hopp je skvělý člověk, nemá se za co omlouvat."

I jeho protějšek Ralf Rangnick ví, že jej a jeho tým nečeká nic lehké. "Většina hráčů už se ale uzdravila," uvedl na tiskové konferenci s úsměvem na rtech. "Pokud se nestane nic mimořádného, budeme hrát se stejnou sestavou jako proti Bochumi. Kluci v minulém kole odvedli skvělý výkon. Jedeme tam vyhrát, výsledek 0:1 by byl skvělý, góly se tam dávají těžko."

Ani Hoffenheim na tom není po startu soutěže tak bídně. Je na sedmém místě a má nakročeno k evropským pohárům. V loňské sezoně mezi těmito soupeři nepadaly skoro vůbec, první utkání zvládl již v druhém kole Hoffenheim 1:0, v únoru pak remizoval v Borussia-Parku 1:1. Do karet mu hraje také to, že ani on nemá moc hráčů mimo hru. Do utkání s největší pravděpodobností nenaskočí Grahl, Gulde, Jaissle, Klingmann, Weis, Herdling a Tagoe.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Bailly - Levels, Brouwers, Dante, Jaures - T. Marx, Meeuwis - Matmour, Arango - Colautti, Bobadilla.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Beck, Simunić, Compper, Ibertsberger - Carlos Eduardo, Luiz Gustavo, Salihović - Obasi, Ibisević, Ba.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hannover 96 - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
V sobotním odpoledni přivítá Hannover 96 doma Borussii Dortmund a bude věru o co bojovat. Ani jednomu z celků příliš nevyšel úvod sezóny a zatím nasbírali za 5 utkání 5 bodů. Oba tak budou chtít naplno bodovat, hlavně Hannover, který je doma velmi silný a bude mít fanoušky v zádech.

Domácí celek trápí rozsáhlá marodka, ale hlavní trenér Andreas Bergmann si nemyslí, že by nářek jeho týmu nějak pomohl. "Slyšeli jste mě, abych si stěžoval?" ptal se novinářů. "Samozřejmě, že nás současný stav sužuje, ale je před námi zápas, který musíme vyhrát, a my pro to uděláme maximum. Chceme myslet pozitivně a také to přenést do naší hry," uzavřel optimisticky řeč Bergmann.

Nicméně stále mu budou scházet hráči jako kapitán Robert Enke, stopeři Eggimann s Viniciusem, záložníci Andreasen, Lala a Pinto a navíc útočná trojice Hanke, Forsell a Schlaudaff. I to však podle trenérá Hannoveru přináší příležitost pro jiné hráče z kádru. "Jen nastoupíme s jinými hráči na hřiště," nedělá si těžkou hlavu Bergmann a dodává: "Jestliže se náhradníci osvědčí, mohou se i trvale zabydlet v základní sestavě."

Hráči Dortmundu se přes týden vzpamatovávali z ostudné porážky doma proti Bayernu 1:5. Trenér Jürgen Klopp tak vzal své svěřence na speciální dvoudenní trénink, který zaměřil na procvičení základních věcí, co se ofenzívy a hlavně defenzívy týče. "Mám dojem, že nám tento speciální trénink velmi pomohl," líčil své pocity Klopp. "Musíme začít bránit tak, abychom neinkasovali a útočit tak, abychom se dostávali více do střeleckých pozic."

Narozdíl od svého protějšku nebude trenér Borussie postrádat žádného svěřence, až na Sebastiana Kehla, který je již zraněn delší dobu. Zajímavostí je, že posledních 36 střetnutí těchto dvou celků neskončilo ani jednou bezgólovou remízou, takže nezbývá než doufat, že nám hodně gólů přinese i to 37.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, C. Schulz, Rausch - Chahed, Balitsch Djakpa - Bruggink - Štajner, Ya Konan
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotić, Felipe Santana, Dedé - Hummels - Kuba, N. Sahin - Hajnal - Barrios, Zidan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.20 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
V rámci 6. kola Bundesligy zavítá do Mercedes-Benz Arény, domácím stánku VfB Stuttgart, poslední celek tabulky 1.FC Köln. Hostům se pranic nepovedl vstup do sezóny a po pěti odehraných kolech jim zeje na kontě jeden jediný bod za remízu doma s Eintrachtem Frankfurt.

Ani Stuttgart na tom není o mnoho lépe. Naposledy vyhrál v druhém kole nad Freiburgem a poslední kolo prohrál v Hamburku 1:3. Navíc Stuttgart si po dvouroční přestávce zahrál Ligu mistrů, kde sic vybojoval cennou remízu z Glasgowa, avšak ta stála Babbelovi svěřence cenné síly.

Nicméně Stuttgart je doma nesmírně silným celkem a Kolín bude mít velmi těžké zde vyhrát či uhrát alespoň bod. Jeho hlavní trenér, mimochodem dlouholetý hráč Stuttgartu, Zvonimir Soldo dokonce v týdnu svolal poradu majitelů klubu a 5 svých nejzkušenějších svěřenců o tom, co by se mělo v týmu zlepšit, aby se konečně začalo dařit.

"Je důležité se s nastalou situací vypořádat. Tato schůze byla pouhou výměnou názorů," snažil se tak Soldo dementovat zvěsti, že se na schůzi jednalo o jeho odchodu z klubu. Před třemi lety ještě vedl Stuttgart jako kapitán za titulem, nyní se do Stuttgartu vrací jako hlavní trenér Kolína s pokusem odvézt si domů zpět cenou výhru. "Bylo by skvělé, kdyby právě zde se vše obrátilo k lepšímu."

Zatím to tak ale nevypadá, protože se mu zranil klíčový útočník Milivoje Novaković, který vsítil vloni za klub více než polovinu všech jeho branek. Stejně tak nebude mít k dispozici Pierra Womého a Chihiho. Jeho protěšek Markus Babbel se bude moc spolehnout na všechny svěřence, až na Martina Läniga, který má zpřetrhané vazy v koleni, a Ludovica Magnina, který má měnší zdravotní nesnáze. Mimo to možná nechá odpočívat nějaké klíčové hráče, kteří nastoupili minulý víkend jak proti Hamburku, tak v týdnu proti Rangers.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Träsch, Tasci, Delpierre, Boka - Khedira, Hitzlsperger - Hilbert, Hleb - Cacau, Pogrebnyak
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brečko, Geromel, Mohamad, Matip - Petit, Maniche - Freis, Podolski, Ehret - Ishiaku
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Je to tady - 6. kolo přináší první bavorské derby, rozjetý Bayern bude hostit zatím nevýrazný Nürnberg a nic jiného než tři body nepřichází v úvahu. Mnichované své poslední tři zápasy vyhrály vždy alespoň o tři góly, není důvod domnívat se, že tomu v sobotu v Allianz Areně bude jinak.

Pro Bayern jsou na vlastním hřišti tři body povinné vždy, derby na tom nic nemění. Domácí jsou navíc v laufu, z posledních tří zápasů mají skóre 11:1 a přirozeně plný počet bodů. V Mnichově zároveň v sobotu začíná slavný Octoberfest a na to se v Bayernu také hledí: "Měli jsme v posledních dnech obtížný program, ale i vzhledem k tomu začínajícímu Octoberfestu bychom měli zůstat neporaženi," prohlásil v nadsázce trenér domácích Van Gaal. "Utkání proti Normiberku je vždy něco speciálního, je to derby a my víme, co derby obnáší. Půjdeme do toho naplno," popřel stoper Van Buyten zkazky, o menší důležitosti zápasu.

Van Gaal zřejmě sestavu měnit nebude, jen neproduktivního Oliće nahradí na hrotu Goméz. "Nürnberg nepodceňujeme, nesmíme dělat chyby," vyjádřil se domácí kouč i ke značně nejisté domácí obraně. Útočná síla Bayernu je však obrovská, proto mnichované neberou nic jiného než vítězství:"Náš stadion, naše vítězství!" zní z Mnichova sborově. Svým kolegům však nepomohou zdravotně indisponovaní Görlitz s Van Bommelem, zraněný zůstává i Demichelis. Ital Toni byl přeřazen do rezervního mužstva. Na lavičku by se ale už měl posadit doléčený Miroslav Klose.

V Nürnbergu jsou na tom s motivací podobně: "Jako vždy, bude to něco zvláštního, stát proti Bayernu. Mužstvo je dobře namotivované, bude hrát proti velkému soupeři a velkým hráčům,", prohlásil kouč Michael Oenning. Sestava však ani pro duel v Allianz Areně mnohým změnám nepodlehne: "S Mönchengladbachem hráli hráči výborně, mnoho spořádanosti, bojovnosti a koncentrovanosti. To samé očekávám proti Bayernu a na to samé budeme spoléhat. Jedeme s do Mnichova s tím, že budeme muset něco předvést, abychom tam byli alespoň trochu platní, ", ujal se slova znovu Oenning. Pro přetěžký úkol mu budou chybět zranění Broich a Boakye a vykartovaný Wolf.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, van Buyten, Badstuber, Pranjić - T. Müller, Tymoshchuk, Schweinsteiger - Robben, Goméz, Ribéry
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Diekmeier, Maroh, Pinola, J. Judt - Nordtveit - Risse, Kluge, Mintál, Vidosić - Eigler
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Souboj dvou dosud neporažených týmů uvidí frankfurtská Commerzbank-Arena. Domácí Eintracht, jenž byl před zahájením šestého kola na překvapivé čtvrté příčce, bude doma čelit vedoucímu týmu bundesligy, Hamburgeru SV.

Frankfurtu se před sezónou příliš nevěřilo, nový kouč Michael Skibbe dal ale týmu tvář a zatím si vede hodně nad očekávání. Orli začali výhrou v Brémách, poté třikrát remizovali a v minulém kole si znovu vychutnali zisk tří bodů, když 2:0 zvítězili na hřišti nebezpečného Freiburgu. "Tým cítí to nadšení v okolí a prospívá mu to, zvlášť po trochu horší loňské sezóně. Vypracovali jsme si dobrou výchozí pozici a těšíme se na zápas s HSV," prohlásil Skibbe.

Jeho tým nepředvádí žádný krásný fotbal, ale hraje velice chytře a efektivně. "Zdobí nás semknutost a víra ve vlastní výkony. I já svým hráčům plně důvěřují," dodal lodivod Eintrachtu, který zřejmě nasadí stejnou sestavu jako před týdnem ve Freiburgu. V ní tedy bude chybět Martin Fenin, který je stejně jako Pröll, Zimmermann a Preuß zraněný, za karty bude ještě pykat Ochs.

HSV má oproti nejbližšímu soupeři čtyři body k dobru, vyjma úvodní remízy ve Freiburgu totiž vyhrálo všechna následující utkání. Mezi nimi byla například i ta ve Wolfsburgu (4:2), proti Dortmundu (4:1) či naposledy doma se Stuttgartem (3:1), celek z přístavního města tak narazil až v úvodním utkání skupinové fáze Evropské ligy. Na hřišti vídeňského Rapidu nikdo nečekal lehkou práci, ale výhra domácích 3:0 byla přesto překvapující.

V Hamburgu se ale snaží na prozatím jedinou letošní soutěžní porážku zapomenout a spíše si připomínat skvělé ligové výkony. "S našimi dosavadními představeními v bundeslize jsme byli velmi spokojeni a hodně lidí jsme nadchli. Soupeři se ale na nás budou více zaměřovat a koncentrovat, když hrají proti lídrovi ligy. S tím se musíme vypořádat," řekl trenér Bruno Labbadia. Ten nebude moci nasadit šestici zraněných - Guerrera, Silvu, Jansena, Reinharda, Benjamina a Štěpánka.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Franz, Vasoski, Russ, Spycher - Chris - Bajramović, Schwegler - Teber - A. Meier, Amanatidis
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - J. Boateng, Rozehnal, Mathijsen, Aogo - Jarolím, Zé Roberto - Trochowski, Elia - M. Berg, Petrić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.10 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayer Leverkusen - Werder Brémy  (neděle 17:30)
Současný druhý tým bundesligy přivítá na svém stadionku v Leverkusenu prozatím průměrně hrající brémský Werder. Oba trenéry však před utkáním trápí početná marodka, na níž bohužel je i český obránce Michal Kadlec.

Kadlec a Derdiyok by podle všeho měli toto utkání kvůli svým zraněním vypustit, start Renata Augusta je na vážkách. Jupp Heynckes navíc nemá ve svém týmu ani dostatek alternativ, kromě těchto tří je z velké části vyloučen start Schwaaba, Reinartze a Tourého. "Má natrženou část kotníku, to jsme věděli už po reprezentačním srazu. Hrál celý poločas proti San Marinu se zraněním, je zcela pochopitelné, že takové zranění vyžaduje deset dnů odpočinku. Nesmíme ztrácet čas, aby to nedopadlo ještě hůř," řekl Heynckes směrem ke zranění Kadlece.

"Věřím, že hráči jsou v dobré pohodě. Těžko se bude nahrazovat kvalitu, ale poslouží motivace a oddanost. Jsem přesvědčen, že můžeme vyhrát. Chceme pokračovat v posledních výkonech," dodal k zápasu. Werkself jde do utkání posílena čtyřzápasovou vítěznou sérií, navíc měl jejich trenér dostatek materiálu na studování při čtvrtečním vystoupení Werderu v Evropské lize, které svěřenci Thomase Schaafa zvládli proti Nacionalu v poměru 3:2.

A právě dlouholetý vůdce brémského klubu bude mít starosti s marodkou. Nemůže počítat s Andersenem, Prödlem, Artmannem, Jensenem, Özilem, Futacsem a Hugem Almeidou. Přesto by jeho tým neměl brát v Porýní nic jiného než tři body. Citelnou by však mohla být ztráta Mesuta Özila, talentovaný nástupce špílmachra Diega sice nebyl ani u portugalské výhry, nicméně jeho absence by proti titulovému aspirantovi mohla být klíčová. "Nemůže hrát, je stále zraněný, hodně ho to bolí. Vždy byl proti silným soupeřům připraven, není to nic vážného, ale hrát nebude," obhájil Schaaf kolenní problémy mistra Evropy do 21 let z letošního roku.

Jestli se tak Schaaf může spolehnout alespoň na něco, tak je to statistika posledních deseti utkání - Leverkusen jeho tým porazil jen dvakrát, dvakrát skončil zápas remízou a šestkrát se radoval tým od řeky Weser, navíc pokaždé u toho Schaaf byl. "Statistika nic neznamená, Bayer je tým ze špičky tabulky a letos hodně promluví do boje o titul. Nicméně nic to nemění na tom, že je chceme porazit a rádi bychom se tím nastartovali k ještě lepším výsledkům," uvedl brémský kouč.

Jeho družinu v nově zrekonstruované BayAreně nečeká nic jednoduchého - Heynckesovi svěřenci totiž ztratili body pouze v prvním utkání sezony v Mainzu remízou 2:2, jinak dokázali utkání s Hoffenheimem, Freiburgem, Bochumí a Wolfsburgem opanovat, za prvních pět kol navíc vstřelili třináct branek, přičemž Stefan Kießling vede s pěti přesnými zásahy tabulku bundesligových střelců. Tentokrát by mohl mít ale problém s partnerem do útoku, neboť již zmiňovaný Derdiyok má potíže a Helmes je mimo hru až do jara.

Ale i statistika Brém na tom není špatně. Pokud počítáme i kontinentální souboje, loňský vítěz německého národního poháru od začátku ligy za osm zápasů jednou prohrál na úvod s Frankfurtem, odnesl si dva body za remízy s Bayernem a Hannoverem, jinak zbytek zápasů zvládl. V nejlepším možném případě by se Werder výhrou katapultoval až do první pětky.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, Friedrich, Hyypiä, Sarpei - Vidal, Rolfes - Renato Augusto, Barnetta - Kießling, Gekas
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch - Frings, Borowski, Bargfrede, Marin - Pizarro, Hunt
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - SC Freiburg  (neděle 17:30)
Berlínská Hertha potřebuje co nejdříve zabrat, neboť je na tom zatím výsledkově hodně bledě a po sobotních zápasech šestého kola dokonce zaujímá poslední místo. Soupeřem jí tentokrát bude Freiburg, kterému se sice poslední vystoupení nepovedlo, ale už předtím prokázal své nesporné kvality.

Po loňském senzačním čtvrtém místě se tentokrát od "Staré dámy" čekaly horší výsledky, zatím mizerné tři body z pěti utkání jsou ovšem přesto velkým zklámáním. Hertha je získala hned v prvním kole po šťastné výhře nad Hannoverem, od té doby už jen prohrává, byť to pokaždé bylo jen o jednu branku. Naposledy neudržela vedení v Mainzu a i odtud odjela po porážce 1:2 bez bodu.

"Chceme bezdpomínečně získat tři body, proto se ale musíme po herní stránce výrazně zlepšit," prohlásil kouč BSC Lucien Favre. Jej nemohla potěšit ani remíza 1:1 v Evropské lize s lotyšským Ventspilsem, v utkání navíc Hertha přišla o Jaroslava Drobného, jenž si natáhl stehenní sval. "Zatím tam je otok, za týden půjdu na další vyšetření. První odhady mluví o tom, že bych neměl chybět déle než dva až tři týdny," řekl český brankář, jehož mezi tyčemi nahradí teprve 19letý Sascha Burchert. Na marodce jsou dále Kringe a Lustenberger, po zraněních ale už budou k dispozici Kačar a Raffael.

Freiburg doposud nasbíral o jeden bod více než Hertha, na obranu bundesligového nováčka ale třeba upozornit na pekelně obtížný los. SCF dokázalo sebrat bod HSV či senzačně vyhrát 1:0 na hřišti Schalke. Na prozatimní jedinou výhru v této sezóně se ale týmu z Breisgau nepodařilo navázat před týdnem, kde si body z jeho hřiště odvezl dobře hrající Frankfurt po výhře 2:0.

"Oběma týmům půjde o hodně důležité body, ovšem spíš Hertha bude pod tlakem. Pátá prohra v řadě a to ještě proti nováčkovi, to by pro Berlíňany bylo mnohem horší než porážka pro nás. Ale i my samozřejmě potřebujeme body, nechceme stále jen komplimenty," uvedl trenér Robin Dutt, jenž narážel na fakt, že jeho tým hraje velmi atraktivním stylem a sklízí za něj chválu. 44letý kouč pro tentokrát nemůže využít služeb zraněných Jägera, Topraka a Salze.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
S. Burchert - Janker, A. Friedrich, Bengtsson, Pejčinović - Kačar, Cícero - Ebert, Nicu - Piszczek, Ramos
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Pouplin - D.-R. Cha, Krmaš, Bastians, Butscher - Flum, Banović, J. Schuster, Abdessadki - Bechmann, Idrissou
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hamburger SV541015:613
2.Bayer Leverkusen541013:513
3.Schalke 0453117:310
4.Eintracht Frankfurt52307:49
5.Bayern Mnichov522111:58
6.Werder Brémy52219:68
7.TSG Hoffenheim52215:28
8.1. FSV Mainz 0552217:78
9.Borussia Mönchengladbach52127:87
10.VfL Wolfsburg52039:116
11.Hannover 9651223:35
12.VfB Stuttgart51226:85
13.1. FC Norimberk51223:55
14.Borussia Dortmund51225:115
15.VfL Bochum51135:114
16.SC Freiburg51134:124
17.Hertha BSC51045:83
18.1. FC Köln50143:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
j_mrazik

Quellix dotáhne Schalke k vítězství.

Reagovat
domingo

Hrál už vůbec letos Kahlenberg?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos ještě ne,není v pohodě;-)

Reagovat
domingo

Reagovat
Bakary3

Hmm, tak styl 3-2-2-2-1 vidim poprvý v životě Nevim, třeba se pletu, ale takhle to asi nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Hrali tak uz v Kolnu, tak by asi nebylo uplne prekvapeni, kdyby to tak bylo skutecne zase postaveny.

Reagovat
smazaný uživatel

Mori o5 pouze na tribuně? V Kolíně byl alespoň na lávce a pak tři minutky na závěr na place.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už někdo udělá preview Barclays Premier League

Reagovat
stas87

verite niekto svabom ze vyhraju?vaham ci ich mam dat na tiket

Reagovat
herbage

Tak já celkem jo. Letos na jaře chytili obrovskou formu a doma byli k neporažení. A mistrovský wolsfgburg se se zlou potázal a odvezl si čtverku. Jenže letos je to zatím slabší, tým není pořádně sehranej a hlavně chybí Goméz. Kolín byť je poslední, tak bude jistě kousat a může to dopadnout všelijak. Navíc Soldo bude namotivován ve Stuttgatu uspět, tak něco speciálního jistě vymyslí. Zápas může být i vyhrocený, prootže Kolín vážně musí bodovat. Na jaře jsme vždy do tipovačky dal na Stuttgart jedničku a byl to bod zdarma, ale dnes bych se tomu asi vyhnul či dal 10. Navíc Kolín venku umí lépe než doma

Reagovat
Shevchenko

Tak mně to posrali.

Reagovat
herbage

Bavorské derby - zajímavý zápas. A že by probití T.Mülerra nastlo do sestavy? Kdo ví, ale nevím, co tomu řeknou Klose, Olić a Toni

Reagovat
smazaný uživatel

nebo Altintop

Reagovat
irik

Toni se zatím pere spíš se Senem a Sikorskim .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál, Muller si o základ pomaličku říká, takže nevidím problém. A Olič poslední dobou stejně nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska je jasnej stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnej jako Franta Jasnej...

Reagovat
Slejdy

jn taky sem si myslel

Reagovat
smazaný uživatel

20.09. 17:30 Hertha - Freiburg 0 - Hertha letos bude hodně v prdeli...kdo hrál loni dobře, toho prodali Navíc zraněnej Drobný...

20.09. 17:30 Leverkusen - Brémy 1

20.09. 15:30 Frankfurt - Hamburk 2

19.09. 15:30 Bayern - Norimberk 1

19.09. 15:30 Bochum - Mohuč 0

19.09. 15:30 Hannover - Dortmund 2

19.09. 15:30 Moenchengladbach - Hoffenheim 0

19.09. 15:30 Stuttgart - Kolín n. R. 1

Reagovat
smazaný uživatel

super bayern dolezite tri body zostavaju v mnichove

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele