6. kolo
20.09.2009 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 1:1

V nedělním šlágru dvou týmů ze špičky tabulky se Frankfurt s Hamburgem rozešly smírně - oba týmy vstřelily po jednom gólu. Zé Roberto dostal osm minut po zahajovacím hvizdu hosty do vedení, po půlhodině hry kontroval domácí Russ. Hamburgu bod stačil k osamostnění na špici, vše ale ještě může změnit souboj Leverkusenu s Brémami. Frankfurt se zařadil na šesté místo za Mainz, další překvapení úvodu sezony.

Hráči se na trávníku nestačili ani pořádně rozkoukat a míč už byl v bráně. Hlavou se o to postaral v osmé minutě Zé Roberto. To mělo na další vývoj zápasu zásadní vliv, Frankfurtu najednou nezbývalo, než se tlačit dopředu, kompaktně hrající hosté však veškerým domácí pokusům zdatně odolávali. Navíc se HSV otvíraly brejkové příležitosti, v jedné takové ve třicáté minutě střílel zdálky Trochowski, branku domácích netrefil a toho mělo zanedlouho mrzet.

O dvě minuty později se totiž domácím vyvedla parádní kombinace ve vápně hostů a Russ po Meireově přiklepnutí vyrovnal. Fakt vstřeleného gólu vlil domácím novou krev do žil, i přes velikou snahu a množství vyhraných soubojů jejich snažení nikam nevedlo. Naopak se málem zablesklo na duhé straně, Nikolov však Zé Roberta vychytal. Tím první poločas skončil, do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhá půle začala tak, jako skončila ta první - a sice obrovskou šancí HSV. Tentokráte Pitroipa těžil z nedorozumnění domácích stoperů, předskočil Vasoského a z malého vápna netrefil branku. Na to Hamburg navázal tlakem, o pět minut později hrozil znovu Pitroipa a po něm i Trochowski. Nikolov však chybu neudělal a svůj tým podržel.

To ale bylo pohříchu na dlouhou dobu všechno, oba týmy byly s remízou očividně spokojeny a nikdo se nikam nehnal. Až ke konci zápasu hrozil čerstvě vystřídaví Castelen, ani jemu se však nevedlo a Eintracht si tak s HSV body rozdělil po remíze 1:1.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1(Zé Roberto)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele