6. kolo
20.09.2009 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 0:0

Jeden ze šlágrů kola skončil dělbou bodů. Nepříliš pohledný zápas mnoho šancí nepřinesl, a tak není divu, že nakonec skončil bez branek. Oba celky může remíza nakonec těšit, protože ani jeden nebyl výhře nějak blíže.

Úvodní půle začala v dobrém tempu, to ale postupem času ztrácela. Na hře obou týmu byla znát absence klíčových hráčů ofenzívy. Na straně Bayeru Renata Augusta, na straně Werderu Mesüta Özila, kteří bývají strůjci všech akcí. První šanci utkání si vytvořili domácí, když se Kroos vřítil do vápna a z úhlu i vystřelil, ale Wiese byl pozorný. V devátě minutě pak Barnetta centroval zleva do vápna a Gekas z bezprostřední blízkosti hlavičkoval přímo do brankáře hostí. Vrušení však bylo tak jako tak marné, protože praporek pomezního rozhodčího byl všas nahoře.

Na druhé straně zaútočil Werder po chybě domácích ve středu hřiště. Kapitán Rolfes ztratil míč, Pizarro jej ve skluzu posunul na rozběhnutého Marina a ten se řítil zcela sám na Reného Adlera. Marin vystřelil prudce, ale mířil však na přední tyč a Adler si jako zkušený gólman nedělal problémy a míč vyrazil daleko od své svatyně. V 16. minutě zahrozil opět Marin a to po krásné rychlé akci. Míč putoval po ose Naldo, Boenisch, Hunt, Marin, přičemž předposledně jemnovaný vyslal chytrou časovanou kolmici za obranu Leverkusenu a Marin se tentokrát z levé strany opět řítil do vápna domácích. Ve vápně si chytře míč zasekl, čímž se zbavil dotírajících obránců, avšak mířil opět na přední tyč a Adler míč konečky prstů vyrazil na rohový kop.

V 23. minutě se dostali ke slovu po ojedinělé akci domácí, když se po závaru před vápnem Werderu dostal k míči Gekas. Byl však natolik tísněn, že stačil do míče jen kopnout bodlem a střela tak Wiesemu nezpůsobila žádné větší problémy. Zápas se touto dobou odehrával většinou ve středu hřiště a ztrácel na obrátkách. Obou celkům chyběla větší přenost přihrávek a více klidu ve finální fázi. Hosté sice měli míč častěji na kopačkách, ale nedokázali svůj tlak nikterak využít.

Do konce první půle diváky zvednul ze sedadel pouze rychlý brejk Werderu z 41. minuty. Frings jako správný dirigent hry vtipným lobem překonal obranou hráz Bayeru a dvojice Hunt, Marin se řítila na Adlera. Hunt dokázal přihrát druhému jmenovanému přímo před bránu, ale Marinovi chybělo pár kroků, aby na míč dosáhl a nepomohl ani obětavý skluz.

Do druhé půle poslal trenér Bayeru Josef Heynckes místo matného Gekase záložníka Larse Bendera, aby vystužil střed a vyrovnal hru v poli, což se mu povedlo. Bayer hned od prvních minut po změně stran na soupeře vlítnul a vstřelil i v 48. minutě gól, ovšem neplatný. Stefan Kießling sice dobře zakončil, ale stál v postavení mimo hru, a tak gól nebyl poprávnu uznán. Bohužel pro diváky bylo následujících 40 minut spíše utrpením, než nějakou podívanou.

Další zajímavá akce totiž přišla až v 82. minutě, kdy Barnetta chytře prostrčil míč mezi stopery Werderu a najednou se z ničeho nic zjevil Arturo Vidal sám před Wiesem. Tento chilský defenzivní univerzál ale potvrdil, že na hřišti není od střílení gólů a špatným pokusem o přehození Wieseho celou akci zazdil. Minutu před koncem řádné hrací doby ještě z dobré palebné pozice vystřelil Lars Bender, ale místo razance se měl více soustředit na přesnost zakončení.

Rozhodčí při pohledu na tu bídu nenastavil ani sekundu navíc a zápas rovnou ukončil. Thomas Zdebel se tak marně těšil, ež si připíše nějakou minutku na hřišti, a tak jen z recese pro pobavení publika šel do hřiště, usmál se a zase si to štrekoval do šaten. Týmy si tak spravedlivě rozdělily body mezi sebe.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele