6. kolo
19.09.2009 15:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

VfL Bochum - 1. FSV Mainz 05 2:3

Mainz pokračuje ve svém tažení i s početnou marodkou, ačkoliv měl v tomto utkání velké štěstí. Tuchelův tým si nakonec z Ruhrstadionu odváží výhru po divoké přestřelce, vítězství dvěma brankami zajistil Kevin Schürrle.

Zápas nezačal pro tým od soutoku Rýnu s Mohanem tak, jak by si asi představoval. Jedenáctka, jíž na hřiště poslal trenér Marcel Koller, se rychle dostala do vedení díky Yahiově volném kopu, který podcenil zastupující gólman Wetklo a Azaouagh měl práci jasnou. Domácí tak vedli již po sedmi minutách a pokračovali v nátlaku.

Velké starosti dělal hostům hlavně Epallé ve spolupráci se střelcem Azaouaghem, jenomže vysněný druhý gól nepřišel. Bochum se po pár neúspěšných pokusech stáhla do dobře organizované obrany a většina akcí FSV končila fiaskem. V kontrastu s tím by se daly podotknout šance Dabrowskiho z 23. a Fuchse ze 33. minuty, při kterých ale odčinil své zaváhání Mainzer Tor Wetklo.

O to více překvapivější bylo vyrovnání hostí. Keller zmátl na pravé straně Böniga, dokázal odcentrovat a do té doby prakticky neviditelný Ivanschitz poslal míč do pravého horního rohu Fernandesovy branky. Jenomže to nebylo vše, co se v nastavení prvního poločasu stihlo udát, Bochum totiž dokázala zareagovat téměř okamžitě. Yahia s lehkým zraněním dal dlouhý a hlavně přesný míč na Diega Klimowicze, proti němuž neměl Wetklo z osmi metrů šanci. Hráč, na nějž si chtěl Thomas Tuchel dát největší pozor, tak šokoval osmnáctitisícovou návštěvu.

Během poločasové přestávky se neudály ani v jedné ze sestav výraznější změny, ale po příchodu dvaadvaceti borců ze šaten se vyrovnal obraz hry. FSV zlepšilo svůj přechod do útoku a položilo tím základ obratu. Sedm minut po změně stran se Ivanschitzův centr snesl na Schürrleho, který nedal levou nohou Fernandesovi šanci.

Jenomže to nebylo vše, hosty podržel v brance Wetklo a v 71. minutě se konal třetí šok. Loewův centr propadl na zadní tyč, kde ukázal svou obounohost Schürrle, tentokrát totiž Fernandese pokořil pravou nohou.

V konečné fázi vrhli domácí vše do vedení, ale stav se jim zvrátit nepovedlo. Bochum tak prohospodařila své dvojnásobné vedení.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele