Bundesliga - souhrn 5. kola

23.09.2014, 21:58, aktualizováno 24.09.2014, 22:05
Komentáře a souhrny
Bayern sesadil Paderborn z prvního místa a po jasném vítězství se sám posunul do čela. Druhý je zatím Mainz, který neudržel dvoubrankové vedení ve Frankfurtu. Hoffenheim remizoval s Freiburgem a Schalke poprvé vyhrálo na půdě Werderu Brémy. Nejtěsnější možné výhry si zapsaly Hannover, Hertha, Leverkusen a Mönchengladbach. BVB bere proti Stuttgartu pouze bod...

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1:0

24.09.2014 20:00

Góly: 35. Salomon Kalou

Fotbalisté Herthy dokázali v domácím prostředí překvapit favorizovaný Wolfsburg a po bojovném výkonu ho nakonec zdolali po výsledku 1:0. Díky tomu si připsali své první vítězství v novém ročníku a s pěti body opustili sestupové pásmo. Vlci mají po pěti kolech také na kontě pět bodů a jsou na tom díky skóre o dvě příčky lépe, ovšem pro pohárového účastníka to rozhodně zatím není nějaký velký důvod k jásání.

Utkání nebylo příliš zajímavé z diváckého pohledu a k vidění byl spíše silový fotbal s mnoha souboji. Oba výběry si zakládaly na precizní defenzívě a vyložených příležitostí k vidění vskutku moc nebylo. Berlínský celek získal tři body díky brance Salomona Kaloua deset minut před přestávkou a ve zbývajícím čase nakonec těsný náskok ubránil. V úvodní půlhodině se oba výběry oťukávaly a nic zajímavého si nevytvořily.

Do první šance tohoto zápasu se dostali hosté zásluhou aktivního Oliče. Po jeho pasu přihrával De Bruyne na rozběhnutého Vierinhu a ten pálil z první do protipohybu gólmana Krafta, ale trefil pouze jeho nohu a byl z toho pouze rohový kop. Ve 35. minutě se ujal vedení domácí výběr a zaznamenal tak jedinou gólovou trefu v tomto duelu. Vše nastartovala chyba Rodrígueze těsně před hranicí pokutového území.

Následně převzal míč Ndjeng a odcentroval do pokutového území na zcela volného Kaloua, kterého dezorientovaná obrana nedokázala pokrýt, a ten hlavou umístil balón k levé tyči za bezmocného brankáře Benaglia. Poté se hra vyrovnala a žádný velký tlak ze strany Vlků dlouho nebyl k vidění. Ani po změně stran po střídání Wolfsburgu se nic nezměnilo a naopak Hertha mohla definitivně rozhodnout dvacet minut před koncem.

Opět byl u toho Kalou. Po pasu z levé strany sklepl Haraguči míč na volného Kaloua, ten utekl po levé straně a vypálil, ovšem Benaglio jednoruč fantasticky odvrátil balón na rohový kop. Wolfsburg se snažil něco vymyslet až do závěrečného hvizdu, jenže se mu to nepovedlo a Krafta nedokázal nijak ohrozit. V příštím kole zavítá Hertha na půdu ambiciózního Augsburgu, Wolfsburg se pokusí odčinit toto zaváhání doma s Brémami.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FC Köln 1:0

24.09.2014 20:00

Góly: 5. Joselu

Fotbalisté Hannoveru dokázali odčinit minulé zaváhání s Paderbornem a tentokráte porazili v domácím prostředí nováčka z Kolína nejtěsnějším poměrem 1:0. Toho navíc připravili o čtyř zápasovou neprůstřelnost a vsítili mu vůbec první branku v tomto ročníku. Kolín tak pochopitelně zaznamenal také svou úvodní porážku v této sezóně a se svým bizarním skóre 2:1 po pěti kolech určitě budí údiv celého světa.

Domácí výběr zvítězil potřetí v novém ročníku Bundesligy a s deseti body poskočil na třetí místo tabulky za vedoucí Bayern a druhý Leverkusen. Kolín je se šesti body na devátém místě. V dnešním duelu přišel o čisté konto hned po pěti minutách hry a v dalším průběhu již nedokázal najít recept na dobře zorganizovanou defenzívu soupeře, sám si obranné úkoly už také plnil na jedničku. Jediným střelcem duelu se stal Joselu.

Po přihrávce do pokutového území uvolnil Joselu nabíhajícího Brianda, který ale z dvanácti metrů napálil jen před sebou stojícího protivníka. Avšak míč se poté znovu odrazil k Joselovi a ten z otočky zamířil přesně k levé tyči, brankář Horn byl naprosto bezmocný. Kolín mohl vyrovnat o necelých 60 sekund později. Po závaru nakonec přišla střela směrem k Zielerovi, jenže balón nakonec těsně minul jeho branku.

Hannover se lehce stáhl do defenzívy a postupem času stále více zhušťoval prostor v pokutovém území, hrozil především z brejků. Hosté potvrdili svou nemohoucnost v ofenzívě a brankáře Zielera nedokázali dlouho ohrozit. Povedlo se jim to až dvacet minut před koncem, nicméně jejich největší šanci spálil obránce Hector. Ten se dostal do jasné pozice a tvrdě vypálil, domácí svatyni o pár decimetrů minul.

Hosté poté stále tápali na útočné polovině a pokud chtějí myslet na tříbodový zisk v dalších zápasech, tak se musejí výrazně zlepšit. Hned o víkendu se pokusí svůj gólový účet rozšířit v domácím prostředí proti mistrovskému Bayernu, Hannover bude chtít bodovat ve Stuttgartu a udržet si tak pozici na čele tabulky.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 1:0

24.09.2014 20:00

Góly: 25. Max Kruse

Středeční program vloženého bundesligového kola byl bohatý na výsledky 1:0, jak se přesvědčili i diváci v Mönchengladbachu, kde domácí tým těsně udolal trápící se Hamburk a opět tak prodloužil jeho agonii. Stačila k tomu jediná střela Maxe Kruseho..

Byly to poctivě vybojované tři body, hosté totiž nedali kůži lacino. Kruse se prosadil už po 25 minutách, v té době to však nevypadalo, že by domácí měli soupeře nějak rozdrtit - Hamburk začal aktivně, bylo vidět, že víkendová remíza 0:0 na Bayernu hráčům hodně zvedla sebevědomí. Svěřenci Josefa Zinnbauera kontrolovali hru a měli převahu v držení míče, ačkoliv nutno uznat, že do gólových šancí se příliš nedostávali.

Až po 15 minutách poprvé zahrozil Pierre-Michel Lasogga, jehož lavička po centru Lewise Holtbyho však minula hostující bránu. Favreho tým se k první šanci dostal o deset minut později, tentokrát už však s gólovou pečetí: Kruseho první střela se sice ještě odrazila od tyče, z následné dorážky však mladý útočník nezaváhal.

Vedoucí branka jako by domácí probrala; najednou hráli mnohem aktivněji, převzali otěže zápasu a začali produkovat další slibné šance. V dobrém světle se předvedl i debutant Thorgan Hazard, po jehož pasu na Raffaela by míč dost možná skončil v síti, nebýt zákroku gólmana Jaroslava Drobného. Tony Jantschke zase po Xhakově výzvě pálil mimo.

Po změně stran trvalo Hříbatům pouze 20 vteřin, než si vytvořili další velkou šanci - opět u toho byl Raffael, ani tentokrát však hubený náskok navýšit nedokázal. Hamburk definitivně přepnul na hru na brejky a také měl příležitosti k vyrovnání: proti dělovce Matthiase Ostrzoleka musel dobře zasahovat Yann Sommer, tisíciprocentní šanci po Holtbyho pasu zahodil Johan Djourou.

V závěru už HSV vyloženě tlačilo vše dopředu, což málem vyústilo ve druhý gól v jejich síti; dalekonosný pokus Fabiana Johnsona se však do brány nevešel. Když pak v úplně poslední šanci zápasu selhal před prázdnou bránou Arťjoms Rudněvs, bylo rozhodnuto - hosté si i přes bojovný výkon připisují další frustrující prohru.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 1:0

24.09.2014 20:00

Góly: 33. Heung-min Son

Žádná hitparáda to nakonec nebyla, ale v tuto chvíli je pro Leverkusen nejdůležitější, že po krušném týdnu vyplněném dvěma prohrami konečně urval tři body. Augsburg porazil doma 1:0 díky jediné brance Heung-Min Sona.

Korejský forvard se v deštěm zmáčené BayAreně prosadil ve 33. minutě; šlo o jeho druhý gól sezony. Augsburg předvedl sympatický výkon a ve druhé půli se hnal za vyrovnání, Bayer si ale zaslouženou výhru nakonec pohlídal. Utkání nabídlo atraktivní fotbal s šancemi na obou stranách.

Tu první si připsal už po pěti minutách Stefan Kiessling, který se vrátil do sestavy poté, co ho kouč Roger Schmidt o víkendu proti Wolfsburgu nechal odpočívat; jeho střelu však hostující obrana zblokovala a finální slovo měl nakonec bek Paul Verhaegh. V úvodu zápasu měli domácí herní převahu, zatímco Augsburg zůstával zatažený v defenzivě a soustředil se na brejky. Když už však svěřenci Markuse Weinzierla zaútočili, stálo to zato - Sascha Mölders a Tobias Werner hlavičkovali z nebezpečných pozic mimo. Na druhé straně pak zmařil šanci Karima Bellarabiho zdvižený praporek pomezního.

Herní rytmus Augsburgu trochu rozhodila vynucená změna po půlhodině hry, kdy zraněného Mölderse musel nahradit Caiuby, a další pohroma měla přijít krátce nato - Roberto Hilbert skvělým pasem překonal hostující obranu, míč zpracoval Son a placírkou překonal gólmana Marwina Hitze. Na konci první půle se pak kvůli vytrvalému dešti dokonce muselo dočasně přerušovat, to však ani jeden z týmů neodradilo od dalších ofenzivních výletů; Son ve snaze zdvojnásobit svůj gólový účet zakroutil střelu těsně vedle Hitzovy pravé tyče, střídající Caiuby na druhé straně trefil hlavou náruč brankáře Bernda Lena.

Augsburg se nejblíže vyrovnání ocitl po další šanci Caiubyho - Brazilec zpracoval chytrý pas Raúla Bobadilly, Leno však byl připravený a rodící se pohromu včas zažehnal. Ani Hitz se nenechal zastrašit a skvěle vychytal Kiesslinga. S blížícím se koncem zápasu se už hrálo vyloženě nahoru dolů, žádný ze střelců však neuspěl: Essweinův nebezpečný pas po rohu odklidil Hilbert, Kiessling nedokázal vyslat do stoprocentní šance Josipa Drmiće, a v závěru ještě Leno zlikvidoval Essweinovu střelu. Sonova trefa tak nakonec domácím stačila k těsnému (a důležitému) vítězství.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 2:2

24.09.2014 20:00

Góly: 73. Pierre-Emerick Aubameyang, 86. Ciro Immobile - 48. Daniel Didavi, 68. Daniel Didavi

Oslabená Borussia Dortmund znovu nepřesvědčila, proti Stuttgartu musela hned dvakrát dotahovat manko, nakonec ale dokázala srovnat krok a bere alespoň bod za remízu 2:2. VfB tím jen potvrdilo, že se mu na dortmundské půdě poslední dobou poměrně daří...

Zpočátku byl na Westfalenstadionu k vidění vcelku očekávaný obraz hry: Borussia držela mičudu pod kontrolou a Švábi se soustředili akorát na pevnou defenzivu, která si držela žlutočerné dresy na distanc. Jako první to zkusil Jojić, ale našel pouze připraveného Ulreicha. Odpověď si vzápětí nachystal po Didaviho nabídce Gentner, ale z voleje pálil nad branku.

S přicházející půlhodinou hry začínala mít hostující družina navrch. Dobrým střeleckým pokusem se prezentoval Timo Werner, ale na Weidenfellera si nepřišel. Gruezo pro změnu vyhraničený prostor vůbec nenašel. Následně Piszczek skvělým pasem našel Kagawu, jenž si míč zpracoval na prsou a okamžitě zakončil, trefil však pouze břevno stuttgartské svatyně! Jojić dalším pokusem branku netrefil a pokus Großkreutze se stal pro strážce stuttgartské branky vítaným zpestřením všedního stereotypu. Na opačné straně to zkusil ještě Leitner, ale rovněž on neuspěl.

Krátce po změně stran se však již skóre měnilo: Gentner dostal balón k Didavimu, jenž si přece jen dokázal poradit a bez větších potíží otevřel skóre - 0:1. Borussen na tento moment nemohli najít odpověď a prakticky se nemohli dostat na dostřel soupeřovy branky, kterou obklopoval hustý obranný val. BVB zvyšovalo tlak, ale místo toho muselo znovu lovit mičudu ze sítě. Timo Werner znovu oslovil Didaviho, jenž z hranice pokutového kopu zvýšil na 0:2.

Domácí ekipa se však nevzdala a záhy přišla odměna. Kagawa sice ještě hlavou vymezený prostor netrefil, ale Piszczek následně oslovil Aubameyanga, jenž z ostrého úhlu procpal kulatý nesmysl do sítě - 1:2! Posílit ofenzivní snažení Borussie přišel také Mats Hummels, jenž byl vůbec poprvé během této sezóny nominován k zápasu. Rozhodnout mohli Gentner a Ibišević, ani jeden z nich však trestuhodně neuspěl! Nedáš - dostaneš. Známé pravidlo "fungovalo" okamžitě: Schmelzer na zadní tyči našel Immobileho, jenž pohodlně vyrovnal na 2:2. Dokonat obrat mohl Piszczek, ovšem Rüdiger byl proti.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 2:2

23.09.2014 20:00

Góly: 45. Alexander Meier, 82. Haris Seferović - 41. Jonas Hofmann, 44. Shinji Okazaki

Čtyřgólová remíza, během které viděli diváci také pátou letošní bundesligovou branku z kopačky japonského útočníka Shinjiho Okazakiho.

Hodně divoké to v Commerzbank-Areně bylo především v závěru první půle. Čtyři minuty před poločasem se radovali hosté z Mainzu . Daniel Brosinski poslal z první za obranu přihrávku, která měla oči. Skvěle si ji zpracoval Jonas Hofmann a pelášil sám na Kevina Trappa. Díky chladnokrevnému zakončení se pak mohl běžet radovat - 0:1.

O tři minuty později jej napodobil zmiňovaný velvyslanec ze země vycházejícího slunce. Brosinski znovu centroval, resp. v tomto případě spíše odkopával za obranu, tentokrát po pravé straně. K míči se sice nejprve dostal Marco Russ, nicméně Shinji Okazaki, od této sezony historicky nejlepší japonský střelec v německé bundeslize, byl nesmírně dotěrný a vyplatilo se. Balon pak podkopl do branky pod Trappem a na Japonce předvedl nezvykle emotivní oslavu - 0:2.

Jenže minutu poté se skóre zase měnilo. A znovu v tom měl prsty japonský hráč. Ovšem tentokrát to byl Makoto Hasebe, jenž po nádherné akci domácích českou uličkou vybídl ke vstřelení branky navrátilce do základní sestavy Frankfurtu Alexandra Meiera, který přes vyběhnuvšího Lorika Kariuse parádně zavěsil - 1:2. Třiačtyřicet diváků na stadionu si tak o poločasové pauze rozhodně mělo o čem povídat.

Domácí příznivci ve druhé půli čekali dlouho, ale dočkali se. V 82. minutě přišlo na pořad dne toužebně očekávané vyrovnání. Po centru střídajícího Marca Stendery z přímého kopu se o něj hlavou postaral Haris Seferović. Zcela nepokrytý opravdu nádherně uklidil balon do protilehlého rohu branky - 2:2. Mainz o víkendu přivítá doma Hoffenheim, zatímco Frankfurt pocestuje do Hamburku.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 0:3

23.09.2014 20:00

Góly: 48. Max Meyer, 51. Roman Neustädter, 85. Tranquillo Barnetta

Schalke poprvé v sezoně vyhrálo a Jens Keller tak po jasném výsledku umlčel kritiky. Prozatím.

Góly na Weserstadionu začaly padat až po změně stran. A jenom do branky Raphaela Wolfa. O tu první se tři minuty po startu druhé půle postaral Max Meyer. Po dlouhém nákopu Ralfa Fährmanna zpracoval balon ideálně pro Meyera čerstvě vystřídavší spoluhráč Christian Clemens. Záložník s číslem sedm si to pak neohroženě namířil do velkého vápna. A přestože si domácí brankář sáhl na balon, v cestě do sítě mu nezabránil - 0:1.

O pouhé tři minutky později zahrával Christian Fuchs rohový kop. Jeho levačka jej poslala na úroveň penalty, kde si ukázkově naskočil na centr Roman Neustädter a po velmi tvrdé hlavičce k levé tyči se míč opět třepetal v síti - 0:2. Werder mohl snížit hned v 56. minutě, ovšem s přímým kopem Zlatka Junuzoviće si skvěle poradil Fährmann.

A tak znovu udeřili hosté, jmenovitě švýcarský reprezentant Tranquillo Barnetta. Naběhl si do obří mezery v obraně, kam mu také Huntelaar poslal míč, načež se ocitl tváří v tvář brankáři. Toho obešel ve stylu velkých střelců a nekompromisně zavěsil - 0:3. Die Königsblauen si tak před víkendovým prestižním duelem s Borussií Dortmund zvedli parádním způsobem sebevědomí.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 3:3

23.09.2014 20:00

Góly: 44. Tarik Elyounoussi, 63. Sebastian Rudy, 90+3. Jannik Vestergaard - 32. Mike Frantz, 33. Mike Frantz, 75. Vladimír Darida (pen.)

Šestigólová nadílka s výraznou českou stopou. Takový byl zápas mezi Hoffenheimem a Freiburgem.

První branka padla po půlhodině hry a postaral se o ni, stejně jako o tu další, freiburský Mike Frantz. Po závaru před vlastní brankou chtěl míč vyvést Kevin Volland, nicméně po chvilce si svůj úmysl rozmyslel a rozhodl se přihrát zpět spoluhráčům do obrany. Jeho přihrávka však nebyla z kategorie nejpřesnějších, takže si pro ni doběhl Maximilian Philipp, následně přihrál před prázdnou branku Frantzovi a ten už měl úlohu jednoduchou - 0:1.

Mike byl při chuti a domácí to poznali už minutu poté. A znovu to bylo po velké chybě, byť přišla ve středu hřiště. Freiburští rychle roztáhli hru do křídla, odkud poslal před bránu přízemní centr Jonathan Schmid. Frantz předskočil obránce a zblízka podruhé v zápase skóroval - 0:2. Hostům trvalo deset minut, než se z těchto dvou branek oklepali.

Ještě před přestávkou totiž stihli snížit. Obtížnou přihrávku dostal od spoluhráčů Vladimír Darida, takže jej celkem snadno obral o míč Kevin Volland. Všiml si nabíhajícího Tarika Elyounoussiho, který měl zprvu před sebou volnou cestu k brance Romana Bürkiho. O zlomek vteřinu později mu ji freiburská obrana sice zatarasila, nicméně přesto si mezi třemi našel prostor k pohodlnému zakončení pod padajícím brankářem - 1:2.

Show pak pokračovala v 63 minutě. A tento zásah přinesl velkou radost domácím příznivcům, neb přinesl vyrovnání na 2:2. Po faulu Mujdži na Elyounoussiho zahrával Sebastian Rudy z dvaceti metrů přímý kop. A jak to udělal? Přestřelil zeď, a přestože si hostující gólman na balon lehce sáhl, stejně jej o chviličku později lovil podruhé ze své sítě.

Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby přišly velké chvíle českého záložníka Vladimíra Daridy. Nejprve centroval na kraj vápna, kde stál postavený spoluhráč Schmid. Efektně si poradil s obráncem a chystal se využít volného prostoru k brance. Tobias Strobl jej však stihl faulovat. S největší pravděpodobností kousek před pokutovým územím, nicméně rozhodčí Kinhöfer stejně odpískal penaltu.

Bývalý hráč plzeňské Viktorie ji s přehledem proměnil a poslal svůj tým do vedení 3:2. Jenže o šest minut později se proměnil z hrdiny v psance. Při odkopu zasáhl do obličeje protihráče Pirmina Schweglera a byl vyloučen. Nutno dodat, že v tom byl celkem nevinně, jelikož o Schweglerovi vůbec nevěděl. I spousta německých novinářů usoudila, že tahle červená karta byla velice přísná!

Hoffenheim pak dokázal početní výhody využít. Stalo se tak až ve třetí minutě nastavení, kdy hostující obrana v čele s Pavlem Krmašem už zřejmě nebyla tolik koncentrovaná. Niklas Süle centroval do vápna, kde se k balonu dostal nejprve Volland, a pak Strobl. Bürki oba senzačně vychytal, nicméně po druhém zásahu se dostal míč k Janniku Vestergaardovi, jenž zblízka vyrovnal na 3:3.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Paderborn 4:0

23.09.2014 20:00

Góly: 8. Mario Götze, 14. Robert Lewandowski, 78. Mario Götze, 85. Thomas Müller

Pověstným "tahákem" úterního programu a dost možná celého vloženého kola německé nejvyšší soutěže mělo být střetnutí mnichovského Bayernu s do té chvíle vedoucím Paderbornem. Nováček však na bavorské půdě vůbec neobstál a nakonec so odvezl vysokou porážku.

Nedávno ještě druholigový celek přitom nezačal vůbec špatně. Již ve čtvrté minutě to akrobatickým zakončením přes hlavu zkoušel Kachunga, ale vymezený prostor nenašel. Nedáš - dostaneš. Po dalším shodném časovém úseku a akci Robbena s Müllerem se k míči dostal Götze a pohotově otevřel skóre - 1:0. Od tohoto momentu mělo FCB utkání pod kontrolou.

Krátce nato mohli postupně zvýšit náskok Lewandowski, Alaba a Götze, ani jeden z nich však neuspěl. To je však mrzet nemuselo. Alonso ve čtrnácté minutě našel rozběhnutého Lahma, jenž bez váhání oslovil Lewandowskiho, který si věděl rady - 2:0. Z ničeho nic tak mohl snížit z ojedinělé akce Ouali, který běžel sám na Neuera, ale míč do sítě procpat nedokázal. Obrovskou převahu Mnichovanů jen dokumentuje procento držení míče, které pro domácí ekipu ukazovalo rovných 76 %! Ještě do pauzy mohl být rozdíl ve skóre větší, ale hned dvakrát Robben a Götze neuspěli.

Ve druhém dějství se pokračovalo víceméně ze setrvačnosti. Bayern ubral a Paderborn víceméně jen čekal na konečný hvizd. Když už měl Koc před sebou nadějnou možnost, doslova za minutu dvanáct zasáhl Xabi Alonso a následně bezchybně zasáhl pozorně reagující Neuer.

Nakonec se však Bayern přece jen dočkal další trefy: Müller sice na výborný reflex Kruseho nevyzrál, ovšem následná dorážka Götzeho už mířila přesně - 3:0. Bylo tak nad slunce jasné, že FCB proti nováčkům vyhraje i osmnáctý ligový duel za sebou. Konečné slovo si vzal pět minut před koncem Müller, jenž uzavřel na 4:0 a připravil tím Paderbornu první ligovou prohru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov53209:211
2.Bayer Leverkusen531111:910
3.Hannover 9653115:310
4.1. FSV Mainz 0552309:59
 TSG Hoffenheim52309:59
6.Borussia Mönchengladbach52306:29
7.SC Paderborn52217:68
8.Borussia Dortmund52128:97
9.1. FC Köln51312:16
10.Eintracht Frankfurt51317:76
11.FC Augsburg52037:86
12.VfL Wolfsburg51228:75
13.Schalke 0451228:95
14.Hertha BSC51228:115
15.SC Freiburg50326:93
16.Werder Brémy50328:133
17.VfB Stuttgart50233:92
18.Hamburger SV50230:62

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
Sosi

"Kadlec "

Reagovat
smazaný uživatel

Být ním, tak píšu teď status před každým zápasem.

Reagovat
JozkokozleJ

Hoffenheim - Freiburg paradny zapas. Stredovy kruh bolo vidiet len v mzikoch, vsetko sa odohravalo v okoli sestnastiek. Freiburgu mi je trosku luto, druhykrat za sebou prisli o vyhru v poslednej nadstavenej minute. Ale remiza urcite zasluzena, v druhom polcase bol Hoffenheim o dost lepsi a navyse penalta pre Freiburg byt nemala, pretoze faul nebol v sestnastke.

Reagovat
smazaný uživatel

ako hral Firmino ?

Reagovat
JozkokozleJ

Nijak dominantny nebol, ani hru nijak nereziroval. V prvom polcase bol sucastou niekolkych kontier, v druhom hral Hoffenheim do plnych, takze na individualne akcie priestor nebol, väcsina akcii kombinaciou na co najmenej dotykov.

No a zabudol som pokarhat Kempfa. Dnes prehral snad kazdy hlavickovy suboj a ani po zemi nebol isty. Najradsej by som tam dalsi zapas videl Höhna, ale ten nie je ani na lavicke (Mitrović a Torrejon).

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg tam má veľa možností na CB, ťažko povedať, čo by bolo najlepšie...mne by sa asi páčila najviac dvojka Hohn-Torrejon, ale kvalitatívne sú všetci dosť podobní...

Reagovat
Arne

Co ten Darida? Ze sestřihu to vypadalo, že tam měl víc šílených ztrát než před gólem na 1:2... Jinak já bych ho snad za tohle ani nevyloučil, i když to bylo dost na hraně.

Reagovat
JozkokozleJ

Akoby hral zlozitejsie nez v minulej sezone. V prvom polcase stratil loptu neprijemne dvakrat, raz z toho bol gol, v druhom polcase tam mal snad este viac strat, resp. zlych rozohravok. Ale mal aj dost dobrych veci (predovsetkym v prvom polcase) a raz sa po jeho strele blysol Baumann.

Tesne pred cervenou mal dostat jasnu zltu po faule pri lajne (myslim na Becka). Cervena bola velmi nestastna. Tym, ze to nebol umysel sa da povedat, ze je CK prisna, ale ten nasledok zakroku, za ktory bol zodpovedny (a noha bola privysoko), mohol byt velmi zly. Za mna cervena OK, stopku by som ale dal na max. 2 zapasy.

Reagovat
Arne

Víc určitě ne, podle mě přehlédnou i k tomu, jak se zachoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Bolí mě záda!

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám nič proti Paderbornu, ale myslím, že tá bublina okolo nich pomaly splasla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tento rok to bude o záchranu poriadne tesné, kľudne Paderborn môže ostať

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že vypadnú, len že bolo okolo nich tak haló, tak to pomaličky utíchne.

Reagovat
oli9

Aha po zápase na bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Naprosto neuvěřitelný, jak málo stačí Mainzu na gól.

Reagovat
JozkokozleJ

Ta neskutocna efektivita zachranuje Hjulmanda, pretoze hra stale nezodpoveda vysledkom.

Reagovat
alcantara

Co znamena ta jednotka na dresoch Bayernu?

Reagovat
Arne

Propagují tím nějaký nový produkt Telekomu, je to jenom na pár zápasů a vůbec se ty dresy neprodávají, takže jsou jenom pro první mužstvo.

Reagovat
alcantara

Aha, vyzera to velmi divne, som sa zlakol, ze s tym budu strasit celu sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to hrozně, ještě že tak

Reagovat
Arne

Di Santo je nejen že kopyto, ale i celkem solidní dement. Co tam předváděl...

Reagovat
stas87

co predvadel?

Reagovat
Arne

Kopl do Ralfa, když už držel míč v rukách, a pak mu tam "pojižansku" furt hrabal na obličej, když se tam hádali.

Reagovat
Pasha

Miesto 2,5+ na Frankfurt - Mainz som dal 1 na Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Bayern v obraně, když vystřídali Boatenga?

Reagovat
db18

Úžasné kolo... 0 bodů v kicktippu

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem já měl minulé kolo

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je tu niekto kto studuje v Nemecku pripadne sa ta hlasil na VS? Potreboval by som poradit

Reagovat
Arne

Tak nám ty cirkus dresy nakonec přinesly štěstí... Ne, hlavně jsme jezdili po prdeli, ne bezkrevný výkon jako ve Freiburgu nebo s Mainzem. Nějaká krása to teda nebyla, o to je ta výhra cennější.

V čem mě tenhle zápas ale utvrdil, je to, že Ronny prostě nemůže hrát základ v bundeslize... Ve hře je to od něj prostě jedna velká nula, už ani tu přihrávku nedá, vše zpomalí a ještě se tam i plete spoluhráčům. Prostě ne. Schelle hrající vysoko není ideál, ale pořád lepší tam mít tohohle dělníka a vzadu Hegelera (nebo obráceně) než tohle. Že ho Jos navíc stáhne až pět minut před koncem, to je pro mě prostě šok.

Z ostatních hráčů vyzdvihnout Kraftíka a stopery, kraje solidní, i když tam byly nějaký nejistoty (Ndjeng hlavně na začátku, pak se rozehrál + gólový centr). Kalou byl (viz. nahoře) často odříznutý, ale bojoval a rozhodl, takže ok. Zbytek tak nějak standard včetně Beerense, který podle mě rychle odpověděl na ty hlasy, jaký je Rodríguez hráč pro velkoklub. Možná je, ale výhradně směrem dopředu, dozadu hoří jak papír. Jako wingback by byl úžasný. Úžasný je jen Naldo, ten si prostě hraje svoji ligu, jen škoda že už není o pět šest let mladší.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekarík hral?

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez mi neunikol boom okolo Rodrigueza a tiez mi pride, ze je to vysledok jeho ofenzivnych statistik. Zapasov, ktore sa mu nevydaria v defenzive ma dost.

Reagovat
Arne

I s tím Leverkusenem, kdy dal dva góly, tak ten jeden inkasovaný šel přes něj... Měl by se posunout nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych možná i zkusil na místo Ronnyho Hatiru nebo Stockera. Oba mají předpoklad něco vymyslet dopředu a spolu s křídly by mohli skvěle rotovat. Ale otázka je, jak je na tom teď Hatira herně...

Reagovat
Arne

Přesně, Bena bych tam zkusil hned, tak špatný to s ním být nemůže... I Mukhtar by to podle mě odehrál slušně a ne se tam jenom plazil.

Reagovat
db18

Naldo si drží svou výkonnost, ale že by vyčníval nad ostatními?

A na MS se mi třeba Rodriguez líbil i dozadu, ale asi je pravda, že obvykle není moc zkoušený, teď před ním hrál Olić a možná kvůli tomu měl i víc práce...

Jinak jak hrál Klose?

Reagovat
Arne

Včera jo, naprosto kraloval... Klose mě nějak nezaujal, spíš to byl takový jeho přívěšek.

Reagovat
db18

Ok, já mam zase štěstí na výkony Arnolda

Reagovat
Arne

Ale poslední dva jeho zápasy, co jsem viděl, se mi už taky líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund ve druhém poločase celkem dobrý výkon, ale nelíbil se mi Immobile (přestože dal gól) a naprostá tragédie a nemilé překvapení Subotič. Jsem zvědavej na hodnocení Kloppa

Reagovat
Bayern +

Škoda Stuttgart, večná škoda... Vyhratý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund tragická obrana, i ten střed hřiště slabý, snad se to zlepší až se vyprázdní marodka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec to nesouvisí ale neví někdo zda-li se další kolo Capitol One Cupu losuje nebo je to dáno? diky

Reagovat
REPLIKATOR

Podle mě se bude losovat.

Reagovat
M11

Hertha konecne

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
REPLIKATOR

Hamburk za pět kol nedokázal dát ani jeden gól

Reagovat
smazaný uživatel

Ten spodek tabulky od 12. místo níž bych ty kluby hodil právě na 12. a výš ...ale tak on ten Paderborn půjde dolů tabulkou a nakonec i podle mě spadne. Ideálně kdyby s sebou vzal Hoffenheim..

Reagovat
smazaný uživatel

tento rok vypadne Hoffenheim a HSV

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim bude podle me v prvni polovine tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dajte návrhy na vypadnutie

Reagovat
smazaný uživatel

tak zatim je to hodne tezky predpovidat...asi hamburk a pak to muze byt kdokoliv ze spodni poloviny tabulky....hodne taky zalezi na jare jak se povede tymum

Reagovat
HSV1887

HSV do 2. ligy..? Kolik si toho vychlastal..?

Reagovat
HSV1887

Ještě, že jsem to včera neviděl..

Reagovat
smazaný uživatel

dobry skore ma taky kolin 2:1 po 5 kolech....to bych cekal po jednom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele