5. kolo
24.09.2014 20:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Dortmund dotáhl manko a rozešel se se Stuttgartem smírně

Oslabená Borussia Dortmund znovu nepřesvědčila, proti Stuttgartu musela hned dvakrát dotahovat manko, nakonec ale dokázala srovnat krok a bere alespoň bod za remízu 2:2. VfB tím jen potvrdilo, že se mu na dortmundské půdě poslední dobou poměrně daří...

Zpočátku byl na Westfalenstadionu k vidění vcelku očekávaný obraz hry: Borussia držela mičudu pod kontrolou a Švábi se soustředili akorát na pevnou defenzivu, která si držela žlutočerné dresy na distanc. Jako první to zkusil Jojić, ale našel pouze připraveného Ulreicha. Odpověď si vzápětí nachystal po Didaviho nabídce Gentner, ale z voleje pálil nad branku.

S přicházející půlhodinou hry začínala mít hostující družina navrch. Dobrým střeleckým pokusem se prezentoval Timo Werner, ale na Weidenfellera si nepřišel. Gruezo pro změnu vyhraničený prostor vůbec nenašel. Následně Piszczek skvělým pasem našel Kagawu, jenž si míč zpracoval na prsou a okamžitě zakončil, trefil však pouze břevno stuttgartské svatyně! Jojić dalším pokusem branku netrefil a pokus Großkreutze se stal pro strážce stuttgartské branky vítaným zpestřením všedního stereotypu. Na opačné straně to zkusil ještě Leitner, ale rovněž on neuspěl.

Krátce po změně stran se však již skóre měnilo: Gentner dostal balón k Didavimu, jenž si přece jen dokázal poradit a bez větších potíží otevřel skóre - 0:1. Borussen na tento moment nemohli najít odpověď a prakticky se nemohli dostat na dostřel soupeřovy branky, kterou obklopoval hustý obranný val. BVB zvyšovalo tlak, ale místo toho muselo znovu lovit mičudu ze sítě. Timo Werner znovu oslovil Didaviho, jenž z hranice pokutového kopu zvýšil na 0:2.

Domácí ekipa se však nevzdala a záhy přišla odměna. Kagawa sice ještě hlavou vymezený prostor netrefil, ale Piszczek následně oslovil Aubameyanga, jenž z ostrého úhlu procpal kulatý nesmysl do sítě - 1:2! Posílit ofenzivní snažení Borussie přišel také Mats Hummels, jenž byl vůbec poprvé během této sezóny nominován k zápasu. Rozhodnout mohli Gentner a Ibišević, ani jeden z nich však trestuhodně neuspěl! Nedáš - dostaneš. Známé pravidlo "fungovalo" okamžitě: Schmelzer na zadní tyči našel Immobileho, jenž pohodlně vyrovnal na 2:2. Dokonat obrat mohl Piszczek, ovšem Rüdiger byl proti.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
patriksimon

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

musíme zabrat a vyhrát v sobotu nás čeká revierderby

Reagovat
smazaný uživatel

Se stutgartem jen remíza ale s shalke to bude lepší.(doufám)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele