5. kolo
24.09.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - 1. FC Köln 1:0

Fotbalisté Hannoveru dokázali odčinit minulé zaváhání s Paderbornem a tentokráte porazili v domácím prostředí nováčka z Kolína nejtěsnějším poměrem 1:0. Toho navíc připravili o čtyř zápasovou neprůstřelnost a vsítili mu vůbec první branku v tomto ročníku. Kolín tak pochopitelně zaznamenal také svou úvodní porážku v této sezóně a se svým bizarním skóre 2:1 po pěti kolech určitě budí údiv celého světa.

Domácí výběr zvítězil potřetí v novém ročníku Bundesligy a s deseti body poskočil na třetí místo tabulky za vedoucí Bayern a druhý Leverkusen. Kolín je se šesti body na devátém místě. V dnešním duelu přišel o čisté konto hned po pěti minutách hry a v dalším průběhu již nedokázal najít recept na dobře zorganizovanou defenzívu soupeře, sám si obranné úkoly už také plnil na jedničku. Jediným střelcem duelu se stal Joselu.

Po přihrávce do pokutového území uvolnil Joselu nabíhajícího Brianda, který ale z dvanácti metrů napálil jen před sebou stojícího protivníka. Avšak míč se poté znovu odrazil k Joselovi a ten z otočky zamířil přesně k levé tyči, brankář Horn byl naprosto bezmocný. Kolín mohl vyrovnat o necelých 60 sekund později. Po závaru nakonec přišla střela směrem k Zielerovi, jenže balón nakonec těsně minul jeho branku.

Hannover se lehce stáhl do defenzívy a postupem času stále více zhušťoval prostor v pokutovém území, hrozil především z brejků. Hosté potvrdili svou nemohoucnost v ofenzívě a brankáře Zielera nedokázali dlouho ohrozit. Povedlo se jim to až dvacet minut před koncem, nicméně jejich největší šanci spálil obránce Hector. Ten se dostal do jasné pozice a tvrdě vypálil, domácí svatyni o pár decimetrů minul.

Hosté poté stále tápali na útočné polovině a pokud chtějí myslet na tříbodový zisk v dalších zápasech, tak se musejí výrazně zlepšit. Hned o víkendu se pokusí svůj gólový účet rozšířit v domácím prostředí proti mistrovskému Bayernu, Hannover bude chtít bodovat ve Stuttgartu a udržet si tak pozici na čele tabulky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolín to venku ubetonuje - 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Prdlajs ubetonuje...dostane 3 fiky a pujde na parek...tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje ten Kalas? Je zraněnej nebo na stoperu Koln nemá místo?

Reagovat
Sw!fty

taky by mě zajímalo, proč si ho brali a pak nehraje ... asi kurvěj další talent tím, že ho nechaj na balon šáhnout jen na trénincích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele