5. kolo
24.09.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 1:0

Středeční program vloženého bundesligového kola byl bohatý na výsledky 1:0, jak se přesvědčili i diváci v Mönchengladbachu, kde domácí tým těsně udolal trápící se Hamburk a opět tak prodloužil jeho agonii. Stačila k tomu jediná střela Maxe Kruseho..

Byly to poctivě vybojované tři body, hosté totiž nedali kůži lacino. Kruse se prosadil už po 25 minutách, v té době to však nevypadalo, že by domácí měli soupeře nějak rozdrtit - Hamburk začal aktivně, bylo vidět, že víkendová remíza 0:0 na Bayernu hráčům hodně zvedla sebevědomí. Svěřenci Josefa Zinnbauera kontrolovali hru a měli převahu v držení míče, ačkoliv nutno uznat, že do gólových šancí se příliš nedostávali.

Až po 15 minutách poprvé zahrozil Pierre-Michel Lasogga, jehož lavička po centru Lewise Holtbyho však minula hostující bránu. Favreho tým se k první šanci dostal o deset minut později, tentokrát už však s gólovou pečetí: Kruseho první střela se sice ještě odrazila od tyče, z následné dorážky však mladý útočník nezaváhal.

Vedoucí branka jako by domácí probrala; najednou hráli mnohem aktivněji, převzali otěže zápasu a začali produkovat další slibné šance. V dobrém světle se předvedl i debutant Thorgan Hazard, po jehož pasu na Raffaela by míč dost možná skončil v síti, nebýt zákroku gólmana Jaroslava Drobného. Tony Jantschke zase po Xhakově výzvě pálil mimo.

Po změně stran trvalo Hříbatům pouze 20 vteřin, než si vytvořili další velkou šanci - opět u toho byl Raffael, ani tentokrát však hubený náskok navýšit nedokázal. Hamburk definitivně přepnul na hru na brejky a také měl příležitosti k vyrovnání: proti dělovce Matthiase Ostrzoleka musel dobře zasahovat Yann Sommer, tisíciprocentní šanci po Holtbyho pasu zahodil Johan Djourou.

V závěru už HSV vyloženě tlačilo vše dopředu, což málem vyústilo ve druhý gól v jejich síti; dalekonosný pokus Fabiana Johnsona se však do brány nevešel. Když pak v úplně poslední šanci zápasu selhal před prázdnou bránou Arťjoms Rudněvs, bylo rozhodnuto - hosté si i přes bojovný výkon připisují další frustrující prohru.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
arsavin

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg nedá branku, Gladbach by zase neměl dát více než jednu - 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

To mě řekněte jakto že HSV nedalao ještě gol, mají celkem dobrý hráče a todle už mě připadne fakt jako až neuvěřitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si to nedokazu vysvetlit. Vcera jsem vytekl na tom ze daji gol..kurs 1.4 nadhera..ktera nevysla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele