Bundesliga - souhrn 30. kola

13.04.2018, 22:22, aktualizováno 16.04.2018, 22:47
Komentáře a souhrny
Bláznivou podívanou nabídla pondělní dohrávka třicátého bundesligového kola. Mainz porazil doma Freiburg 2:0, přičemž první gól padl z penalty, kvůli které se týmy musely vracet na hřiště ze šaten po ukončení prvního poločasu! Start toho druhého zase zdrželi domácí fanoušci protestem proti pondělnímu termínu.

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 2:0

16.04.2018 20:30

Góly: 45+7. Pablo de Blasis, 79. Pablo de Blasis

Zápas Mainzu s Freiburgem rozhodl dvěma góly argentinský křídelník domácích de Blasis. Mainz se díky zisku třech bodů posunul po delší době na nesestupové pozice.

Freiburg se nachází se třiceti body na šestnácté příčce, která by na konci sezóny znamenala baráž o udržení se mezi německou elitou. Stejný bodový zisk mají přitom čtyři kola před koncem i Mainz s Wolfsburgem, kteří však mají lepší gólový rozdíl. Je velice pravděpodobné, že baráž o bundesligu bude hrát právě některý z těchto třech týmů.

Mainz byl v zápase mírným favoritem a v 19. minutě se také dostal do první velké šance. Domácí centrovali z volného přímého kopu do pokutového území Freiburgu, kde si míč našel Diallo, jehož postrčení však nakonec skončilo pouze vedle. Ve 45. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou jeden z hostujících hráčů a sudí Winkmann po konzultaci s videem správně nařídil pokutový kop. Potíž byla v tom, že hráči už po skončení prvního poločasu byli v útrobách stadionu, odkud se museli na trávník vrátit. Penaltu vzápětí proměnil Pablo de Blasis, načež první dějství skončilo doopravdy.

Během poločasové přestávky byly k vidění protesty domácích fanoušků, kteří nechtějí, aby se bundesligové zápasy hrály v pondělí, takže start druhého poločasu se o něco zpozdil. V 57. minutě mohl de Blasis přidat i druhý gól utkání, ale jeho střela zpoza vápna nebyla vůbec přesná.

V 79. minutě se ale de Blasis přece jenom trefil, když využil fatální chyby hostujícího brankáře Schwolowa, který špatně rozehrál. De Blasis už tedy pouze doklepával do prázdné brány. V úplném závěru zápasu si sice Freiburg vypracoval dvě zajímavé šance, ani jednu však proměnit nedokázal a tři body právem zůstaly Mainzu, který byl od začátku zápasu aktivnější.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - RB Lipsko 1:1

15.04.2018 18:00

Góly: 28. Niklas Moisander - 50. Ademola Lookman

Brémy remizovaly s Lipskem 1:1 a zůstávají v dolní polovině bundesligové tabulky. Jedinými střelci zápasu jsou Moisander a Lookman.

Brémský Werder si udržuje odstup jednoho bodu na Hannover a v tabulce se tedy nyní nachází se sedmatřiceti body na dvanáctém místě. Lipsko bude minimálně do příštího víkendu na pátém místě, které by na konci sezóny znamenalo účast v základní skupině Evropské ligy. O bod za Lipskem se však nachází Hoffenheim s Frankfurtem.

Od zápasu se očekával vyrovnaný průběh, obě mužstva do něj však vstoupila aktivně. Do první velké šance se dostal v 7. minutě domácí Junuzovič, jehož střela z volného přímého kopu skončila jen těsně vedle a brankář Gulácsi by ji pravděpodobně neměl.

Ve 28. už mohli domácí fanoušci začít slavit skutečně. Zpoza vápna střílel Kruse, jehož rána se od břevna odrazila přímo k Niklasi Moisanderovi, který míč pohotově usměrnil do odkryté části brány. Ve 41. minutě mohl Werder jít do dvoubrankového vedení, ale brankář Gulácsi dvěma skvělými zákroky vychytal jak Rašicu, tak dorážejícího Junuzoviče.

V 50. minutě se do první velké šance dostali také hráči Lipska, když dostal míč v pokutovém území Lookman, postrčil si ho směrem k brankáři Pavlenkovi a prudkou ránou z úhlu ho propálil. O necelé dvě minuty později mohlo Lipsko dokonat obrat, Werner však z dobré pozice mířil pouze vedle.

V 72. minutě se slibným volným přímým kopem prezentoval hostující Forsberg, jehož střela však nakonec skončila pouze vedle. V úplném závěru zápasu nedokázal vedení na stranu Brém strhnout Belfodil, který po centru do pokutového území hlavičkoval mimo tři tyče. Zápas tedy skončil remízou 1:1 a v Brémách zůstal cenný jeden bod.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Dortmund 2:0

15.04.2018 15:30

Góly: 50. Jevhen Konopljanka, 82. Naldo

Vestfálské derby tentokrát vyznělo pro Schalke, které zvítězilo nad Borussií Dortmund 2:0. Všechny branky padly až po změně stran, kdy nejprve nalomil hru BVB Konopljanka a devět minut před koncem definitivně rozhodl stoper Naldo. Zatímco Schalke si pojistilo druhou příčku, Borussia je čtvrtá, ale bude se muset ohlížet za sebe, neboť se z dalších pozic přibližují Lipsko, Hoffenheim nebo Frankfurt.

Souboj Schalke s Borussií je vždy velkou záležitostí. Vestfálské derby i tentokrát přivedlo do Arény v Gelsenkirchenu velké množství diváků. Fanoušci ještě mají v živé paměti první duel hraný v Dortmundu, který skončil remízou 4:4, přestože Schwarzgelben vedli už o čtyři branky.

Atmosféra ve Veltins Aréně byla výtečná. Domácí publikum hnalo Schalke kupředu a to mělo první šanci zápasu, ale Caligiuriho ránu skvěle vyrazil Bürki. Převaha Schalke trvala i nadále, přestože se Dortmund pokoušel o vysoký presink. Schwarzgelben poprvé zahrozili až prostřednictvím standardky Marca Reuse, jehož přímý kop pořádně protáhl Fährmanna. Před koncem prvního poločasu Veltins Aréna málem slavila, Konopljanka se parádně uvolnil a mířil na zadní tyč, kterou těsně minul. V ochozech to jenom zahučelo.

Schalke pokračovalo v aktivitě i po změně stran a velice brzy se dočkalo. V 50. minutě dostal od Caligiuriho přihrávku Konopljanka a střelou na bližší tyč překonal Bürkiho. Schalke vedlo nad velkým rivalem 1:0 a Veltins Aréna byla na nohou. Schalke i nadále kontrolovalo hru a Dortmund víceméně vyčkával na brejkové příležitosti. Po centru Reuse se k zakončení dostal Pulišič a nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno. Místo toho ale přišel druhý zásah Schalke. Naldo vypálil z dobrých třiceti metrů a Bürki jeho dělovku nezachytil.

Z druhé branky už se Borussia nevzpamatovala. Schalke bylo v laufu a ovládlo vestfálské derby, přičemž si pojistilo druhé místo za jistým mistrem z Mnichova. Dortmundu patří čtvrtá příčka, nicméně jistotu Ligy mistrů ještě zdaleka nemá.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 5:1

14.04.2018 18:30

Góly: 37. Sandro Wagner, 41. Sandro Wagner, 51. Thiago Alcântara, 67. David Alaba, 82. Robert Lewandowski - 9. Josip Drmić

Už jistý mistr Bayern Mnichov doma nadělil Mönchengladbachu pět branek a jen potvrdil svojí obrovskou dominanci. Hříbata se sice v Allianz Aréně ujala rychlého vedení, ovšem bylo to jen dráždění hada bosou nohou. Bayern se obratem prosadil pětkrát.

Zatímco Bayernu už prakticky o nic nešlo, Borussia stále pomýšlí na evropské poháry. Porážkou v Mnichově se ale poměrně vzdálily.

Hříbata začala jak nejlépe mohla, ale jak už to někdy v těchto zápasech bývá, ujala se vedení příliš brzy. Josip Drmić dostal balón do běhu, zasekávačkou se zbavil svého strážce a střelou na zadní tyč překonal Ulreicha. Mönchengladbach vedl v Allianz Aréně 1:0. Bayern vůbec na nic nečekal a hosty zmáčknul, přičemž první velkou tutovku zazdil Thomas Müller, který poslal balón těsně vedle. Svěřenci Juppa Heynckese udeřili ve 37.minutě, Müller poslal přihrávku před prázdnou branku a Sandro Wagner srovnal stav na 1:1. Následně neuběhlo ani pět minut a Bayern výsledek dokonale otočil. Znovu zafungovala spolupráce Müller - Wagner a to ve stejném pořadí. Sandro Wagner si hlavou připsal druhý gól v utkání a Bayern ovládl první poločas 2:1.

Ve druhém poločase už to byla jednoznačná podívaná. Thiago Álcantara zvyšoval v 51. minutě zblízka na 3:1 a Bayern dál drtil svého soupeře. Mezi střelce se zapsal i obránce David Alaba, jehož rána zpoza vápna zapadla k tyči. Popáté překonal brankáře Sommera střídající Robert Lewandowski. Kimmich mu poslal přesný pas před branku a polský útočník se v takových to situacích nemýlí. Bayern rozdrtil Borussii Mönchengladbach 5:1 a jen potvrdil již jistý zisk Meisterschale.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 2:0

14.04.2018 15:30

Góly: 18. Serge Gnabry, 27. Ádám Szalai

Hoffenheim pohodově zvítězil nad Hamburkem a přiblížil se přímému postupu do Evropské ligy. Hamburk se naopak přiblížil sestupu z bundesligy, ke kterému by v jeho případě došlo poprvé v její historii.

Hoffenheim se díky výhře minimálně do neděle posunul na pátou bundesligovou příčku, která by na konci sezóny zajišťovala účast v základní skupině Evropské ligy. Na záda však jihoněmeckému klubu dýchá Frankfurt a Lipsko. Hamburk se naopak nachází s dvaadvaceti body na předposledním místě tabulky a na barážovou šestnáctou příčku ztrácí pět bodů.

V 9. minutě se Hoffenheim dostal do první velké šance, která dokonce skončila gólem. Zpoza vápna střílel ke vzdálenější tyči Hübner, rozhodčí však gól po konzultaci s videorozhodčím odvolal, jelikož Gnabry, který stál v ofsajdové pozici, bránil hostujícímu brankáři ve výhledu.

O necelých deset minut později se už stav utkání ve prospěch domácích skutečně měnil. Gnabry skvěle obešel několik hostujících hráčů a ocitl se v bezprostřední blízkosti brankáře Pollersbecka, z níž se nemýlil a poslal Hoffenheim do vedení. Ve 28. minutě navíc Hoffenheim přidal druhý gól zápasu, tentokrát se po centru Nica Schulze trefil Ádám Szalai.

Ve 41. minutě byl faulován Pavel Kadeřábek a z následného volného přímého kopu centroval do pokutového území Hamburku Kramarič. Přímo před brankářem hostů si centrovaný míč našel Szalai, jehož hlavička však skončila pouze na tyči.

V druhém poločase hrála obě mužstva pohodový styl fotbalu a ani jeden z týmů si žádnou vyloženou šanci nevypracoval. Tři body tedy zůstaly v Hoffenheimu a Hamburk se sestupu znovu o krůček přiblížil.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Köln 2:1

14.04.2018 15:30

Góly: 49. Davie Selke, 53. Davie Selke - 29. Leonardo Bittencourt

Kozli sice vedli, jenže na dva slepené góly ze začátku druhého poločasu už nedokázali na Olympijském stadionu v Berlíně zareagovat, takže po devatenácté prohře zůstávají přikovaní na dně tabulky. Hertha naopak poskočila do její horní poloviny.

Dárdaiovi svěřenci začali pěkně zostra, o čemž se už po dvaceti sekundách přesvědčil Timo Horn, jenž se pořádně zapotil při likvidaci Kalouovy navštívenky. Rune Jarstein si musel po dvanácti minutách pohlídat hlavičku Yuyy Osaka. Ve dvaadvacáté minutě sáhl Ruthenbeck pro první střídání. Ze hřiště odešel Simon Zoller a opačným směrem se z lavičky vydal Jhon Córdoba.

Že to byl od pětačtyřicetiletého kouče výborný tah, se ukázalo v závěru úvodní půl hodiny. Kolumbijský útočník prodloužil hlavou dlouhý nákop pro Leonarda Bittencourta, s jehož zrychlením Mitchell Wieser vůbec nepočítal. Nutno dodat, že střelec branky měl i štěstí, že procedil balon mezi gólmanovýma nohama - 0:1.

Do konce úvodního dějství si Stará dáma vypracovala pouze jednu kloudnou příležitost k vyrovnání. Mohla být hodně nebezpečná, kdyby se ovšem Vedad Ibišević potkal s Plattenhardtovým centrem. Většina diváků na slavném stánku, který pamatuje olympijské hry v roce 1936 i finále mistrovství světa 2006, se mohla radovat až po změně stran.

Nedlouho po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se míč po centru odrazil k Daviemu Selkemu, jenž dostal moře prostoru k tomu, aby pravačkou napálil svůj halfvolej za Hornova záda - 1:1. O pouhé tři minutky později usměrnil zblízka Selke do sítě Plattenhardtův střílený centr z levé strany. Opět bez zpracování. Šlo o jubilejní tisící branku Herthy v domácím prostředí.

A byla vítězná. I proto, že Jhon Córdoba v závěru nepotrestal Starkovu ztrátu míče. Kromě Jarsteina totiž přeloboval i celou bránu. Hertha bude chtít navázat dalším bodovým ziskem za týden v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu. Köln se pokusí ještě něco udělat s mimořádně složitou situací v derby proti Schalke.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 4:1

14.04.2018 15:30

Góly: 20. Julian Brandt, 71. Kevin Volland, 77. Kevin Volland, 88. Kevin Volland - 23. Marco Fabián

Souboj dvou klubů, které se přetahují o vstupenku do Ligy mistrů, vyšel o poznání lépe Bayeru Leverkusen. Lví podíl na porážce Frankfurtu v poměru 4:1 měl Kevin Volland, jenž nastřílel hattrick během sedmnácti minut!

Úvodní desetiminutovka byla takticky hodně svázaná. Zaujala akorát žlutá karta pro Larse Bendera za faul na Willemse, neboť kvůli ní nebude moci Svenovo dvojče nastoupit za týden v prestižním klání proti Borussii Dortmund. Co se střel na bránu týče, tu první vyslal směr Hradecky pozdější hrdina Kevin Volland.

Ve 20. minutě se už nadpoloviční osazenstvo BayAreny radovalo. Makoto Hasebe odhlavičkovával z vlastního pokutového území velmi nepřesvědčivě, takže si balon mohl sebrat Kai Havertz, jenž následně z voleje našel na hranici malého čtvrce Juliana Brandta, jehož hlavička se odrazila od vzdálenější (levé) tyče za čáru - 1:0.

Die Werkself si ovšem vedení užívali pouhé tři minuty. Pak totiž došlo na rychlý protiútok, v jeho závěru našel Marinus Wolf svou přihrávkou ve vápně zcela osamoceného Marka Fabiána, jenž sice nastřelil Lenovu kopačku, nicméně od ní se míč k radosti hráčů, příznivců i trenéra Frankfurtu odrazil do brány - 1:1.

Utkání mělo nadále vynikající úroveň, jak se na Bundesligu sluší a patří. Herrlichova skvadra mohla jít do konce úvodního poločasu ještě do vedení, kdyby jen Brandt z dálky mířil o malinko přesněji. Leon Bailey se ke slovu dostal až v 52. minutě. A stálo to za to, jelikož se jeho jedovatý pokus z dálky zastavil až o břevno.

Lukas Hradecky si nevydechnul prakticky až do konce zápasu. V 58. minutě na Vollanda vyzrál. Jenže pak už se radoval výhradně domácí forvard. Poprvé v 71. minutě, když si po pěkné a další Havertzovou asistencí zakončené akci pohlídal ofsajdovou hranu a levačkou zacílil přesně do protipohybu vyběhnuvšího brankáře - 2:1.

Za šest minut šli tři hráči Leverkusenu proti čtyřem frankfurtským. Bellarabi dostal přihrávku do vápna, nicméně nezištně předložil Vollandovi, jenž mohl uklízet do prázdné - 3:1. Třetí trefa byla dokonána v minutě osmaosmdesáté. Dominik Kohr, který byl v té době na hřišti nějakých šedesát sekund, poslal výbornou přihrávku přes šíři hřiště do míst, kam si nabíhal Bellarabi. A zase - než by sám zakončoval, servíroval pro Vollanda, který doklepával z ještě větší blízkosti, než tomu bylo v případě druhého zásahu - 4:1.

Určitě není bez zajímavosti, že šlo vlastně o spolupráci dvou borců, kteří se dělí o rekord v podobě nejrychleji vstřeleného bundesligového gólu. Fotbalista, který se o něj postaral ještě v dresu Hoffenheimu, má teď na kontě už čtrnáct branek, díky čemuž mu v tabulce střelců patří druhé místo. Frankfurt může v případě vítězství Lipska nad Brémami dokonce vyklidit pohárové příčky. A už se pomalu chystá na střetnutí s Herthou.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hannover 96 1:1

14.04.2018 15:30

Góly: 53. Erik Thommy - 90+1. Niclas Füllkrug

Stuttgart měl nakročeno k výhře, ale nakonec s Hannoverem jenom remizoval. Rozdíl mezi oběma celky tak zůstává tříbodový. Vzhledem k dalšímu zaváhání konkurence už mohou sezonu dohrát v poklidu.

Domácí začali lépe a už v 7. minutě to zkoušel z přímého kopu Erik Thommy. Kdyby dal střele o něco menší razanci, Philipp Tschauner by se zřejmě pořádně zapotil. Zimní posila klubu z Mercedes-Benz Areny se opět připomenula svým dalekonosným pozdravem hned v následující minutě. To Mario Gómez stál naopak velmi blízko, leč i přesto mu byla branka poněkud malá.

Pak na druhé straně hřiště prodlužoval Timo Hübers, ale na zadní tyči na balon těsně nedosáhl jak Harnik, tak Klaus. Festival zahazování solidních příležitostí pokračoval ještě v té samé minutě. Martin Harnik byl tentokrát přesnější, nicméně Ron-Robert Zieler se štěstím vyrazil. Za deset minut si vzal slovo zase Gómez. Tschauner byl pozorný.

VfB byli dále aktivnější, jenže do konce prvního dějství pálil mezi tři tyče z hranice velkého vápna už jenom Erik Thommy. Jeho chvíle však měla příjít teprve osm minut po změně stran. Ještě předtím ale hosté propásli možnost jít do vedení. Felix Klaus si v souboji poradil s Timem Baumgartlem a střílel na branku. K dorážce se dostal Füllkrug, ovšem také on si svůj zásah šetřil na později.

V 53. minutě odklízel po rohovém kopu Albornoz jenom k Aogovi, který pobídnul kousek za hranou šestnáctky stojícího Thommyho, jehož technická střela zapadla ke vzdálenější tyči - 1:0. Hannoverští následně více otevřeli hru, což nechávalo prostor na rychlé protiútoky. Zvláště Daniel Ginczek soupeřovu obranu v této fázi utkání hodně trápil.

Svoje dobré příležitosti propásli také Aogo a Gómez, což je muselo po závěrečném hvizdu velice mrzet. V první minutě nastaveného času totiž Dennis Aogo víceméně nazdařbůh nakopnul balon do vápna, kde se k hlavičce dostal Niclas Füllkrug a de facto zády k bráně trknul hlavou do letícího předmětu, který takovým ladným obloučkem skončil za Zielerovými zády - 1:1.

Podstatné je, tým Tayfuna Korkuta doma opět neprohrál, díky čemuž mu v této statistice patří výborná šestá příčka. Celkově je desátý a za týden přivítá rovněž na svém stadionu Werder Brémy. Oproti tomu Breitenreiterova skvadra bude dost možná spíše doufat, že k ní Bayern bude milosrdnější, než byl v tomto kole proti Gladbachu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 0:0

13.04.2018 20:30

Góly: -

Vlci z Wolfsburgu doma nevyzrály na pevnou defenzívu Augsburgu a pouze remizovali 0:0. Domácí celek měl sice územní převahu, ale ta k ničemu zásadnímu nevedla. Wolfsburg nadále zůstává v sestupovém ohrožení.

Wolfsburg potřeboval doma zabrat a Augsburg k tomu měl být ideálním soupeřem. Jenže ofenzíva Vlků vyšla naprázdno. V utkání ještě padly dvě červené kary. Nejprve byl vyloučen český záložník Jan Morávek a pár minut před koncem i domácí Uduokhai.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral. Jakkoliv se oba celky snažily, k vidění nebyla ani jedna vyložená šance. Snad jen hlavička Didaviho byla trochu nebezpečná, ale brankář Hitz s ní neměl problémy. Větším držením balónu disponoval Wolfsburg, nicméně veškeré jeho akce povětšinou končili před šestnáctkou soupeře.

Na první velkou šanci si tedy museli diváci počkat do 49.minuty a Schmidova rána stála za to. Casteels se proti jeho levačce natáhl a balón úspěšně vyrazil. Za dalších pět minut se dostal Augsburg do potíží. Jan Morávek šel do skluzu, načež mu sudí ukázal druhou žlutou kartu a tedy i následně červenou. Vlci měli možnost poměrně dlouhé přesilovky.

Šance začaly pozvolně přicházet a to na obou stranách. Ránu Origiho zpacifikoval Hitz a na druhé straně i v početní nevýhodě Richter přehodil Casteelse a orazítkoval břevno! Branková konstrukce zachránila i hosty, když z dálky napřáhl Jaeckel. V 71.minutě poslal další balón mimo Origi a Wolfsburg mohly zahozené šance začít mrzet.

Čtyři minuty před koncem navíc uviděl druhou žlutou i domácí Uduokhai a počet sil na hrací ploše se vyrovnal. Poslední velkou šanci zápasu měl ve druhé minutě nastavení Verhaeg, ale Hitz si i s tečí poradil. Zápas ve Volkswagen Aréně skončil bezbrankovou plichtou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov30243381:2275
2.Schalke 0430167747:3355
3.Bayer Leverkusen30149755:3751
4.Borussia Dortmund30149757:4151
5.RB Lipsko30138945:4247
6.TSG Hoffenheim301210855:4246
7.Eintracht Frankfurt301371041:3746
8.Borussia Mönchengladbach301171239:4840
9.Hertha BSC30912935:3539
10.VfB Stuttgart301161327:3539
11.FC Augsburg309101138:4037
12.Werder Brémy309101134:3637
13.Hannover 9630991238:4436
14.VfL Wolfsburg305151030:3730
15.1. FSV Mainz 0530791432:4730
16.SC Freiburg306121226:5030
17.Hamburger SV30571823:4822
18.1. FC Köln30561929:5821

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nikdy nezabudneme na okupaciu Pressburgu a nasilne vystahovanie povodnych obyvatelov po ww2.

Reagovat
Recoba Inter

Ta fotka Morávka je tam pro připomněnou, že ještě hraje fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

U mě zafungovalo

Reagovat
db18

Dostal červenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta druhá žlutá byla hodně přísná.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen dnes skvele, ďalší štvorgólový prídel a zase priamemu konkurentovi o LM, to je proste paráda. Volland konečne začína splácať svoju cenovku, po tej slabej minulej premiérovej sezóne sa do toho konečne dostal, prvý hetrik za Leverkusen V tejto sezóne dal v lige viac gólov ako Werner, Wagner či Gomez, snáď to ešte vylepší a Jogi na neho nezabudne...

Havertz je neskutočný poklad, dnes opäť skvelý, v ofenzíve začína byť nepostrádateľný a to má chlapec 18 rokov, najväčší talent, aký v Leverkusene pamätám...

Reagovat
vladino10

snáď si vezme príklad z brandta a pobudne v klube..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že sám vie, že sa nemá kam ponáhľať, neviem si predstaviť lepší klub na jeho rozvoj. Ak sa podarí vybojovať LM, tak bude mať o dôvod viac zostať. Je to odchovanec, tak verím, že niečo k tomu klubu bude cítiť. Snáď mu nedajú do zmluvy nejakú hlúpu klauzulu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Btw, Kai Havertz dnes nastúpil v 50-tom zápase v Bundeslige za Leverkusen. V osemnástich rokoch

Reagovat
20fredy20

Wagner

Reagovat
smazaný uživatel

By tam mohl stát i Vlček a dával by góly s tou zálohou v zádech

Reagovat
db18

Tak konečně někdo odsunul Aubu z toho druhýho fleku.

Reagovat
Bayern +

Sandro ešte tri góly nejak vymoce

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Sandro má to, co mi u Lewiho chybí a to je bojovnost.. Možná, že maj rozdílný pokyny, ale když nastoupil proti Seville, hned ten útok oživil, ačkoliv tam byl až zbytečně přemotivovaný možná :)

Reagovat
Jardman

Zase na druhou stranu, což jsme mohli vidět v dnešním zápase, Sandro si tolik nerozumí s míčem jako Lewi, dost často mu míč odskakuje od nohy a ani ta rozehrávka není tak přesná.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně se Lewovi kvalitama nemůže rovnat :) Ale jako útočnej backup je skvělej

Reagovat
Jardman

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitami je Lewa niekde úplne inde, ale prístupom je Sandro absolútne ideálna dvojka a najlepšia možná posila, akú mohol Bayern v zime priviesť

Reagovat
Bayern +

Podľa mňa proti Seville pár situácií vyprovokoval schválne aby znervóznil súpera a rozkúskoval im hru. Na to má on povahovo ideálne predpoklady.

Reagovat
db18

Reagovat
Spalovač šancí

Bayern by měl vstupovat do zápasu za stavu 0:3, aby to bylo alespoň trošku zajímavější ...

Reagovat
Rudnevs

Včera v Dresdene bol 2. Traditionstag (prvý bol pred rokom, tiež som to u tom písal):

- choreografia cez Westtribüne a K-Block

https://pbs.twimg.com/media/DavVKt6X0AgdQVk?format=jpg

https://pbs.twimg.com/media/DavVOZpW4AAvnNc?format=jpg

- nad VIPkami, kde sú vyobrazení čestní kapitáni SGD, bol odhalený ďaľší čestný kapitán, tým sa stal Ulf Kirsten (mimochodom, zaujímavosť z nedávnej výstavy k príležitosti 65. výročia klubu - dres SGD pre sezónu 88/89 navrhovala Kirstenova žena Diana, bolo to možné vďaka vtedajšej akcii, počas ktorej dali manželkám a priateľkám hráčov navrhnúť dresy)

- špeciálne vydanie štadiónového magazínu Dynamo-Kreisel, ktorú pomáhali vytvoriť ultras, ktorí to taktiež na štadióne i predávali... Napriek špeciálnej edícii však nestúpla cena a dal sa kúpiť za 1,50€.

- pri jednom z vchodov na Westtribüne bol urobená nasprejovaná ďaľšia maľba, ktorá pripomína tradíciu a históriu Dynama

Rozhodne super nápad, len škoda tej vysokej prehry, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
Kily

nj, promarnění příležitosti na rychlé vedení, v zakončení nekompromisní soupeř a k tomu zahazování vlastních šancí, už je to poměrně obehraná písnička a situace začíná být kritická

Reagovat
monty25

Schalke Teď už ten druhej flek bude...

Reagovat
Rudnevs

Naldo je hrdina tohtoročných Revierderby! Tá strela, to bolo niečo neskutočné, vraj to šlo 126 km/h, to je pre brankára niečo ako penalta, jednoducho nechytateľné... Naldo hrá skvelú sezónu, v obrane hrá dobre a naviac je ešte veľmi gólový, momentálne 2. najlepší strelec S04, pamätám si, že v jednej fáze sezóny mal dokonca viac gólov ako jeho skoromenovec Ronaldo z Realu Madrid.

Prvý polčas bolo Schalke jasne lepšie, pri Dortmunde mi prišlo, že problém je i psychický, chýbala mi tam jednoducho nejaka vôľa a snaha, Schalke za tou výhrou viac šlo. V druhom polčase to už bolo od BVB mierne lepšie, ale napriek tomu Schalke vyhralo totálne zaslúžene. Na Schalke naopak dosť vidieť, že tam panuje dosť príjemná atmosféra a to je proste strašne fajn a najväčšiu zásluhu na tom má Tedesco, ktorého v rozhovoroch strašne chvália hráči a celkovo snáď všetci, čo majú s S04 niečo spoločné...

Pott je dnes modrý a snáď to na konci sezóny nebude inak!!!

Reagovat
Kucka

neskutečná raketa, to bylo jak od Roberta Carlose

Reagovat
HSV1887

Naldo umi dobre vystrelit, uz dal hodne libovejch golu

Jsem rad, ze Schalke vyhralo. Jako nemam rad ani jednoho z nich, ale k Doofmundu citim vetsi nenavist :D

Reagovat
Rudnevs

Ja som taktiež rád, že Schalke vyhralo, tých mám rád, zas ale samozrejem nie som žiaden fanúšik skrz na skrz, čiže mi je pomerne sympatický i ten Dortmund, ale Schalke proste oveľa viac a v Revierderby vždy fandím S04.

Inak hrozná škoda toho HSV s Hoffenheimom... Po tom zápase proti Schalke opäť vznikla nejaka iskra nádeje, HSV opäť vysielalo známky života, čítal som, že Titz toho veľa zmenil, vraj je v kabíne oveľa lepšia atmosféra ako predtým. Na tréningu hrali bowling, ten kto prehral to potom musel zaplatiť, taktiež boli spoločne jesť, čoskoro si urobia i grilovačku. Popri tom majú zásadu, že sa nesmú rozprávať o HSV a momentálnych problémoch... Titz dal príležitosť niektorým hráčom, ktorých predošlí tréneri nepoužívali (napr. Holtby) a naopak niektorých prestal používať. Trebárs taký Mavraj bol odsunutý do juniorky a ešte robil problémy, že nechce trénovať pod tým trénerom, ktorého tam mali, pretože podľa zmluvy vraj má nárok na to, aby mal licencovaného trénera a to ten tréner juniorky nesplňal. Musel byť preto povolaný bývalý tréner ženského tímu.

Titz vyzerá celkom dobre, ostatne už i prilákal záujem z Kielu, kde ho vraj chcú ako náhradu za Anfanga... I preto, že sa to začalo obracať k dobremu je prehry s Hoffe veľká škoda. Fanúšikovia Hoffenheimu mali mimochodom nejake provokačné transparenty typu “Die Liga ist euch endlich los, der Dino kriegt den Gnadenstoß” alebo “Tradition schlägt jeden Trend? HaHaHaHSV”. Celkom dobre sa opäť ukázal Gnabry, ktorý má teraz super formu, bol sa na neho pozrieť i Jogi. Keď bol Gnabry potom vystriedaný, tak sa i Jogi zobral a išiel domov.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Jardman

Ty jseš skvělej!

Reagovat
HSV1887

Jo no, ta vyhra nad Schalke dala nadeji, ale uz je zas pryc.. Titz je hrozne sympatickej, skoda, ze neprisel driv, mozna bychom na tom byli lip, ale to uz jsou jen spekulace. Ty transaprenty jsem primo na stadione nevidel, az dneska na fb. No po zapase nas tam provokoval jeden zmrd, prej fanousek Stuttgartu...popijime pivko u bistra na stojaka a najednou ten zmrd na nas vytahuje transparent Abschiedstour HSV 2017/2018 a tam vypsany zbyvajici zapasy. Kamosuv tata, bejvavej chuligan mu ji proste na ferovku napalil. Blbecek zacal brecet a chtel volat benga. Pak dostal snad jeste jednu, jak jsme cekali na S-Bahn. Jsem mu ji v jednu chvili chtel taky nabombit. Jinak Stimmung na Hoffenheimu nulovej..ale tak to vi kazdej. Ja tam jel hlavne kvuli tomu, ze ten kamos bydli kousek od Karlsruhe a pozvali me k sobe, ze pujdem spolecne na HSV, tak jsem tam jel. Ale stalo me to dost :D Ale srat na to, penize budou, ja nebudu.. :D

Reagovat
HSV1887

4 kola do konce, ztrata 5 bodu, po zitrku muze byt 8..to uz asi nedame.. chtel jsem jit v sobotu na Freiburg, ale asi na to seru..

Reagovat
Jardman

Reagovat
Kixi Syhimour

Je mi to líto, ale jednou to přijít muselo

Reagovat
Liquid

tak příští týden poprvé na bundesligu, Lipsko-Hoffenheim, 5.vs 6., nedaleko je i 4.místo a tím pádem i LM, tak snad neuvidím 0:0

Reagovat
Jardman

Reagovat
Reggie

Kolik das za lupen?

Reagovat
Liquid

55e (1400,-) hlavní tribuna, resp ta protilehlá proti střídačkám, cena stejná jako na playoff KHL v Bratislavě

Reagovat
Reggie

Dikec. Ja prave minule nasel na strankach RB Lipska nejaky extremne levny listky, coz mi prislo kravina... Nekde snad kolem 10 Euro nebo i min. Ikdyz na ne tak dobrou tribunu. Je tohle vubec mozny? Nevis?

Reagovat
Liquid

všiml jsem si toho dneska, bral jsem že je to pro děti či co, sotva co to spustili do volnýho prodeje tak ve spodním prstenci byl jen sektor 38 kde bylo pár míst volných, něco jak takto vypadá u zápasu s Wolfsburgem https://tickets.dierotenbullen.com/online/index.php?wes=empty_session_111&language=1&query_pos=0&query_rows=250&set_query_pos=0&houseid=547&performanceid=2452&state=3&nextstate=4 // jinak lístek si pak vytiskneš doma, a doprava super, flexbus Praha-Lipsko přímá linka, tam teda jedu vlakem, kde jen sektor Drážďany-Lipsko vyjde dráž než ten bus do Prahy

Reagovat
Rudnevs

Ja som chcel ísť do Salzburgu na Marseille, ale vyzerá to tak, že bez šance... V prvej fáze je predaj lístkov len pre permanentkárov, v druhej fáze pre členov klubu a ak niečo ostane, tak v tretej fáze pre ľudí, ktorých majú zaregistrovaných v systéme, že už na nejakom zápase túto sezónu boli. Čiže vyzerá to tak, že človek ktorý v Salzburgu na futbale ešte nebol, nemá šancu sa dostať na takýto zápas. Asi som bol trochu naivný, no...

Reagovat
Liquid

u Lipska je ten systém podobný, zůstane pouze to co permantkáři nevykoupí, sledoval jsem skoro po dni kdy půjde do prodeje ten zápas s Hoffenheimem a pak sem se divil, že jen sektor 38 ve spodním prstenci, jinak skoro všechno pryč

Reagovat
stas87

Ti listok neposlu domov na adresu?

Reagovat
Liquid

pouze DHL pro Německo, mimo Německo pouze hometicket

Reagovat
stas87

Ja kupil listok cet VfB a tam stacilo zadat len moju adresu a dorucovaciu adresu. Ked som bol na zapase SGD, tak tam to väcsinou bolo tak, ze to clovek musel mat vytlacene. Kazdy klub to ma inak. Pre mna je ale uplne naj ta moznost, ze ti listok pride priamo domov a nic neriesis.

Reagovat
Liquid

jako ale čuměl jsem když jsem objednával letošní kalendář Lipska, objednával jsem ho o půlnoci z neděle na pondělí, a ve středu dopoledne už přišel, doprava byla zdarma vrámci předvánoční akce a posílali to z Dortmundu

Reagovat
Rudnevs

Tak po zápase s Herthou BSC hráči FC išli k svojim fanúšikom a Hector odtiaľ odchádzal so slzami.

Vraj tam padli nepekné výčitky a slová na jeho adresu, Hector im tam hodil dres a oni mu ho hodili naspäť.

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Altintop style

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
HSV1887

to my jsme nasim hracum zatleskali a snazili se je povzbudit do dalsich zapasu

Reagovat
Spalovač šancí

Slušná komedie s tou penaltou v Mohuči

Reagovat
stas87

Takze tymto vitazstvom uz podla mna definitvne odsudili do druhej ligy Köln aj HSV. V tom Kölnu su fakt blbci, tu baraz si mohli s prehladom uhrat, ak by dokazali udrzat vedenie v zapasoch. Navyse, so zrebom aky ma FSV v poslednych styroch kolach to mohlo byt este viac easy. Pretoze Mainz tam ma FCA, RB, BVB a Werder. Köln prehral doteraz 19 zapasov ale hned desat ich bolo o gol, to strasne zamrzi. HSV prehralo zatial 18x ale len 7x o gol...no co uz, presrali si to hlavne na jesen. Buduci rok bude BL dost nezaujimava z mojho pohladu. Fortunu vobec nemusim, aspon ten Der Club by sa mohol vratit. V barazi moc sanci Kielu ci Bochumu nedavam, pretoze aj cez tu krizu co ma SCF alebo ak tam bude prave Mainz, tak tie BL mancafty su kvalitou vyssie. Aspon zaver BL bude napinavy v tom, kto do tej baraze pojde. Vlci si tie potrebne body dost mozno nahraju proti Kölnu a HSV. oboch superov maju doma.

Reagovat
mayday

No tak po letech sraček to HSV už nedokázal. Teď jsem zvědav, co se stane, jestli to zkonsolidují hned do kupy a bude se hrát o postup zpět nebo bude i v 2. BL utrápená sezóna někde ke konci tabulky...

Reagovat
Spalovač šancí

Kdo si vezme HSV hodiny?

Reagovat
fenixLFC

Zbohom hsv...konecne

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
mayday

Bylo to slušný, ale Robertu Karluš byl ještě přece jen jinačí level.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele