Bundesliga - preview 30. kola

13.04.2018, 08:55, aktualizováno 16.04.2018, 08:17
Previews
Mainz a Freiburg se chtějí vyhnout ošemetné baráži a hodně může napovědět jejich vzájemná dohrávka třicátého kola. Mohuč je šestnáctá se 27 body, její soupeř je na tom o tři body a jednu příčku lépe...
1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg  (pondělí 20:30)
Mainz přivítá Freiburg v přímém souboji o udržení. V případě výhry Mainzu se na "barážovou" šestnáctou příčku posune právě Freiburg.

V této chvíli se Mainz s Freiburgem v bundesligové tabulce nachází přímo vedle sebe, jelikož Mainz okupuje se sedmadvaceti body šestnácté místo, které by na konci sezóny znamenalo baráž o udržení. Freiburg se nachází na patnácté příčce, pouhé tři body před Mainzem. Freiburg má však horší rozdíl skóre a v případě zisku třech bodů by šel Mainz před něj.

Bilanci posledních zápasů nemá příznivou ani jeden z týmů. Mainz naposledy vyhrál na konci února, kdy zaskočil na venkovním hřišti favorita v podobě berlínské Herty. Poté přišly remízy s Wolfsburgem a Hamburkem, prohry se Schalke a s Frankfurtem, bezbranková remíza s Mönchengladbachem a minulou sobotu remíza 1:1 v Kolíně nad Rýnem, kde se za hosty trefil de Blasis.

Freiburg vyhrál naposledy bundesligový zápas - stejně jako Mainz - přesně v půlce února, kdy doma vyhrál nad Werderem Brémy 1:0 po gólu Nilse Petersena z penalty. Po výhře nad Brémami přišla remíza s Hoffenheimem, debakl od Bayernu, bezbranková remíza s Hertou Berlín a prohry se Stuttgartem, Schalke a naposledy s Wolfsburgem.

Pro Mainz je navíc v zápase komplikací absence pravého obránce Donatiho, který dostal v posledním zápase v Kolíně nad Rýnem červenou kartu. Za hosty zase určitě z důvodu dlouhodobého zranění nenastoupí Florian Niederlechner.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Adler - Diallo, Bell, Balogun - Brosinski, Latza, Gbamin, Serdar, Öztunali - de Blasis, Berggreen
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Günter, Söyüncü, Gulde, Kübler - Kath, Höfler, Koch, Stenzel - Sierro, Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.34 - 3.52
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - Borussia Dortmund  (neděle 15:30)
Zřejmě nejvypjatějším zápasem víkendu je souboj Borussie Dortmund se Schalke 04. Jednak se jedná ze své podstaty o zřejmě největší derby v Bundeslize, pak také jde tentokrát o důležité body o přední příčky v tabulce.

Oba celky totiž dělí pouze jediný bod, a zatímco o šestém titulu pro Bayern v řadě již je rozhodnuto, o stříbrnou pozici se bude v posledních kolech bodovat. Neutrální diváci by se přitom nezlobili, kdyby dnešní souboj obou soupeřů skončil stejně jako naposledy, kdy v Revierderby padlo 8 branek a Schalke se podařilo úžasná věc, když se v Signal Iduna Parku dokázalo vrátit do zápasu a z beznadějně nepříznivého stavu 0:4 ještě Königsblauen dokázali vyrobit senzační remízu 4:4.

Odhadnout favorita je tentokrát opravdu obtížné - Schalke pod Domenicem Tedescem zažívá dobrou sezonu, rozhodně nejlepší za poslední roky. To u BVB jsou zvyklí na jinačí výsledky, i tak jsou rádi, že si po destrukci od Bayernu 0:6 alespoň naposledy spravili náladu výhrou 3:0 nad Stuttgartem, když zářil především Christian Pulisic.

Právě americký křídelník by se měl v základu objevit i dnes, na rozdíl od Kagawy, Zagadoua či Guerreira, které trápí zdravotní problémy. Schalke bude postrádat Nastašiče a Embola. Na koho si však budou muset dortmundští dávat pozor, je Brazilec Naldo. Zkušený stoper kromě toho, že svou hlavičkou završil famózní jízdu Königsblauen za vyrovnáním, když vstřelil v posledním derby gól na 4:4, je také nejlepším střelcem mezi obránci v této bundesligové sezoně. Dosud si připsal už šest branek a další bude chtít přidat i dnes ve Veltins Areně.

Největším nebezpečím pro domácí bude zase Marco Reus. Hvězda BVB je po zranění konečně fit a čísla mluví za něj - proti Schalke dosud nastoupil ve 12 střetnutích a připsal si v nich 6 branek.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Kehrer - Caligiuri, Meyer, Gortetzka, Bentaleb, Oczipka - Burgstaller, Di Santo
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Toprak, Schmelzer - Dahoud, Sahin - Pulisic, Reus, Philipp - Batshuayi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.45 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - RB Lipsko  (neděle 18:00)
Lipsko se představí na půdě Werderu Brémy, kde bude mírným favoritem. Brémy by se mohly v případě výhry a správné konstelace výsledků posunout až na desáté místo.

Brémy se v této chvíli nachází na dvanácté bundesligové příčce se šestatřiceti body, přičemž na jedenáctý Augsburgu ztrácí pouhý jeden bod. Na záda však Brémám dýchá Hannover, větší odstup už mají Wolfsburg s Freiburgem, kteří stále bojují o udržení se mezi německou elitou.

Lipsko bojuje o evropské poháry a v případě výhry v Brémách se může posunout až na páté místo, které zaručuje účast v základní skupině Evropské ligy. V případě, že letošní ročník Ligy mistrů vyhraje Bayern Mnichov, bude páté bundesligové místo znamenat účast v základní skupině Ligy mistrů.

Brémy minulý pátek prohrály v Hannoveru, nutno však podotknout, že poprvé od půlky února. Od půlky února totiž Brémy držely až do minulého pátku pětizápasovou sérii neporazitelnosti, během níž navíc pouze jednou remizovaly (na půdě Mönchengladbachu). V případě výhry nad Lipskem už má Werder záchranu téměř jistou.

Lipsko naopak poslední dva zápasy prohrálo a jeho hráči budou unavení po čtvrtečním zápase Evropské ligy v Marseille, který prohráli 2:5. Poslední bundesligový zápas odehráli hráči Lipska v pondělí a podlehli v něm na vlastní půdě Leverkusenu 1:4.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Friedl - Bargfrede - Eggestein, Delaney - Rashica, Junuzovic - Kruse
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Konaté, Orban, Upamecano - Klostermann, Kampl, Demme, Bruma - Werner, Lookman - Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.57 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Hoffenheim se utká s Hamburkem, který se bude z posledních sil snažit zabojovat o udržení. Hoffenheim se v případě výhry a správné konstelace výsledků může posunout na příčky, zajišťující účast v evropských pohárech.

Hoffenheim by případný zisk třech bodl mohl posunout na pátou příčku, to však pouze v případě, že ve třicátém bundesligovém kole prohraje jak Frankfurt, tak Lipsko. Před Hoffenheim se naopak pravděpodobně nikdo nedostane, jelikož osmý Mönchengladbach má mnohem horší rozdíl skóre.

Hamburk musí řešit úplně jiné problémy, než Hoffenheim. Po devětadvaceti odehraných zápasech se nachází na předposledním místě tabulky s dvaadvaceti body, na baráž ztrácí pět bodů a na přímé udržení v podobě patnácté příčky bodů sedm. O bod za Hamburkem se navíc nachází poslední Köln, který má v poslední době lepší formu než přístavní velkoměsto.

Pro Hoffenheim hraje v zápase s Hamburkem nejen postavení v tabulce, ale také poslední forma. "Vlci" totiž neprohráli ani jeden z posledních šesti bundesligových zápasů. Svou sérii bez prohry započali na konci února, kdy remizovali s nedalekým Freiburgem. Poté přišly výhry s Augsburgem a Wolfsburgem, remíza 3:3 v Mönchengladbachu, vysoká domácí výhra 6:0 nad Kölnem a minulou neděli remíza 1:1 ve Frankfurtu, po vyrovnání z kopačky Gnabryho.

Hamburk před březnovou reprezentační přestávkou vyhrál naposledy v listopadu, od té doby přišla dlouhá bundesligová série remíz a proher, která skončila až minulou sobotu, kdy Hamburk doma překvapivě zvítězil nad Schalke po gólech Kostiče, Holtbyho a Hunta.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Schulz - Grillitsch - Demirbay, Rupp - Kramaric, Gnabry
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Pollersbeck - Sakai, Jung, van Drongelen, Douglas Santos - Steinmann - Kostic, Holtby, Waldschmidt, Ito - Hunt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.80 - 6.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Hertha s velkou pravděpodobností zakončí ročník někde v klidném středu tabulky. Zato Köln potřebuje nutně bodovat, aby nespadnul o patro níž.

Stará dáma de facto za celých devětadvacet odehraných kol nedokázala najít stabilní formu. Zatímco v uplynulé sezoně obírala o body i další celky z horní poloviny tabulky, letos dokázala ztratit prakticky s kýmkoliv. Potvrdil to i minulý víkend, kdy byl nad síly celek z Mönchengladbachu. Dvěma góly se pod devátou porážku Herthy podepsal Thorgan Hazard.

"Dnes jsme tady sehráli zvláštní zápas. Snažili jsme se, ale k ničemu to nevedlo," suše poznamenal Pál Dárdai. Přitom mezi jeho zraněnými svěřenci nacházejí se akorát Jonathan Klinsmann a Maximilian Mittelstädt. Dá se očekávat, že vedle Vedada Ibiševiće opět nastoupí Davie Selke a Salomou Kalou zůstane - možná trochu nepochopitelně - na křídle.

Köln oproti tomu ztrácí pět utkání před koncem šest bodů alespoň na barážovou příčku, kterou okupuje Mohuč, s níž před týdnem Ruthenbeckův tým uhrál remízu. Ať už budou Kozli i od podzimu bundesligový nebo nebudou, pětačtyřicetiletý trenér, jenž na Rhein Energie Stadion přišel po štaci v Greutheru Fürth, na lavičce pokračovat nebude.

"Stefan se svými asistenty převzal tým ve velice složité situaci. Ale ukázal, že je skutečným profesionálem, který svou práci dělá naplno. Vlastně už v prosinci jsme se domluvili, že s největší pravděpodobností po sezoně odejde," prozradil sportovní ředitel Armin Veh, který po něm klidně mohl převzít kormidlo. "Chci za tuhle příležitost poděkovat a rozhodně udělám cokoliv, abych pro Kolín nad Rýnem zachránil Bundesligu," slíbil sám kouč.

Proti Mohuči si byl dobře vědomý toho, že ani jeden z týmu neměl v závěru zápas plně pod kontrolou. Potřeboval by, aby se probudili hlavně útočníci, jmenovitě Claudio Pizarro, Jhon Córdoba a Simon Terodde. Kozli sice nemají nejhorší útok v soutěži, ale s nejhorší obranou není jistota, že utkání vyhraje jedna přesná trefa.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt - Maier, Darida - Lazaro, Kalou - Selke, Ibisevic
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Sörensen, Jorge Meré, Heintz, J. Hector - Höger, Koziello - Zoller, Bittencourt - Cordoba, Osako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 4.01 - 4.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen hodlá navázat na parádní vystoupení proti Lipsku. Souboj s Eintrachtem Frankfurt, který dosud nasbíral o pouhé dva body méně, bude však s velkou pravděpodobností velmi vyrovnaný.

"Prostě jsme se za všech okolností snažili hrát fotbal. I v době, kdy jsme po Sabitzerově gólu prohrávali. Výsledek je sice přesvědčivý, ale podle mě jsme ztráceli až příliš mnoho míčů a vlastně jsme měli štěstí, že nás Lipsko nepotrestalo," hodnotil Heiko Herrlich. Pro jeho znovuzrozený tým to byla už třináctá výhra v sezoně.

Proti Eintrachtu nenastoupí Vladlen Jurčenko, Wendell, Joel Pohjanpalo a vykarovatný Lucas Alario, který předváděl v posledních týdnech velice sebejisté výkony. Pochroumaný kotník Svena Bendera by zřejmě také nevydržel plnou zátěž, takže ho ve středu obrany nahradí Panagiotis Retsos. Na jejím levém kraji naskočí za brazilského kolegu Benjamin Henrichs.

Frakfurtu budou chybět Omar Mascarell, Carlos Salcedo a Ante Rebić. O startu Luky Joviće, který se potýká se zraněným kolenem, se rozhodne teprve před zápasem. Tenhle duel bude pozoruhodný nejen proto, že oba kluby bojují o účast v Lize mistrů, ale také kvůli tomu, že die Werkself doma zrovna nezáří a Orli naopak v poslední době venku spíše ztráceli.

"Když zhodnotím oba poločasy, tak to byl zápas s několika nádhernými okamžiky. Oba celky měly na to, aby vyhrály. Jsem rád, že jsme si před Hoffenheimem zachovali odstup, nicméně tři body by bývaly byly ještě veselejší," zamyslel se Niko Kovać. Tím spíše, že Bayer poslední dva vzájemné mače vyhrál. A co víc, nedostal v nich ani jednu branku.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, Retsos - Henrichs, Baumgartlinger, Aranguiz, Bailey - Havertz, Brandt - Volland
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Hasebe, Russ - de Guzman - da Costa, M. Wolf, K.-P. Boateng, Willems - Fabian - Jovic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.94 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - Hannover 96  (sobota 15:30)
Protože Borussia Dortmund musela nutně odčinit výprask od Bayernu, zastavila se stuttgartská série bez porážky na osmi zápasech. Hannover sice v uplynulých týdnech prohrával častěji, leč před vzájemným utkáním ztrácí pouhé tři body.

V minulém kole dolnosaský tým zvládnul díky trefám Martina Harnika a Felixe Klause střetnutí s Werderem Brémy. "Po tomto výsledku u nás samozřejmě panuje veliká spokojenost. Mužstvo moc chtělo tenhle zápas vyhrát. Vložili do něj spoustu energie a odvahy, takže si myslím, že tři body jsou zasloužené," nechal se slyšet spokojený André Breitenreiter.

Jako trenér poprvé zkusil Bundesligu na lavičce Paderbornu a možná si vzpomenete, že s ním dokonce celou soutěž vedl. Druhá polovina sezony však nebyla vůbec podle představ, nicméně i přes sestup si získal vedení Schalke. S Hannoverem začal také velice dobře, leč propad se uskutečnil poměrně brzy.

Propad o patro níž naštěstí už není příliš reálný. V kádru se nechází hned pět zraněných hráčů obvyklé základní sestavy. A pokud Josip Elez nevyřeší svalový probém včas, bude muset asi ve středu obrany vypomoci Marvin Bakalorz, původním povoláním záložník. Hannover sice na soupeřově hřišti nebodoval od poloviny února, nicméně v tomto duelu by neměl být úplně bez šance.

"První poločas byl z naší strany velmi dobrý, ale nedokázali jsme to vyjádřit i gólově. Po druhém a třetím inkasovaném gólu už to bylo těžké. Tuhle porážku bych určitě nijak nepřeceňoval. Ale rozhodně se z ní budeme muset poučit," zhodnotil klání proti Dortmundu Tayfun Korkut, jenž tedy nebodoval až ve svém devátém zápase ve funkci.

Teď nebude moci poslat do hry akorát Carlose Maného a vykartovaného Santiaga Ascacibara. Do středu obrany by se mohl vrátit Timo Baumgartl. Holger Badstuber měl zastat post defenzivního záložníka. VfB v domácí aréně zpravidla neprohrává, nicméně bývalý turecký reprezentant si je dobře vědom toho, že Hannover nedá nic zadarmo.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Pavard, Insua - Aogo, Badstuber - Gentner, Er. Thommy - Gomez, Ginczek
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Sorg, S. Sané, Elez, Albornoz - Schwegler, Bakalorz - Bebou, Klaus - Harnik, Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.85 - 4.63
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.57 - 8.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - FC Augsburg  (pátek 20:30)
Wolfsburgu vážně hrozí sestup z německé nejvyšší soutěže a v předehrávce třicátého kola se nyní pokusí navázat na ani ne týden starý úspěch z Freiburgu. Vlci mají výhodu domácího prostředí, soupeřem jim bude Augsburg...

Wolfsburg vyhrál ve Freiburgu 2:0 a je na patnáctém místě tabulky, na šestnáctý Mainz má ovšem k dobru jenom dva body, jeho náskok na předposlední Hamburk pak činí sedm bodů.

Proti Augsburgu se ovšem domácím nedaří a vyhráli jenom tři z posledních třinácti utkání. V posledních dvou vzájemných kláních padli, na podzim na půdě soupeře utržili porážku 1:2.

Augsburg měl sezonu rozehranou hodně zajímavě a mohl pomýšlet i na evropské poháry, od února ovšem nastal útlum. Nejkratší měsíc sice Augsburg zahájil triumfem nad Frankfurtem, od té doby ovšem bral tři body už jenom jednou.

Svůj podíl na tom má i zranění nejlepšího střelce. Islanďan Alfred Finnbogason dlouhodobě laboruje s lýtkem a nyní vyhlíží návrat na trávníky, jeho účast v souboji s Wolfsburgem ale nejpravděpodobnější není. "Stále má nějaké problémy. A pokud se problémy vyskytnou po tak dlouhém zranění, může se vždycky něco přihodit. Nastoupí až ve chvíli, kdy bude stoprocentně fit," říká kouč Manuel Baum.

Augsburgu budou v pátek večer určitě chybět Gelios, Danso, Framberger, Jakob a v pořádku není ani Opare. Ztráty hlásí i hostitel, v jeho sestavě budou absentovat Bruma, Gerhardt, G. Itter, Ziegele a Mehmedi.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Jaeckel, Knoche, William - Camacho - Didavi, Arnold - Brekalo, Malli - Dimata
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Gouweleeuw, Khedira, Hinteregger - Schmid, Max - Koo, D. Baier - Gregoritsch - Cordova, Caiuby
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.31 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29233376:2172
2.Schalke 0429157745:3352
3.Borussia Dortmund29149657:3951
4.Bayer Leverkusen29139751:3648
5.Eintracht Frankfurt29137940:3346
6.RB Lipsko29137944:4146
7.TSG Hoffenheim291110853:4243
8.Borussia Mönchengladbach291171138:4340
9.VfB Stuttgart291151326:3438
10.Hertha BSC29812933:3436
11.FC Augsburg29991138:4036
12.Werder Brémy29991133:3536
13.Hannover 9629981237:4335
14.SC Freiburg296121126:4830
15.VfL Wolfsburg295141030:3729
16.1. FSV Mainz 0529691430:4727
17.Hamburger SV29571723:4622
18.1. FC Köln29561828:5621

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
Rudnevs

Lautern!!! #vsichnijsmeHalil

Reagovat
Rudnevs

*

Reagovat
smazaný uživatel

Slibný začátek,bohužel ale velmi hořký konec... Už se smiřuju se 3.ligou...Po dnešku už prostě nevěřim...

Reagovat
Rudnevs

Je to škoda, keby Borello vtedy netrafil tyč ale bránu, tak by to mohlo byť úplne o niečom inom, taktiež Spalvis mal v závere možnosť aspoň vyrovnať, na to sa však proste nehrá...

Dutt to VfL celkom naštartoval, nakoniec sa pri tej šialenej tabuľke možno i splnia tie prognózy zo začiatku sezóny, že Bochum bude vysoko... Ako sa hovorí “nová metla dobre metie”, momentálne to bol fakt ťažký súper, hrali sebavedomo a napádali už pri rozohrávke, Lautern prakticky nepustili do žiadneho väčšieho tlaku. Každopádne Lautern i tak hral celkom dobre, celkovo to bol pekný zápas, bohužiaľ ako píšeš - zo zlým koncom...

Neviem, ešte by som definitívne palicu nelámal, je pravda, že to bude extrémne ťažké, ale pokiaľ budú pomáhať ostatné výsledky (tie však zatiaľ bohužiaľ moc nepomáhali), tak rozhodne nie nemožné, zvlášť keď FCK ešte čaká vzájomný zápas s Heidenheimom...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen 4 zápasy do konce,to by snad museli všechno vyhrát...Prostě tomu nevěřim...

Reagovat
Rudnevs

Tými ostatnými výsledkami som myslel najmä Darmstadt a Heidenheim, tak som si schválne počkal na reakciu ešte do dnešných zápasov a obaja dnes žiaľ bodovali. Heidenheim dokonca obral o všetky body Spitzenreitera z Düsseldorfu. Teraz tá strata Lauternu na baráž je už veľmi veľká. Stále tak nejak dúfam, zvlášť keď pri postupnosti zázrakov na Betze (každých desať rokov; 97/98 titul, 07/08 senzačná záchrana) by mal ďalší prísť práve teraz, ale zdravý rozum mi hovorí, že máš pravdu a že to už reálne moc neni.

Reagovat
smazaný uživatel

No speciálně Düsseldorf mě nakrknul už poněkolikátý,protože jen rozdává body konkurentům Lauternu Podle mě je to už ztracený,zbývá 12 bodů a 8 je ztráta,jak píšeš. Jen doufám,že tam nespadne ještě Dynamo,to už by byla tuplovaná frustrace...

Reagovat
Rudnevs

Z tých zápasov, v ktorých som SGD videl plus z toho, čo som čítal od Kilyho a iných tunajších fanúšikov mi tak nejak príde, že oni vôbec nehrajú zle, akurát proste nepremieňajú tie šance, majú smolu a spolu s tým samozrejme klesá i to sebavedomie hráčov... Podobne na tom boli v Hinrunde, keď prehrali doma s Lauternom v zápase, v ktorom boli jasne lepší, a následne sa zdvihli a vyhrali všetky zápasy do konca Hinrunde, vôbec by som sa nehneval, keby sa podobná situácia opakovala i v Rückrunde...

V tabuľke je od tej baráže nahor osem tímov, ktoré majú od baráže odstup jednobodový alebo dokonca len o skóre. Plus teda ďaľšie tímy typu Union alebo Aue, ktoré tiež majú pomerne malý odstup a pokojne tam ešte môžu zahučať... Už sa teším ako si v poslednom kole pozriem Konferenz a tam sa bude o tomto všetkom rozhodovať, to bude neskutočná dráma. 2. BL je zaujímavá vždy, ale takto vyrovnané pozície tu už dávno neboli. Momentálne tú barážovú priečku zaberá St. Pauli, tí by mi tiež celkom chýbali, na Millerntore by sa mala určite hrať minimálne 2. BL, zvlášť keď to budúci rok vyzerá na derby. Kauczinski podľa mňa ukazuje, že on vie trénovať len KSC, resp. teda klub, kde pracuje dlhodobo, pozná prostredie, zamestnancov, každého mladíka a proste všetko.

Düsseldorf tiež teraz nemá zrovna formu, ako sa ešte nedávno hovorilo, že postup je už len otázka času a že už môžu začať plánovať na prvú ligu, tak ešte to tak isté zďaleka nemajú, o ten postup by prísť už asi nemali, ale kto vie, liga je šialená a navyše majú ťažký los... Teraz sa zídu skúsenosti trénera Funkela, ktorý postúpil do BL päťkrát je tak držiteľom rekordu v tejto štatistiky, snáď ich tam trochu ukľudní.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas,2.BL má svoje kouzlo,kvalitu i napětí,letos to platí dvojnásob a jestli sestoupí Köln a HSV, tak příští ročník bude bomba.I když na druhou stranu se asi bude hrát jen o baráž

Reagovat
Rudnevs

Ja mám HSV i Köln veľmi rád a zostup im neprajem, ale zasa na druhú stranu je pravda, že s nimi tá 2. BL bude super! Tak trebárs zostúpi cez baráž i Mainz alebo niekto iný a už sa nebude hrať ani o baráž... Ale nie, tak je pravda, že pokiaľ HSV s Kölnom a prípadne ešte niekto iný zostúpia, tak budú budúci rok najväčší kandidáti na postup, ale isté ešte nič nemajú a bude záležať na tom, ako to obmenia. Köln údajne už čoskoro oznámi nového trénera, tým by sa mal stať Anfang z Kielu. Špekuluje už i o posilách - takmer istý je príchod Lasseeho z Pauli, špekuluje sa i o Schaubovi z Rapidu a Redondovi z Unionu. Anfang si vraj chce priviesť jedného stopéra z Kielu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já z principu nikdy nepřeju sestup nikomu Ale někdo prostě spadnout musí,na někoho to vždycky padne... Na Anfanga jsem zvědav,byla by sranda,kdyby s Kielem postoupil do 1.BL a pak šel s Kölnem do druhý

Jinak koukám na Mainz-Freiburg a ta atmosféra je tam brutální!

Reagovat
Rudnevs

Tak práve v prípade tohto scenára, ktorý si tu načrtol (Kiel postup, FC zostup), by Anfang mohol ísť do Kölnu zadarmo... I v prípade, že ale Kiel nakoniec nepostúpi, tak Anfang asi pôjde aj tak, Veh vravel, že keď je o niečom presvedčený, tak to i dotiahne. Podobne šlo do rizika FC i pred rokmi, keď do 2. BL dotiahli Stögera z Austrie za 800 000 € a nakoniec sa im to parádne vyplatilo.

Ja si to asi taktiež pustím od druhého polčasu. Čo sa tam deje? Opäť nejake protesty proti pondelkom? A dá sa pozerať i na tú hru, alebo klasika 0:0?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak,nefandí se,jen pískají na píšťalky a jsou tam slyšet i nějaký vuvuzely

Ale co je vrchol,tak hráči odešli do šaten a rozhodčí Winkmann dostal echo z Kölnu,kde si Bibi všimla ruky Kempfa v šestnáctce těsně předtím,než Winkmann odpískal konec poločasu. Takže povolal hráče z šaten a dodatečně se kopala penalta,kterou De Blasis proměnil!!!

To snad není možný,co VAR všechno dokáže!!!

Reagovat
Rudnevs

Jj, neskutočné...

Tak som to teda zapol a pri tých vuvuzelách som si hneď spomenul na zostrihy z 90. rokov, vtedy sa to počas zápasov veľmi používalo, teda neviem či zrovna toto, ale proste nejake takéto trúby...

Inak vo Freiburgu si na tie mená nejako potrpia... Kedysi to boli Kobiashvili, Tskitishvili, Iashvili a Tobias Willi, neskôr Ginter a Günter a teraz Höfler a Höler.

Reagovat
OnderCZ

Souhlasím. A pokud opravdu sestoupí Köln i HSV, tak si říkám, že to snad dopadne podobně, jako když padal Hannover se Stuttgartem. Dvě velká jména, která se snad zase hned za rok vrátí zpátky. Bylo nádherné jak fanoušci VfB trhali rekordy i v 2. BL. Ono fans Kölnu také určitě nezůstanou o moc pozadu a pokud opravdu sestoupí, bude mě to hodně mrzet, ale co, ono to nějak půjde.

Reagovat
db18

Jsem zvědavý na Bayern teďka pod Juppem, jestli dokáží hráči udržet soustředění a nasazení i do konce sezony, nebo to bude klasický propad jak pod Pepem.

Reagovat
smazaný uživatel

Titul je už náš,neni dôvod aby sme nejako hrotili zvyšok ligy,priorita je pohár a tiež zdravie hráčov potrebných na triumf v LM

Reagovat
db18

Jenže nesmíme taky vypadnout z tempa, to by totiž mělo hrozný následky proti Realu... no a v poháru vlastně taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim vsechny,prosim vas nevite nekdo dobrej link na sledovani fotbalu online?sport365 mi blbne.

Reagovat
Jardman

streamcomando

Reagovat
jenculko

fussballstream.net

Reagovat
db18

Van Drongelen

Reagovat
db18

Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Rudy - Thiago, Tolisso - Müller, Wagner, Bernat

Robben je na lavičce

Reagovat
Rudnevs

Dnes Bayern - Gladbach údajne vo Free-TV na Sky Sport News 1.

Reagovat
Bastaron

To bude hodně smutné v útoku dneska.

Reagovat
db18

Tak snad to naladím.

Reagovat
Jardman

Ladíte to tam?

Reagovat
db18

Sandro

Lewa who?

Reagovat
Jardman

To druhé bylo chitatelné, ale obránci gólošovi teda vůbec nepomohli

Reagovat
db18

No, tam si hlavně myslím, že měl Sommer vyběhnout a dojít si už pro ten centr, protože ten balon letěl vzduchem strašnou dobu... Sandro to pak už ale dobře umístil.

Reagovat
db18
Reagovat
Jardman

komedianti

Reagovat
Bayern +

Sympaťáci

Reagovat
Bastaron

Boa ma luxus styl.

Reagovat
db18

Kimmich dorovnal Maxův rekord a Alaba má pravačku

Reagovat
Jardman

A Bernat Byt ním, tak se normálně už stydím. Takovej zápas, kde máme totální převahu a on stejně všechno zkazí

Reagovat
Rudnevs

V zápase Bayern - Gladbach:

Prvý asistent rozhodcu - Kempter

Druhý asistent rozhodcu - Kempkes

Rozhodca - Kamka

Takto napísaný rozhodcovský štáb znie trochu ako vývojové štádiá pri pokémonovi...

Reagovat
Jardman

Reagovat
Bayern +

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Herne-West (pre navodenie Revierderby atmosféry ): Fährmann - Stambouli, Naldo, Kehrer - Schöpf, Harit, Bentaleb, Goretzka, Caligiuri - Burgstaller, Konoplyanka

Lüdenscheid-Nord: Bürki - Schmelzer, Toprak, Sokratis, Piszczek - Sahin, Dahoud - Philipp, Reus, Pulisic - Batshuayi

S04!!! Dnes to bude z tribúny sledovať i Señor Raúl (a taktiež Gündogan)...

Reagovat
stas87

Preco Stöger strka stale do zostavy Greka a nehra Akanji?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě to po dlouhé době zase donutilo kromě čtení i něco přidat. Dneska Schalke naprosto zasloužené vítězství, byť jsme druhý poločas měli opticky možná o něco více ze hry.

Zdá se mi, že ani jeden z trenérů, kteří přišli po odchodu Kloppa, nedokáží upravit herní styl kádru který máme. Když je na hřišti Schürrle, těžko můžeme hrát rádoby házenou kolem vápna, když je to typický hráč do tahu, který musí centrovat a ne zakončovat. Největší šance (a teď nemyslím šance, ale pološance nebo spíš čtvrtšance) jsme si vytvořili po centrech na Batshuayie, který rozhodně není nikterak zázračný hlavičkář a v soubojích s Naldem asi těžko něco ve vzdušných předvede...

Místo toho, abychom hru zrychlovali, tak strašně často volíme přihrávku zpátky a pak už útočíme do plných, což nám prostě poslední dva roky už nejde. Jeden na jednoho dokáže hrát jen Pulišič, Reus a občas Piszczek. Zbytek jako by se s balónem bál.

Ať se na mě Stöger nezlobí, ale důvody, proč nehraje Castro. Chápu, že kvůli výprasku na Bayernu chtěl protočit sestavu, ale i tak... Do Stuttgartu ho ani nevzal a o žádném zranění jsem nikde nečetl... I v tom zápase proti Salzburku, kde jsme byli trapní, byl nejlepší na hřišti.

Směrem dopředu hrajeme bezpohlavní fotbal, nemající s atraktivním, agresivním a útočným stylem, který jsme produkovali v minulých sezónách, nemá nic společného. V zápasech, které jsme prohrávali, jsme často byli lepším týmem a i porážka se kousala daleko lépe, protože se hrálo nahoru, dolu (v lepším případě pouze nahoru a dostávali jsme z brejků) a byla na to radost koukat. Teď už jsem dlouho nezažil zápas, kde bychom si třeba vytvořili výrazně více šancí.

Pan Watzke by se měl zamyslet a v létě přivést trenéra, který dokáže objektivně posoudit, jaké typy hráčů má k dispozici a přizpůsobí tomu styl hry. A v neposlední řadě bychom už konečně mohli utratit něco z těch desítek až stovek milionů eur, které jsme vydělali v posledních letech na přestupech. Nechci, aby Dortmund byl vnímaný jako přestupní stanice do Bayernu nebo Premier League, kde se dává šance mladým.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že pod Watzkem sa toho veľa nezmení. Stoger je absolútne nevhodný tréner pre Dortmund, chce to niekoho progresívneho ako Nagelsmann. Taktiež to chce poriadny prievan v kádri, za mňa Sokratis prvý von a kúpiť top stopéra, ktorý by nastupoval s Akanjim. Taktiež by bolo treba top CM ku Weiglovi a samozrejme bude treba riešiť útočníka, to si myslím, že financiami dosť otrasie. Tento súčasný Dortmund je ale naozaj neskutočne smiešny v porovnaní s tým tímom spred pár rokov

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Werder, udržať !

Reagovat
stas87

Sme lepsi zatial? Prisiel som az teraz z futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nie, je to vyrovnané, Druhý polčas už ale nesledujem, zapol som český šláger v Plzni

Reagovat
Werkrider

Ani som si neuvedomil že Freiburg je tak dole Keby som sa pozrel na tabuľku a bol by 10ty tak by som si to nevšimol. Schválne som na nich dnes zvedavý. Dúfam, že Mainz dajú.

Reagovat
vladino10

12:18 Omar prý zakotví v Bayernu Mnichov

Omar Mascarell je hráčem Frankfurtu a v létě ho dost možná čeká hned dvojí stěhování. Záložník dříve působil v Realu Madrid, který disponuje opcí na přestup za čtyři miliony eur a tu se údajně chystá aktivovat. Fotbalista ovšem ve Španělsku zůstat nemá, Bílý balet ho údajně obratem prodá do Bayernu Mnichov.

Túto sezónu nastúpil kvôli zraneniam iba do 6 zápasov, snáď to je hlupost

Reagovat
smazaný uživatel

Priemerný záložník,jedine ak by v tom mal prsty Kovac.Treba riešiť iné posty

Reagovat
bayern987

Blbost, tomu nevěř.

Reagovat
vladino10

Tak pokutový kop odpiskany cez polčasovú prestávku, po hvizde ktorý ukončil prvý polčas..

To sú mi veci..

Reagovat
vladino10

Nariadil tak videorozhodca, ktorý správne posúdil ruku v šestnástke. Hostia musia byť právom nespokojní, keďže už sedeli v šatni, z ktorej ich vytiahol späť na ihrisko hlavný rozhodca.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele