30. kolo
16.04.2018 20:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 2:0

Zápas Mainzu s Freiburgem rozhodl dvěma góly argentinský křídelník domácích de Blasis. Mainz se díky zisku třech bodů posunul po delší době na nesestupové pozice.

Freiburg se nachází se třiceti body na šestnácté příčce, která by na konci sezóny znamenala baráž o udržení se mezi německou elitou. Stejný bodový zisk mají přitom čtyři kola před koncem i Mainz s Wolfsburgem, kteří však mají lepší gólový rozdíl. Je velice pravděpodobné, že baráž o bundesligu bude hrát právě některý z těchto třech týmů.

Mainz byl v zápase mírným favoritem a v 19. minutě se také dostal do první velké šance. Domácí centrovali z volného přímého kopu do pokutového území Freiburgu, kde si míč našel Diallo, jehož postrčení však nakonec skončilo pouze vedle. Ve 45. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou jeden z hostujících hráčů a sudí Winkmann po konzultaci s videem správně nařídil pokutový kop. Potíž byla v tom, že hráči už po skončení prvního poločasu byli v útrobách stadionu, odkud se museli na trávník vrátit. Penaltu vzápětí proměnil Pablo de Blasis, načež první dějství skončilo doopravdy.

Během poločasové přestávky byly k vidění protesty domácích fanoušků, kteří nechtějí, aby se bundesligové zápasy hrály v pondělí, takže start druhého poločasu se o něco zpozdil. V 57. minutě mohl de Blasis přidat i druhý gól utkání, ale jeho střela zpoza vápna nebyla vůbec přesná.

V 79. minutě se ale de Blasis přece jenom trefil, když využil fatální chyby hostujícího brankáře Schwolowa, který špatně rozehrál. De Blasis už tedy pouze doklepával do prázdné brány. V úplném závěru zápasu si sice Freiburg vypracoval dvě zajímavé šance, ani jednu však proměnit nedokázal a tři body právem zůstaly Mainzu, který byl od začátku zápasu aktivnější.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele