30. kolo
14.04.2018 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FC Köln 2:1

Kozli sice vedli, jenže na dva slepené góly ze začátku druhého poločasu už nedokázali na Olympijském stadionu v Berlíně zareagovat, takže po devatenácté prohře zůstávají přikovaní na dně tabulky. Hertha naopak poskočila do její horní poloviny.

Dárdaiovi svěřenci začali pěkně zostra, o čemž se už po dvaceti sekundách přesvědčil Timo Horn, jenž se pořádně zapotil při likvidaci Kalouovy navštívenky. Rune Jarstein si musel po dvanácti minutách pohlídat hlavičku Yuyy Osaka. Ve dvaadvacáté minutě sáhl Ruthenbeck pro první střídání. Ze hřiště odešel Simon Zoller a opačným směrem se z lavičky vydal Jhon Córdoba.

Že to byl od pětačtyřicetiletého kouče výborný tah, se ukázalo v závěru úvodní půl hodiny. Kolumbijský útočník prodloužil hlavou dlouhý nákop pro Leonarda Bittencourta, s jehož zrychlením Mitchell Wieser vůbec nepočítal. Nutno dodat, že střelec branky měl i štěstí, že procedil balon mezi gólmanovýma nohama - 0:1.

Do konce úvodního dějství si Stará dáma vypracovala pouze jednu kloudnou příležitost k vyrovnání. Mohla být hodně nebezpečná, kdyby se ovšem Vedad Ibišević potkal s Plattenhardtovým centrem. Většina diváků na slavném stánku, který pamatuje olympijské hry v roce 1936 i finále mistrovství světa 2006, se mohla radovat až po změně stran.

Nedlouho po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se míč po centru odrazil k Daviemu Selkemu, jenž dostal moře prostoru k tomu, aby pravačkou napálil svůj halfvolej za Hornova záda - 1:1. O pouhé tři minutky později usměrnil zblízka Selke do sítě Plattenhardtův střílený centr z levé strany. Opět bez zpracování. Šlo o jubilejní tisící branku Herthy v domácím prostředí.

A byla vítězná. I proto, že Jhon Córdoba v závěru nepotrestal Starkovu ztrátu míče. Kromě Jarsteina totiž přeloboval i celou bránu. Hertha bude chtít navázat dalším bodovým ziskem za týden v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu. Köln se pokusí ještě něco udělat s mimořádně složitou situací v derby proti Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele