Bundesliga - souhrn 29. kola

06.04.2018, 22:31, aktualizováno 09.04.2018, 22:26
Komentáře a souhrny
Leverkusen v pondělní dohrávce vykradl Lipsko a okupuje průběžnou čtvrtou pozici. Bayern slaví další mistrovský titul, jistotu mu dala výhra 4:1 v Augsburgu. Dortmund přehrál Stuttgart a posunul se o bod za druhé Schalke, které překvapivě odjelo s prázdnou z Hamburku. Frankfurt se rozešel smírně s Hoffenheimem. Gladbach otočil duel s Herthou a důležitý zápas ve Freiburgu zvládl Wolfsburg, 1. FC Köln má z utkání s Mainzem jenom bod, už v pátek vyhrál Hannover...

RB Lipsko - Bayer Leverkusen 1:4

09.04.2018 20:30

Góly: 17. Marcel Sabitzer - 45. Kai Havertz, 51. Julian Brandt, 56. Panagiotis Retsos, 69. Kevin Volland

Leverkusen obrátil vývoj utkání a z Lipska si nakonec veze cennou výhru. Vítězným gólem utkání se prezentoval mladý německý záložník Julian Brandt.

Leverkusen se díky poměrně nečekané výhře posunul na vysněnou čtvrtou bundesligovou příčku, která by mu na konci sezóny zaručovala účast v základní skupině Ligy mistrů. O dva body za Leverkusnem se však nachází dvojice Frankfurt - Lipsko, kterou účast v milionářské soutěži určitě také láká.

Hned první velká šance zápasu skončila gólem, a to když se v 17. minutě do skákajícího míče z hranice vápna opřel domácí Sabitzer a jeho střela skončila přímo u vzdálenější tyče. Sabitzer tedy poslal Lipsko do vedení. Ve 31. minutě mohl Leverkusen stav utkání srovnat, ale Brandtovu střelu vychytal gólman Gulácsi.

V úplném závěru první půle už se Leverkusenu vyrovnat podařilo, a to když centroval do pokutového území talentovaný Leon Bailey a v pokutovém území si míč našel, který míč z první nekompromisně usměrnil do odkryté části brány.

Po poločasové přestávce to už byli hosté, kdo na hřišti jednoznačně dominoval. V 51. minutě Volland postrčil centr na Juliana Brandta a ten přízemní střelou do rohu poslal Leverkusen do vedení. V 55. navíc třetí gól hostů přidal Retsos, který se trefil po chaosu ve vápně Lipska po volném přímém kopu hostů. V 69. minutě skóre pouze kosmeticky upravil na konečných 1:4 Kevin Volland, který do prázdné brány doklepl geniální přihrávku Juliana Brandta, který byl jednoznačně nejlepším hráčem zápasu.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 1:1

08.04.2018 18:00

Góly: 49. Luka Jović - 56. Serge Gnabry

Frankfurt remizoval s Hoffenheimem a minimálně do pondělí se posunul na příčky zajišťující účast v základní skupině Ligy mistrů. Hoffenheim se naopak nachází na sedmém místě a na evropské poháry ztrácí dva body.

Frankfurtský Eintracht nasbíral za devětadvacet zápasů šestačtyřicet bodů a s odstupem pěti bodů na Dortmund je nyní třetí. Rozdílem skóre za Frankfurtem je však Lipsko, které svůj zápas devětadvacátého kola hraje až v pondělí. Hoffenheim se po zisku jednoho bodu nachází se třiačtyřiceti vody na sedmém místě, s odstupem dvou bodů na šestý Leverkusen.

Do první velké šance zápasu se dostal ve 34. minutě Hoffenheim. Gnabry prošel po líbivé individuální akci do pokutového území soupeře, poté však mířil pouze za vzdálenější tyč. Hned poté se málem potvrdilo známé pravidlo "nedáš dostaneš", a to když Fabain vyslal na bránu hostů dalekonosnou střelu, která však skončila pouze těsně nad.

Hned na začátku druhého poločasu mohl jít Hoffenheim do vedení, když pronikl Uth sám až k brankáři. V situaci, kdy se hodila přihrávka před prázdnou bránu, však Uth sám střílel a brankář Frankfurtu Hrádecký střelu chytil. O necelé dvě minuty později se už skóre zápasu měnilo. Z pravé strany přihrával na malé vápno Wolf a jeho přihrávka usměrnil mezi tři tyče ve skluzu Luka Jovič, jenž se při skluzu lehce zranil.

V 56. minutě se Hoffenheimu podařilo vyrovnat, a to když se Gnabry po individuální akci dostal až do bezprostřední blízkosti brankáře Hrádeckého, který si na následnou střelu sáhl, ale i po odrazu od něj míč skončil za brankovou čárou. V 69. minutě centroval do pokutového území Hoffenheimu jeden z domácích hráčů, následná Hallerova hlavička však orazítkovala pouze břevno.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 3:0

08.04.2018 15:30

Góly: 38. Christian Pulisic, 48. Michy Batshuayi, 59. Maximilian Philipp

Dortmund pohodově zvítězil nad Stuttgartem. V zápase se postupně trefili Pulišič, Batshuayi a Phillip a Dortmund díky zisku třech bodů zůstává na třetí bundesligové příčce.

Druhé Schalke v devětadvacátém kole bundesligy prohrálo v Hamburku a Dortmund se tedy na druhé příčce přiblížil na rozdíl pouhého jednoho bodu. Stuttgart se i po prohře nachází v klidném středu tabulky a na sestup má náskok jedenácti bodů.

Jasným favoritem zápasu byli pochopitelně domácí, kteří si ve 38. minutě také první gól. Christian Pulišič získal míč na pravé straně hřiště a snažil se centrovat do pokutového území. Centr se ale stočil na zadní tyč a nakonec skončil k údivu všech přítomných v bráně. Brankář Zieler byl bezmocný.

Ve 41. minutě mohl Dortmund přidat druhý gól zápasu, ale Reus nedokázal Sahinovu výstavní přihrávku patřičně zužitkovat. Do kabin se o poločasové přestávce šlo za stavu 1:0 pro domácí, přičemž Stuttgart během první půle nevyvíjel žádnou vůli útočit.

Do druhého poločasu naskočila Borussia velice aktivně, což jí přineslo své ovoce již ve 48. minutě. Tehdy si totiž Michy Batshuayi geniálně narazil se Sahinem a v bezprostřední blízkosti brankáře Zielera se z první trefil po zemi ke vzdálenější tyči. V 59. minutě navíc Dortmund přidal třetí gól, tentokrát se po přihrávce Pulišiče nadvakrát trefoval Philipp.

V 85. minutě se do jediné vyložené šance utkání dostal také Stuttgart, a to když Mario Gómez vyslal dalekonosnou ránu, která skončila na břevně. Do konce zápasu se však již nic zásadního nestalo a Dortmund si pohlídal vysokou domácí výhru.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Schalke 04 3:2

07.04.2018 18:30

Góly: 17. Filip Kostić, 52. Lewis Holtby, 84. Aaron Hunt - 9. Naldo, 63. Guido Burgstaller

Byly to na Volksparkstadionu docela nervy. Domácí však nakonec zvládli porazit Schalke a na baráž ztrácejí pět bodů. Ve zbývajících kolech, z nichž ve dvou se střetnou s Freiburgem a Wolfsburgem, tedy rozhodně bude ještě o co hrát.

Die Rothosen začali poměrně agresivně, ale nebylo jim to nic platné. V 9. minutě rozehrál Daniel Caligiuri standardní situaci. Balon se snesl na hlavu Nalda, pro něhož na první pohled nebyl problém míč z hranice malého čtverce dostat do sítě. Jenže, opakovaný záběr ukázal, že šlo zřejmě o boží - v tomto případě levou - ruku.

Z rozhodčích, včetně těch sedících u videa, si toho nikdo nevšimnul. A jelikož neprotestoval ani nikdo z domácích borců, byla tato patrně neregulérní branka uznána - 0:1. Svěřenci Christiana Titze se ale naštěstí dokázali prosadit ještě třikrát, zatímco soupeř přidal jednu jedinou trefu, takže spravedlnost asi zafungovala.

K vyrovnání došlo už v 18. minutě. Aut Douglase Santose doletěl až do malého vápna, kde balon ze tří metrů uklízel Filip Kostić. Tady obrana totálně zaspala - 1:1. Gólový asistent byl nadále aktivní a z jeho spolupráce s Tatsuyou Item mohl těžit Lewis Holtby. Ve vynikající pozici ovšem vcelku nepochopitelně minul.

HSV hosty v prvním poločase přestřílelo v poměru 11:1. Do jeho konce si vypracovalo už jenom jednu výraznější příležitost, ve které vychytal Fährmann Luku Waldschmidta. Domenico Tedesco nebyl ani trochu spokojený s průběhem zápasu, a tak do druhé půle vyslal McKennieho a Di Santa. Jenže iniciativa zůstala na straně celku z přístavního města.

Po Sakaiově střele se gólman Schalke jenom ohlédnul. V 52. minutě stadion s proslulými hodinami opět jásal. Ito se skvěle prosmýknul kolem protihráče, načež přihrával do malého čtverce na Lewise Holtbyho, který to nejprve zkoušel patičkou, avšak míč se odrazil tak, že ho mohl za brankovou čáru doklepnout alespoň hrudníkem - 2:1.

Jen o chvíli později mohl pojistku přidat sám Ito. Bránící Naldo byl ale ve správný čas na správném místě. Hunt pak střílel na Fährmanna a Waldschmidt si s následnou dorážkou vůbec nepotykal. HSV to mohlo hodně mrzet, protože v 63. minutě Goretzka mezi dvěma obránci sice nastřelil jen Pollersbecka, avšak balonu se zmocnil Guido Burgstaller a pravačkou cílil přesně do brankářova protipohybu - 2:2.

Následně mohli die Königsblauen Goretzkovou zásluhou otočit skóre. Třiadvacetiletý záložník však v dobré pozici selhal. Chleba se tedy zlomil (samozřejmě obrazně řečeno) až v 84. minutě, kdy dostal moře prostoru Aaron Hunt a z nějakých pětadvaceti metrů to levačkou napálil nekompromisně k pravé tyči - 3:2.

V nastaveném čase muselo ještě 54 137 diváků sledovat, kterak Pollersbeck na poslední chvíli odpálil do bezpečí Naldovu hlavičku. Tato výhra by rozhodně mohla severoněmeckému klubu pomoci, ačkoliv už za týden zajíždí do Hoffenheimu. Porážka Schalke naopak znamená, že pokud zvládne Borussia Dortmund klání proti Stuttgartu, bude se příště ve Veltins-Areně hrát nemilosrdné derby dvou rivalů o druhou příčku.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 1:1

07.04.2018 15:30

Góly: 7. Jonas Hector - 50. Pablo de Blasis

Köln sice proti Mohuči brzy vedl. Dokonce měl dobré šance na to svůj náskok ještě zvýšit. Jenže Mohuč po změně stran vyrovnala a vyloučení Donatiho přišlo pro domácí až příliš pozdě na to, aby se dala početní výhoda zužitkovat.

Jako první svou střelu mezi tři tyče nasměroval Levin Öztunali. Timo Horn si situaci pohlídal. Ještěže tak, neboť díky tomu mohli jít Kozli o dvě minutky později do vedení. Leonardo Bittencourt centroval z levé strany do ideálního prostoru, odkud Jonas Hector uklidil balon hlavou za Adlerova záda. Šlo přitom o jeho první trefu v sezoně - 1:0.

Další byl na řadě Yuya Osako - Adler neměl problém. Suat Serdar zkusil neúspěšně štěstí z větší vzdálenosti a teprve potom byla úvodní dvacetiminutovka minulostí. Mohuč pak měla balon více na kopačkách, jenže se musela mít na pozoru před rychlými kontry. Ve čtyřiatřicáté minutě se odhodlal ke střele z větší vzdálenosti Danny Latza. Do šaten se však šlo za stavu, který více vyhovoval soupeři.

Ihned po startu druhého poločasu pobídnul Christian Clemens kolegu Simona Teroddeho, jenž z nějakých pěti metrů poslal Adlerovi do náručí vcelku neškodný pozdrav. Takže mohlo udeřit na opačné straně hřiště. Na Donatiho centr si naběhnul Pablo de Blasis a díky spolupráci s pravou tyčí srovnal skóre - 1:1.

V 65. minutě pálil Adler z dálky a po něm z hranice šestnáctky střídající Claudio Pizarro. Výživná pětiminutovka dále pokračovala Quaisonovým pokusem, který díky teči Dominiqua Heintze skončil na tyči. V minutě pětasedmdesáté Bittencourt našel Pizarra, nicméně brankář Mohuče ukázal, že ve třiatřiceti rozhodně do starého železa nepatří.

V závěru utkání rovněž nebyla nouze o zajímavé momenty. Öztunali nejprve prubnul Hornovu pozornost, načež Latza orazítkoval břevno. Na druhé straně pálil opět z dálky Donati. V nastaveném čase pak vyfasoval za nesportovní chování druhou žlutou Guilio Donati. Nepoměr hráčů na hřišti vyústil ve zbývajících minutách ve dvě dobré šance.

Jhon Córdoba mohl potopit svůj bývalý klub, ale René Adler ho skórovat nenechal. Na druhé straně se chtěl ukázat v nejlepším světle Robin Quaison. Timo Horn ale skvělým zákrokem zajistil Kölnu jednadvacátý bod v sezoně. Na barážovou příčku tedy ztrácí šest bodů a za týden zajíždí do Berlína. Die Nullfünfer tento důležitý duel zvládli a mohou si ještě výrazněji polepšit, pokud o příštím víkendu porazí doma konkurenta z Freiburgu.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 0:2

07.04.2018 15:30

Góly: 2. Daniel Didavi, 83. Daniel Didavi

Vlci z Wolfsburgu zvládli důležitý souboj o záchranu na půdě velkého rivala z Freiburgu a díky dvěma brankám Daniela Didaviho zvítězili 2:0, získali tak nesmírně cenné tři body. V tabulce Bundesligy se udrželi na patnáctém místě s devětadvaceti body a na šestnáctou Mohuč si vytvořili dvoubodové manko. SC doposud vybojoval o jeden bod více než jeho sobotní protivník a je čtrnáctý, ve zbývajících pěti kolech bude muset ještě hodně bojovat.

Hosté měli naprosto skvostný vstup do utkání a už po necelých dvou minutách se prosadil právě Didavi. Osmadvacetiletý záložník se po autovém vhazování opřel do odraženého míče z osmnácti metrů a jeho nepříliš razantní pokus zapadl přesně k levé tyči, brankář Schwolow se natahoval marně. Od tohoto momentu VfL skvěle bránil a soupeře vůbec k ničemu nepouštěl, diváci se nijak pohlednou hrou rozhodně kochat nemohli.

Nervozita byla znát na obou týmech, nadějné útočné akce končily buď po nepřesných finálních přihrávkách, nebo na pozorné práci obran. V podstatě až do 83. minuty byla k vidění jediná střela mezi tři tyče a z té padla branka, také druhá větší příležitost skončila gólem. Skvělou práci na pravé straně odvedl Origi, který téměř od brankové čáry prohodil míč mezi nohama bránícího Söyüncüa a poté ho předložil zpětně přímo proti kopačce Didaviho.

Ten se s ničím nerozpakoval a vypálil z voleje z deseti metrů, tentokráte se naprosto přesně trefil ke vzdálenější konstrukci a Schwolow byl znovu bez šance na úspěch. Domácí měli šanci alespoň snížit ve čtvrté nastavené minutě, kdy byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop. Knoche totiž ve vlastní šestnácte zahrál rukou a rozhodčí Stegemann po prozkoumání videozáznamu přeci jen ukázal na penaltovou značku.

Balón si vzápětí postavil Nils Petersen, jenomže nabídnutou možností pohrdl a jen dokonal zmar Freiburgu. Jeho přízemní střelu doprostřed branky přečetl gólman Casteels a míč vykopl nohama, nic dalšího se již nepřihodilo. Vlci v páteční předehrávce 30. kola přivítají jedenáctý Augsburg a určitě budou chtít na tento úspěch navázat. Freiburg sehraje klíčový duel o holé přežití v Mohuči a rozhodně potřebuje bodovat.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 2:1

07.04.2018 15:30

Góly: 75. Thorgan Hazard, 78. Thorgan Hazard (pen.) - 40. Salomon Kalou

Gladbach lépe zvládl duel o horní polovinu tabulky s konkurenční Herthou, v závěrečné čtvrthodině otočil dvěma rychlými brankami nepříznivý vývoj a nakonec získal tři body po výsledku 2:1. V tabulce nejvyšší německé soutěže se nachází na osmém místě se čtyřiceti body a přiblížil se k pohárovým příčkám. Naopak berlínský celek stále ještě není zachráněn a se šestatřiceti body je desátý, na šestnáctou barážovou pozici Mohuče má náskok devíti bodů.

V prvním poločase byli o něco aktivnější hosté a do první větší možnosti se probojovali po dvaceti minutách hry. Selke unikl po levé straně a s míčem postupoval do pokutového území protivníka. Nicméně vracející se Ginter na něj hodně dotíral a třiadvacetiletý útočník tak zvolil střelu z hranice šestnáctky, pravou tyč minul o několik decimetrů. BSC zužitkoval svůj mírný tlak pět minut před přestávkou, kdy se trefil Salomon Kalou.

Zkušený reprezentant z Pobřeží Slonoviny letos v Bundeslize skóroval již pojedenácté, když se k němu šťastně odrazil míč k levé tyči a následné zakončení ze dvou metrů již bylo lahůdkou. Domácí dokázali rozvlnit síť deset minut po změně stran. Tečovaná střela Herrmanna zapadla přesně do levého horního rohu, ale rozhodčí Steinhaus po zhlédnutí videozáznamu nakonec branku odvolal kvůli předchozímu ofsajdu.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem našel český krajánek Václav Darida rozběhnutého Kaloua, jenž se sice zbavil protihráče, ale v závěrečné fázi vystřelit nedokázal. Hrdinou Gladbachu se stal střídající Thorgan Hazard, který se dostal na trávník začátkem druhého poločasu a o vyrovnání se postaral v 75. minutě. Centr z pravé strany propadl k zadní tyči, Hazard ve skluzu dopravil míč do branky mezi nohama gólmana Jarsteina.

Hostující strážce neměl při tomto momentu čisté svědomí a rozhodně mohl úspěšně zasáhnout. Rozhodující okamžik sobotního střetnutí se zrodil za další tři minuty. Plattenhardt ve vlastní šestnáctce nešikovně podrazil Elvediho a Steinhaus po další poradě s videem nařídil penaltu. K té se postavil Hazard a nezaváhal, balón uklidil po zemi k pravé konstrukci do protipohybu Jarsteina. Hosté se ve zbývajícím průběhu už vůbec na nic nezmohli.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayern Mnichov 1:4

07.04.2018 15:30

Góly: 18. Niklas Süle (vl.) - 32. Corentin Tolisso, 38. James Rodríguez, 62. Arjen Robben, 87. Sandro Wagner

Bayern Mnichov znovu obhájil německý titul! Pět kol před koncem soutěže mu dala jistotu jednoznačná výhra na půdě Augsburgu. Pro Bayern je to šestá Meisterschale po sobě. Sezona bavorskému klubu ještě nekončí, protože už ve středu se v Allianz Aréně představí proti Seville.

Svěřenci trenéra Juppa Heynckese se chtěli před odvetou Ligy mistrů pořádně nabudit a zisk titulu by byl tou nejlepší variantou. Navíc pošetřili některé opory a šanci v základní sestavě dostali jiní, jako například Wagner.

Bayern ale nezačal dobře, Augsburg byl první půlhodinu lepším a nebezpečnějším týmem. Caiubyho střela vystrašila hostující příznivce, ale brankou zatím neskončila. Augsburg šel i tak do vedení. V 18. minutě vyrobil obrovskou chybu zadák Boateng, Córdova ho obral o balón a pelášil sám na Ulreicha. Brankář Bayernu dobře zasáhl, ale s dorážkou Niklase Süleho už nic dělat nemohl. Bayern nezačal dobře, nicméně ještě do konce prvního poločasu ukázal svojí sílu. Ve 32. minutě odcentroval Kimmich a Corentin Tolisso z vůbec první šance Bayernu srovnal na 1:1. Vyrovnávací branka favorita nabudila a jen o pár minut později byl dokonán obrat. Bernat šikovně posunul balón na Jamese Rodrígueze a ten propálil gólmana Hitze.

Druhý poločas už byl zcela v režii Bayernu. Po hodině hry ukončil závar před brankou Hitze povedenou přízemní střelou Arjen Robben a Mnichovští vedli už 3:1. Šestý titul v řadě nakonec zpečetil čtvrtou brankou hlavičkující Sandro Wagner.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Werder Brémy 2:1

06.04.2018 20:30

Góly: 17. Martin Harnik, 42. Felix Klaus - 74. Ishak Belfodil

Werder Brémy si na Hannover hodně věřil. Ale kvůli špatnému prvnímu poločasu se nakonec nedopracoval ani k bodu. V tabulce však stále zůstává těsně před dolnosaským soupeřem.

Hannoverští začali hodně aktivně a Kohfeldtův tým zmáčkli na jeho polovině. První šanci si však na konto připsali hosté. Maximilian Eggestein rozhodně měl z Delaneyho dobré přihrávky vytěžit více. Tím spíše, že tři minuty poté jeho tým prohrával. Přizemní Albornozovu přihrávku si na bližší tyči pohlídal Martin Harnik - 1:0.

Pak převzali iniciativu Zelonobílí. Bohužel se dostali pouze k jediné střele, kterou Max Kruse z nějakých čtrnácti metrů nasměroval nad. V minutě dvaačtyřicáté obral o míč Bakalorz Bargfredeho, přiťuknul Bebouovi, který mu balon obloučkem vrátil zpátky do vápna. Lob sice vyřadil ze hry brankáře Jiřího Pavlenku, avšak skončil na tyči.

Brémští by měli kliku, kdyby se k dorážce nejrychleji neodhodlal Felix Klaus - 2:0. Dvoubrankový náskok po pětačtyřiceti minutách vypadal hodně slibně.

Po změně stran se jako první z dálky osmělili Delaney a Kruse. Ke snížení došlo patnáct minut před koncem. A opět v něm sehrála důležitou úlohu branková konstrukce. Delaneyho centr byl skákavý. Pro ve vápně číhajícího Iskaha Belfodila však nijak problematický. Hlavou mířil vlastně naslepo, takže po odrazu míče od břevna za brankovou čáru bylo třeba děkovat i paní Štěstěně - 2:1.

Necelou minutu poté se mohl střelec branky málem zase radovat. Uzdravený Tschauner ho pvšem výborně vychytal. Eggesteinův pokus pak byl tečován na roh, Harnikův byl zase příliš nepřesný. Bebou si poté vylámal zuby na Pavlenkovi a zmařena byla i poslední šance Brém.

Brémský Weserstadion uvidí za týden duel proti RB Lipsko. Hannover, který ukončil pětizápasovou sérii bez bodu, pocestuje do Bádenska-Württemberska ke střetnutí se Stuttgartem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29233376:2172
2.Schalke 0429157745:3352
3.Borussia Dortmund29149657:3951
4.Bayer Leverkusen29139751:3648
5.Eintracht Frankfurt29137940:3346
6.RB Lipsko29137944:4146
7.TSG Hoffenheim291110853:4243
8.Borussia Mönchengladbach291171138:4340
9.VfB Stuttgart291151326:3438
10.Hertha BSC29812933:3436
11.FC Augsburg29991138:4036
12.Werder Brémy29991133:3536
13.Hannover 9629981237:4335
14.SC Freiburg296121126:4830
15.VfL Wolfsburg295141030:3729
16.1. FSV Mainz 0529691430:4727
17.Hamburger SV29571723:4622
18.1. FC Köln29561828:5621

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opravte si v expresce ten Hamburk Brémy sice hrály proti HSV,ale Hamburk to nebyl

Reagovat
stas87

Prehrat derby mrzi a po takom priebehu 2x tolko. Hannover nemal zaujem pridat treti gol a zlomit nas, oni sa stiahli pred vlastne vapno a len odkopavali, valali sa po zemi ci zdrziavali. Uplne wtf na konci zapasu ked rozhodca nastavoval 4 minuty. Breitenreiter 2x strieda v nadstavenom case a oni si mysli, ze v case 4:05 ukonci zapas. V Gladbachu to vyslo, dneska nie. Ten bod sme si mali odviezt, sanci na to bolo dost. Aj ked sa prehralo, tak ten posun v tej hre je vidiet zapas od zapasu.

Velmi ma mrzi, ze Koheldt v jarnej casti teraz celkom evidentne tresta Zlatka za to, ze stale este nepredlzil zmluvu. Aspon tak mi to pride...minuly zapas dal gol a vlastne mal prsty aj v tom vitaznom gole a dneska zasa sedel. Ked uz prisiel v druhom polcase do hry, tak to dost ozivil a priniesol kvalitu. Je v klube sest a pol roka a je to nedostojne voci nemu. Ked uz som nakusol Kohfeldta, tak jeho predlzenie zmluvy vraj dost nahlodalo Maxa v tom, aby tiez podpisal a predlzil. To je aspon pozitivna stranka a je pekne vidiet, ze nas neberie len ako prestupnu stanicu za lepsiou zmluvou.

Prvy polcas sme nehrali v takom tempe, nebola tam tuzba vyhrat. Hannover dobre pokryl stred a tym ze Delaney a Eggestein hrali strasne vysoko a hlavne daleko od Bargfredeho, tak toho dobre vyuzili. U toho prveho golu bola skoda, ze Langkampa pomylil nabeh druheho hraca a on tak na tu potrebnu chvilku zazmatkoval a uz sa nestihol vratit k Harnikovi. Tam nas dobre rozobrali a dali celkom pekny gol. Druhy gol zbytocny a celkom z nicoho. Z minima maximum z ich strany. Ale to nejdem kritizovat, pretoze minulu nedelu sme to zazili v opacnom garde a vitazny gol sme dali z nicoho my. Je to skratka futbal. Oni uz aspon bod potrebovali, pretoze pät zapasov nebodovali vobec, takze z jedneho uhlu pohladu aj chapem, ze nemali zaujem nas dorazit a rozhodnut.

Ten zapas sme kludne este mohli aj otocit, ak by Belfodil premenil tu svoju sancu. Tam sme ich zamkli na dlhe minuty pred vlastne vapno ale uz sa nepodarilo vyrovnat. Skoda aj ten Langkampovej sance na konci...bola to tazka situacia a on vobec necakal, ze Eggestein tu loptu stecuje jeho smerom. Dalsi domaci zapas mame s RB v nedelu. Oni po EL, my viac casu na pripravu. Toho musime vyuzit, ak by este hrali pripadne o 30 minut navyse, tak budu dost unaveni. A Hasenhüttl to moc netoci, aspon tak ho mam zaskatulkovaneho ja.

Reagovat
smazaný uživatel

nemecká liga je nuda, treba začať pozerať Anglicko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Rudy je úplně tragický.

Reagovat
Jardman

Hafo

Reagovat
stas87

Skoda toho Kölnu...mohlo to byt len o tri a my sme mohli teoreticky pomoct vyhrou v poslednom kole prave na ihrisku FSV. Aj by som povedal, ze ma Mainz o nieco malo lahsi zreb ako kozli. Freiburg tomu tiez dneska nepomohol vobec.

Reagovat
db18

Süle za pár let ohrozí Noveskiho, ne?

Reagovat
Rudnevs

Tak teda Glückwunsch do Mníchova, pozoruhodné je, že Jupp ďakoval Ancelottimu a chválil jeho prácu, z dominancie Bayernu nie som nadšený, ale Jupp je sympaťák a jemu ten titul celkom i prajem. Budúci rok by však trebárs mohol vyhrať už i niekto iný...

Škoda tej remízy Kölnu s Mainzom, FC som prial výhru, vždy mi boi sympatickí a teraz, keď sa trápia, tak k ním mám ešte bližšie. Navyše by mi ešte ten jeden prípadný gól pre FC zaručil štyri body v Kicktippe. I z pozície nezaujatého fanúšika by bola výhra pre Köln lepšia, pretože by mali menšiu stratu na Mainz a bolo by to teda zaujímavejšie. Donati tam predvádzal dobrú komédiu, najprv tam jednu takmer vlepil Bittencourtovi, po červenej karte sa mu nechcelo z ihriska a rozčuloval sa tam na všetky strany, nakoniec mu z ihriska musel pomôcť až manažér Schröder a aby toho nebolo málo, tak ešte tam mal potom Donati potyčku s organizátormi, ktorí ho chceli z tribúny poslať do kabíny.

HSV konečne výhra, tie prvé dva zápasy pod Titzom som videl len v Konferenzi (ale i tak bolo najmä z prvého polčasu proti BSC poznať, že tam nastalo určité zlepšienie), teraz som si teda pozrel celý zápas a tá hra sa mi celkom páčila, zo začiatku boli lepší, ale Schalke bolo zasa efektívnejšie a z jedinej šance dalo gól, keď nebol dobre ubránený Naldo. Po následnom nedorozumení v obrane Schalke ešte v prvom polčase zrovnal Kostic a po šikovnej akcii toho mladíka Ita sa dostalo HSV do vedenia. Potom však HSV s tým vedením opäť nenaložilo ideálne, hrali príliš aktívne, čo Schalke využilo a Burgstaller zrovnal. Napokon dal nádherný gól Hunt (paradoxne dnes i nastupoval ako hroťák) a vypukla eufória. Podľa mňa parádny zápas so skvelou atmosférou! HSV vysiela známky života, som zvedavý či na tento vyśledok naviaže a ešte to zdramatizuje. Inak Clemens Tönnies sa vraj takmer nedostal na štadión, pretože nemal zakúpený lístok.

V 2. BL je pozitívne, že Heidenheim prehral s Nürnbergom. Pokiaľ Lautern zajtra vyhrá s Regensburgom (čo teda nebude nič jednoduché), tak bude mať odstup už len tri body + zápas proti Heidenheimu pred sebou. Čiže reálna šanca na tú baráž tu je, samozrejme bude najprv potreba vyhrať s Regensburgom a netreba zabúdať na Darmstadt, ktorý sa tam ešte taktiež určite primieša. Každopádne, keď to napíšem tak ako v druhej vete tohoto odstavca a pripočítam k tomu to, že Heidenheim má snáď najhoršiu formu v celej 2. BL, tak to vyznie celkom optimisticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp má po dnešku 4 tituly ako hráč a 4 tituly ako tréner. Za chvílku dobehne aj legendárneho Uda Latteka

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, 28. titul, keď získali 10. titul tak som si vravel, že v Nemecku je hegegmón, ktorý raz vstúpi do dejín. Ale už by to chcelo zmenu tuším aj.

Reagovat
HSV1887

KONECNE !!!!!!

Jeste 5 zapasu, na vsechny jdu, az teda na Frankwurst, ale snad se tam taky dostanu

NUR DER HSV !!!

Reagovat
fenixLFC

tak snad to nebol zapas kde sa hamburg chyti

Reagovat
smazaný uživatel

oni ti blbci snad nespadnou

Reagovat
Jardman

Gnabry se nám nějak rozjel jinak top fotka

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Gnabry vypada jako ultrakokot.

Reagovat
Jardman

Top Brejle! Bunda už k tomu moc nejde, ale jinak je taky v pořádku, co si já myslím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak v dnešní době ještě dobrý. Na fotce ale vypadá jako Kluivert.

Reagovat
Jardman

Vypadá jako pěknej vepřík, ale na rychlosti mu to neubírá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty brejle jsou ultrakokotsky.

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
jany kozak

Moncler

Reagovat
smazaný uživatel

vypada jak Patrik Kluivert :D

Reagovat
smazaný uživatel

velká podoba

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Ako

Reagovat
smazaný uživatel

Ako moc sa pocita s navratom Gnabryho do Bayernu? Mam taky pocit, ze ci uz fanusikovia alebo aj vedenie Bayernu zabudlo, ze je na hostovani v Hoffe

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelá otočka a na ihrisku Leipzigu o to cennejšia. Treba ale to 4-té miesto nutne udržať. Brandt dnes naozaj skvelý, je super, že podpísal tú novú zmluvu a snáď aj jeho výkony pôjdu hore a bude hrať takto dobre konštantne. Zakončenie Vollanda by som ale rozhodne nepodceňoval a určite to nebolo do prázdnej brány, ako je to popísané v review.

Reagovat
smazaný uživatel

Super zápas,famózní Bayer!

Reagovat
Werkrider

Bol som sa na zápas v Lipsku pozrieť. Chodím na niekoľko zápasov ročne a toto bol prvý po asi 5ich rokoch čo sme vyhrali :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele