29. kolo
07.04.2018 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 0:2

Vlci z Wolfsburgu zvládli důležitý souboj o záchranu na půdě velkého rivala z Freiburgu a díky dvěma brankám Daniela Didaviho zvítězili 2:0, získali tak nesmírně cenné tři body. V tabulce Bundesligy se udrželi na patnáctém místě s devětadvaceti body a na šestnáctou Mohuč si vytvořili dvoubodové manko. SC doposud vybojoval o jeden bod více než jeho sobotní protivník a je čtrnáctý, ve zbývajících pěti kolech bude muset ještě hodně bojovat.

Hosté měli naprosto skvostný vstup do utkání a už po necelých dvou minutách se prosadil právě Didavi. Osmadvacetiletý záložník se po autovém vhazování opřel do odraženého míče z osmnácti metrů a jeho nepříliš razantní pokus zapadl přesně k levé tyči, brankář Schwolow se natahoval marně. Od tohoto momentu VfL skvěle bránil a soupeře vůbec k ničemu nepouštěl, diváci se nijak pohlednou hrou rozhodně kochat nemohli.

Nervozita byla znát na obou týmech, nadějné útočné akce končily buď po nepřesných finálních přihrávkách, nebo na pozorné práci obran. V podstatě až do 83. minuty byla k vidění jediná střela mezi tři tyče a z té padla branka, také druhá větší příležitost skončila gólem. Skvělou práci na pravé straně odvedl Origi, který téměř od brankové čáry prohodil míč mezi nohama bránícího Söyüncüa a poté ho předložil zpětně přímo proti kopačce Didaviho.

Ten se s ničím nerozpakoval a vypálil z voleje z deseti metrů, tentokráte se naprosto přesně trefil ke vzdálenější konstrukci a Schwolow byl znovu bez šance na úspěch. Domácí měli šanci alespoň snížit ve čtvrté nastavené minutě, kdy byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop. Knoche totiž ve vlastní šestnácte zahrál rukou a rozhodčí Stegemann po prozkoumání videozáznamu přeci jen ukázal na penaltovou značku.

Balón si vzápětí postavil Nils Petersen, jenomže nabídnutou možností pohrdl a jen dokonal zmar Freiburgu. Jeho přízemní střelu doprostřed branky přečetl gólman Casteels a míč vykopl nohama, nic dalšího se již nepřihodilo. Vlci v páteční předehrávce 30. kola přivítají jedenáctý Augsburg a určitě budou chtít na tento úspěch navázat. Freiburg sehraje klíčový duel o holé přežití v Mohuči a rozhodně potřebuje bodovat.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele