29. kolo
09.04.2018 20:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

RB Lipsko - Bayer Leverkusen 1:4

Leverkusen obrátil vývoj utkání a z Lipska si nakonec veze cennou výhru. Vítězným gólem utkání se prezentoval mladý německý záložník Julian Brandt.

Leverkusen se díky poměrně nečekané výhře posunul na vysněnou čtvrtou bundesligovou příčku, která by mu na konci sezóny zaručovala účast v základní skupině Ligy mistrů. O dva body za Leverkusnem se však nachází dvojice Frankfurt - Lipsko, kterou účast v milionářské soutěži určitě také láká.

Hned první velká šance zápasu skončila gólem, a to když se v 17. minutě do skákajícího míče z hranice vápna opřel domácí Sabitzer a jeho střela skončila přímo u vzdálenější tyče. Sabitzer tedy poslal Lipsko do vedení. Ve 31. minutě mohl Leverkusen stav utkání srovnat, ale Brandtovu střelu vychytal gólman Gulácsi.

V úplném závěru první půle už se Leverkusenu vyrovnat podařilo, a to když centroval do pokutového území talentovaný Leon Bailey a v pokutovém území si míč našel, který míč z první nekompromisně usměrnil do odkryté části brány.

Po poločasové přestávce to už byli hosté, kdo na hřišti jednoznačně dominoval. V 51. minutě Volland postrčil centr na Juliana Brandta a ten přízemní střelou do rohu poslal Leverkusen do vedení. V 55. navíc třetí gól hostů přidal Retsos, který se trefil po chaosu ve vápně Lipska po volném přímém kopu hostů. V 69. minutě skóre pouze kosmeticky upravil na konečných 1:4 Kevin Volland, který do prázdné brány doklepl geniální přihrávku Juliana Brandta, který byl jednoznačně nejlepším hráčem zápasu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele