Bundesliga - preview 29. kola

06.04.2018, 08:29, aktualizováno 09.04.2018, 08:29
Previews
Německá liga na jaře přináší i pondělní dohrávky a ta dnešní bude hodně atraktivní. Boj o Ligu mistrů je v plném proudu a týká se obou dnešních soupeřů, RB Lipsko je po víkendových duelech na pátém místě, Bayeru Leverkusen patří šestá pozice...
RB Lipsko - Bayer Leverkusen  (pondělí 20:30)
Lipsko se utká s Leverkusenem v přímém souboji o základní skupinu Ligy mistrů. Lipsku stačí k posunu na čtvrtou příčku remíza, Leverkusen pro něj musí vyhrát.

Před důležitým zápasem dohrávky se nachází Lipsko na pátém místě s šestačtyřiceti body. Stejný bodový zisk má přitom i Frankfurt, který má však lepší rozdíl skóre a je tedy na čtvrté pozici. Třetí Dortmund jen pak o pět bodů před Lipskem.

Leverkusen je s pětačtyřiceti body šestý a tato příčka by pro něj na konci sezóny mohla znamenat "pouze" předkolo Evropské ligy. O dva body za Leverkusenem je navíc ambiciózní Hoffenheim, který naposledy prohrál v půlce února.

Lipsko si drží také skvělou formu, v březnu vyřadilo z Evropské ligy Zenit Petrohrad a o tři dny později zvítězilo doma nad silným Bayernem Mnichov po gólech Keity a Wernera, který je pravděpodobně největší hvězdou klubu. Po výhře nad Bayernem přišla také povinná výhra v Hannoveru a ve čtvrtek Lipsko v rámci čtvrtfinále Evropské ligy porazilo Marseille 1:0 po gólu Wernera.

Leverkusen má pomyslnou výhodu, že evropské poháry nehraje a přes týden mohli jeho hráči odpočívat a věnovat se koncentraci právě na zápas v Lipsku. V půlce března Leverkusen překvapivě padl na půdě posledního Kölnu, minulou sobotu pak bezbrankově remizoval s Augsburgem. Leverkusenu bude navíc v zápase v Lipsku chybět ze zdravotních důvodů Alario.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo - Kampl, Keita - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Tah, S. Bender, Wendell - L. Bender, Baumgartlinger, Aranguiz, Bailey - Havertz, Brandt - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.59 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart  (neděle 15:30)
Dortmund přivítá jihoněmecký Stuttgart, který naposledy prohrál na konci ledna. Dortmund se navíc v případě prohry může propadnout na čtvrté místo, za Lipsko.

Dortmund se nyní nachází s osmačtyřiceti body na třetí bundesligové příčce, která by na konci sezóny zaručovala základní skupinu Ligy mistrů. V případě výhry se Dortmund tabulkou nahoru neposune, neboť druhé Schalke je před ním o čtyři body.

Stuttgart je jedním z příjemných překvapení nejen jarní části bundesligy, ale také celé sezóny, jelikož jakožto nováček soutěže se po osmadvaceti odehraných kolech nachází s osmatřiceti body na osmém místě a na evropské poháry ztrácí sedm bodů, na sestup má náskok dvanácti bodů.

V březnu bylo největším problémem Dortmundu vyřazení z Evropské ligy podceňovaným Salcburkem, pak sice Dortmund zvítězil 1:0 nad Hannoverem díky gólu Batshuayie z 24. minuty, minulou sobotu však Dortmund prohrál na půdě suverénního Bayernu Mnichov 6:0, zápas byl navíc pro Dortmund o to krutější, že mu v něm dal hattrick jeho bývalý hráč, Robert Lewandowski.

To Stuttgart sklízí již od začátku února úspěchy. Po remíze ve Wolfsburgu přišly postupně výhry nad Mönchengladbachem, Augsburgem, Frankfurtem a Kölnem. V půlce března přišla bezbranková remíza s Lipskem, poté výhra ve Freiburgu a minulou sobotu remíza 1:1 s Hamburkem, přičemž za Stuttgart se v zápase trefil šestadvacetiletý útočník Ginczek.

V zápase budou Dortmundu ze zdravotních důvodů chybět Jarmolenko, Kagawa a Rode. Na straně hostů ze stejných důvodů nenastoupí Carlos Mané a Baumgartl.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Toprak, Schmelzer - Weigl, Dahoud - Pulisic, Reus, Philipp - Batshuayi
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Pavard, Badstuber, Insua - Aogo - Ascacibar - Gentner, Thommy - Ginczek, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.62 - 6.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim  (neděle 18:00)
Hoffenheim bude zajíždět do Frankfurtu k přímému souboji o šesté místo, které zaručuje účast v evropských pohárech. Pro hosty může být velkým problémem početná marodka.

Frankfurt se nyní nachází s pětačtyřiceti body na šesté bundesligové příčce, přičemž na vysněnou Ligu mistrů v podobě čtvrtého místa ztrácí pouhý jeden bod. Lipsko, které je čtvrté, navíc čeká těžký zápas s pátým Leverkusenem.

Hoffenheim se nachází o tři body za Frankfurtem, na sedmém místě. V případě výhry se ale Hoffenheim před Frankfurt posune, jelikož má lepší rozdíl skóre. Hráči Hoffenheimu navíc musí myslet na to, že na záda jim dýchá Stuttgart, Mönchengladbach, Augsburg, nebo také berlínská Hertha.

Poslední forma Frankfurtu je jako na houpačce. Na konci února Eintracht prohrál ve Stuttgartu, poté doma vyhrál nad Hannoverem dík gólu da Costy. Poté prohrál Frankfurt v Dortmundu, vysoko doma vyhrál nad Mainzem a minulou neděli prohrál 2:1 v Brémách. Naposledy však Frankfurt doma prohrál na začátku prosinci se silným Bayernem.

Hoffenheim v žádném z posledních pěti zápasů neprohrál. Na konci února remizoval v regionálním derby s Freiburgem, poté vyhrál v Augsburgu, doma porazil 3:0 Wolfsburg, remizoval 3:3 v Mönchengladbachu a naposledy, minulou sobotu, vyhrál 6:0 nad Kölnem.

Problémem může pro Hoffenheim být velice početná marodka, která čítá jména Bičakčič, Geiger, Passlack, Hack, nebo Otto.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Russ, Hasebe, Abraham - da Costa, de Guzman, Chandler - Wolf, Boateng - Fabian - Jovič
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Schulz - Grillitsch - Rupp - Kramarič, Gnabry - Uth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.60 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Köln má před sebou dost možná rozhodující zápas udržení. Soupeřem totiž bude Mohuč, která doposud sesbírala pouze o šest bodů více.

První vzájemné střetnutí těchto celků přineslo v listopadu jeden jediný gól. Vsítil ho ze značky pokutového kopu Daniel Brosinski. I tentokrát se očekává opatrnější, nervóznější podívaná, kterou by také mohla rozhodnout jediná chyba. Přeci jen v sázce je mnoho. Kozli po čtyřech rokách nechtějí sestoupit. Mohuč mezi elitou naposledy chyběla v sezoně 2008/2009.

Minulý rok se však zachránila jenom zásluhou lepšího skóre. Jinak by ji čekala ošidná baráž. Před týdnem se družině Sandra Schwarze podařilo po dvouzápasové pauze bodovat, když remizovala s Borussií Mönchengladbach. "Nebylo to z naší strany nejlepší utkání, ale jsem rád, že jsme si počínali odvážně a nenechali jsme se zatlačit před vlastní šestnáctku. Na tom rozhodně musíme stavět i v následujících týdnech."

Devětatřicetiletý lodivod, který k prvnímu týmu přišel od rezervy, se nebude moci spolehnout akorát na Niko Bungerta. Otazníky visí nad starty Yoshinoriho Muta a Abdou Dialla, za které by byli připraveni naskočit Leon Balogun a Emil Berggreen. Die Nullfünfer opět vyrukují na soupeře se třemi útočníky. To by se při jejich efektivitě nemuselo vyplatit.

Svadra pod vedením Stefana Ruthenbecka nejprve porazila Leverkusen, nicméně vzápětí přišel výprask 0:6 ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně, kde hraje domácí zápasy Hoffenheim. To by mohlo velmi výrazně nabourat sebevědomí hráčů. Ačkoliv drobnou útěchou by mohl být fakt, že stejným poměrem přehrál i Bayern Mnichov třetí Borussii Dortmund.

"Už od samého začátku se dalo vyčíst, že jsme do toho zápasu vkročili takříkajíc levou nohou. Soupeř nás během úvodních třiceti minut k ničemu nepustil. Pak jsme si vypracovali dvě dobré šance, ale nadále jsme měli problémy s rychlostí některých jejich hráčů. Do příště se rozhodně musíme zlepšit ve spoustě oblastí. Ten duel byl odehraný a my se musíme soustředit na další," hodnotil Ruthenbeck.

K dispozici má kompletní kádr s výjimkou Sehrou Guirassyho. Do obrany se vrací Frederik Sörensen. Bude zajímavé, jestli dostanou zase příležitost Jhon Córdoba a zkušený Claudio Pizarro. V minulém kole přišli na hřiště až v průběhu, ale k ničemu se nedostali. Obrana Kölnu se však bude muset v první řadě snažit, aby nedostala šestapadesátý gól. S čistým kontem se v tomto ročníku podařilo po devadesáti minutách odejít pouze čtyřikrát.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Sörensen, Jorge Meré, Heintz - Höger, Koziello - Risse, J. Hector - Osako, Bittencourt - Terodde
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Adler - Donati, Balogun, Bell, Brosinski - Gbamin - S. Serdar, Latza - Öztunali, De Blasis - Berggreen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.64 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.13 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.88 - 4.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.20 - 4.69 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Schalke 04  (sobota 18:30)
Hamburk se po osmadvaceti kolech krčí s 19 body na posledním místě tabulky. Los pro závěr sezony nebyl zrovna příznivý, ale třeba se podaří zázrak. Prvním balvanem, který bude třeba odvalit v cestě za udržením, je Schalke 04.

Na první pohled to vypadá jako neřešitelný rébus, nicméně kádr se za poslední roky zase až tolik neproměnil a hráči v předchozích letech často působili dojmem, že se šetřili až na finální boje. Jestli to bude platit i letos, toť otázka. Protože z týmů z předních příček dokázali die Rothosen letos překvapit akorát Hoffenheim a RB Lipsko při remíze 1:1.

"Jsme trochu zklamaní, protože bod je v naší situaci málo. Nicméně jsem rád, že jsme jinak sehráli velmi dobré utkání," hodnotil Christian Titz, jenž se má stát spasitelem. Nicolai Müller a Gideon Jung by mohli být citelnou ztrátou. Nejisté jsou okolnosti ohledně Walace a Mergima Mavraje. Alespoň, že zkušený Albin Ekdal už začal s týmem trénovat a měl by být připraven odehrát nějakou porci minut.

Domenico Tedesco může naopak do hry kromě Rahmana Baby poslat, kohokoliv se mu zlíbí. Na druhou stranu Benjamin Stambouli, Naldo, Matija Nastasić, Daniel Caligiuri a Breel Embolo si budou muset dávat dobrý pozor, aby nedostali kartu, protože v tom případě by přišli o derby s Borussií Dortmund.

Schalke ale šlape výborně, o čemž se v minulém kole přesvědčili borci hájící dres Freiburgu. "Prvních dvacet minut bylo z naší strany dobrých. Pak jsme jakoby ztratili odvahu, ale po změně stran jsme ji znovu našli. Druhý poločas byl super. Proti Freiburgu se vám příliš často nestane, abyste odehráli takový zápas," prohlásil mladý trenér, který bude se svými svěřenci usilovat o sedmou výhru v řadě. V předchozích pěti střetnutích navíc obrana die Königsblauen neinkasovala. Je tedy naprosto zřejmé, kde hledat favorita tohoto klání.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Pollersbeck - G. Sakai, K. Papadopoulos, St. Ambrosius, Douglas Santos - Steinmann - Ito, Hunt, Holtby, Kostic - Waldschmidt
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Nastasic - D. Caligiuri, Bentaleb, Goretzka, Oczipka - Di Santo - Embolo, G. Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.36 - 3.50 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hannover 96 - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Hannover má za sebou nelichotivou sérii bez bodu, kvůli které se propadl až do dolní poloviny tabulky. I na soupeře z Brém ztrácí už čtyři body.

Pětizápasová šňůra čítající čtyři výhry a jedinou porážku zapříčinila, že šéf Werderu Frank Baumann prodloužil smlouvu trenéru Florianu Kohfeldtovi až do roku 2021. "Musíme využít té formy, kterou máme. Bundesliga je nesmírně těžká soutěž, takže musíme nadále volit ty správné koncepty a strategie. Samozřejmě také musíme pokračovat v tvrdé práci, abychom byli lepší než ostatní," dodal koučův nadřízený.

Velkou radost mu dělala výhra v minulém kole, kdy z Weserstadionu odjel s prázdnou Eintracht Frankfurt. "Býval bych byl dnes spokojený i s bodem. Byl to velmi pěkný zápas a hosté hráli výborně. Pro nás však rozhodně ještě není dobojováno," prohlásil Kohlfedt, přestože jeho tým má už desetibodový náskok na sestupovou zónu.

V minulém kole bral tři body díky vlastní trefě Davida Abrahama deset minut před koncem. Nicméně Jiří Pavlenka předvedl několik velmi dobrých zákroků a nadále se těší postu jedničky. Na pravém kraji obrany nebude chybět Theodor Gebre Selassie. Mezi zraněnými se tedy nacházejí akorát Fin Bartels, Michael Zetterer a Aron Jóhansson. Niklase Moisandera pro změnu nepustí do hry karetní trest.

Hannover naopak předvedl velmi dobrý výkon, ale na domácím stadionu přesto po závěrečném hvizdu zaostával za soupeřem z Lipska o jeden jediný gól. "Myslím, že bylo jasně vidět, že si můj tým věřil. Bohužel jsme byli při držení míče příliš nervózní a kazili jsme přihrávky. V závěrečné půl hodině se náš projev zlepšil, ale za naši aktivitu jsme bohužel nebyli odměněni ani bodem," mrzelo Andrého Breitenreitera.

Počet jeho svěřenců, kteří nebudou moci zasáhnout do hry, zůstává poměrně velký. Navíc bude známo zřejmě až těsně před utkáním, jestli bude moci hrát brankář Philipp Tschauner. Zaskočit by za něm musel Michael Esser, jenž v dresu HSV nastoupil pouze do dvou bundesligových duelů. Očekává se partie s větším počtem brankových příležitostí, přičemž mírným favoritem bude jistě Werder.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Sorg, S. Sané, Elez - Korb, Ostrzolek - Schwegler, Bakalorz - Klaus, Bebou - Füllkrug
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, S. Langkamp, Friedl - Bargfrede - M. Eggestein, Delaney - Belfodil, Junuzovic - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 3.72 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov28223372:2069
2.Schalke 0428157643:3052
3.Borussia Dortmund28139654:3948
4.RB Lipsko28137843:3746
5.Bayer Leverkusen28129747:3545
6.Eintracht Frankfurt28136939:3245
7.TSG Hoffenheim28119852:4142
8.VfB Stuttgart281151226:3138
9.Borussia Mönchengladbach281071136:4237
10.FC Augsburg28991037:3636
11.Hertha BSC28812832:3236
12.Werder Brémy28991032:3336
13.Hannover 9628881235:4232
14.SC Freiburg286121026:4630
15.VfL Wolfsburg284141028:3726
16.1. FSV Mainz 0528681429:4626
17.1. FC Köln28551827:5520
18.Hamburger SV28471720:4419

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
stas87

Dost frustrujuci polcas pre nas. Herne s nimi drzime krok, aj nejaka sanca tam bola ale tazko sa hra, ked oni maju dve sance a daju dva goly. Druhy gol im ponukneme sami...neviem co si Bargfrede myslel, ze si ho obhodi takto naivne? Oni nehraju nic extra, kombinacne okrem toho prveho golu su rovnako nepresni ako my, chvilami im lopta prekaza a dost akcii zazdi nepresnostou. Ale co im vychadza, tak to su nakopy a poodrazane lopty. Maju vyskovu prevahu a vyuzivaju toho. Takze jedine co musime v nasej hre zmenit je to, ze sa musi ovela viac kombinovat po zemi, chodit do nabehov a skusat centrovat. O dva goly to bolo aj v Gladbachu a nakoniec remiza. Verim, ze este nie sme definitvne z hry o body a nieco nam tam padne. Belfodil dole, Rashica hore. A prestat nakopavat a naopak zvysit pohyb a aktivne napadat.

Reagovat
blackhawk88

According to Fussball News, #FCBayern have decided on Hoffenheim’s coach Julian #Nagelsmann to succeed Jupp Heynckes

#FCBayern accordingly would also be prepared to pay a transfer fee potentially €10m for Nagelsmann. In 2019 he would be obtainable by way of an exit clause for €5m, but after Heynckes refused to continue, Bayern can no longer wait that long.

No uvidime, tych mien okolo Bayernu padlo uz vela. Nagelsmann je mlady a velmi perpektivny trener. Moze uspiet alebo uplne vyhoriet v Bayerne. No za risk by to mozno stalo. Uvidime, ci ho budu hviezdy respektovat. Mne by sa skor pozdaval Klopp, lenze ten ma dlhodoby kontrakt

Reagovat
vladino10

Podľa mňa sa mu s hoffe vodí celkom dobre aj túto sezónu, vzhľadom na to, že sme im zobral 3 kľúčových hráčov..ja som zas čítal o kovacovi, potom to dementovali, potom salihamidzic povedal, že sa s ním bavil atď..

Klopp nebude chcieť odísť od rozrobenej roboty, ten bude voľný až keď bude mať pocit, že jeho cesta skončila tak ako v BVB..

Takže nenapadá mi veľa vhodnejších variant, hassenhutl bol dementovany..prinajhoršom jupp v lete zregeneruje a keby sa dačo poserie, tak sa môže v novembri vrátiť

Reagovat
smazaný uživatel

My nemáme vedenie,ktoré by chcelo riskovať a preto si myslím,že Julian bude až posledná možnosť,ak sa nikto vhodnejší nenájde.Je to mladý a perspektívny tréner,určite lepšia voľba ako Kovac.Ak by nešlo o to mať trénera ktorý vie po nemecky,tak som jednoznačne za Jardima,prípadne Fonsecu(Pochettino nereálny)

Reagovat
vladino10

Každá trénerská výmena je risk, môžeš spomenúť akéhokoľvek trénera a ten nakoniec môže u nás pohoriet, veď ancelotti bolo pred rokom aj pol snáď najžiadanejšie trénerské meno a ako to dopadlo.. Možno práve kvôli tomu, že nevedel jazyk nemal taký vzťah s hráčmi ako v Reale.. možno aj preto tá miera rizika v porovnaní jardima napr a nagelsmanna nemusí byť až taká rozdielna- Julian tam s hráčmi nebude mať žiadnu bariéru, pozná prostredie bl atď..

A inak- frankfurtu sa tiež s kovacom darí nadocakavanie dobre, tiež je to mladý a perspektívny tréner aj keď teda má za sebou aj to neúspešné pôsobenie na lavičke Chorvátska kde mu to s hviezdami celkom nevyšlo..

Reagovat
db18

Já bych na ten rok/dva asi vzal Favreho. (delší životnost stejně bohužel nemá)

Reagovat
Jardman

Ulreich - Rafinha, Süle, Boateng, Bernat - Robben, Tolisso, Rudy, Kimmich, James - Wagner

Docela Crazy sestava

Reagovat
Bastaron

Ale máš to nějaké pomotané.

Reagovat
Jardman

Jj to je pravda, já jen napsal jména za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer super otočka v Leipzigu, len to udržať !!

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin

Dejte jim bůra !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele