Bundesliga - souhrn 29. kola

07.04.2012, 17:24, aktualizováno 08.04.2012, 19:23
Komentáře a souhrny
Schalke potvrdilo roli favorita a vyhrálo nad Hannoverem. Dortmund zvládl zápas ve Wolfsburgu a drží tříbodový náskok před Bayernem, který se natrápil na vítězství nad Augsburgem. Stuttgart si poradil s Mainzem, další porážku pak zaznamenal Kaiserslautern, pro který se záchrana začíná stávat utopií. Ve Freiburgu, Kolíně nad Rýnem a Gladbachu se body dělily...

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 1:1

08.04.2012 17:30

Góly: 40. Mladen Petrić (pen.) - 55. André Schürrle

Trenérská změna na jedné a vydatný impuls v podobě výhry na Betzenbergu na druhé straně přesto nedokázaly své majitele pořádně nakopnout - Hamburk tak ani na třetí pokus nedokázal v domácím prostředí Leverkusen porazit, zapisuje si pouze bod.

Nové trenérské duo Bayeru Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski si pro Hamburk přichystalo už trochu očekávané překvapení, do výchozí jedenáctky se vrátil velezkušený Michael Ballack, jenž teprve před nedávnem vyléčil problematické lýtko. To se od prvních minut zdálo jako dobré řešení: Leverkusen si lepším pohybem vytvářel převahu, držel balón a pomalu se přibližoval k Drobnému. Nejvíce byl vidět Michal Kadlec, jenž nejprve vyslal ke zteči Kießlinga, poté to dokonce z přímého volného kopu zkoušel sám, obě situace ale zpacifikoval s mírným zraněním chytající český reprezentant.

To přístavní celek se začal chytat nastoupeného tempa až po čtvrthodině, kdy si také vypracoval svou premiérovou možnost - Berg ještě vrátil v pokutovém území Jansenovi, ten však už v tísni nedokázal trefit branku. Švédský útočník byl v akci i podruhé, tentokráte se šikovně otočil, potom ale nemířil do vymezeného prostoru. Domácí měli rázem více ze hry, hlavička Mancienna, ani dělovka Brumy, zpoza vápna ale úspěchem neskončily.

Šest minut před odchodem na přestávku potom centr agilního Aoga zasáhl před Jansenem Castrovu ruku a sud Stark nařídil pokutový kop, k němu se postavil Petrić a přízemní ranou k pravé tyči otevřel skóre - 1:0. Po vysunutí od Renata Augusta mohl v nastaveném čase srovnat Kadlec, ten si ale z úhlu na Drobného opět nepřišel.

Kabina Werkself nejspíše zažila o pauze výživné zemětřesení, jinak si totiž znovuzrození Leverkusenu nejde vysvětlit...záhy mohl srovnat krok po Schürrleho vracečce Rolfes, Drobný ovšem jeho přízemní ránu dokázal zpacifikovat. Defenzivně laděný středopolař byl najednou u všeho důležitého - střela ze střední vzdálenosti se však pro změnu do branky nevešla, do třetice potom byla Rolfesova střela včas zablokována.

Očekávané vyrovnání nakonec přišlo v 55. minutě: Kießling si dobře našel přesný centr od rohového praporku, jeho zakončení sice dokázal na brankové čáře zastavit Tesche, balón se ovšem s Brumovou pomocí od břevna vrátil k Schürrlemu, jenž už měl před sebou snadný úkol a netradičně hlavou vrátil kulatý nesmysl na místo určení - 1:1. Tímto momentem, jakoby se také probrali Rothosen, kteří poté hned odpověděli - Leno musel zasahovat proti dalekonosným střelám Brumy a především Petriče, po jehož ráně domácí žádali od sudích odpískání rohového kopu, marně. Na opačné straně se připomněl Rolfes, hlavou z úhlu ale na Drobného nevyzrál.

Posílit ofenzivní vozbu hostů přišel krátce po hodině hry taktéž uzdravený Tranquillo Barnetta, který nahradil takřka neviditelného Ballacka. Švýcarský reprezentant se ovšem uvedl faulem na Jarolíma a z následné standardní situace Aoga měl strážce leverkusenské svatyně pořádně orosené čelo, balón ale přesto dokázal zneškodnit. Mladý brankář, jenž byl z lavičky pod pečlivým dozorem uzdraveného Reného Adlera se musel činit ještě devět minut před koncem, kdy to z dálky zkoušel znovu Petrić, na změnu skóre to však nestačilo...utkání tak dospělo k dělbě bodů, jež ani pro jednu stranu ten zásadní problém neřeší.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hannover 96 3:0

08.04.2012 15:30

Góly: 6. Raúl, 47. Raúl, 63. Klaas-Jan Huntelaar

Schalke 04 zvětšilo svůj náskok před Borussií Mönchengladbach a upevnilo si tak svou třetí ligovou pozici. Königsblauen zvítězili nad Hannoverem 96 zaslouženě o tři branky a zůstávají tak neporaženi již deset domácích utkání v řadě. V případě Dolnosasů naopak klesá výkonnostní křivka povážlivě dolů.

Hned na konci šesté minuty šli domácí hráči do vedení, když si na Farfánův přímý kop z pravé strany výborně naskočil Raul, jenž hlavou mistrně poslal míč ke vzdálenější levé tyči. Na milimetry přesnou hlavičku nemohl gólman Zieler zareagovat. O devět minut později mohl strážce hannoverské svatyně naplno ukázat své umění, když mrštně vytáhl Draxlerův nadějný pokus uvnitř vápna. Takto vytěsněný balon se dostal k Farfánovi, který mohl ke své předchozí gólové asistenci přidat vlastní zásah - Peruánec však zakončoval z ostrého úhlu a jeho pokus skončil na tyči.

Prvních třicet minut bylo zcela v režii Königsblauen, hosté se dostali ke slovu jen skrze Panderem zahrávané přímé kopy, z nichž se nic zajímavého neurodilo. V druhé polovině první půle domácí zvolnili, avšak nadále byla jejich hra proti nemohoucím Šestadevadesátkám dostačující. Schalke střídalo obléhání hannoverské šestnáctky s rychlými kontry. Jedním takovým byl i úprk Uchidy po pravé straně, po němž poslal Japonec dobrý balon na Raula. Španělský matador pálil na bližší tyč, našel však dobře postaveného Zielera.

Ve druhé půli neutekly ani dvě minuty a na ukazateli skóre už svítil stav 2:0. A opět to byl Raul Gonzáles, kdo rozvlnil hannoverskou síť, a stejně jako v prvém případě šlo o gól z kategorie výstavních. Španělův dvorní nahrávač Farfán poslal míč do vápna, kde idol domácích fanoušků potáhl balon směrem k Zielerovi. Po klamném naznačení střely provedl Raul kličku a lá Messi a poslal Königsblauen do dvoubrankového vedení.

Po hodině hry neměly Šestadevadesátky na svém kontě jedinou střelu na bránu, naopak Schalke přidalo v 61. minutě již svou devátou, když se jedovatou ránou z hranice šestnáctky prezentoval agilní Farfán. Zieler vyrazil balon k Raulovi, jehož efektní nůžky již postrádaly potřebnou razanci. O chvíli později se Farfán znovu uplatnil coby nesobecký nahrávač, když po svém průniku do vápna periferním viděním našel volného Huntelaara, jenž mohl z místa pro pokutový kop zamést míč do odkryté brány.

Slomkovi svěřenci působili odevzdaným dojmem, po třetí inkasované brance přirozeně přestali věřit v překvapivý obrat v utkání. Poslední čtvrthodinu tak charakterizovala snížená koncentrace obou mužstev, zápas se dohrával z nutnosti. Trenérovi Slomkovi se tak návrat do Gelsenkirchenu nevydařil, naopak Schalke udělalo důležitý krok v cestě do Ligy mistrů pro příští sezónu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 0:0

07.04.2012 18:30

Góly: -

Z pramálo atraktivního utkání si nedokázali oba jeho aktéři vylepšit svou stávající pozici: Hříbata, která po čtvrté v řadě nedosáhla na výhru, setrvávají na čtvrté pozici. Hertha nijak nesnížila ztrátu na své konkurenty v boji o udržení mezi německou klubovou elitou. Přitom nebyli Modrobílí proti křečovitě působícím domácím borcům bez šance.

Úvod utkání se nesl ve znamení několika přímých kopů, pár zajímavých osobních soubojů svedl v pokutovém území hostů Mike Hanke. Domácí sice měli o něco více ze hry, postupem času se ale vytrácela jejich kombinační hra a kupily se na jejich straně nepřesné přihrávky. Ve dvacáté minutě musel ze hřiště odstoupit Marco Reus - klíčový hráč ofenzívy Hříbat si zřejmě poranil koleno. První poločas příliš pohledný fotbal nenabídl, šancí bylo jako šafránu. Hosté se nikam netlačili a trpělivě vyčkávali na chybu Gladbachu, kterou by mohli potrestat rychlým kontrem.

Domácí se ve svém postupném útoku trápili a absence Reuse byla patrná. Nejednou zahrozila Hříbata průnikem nebo centrem z levé strany, avšak nejednalo se o nic, s čím by si obrana Modrobílých nemohla poradit. Favreho svěřencům chyběla kreativita a povedená klíčová přihrávka. První velkou příležitost ke skórování měli domácí v sedmatřicáté minutě, kdy Hanke našel ve vápně de Camarga, jenž z otočky pálil vedle pravé tyče Kraftovy brány. Z první půle to bylo vše, a tak se mohli diváci v Borussia-Parku těšit na druhou pětačtyřicetiminutovku už jen proto, že horší podívanou než v prvním dějství oba celky nabídnout nemohly.

První velkou šanci druhého poločasu měli na svých kopačkách hosté, když Raffael vybídl chytrou přihrávkou do pokutového území ke skórování nabíhajícího Lella, jenž sice dokázal prostřelit gólmana ter Stegena, avšak jeho střelu odvrátil na poslední chvíli obránce Stranzl. V šestašedesáté minutě se tentýž zadák dostal do slibné šance po přímém kopu Hříbat, avšak pro jeho případné zakončení hlavou byl za obranu centrovaný balon přece jen o něco vyšší, než bylo třeba.

Hra domácího celku byla nadále velmi statická a postupem času se začali aktivizovat i hosté, kteří se čím dál častěji dostávali před vápno Borussie. V posledních deseti minutách mohly oba celky naplno brát z rezervoáru svých dříve pošetřených sil. Tím, jak se domácí drali dopředu, otevírali vzadu prostor pro borce "Staré dámy" a ter Stegen musel mít oči na stopkách. Zápas však do závěrečného hvizdu nic významného nepřinesl, rychlé protiakce obou týmů se nedařilo zužitkovat. Gladbach a Hertha si tedy odnášejí z této konfrontace jeden bod.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 1:3

07.04.2012 15:30

Góly: 61. Mario Mandžukić - 22. Robert Lewandowski, 49. Ilkay Gündogan, 90. Robert Lewandowski

Borussia Dortmund se na hřišti Wolfsburgu ujala krátce po změně stran už dvoubrankového vedení, potom ovšem nechala domácí zkorigovat a bylo opět zaděláno na závěrečné drama, které nakonec odmítl svou druhou brankou v utkání Robert Lewandowski.

Hostující kormidelník Jürgen Klopp udělal oproti předchozímu utkání se Stuttgartem v základu jednu změnu, místo Kevina Großkreutze se na trávníku představil střelec čtvrté branky do švábské sítě Ivan Perišić. Ve výborné formě se prezentující Vlci (čtyři vyhrané zápasy v řadě) nechtěli dát dortmundské Borussii od samého začátku nic zadarmo, přebrali dirigentskou taktovku, žádnou výraznější akci si ale vypracovat nedokázali. To na druhé straně mohlo hned z první výraznější příležitosti udeřit: Kagawa vyslal za obranu parádní pas na Lewandowskiho, ten se rázem ocitl tváří v tvář proti Benagliovi, mířil ovšem vedle branky.

Na opačné straně rozehrával přímý volný kop z nadějné pozice Dejagah, branku ale vysoko přestřelil. Odpověď mohla být opět smrtelná, Gündogan našel od rohového praporku svým pasem Hummelse, ten ale nedokázal hlavou usměrnit balón do prostoru branky. Do třetice už to však žlutočerným vyšlo: Kagawa rozdal míč do strany na rozběhnutého Perišiče, ten okamžitě posouval před branku, kde jako první úřadoval pohotový Lewandowski - 0:1.

Čtyři minuty nato, tedy ve 26. minutě mohlo být srovnáno, Schäfer obelstil pravou stranu defenzivní linie BVB, poté ještě posunul do střelecké pozice Mandžukičovi, jeho ránu ale zastavil parádní reflex Weidenfellera a následná dorážka Helmese skončila těsně vedle levé tyče hostující svatyně. To už se však hrálo výhradně podle dortmundských not, Kloppovi svěřenci přehrávali svého protivníka hlavně ve středu pole, kde si opět svědomitě plnil své úlohy po zimní přestávce nezastavitelný Gündogan. A ten samý hráč mohl těsně před odchodem na přestávku vedení znásobit, Benaglio ovšem jeho tvrdý projektil zlikvidoval.

Do druhých pětačtyřiceti minut se Felix Magath rozhodl hru neplodné zálohy oživit, na hřišti se ukázal Vieirinha, jenž nahradil Patricka Helmese. Portugalský středopolař se ihned předvedl skvělým pasem na Mandžukiče, ten ale efektivním zakončením na Weidenfellera recept nenašel. Pak už se opět hrálo v zajetém trendu a Borussen se záhy dočkali zasloužené pojistky: Kuba ustál v pokutovém území střet s Felipem, posunul Gündoganovi, jenž šikovně okolo Mandžukiče usměrnil mičudu do pravé šibenice - 0:2.

Konečné rozhřešení mohl přinést díky Rodríguezově teči střelou z vápna Kuba, jeho pokus však našel pouze břevno domácí branky. Po hodině hry potom přišel, jak už to bývá trest: Polák vybojoval míč a Dejagah následně poslal nadýchaný centr do pokutového území, kde se před Subotiče prosadil k míči Mandžukić a z bezprostřední blízkosti nedal Weidenfellerovi šanci zasáhnout - 1:2. Hosté nenechali Vlky nadechnout, naopak sami mohli udeřit, Kagawa, ani Lewandowski ovšem nedokázali svou snahu dotáhnout do konce. Japonský štírek měl v 73. minutě také další možnost, když se po Gündoganově pasu ocitl před brankou, ale o chlup minul.

Poslední čtvrthodina už patřila takřka výhradně domácím, ty sice šest minut před koncem zpomalila druhá žlutá karta pro Madlunga, jenž si pomohl faulem v souboji s Piszczekem. Ale i přesto měl chvíli nato šanci Jiráček, proti němu se však postavil skvělý Weidenfeller! Závěrečné drama potom odmítl Lewandowski, jenž využil Schäferovy chyby a podruhé prostřelil Benaglia - 1:3.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Werder Brémy 1:1

07.04.2012 15:30

Góly: 39. Ammar Jemal - 24. Markus Rosenberg

Pozice Staleho Solbakkena v Kölnu zůstává i po dnešní remíze s Brémami nadále velmi ohrožena, to však celé umocňuje ukotvení tradičního celku na barážové pozici. Nepolepšil si ani Werder, jenž sice drží šesté místo, za sebou má ale nadoraz hned několik hladových vlků.

Hráči Kölnu dostáli svým slibům a od prvních minut se do Werderu pořádně zakousli, první šance na sebe nenechala dlouho čekat: Podolski rozehrál standardku, Lanig ale nedokázal přesně zakončit. To hosté zaměřili své úsilí především na pevnou obranu, což se jim sice dařilo, zato ovšem nefungovala hra směrem dopředu, kde bylo až příliš mnoho nepřesností a chyb. Nicméně ve 24. minutě vymyslel Marin pas pro Rosenberga, a ten premiérovou střelou na branku prostřelil Rensinga - 0:1. Odpověď přišla z kopaček Podolskiho, Wiese byl ale u tyče připraven.

Po půlhodině hry se neujala ani spolupráce Geromel - Lanig a už to pomalu vypadalo, že domácí toto budou mít o poločasové přestávce opět hodně na jazyku. To možná měli i tak, každopádně Podolski rozehrál rohový kop, Junuzovič neuhlídal Jemala a šest minut před odchodem do kabin bylo srovnáno - 1:1.

Nastoupený trend pokračoval i po obrátce: Kozli měli výrazně uchopené dirigentské kormidlo a hned záhy mohli utkání zcela otočit, Podolskiho rána se však o fous do prostoru branky nevešla. Ještě více zmatku přinesl do brémské obrany čerstvý Jajalo, jenž o přestávce nahradil nevýrazného Peszka. Byl to právě chorvatský středopolař, kdo se po hodině prezentoval pěknou individuální akcí, tu však poté pohřbil nedbalou přihrávkou na Podolskiho. V 65. minutě rozehrál standardku Marin, ale do prostoru branky nezamířil. A když o deset minut později Clemense vychytal Wiese, rozešli se soupeři pro obě strany nic neřešící dělbou bodů.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 4:1

07.04.2012 15:30

Góly: 7. Tamás Hajnal, 49. Vedad Ibišević, 66. Zdravko Kuzmanović (pen.), 85. Vedad Ibišević - 3. Andreas Ivanschitz (pen.)

Stuttgart znovu potvrdil vynikající formu z posledních týdnů a bez větších potíží rozstřílel Mainz 4:1. Svou sérii bez porážky tak prodloužil už na sedm zápasů v řadě.

Vstup do dnešního utkání ale domácím fotbalistům vůbec nevyšel. Už ve druhé minutě totiž Niedermeier fauloval Baumgartlingera a dal tak Mainzu možnost zahrávat penaltu, kterou následně proměnil Andreas Ivanschitz. Stuttgart se ovšem nesesypal a brzy dokázal na nepříznivý stav odpovědět. Tamás Hajnal si v šestnáctce Mainzu přehodil míč na levačku a krásnou střelou k tyčce nedal Wetklovi šanci. Vedení na stranu hostů mohl opět vrátit Ujah, jenže nastřelil pouze boční síť.

Stuttgart byl v prvním poločase výrazně aktivnější, což mohl přesně po půlhodině hry potvrdit druhou brankou, ovšem hlavičku Harnika vykopnul z brankové čáry pozorný Ivanschitz. Tentýž hráč se objevil v další šanci i o pár okamžiků později, jenže opět neuspěl - trefil pouze břevno. Těsně před přestávkou se sice podařilo svěřencům kouče Labbadii udeřit, branka Ibiševiće ale nakonec nebyla uznána pro ofsajd.

Brzy po změně stran přišel rozhodující okamžik zápasu. Vedad Ibišević si naběhl na centr Sakaie a prudkou hlavičkou usměrnil míč za záda Wetkla. Domácí fotbalisty vstřelený gól výrazně uklidnil a během 66. minuty pak zvýšili už na rozdíl dvou branek. Z penalty se trefil středopolař Zdravko Kuzmanović. O deset minut později se mohl o zdramatizování postarat Choupo-Moting, který měl před sebou už jen Ulreicha, jenže domácího gólmana přelobovat nedokázal.

Mainz se musel i v závěru utkání především bránit, jelikož Stuttgart stále hýřil aktivitou a chtěl své střelecké konto ještě navýšit. To se mu nakonec povedlo pět minut před koncem, kdy se po rohovém kopu dostal k míči Vedad Ibišević a se štěstím propasíroval míč za záda Wetkla.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Norimberk 2:2

07.04.2012 15:30

Góly: 53. Daniel Caligiuri (pen.), 79. Cédric Makiadi - 8. Daniel Didavi, 45+1. Tomáš Pekhart

Díky výrazně zlepšenému výkonu v druhém poločasu v utkání s 1.FC zůstává SC Freiburg po šesté v řadě neporažen. Norimberk sice ukončil svou černou sérii čtyř porážek, avšak po velmi povedených úvodních pětačtyřiceti minutách ztratil svůj dvoubrankový náskok a odjíždí z Breisgau s jediným bodem.

1.FC zařadil hned v úvodu utkání vyšší rychlostní stupeň, za což byl odměněn gólem v osmé minutě. Postaral se o něj Didavi, jenž využil zaváhání Diagneho - domácí obránce špatně rozehrál před vlastním pokutovým územím, míč ukořistil Didavi a ranou z dvaadvaceti metrů vymetl pavučinu v levém rohu Baumannovy brány. Po inkasované brance se Freiburští probudili, nadále to však byli hosté, kdo si vytvářel zajímavé příležitosti. Do dvou z nich se dostal slovenský hráč Mak, jenž v sestavě nahradil zraněného Adama Hlouška.

V sedmadvacáté minutě mohli Frankové svoje vedení navýšit, když centr z pravé strany našel ve středu pokutového území volného Balitsche, jenž hlavou poslal balon směrem na pravou tyč. Tam chyběl Tomášovi Pekhartovi jeden krok k zakončení a míč tak prošel těsně vedle domácí brány. Hned o chvíli později mohli borci SCF vyrovnat, když rovněž po centru zprava zvedl balon před později reagujícím Schäferem Caligiuri, kulatý nesmysl do norimberské svatyně nezamířil. Po půlhodině hry si Diagne zopakoval svou hrubku z úvodu utkání, ale Mak si v dobré pozici ukopl balon a tak mohl Baumann včas zasáhnout.

Streichovi svěřenci se sice snažili, avšak na solidně bránící 1.FC si nepřišli. Výjimkou byl zmatek před Schäferovou bránou po rohovém kopu, když míč nešťastně tečoval Pekhart a domácí mohli zamést míč do brány - norimberská obrana zasáhla o něco pohotověji. V nastaveném čase prvního dějství již Pekhart odvedl svou práci tam kde má - před bránou soupeře. A byl z toho takříkajíc gól do šatny, když se po rohovém kopu český útočník nejrychleji zorientoval a poslal hosty střelou doprostřed brány do dvoubrankového vedení.

Po změně stran se domácí dočkali velice důležitého včasného snížení skóre. Po zahrání přímého kopu lehce zatlačil v pokutovém území bránící Nilsson Caligiuriho, jenž se ocitl na zemi. Sám faulovaný se pak k postavil k následné penaltě, kterou bez problému proměnil ranou do levého rohu branky 1.FC. V následujících minutách vystupňovali domácí tempo a dostali Franky pod permanentní tlak. Heckingův tým se osmělil až po více než dvaceti minutách, kdy musel brankář Baumann hasit Pinolovu šanci po jeho průniku a následné střele z levé strany. O pár okamžiků později musel na druhé straně podobně zasáhnout Schäfer proti Schmidovi.

Branka nakonec přece jen padla - a byl to zásah vyrovnávající. Psala se devětasedmdesátá minuta, když rohový kop SCF odvrátil Pinola jen ramenem směrem k hranici pokutového území, kde se balonu zmocnil Makiady, jenž pohotově vypálil. Jeho střelu ještě smolně tečoval Cohen, domácí publikum si tak mohlo gólově zakřičet podruhé. Po obdrženém gólu norimberští očividně přidali, zřejmě se nehodlali po slibném vedení spokojit s jediným bodem. Do závěrečného hvizdu však žádný z obou týmu další gólový zásah nepřidal, a tak se oba celky rozešly smírně.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - TSG Hoffenheim 1:2

07.04.2012 15:30

Góly: 86. Alexander Bugera - 26. Sejad Salihović (pen.), 71. Boris Vukčević

Betzenberg byl opět vykraden, tentokráte se o to postaral Hoffenheim, jež tak dal domácím zřejmě poslední, rozhodující ránu do vazu a odsoudil tak Lautern po dvouleté anabázi v nejvyšší soutěži na opětovnou cestu o patro níž.

Před Rudými ďábli už skýtala zřejmě i ta poslední, teoretická naděje na záchranu, a tak se od první minuty do svého protivníka náležitě pustili. Hned ve třetí minutě měl první šanci Tiffert, Compper však ve spolupráci se Starkem nebezpečné situaci zamezil. Vzápětí se hnal do zajímavé pozice také Sukuta-Pasu, ten ale místo přihrávky na lépe postaveného Tifferta šel sám, až narazil na Vorsaha. Poté už zahrozilo na druhé straně: Salihović nejprve našel ze standardky hlavu Firmina, ten ovšem branku netrefil.

Činit se musel i Sippel, konkrétně proti skvěle zahranému volnému přímému kopu Salihoviče. Poté hra dlouhé minuty probíhala ve zpomaleném režimu...to trvalo až do 25. minuty, kdy si Firmino ve vápně šikovně posunul míč a Rodneimu už nezbývalo nic jiného, než zasáhnout a sudí Welz nemohl nařídit jinak - pokutový kop! K němu se postavil Salihović a výstavní ranou do levé šibenice otevřel skóre - 0:1. FCK potom do poločasu zahrozil dvakrát z kopaček Derstroffa, ale i po jeho vyvedeném pokusu se stav dále neměnil.

Změna stran z nastoupeného tempa neubrala: Hoffenheim měl i nadále více ze hry a byl taktéž více nebezpečný směrem dopředu. To platilo zejména v případě Sejada Salihoviče, který nejprve vyzval Schipplocka a následně zakončoval ze standardky sám, ale ani po této jedné akci se Sippel nemusel výrazněji ošívat. Hosté potom v dalších minutách znatelně ubrali, Lautern ovšem nabízenou šanci ne a ne zužitkovat. Definitivně jasno potom bylo dvacet minut před koncem, kdy ve středu chyboval De Wit a Vukčević následně celou akci přesně zakončil - 0:2.

Závěrečných patnáct minut už se utkání vyloženě dohrávalo, ani jedna strana už se nikam bezhlavě nehnala a všechno nasvědčovalo tomu, že už se diváci na Betzenbergu dalších zajímavých možností nedočkají. Tohle přesvědčení ale v 86. minutě porušil Bugera, jenž zpoza vápna zkorigoval na 1:2, to už se však domácím zvrátit nepodařilo.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - FC Augsburg 2:1

07.04.2012 15:30

Góly: 1. Mario Gómez, 60. Mario Gómez - 23. Ja-cheol Koo

Bavorské derby podobně jako na podzim nabídlo vyrovnaný průběh, Augsburg se favorita nezalekl a v duchu předchozích zápasů hrál otevřený, útočný fotbal, po změně stran se však přece jen potvrdila vyšší kvalita na straně Bayernu, jenž si tak připisuje důležitou výhru!

Mnichované chytili v posledních týdnech druhý dech, dokázali stáhnout dortmundský náskok na čele už na pouhé tři body a v nastoupeném trendu chtěli pokračovat i proti Augsburgu. To se zpočátku až na výjimky dařilo: Ribéry obelstil dvojici Verhaegh - Hosogai, odcentroval do pokutového území, kde se k míči dostal Gómez a se štěstím poslal favorita do vedení - 1:0. Luhukayovi svěřenci ovšem v AA nepůsobili nikterak pasivním dojmem a po čtvrthodině mohli srovnat krok, N'Djengovu střelu ovšem zastavil za minutu dvanáct obětavý Boateng. Pak se parádní dalekonosnou ránou uvedl Tymoščuk, na Jentzsche si však nepřišel.

Zaslouženého srovnání se FCA dočkal krátce po dvaceti minutách: Boateng chyboval, Bellinghausen následně oslovil Kooa, jenž potvrdil výbornou formu a střelou z vápna překonal Neuera - 1:1. Krátce nato mohl odpovědět oslavenec Ribéry (dnes slavil devětadvacátí narozeniny), dalekonosnou ranou ale trefil jenom tyč Jentzschovy branky, od níž se následně balón odrazil zpátky do pole! Bayern měl do pauzy hned několik šancí, jmenovitě Müller, Gómez a Schweinsteiger, žádná ale nebyla takového rázu, aby stačila na změnu skóre.

Po změně stran nováček nepochopitelně zatáhl a vzápětí mohl pykat: Alaba s Müllerem však nadějné možnosti nedokázali dotáhnout ke zdárnému zakončení, druhý jmenovaný potom mohl v 56. minutě po Ribéryho centru svou pověst napravit, hlavou ale opět nemířil do prostoru branky. Hosté se chtěli zaměřit už výhradně na pevnou defenzivu (střídání Rafaela za Callsen-Brackera), tato snaha ovšem po hodině hry vzala za své. Míč se po ose Lahm - Robben dostal až k na malé vápno ke Gómezovi, který se z tohoto prostoru obvykle nemýlí - 2:1. Augsburg po tomto momentu vrhnul všechny svoje síly do útoku, ale ani to nepomohlo.

Augsburg po tomto momentu vrhnul všechny svoje síly do útoku, ale přes veškerou snahu se mu už o poznání více koncentrovanou obranu Bavorů překonat nepodařilo. Naopak v posledních minutách se mohlo měnit skóre na opačné straně, Schweinsteiger, ani dvakrát Ribéry ovšem neuspěli, i přesto ale mohou v Mnichově slavit cenné tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund29206366:2266
2.Bayern Mnichov29203669:1963
3.Schalke 0429183864:3557
4.Borussia Mönchengladbach29157741:2052
5.VfB Stuttgart291271052:3943
6.Bayer Leverkusen291181040:3941
7.Werder Brémy291181042:4441
8.Hannover 96291011837:4241
9.VfL Wolfsburg291241341:5240
10.TSG Hoffenheim299101034:4037
11.1. FSV Mainz 0529891243:4833
12.1. FC Norimberk29951527:4132
13.SC Freiburg29881339:5532
14.Hamburger SV297101233:5131
15.FC Augsburg296121131:4430
16.1. FC Köln29851636:5929
17.Hertha BSC29691430:5227
18.1. FC Kaiserslautern293111518:4120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stuttgart paradni forma

Babbel pekne zveda Hoffenheim

A skoda, ze Bayern neztratil

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg hraje slusne ted, skoda, bod z mnichova by se hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

aj Freiburg chyta formu

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím, že bod z Mnichova by se hodila. Bayern hrál celkem lepší, měl víc šancí, i když zkusil část svých sil ušetřit. To bylo deváté vítězství v sérii pro bavorské mužstvo. Mohli bysme jistý, že Bayern udělá všechno pro to, aby tuto tendenci prodloužil. Rozhodující zápasy teprve přijdou.

Reagovat
smazaný uživatel

a gól Lauternu opět vstřelil obránce

Reagovat
Mihi

Čo sa stalo Reusovi?

Reagovat
smazaný uživatel

ve 4. minutě ho sundal Lell

Reagovat
Mihi

Je to vážne?

Reagovat
JozkokozleJ

Nevyzeralo.

Reagovat
jv

Já to právě neviděl. Tak snad budeš mít pravdu, ale o pauze to moc přívětivě nevypadalo...

Reagovat
JozkokozleJ

Do konca zapasu sedel Reus na lavicke bez nejakej starostlivosti lekarov. Tipol by som si, ze to ma nejak neprijemne nakopnute (chvilu sa drzal za stehno, Lell nakopol koleno). Snad teda nic vazne.

Reagovat
jv

Doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

na BILDu píšou, že dostal koňára... možná nebude hrát v úterý (to asi potěší stase), nic vážného by to ale být nemělo

Reagovat
stas87

tak to ma netesi snad to nebude nic vazneho,nam dochadza dych,chyba ekici a hraci su z formy dufam vo vyhru schalke a remizy hsv

Reagovat
jv

Reagovat
havrys99

Gladbach vyhasíná...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Super, dnes byly důležité tři body a ne způsob, jakým se pro ně došlo ... teď už to bude buď anebo, mám obavy, že se rytmus středa-sobota začne naplno projevovat, navíc když nemáme nikoho navíc a bychom porazili Augsburg či Norimberk tam musí beztak nasadit nejsilněšjí 11ku ... tak snad to ve středu dopadne

A ke Gladbachu ... jestli Reus v létě odejde (vím že má odejít), tak s těmito výkony uřízne v předkole LM akorát tak ostudu a povalíme zase na 3 místa do LM ...

Reagovat
stas87

preto gladbach 3,schalke 4

Reagovat
smazaný uživatel

No pro německej fotbal v Evropě by to bylo určitě lepší, ale to už je teď hodně málo pravděpodobný ...

Reagovat
jv

Ale houby, Favre to poskládá, nepovedly se jim zatím vyloženě tři zápasy, takových už bylo...nedělal bych z toho vědu, ono se to zase otočí.

BtW. Reus odejde, tak žádný jestli. A koeficient se nedělá po jednom roce, navíc s formou Italů se není čeho bát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bod je málo pro Herthu.

Reagovat
JozkokozleJ

Remiza zasluzena, hoc pri troche stastia (zvlast sanca Lella) mohli byt tri body. Kazdopadne dolezite je, ze odstup medzi Herthou a Kolnom zostal 2 body a od ostatnych body 3...

Potesila celkova defenziva Herthy, ze nedostali gol a konkretne vyborny vykon Hubnika (snad najlepsi z Herthy). Dobre zahral i Kobiashvili. Naopak vcera ma stval Ben-Hatira, pretoze u neho koncilo obrovske mnozstvo nadejnych protiutokov. A Rukavytsya ma nestval len preto, ze nebol vidiet (Ottlovsky vykon). Ale vsetci si to vyborne odmakali v defenzive. Smerom dopredu sa slo spolahnut len na Raffaela, hoc ani ten neodohral nejak zvlast velkolepy zapas.

Reagovat
stas87

dalsie kolo hra hertha o zivot s freiburgom,tam sa rata jedine vyhra dufam ze hertha predvedie to co sparta-maximalnu efektivitu

augsburg-vfb,tazke tipovat,byt to opacne tak nepochybujem o vyhre svabov,stuttgart ma jednoznacne lepsi kader,hlavne v utoku,dufam ze budu brat 3 body

mainz-koln,ani mainz nema este uplne vyhrano ale pripadnou vyhrou si domaci velmi pomozu,koln venku moc bodov nesbiera cize 1

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha a Koln si mozu pri zachrane dost pomoct. Obaja maju pred sebou zapas s Freiburgom (Koln vonku), a dalsi superi Freiburgu su Hoffe, Hannover a Dortmund. Pri danej konstelacii by mohli ist dole zo 17. miesta snad oni. Augsburg to myslim uhraje a HSV snad tiez.

Kazdopadne Hertha musi nad SCF vyhrat!

Reagovat
smazaný uživatel

Svabove jsou Augsburg. Nee Stuttgart.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše něco jako derby.

Reagovat
Arne

Jsou to oba... V Augsburgu radši o lidech nemluvit jako o Bavorech, byť politicky to taky není špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal někdo na Schalke? Jak hrál Moritz?

Reagovat
jv

Ou...velikánská. Tohle mi jenom zase připomnělo, že se nemá sázet "srdcem".

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole

Reagovat
Kepy_FCB

to nesere, ale dobrá práce i tak

Reagovat
smazaný uživatel

Mně takhle loni utekl Mainz, který dostal v 95. minutě gol z penalty. Měl jsem myslím remízu, jinak taky všechno správně, znám ten pocit

Reagovat
smazaný uživatel

*85. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

Rauuuuuuuul

Reagovat
herbage

(zrovna jsem to chtěl napsat)

Reagovat
JozkokozleJ

Druhy gol famozny.

Reagovat
Arne

Docela složitý hodnotit včerejší zápas... Z pohledu nezaujatýho fanouška to muselo bejt neskutečný utrpení. Gladbach nic extra nepředvedl, my kromě výborný defenzivy taky ne, atmosféra podle všeho tristní (to se gladbachští za těch pár měsíců tak zhýčkali?) a do toho otravnej komentář Procházky...

Já už když viděl sestavu, Kobiho zpět na LB a Ottla ve středu zálohy, bylo mi zle... Jen se mi potvrdilo to, co jsem čekal, a to že Kobi dopředu slušný, dozadu ale prostě jednat nestíhá a druhak i v tom věku to ani pozičně nezvládá. Navíc Ottl klasicky, už od půlky hřiště to pomalu všechno kope zpátky na Krafta, no k zblití. Dozadu to ale s Niemeyerem zavřeli neskutečně, tak aspoň něco.

Každopádně bych rád, abychom takto hráli i v Leverkusenu a na Schalke, za předpokladu, že domácí zápasy zvládneme a nebudeme nuceni za každou cenu vyhrát... Málokdo má takhle zvládnutou obranu jako Gladbach, a přesto nějaká šance tam kápne. I včera mohly být tři body, tak třeba i ten jeden bude na konci zlatej, tam se bude hodnotit (já vím, strašný klišé - pět eur do prasátka ).

Reagovat
JozkokozleJ

Asi tak... a pacili sa mi suboje Hubnik - de Camargo, na toho som mal "spadeno" i ja pred televizorom

Inak dnes v zostrihu na ES2 vraveli, ze najaktivnejsi Rukavytsya

Reagovat
Arne

Hubňa ho dobře zvládal, jen jednou ho tam nějak moc neuhlídal Felix, jak on pálil mimo... Jinak směrem dozadu to bylo fakt dobrý, ale ofenziva síla. Nemohl jsem, jak si to třeba Lell kopnul kilometr před sebe a myslel si, že to jako doběhne.

ES2 mě nepřekvapuje, když včera jsem slyšel, že Kraft bejvá nějak nejistej nebo nás nedrží... Zase ale očividně se poučili z mých mailů a už neříkají "Hertha Berlín" nebo správně vyslovují ter Stegena.

Reagovat
JozkokozleJ

Bastians na zaciatku zapasu mal zopar neistych veci resp. veci,ktore hranicili s faulom (hlavne suboje s Hankem).

Lell je uplne paradny svojou aktivitou smerom dopredu.Uz len keby z toho i nieco bolo a nedopadlo to furt tym,ze si daleko predkopne,odskoci mu lopta,podklzne a ostatne nestastne varianty,ktore si je mozne predstavit po pojmom "nevydareny protiutok".

Ked vcera vyslovil komentator "Hertha BSC", tusil som,ze v tom ma niekto odtial prsty

Reagovat
jv

Hm, tak kondolence uspěla, aspoň něco. Jinak je to ale od nich tragédie, už nějakou dobu se mi při jejich komentářích otevírá nůž v kapse, a kdyby nebyly tak špatný streamy, pustím si radši stokrát radši origo... Třeba zrovna dneska Schalke - H96, to byla zase trága...včera mi pili krev zase při nás, no a dneska to dodělal při HSV Jirkal (byl tam na nějaký stáži nebo co, ale vypadalo to, že byl někde úplně jinde ).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele