29. kolo
07.04.2012 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 0:0

Z pramálo atraktivního utkání si nedokázali oba jeho aktéři vylepšit svou stávající pozici: Hříbata, která po čtvrté v řadě nedosáhla na výhru, setrvávají na čtvrté pozici. Hertha nijak nesnížila ztrátu na své konkurenty v boji o udržení mezi německou klubovou elitou. Přitom nebyli Modrobílí proti křečovitě působícím domácím borcům bez šance.

Úvod utkání se nesl ve znamení několika přímých kopů, pár zajímavých osobních soubojů svedl v pokutovém území hostů Mike Hanke. Domácí sice měli o něco více ze hry, postupem času se ale vytrácela jejich kombinační hra a kupily se na jejich straně nepřesné přihrávky. Ve dvacáté minutě musel ze hřiště odstoupit Marco Reus - klíčový hráč ofenzívy Hříbat si zřejmě poranil koleno. První poločas příliš pohledný fotbal nenabídl, šancí bylo jako šafránu. Hosté se nikam netlačili a trpělivě vyčkávali na chybu Gladbachu, kterou by mohli potrestat rychlým kontrem.

Domácí se ve svém postupném útoku trápili a absence Reuse byla patrná. Nejednou zahrozila Hříbata průnikem nebo centrem z levé strany, avšak nejednalo se o nic, s čím by si obrana Modrobílých nemohla poradit. Favreho svěřencům chyběla kreativita a povedená klíčová přihrávka. První velkou příležitost ke skórování měli domácí v sedmatřicáté minutě, kdy Hanke našel ve vápně de Camarga, jenž z otočky pálil vedle pravé tyče Kraftovy brány. Z první půle to bylo vše, a tak se mohli diváci v Borussia-Parku těšit na druhou pětačtyřicetiminutovku už jen proto, že horší podívanou než v prvním dějství oba celky nabídnout nemohly.

První velkou šanci druhého poločasu měli na svých kopačkách hosté, když Raffael vybídl chytrou přihrávkou do pokutového území ke skórování nabíhajícího Lella, jenž sice dokázal prostřelit gólmana ter Stegena, avšak jeho střelu odvrátil na poslední chvíli obránce Stranzl. V šestašedesáté minutě se tentýž zadák dostal do slibné šance po přímém kopu Hříbat, avšak pro jeho případné zakončení hlavou byl za obranu centrovaný balon přece jen o něco vyšší, než bylo třeba.

Hra domácího celku byla nadále velmi statická a postupem času se začali aktivizovat i hosté, kteří se čím dál častěji dostávali před vápno Borussie. V posledních deseti minutách mohly oba celky naplno brát z rezervoáru svých dříve pošetřených sil. Tím, jak se domácí drali dopředu, otevírali vzadu prostor pro borce "Staré dámy" a ter Stegen musel mít oči na stopkách. Zápas však do závěrečného hvizdu nic významného nepřinesl, rychlé protiakce obou týmů se nedařilo zužitkovat. Gladbach a Hertha si tedy odnášejí z této konfrontace jeden bod.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
Lahvac-CZ

Zasloužený výsledek, ikdyž jsme z Gladbachu mohli klidně dovézt i 3 body. HBSC!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele