29. kolo
08.04.2012 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hannover 96 3:0

Schalke 04 zvětšilo svůj náskok před Borussií Mönchengladbach a upevnilo si tak svou třetí ligovou pozici. Königsblauen zvítězili nad Hannoverem 96 zaslouženě o tři branky a zůstávají tak neporaženi již deset domácích utkání v řadě. V případě Dolnosasů naopak klesá výkonnostní křivka povážlivě dolů.

Hned na konci šesté minuty šli domácí hráči do vedení, když si na Farfánův přímý kop z pravé strany výborně naskočil Raul, jenž hlavou mistrně poslal míč ke vzdálenější levé tyči. Na milimetry přesnou hlavičku nemohl gólman Zieler zareagovat. O devět minut později mohl strážce hannoverské svatyně naplno ukázat své umění, když mrštně vytáhl Draxlerův nadějný pokus uvnitř vápna. Takto vytěsněný balon se dostal k Farfánovi, který mohl ke své předchozí gólové asistenci přidat vlastní zásah - Peruánec však zakončoval z ostrého úhlu a jeho pokus skončil na tyči.

Prvních třicet minut bylo zcela v režii Königsblauen, hosté se dostali ke slovu jen skrze Panderem zahrávané přímé kopy, z nichž se nic zajímavého neurodilo. V druhé polovině první půle domácí zvolnili, avšak nadále byla jejich hra proti nemohoucím Šestadevadesátkám dostačující. Schalke střídalo obléhání hannoverské šestnáctky s rychlými kontry. Jedním takovým byl i úprk Uchidy po pravé straně, po němž poslal Japonec dobrý balon na Raula. Španělský matador pálil na bližší tyč, našel však dobře postaveného Zielera.

Ve druhé půli neutekly ani dvě minuty a na ukazateli skóre už svítil stav 2:0. A opět to byl Raul Gonzáles, kdo rozvlnil hannoverskou síť, a stejně jako v prvém případě šlo o gól z kategorie výstavních. Španělův dvorní nahrávač Farfán poslal míč do vápna, kde idol domácích fanoušků potáhl balon směrem k Zielerovi. Po klamném naznačení střely provedl Raul kličku a lá Messi a poslal Königsblauen do dvoubrankového vedení.

Po hodině hry neměly Šestadevadesátky na svém kontě jedinou střelu na bránu, naopak Schalke přidalo v 61. minutě již svou devátou, když se jedovatou ránou z hranice šestnáctky prezentoval agilní Farfán. Zieler vyrazil balon k Raulovi, jehož efektní nůžky již postrádaly potřebnou razanci. O chvíli později se Farfán znovu uplatnil coby nesobecký nahrávač, když po svém průniku do vápna periferním viděním našel volného Huntelaara, jenž mohl z místa pro pokutový kop zamést míč do odkryté brány.

Slomkovi svěřenci působili odevzdaným dojmem, po třetí inkasované brance přirozeně přestali věřit v překvapivý obrat v utkání. Poslední čtvrthodinu tak charakterizovala snížená koncentrace obou mužstev, zápas se dohrával z nutnosti. Trenérovi Slomkovi se tak návrat do Gelsenkirchenu nevydařil, naopak Schalke udělalo důležitý krok v cestě do Ligy mistrů pro příští sezónu.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ; 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele