Bundesliga - souhrn 24. kola

06.03.2015, 22:27, aktualizováno 08.03.2015, 19:25
Komentáře a souhrny
Mönchengladbach v Mainzu ztratil a v boji o třetí příčku si tak zavařil. Dortmund další výhru nepřidal a veze z Hamburku remízu. Augsburg udolal Wolfsburg, Brémy vyhrály na půdě Freiburgu. Tři body mají také Bayern, Schalke a 1. FC Köln a Leverkusen, který tak nadále drží čtvrté místo...

SC Paderborn - Bayer Leverkusen 0:3

08.03.2015 17:30

Góly: 73. Kyriakos Papadopoulos, 84. Heung-min Son, 90+3. Heung-min Son

Bayer Leverkusen zvládl svou úlohu a porazil domácí Paderborn rozdílem třídy. První půle přitom vůbec nevypadala jako utkání favorita s outsiderem a skončila bez branek. Hostům ale vyšel závěr zápasu, ve kterém se postupně trefili Kyriakos Papadopoulos a především dvougólový hrdina Heung-Min Son.

Bayer Leverkusen musí odrážet útoky Schalke 04, takže ve snaze uhájit svou příčku a Ligu mistrů musel porazit domácí Paderborn. I proto se do základní sestavy dostalo nebezpečné ofenzivní trio Heung-Min Son, Stefan Kießling a Josip Drmić. Brankář Kruse se měl na co těšit, ale ani jeho protějšek si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Do problémů mělo Bernda Lena dostávat trio Alban Meha, Moritz Stoppelkamp a Stefan Kutschke.

Hosté byli aktivnějším celkem hned od začátku. Bellarabi se dostal ke střele z pravé strany velkého vápna. Dělovku ale zablokovala domácí defenziva. Poté se ale utkání dostalo do stereotypní smyčky tvořené z mnoha nepřesností na obou stranách. Wendell hledal přihrávkou za obranu nabíhajícího Drmiće, který ale balon nedostihl. Obranu Leverkusenu zaměstnávaly především dlouhé centry od Ruppa, ale většina z nich byla až příliš dlouhá i na jeho spoluhráče. Neuspěl ani další centrovaný míč od Stoppelkampa.

Až deset minut před koncem první poloviny zápasu měl šanci hostující Son, ale jeho dělovka z poměrně velké vzdálenosti byla zablokována. Do další akce se pustil Josip Drmić, ale jeho volej mířil mimo tři tyče. Pět minut před koncem zápasu fauloval Castro a Paderborn mohl udeřit ze standardní situace. Meha donutil vynikající ranou Lena k zásahu, který ale znamenal jen rohový kop. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí hráči, ale opět se jim nedařila finální nahrávka. Stoppelkamp vedl rychlý atak po levé straně, jenže narazil na Hilberta. Son se pokusil o další atak po návratu ze šaten, ale míč si příliš předkopl a nebyl úspěšný.

Deset minut po změně stran musel střídat Emir Spahić, kterého nahradil Kyriakos Papadopoulos. A ten výrazně promluvil do dění v Energieteam Areně. Domácí Kutschke se dostal do výborné střelecké pozice, ale nahrával špatně. Mehův centr prodloužil Drmić jen do zámezí, takže ani tato akce nebyla gólová. O mnoho lepší byl míč, který dostal do volného prostoru dvacet minut před koncem Kyriakos Papadopoulos a hlavou zakončil přesně - 1:0 pro hosty.

Kießling dělovou ranou trefil Kruseho do hlavy. Domácí brankář Lukas Kruse si sice připsal vynikající zákrok, jenže se zranil. Utkání ale nakonec dochytal. Pak předvedl hostující Bayer něco vskutku jednoduchého, účelného a efektivního. Dlouhý pas z hloubi pole se dostal ke Castrovi, který hlavičkou z první poslal míč na vápno. Tam se objevil Heung-Min Son a krásným volejem nedal brankáři Krusemu sebemenší šanci! 2:0 pro Bayer.

V 90. minutě se ještě mohl o něco pokusit Stoppelkamp, ale jeho skluz na poslední chvíli zastavil skvělým zákrokem Bernd Leno. Ten navíc ještě sledoval, jak jeho soupeř inkasuje potřetí. Rozvíjející se atak hostí odvrátili domácí obránci pouze k nabíhajícímu Sonovi, který na nic nečekal a krásnou ranou poslal míč k tyči. Domácí Paderborn sice v zápase nebyl horším týmem, ale Bayer zkušeně čekal na chybu. Nakonec se může radovat ze tří branek znamenajících tři body a čtvrté místo.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 4:2

08.03.2015 15:30

Góly: 28. Deyverson, 72. Marcel Risse, 79. Yuya Osako, 82. Anthony Ujah - 58. Alexander Meier, 90+3. Alexander Meier (pen.)

Ani dvě branky střelce Alexandera Meiera nestačily na tři body proti domácímu Kolínu. Hostující brankář Kevin Trapp totiž inkasoval čtyřikrát! Na střelecké listině našli svá jména Deyverson, Marcel Risse, Yuya Osako a Anthony Ujah.

Hosté od úvodních minut spoléhali především na spolupráci dvou střeleckých es v podobě Harise Seferoviće a Alexandera Meiera, který je v této sezoně ve skvělé formě. Kolín vsadil na Deyversona s Ujahem. Jen lavička zbyla na Dušana Šventa, který se do zápasu dostal až minutu před koncem jako střídající hráč. V prvních minutách byli aktivnější domácí hráči a skvělé publikum se dočkalo několika zajímavých šancí. Nebezpečí cítili oba brankáři a Timo Horn se vrhal k zákroku po akci Stendery. Nebezpečný centr z přímého kopu poslal před bránu tentýž hráč také v osmé minutě, ale skvěle zasáhl Vogt.

Dalších deset minut se prakticky nic nedělo a diváci se dočkali jen mnoha nepřesných pokusů a konstruktivní rozehrávku. Až Risse se pokusil překvapit Trappa střelou z velké dálky, jenže mířil mimo. Až po pětadvaceti minutách se domácí tým zmohl na krásnou akci. Po dlouhém výkopu Horna propadl míč přes několik hráčů až k Deyversonovi, který neváhal a brankáře Kevina Trappa překonal krásným obloučkem - 1:0.

Po půlhodině hry se Peszko dostal k odraženému míči, zpracoval jej na prsa a vypálil, ale mířil asi metr vedle tyče. Alexander Meier se trápil a k míči se dostával jen sporadicky. Domácí dobře věděl, že hráči stačí málo k tomu, aby se prosadil. Peszko našel skvělou přihrávkou rozběhnutého Ujaha, který ale ztroskotal na skvělém brankáři Trappovi. Pět minut po změně stran se do slibné šance dostal mladík Lucas Piazón, k jehož nohám přistál odražený míč. Piazón byl ale v těžké pozici a mířil nad bránu!

Poté už se radovali i hosté. A byl u toho kdo jiný než Alexander Meier. Oczipka posunul míč na Piazóna, ten našel ve vápně zcela volného Meiera a ten vsítil svou sedmnáctou branku v sezoně!

Po hodině hry měli domácí další skvělou možnost vzít si vedení zpět. Ujah si narazil míč s Deyversonem a mohl jít sám na Trappa, ale jeho následná a trochu zbrklá střela mířila nad břevno. V šanci se ocitl také útočník Haris Seferović, ale jeho střela z dálky nenadělala brankáři Timu Hornovi sebemenší problémy. Dvacet minut před koncem zápasu se začaly dít věci! Nejprve si Aigner naběhl na dobrý centr Oczipky, Trapp míč vyrazil a následně se dostal ke střele Chandler, ale pálil těsně nad břevno. Poté už se znovu radovali domácí. Vogt dostal míč na roh vápna, míč si zasekl a ještě našel parádním centrem Marcela Risseho na druhé straně vápna. Ten už se krásnou ranou prosadil - 2:1.

O chvíli později Ujah výborně vybojoval míč po nejisté rozehrávce hostů a ihned jej předložil rozběhnutému Osakovi. Ten měl rychlost a poradil si elegantně také s brankářem Trappem. Jen o chvíli později byla demolice obrany hostí dokonána, když další chybu hostí využil Anthony Ujah a krásnou ranou z hranice vápna prostřelil vše před sebou!

Nebylo to ale všechno a Alexander Meier si připsal další trefu. Tentokráte nic neřešila - z pohledu výsledku to byla jen kosmetická úprava. V nastaveném čase druhé půle totiž Wimmer ve vlastním vápně zatáhl za dres Seferoviće a Meier nabídnutou penaltu s přehledem proměnil.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 2:2

07.03.2015 18:30

Góly: 73. Johannes Geis, 77. Shinji Okazaki - 27. Raffael, 67. Raffael

Dvoubrankové vedení, rychlé vyrovnání i tři branky v rozmezí deseti minut. To vše přinesl duel Mohuče s Borussií Mönchengladbach.

Zpočátku to v Coface Areně byla spíše taková nesmělejší oťukávaná, kterou rozsekl Brazilec Raffael až po sedmadvaceti minutách hry, když mu přistál na hlavě centr spoluhráče Imrahimy Traorého z pravé strany hřiště - 0:1. Nedlouho poté se připomněl někdejší vedoucí kanonýr tabulky střelců. Hlavička Shinjiho Okazakiho se však zastavila o břevno branky Yanna Sommera.

První půle tedy přinesla jen jednu jedinou branku. V té druhé se na gól muselo čekat přes dvacet minut. Fabian Johnson poslal z levé strany přihrávku do vápna, které se chytře vyhnul Max Kruse, čímž zmátl hráče soupeře a uvolnil prostor pro Raffaela, jenž zcela neobsazen zamířlil po zemi mezi tři tyče - 0:2.

O šest minut později ale zahrával z úctyhodné vzdálenosti Johannes Geis přímý kop. Balon se cestou v pravý čas odrazil od země a zapadl přesně k levé tyči (z pohledu střelce) Sommerovy svatyně - 1:2. V podstatě o pouhou minutu později mohl pro svůj tým Max Kruse znovu zajistit dvougólový náskok, jenže trefil jen brankovou konstrukci.

V 77. minutě se tedy Mohuč dočkala vyrovnání. Z autového vhazování přiletěl do vápna Borussie balon, který neodklidil Granit Xhaka. Stefan Bell jej tak dostal příležitost poslat na vzdálenější tyč, kde se Shinji Okazaki tentokrát hlavou prosadil - 2:2. Nutno dodat, že Yann Sommer v ten moment dost zaváhal.

Okazaki mohl v tomto utkání klidně vstítit hlavou hattrick, což se u hráčů z Japonska zase až tak často nestává. Jenže se ujala jenom prostřední z jeho příležitostí. A proto po něm se neprosadili ani domácí, ani hosté, zrodila se v Mohuči remíza. Ta drží svěřence Martina Schmidta stále ve druhé polovině tabulky. Tým jeho krajana Luciena Favreho zůstane jistojistě i po čtyřiadvacátém kole na třetí pozici.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Dortmund 0:0

07.03.2015 15:30

Góly: -

Borussia Dortmund měla za sebou před cestou do Hamburku sérii čtyř výher, nicméně na severu Neměcka opět potvrdila, že utkání v Imtech Areně nepatří k těm, odkud by spolehlivě brala pokaždé body. Domácí jsou oproti tomu v jejich současné situaci pochopitelně i za ten jeden velmi rádi.

Jürgen Klopp poslal na hřiště navzdory původním předpokladům i Marka Reuse, s jehož tedy hamburkští zadáci nikterak nešetřili. Paradoxně se ale zranil jeden z nich, Johan Djourou, a to už po osmnácti minutách. Jeho spoluhráč Mohamed Gouaida byl prvním, kdo se ocitnul v opravdu vynikající šanci, avšak rozhodně si neporadil podle představ trenéra Josefa Zinnbauera.

Jen o několik minut později vyzkoušel ten samý hráč pozornost Romana Weidenfellera podruhé, nicméně ani tentokrát na něj nevyzrál. Na druhé straně vychytal Jaroslav Drobný pokus Pierra Aubameyanga. Po pauze měli více šancí hráči HSV. Zoltán Stieber vyslal z přímého kopu na hostujícího gólmana mimořádně nebezpečný projektyl, jenž díky skvělému zásahu dortmundské jedničky neskončil v síti.

Poté už se jedenáctka klubu z přístavního města začala soustředit spíše na bránění, což se jí v podstatě vyplatilo, neboť se prozatím udržuje nad barážovou pozicí. Tu po neúplném čtyřiadvacátém kole okupuje Paderborn, ovšem ten má ještě duel s Bayerem Leverkusen k dobru. Naopak Borussia Dortmund zůstává desátá.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Werder Brémy 0:1

07.03.2015 15:30

Góly: 35. Franco Di Santo

Brémy nalezly po dvou porážkách ztracenou formu a na půdě Freiburgu vydolovaly důležité vítězství 1:0. Jejich naděje na poháry tak stále žijí, zatímco domácí se potápějí hlouběji do záchranářských starostí..

Autorem jediné trefy utkání se stal Franco Di Santo, je však třeba uznat, že pro Freiburg je výsledek poměrně krutý - svěřenci Christiana Streicha příkladně bojovali, leč na body to nakonec nestačilo. Hostující kouč Viktor Skripnik udělal oproti překvapivé pohárové porážce s třetiligovou Arminií Bielefeld tři změny v sestavě - vrátil se uzdravený Philipp Bargfrede, gólmana Koena Casteelse nahradil Raphael Wolf, a vůbec poprvé v roce 2015 se na lavičce ocitl Davie Selke.

Mladého útočníka nahradil v základu Oztunali, ale rozdíl to byl zpočátku minimální - Werder se totiž dopředu příliš nedostával. Domácí působili velmi odhodlaným dojmem, favorizovaného soupeře dobře bránili a mohli také otevřít skóre, proti Jonathanu Schmidovi však skvěle zasáhl brankář Wolf. Jediný gól zápasu proto přišel jako blesk z čistého nebe.

Di Santo vykouzlil hotovou fotbalovou parádu - ve vůbec první hostující šanci utkání zpracoval Oztunaliho pas, otočil se a nechytatelnou dělovkou poslal míč k zadní tyči. Zvýšit na 2:0 mohl krátce před poločasem Fin Bartels, pálil však mimo, a po změně stran už Brémy prakticky pouze bránily.

Řada tak byla na domácích, kteří se odmítli vzdát a tlačili na vyrovnání. Největší šanci měli po 65 minutách hry, kdy Schmid přesným pasem našel střídajícího Kempfa, ten však z dobré pozice hlavičkoval mimo. Když pak Wolf v samém závěru dalším skvělým zásahem zlikvidoval Mehmediho příležitost, bylo rozhodnuto - Werder tři body uhájil.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Bayern Mnichov 1:3

07.03.2015 15:30

Góly: 25. Hiroshi Kiyotake - 28. Xabi Alonso, 61. Thomas Müller (pen.), 72. Thomas Müller

Bayern sice v Hannoveru prohrával, nakonec však dokázal skóre otočit a po výhře 3:1 zvýšil svůj náskok na čele tabulky už na propastných 11 bodů. Protože Wolfsburg své utkání v Augsburgu nezvládl, je o německém titulu dost možná definitivně rozhodnuto..

Do nečekaného vedení poslal Die Roten Hiroshi Kiyotake, odpověď favorita však přišla prakticky okamžitě - trefil se Xabi Alonso. Obrat byl dokonán po proměněné penaltě Thomase Müllera, a tentýž hráč následně hlavou zvýšil na konečných 3:1 pro mnichovské. Arjen Robben se sice gólově neprosadil, přesto však oslavil jubilejní 100. výhru ve 126 bundesligových zápasech v dresu Bayernu.

S výhledem na blížící se odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Šachťoru udělal kouč Pep Guardiola několik změn; pouze na lavičce tak zůstali Schweinsteiger, Ribéry nebo Lewandowski. David Alaba však v sestavě nechyběl, a právě on hned v úvodu málem otevřel skóre - jeho přímý kop však zlikvidoval gólman Ron-Robert Zieler. Bayern se podle očekávání do soupeře zakousl a od začátku určoval tempo hry, hannoverský kouč Tayfun Korkut však dobře vytušil šanci na úspěšný brejk, a přesně takto šel jeho tým ve 25. minutě do vedení - Jimmy Briand nahrál Kiyotakemu, který z hranice vápna přízemní střelou propálil Neuera.

Domácí radost však vydržela pouze tři minuty. Bayern zahrával další přímý kop, tentokrát se k němu však postavil Xabi Alonso a točenou ránou zavěsil do Zielerova vinglu. Katalánský stratég následně udělal něco nečekaného - stáhl obránce Danteho a poslal na hřiště čistokrevného hrota Lewandowského, přičemž z výrazu brazilského stopera bylo jasně poznat, že nešlo o zdravotní důvody.

Hosté tak přeskupili svůj systém z tříobráncového na klasický čtyřobráncový, a Lewandowski v útoku doplnil Müllera; zpočátku však tato změna ovoce příliš nenesla, neboť Bayern stále ne a ne prolomit tuhou hannoverskou obranu. Také Korkut provedl jednu změnu, když nahradil Sobiecha Joseluem, nicméně druhá trefa favorita už byla "na cestě" - i když opět ze standardní situace. Marcelo trefil Lewandowského nohou do obličeje, byla nařízena penalta, a přestože Zieler dobře odhadl směr Müllerovy střel, míč zastavit nedokázal.

Osmnáct minut před koncem potom přišel definitivní konec domácích nadějí, když střídající Ribéry nacentroval ze svého místa na levém křídle, nikým nehlídaný Müller vystoupal do vzduchu a hlavou propálil Zielera potřetí. Neúspěšná série Die Roten tak pokračuje, zatímco v Mnichově pomalu začínají chladit šampaňské..

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 1:0

07.03.2015 15:30

Góly: 63. Dominik Kohr

Augsburg je zpátky ve hře o Ligu mistrů! Svěřenci Markuse Weinzierla jedinou trefou Dominika Kohra udolali rozjetý Wolfsburg 1:0 a po delší době opět zažili radost z vítězství, zatímco Vlci nejspíš definitivně přišli o šanci na titul a mohou se soustředit na udržení přímého kvalifikačního místa do Ligy mistrů.

Wolfsburg vstupoval do zápasu s vědomím, že v roce 2015 ještě neprohrál - z šesti zápasů jich opanoval pět, pouze jednou ztratil body za remízu. Není proto divu, že doposud nejlepší jarní bundesligový tým na hřišti zpočátku dominoval. Weinzierlovi se na druhou stranu podařilo připravit svoji obranu na nebezpečí, které představuje Bas Dost, a dokonale nizozemského kanonýra pokrýt; autor devíti (!) branek z posledních čtyř zápasů tak byl najednou odstřižen ze hry.

Jenže Vlci samozřejmě nejsou pouze Bas Dost - Kevin De Bruyne je letos také jedním z nejproduktivnějších hráčů celé ligy, a právě on se jako první pokoušel zaskočit gólmana Marwina Hitze. Augsburgská taktika sestávala z aktivní obrany a držení soupeřovy ofenzivní vozby daleko od vlastní brány, což fungovalo výborně; domácí navíc málem proměnili brejk těsně před pauzou, Tobias Werner však hlavičkoval těsně mimo.

Až ve druhé půli se pečlivě hlídaný Dost zbavil svého strážce a hned z toho mohl být vedoucí gól, nebýt zdviženého praporku pomezního. Domácí jako by toto varování potřebovali, a krátce na to šli sami do vedení - Naldo fauloval ve vápně pronikajícího Abdula Rahmana Babu, míč si na bílý puntík postavil Werner.. a Benaglio jeho střelu vyrazil. Naneštěstí pro Vlky pouze ke Kohrovi, který už z dorážky nezaváhal.

Hosté se snažili o vyrovnání, Augsburg však bránil i nadále výborně - a když už se Vlci přes soupeřův blok dokázali probít, dopustil se Knoche útočného faulu. Platonický a bezradný tlak nakonec nevyústil v žádnou další gólovku, a skromný bavorský klub tak výhrou 1:0 výrazně posílil své naděje na pohárové umístění.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 3:1

07.03.2015 15:30

Góly: 12. Christian Fuchs, 41. Max Meyer, 53. Max Meyer - 73. Kevin Volland

Fotbalisté Schalke dokázali potvrdit úlohu mírného favorita v souboji s konkurenčním Hoffenheiem a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězili bez větších problémů v poměru 3:1. V tabulce se tak posunuli na čtvrté místo s osmatřiceti body o skóre před Augsburg, TSG jich má v tuto chvíli o pět méně a patří mu sedmá příčka. Domácí po necelé hodině hry vedli už 3:0 a hosté dokázali pouze snížit necelých dvacet minut před koncem.

Schalke mohlo jít do vedení už ve 2. minutě. Po pasu z pravé strany se do míče z první opřel Christian Fuchs a z deseti metrů zamířil ke vzdálenější tyči, kterou minul jen o pár centimetrů. Nicméně stejný hráč dokázal dostat svůj tým do vedení o deset minut později. Ještě předtím zahrozil poprvé Hoffenheim, když z úhlu vypálil Modeste a míč už mířil mezi tři tyče, ovšem gólmana Wellenreuthera dokázal na brankové čáře zastoupit jeden z jeho spoluhráčů.

Ve 12. minutě se po centru Högera do balónu znovu opřel Fuchs z voleje a z nějakých čtrnácti metrů tentokráte uklidil balón k bližší tyči. V polovině prvního poločasu mohli hosté srovnat, nicméně po krásném pasu Kevina Vollanda a následné přihrávce Firmina pálil nepřesně z velmi dobré pozice Modeste. Krátce po půl hodině hry pronikl do vápna po levém křídle domácí Max Meyer a zkusil obloučkem přehodit Baumanna, ten si ovšem na konto připsal velmi dobrý zákrok.

Nicméně Schalke přec jen dokázalo vsítit druhou branku necelých pět minut před přestávkou. Po centru do pokutového území dokázal Choupo-Moting ve velmi obtížné pozici vrátit balón před branku na nabíhajícího Meyera, který z hranice brankového území okamžitě poslal míč doprostřed branky. Stejný hráč přidal svou druhou branku v zápase v 53. minutě a definitivně tak pečetil tříbodový zisk pro Schalke.

Skvělou individuální akci opět předvedl Choupo-Moting, který poté ve skluzu z pravé strany přihrál na nabíhajícího Meyera a ten usměrnil balón do sítě kolem gólmana Baumanna. Hoffenheim dokázal korigovat stav v 73. minutě zásluhou Vollanda. Ten si seběhl na hranici pokutového území a poté velmi tvrdě vypálil přes obránce, jeho skvělá rána zapadla přímo do pravé šibenice. TSG ještě mohlo duel zdramatizovat dvě minuty před koncem, nicméně Firmino zblízka trefil jen náruč Wellenreuthera a výsledek tohoto střetnutí se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hertha BSC 0:0

06.03.2015 20:30

Góly: -

V páteční předehrávce v důležitém zápase o záchranu se diváci ve Stuttgartu branky nedočkali a oba výběry se tedy zaslouženě rozdělily po bodu. Domácí VfB tak stále čeká na své první vítězství v roce 2015, v tabulce je poslední osmnácté se ziskem dvaceti bodů a na patnáctý Hamburk ztrácí čtyři body. Hertha má na kontě pětadvacet bodů a rozhodně nemusí být s remízou zklamána, nachází se na čtrnáctém místě.

Oba celky vstoupily do duelu velmi opatrně a soustředily se na dobrou defenzivní činnost. První větší příležitost byla k vidění až po pětadvaceti minutách hry. Hostující Stocker vypálil z hranice pokutového území velmi tvrdě a jeho přízemní pokus dokázal gólman Ulreich skvělým zákrokem odvrátit do bezpečí. Nicméně to byla v podstatě jediná zajímavější možnost prvního poločasu a o moc jiné to nebylo ani po změně stran.

Až v 65. minutě se poprvé ozval také Stuttgart, který má velké problémy v ofenzívě. Vše odstartoval nepovedený obranný zákrok Brookse, který ve vlastním pokutovém území míč vůbec netrefil a k němu se následně dostal Ginczek. Ten v pádu střílel na Krafta, jenže jeho branku o malý kousek minul. Stuttgart s přibývajícím časem zvyšoval svou aktivitu a do vedení se mohl dostat dvacet minut před koncem.

Po pasu Kostiče od rohového praporku si na bližší tyč naběhl obránce Schwaab a nebezpečně hlavičkoval, ovšem gólman Kraft dokázal míč v rukavicích zkrotit. Asi vůbec největší možnost neproměnil zhruba deset minut před koncem střídající Schulz. Ten dostal krásnou křižnou přihrávku do pokutového území od Kaloua, jenže jeho střela minula levou tyč o pár centimetrů a poté už ani jeden gólman nemusel řešit výraznější nebezpečí.

V sedmé nastavené minutě se po druhé žluté kartě musel pakovat předčasně ze hřiště Schulz, který v blízkosti středové čáry naprosto zbytečně přidržel Leitnera a po zásluze byl vyloučen. V domácím dresu odehrál celé utkání český obránce Adam Hloušek a předvedl vcelku slušný výkon, za hosty odehrál taktéž plný počet minut slovenský krajánek Peter Pekarík. Stuttgart v příštím kole zavítá na půdu silného Leverkusenu, berlínský výběr přivítá jiného favorita ze Schalke.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov24194166:1161
2.VfL Wolfsburg24155453:2850
3.Borussia Mönchengladbach24118533:2041
4.Bayer Leverkusen24109540:2939
5.Schalke 0424115835:2838
6.FC Augsburg241221033:3038
7.TSG Hoffenheim2496937:3833
8.Werder Brémy2496940:4933
9.Eintracht Frankfurt2487944:4931
10.Borussia Dortmund24851131:3129
11.1. FC Köln24771025:3128
12.Hannover 9624761127:3727
13.1. FSV Mainz 0524511832:3526
14.Hertha BSC24741328:4225
15.Hamburger SV24671116:3325
16.SC Paderborn24581123:4623
17.SC Freiburg244101024:3322
18.VfB Stuttgart24481224:4120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to byl ale fotbalový HNŮJ

Reagovat
stas87

asi to skonci 0:0..ale strata to bude pre hostov oni mali viac sanci a aj polosanci,Schulz je taky priemerny hrac ale co ma strasidelne je koncovka a strela,tam je slabucky Hetha to zahrala vzadu vyborne,zatial sa az tolko bat nemusi,od obrany to zacina a to maju zmaknute

co ale s VfB?ja tam vidim asi najväcsi problem v tom ze ti hraci si absolutne neveri,nechyb pohyb,chytra prihravka ci kolmica,lenze ta finalna faza je strasidelna,najhorsi v celej lige,oni si ani nedaju jednoduchu narazacku..loni im prakticky sam tu zachranu vybojova Traore,ak sa teda Dutt so Stevensom spoliehaju ze najdu svojho Traoreho tak je to dost naivne a je to velke hazardovanie s menom klubu

dost mozno jedine plus co sa im za posledne dve sezony je prichod Traoreho a Dieho,Maxim okrem zaciatku nenaplna to co v nom je,Gentner ak nema den tak prechodova faza neexistuje,obrana chybujuca a ta deka je tak tazka ze pssychicky su ti hraci naprosto na dne,Stevens zrejme nebude ani dobry psycholog,ze by ich z toho dokazal dostat

Reagovat
Pipo123

Mne sa nepáčila ani hra obrancov VFB, tam stáli 4 borci čo vôbec nemali snahu podporiť ofenzívu, hlavne kraje obrany občas išli pár metrov dopredu a následne odovzdali loptu a tým končila celá ich ofenzívna podpora... Ale kombinačne sa mi docela domáci páčili, bohužiaľ ako píšeš, vôbec si neveria, všetko hrali príliš na istotu a nikto to nezobral na seba.

Reagovat
stas87

Sakai sa ponuka viac,ten ale dnes nenastupil,ono ta obrana by bola na pomery BL ok a ani by nevadila mala podpora utoku za predpokladu kvality v utoku,takto je to sterilne a jediny kto sa nebal hrat bol Die,ani Gentner moc dnes hrat nechce,dneska hrali domaci tak ako keby si isli pre bod do Berlina,na jesen mimochodom vyhrali hostia doma 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je to, že tam chýba väčšia podpora pre ofenzívnych hráčov, ktorí kvalitu majú. V Herthe taký Pekarík aj chce podporovať a snaží sa, ale nemá koho veľmi

Reagovat
db18

Dié zatím vypadá dobře, ale zatím mám pocit, že bez fungujícího týmu kolem něj Stuttgartu nějak více nepomůže

Reagovat
stas87

jeho pristup k hre by mohol nakopnut Gentnera aj dalsich,nekomplikuje si situaciu a chce hrat dopredu,zariskovat..a zvysok sa neprida lebo sa boji chyby,no a potom pride zapas v Hoffenheime a kravina Romeua a bod je fuc,to ti na psychike neprida,nemalo by to ale znamenat rezignaciu na utocenie,prevaha po vapno je ti naprosto k nicomu,navyse BSC ma vzadu vysokych hracov takze centre naprosto k nicomu co mi ale najviac chybalo su strely,kusok za vapnom,kludne aj 32 metrov..ked uz sa o to pokusili tak po odrazenych loptach a to trafis jednu z 15

Reagovat
smazaný uživatel

To tady byl souhrn zapasu zu pred koncem toho zapasu?

Reagovat
stas87

no pisat som to zacal v 92.minute a uprimne som neveril ze by sa niekto ukopol a dal gol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Posledná veta v predzápasovej analýze od Niké:

"Čiže najprv menej gólov, potom remíza a keďže ide o veľa, nervozita môže priniesť červenú kartu či penaltu."

Dnes im to vyšlo dokonale.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

to snad není možné..no hnus.. ale abych řekl popravdě, tušil sem hnusných 0-0....

Reagovat
smazaný uživatel

Našťastie je takýchto zápasov v BL už minimum

Reagovat
Setwo

škoda že v 83. minúte odpískali Reusovi ofsajd, ktorý nebol.. išiel do zaujímavej šance

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, úplne v rovine hráči, sudi mal nádherny výhľad, nechápem ako to môže písknúť prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak konecne se Schalke trochu rozstrilelo, skoda ze Meyer nepridal jeste jeden. Dost jsem se bal kdyz jsem videl tu sestavu ale nastesti se dnes zadarilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Herne to ako vyzeralo?

Reagovat
db18

Zápas si taky viděl?

Reagovat
Bayernista18

Podle statistik byl Hoffenheim o něco aktivnější.

Reagovat
smazaný uživatel

To nevim ja jaky statistiky jsi koukal, drzeni mice, strely ve prospech schalke, jinak jsem koukal jen jednim okem na dosti nekvalitni stream, ale s tou komedii co predvadeli v derby se to nedalo srovnavat,

Reagovat
smazaný uživatel

a naopak BVB v derby parádní a dnes s HSV nic moc , no příští týden kozlové a pak Juve

Reagovat
Bayernista18

Střel měl víc právě Hoffenheim, Schalke ale využilo šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Coz je celkove poznavaci znameni Schalke v teto sezone. Ale jo, mas pravdu, mirne vic mel hoffe ale neni sance jako sance. Ja bych jinak vypichnul Choupo-Motinga ktery byl nejlepsi hrac na hristi, sice nedal gol ale hodne toho zaridil.

Reagovat
Bayernista18

Hlavně jak jsi psal, bylo to o moc lepší než na Dortmundu, tam to mohla bejt klidně osmička.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mám pocit, že sa nedočkáme ani menšieho vzruša medzi Bayernom a Wolfsburgom, dnešok to asi rozhodol. Bude ale krásny boj o všetky ostatné dôležité pozície, jak do LM, do EL, tak o zostup a barážové miesto. Máme sa furt načo tešiť

BVB dnes strašne málo šancí, žiadny súvisly tlak, možno trochu v závere ale to boli 3-4 minúty do prdele. Rozhodujúce boli šance Aubu v 1.polčase a taktiež Gouaidu, zápas o jednom góle, asi ako ten včerajší. Aspoň že atmosféra bola parádna no. V 2 zápasoch po sebe nedočkať sa gólu v BL kde padá najviac gólov tak to chce nešťastie....

Reagovat
smazaný uživatel

ma nekdo z fandu bayernu statistiku penalt u mullera? by me docela zajimalo, jak si vede, pro me jeden z nejspolehlivejsich exekutoru

Reagovat
smazaný uživatel

Ach...

Reagovat
stas87

Werder auswärtssieg pozeral to niekto?gol som videl,pekne trafene,inak herne bieda?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja, vieš čo, no lepšie ako proti Arminii, Wolfovi asi prospelo si na zápas ísť posedieť, obrana dobrá, aj keď boli momenty kedy sa mi zdalo že sme až príliš ofenzívny, ku koncu zápasu práve naopak, dvojka Vestegaard-Prodl si rozumie, Gebre najma smerom dopredu solídny, Garcia taký poslabší, ale nula na konte inkasovaných gólov je sama o sebe vyzitka obrany, záloha, Junuzovic tradicne velmi dobre pasy, Bartels sa kus strácal, Bargfreede smerom dozadu fajn, Fritz až priveľmi faulov, milo ma prekvapuje mladý Oztunali a Di Santo taký priemerný, ale vyšvihol ho ten gól, tep 160 keď ho tam šupol Striedania takticky zvládnuté, Skripnik mi príde ako keby trénoval v Bundeslige roky

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi sa mi páčilo ako si pred zápasom sadli na lavičke vedľa seba Skripnik a Streich a debatovali ako veľký priatelia, ani neviem či spolu pôsobili niekde alebo čo ale bolo to milé.

Reagovat
fantomas

Okazaki!

Reagovat
Kepy_FCB

Dante byl zase k

Reagovat
Kepy_FCB

a to jsem viděl jen krátký sestřih

Reagovat
smazaný uživatel

neskutočné niečo, že ho tam Pep furt dáva to mi rozum neberie.

Reagovat
bayern987

On, Bernat, a až se vykurýrují Thiago s Javim tak Xabi taky lávka.

Reagovat
smazaný uživatel

A čo hovoríš na Rafinhu? Mne príde úplne ako priemerný hráč z ktorého Pep vytrieskáva maximum čo je možné a aj tak to moc nestačí.

Reagovat
bayern987

Rafa hraje celkem v pohodě, až jsem často překvapený, ale samozřejmě taky lávka. Sestavu bych viděl asi nějak takto - Manu-Lahm-Boa-Badstuber-Alaba-Thiago-Schweini-Thomas-Robben-Gotze-Lewa. S rotací 3-4 hráčů (Franck, Bernat, Xabi, Javi,).

Reagovat
db18

(místo Xabiho ještě radši Rode + Benatia)

Reagovat
stas87

tak Dante a Alonso v lete na 100% raus nie?

Reagovat
TonCZek

Dante musí(5.stoper), a Alonso asi zůstane, jelikož má smlouvu i na příští sezónu, jedině že by Guardiola odešel

Reagovat
stas87

radsej uvidim v zostave Rodeho ako henteho...,dopln si tam co chces,on je hre Bayernu prospesny v minime zapasov,to co zvlada odohrat vo väcsine zapasov,to zahra aj Lahm

Reagovat
TonCZek

Rode by si zasloužil více času. Když přišel, tak jsem mu nevěřil, myslel jsem že to bude druhý Kirchhoff, ale když hraje, tak parádně

Reagovat
stas87

paradne hral prvych zopar zapasov,to este ked nastupil v strede,po presunutie na kraj robil chyby a uz nehral tak dobre ako na zaciatku,ja by som nevahal medzi Rodem a Alonsom,bohuzial Guardiola to vidi inak a asi este rok teda budeme musiet trpiet Alonsna v Mnichove

Reagovat
db18

Ona to spíš není otázka Xabi, nebo Rode, ale: Alaba, nebo Rode Xabiho by třeba mohl vystrnadit spíše Thiago, to by se ale taky musel konečně uzdravit

Reagovat
stas87

Alaba radsej na kraji..ale to zacina byt nerealne kazdym zapasom osobne by som chcel vidiet tu klasicku stvorku vzadu,JaviMar+Bastian a ofenzivnu stvorku,Thiago a Rode ako rotacia za tu stredovu dvojicu,toho sa ale nedockam

Reagovat
db18

Reagovat
TonCZek

Beru ho jako středového, to že hrál na kraji beru jako velký omyl.

Nikomu nepřeju ať se zraní, ale kdyby se zranil Alonso, tak by to bylo pro hru jen dobře. Jenže to dopadne, tak že se uzdraví Thiago a za 2 týdny je zase na marodce a Alonso v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

A aktuálne je na tom ako Thiago? Pre mňa určite základ s Bastim ak budú fit obaja.

Reagovat
db18

Kirchhoffovi jsem věřil několikrát více - ale Rode příjemně překvapil

Reagovat
db18

Dante by asi měl - kdo ví, co bude - třeba ho nabídneme Schalke, když za Kirchhoffa budou nabízet málo (toho bych jako 3./4. stopera viděl mnohem radši)

...u Xabiho si nemyslím, že by bylo nějak víc pravděpodobné, že by odešel - maximálně, že by ho chtěla zlákat nějaká exotika (MLS/Katar)

Reagovat
stas87

skonci Spahic a zoberie ho Bayer ako nahradu :)))

myslis ze podobnu variantu bude zvazovat Bastian a Lahm?nerad by som sa toho dozil

10 mega za Alonsa sa uz nevrati,ak by ale MLS/Katar ponukli aspon polovicu tak to bude dobre

Reagovat
db18

U Lahma pochybuji, ten zatím plánuje skončit v roce 2018, to mu bude tak 34? Do té doby by kraj obrany měl zvládat v pohodě... a uprostřed měl takovou roli, že by mohl hrát snad do 40 U Bastiho se spíš bojím, že skončí dříve, kvůli zraněním

Reagovat
TonCZek

Lahm bude v pohodě hrát ještě tak 5 let(měl jedno vážnější zranění a to tuto sezónu), ale u Bastiho se bojím, že za 3 roky bude fyzicky odrovnaný (on těch zranění má za sebou fakt hodně, a zrovna kotníky/kolena )

Reagovat
TonCZek

Jen je otázka jestli Danteho bude někdo chtít, potom co teď předvádí za šílenosti.

Reagovat
db18

Rafinha mi včera přišel horší než Bernat

Reagovat
TonCZek

Ta obrana byla hrozný experiment(zase ). Naštěstí Danteho vystřídal jinak by to asi bylo v poločase 2:0. Celkově ta hra byla špatná a první poločas zachranil Alonso přímakem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ktorý mal mať Zieler v pohode, keby sa po lopte aspoň hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Pozrel som si zostrihy, jednoznačne najlepší zápas sa hral v Mainzi. Najprv šance na oboch stranách, vedenie Gladbachu 0:2. Zníženie Gaisom. Samostatný nájazd Kruseho keď zakončil do žrďky, to bol rozhodujúci moment zápasu asi, dať na 1:3 tak je hotovo. Potom vyrovnal Okazaki, Sommer to neodhadol ani trochu. A Mainz to v pohode mohol ešte otočiť na svoju stranu, v závere mal viacero šancí, striel, závarov.

Reagovat
TonCZek

Od vyrovnání to byl v podání Mainzu porádní zápas, vytvořili si dost šancí, a Gladbych byl celkem zaskočený. Mainz mohl vyhrát i o dva góly, jen jim chybělo trochu štěstí(to si vybrali u té tyčky Kruseho )

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach to furt vie tak posrať, buď na začiatku alebo na konci ale Mainz je kvalitné mužstvo

Reagovat
stas87

bude niekto pozerat na zapas v Berline?

Reagovat
vrabejka

Poslení 20 minutovka od nás super Tak snad navážeme na tyto výkony a dojdeme si pro 3. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Cesta českých krajánků do zahraničí

O tom, jak probíhali první kontakty se zahraničními kluby a jak se rodí takové přestupy.

http://martintran7.blogspot.cz/2015/03/cesta-ceskych-krajanku-do-zahranici.html

Reagovat
fantomas

Son HM

Reagovat
stas87

filmove OT:

trilogia o pohlade vojakov wehrmachtu na vojnu,vsetky casti aj na YT s titulkami,pred chvilou som dopozeral tretiu cast,hodnotim kladne vsetky casti,uz bolo strasne filmov s hrdinami v podobe spojeneckych vojakov alebo sovietskych,mna zaujima samotny pohlad vojakov a civilistov v Nemecku,viem ze bolo dost svini medzi nimi a nie vsetci dostali gulku za tie svinstva,na CSFD to ma 90% co je dost

http://www.csfd.cz/film/302595-valka-generaci

1,cast:

https://www.youtube.com/watch?v=DjgBAVTrXlk

2,cast:

https://www.youtube.com/watch?v=Yu77VkHUQpQ

3,cast:

https://www.youtube.com/watch?v=vL7jz_kRriA

Reagovat
Arne

Super, že je to volně na YT... Ségra mi to doporučuje už delší dobu, tak na to konečně kouknu.

Reagovat
stas87

to ma prekvapilo,nechcel som to stahovat kedze je to na YT,tretia cast sa objavila 7.februara cize len mesiac spät,inak co sa tyka tejto trilogie tak som si dost oblubil tuto piesen,mozno ju poznas:

https://www.youtube.com/watch?v=T6KrzdMBE44

Reagovat
Arne

Už jsem ji někde slyšel... Asi jsi jí už tady postoval dřív, ne?

Reagovat
stas87

nn,len na facebooku paci sa?

Reagovat
Arne

Vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Filmy nepozerám takmer vôbec, jednak popri športe a hlavne futbale nie je čas, ale ani ma proste filmy ako som dospieval nechytili. Ak už si niečo pozriem, tak podĽa skutočného príbehu/udalosti, vtedy si predstavujem že to ľudia reálne zažili a viac ma to vtiahne do deja, ak je to udalosť týkajúca sa SR alebo Európy, tak si ten film viem užiť a veĽa sa z neho naučiť. Toto čo si tu hodil ma zaujalo, dokumenty k tejto tematike si rád pozriem. Uvidím či ma chytí prvá časť.

Reagovat
smazaný uživatel

Na podzim jsem na to koukal,abyl jsem nadšený. Hned jsem na to navázal filmy z finské dílny - http://www.csfd.cz/film/154276-zimni-valka/

http://www.csfd.cz/film/221842-framom-framsta-linjen/

http://www.csfd.cz/film/245206-tali-ihantala-1944/

Reagovat
TonCZek

Hodně dobré, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální sestava 24. kola německé ligy: Leno (Leverkusen) - Kirch (Dortmund), Maroh (1. FC Köln), Prödl (Werder), Westermann (Hamburk) - Vogt (1. FC Köln), Bobadilla (Augsburg), Höger, Meyer (oba Schalke), De Blasis (Mainz) - Ujah (1. FC Köln). (kicker.de)

Kirch, Westermann Heiko teda zahral na jeho pomery fajn zápas, ale Kirch....

Reagovat
bayern987

Heiko je tam zaslouženě!

Reagovat
stas87

uzivaj si to,uz tam nikdy nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele