Bundesliga - preview 24. kola

06.03.2015, 08:53, aktualizováno 08.03.2015, 08:44
Previews
Köln potřebuje bodovat proti Frankfurtu. Stejně je na tom Paderborn, který se propadl až na barážovou šestnáctou příčku, od Leverkusenu však nedostane bundesligový nováček rozhodně nic zadarmo...
1. FC Köln - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector - Peszko, Vogt, M. Lehmann, Risse - Osako, Ujah
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Chandler, Zambrano, Russ, Oczipka - Hasebe, Stendera - Aigner, Piazón - Seferović, Meier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Paderborn - Bayer Leverkusen  (neděle 17:30)
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Strohdiek, Hünemeier, Brückner - Ziegler - Koc, Rupp, Bakalorz, Meha - Kachunga
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Toprak, Spahić, Wendell - Castro, Rolfes - Bellarabi, Çalhanoğlu, Son - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.80 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
V rámci čtyřiadvacátého kola zavítá Borussia Dortmund do hamburkské Imtech Areny, kde bude doufat v pátou bundesligovou výhru v řadě. Ačkoliv pohled do historie říká, že na severu Německa svěřenci Jürgena Kloppa naposledy vyhráli před třemi lety ve své mistrovské sezoně.

První vzájemný duel letošního ročníku vyšel vítězně pro Jaroslava Drobného a spol. Jenže to bylo na podzim, kdy jsme sledovali docela jinou Borussii Dortmund. Ta současná se z posledního místa vyhoupla už na desátou pozici a navíc má stále velice slušné šance postoupit do čtvrtfinále Ligy mistrů.

"V Hamburku máme rozhodně co napravovat. Přišli jsme tam už o mnohem více bodů, než by se mi líbilo. Rozhodně nehodláme dopustit, aby se opakoval ten první vzájemný střet," řekl Jürgen Klopp. Kapitán Sebastian Kehl se však na všechno dívá poněkud opatrněji: "Díky těm předchozím výhrám jsme získali zpět potřebné sebevědomí, a také nám dodaly energii do dalších zápasů. Jenže pořád se nacházíme v poměrně ošemetné situaci."

HSV nyní ztrácí na černožluté čtyři body, což znamená prozatímní patnácté místo. Jinými slovy pouhý bod náskoku na sestupovou zónu. "Určitě nemůžeme spoléhat na statistiku, tedy že nepochybně v domácím prostředí znovu vyhrajeme. Kdepak, uhrát dobrý výsledek můžeme jen v případě, když se už od první minuty budeme maximálně koncentrovat na hru," prohlásil trenér Josef Zinnbauer.

Dortmund v týdnu díky dvěma přesným trefám Cira Immobileho vyřadil z DFB-Pokalu Dynamo Drážďany a těší se čtvrtfinále. To Hamburk v této soutěži skončil už ve druhém kole, jelikož mu los opravdu nemohl přihrát silnějšího protivníka - Bayern Mnichov je holt Bayern Mnichov. Nicméně Zinnbauer na nějakou únavu hráčů Borussie nespoléhá, protože si je velice dobře vědom toho, že hráči jsou na větší zápasové zatížení zvyklí.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobny - Diekmeier, Djourou, Cleber, Jansen - Kacar, Jiracek - N. Müller, Stieber, Gouaida - Rudnevs
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Kirch, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - Blaszczykowski, Kagawa, H. Mkhitaryan - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 4.33 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Freiburg, který bojuje o záchranu, přivítá v sobotu odpoledne na Dreisamstadionu nepříjemného soupeře - Brémám se totiž pod koučem Viktorem Skripnikem daří vůbec nejlépe od poslední vítězné éry Thomase Schaafa, a pokud udrží formu až do konce sezony, mohou se pravděpodobně těšit na evropské poháry..

Domácí navíc mají ztížený úkol, neboť budou postrádat elitního střelce Nilse Petersena, který tak zmešká šanci zahrát si proti svému bývalému klubu. Petersen se do Freiburgu přestěhoval teprve v zimě, hned v prvním zápase však zazářil hattrickem, poté si ale poranil koleno a stále není v pořádku. Přesto však věří, že se jeho novému klubu dnes podaří uspět.

"Samozřejmě bych proti Werderu rád hrál, ale ještě je příliš brzy. Na stadionu samozřejmě budu a na zápas se těším. Nutně potřebujeme zvítězit, abychom si zvýšili naděje na záchranu," prohlásil útočník, jehož někdejšímu zaměstnavateli se po jeho odchodu nevídaně daří - když měnil dres, byly oba kluby na sestupových pozicích, nyní to však platí pouze pro Freiburg.

Brémy totiž během těchto dvou měsíců udělaly velký pokrok, na dnešního soupeře mají náskok už osm bodů, a Petersen soudí, že se jim už definitivně podařilo uniknout sestupovým starostem. "Mají třicet bodů, to je hranice záchrany," podotkl. "Myslím, že tady ve Freiburgu není nikdo, kdo by si s Werderem nechtěl vyměnit pozici."

"Werder je ideálním příkladem pro další týmy ve spodní polovině tabulky," chválil Petersen Skripnikův tým. "Ukazuje se, jak důležité je v Bundeslize udělat sérii dobrých výsledků. Stačí pár týdnů vyhrávat a dostanete se do bezpečí. Mohou být na sebe hrdí," dodal s tím, že Freiburg by rád učinil něco podobného.

Výhodou je, že tři z následujících čtyř utkání sehraje doma na Dreisamstadionu - v týdnu zde v rámci domácího poháru udolal Kolín, zatímco Brémy ve svém zápase proti třetiligové Arminii Bielefeld neuspěly a jejich impozantní série se pozastavila. "Dalo by se říct, že teď je pro nás ideální příležitost odrazit se ode dna," přemítá Petersen, ale dodává: "Na druhou stranu je jasné, že Werder bude bojovat. Pro oba týmy jde o nesmírně důležitý zápas."

Zraněného střelce v útoku domácích opět nahradí Admir Mehmedi, a hostující kouč Skripnik nezastírá, že své obránce na švýcarského reprezentanta důkladně připravoval. "Je to velice kvalitní hráč, který umí rozhodnout zápas," prohlásil. "Z naší strany očekávám, že se (oproti utkání s Arminií) zlepšíme ve všech směrech. Každý si musí uvědomit, co jsme udělali špatně, a adekvátně zareagovat."
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Mujdža, Höhn, Krmaš, Günter - Schuster, Darida - Klaus, Schmid - Philipp, Mehmedi
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Casteels - Gebre Selassie, Prödl, Vestergaard, García - Kroos - Fritz, Junuzović - Bartels - di Santo, Selke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.40 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Trápící se Hannover v roce 2015 stále čeká na první ligovou výhru, a dnes jsou jeho šance nevelké - přivítá totiž lídra z Bayernu, který už letos v Bundeslize ukázal, že umí být prakticky nezastavitelný. Největším mnichovským nepřítelem by paradoxně nemusel být soupeř, ale myšlenky na blížící se Ligu mistrů..

Jeden z favoritů na zisk nejcennější klubové trofeje totiž v prvním osmifinálovém klání zaváhal, uhrál pouze bezbrankovou remízu na půdě Šachťoru Doněck a domácí odveta tak rozhodně nebude žádnou formalitou. Kouč Pep Guardiola však nabádá své hráče, aby se soustředili primárně na Hannover a udrželi luxusní osmibodový náskok na čele ligové tabulky.

"Odpočívat můžeme za dva měsíce, až budeme mít po sezoně," prohlásil katalánský kouč na tiskové konferenci. "Každý, komu na Bayernu opravdu záleží, nemůže cítit únavu. Hannover a Šachťor brání úplně jiným stylem, musíme proto vymyslet dvě odlišné útočné taktiky. Proto teď myslím na domácí soutěž, Liga mistrů přijde na řadu potom," vysvětloval.

Bayern sice suverénně kráčí za bundesligovou obhajobou, skvělá forma druhého Wolfsburgu mu však nedovoluje vydechnout - ačkoliv bodový rozestup mezi oběma týmy je stále výrazný, jakékoliv zaváhání by mohlo dát Vlkům vítanou naději. "Hrajeme ještě o 33 bodů," připomněl Guardiola. "V tuto chvíli je pro nás zápas s Hannoverem naprosto klíčový. Wolfsburg nám neustále připomíná, že nemáme nic jistého. Proto plánuji postavit nejsilnější možnou sestavu," dodal.

Na hřišti se tedy pravděpodobně objeví i Franck Ribéry, jehož chování ve středečním pohárovém triumfu nad Eintrachtem Braunschweig se neobešlo bez kritiky. Francouz byl stažen už po hodině hry, což se mu příliš nelíbilo. "Franck je velmi emotivní fotbalista. Kdyby byl jiný, nikdy by nemohl hrát tak dobře," hájí Guardiola svého svěřence.

V Hannoveru mezitím řeší úplně jiné problémy - Die Roten zvítězili naposledy uprostřed prosince, a jejich kouč Tayfun Korkut tak čelí sílící vlně kritiky. "Tlak na mojí osobu je konstantní. Umím se s tím vyrovnat," nenechává se Korkut vyvézt z míry. "Vím, jaký je můj úkol, a uvědomuji si, co ode mě všichni v klubu očekávají," dodal. Dnes se bude muset obejít bez suspendovaného playmakera Larse Stindla, do týmu by se však mohl vrátit rekonvalescent Didier Ya Konan.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Joao Pereira, Marcelo, Schulz, Albornoz - Schmiedebach, Andreasen - Briand, Kiyotake, Prib - Joselu
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat - Schweinsteiger, Alaba - Robben, Müller, Ribéry - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 6.50 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Podaří se Augsburgu nalézt ztracenou formu? Jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního bundesligového ročníku pomalu uvadá, a za těchto okolností jsou jasným favoritem dnešního duelu rozjetí hosté z Wolfsburgu. Domácí kouč Markus Weinzierl však boj o Ligu mistrů nevzdává..

Před měsícem byl skromný bavorský klub hitem celé ligy - právě porazil Borussii Dortmund na jejím hřišti, připsal si tak třetí výhru za sebou a v tabulce se uhnízdil mezi elitní čtyřkou. Od té doby však získal pouze dva body ze čtyř zápasů, a přestože milionářská soutěž je stále na dohled, vypadá to, že vrchol formy už pominul.

Podle Weinzierla tomu tak není. "Že se nedaří vždy vše přesně podle plánu, tak už to ve fotbale chodí," podotkl kouč. "Nemyslím, že bychom ztráceli dech. V posledních týdnech jsme sice neposbírali mnoho bodů, ale nezapomínejme, že jsme hráli proti těžkým soupeřům."

Dnes tomu nebude jinak - jestli v tuto chvíli existuje tým, kterému by bylo radno se vyhnout, je to právě Wolfsburg. Vlci hrají v roce 2015 parádní fotbal a jejich excelentní forma je vystřelila dokonce tak vysoko, že jsou v tuto chvíli blíže vedoucímu Bayernu (osm bodů) než nejbližšímu pronásledovateli na třetím místě (deset).

"Samozřejmě, je to obrovská výzva," nezastírá Weinzierl, který by se rád stal prvním mužem, jemuž se v tomto kalendářním roce podaří Vlky porazit. Svěřenci Dietera Heckinga, poháněni životní střeleckou formou nizozemského forvarda Base Dosta, kosí jednoho soupeře za druhým; odnesl to i Bayern, který na jejich půdě utrpěl potupný debakl 1:4. Naposledy pak v Pokalu porazili Lipsko a postoupili do čtvrtfinále, což znamená, že přemožitele nepoznali už 15 soutěžních zápasů.

Sám Hecking však dnešního soupeře velmi respektuje. "Bude to taktická bitva," předvídá. "Augsburg hraje doma, bude mít fanoušky na své straně. Dají do toho úplně vše. Potřebují se rychle vrátit do formy, budou maximálně motivovaní, a my se na to musíme připravit," dodává stratég, jehož svěřence následně čeká úvodní duel osmifinále Evropské ligy proti Interu Milán.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Feulner, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Baier - Bobadilla, Höjbjerg, Altintop, Werner - Ji
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Caligiuri, De Bruyne, Schürrle - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.60 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Fotbalisté Schalke se pokoušejí bojovat o nejvyšší příčky, ovšem letos mají velké problémy se střílením branek a se současnou pátou pozicí se ziskem šestatřiceti bodů zatím nemohou být spokojeni. Navíc se jim v poslední době vůbec nedaří, čtyřikrát v řadě nedokázali zvítězit a k tomu hned třikrát prohráli. Nyní přivítají v domácím prostředí Hoffenheim, který naopak po špatném vstupu do nového roku začíná nabírat dech a je sedmý s třiatřiceti body.

TSG se tak při případném vítězství může dostat před svého sobotního protivníka, jednoduchá úloha ho však v žádném případě nečeká. V úvodních třech zápasech po zimní přestávce prohrálo, ovšem zvednout se dokázalo po výhře nad posledním Stuttgartem. Poté uhrálo bod na půdě Freiburgu a naposledy doma přehrálo Mainz v poměru 2:0. Uspělo také v osmifinále národního poháru, kdy přešlo přes druholigový Aalen ve stejném poměru.

Schalke v prvních třech zápasech Bundesligy v roce 2015 získalo sedm bodů a dokázalo remizovat s prvním Bayernem i porazit třetí Gladbach, ovšem poté prohrálo 0:1 na půdě Frankfurtu a od té doby se trápí. V osmifinále Ligy mistrů doma podlehlo Realu Madrid 0:2, následně remizovalo s Brémami 1:1 a naposledy padlo v Dortmundu zcela jasně po výsledku 0:3. Nyní je považováno za mírného favorita, nicméně bude se muset výrazně zlepšit.

Italský trenér na lavičce německého celku Roberto di Matteo musí neustále řešit problémy se zraněnými hráči, na marodce se nacházejí Fährmann, Giefer, Kirchoff, Draxler, Farfán a Obasi. Útočná síla domácího výběru je tak značně oslabená a ofenzivnímu pojetí hry příliš nepomáhá ani taktika italského trenéra, který se spíše zaměřuje na kvalitní obrannou činnost.

"Hoffenheim má velmi schopné útočníky, spoléhá se na skvěle sehrané standardní situace a navíc předvádí kompaktní týmový výkon. Pokud chceme uspět, musíme si dát pozor na rychlé výpady soupeře a konečně se zlepšit v koncovce. Na minulý zápas s Dortmundem jsme dávno zapomněli, sezóna jede dál a my nechceme, aby nám ujel vlak," uvedl čtyřiačtyřicetiletý di Matteo. Ten určitě bude chtít soupeři oplatit porážku z podzimu, jeho Schalke prohrálo v 7. kole na půdě TSG 1:2.

Hosté postrádají pouze zraněného Süleho, jinak mají k dispozici kompletní výběr. "Po nepovedeném vstupu jsme se již aklimatizovaly a pomohly nám k tomu utkání s papírově slabšími konkurenty, nicméně to na vylepšení morálky bohatě stačí. Náš herní projev se výrazně zlepšil, máme velké sebevědomí a nevidím důvod, proč bychom proti Schalke nemohl zvítězit," vyhlásil bojovně stratég Hoffenheimu Markus Gisdol.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Wellenreuther - Höwedes, Ayhan, Nastašič - Uchida, Fuchs - Neustädter - Höger, M. Meyer - Choupo-Moting, Huntelaar
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Strobl, Bičakčič, J.-S. Kim - Rudy, Schwegler, Polanski - Volland, Roberto Firmino - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Borussia Mönchengladbach se sice nepodívá do osmifinále Evropské ligy, ale v Bundeslize si pořád udržuje vynikající třetí pozici, která zaručuje přímou účast v základní skupině Ligy mistrů.

Trenér Martin Schmidt připustil, že jeho tým "bude potřebovat opravdu dobrý den, aby dokázal obrat Gladbach o body." Protože se gólostroj Shinjiho Okazakiho jaksi zadrhnul, propadla se Mohuč až na dvanácté místo v tabulce. Na barážovou pozici má přitom náskok pouhé dva body. Schmidt však tvrdí, že je jeho tým na soupeře velmi dobře připraven. "Pečlivě jsme si prostudovali hru Borussie a víme, co by na ni mělo platit. Musíme si prostě věřit a jít do toho zápasu naplno." Sedmačtyřicetiletý kouč zároveň věří, že se může hodně naučit od Luciena Favreho, který dokázal svým svěřencům vštípit vítěznou mentalitu a i přes odchod hráčů, jako byl třeba Juan Arango, se mu stále daří držet Hříbata v popředí tabulky.

"Je to skutečně mimořádná osobnost. A protože se jedná o mého krajana, mohu říci, že je to svým způsobem můj idol. Hru soupeře studuje do nejmenších detailů a sám svému mužstvu diktuje velice účinný styl," dodal švýcarský lodivod. Jeho slavnější protějšek prozradil, že o svém kolegovi, který sedí na lavičce Mohuče teprve třetí týden, toho příliš neví.

"Abych řekl pravdu, tak pořádně nevím, co od Mohuče čekat. Ale těším se, až v sobotu Martina Schmidta poznám. My ale potřebujeme tři body a rozhodně si pro ně od samého začátku půjdeme," řekl Favre, jenž bude postrádat Álvara Domíngueze. Tedy pouze Álvara Domíngueze, protože jinak má k dispozici celý kádr.

"Doufám, že nám znovu pomohou diváci, kteří v našem vítězném utkání proti Frankfurtu vytvořili opravdu famózní atmosféru, o které se pak ve městě mluvilo ještě několik dní poté. Když cítíte podporu z ochozů, dokáže vás to vybičovat k neuvěřitelným výkonům. Věříme, že tak tomu bude i v sobotu," přemýšlel Schmidt. Ovšem - při vší úctě k Eintrachtu - Borussia Mönchengladbach, jinak také jistý čtvrtfinalista DFB-Pokalu, je soupeř trochu jiného kalibru.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson - Geis, Baumgartlinger - Clemens, Malli, de Blasis - Okazaki
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Wendt - G. Xhaka, Kramer - Traoré, Herrmann - Raffael - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - Hertha BSC  (pátek 20:30)
V páteční předehrávce Bundesligy uvidíme velmi důležitý souboj o záchranu, v němž oba celky potřebují tříbodový zisk. Hůře je na tom domácí Stuttgart, který je s devatenácti body už s mírnou ztrátou poslední, navíc v novém roce ještě nevyhrál. Berlínská Hertha opustila sestupové příčky po minulé domácí výhře nad Augsburgem a v tuto chvíli je čtrnáctá.

VfB rozhodně neprožívá dobrý ročník a má největší problémy za poslední roky. Po zimní přestávce dokázalo v šesti odehraných duelech vybojovat jen dva body a v nejbližší době potřebuje tuto špatnou sérii prolomit. Hertha na tom ale není o moc lépe, ze šesti utkání získala jen šest bodů za dvě vítězství a také ji určitě ještě čekají perné chvilky. Favorit tohoto střetnutí se opravdu hledá jen velmi těžko a dá se očekávat opatrný výkon z obou stran.

Stuttgart naposledy vybojoval cenný bod na půdě silného Hannoveru po remíze 1:1, předtím utrpěl tři těsně porážky s Bayernem, Dortmundem a Hoffenheimem. Jeden bod dokázal získat v souboji s Kolínem po bezbrankové remíze a hned na úvod nového roku podlehl Gladbachu 0:1. Hertha nestačila na Brémy, Leverkusen, Freiburg a Wolfsburg, kromě Augsburgu si dokázala poradit s Mainzem po výsledku 2:0.

V podzimním vzájemném utkání padlo hned pět branek, domácí Hertha nakonec zvítězila 3:2. Dvěma trefami k výhře přispěl Salomon Kalou a i tentokrát by měl být při chuti, byl to právě on, kdo před týdnem v závěru zápasu s Augsburgem zařídil cenné tři body.

Domácí celek se bude muset obejít bez zraněného Rüdigera, vinou problémů s kolenem bude mimo hru Didavi a kvůli vyloučení v zápase s Hannoverem nenastoupí ani Harnik. "Jsme ve složité situaci, stále ale máme šanci na nápravu a já doufám, že nás skvělí fanoušci konečně dotáhnou k výhře. O lepší výsledky nás připravuje naše nedisciplinovanost. Mnoho věcí jsme si už vyjasnili a tentokráte máme ještě mnohem větší odhodlání zvítězit," uvedl bojovně domácí stratég.

Hosté mají stále velké problémy s marodkou, v sobotním duelu jim navíc nepomohou dva vykartovaní hráči. Kvůli zranění nenastoupí Gersbeck, Jarstein, Baumjohann a Schieber, jednozápasový distanc za pět žlutých karet si musejí odpykat Niemeyer a Skjelbred. "Je to pochopitelně velmi důležitý zápas, po kterém se ještě více můžeme oddálit sestupovým pozicím. Naposledy jsme po zodpovědném výkonu v defenzívě dokázali porazit Augsburg a já věřím, že si odvezeme tři body i ze Stuttgartu a budeme s výkonem spokojeni," uvedl kouč Herthy Pal Dardai.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Schwaab, Baumgartl, Niedermeier, G. Sakai - Serey Dié, Gentner - Klein, Maxim, Ti. Werner - Ginczek
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Hegeler - Beerens, Stocker, N. Schulz - Kalou
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov23184163:1058
2.VfL Wolfsburg23155353:2750
3.Borussia Mönchengladbach23117531:1840
4.Bayer Leverkusen2399537:2936
5.Schalke 0423105832:2735
6.FC Augsburg231121032:3035
7.TSG Hoffenheim2396836:3533
8.Eintracht Frankfurt2387842:4531
9.Werder Brémy2386939:4930
10.Borussia Dortmund23841131:3128
11.Hannover 9623761026:3427
12.1. FSV Mainz 0523510830:3325
13.1. FC Köln23671021:2925
14.Hertha BSC23731328:4224
15.Hamburger SV23661116:3324
16.SC Paderborn23581023:4323
17.SC Freiburg23410924:3222
18.VfB Stuttgart23471224:4119
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30VfB Stuttgart - Hertha BSC
sobota 15:30Hannover 96 - Bayern Mnichov
sobota 18:301. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach
neděle 15:301. FC Köln - Eintracht Frankfurt
neděle 17:30SC Paderborn - Bayer Leverkusen (host Miroslav Jirkal)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (280)

Přidat komentář
frankiefcb

Mám dotaz, jaká hymna německého klubu se Vám líbí nejvíce. Mně se hodně líbí to, co má Gladbach a v 2. bundeslize Eisern Union.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach a Rostock

A ako Torhymne sa mi najviac paci Dusseldorf , nemecka repre., Hannovet , Schalke

Reagovat
Arne

Z první Köln a docela HSV, i když je hloupý, že tam mají refrén anglicky... Ta Unionu je super.

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa najviac chytili za srdce Kolín, Gladbach a Norimberg. V Dortmunde je to špecifické, niesom si istý či sa tam YNWA hraje pred každým zápasom, to by musel potvrdiť niekto kto tam chodí pravidelne, ale Heja BVB milujem. Teraz je otázka, ktorý song je oficiálny.

Reagovat
smazaný uživatel

A zabudol som na hymnu Herthy, tu som spoznal nedávno a veľmi som si ju obĽúbil.

Reagovat
frankiefcb

Mně se Koln moc nelíbí. Nevím, ale je to takové sladké, az to ta Gladbachu je tak správně úderná. A YNWA je klasika, ale k Dortmundu mi nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj nur nach hause na tu som si nespomenul ale je tiez pekna.

YNWA je skvela

Bvb ma aj lepsiu ako Heja Bvb

A este je dobra 96 Alte liebe a hymna Duisburgu neviem jak sa vola

Reagovat
HSV1887

Union má libovou! Jsem jí slyšel i na živo.

Fortuna má taky parádní. Nedávno jsem slyšel hymnu Rostocku a taky super.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bayernista18

Mně Lipsko nějak moc nevadí, sice je tam kde je jen kvůli penězum, ale zas nemaj v týmu žádnou hvězdu, takovejch klubů je víc než jen Lipsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno se musí nechat, že východní klub se tlačí nahoru ale za jakou cenu...

Kdyby ten koncern začal sponzorovat třeba Lokomotivu, tak to všem bude ukradený, protože ten tým existuje milion let.

Ne, oni si museli uměle vytvořit jakýsi projekt jako svoji hračku, na nižší ligy si nabrali frajery, co je převyšovali o parník a takhle to jede dál a dál.

Reagovat
Kepy_FCB

Loko by mi ukradený nebylo naopak bych jim přál.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude ukradený, máš recht...Oprava.

Reagovat
Arne

Tak jmenuj ty další kluby jako RB Lipsko... Nemají hvězdu? Damari nebo Forsberg, kteří přišli za desetinásobek sumy, kterou si normální klub 2. BL může dovolit, jsou co?

Reagovat
Bayernista18

Třeba Hoffenheim, Wolfsburg, Leverkusen ... a ty 2 zmíněný hráče já neberu jako hvězdy, i když v 2. BL patří k tomu nejlepšímu.

Reagovat
Arne

Já myslel jako v nižších soutěžích, tyhle tři kluby jsou jasný, ale taky se proti nim protestovalo (hlavně Hoffenheim před šesti, sedmi lety).

Jsou ale ve druhý lize, kteří hráči by pak mohli být označování za hvězdy? Robben nebo Reus?

Reagovat
db18

Naštěstí přijdou o Kimmicha...

...ale Bruno za 7-9 mil. € je taky dobrá vymoženost

Reagovat
Arne

S ním se taky počítá do Lipska?

Reagovat
db18

Patří Lipsku a hostovačku "vyjednali" jen do konce sezony. (Asi ho chtěli až do první ligy)

Reagovat
Arne

Což to já vím, že kmenově je tam... Nejspíš to tak je, že pokud by náhodou ještě postoupili letos, byl by v Lipsku už od léta.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart musí!!!

Reagovat
Kepy_FCB

Koupí Dosta Bayern?

Reagovat
db18

Jen když vyhraje Torkanone... když ale vyhraje Robben, tak se bojím, že nebudeme vědět co dál dělat

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju

Reagovat
bayern987

Heh, ani ve snu.

Reagovat
smazaný uživatel

Góly by tam dával určite, on potrebuje kvalitné prihrávky do vápna a tie by od hráčov ako Ribéry, Robben či Gotze určite mal.

Reagovat
JozkokozleJ

Keby chcel Guardiola hraca do sestnasky, necha si Gomeza.

Reagovat
smazaný uživatel

zbytečnost pro Bayern..

Reagovat
Kepy_FCB

Augsburg-Wolfsburg

2 Výhra hostů 2.10 Vyřadit sázku z tiketu

Freiburg-Bremen

0 Remíza 3.40 Vyřadit sázku z tiketu

Hamburg-Dortmund

2 Výhra hostů 1.54 Vyřadit sázku z tiketu

Hannover-Bayern

Hannover nedá gól 1.85 Vyřadit sázku z tiketu

Schalke-Hoffenheim

1 Výhra domácích 2.24 Vyřadit sázku z tiketu

Mainz-M´gladbach

0 Remíza 3.24 Vyřadit sázku z tiketu

Paderborn-Leverkusen

2 Výhra hostů 1.66 Vyřadit sázku z tiketu

Aue-Ingolstadt

2 Výhra hostů 1.93 Vyřadit sázku z tiketu

Nürnberg-Heidenheim

1 Výhra domácích 1.84 Vyřadit sázku z tiketu

Aalen-Fürth

0 Remíza 2.84 Vyřadit sázku z tiketu

D.Dresden-Son.Grossaspach

1 Výhra domácích 1.55 Vyřadit sázku z tiketu

Erfurt-Wehen

1 Výhra domácích 2.03 Vyřadit sázku z tiketu

Celkový kurz 7 777.02

Reagovat
smazaný uživatel

Tak žeby ti hneď prvý zápas ušiel? Pozeráš to?

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam wolfsburg, bvb hcp, bayern hcp, bremy a leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Pekárik bude hrát s tou maskou?

Reagovat
smazaný uživatel

Peky v jednom rozhovore spomínal, že premýšĽali aj nad maskou ktorú by mal len pod očami. Nakoniec mi táto finálna verzia príde dosť veľká a široká na nose.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno skúšal ju už počas týždňa a mal by s ňou nastúpiť

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart dneska pojďme pro 3 body! Hertha už je na 2.BL zvyklá.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotoreport: Regensburg - Dynamo Dresden

http://www.supporters.cz/clanek/fotoreport-jahn-regensburg-dynamo-dresden/6762.html

Tie poničené vlakové súpravy

Inak spomínal tu niekto minule nový štadión Regensburgu, ako to s ním vyzerá aktuálne?

Reagovat
Arne

To vypadá hezky.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Utulný stánok, koľko by tam mala byť kapacita? Niečo ako Paderborn?

Reagovat
db18

15 tisíc, aby se tam dala hrát druhá liga... i když to je teď trošku s křížkem po funusu.

Reagovat
smazaný uživatel

A čo sa to stalo, že už sa pokazili tie vzťahy medzi Plzňou a Reg.? Aspoň myslím že si to písal, že vzťahy už nie sú OK.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Nedelej hysterku, co tam je zniceneho ?

Reagovat
Arne

Vždyť to vidíš sám, jak to tam vypadá, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No jasne, zadna likvidace vagonu. A strhane zaclonky ? To ti udelaji i trampove na cestach. Maximalni zlo jsou pocmarane sedacky ale to bych taky nevidel nejak moc dramaticky

Reagovat
smazaný uživatel

Tie počmarané sedačky sú praveže to najmenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, no. Nejak drasticky znicene mi nepripadaji a dela se z toho zbytecna afera. Asi jako tehdy, kdyz jel Banik do Edenu, novinari dychtive vlezli do vagonu a kdyz zjistili, ze se nic nestalo, tak vysypali kose, nafotili to a pak napsali, jaky bordel to chachari udelali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, aj to sa môže stať. Ale vieme aký jedinci sa pohybujú medzi nami futbalovými fanúšikmi...pre niektorých nie je nič sväté a im to potom ťažko vysvetlíš, keď pre nich je ničenie majetku v pohode. To je trošku nekonečný príbeh a každá strana má kus svojej pravdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak předně, nehájím vandaly a ať už se jedná z fotbalového prostředí nebo z těch kreténů, co dělají třeba tagy na památky....

Ale zrovna tady v tom případě bych to opravdu neviděl tak horký. My, když sme před lety jeli z Drážďan, tak už na české straně taky vyváděli ve vagónu, možná i hůře než tady na fotkách a nikde ani pfń...

Prostě klasická mediální masáž, protože Dynamo jelo na výjezd.

Reagovat
smazaný uživatel

Určite, ešte viac ako niektorí jedinci má štve ten večne jednostranný pohľad médií na fanúšikov....večne negatívny

Reagovat
frankiefcb

měli si pak udělat brigádu a spravit to. Tohle taky nechápu, takové ničení majetku.

Reagovat
smazaný uživatel

Zostava Norimbergu na dnes: https://pbs.twimg.com/media/B_bbKpFUgAEOCZa.jpg:large

Keď sa tak zamyslím, tak to by mala byť v pohode zostava pre Bundesligu, možno až na 1-2 posty.

Reagovat
stas87

Reagovat
db18

Já tam spíš vidím dva posty na BL

Reagovat
stas87

Köln ma daleko lepsi tim,aj SCP ma podla mna lepsi

Reagovat
db18

fanta

Reagovat
stas87

Ja,mein gruppenführer

Reagovat
smazaný uživatel

Sylvestr - najlepší strelec 2.BL z minulej sezóny

Čelustka - v PL hral výborne, jedno obdobie pravidelne základ, ukázal že má na takúto úroveň, zo zostavy ho vyradil kvalitný Alonso

Polak - osobnosť, hráč s vyše 130 štartmi v BL, možno už neponúka kvalitatívne nejakú nadstavbu, ale to nahradí nenahraditeľnými skúsenosťami, takého hráča proste tím musí mať

Stark - to je dosť veľký talent nemeckého futbalu, hráva už za U21 v repre, ideálny k Polákovi aby rástol

Petrák - prišiel z trápiacej sa Slavie do BL, priamo do základu a hral výborne, hneď si vybojoval pevnú pozíciu v tíme

Rakovsky - ten bol dlhšie dvojkou v tíme a teraz je ťažko hodnotiť či by mal/nemal na BL , bývalý mládežnícky reprezentant, do U21 sa nedostal hlavne preto len nechytal v Norimbergu popri skúsenejšom a ostrieľanom Schaferovi

Pinola - ok, asi za zenitom

Burgstaller - toto je pre mňa otáznik

Mlapa - večný talent, má to v sebe podľa mňa

Reagovat
bayern987

Tak o Pinolovi můžeš říct to samé jako o Polákovi.

Reagovat
db18

Ale je nevyrovnaný...

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky hej, ale postovo neviem. Na lajne potrebuješ jazdiť v dnešnej dobe, v strede vedia vyniknúť aj starší borci, ktorí usmerňujú spoluhráčov, pozične vedia uhrať aj ťažké defenzívne súboje a vo väčšine prípadov majú títo hráči milimetrové presne prihrávky a skvelú techniku aj v 40tke, chýba už ale rýchlosť a obratnosť.

Reagovat
db18

Rakovsky a Petrák (na DM) ok, se Sylvestrem by se taky dalo počítat, ale zbytek nevím... oni hrajou nic moc i v druhé lize a na Mlapu se nemůžou spoléhat v základní jedenáctce Polák + Pinola za zenitem, Čelůstka docela neznámá, ale asi by to taky zvládal

...jinak vůbec nemají středovou dvojici

Reagovat
smazaný uživatel

Asi súhlas, to je ako HSV - tím nie až tak zlý, ale herne a výsledkovo slabota.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ktore 2 pinola a rakowski

Reagovat
smazaný uživatel

Davie Selke se nechystá opustit brémský Werder a zamířit do RB Lipsko, o čemž spekuloval Sport Bild. "Nemá to žádné opodstatnění. Davie má smlouvu do roku 2018, není potřeba věřit všemu, co se kde napíše," uvedl agent a zároveň otec dvacetiletého útočníka Teddy Rupp. (transfermarkt.de)

Len nech ho ocino rozumne usmerňuje

Reagovat
bayern987

Do konce sezóny bude v sestavě berlínské Herthy mohl chybět Julian Schieber. Šestadvacetiletý útočník má poraněnou chrupavku v koleni a příští středu se podrobí operaci, po níž bude následovat tříměsíční pauza. Tvl toho jsem si všiml až teď

Reagovat
smazaný uživatel

Heitinga ve středu zálohy prej...

Reagovat
stas87

pokusim sa zistit vasu tu je VfB:

fB:1 Ulreich – 3 Schwaab, 6 Niedermeier, 16 Klein, 18 Kostic, 19 Werner, 20 Gentner, 21 Hlousek, 26 Serey Dié, 33 Ginczek, 44 Maxim

v nieco take som dufal ta ofenziva podla mien by mala ten zapas sama vyhrat,vieme ale v akej krci zapasy Stuttgartu byvaju,dnes necakam viac ako dve branky,podla mna to bude 1:1

Reagovat
db18

Kraft - Pekarik, Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Heitinga - Beerens, Hegeler, Stocker - Kalou

Reagovat
stas87

jj,bol si rychlejsi smerom dopredu dost nefutbalove..Dardai chce bod

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/B_byzwfWQAA-4Pz.jpg

Und so spielen WIR! @Johnheitinga auf der Sechs... #hahohe #vfbbsc

Reagovat
smazaný uživatel

Čo to že Heitinga je späť?

Reagovat
Arne

Schelle a Niemeyer mají karty, tak asi proto... Plus teda v kádru není Hosogai, který je přitom zdravý. To mě dost překvapilo. Sice se ví, že to byl Luhukayův miláček, ale nepřišlo mi, že by hrál nějak extra špatně, byť tak dobrý jako na podzim 2013 už asi těžko někdy bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Maxim konečne hraje, takého hráča držať na lavičke to je hriech, obzvlášť v situácií Vfb. Som zvedavý ako sa chytí Ginczek, pri ňom som si niekedy myslel, že si ho BVB ponechá

Reagovat
stas87

necakam od Ginczeka nic extra,bol zraneny,sancu nedostal..moze len prekvapit,sklamal zatial Kostic,za 6 mega neukazal nic,tazko povedat ci je za tym jeho pristup,ci sa neaklimatizoval alebo jednoducho Stevens v nom nevidi hraca do zakladu,kupoval sa vtedy ked Huub este v Stuttgarte nebol

Reagovat
smazaný uživatel

ŠESTÁK! 2 góliky, konečne. Už som sa bál, že stratí pozíciu v základe.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/B_b5L-YWQAAVHIb.jpg

x

https://pbs.twimg.com/media/B_b5PU6XEAAofkP.jpg

podla tohto grafickeho rozostavenia fakt netusim kto z hostov by mal ohrozit branku Ulreicha,podla mien je to fakt hrozne,to u domacich tam vidim kvalitu v utoku dost jasnu,trebars Hertha udrie po standartke,o Stuttgartu sa neda povedat ze by mal poriadok vo vlastnej 16ke

Reagovat
smazaný uživatel

ta ofenzíva to je fakt neporovnateľné keď sa tak pozrieš na mená

Reagovat
Arne

My nepotřebujeme hrát, na vítězství musí jet dnes Stuttgart, nám bude stačit dobrá defenziva a nějaký brejky, z nichž se při momentálním rozpoložení VfB snad nějaký chytí... Je fakt, že ta sestava je přímo ultradefenzivní, ale ještě to mohl Pál vyšperkovat Ndjengem na jedné a Schulzem na druhé straně, pak by v sestavě bylo devět hráčů, kteří můžou hrát v obraně.

Reagovat
stas87

lenze ak vyhras tak pripravis o zvysok sebavedomia supera a aj ho potopis o cosi hlbsie ja viem ze vam staci aj ten jeden bod,len dnes by som sa snazil vyhrat,je to priamy konkurent,v tychto subojoch sme my vyvalcili zachranu minulu sezonu

ta zostava Stuttgartu slubuje sance,strely akcie,goly,.ta vasa pravy opak,bojim sa ze to bude neatraktivny zapas a marny pokus domacich rozbit ten blok,po zisku lopty tam snad nie je hrac co by loptu dokazal podrzat,rozdat do strany a zalozit akciu,snad len Jens

Reagovat
Arne

My se budeme snažit vyhrát, ale ne za každou cenu... A ty možnosti se tam otevřou, pokud bude defenziva fungovat, tj. nebudeme prohrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

V jeseni sa 2krat proti Stuttgartu presadil Kalou tak možno niečo vyťasí aj dnes

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Heitinga to bere rychle

Reagovat
smazaný uživatel

On byl vzdy hovado neskutecne

Reagovat
Arne

Ještě že už je dole... Cigerci je zpátky, paráda!!! Jen od něj teda moc nečekám, když skoro rok nehrál.

Reagovat
db18

s tím jsem moc nepočítal, že ho pošle dolů a dal na 1. ČK pro Herthu

Jinak, jak reálně vidíš nahrazení Stevense Zornigerem?

Reagovat
db18

Schulz zachránce

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol byť, keby dal tu totovku. Červená správne, resp druhá žltá.

Reagovat
smazaný uživatel

Dutt

Reagovat
Arne

Nico tě zachránil, ta jeho druhá karta byla fakt komická... I když ta první byla zase hloupá ze strany Brycha, tohle stavění se před míč dělal Stuttgart taky a žlutou za to neviděl. Celkově to pískal dost tendenčně, naštěstí tam ale nebyl žádný zářež.

Stevens jak teď po závěru tleskal tribunám, tak to bylo asi jasný, že půjde... Jestli Zorniger nebo někdo jiný, nemám tušení, i když Bild o tom měl docela jasno.

Reagovat
db18

Ono to vzniklo asi kvůli nějakému drbu Rangnicka (Zorniger), podle komentátora ES. První karta byla jasná, jen si mohl zachovat stejný metr... (akorát u té strkanice Krafta mohl být přísnější - žlutá pro Niedermeiera + ČK pro Krafta a nedalo by se nic říct - ale když to neviděl, tak je to asi lepší takto)

Reagovat
Arne

Za co červená pro Krafta? To mi pověz... Pokud červenou, tak Niedermeier za úmyslný úder do obličeje měl jít ven, naprosto jednoznačně.

Ta spekulace vzešla normálně z novin, ale Rangnick to pak komentoval slovy, že Zorniger nejpozději do léta bude ve Stuttgartu a Dutta to nasralo, že do toho nemá co mluvit.

Reagovat
db18

Niedermeier ho do obličeje neudeřil, bylo to spíš rameno na rameno/prso, Kraft to pak přihrál. A od Krafta to bylo nesportovní chování, za které Harnik vyletěl v minulém kole.

Reagovat
Arne

Já jdu asi spát, nebo laptop poletí z okna... Koukal jsi na celý přenos? Po tom Kraftově střídání (to podle tebe šel dolů, aby tu tvojí simulaci dovedl k dokonalosti?) ukazovali pohled z pravé strany hřiště a tam bylo jasně vidět, že mu dal ramenem přímo na komoru.

Reagovat
db18

Právě, že jsem na celý přenost koukal - a mezi úderem Niedermeiera a střídáním dostal ještě do obličeje koleno od Ginczeka... ten pohled z právě strany hřiště jsem teda asi neviděl, jinak ze všech záběrů mi to přišlo níž (btw. komorou myslíš teda ohryzek?)

Reagovat
Arne

Někam mezi oči nebo na rypák to dostal.

Reagovat
db18

...tak to si další hodnocení nechám ještě po shlédnutí sestřihu

Reagovat
db18

Hm, tak to bylo na bradu, ale asi těch pár sekund byl mimo a pak startoval na Gentnera, jelikož ho měl za viníka (otřes mozku - polehčující okolnost, ale ten sudí nepředpokládal, jinak by ho nechal střídat, takže na ČK to je/bylo ) Jinak Niedermeier nebyl potrestaný a ani s ním sudí nemluvil, ne? Takže může být ještě potrestaný dodatečně (i když to vám bude už skoro k ničemu)

(a v sestřihách zrovna ten pohled z pravé strany hřiště - z pohledu Krafta - chyběl tak doufám, že ve Sportschau dělají vlastní sestřihy a nepřebírají to pouze od Sky)

Reagovat
Arne

Po té srážce s Ginczekem byl nahoře hnedka a tam nevypadal nějak otřeseně.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol tam priamy zásah do hlavy tým ramenom Niedermeiera....ako nepovedal by som, že kvôli tomu bude musieť striedať, ale tak jednoznačný úmysel.

Reagovat
stas87

za reakciu na slova Gentnera?zahral pekne divadielko..vala sa a zrazu vyskoci na nohy a strci do Gentnera..v prerusenej hre..

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Taky bych se nasral, kdyby mi ten klempáckej pinocchio dal ramenem do ksichtu a Brych nepískal ani faul.

Reagovat
stas87

mozes mu to oplatit slovne,nie tak ze ho hodis na zem Niedermeier klempak je a povedal by som ze aj dost skratovity hrac,zakerny,.to ale neznamena ze si Kraft moze strkat do koho chce

Reagovat
db18

...tak se nasereš a odnese to hráč, který to ani neudělal?

Reagovat
Arne

Záleží, co mu Gentner říkal...

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ja viem, páči sa mi Kostič a Maxim. Stuttgart sa aspoň točí okolo vápna. Herthe sa tam občas niečo otvorí a v tých situáciach vedia pekne zahroziť, ale chce to tam jedného normálneho hráča ktorý proste dá gól

Reagovat
db18

Maxim hraje dobře, snad ho zase neposadí... A Wernera mi přijde na křídle trochu škoda... jako útočník by byl asi platnější - hlavně když ho teď nikdo nedoplňuje, sice skvěle vytáhne balon, ale pak není nikdo, komu by ho poslal

Reagovat
Arne

Mně Maxim nepřišel nic moc, u něj to dost vázlo a měl tam blbý zbytečný ztráty... Za mě nejlepší ze Stuttgartu Die.

Reagovat
stas87

na konci ale chcel moc zrychlit hru a zbytocne riskoval,fyzicky je na tom vyborne pozicne taktiez len by potreboval k sebe podobneho hraca akym je on sam,Gentner je starsi a uz nema taky pohyb a neobeha toho tolko,dost im uskodilo aj to ze sa Maxim stahoval dost hlboko a potom chybal vpredu na svojom mieste

sklamanie Kostic,on ma dobre spracovanie,pohyb,loptu podrzi..ale jeho hra je naprosto neefektivna,teda to je teraz najväcsi problem Stuttgartu,dost by ma prekvapilo ak by po navrate Harnika hral v zakladnej

Reagovat
Arne

Je pravda, že tam pak měl i nějaký ztráty, ale nic z toho nebylo, hned to vybojoval zpátky... Možná by mu sedlo, kdyby Stuttgart hrál 4-1-4-1 a on měl před sebou víc možností, kam poslat jednoduchou přihrávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Die je fantasticky, celkovo dnes asi najlepší na ihrisku milujem jeho hru, už keď prichádzal tak som písal, že toto Stuttgart potrebuje. A on je tutovka do každého zápasu, že tam nechá dušu a odjazdí to. Ale to je len jedna herná časť z mnohých, ostatné moc Vfb nefungujú.

Reagovat
stas87

mal si 100% pravdu,dobry odhad

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, to je výmaz

Reagovat
db18

Tak teď by si Kraft taky zasluhoval červenou

Reagovat
Arne

Reagovat
db18

...tohle výjimečně nebylo kvůli tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý knockout ramienkom

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, teď to volalo potom rozhodnout

Reagovat
bayern987

Asi to klouže...

Reagovat
C-M@ster

100. pro Borussii v pohárech

Reagovat
smazaný uživatel

Ktorú Borussiu?

Reagovat
C-M@ster

Původně Dortmund, ale tak třeba obě.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach do LM, BVB do EL.

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach by v LM neuhral ani zapas..

Reagovat
smazaný uživatel

To sa mýliš veľmi. Veď si počkáme, zbytočne špekulovať.

Reagovat
bayern987

Kalou

Reagovat
andycek1

Normalne neverim ze da Schalke to LM... Bayern s Wolfsburgem su jasny a strasne to prejem Gladbach oni su mi najsympatickejsi v BL a k nim moze este Bayer ktory vypada taky najlepsi z tych ostatnych... aby sa to konecne obmenilo a nielen stale ti isty v LM teraz nech si da pokoj BvB a Schalke

Reagovat
bayern987

Bayern, Vlci, Bayer, Bvb. Na Gladbach už není místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je.

Reagovat
bayern987

Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern, Wolfs, BMG, BVB, Bayer a Schalke/Werder

Reagovat
andycek1

Bayern, Vlci, Bayer, Gladbach... EL Augsburg a Eintracht(Werder)

Reagovat
bayern987

EL Dortmund určitě ubojuje.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna bvb by byla škoda, abys si dali pokoj. takový schalke klidně

Reagovat
smazaný uživatel

Kalou čo tam vyčaroval a Nico to tak zahodí...i keď nechýbalo veľa

Reagovat
smazaný uživatel

todle se mělo vyhrát

Reagovat
Arne

A nechybělo moc, oni jsou fakt mizerní. Snad budeš mít pravdu a vezme to Dutt, ten by je asi pohřbil.

Reagovat
db18

Z anglického "modelu" jsou tu snad všichni vyléčení Ještě by se dal ukecat Magath, Slomka, a nebo když už jsou v těch návratech starých tváří ještě Jens Keller... (a já pořád doufám, že se VfB aspoň přes baráž zachrání a odskáče to Paderborn a Hannover/Mainz )

Reagovat
Arne

Hannover kvůli Kindovi? Podle mě by Dutt tu dvojí funkci určitě nevzal dlouhodobě. Sám taky když šel od DFB do Brém, tak povídal něco v tom smyslu, že chce být na hřišti a dělat ředitele není nic pro něj. Tak třeba dostal přislíbeno, že to v létě (podle původního plánu) vezme po Huubovi.

Reagovat
db18

Hlavně kvůli Kindovi... Ale i z toho mně sympatického týmu pod Slomkou tam už moc hráčů nezůstalo (a navíc jsou další na odchodu). Hm, tak to je docela pešek, že zrovna teďka převzal tu "kancelářskou" práci, ne?

Reagovat
Arne

Nevím, on jak Dutt, tak Huub jsou v tomhle trošku divní... Oba něco řeknou a pak udělají opak.

Reagovat
smazaný uživatel

Moj typ na konečnú tabulku

1.bayern

2.wolfsburg

3.gladbach

4.leverkusen

5.augsburg

6.schalke

7.dortmund

8.bremen

9.frankfurt

10.hannover

11.mainz

12.kolin

13.hoffe

14.hamburg

15.freiburg

16.hertha

17.paderborn

18.stuttgart

2. Liga

1. Ingolstadt

2. Dusseldorf

3. K lautern baraz postupi lautern

Reagovat
smazaný uživatel

ze by sa hsv zase udrzalo zazracne ? uz snad toho bolo dost ..

Reagovat
db18

V letošní konkurenci by to až takový zázrak nebyl

Reagovat
HSV1887

Jak můžeš fandit HSV a Werderu??

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas Kraft nedochytal včerejší utkání Herthy na hřišti Stuttgartu. Gólman berlínského celku dostal během zápasu dvakrát úder do hlavy, načež musel v třiaosmdesáté minutě ze hřiště s otřesem mozku. "Už nevěděl, kde je," uvedl trenér Pál Dárdai. To vyjádření trenéra mě fakt dostalo.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
HSV1887

Auf geht´s HSV !!!

Dneska NESMÍME prohrát!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čo dnes pozeráte od 15:30? Parádne zápasy. Najmenej má láka Schalke, herne najatraktívnejšie to bude v Augsburgu, možno aj vo Freiburgu. A zapnem si HSV - BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi pak povyprávěj. Já to dnes bohužel neuvidím..jsem na horách

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes bolo asi viacero ľudí na horách lebo tu nejak mrtvo bolo, nato že hral Bayern aj BVB aj Schalke aj aktuálne atraktívny Vlci. V Hamburgu zápas s málo šancami, zápas o jednom góle, v 1.polčase 2krát sám pred brankárom Gouaida - najprv prestrelil, potom ho vychytal Weiden., a sám sa ocitol pred bránou aj Auba, toho vychytal výborne Drobný. Potom také náznaky šancí ale nič extra už, pred koncom trošku tlak BVB ešte, Ciro centroval nezmyselne keď sa ocitol sám na rohu päťky.

Reagovat
stas87

co my?po gole len dobra defenziva?

ja som na horach nebol mam spalene kolena z umelky,vo vrecku vyhru 3:2 a za 25 minut som stihol styri coly s rumom podareny den len to BVB,ked potrebujem aby vyhrali tak zlyhaju

Reagovat
smazaný uživatel

Až zajtra asi pozriem zostrihy na Sport1 tak potom sa vyjadrím k priebehu vo Freiburgu.

Na umelke neni najvhodnejšie robiť klzačky a podobne

Reagovat
stas87

vdaka

nj,som neodohral vcas loptu,moja blbost umelka na picu,si sa rozbehol a ked si sa chcel zastavit tak to proste neslo,fakt zlo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pozrel som zostrihy. Bol to taký ostrovný zápas, mnoho striel na bránu, štandartky, zhustený priestor, okamžité dostupovanie na hráča s loptou, veľmi dobrý a atraktívny zápas to musel byť. Po góle sa Werder možno stiahol, ale šance si vytvoril viacero.

Reagovat
smazaný uživatel

díky!

Reagovat
Pipo123

Čo poviete na výhru BvB +2,5 Bayern +2,5 a Wolfsburg +2,5 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Akože padne v každom zápase 3 a viac gólov?

Reagovat
Pipo123

Ano

Reagovat
Pipo123

Myslím to tak že tie 3 kluby vyhrajú svoje zápasy + v tých zápasoch padne 3 a viac gólov.

Reagovat
smazaný uživatel

V Hannoveri to nevidím na veĽa gólov

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakoniec to bolo naopak ako som to cítil to tak niekedy býva

Reagovat
smazaný uživatel

KDO CHCE VYDELAT AT HRAJE MOJE TYPY:

DORTUMND DA GOL

WOLGSBURG DA GOL

SLOVACKO DA GOL

REAL MADRID DA GOL

VKLAD 200KC VYHRA 320KC

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Mrvinho

Doufám že na dnešek máš lepší tipy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

BVB: Weidenfeller - Kirch, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan - Mkhitaryan, Reus, Kagawa - Aubameyang

Reus

Reagovat
smazaný uživatel

Start11 vs. @BVB: Drobny - Diekmeier, Djourou, Cleber, HW4 - Jiracek, Behrami - Müller, Stieber, Gouaida - Olic

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte lavička BVB: Langerak, Sokratis, Ginter, Kehl, Kuba, Kampl, Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

FC Bayern XI: Neuer - Boateng, Dante, Badstuber - Rafinha, Alaba, Alonso, Bernat - Robben, Götze - Müller

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover XI: Zieler - Pereira, Marcelo, Schulz, Albornoz - Schmiedebach, Sane - Briand, Kiyotake, Bittencourt - Sobiech

Joselu lavička, to som nečakal.

Reagovat
smazaný uživatel

To je paskvil.

Reagovat
db18

Rafinha už se takhle na bránění vysere úplně, ne?

Reagovat
bayern987

S tímhle ať mě nesere!

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/Schneider_BILD/status/574198678560378882

HSV-Legende David Jarolim (li.) zu Besuch aus Prag. Er tippt 1:0 für uns!

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg: Benaglio -Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodriguez-Gustavo, Guilavogui-Caligiuri, De Bruyne, Schürrle-Dost

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg XI: Hitz - Feulner , Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Baier, Kohr - Bobadilla, Altintop, Werner - Ji.

Reagovat
db18

Höjbjerg je zraněný, nebo ho Weinzierl hodil do Bčka?

Reagovat
smazaný uživatel

Uf neviem ani.

Reagovat
stas87

hra Westermann tak to je tutova dvojka

Skripnik velmi nespokojny po pokalu,nekritizoval cely tim sucasne ale s kazdym mal individuany pohovor,Selke sedi..aj Kroos,hra Bargfrede Öztunali proti vlkom nesklamal a dnes dostava opät sancu,bod by bol dobry,tri vyborne,prehra nas moze dost zrazit dole pred zapasom s Bayernom

ja to bohuzial neuvidim,dnes sa idem rozlucit s veducim co odisiel vo stvrtok do dochodku a dnes pre vsetkych ludi robi rozlucku,objednal a zaplatil ihrisko,bazen,virivku..dnes teda davam prednost spolocenskej akcii pred futbalom,ked Werder prehra tak mi to ani tolko vadit nebude,kedze to neuvidim

Reagovat
bayern987

Nech Heika být!

Reagovat
stas87

ten uz mal davno kopat inde,nicim tomu timu neprispieva,za 2,1 mega rocne su to vyhodene prachy,len on sa stale nejako drzi v zaklade,Djourou ho strci do vrecka naprosto v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Zna nekdo princip play off o postup tymu ze 4.ligy ? Na vychode to vypada zajimave. Magdeburg, Zwickau a Jena

Reagovat
Ángel di María 22

Behrami se asi posral, ne?

Reagovat
db18

Dante

Reagovat
slovaňáák

Djourou se zranil, to je škoda.

Reagovat
db18

Ani ne... Westerman vám teď bude užitečnější...

Reagovat
Pipo123

Hannover, krásna akcia

Reagovat
smazaný uživatel

Dante

Reagovat
db18

Dante

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso

Reagovat
db18

Xabi

Reagovat
andrew96

Behrami, ty to dneska nedohraješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Dante

Reagovat
db18

Reagovat
Pipo123

Sane najlepší na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

Hra na tři obránce a zase byl z toho neuvěřitelný sranec. Co taky chtít, když má ofenzivu na starosti Rafinha s Bernatem. Ten Pepek se prostě nepoučí.

Reagovat
smazaný uživatel

Heynckes se v hrobě obrací..

Reagovat
db18

A ještě k tomu Müller na hrotu

Reagovat
AndR

Z mé strany to není tím, že se hraje na 3 obránce, ale tím, jak píšeš, že tu ofenzivu má podporovat Rafinha s Bernatem. A to je těžké, když Bernat sice udělá několik rychlých kroků dopředu, hodí tam nějaké přešlapovačky na oko, ale pak dá alibisticky přihrávku dozadu nebo na střed, což nic neřeší. Rafinha v tom zase nechává Robbena úplně samotného. Robben je bůh, ale nemůže přece chodit pořád do dvou. Stačilo by, aby Rafinha tu ofenzivu začal podporovat, aby si s ním ten Robben mohl ten míč na dvě přihrávky prohodit a dostat se do nějakých nadějných prostorů

Reagovat
db18

Rafinha podle mně vůbec nevěděl, co má hrát... Bernat se poctivě vracel do obrany, kdežto Rafinha zůstával stát někde u půlící čáry

Reagovat
AndR

Čemuž vůbec nerozumím, když má v tomhle rozestavení na 3 obránce naprosto pevně dané pokyny - běhat na lajně sem a tam.

Přesně jak píšeš, on stojí pořád na půlce

A je to škoda, čas od času se mu povedlo dát pěkný centr, třeba ten na magický gól Thiaga proti Stuttgartu tehdy.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
AndR

Možná by se měl přestat Dante pořád chovat tak podrážděně a prostě si přiznat, že už nemá týmu co dát a změnit tým.

Není možné, aby tým, který má takové problémy, přes něj prošel tak primitivním způsobem. Ten člověk než se otočí ... natož aby něco doběhl.

Nadával jsem na Guardiolu, že se nepoučí a zase ho tam strčil, ale alespoň tím brzkým střídáním si mě zase získal. Snad se to v druhém poločase za přítomnosti Lewandowskiho zase dostane na nějakou reprezentativní úroveň

Reagovat
smazaný uživatel

Kto mal to šťastie a videl Di Santov gól? Tep 160 keď ho tam šupol

Reagovat
db18

https://www.youtube.com/watch?v=YNnw15wvpvM

Sice kvalita příšerná, ale gól moc pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokos, to je nádhera, presne takýchto gólov mi v BL chýba viacero. Dúfam že si ho Werder udrží, aj keď to bude v lete ťažké, ale do nabitého programu v budúcej sezóne je dôležitá gólova istota, to si nekúpiš len tak, obzvlášť pri možnostiach Werderu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Santo spomínal že je vo Werderi spokojný a že keby tam mal na dlhšie ostať bude rád, ale také reči mal aj Klose, dokonca silnejšie, a potom prestup do Bayernu, ale tak zas Bayernu sa ťažko vraví nie...Santa budú chcieť opätovne do anglickej ligy si myslím a aj anglickej lige sa ťažko vraví nie...

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to, PL si vykúpi čo si zmyslí...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azza

204. proti Litovelským mrdkám

Reagovat
smazaný uživatel

Kks zase trápenie, ťažko sa dostávajú chlapci do šancí. Aubameyang tam mal tutovku sám pred Drobným, dobre ho vychytal. 2 skvelé pozície pred bránou mal Gouaida, Kirch je slabučky resp nerozohraný z celej sezóny. Behrami hraje ako prasa.

Reagovat
smazaný uživatel

Kampl namiesto Kagawu hm. Tak sa ukáž Kevin.

Reagovat
slovaňáák

Raději bych viděl na hřišti Kubu...

Reagovat
db18

Co tam sakra Hoffenheim dělá, že je přejede autobus?

Reagovat
smazaný uživatel

behrami ty pica uz davno si sa mal sprchovat !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes mal vidieť minimálne 1 redku

Reagovat
Ángel di María 22

To si snad dělaj kozy, že ten Behrami pořád ještě hraje

Reagovat
smazaný uživatel

Já toho Behramiho mam rad

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
db18

Schulz Být trenérem, tak mu dam pár facek

Reagovat
smazaný uživatel

Nico?

Reagovat
stas87

Christian

Reagovat
db18

Christian zrovna poslal "ekvilibristickou" patičkou malou domu na Zielera...

Reagovat
stas87

to vravim stale-obrana Hannoveru je zly vtip,okrem Albornoza tam nie je jediny obranca co by pravidelne nerobil chyby,Marcelo+Sane asi najkomickejsia dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

radsej ho stiahol ..

Reagovat
smazaný uživatel

Behrami, dobréj zápas

Reagovat
db18

No, za tohle penaltu?

Reagovat
sensei25

aka penalta preboha?Sak mal lewandowsky hlavu pomaly na zemi,tak co to piskol ten chuj???

Reagovat
db18

Müller (ale překvapení, že nešel Arjen)

Reagovat
db18

Werner Kohr

(a Benaglio další chycená pecka teda... )

Reagovat
bayern987

Už jsem tu, asi docela bída co?

Reagovat
db18

Z naší strany jo, Hannover hraje ale docela dobře, takže to koukatelný je... a třeba to ještě trochu rozproudí Basti

Reagovat
bayern987

Neskutečný, ten Pep se snad nikdy nepoučí. Dante měl zase nějaký kiks?

Reagovat
db18

Asi dva... jeden za něj uhasil ještě Badstuber - z druhého byl dost nedůrazný při bránění protivníka a pak šel moc pozdě do souboje, z čehož padl gól Hannoveru...

Reagovat
bayern987

...

Reagovat
smazaný uživatel

Dante nemá čo robiť v Bayerne už...

Reagovat
bayern987

Thomas libová hlavička!

Reagovat
smazaný uživatel

To je šašek ten weidenfeller

Reagovat
smazaný uživatel

sasek si ty aj s celym pristavom..

Reagovat
REPLIKATOR

Jedinej šašek jsi tady leda tak ty.

Reagovat
REPLIKATOR

van der Vaart A za co Subotič žlutá?

Reagovat
smazaný uživatel

za to lebo rozhodca je dnes kupeny..

Reagovat
bayern987

Mě jednou praskne cévka z těch rohů nakrátko.

Reagovat
blaugrana

Prašivý Wolfsburg vole pyčo.

Reagovat
smazaný uživatel

immobile

Reagovat
REPLIKATOR

Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

no ale dnes sme boli slabucki .. ziadne sance omg ... ach

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra obrana, BVB bez šance dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som rád aj za ten bod dnes. Z Hamburgu ich nevozíme až tak často

Reagovat
db18

OT: Na MDR dneska Nordhausen - Zwickau

Je to přímý souboj o prvenství v regionální lize Nord-Ost (4. nejvyšší soutěž), oba mají po 37 bodech

Reagovat
db18

hm, a ani jeden z těch klubů nemá stadion pro třetí ligu

Reagovat
smazaný uživatel

"trevor20 07.03.2015 15:11

Zna nekdo princip play off o postup tymu ze 4.ligy ? Na vychode to vypada zajimave. Magdeburg, Zwickau a Jena"

Reagovat
db18

Jena už má odstup snad 10 bodů

Ale to play-off jsem zrovna moc nepobral

Reagovat
Jesus Joaquin Saez

OT: Nezná někdo nějakej portál, kde byla možnost studovat němčinu ? Něco na způsob Help for English.Jinak žádný zkušenosti s němčinou nemám, jednalo by se o úplný začátky. Dík

Reagovat
Bayernista18

Stačí se naučit základní pravidla a gramatiku a pak se pořád učit slovíčka, to se dá najít kdekoliv, na začátek to stačí.

Reagovat
db18

Meier

Reagovat
bayern987

Už by měl zklidnit.

Reagovat
db18

Naopak bychom měli my přestat hrát na přihrávky a držení balonu a víc balonů hnát přes Robbena dopředu

Reagovat
bayern987

To nepochybně, a možná by neuškodilo kdyby v lize kopal pentle Arjen, a Thomas v LM, poháru.

Reagovat
db18

Ale Thomasovi ta pecka dost pomohla - v posledních zápasech byl poměrně neviditelný a teďka ho mohlo nakopnout (taky pak přidal gól ze hry )

Reagovat
bayern987

Jojo, to jo, tak snad proti Šachtaru nějaký fíky přidá.

Reagovat
stas87

Deyverson ak potom ten hrac moze vobec dohrat zapas a ist do suboja s protihracom po takej komedii?

Reagovat
bayern987

Dortmund dostal Hoffe, a m Leverkusen.

Reagovat
db18

Ale jo... Jenom škoda, že Wolfsburg má lehkého soupeře, tam jsem si spíš přál BMG-Wolfsburg a Bielefeld - Freiburg

Reagovat
bayern987

Já se bojím že narazíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som si skôr prial dvojicu Bielefeld - Freiburg aby niekto z akože menších postúpi do semifinále. Ale neva, Leverkusen kvalitne potrápi Bayern, nato sa teším. A Arminia hrá doma takže tam to bude vyrovnaný zápas taktiež, to je druhý zápas na ktorý sa najviac teším.

Reagovat
bayern987

Marco Russ musí na nějaký čas zapomenout na fotbal. Obránce Eintrachtu Frankfurt si ze zápasu na hřišti Kölnu odnesl zraněné koleno, se kterým dost možná bude muset na operaci. Teprve poté bude jasno o délce absence 29letého defenzivního univerzála.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele