24. kolo
06.03.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hertha BSC 0:0

V páteční předehrávce v důležitém zápase o záchranu se diváci ve Stuttgartu branky nedočkali a oba výběry se tedy zaslouženě rozdělily po bodu. Domácí VfB tak stále čeká na své první vítězství v roce 2015, v tabulce je poslední osmnácté se ziskem dvaceti bodů a na patnáctý Hamburk ztrácí čtyři body. Hertha má na kontě pětadvacet bodů a rozhodně nemusí být s remízou zklamána, nachází se na čtrnáctém místě.

Oba celky vstoupily do duelu velmi opatrně a soustředily se na dobrou defenzivní činnost. První větší příležitost byla k vidění až po pětadvaceti minutách hry. Hostující Stocker vypálil z hranice pokutového území velmi tvrdě a jeho přízemní pokus dokázal gólman Ulreich skvělým zákrokem odvrátit do bezpečí. Nicméně to byla v podstatě jediná zajímavější možnost prvního poločasu a o moc jiné to nebylo ani po změně stran.

Až v 65. minutě se poprvé ozval také Stuttgart, který má velké problémy v ofenzívě. Vše odstartoval nepovedený obranný zákrok Brookse, který ve vlastním pokutovém území míč vůbec netrefil a k němu se následně dostal Ginczek. Ten v pádu střílel na Krafta, jenže jeho branku o malý kousek minul. Stuttgart s přibývajícím časem zvyšoval svou aktivitu a do vedení se mohl dostat dvacet minut před koncem.

Po pasu Kostiče od rohového praporku si na bližší tyč naběhl obránce Schwaab a nebezpečně hlavičkoval, ovšem gólman Kraft dokázal míč v rukavicích zkrotit. Asi vůbec největší možnost neproměnil zhruba deset minut před koncem střídající Schulz. Ten dostal krásnou křižnou přihrávku do pokutového území od Kaloua, jenže jeho střela minula levou tyč o pár centimetrů a poté už ani jeden gólman nemusel řešit výraznější nebezpečí.

V sedmé nastavené minutě se po druhé žluté kartě musel pakovat předčasně ze hřiště Schulz, který v blízkosti středové čáry naprosto zbytečně přidržel Leitnera a po zásluze byl vyloučen. V domácím dresu odehrál celé utkání český obránce Adam Hloušek a předvedl vcelku slušný výkon, za hosty odehrál taktéž plný počet minut slovenský krajánek Peter Pekarík. Stuttgart v příštím kole zavítá na půdu silného Leverkusenu, berlínský výběr přivítá jiného favorita ze Schalke.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele