24. kolo
07.03.2015 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 2:2

Dvoubrankové vedení, rychlé vyrovnání i tři branky v rozmezí deseti minut. To vše přinesl duel Mohuče s Borussií Mönchengladbach.

Zpočátku to v Coface Areně byla spíše taková nesmělejší oťukávaná, kterou rozsekl Brazilec Raffael až po sedmadvaceti minutách hry, když mu přistál na hlavě centr spoluhráče Imrahimy Traorého z pravé strany hřiště - 0:1. Nedlouho poté se připomněl někdejší vedoucí kanonýr tabulky střelců. Hlavička Shinjiho Okazakiho se však zastavila o břevno branky Yanna Sommera.

První půle tedy přinesla jen jednu jedinou branku. V té druhé se na gól muselo čekat přes dvacet minut. Fabian Johnson poslal z levé strany přihrávku do vápna, které se chytře vyhnul Max Kruse, čímž zmátl hráče soupeře a uvolnil prostor pro Raffaela, jenž zcela neobsazen zamířlil po zemi mezi tři tyče - 0:2.

O šest minut později ale zahrával z úctyhodné vzdálenosti Johannes Geis přímý kop. Balon se cestou v pravý čas odrazil od země a zapadl přesně k levé tyči (z pohledu střelce) Sommerovy svatyně - 1:2. V podstatě o pouhou minutu později mohl pro svůj tým Max Kruse znovu zajistit dvougólový náskok, jenže trefil jen brankovou konstrukci.

V 77. minutě se tedy Mohuč dočkala vyrovnání. Z autového vhazování přiletěl do vápna Borussie balon, který neodklidil Granit Xhaka. Stefan Bell jej tak dostal příležitost poslat na vzdálenější tyč, kde se Shinji Okazaki tentokrát hlavou prosadil - 2:2. Nutno dodat, že Yann Sommer v ten moment dost zaváhal.

Okazaki mohl v tomto utkání klidně vstítit hlavou hattrick, což se u hráčů z Japonska zase až tak často nestává. Jenže se ujala jenom prostřední z jeho příležitostí. A proto po něm se neprosadili ani domácí, ani hosté, zrodila se v Mohuči remíza. Ta drží svěřence Martina Schmidta stále ve druhé polovině tabulky. Tým jeho krajana Luciena Favreho zůstane jistojistě i po čtyřiadvacátém kole na třetí pozici.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hosté 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele